Te mager...?!

BertV | 16-08-2005

Ik, "man" 26jr, krijg de laatste tijd steeds meer negatieve opmerkingen over mijn lijn. Ik ben zo'n 17 kg afgevallen doordat ik gevoelig was voor de opmerkingen over mijn bierbuik en heb nu geen "grammetje vet" meer.

Fanatiek aan het hardlopen en fitnessen en eet gezond. Totaal geen moeite om het vol te houden want ik heb nog nooit zoveel energie gehad.

Ik weeg zo'n 72kg @ 1.80m @ 10% vet.
Maar ik zou "te mager worden"? Volgens mijn vriendin noemt mijn schoonmoeder mij "eng dun".

Ik heb de neiging om de, vaak gezette persoon die dat roept, direct te confronteren met zijn omvang. maar zo houd je natuurlijk geen vrienden meer over.

Wie krijgt dit nog meer te horen?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 32 reacties op dit onderwerp.

wilma | 24-12-2015

He Arno en narcistjes zijn zeker jou lievelingsbloemen.

Aernout Babylon | 24-12-2015

Ik weeg zo'n 66kg bij 183cm. Mensen maken bijna nooit rotopmerkingen. Dat komt denk ik doordat ik er nogal goed uitzie in mijn gezicht en ook een goed gevoel voor stijl en mode heb. Ze weten gewoon dat ze zelf voor paal staan als ze mij negatief aanspreken over mijn uiterlijk. Als een Viola Holt die zeurt over magere supermodellen. Jealoussss.....

Daarbij weten de mensen in mijn omgeving dat ik hardloper ben. Dan durven ze al helemaal niet meer, want zelf komen ze niet van de sofa. ja, gerold... ;)

Maar goed gedaan, Nick.

Nick Jackelson | email | 24-12-2015

Ik herken me 100% in dit verhaal. Ik was tot een kleine 3 jaar geleden 103 KG (1.81m), slecht immuunsysteem, vaak ziekjes, ongezond (onregelmatig) eten en niet sporten. Ik ben toen mijn eetgewoonten drastisch gaan aanpassen, eerst gaan "pace walken" en bij 90KG gaan hardlopen. Dat doe ik nu dik 2 jaar (4 x p/week). Ik weeg nu 76 (stabiel) en voel me super. Ook ik hoor vaak "Tjonge, dat flinkere stond je beter" of "nu is het toch wel genoeg geweest" of "ik heb de indruk dat je niet in orde bent, je bent zo mager" etc etc. Vaak komen die opmerkingen en ongevraagde adviezen van mensen die zelf nog KGs teveel mee torsen. Mijn advies: stabiliseer op het gewicht waarbij je je het best voelt en trek je niets aan van commentaren van anderen. Gefeliciteerd met je super prestatie in ieder geval. (Zo, dat moest er even uit)

Barbara | 25-07-2007

Cinderella,ben het met Jan eens,niet meer dan een kilo per week afvallen en ik zou naar een diŽtiste gaan voor meer advies.Sterkte!!!

Jan | 21-07-2007

@Cinderella:Wie kan mij helpen om zo snel mogelijk 12 Š 15 kilo af te vallen..???

RTL4,RTL5,SBS6... enz.....

Waarom zo snel mogelijk? Regelmatig trainen en een goede voeding werkt, maar je moet het zelf willen.

Cinderella | email | 07-07-2007

Ladies? Guys....??

Wie kan mij helpen om zo snel mogelijk 12 Š 15 kilo af te vallen..???

Jack | 06-07-2007

@ BertV
72 kilo bij een lengte van 1.80 noem ik niet bepaald mager.
Sterker nog, dit is een heel normale en gezonde verhouding voor iemand die niet aan duursport doet.
In verhouding tot de massale hedendaagse overgewichten ,,beschouwd,, men deze normale verhouding tegenwoordig al als ,,veel te licht,,!
Hoe ,,ziek,, moet ik dan wel niet zijn met een lengte van maar net 2 cm minder en maar zo'n 62 a 63 kilo.!? ;-)
En daarbij kan ik vrijwel alles ongegeneerd eten.

fred | 05-07-2007

ik ben 1.75 en weeg 45, dat is mager (kan nog beter) jij bent gewoon goed tot mollig

Willem Jan | 04-06-2007

@Kyra
Dit is een post van aug 2005. Dus ik hoop dat Bert het nog leest ;-))

Barbara | 04-06-2007

Ik ga zeker niet stoppen met sporten.En als je sport dan blijf je gezond en dan zie je er ook gewoon goed eruit.Een beetje ijdel zijn mag wel maar als ik dan de commentaar van anderen moet geloven dan hoor ik me bijna te schaamen omdat ik een ebetje ijdel ben.Maar schaamen doe ik me niet.Ik voel me er prettig bij en zonder sporten kan ik gewoon niet.Ik ben graag fit en gezond.

Kyra | 31-05-2007

@ Bert,

De standaarden zijn gewoon veranderd. Wat nu normaal is was vroeger mollig, wat vroeger normaal was is nu aan de magere kant. Dat ligt niet aan jou, maar aan alle mensen die slachtoffer zijn geworden van de consumptiemaatschappij (oh, het bittere drama :P).

@ Olie4 (en een beetje voor Bert)
Ik moet zeggen dat ik mannen met een beschaafd vetlaagje toch wel fijner vind dan de geen grammetje teveel prosturen.

Daarentegen zal ik het nooit in mijn hoofd halen om me te bemoeien met andermans uiterlijk en al helemaal niet als het gaat om permanent aanwezige zaken, zoals vet (of het gebrek aan). Misschien delen meer vrouwen dat standpunt en krijg je daarom geen commentaar. Niet omdat het niet bevalt, maar gewoon omdat het niet zoveel uitmaakt.

Je bent naar mijn idee nog altijd beter af met een leuk persoon, dan met iemand met een ideaal lichaam. Dat lijkt me ook de hoofdreden dat je bij iemand blijft.

Dus Bert: Als je vrienden & de Grote Boze stiefmoeder opmerkingen maken over hoe jij eruit ziet dan zijn het gewoon vervelende mensen. De bal terugkaatsen heeft dus ook geen nut. Ik hoop in ieder geval voor je dat je vriendin haar moeders mening niet deelt!

Clemus | 30-05-2007

Ach, heel veel mensen zijn jaloers, ze hebben zelf geen zin om zoveel aan hun lichaam te doen en hopen dat jij er ook mee stopt, omdat je er anders te goed uitziet. Trek je er zeker niets van aan!

Barbara | 20-05-2007

Ik krijg ook zo nu en dan commentaar over me heen.Ben 1.75 lang en weeg 66 kilo.Ik loop hard,fiets,doe aan krachttraining en cardio etc...Ik pak ook altijd de trap en neem niet de lift.Dan krijg ik wel eens te horen"zeg jij sport veel"en "heb je niets beters te doen"en "gespierde vrouwen zijn niet mooi"blablabla...Maar als ik me er lekker bij voel dat telt toch gewoon veel meer dan het commentaar van anderen.

Cipo-runner | 18-05-2007

1.80 72 kg nou! ik ben 34 1.76 en weeg 62 kg ik eet gezond, een keer per week friet en 1 a 2 flessen rode wijn ik sport wel 6 keer, dus wat is mager ik voel me gezond en loop altijd bij de eerste 5 in wedstrijden. Wat je omgeving zegt moet je niks van aantrekken. Jullie moeten als je veel sport echt relatieveren alcohol mag (geen emmers dus) en af en toe een frietje is ook lekker. Je hoeft niet te leven als een pater

vitaliteitscoach | email | 13-12-2005

je gewicht was zoasl het bij het begin was goed, precies op de ideale lijn! Maar je vetpercentage is aan de lage kant! 8 is minimaal!! In de "normale lijn" mag je maximaal 18 procent hebben, dus mooier zijn zijn als je rond de 12 zou zitten.

Dit kun je op een gezonde manier bereiken door veel plantaardig eiwit te eten. Dit voedt je spieren, want dat vinden veel mensen miscchien dat je in je gezicht bent afgevallen? Dat hebben veel mensen die afvallen, maar niet de juiste voedingsstoffen binne krijgen, die krijgen een ingevallen gezicht, omdat de spieren uitgeholt worden.
dit voorkom je door plantaardig eiwit, kip, kalkoen en vis.

mail me als je uitgebreidere persoonlijke informatie wilt.

Oli4 | email | 26-08-2005

Dit is niet te mager, ik zou zelf zeggen ideaal.

Ik weeg zelf 73 kg en ben 1.87 @ 3 pct vet. en kom niet mager over, sta wel heel "droog"

Houden zo, zou ik zeggen.

Dergelijke opmerkingen komt dan ook van iets dikkere, vatsige, meestal (mannen) mensen, die denken dat ze ideaal en gezond eten of denken dat naar sport kijken resulteert in een gezond lichaam. Deze opmerkingen krijg ik ook geregeld, wel vreemd dat ik dit nooit hoor van de jonge dames, zouden zij het dan wel fijn apprecieren?

Proficiat met je bereikte resultaat.

Oli4

BertV | 25-08-2005

k, nada, was ook een beetje decorum verlies van me die opmerking.

Dit is nu juist een forum onderdeel om advies te krijgen over afvallen en niet om op te scheppen.

Om jullie gerust te stellen, ik heb een ontiegelijke rotkop. ;)

nada surf | 25-08-2005

@ BertV : Sta jij niet in dat zwembad te zwaaien met de goederen van jouw werkgever ?

ik moet zeggen ,ik ben jaloers hoor ik al wat kilo,s kwijt , maar ben nog niet in bezit van zo,n buik waar mensen naar blijven staren. Maar er wordt aan gewerkt .

BertV | 25-08-2005

Je hebt me!

Ik kick op minderjarige jongetjes met borsten en een hangbuik....

Elise | 25-08-2005

Als er in het zwembad naar je buik wordt gestaard door jongetjes? Weet je zeker dat je hier op de juiste site zit? T feit alleen al dat je je daarmee bezighoud geeft al te denken.

BertV | 25-08-2005

Ik werk in een chocolade fabriek, dus na wat opmerkingen is het verleidelijk om ff "wat weg te kanen".

Toch voel ik me wel gevleid als er in het zwembad naar mijn buik gestaard wordt door jongetjes met borsten en een hangbuik.

Christopher | 25-08-2005

plus er is nog een hele generatie die dun met armoe associŽren; zo heel lang is dat nog niet geleden, alhoewel dat hiero wellicht niet van toepassing is...

BvD | 24-08-2005

Waarschijnlijk wordt je ook te mager gevonden doordat mensen het niet van je gewend zijn. Dat naast de dikke mode. Verder kun je mager gebouwd zijn.

Ik ken een hoop mensen die wilden dat ze zo'n BMI hadden.

Gerrit | 24-08-2005

Als je vergelijkt met die 89 kg die je vroeger woog ben je inderdaad een heel stuk magerder, maar toen was je waarschijnlijk gewoon te zwaar.
Ikzelf weeg 72-73 en ben 1.82 groot, gewoon ideaal vind ik. 2 jaar geleden tijdens de voorbereiding van de Marathon van Rotterdam woog er nog 65, dat was te weinig.

ikke | email | 20-08-2005

hey,

om te weten dat je te dik of te mager bent kan je een testje doen: je BMI berekenen. ik heb het even voor jou gedaan en je BMI is 22. een normale persoon moet tussen de 20 en de 25 zitten. dus je zit perfect op je gewicht! houden zo!

BertV | 17-08-2005

dank, ik moest ff mijn ei kwijt en die opbeurende woorden had ik nodig ;)

Ben | 16-08-2005

O ja, Bert, volg gewoon je eigen gevoel en wees blij met het feit dat je nu zo gezond leeft en je echt lekker in je vel voelt. Schroom niet om die mensen die je op het "mager" zijn aanspreken (meestal dus zelf nogal te dik) eens flink van repliek te dienen en ze te wijzen op het feit dat zij wel eens hun spiegel mogen controleren omdat ze blijkbaar die vetrollen niet zien....

Ben | 16-08-2005

Bert, ik zou me er helemaal niet druk om maken, je zit op een uitstekend gewicht en bent 100% zeker niet te mager. Als je echt de ondergrens gaat opzoeken voor echt fanatieke atleten kun je zelfs nog wel meer kilo's kwijtraken zonder dat je te mager zou worden. Wat gewoon een feit is is dat de meeste Nederlanders en dus waarschijnlijk ook jouw vrienden zelf te dik zijn, maar dat dat onderhand een geaccepteerd beeld is. Veel mensen hebben ook onterecht het idee dat je gezonder zou zijn met een aantal kilo's meer omdat je dan voller oogt. Die schoonmoeder van jou denkt waarschijnlijk ook zo. Nog van een andere generatie moet je maar denken

Anja | 16-08-2005

Hahahaha, tenminste eens iets anders dan een 11 jarige die zichzelf te dik vind, LOL! BertV, niets te mager hoor, zolang je je er zelf goed bij voelt is er toch niets aan de hand? En zoals je zelf zegt: je hebt nog nooit zoveel energie gehad. Dus laat de (meestal te dikke) omstanders maar zeuren, in de meeste gevallen is het gewoon jaloezie.

BertV | 16-08-2005

ik probeer met fitness en eiwitsupplementen juist aan te komen... wil alleen mijn wasbordje niet kwijt.

Het was ook zeker niet de bedoeling om nog lichter te worden.

Ik hoopte er alleen op dat ik er gezonder uit zag dan de reacties doen blijken. ;)

r.g. | 16-08-2005

met 10% vet ben je waarschijnlijk niet te mager, maar als ik jou was zou ik niet lager gaan. Vet is om verscheidene reden nuttig, zoals het vast houden van bepaalde vitamines.

Onno | 16-08-2005

Jij te mager? Nee toch?
Ik ben 186cm en 76kg en vind mezelf echt niet mager. Spijkerbroek maat 32" x 36", schouders breder dan m'n achterwerk. Ik vind het vrij normaal.

Dus BertV: niks van aantrekken, dan maar geen vrienden. En zo lang je schoonmoeder niet bij in bed hoeft te duiken, kan ze ook lekker d'r mond houden.

Het valt trouwens wel op dat de mensen die over je postuur iets zeggen, zelf meestal flink overgewicht hebben.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter