Hoe nieuwe schoenen inlopen.

Jan-Peter Nagtzaan | email | 28-09-2005

Hallo

Omdat ik niet veel geld te besteden heb heb ik op marktplaats nieuwe Asics kunnen kopen voor 17.50 inclusief verzendkosten.
Ik liep sinds kort weer en liep op Karhu schoenen van meer dan 10 jaar oud.
Nu liep ik voor het eerst vandaag op de nieuwe schoenen 10 km en was aan het eind best pijnlijk.
Is dit normaal en hoe kan ik de schoenen het beste inlopen?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 24 reacties op dit onderwerp.

Dick | 16-02-2016

Gewoon terug naar de winkel en je probleem voorleggen. Pas als je niet tevreden bent kun je bedenken wat je rechten zijn, nu vind ik dat erg voorbarig

xander vermeegen | email | 16-02-2016

ik ben 3 weken geleden naar Runnersworld in rotterdam geweest prima geholpen.
ik ik moest eerst lopen op me blote voete n voor een filmpje,Daarna kreeg ik de hardloopschoen brooks zaten prima daarna heb ik het merk asics aangetrokken die zaten ook erg lekker,mocht een stuk buiten rennen had van ieder 1 schoen aangedaan en koos toch voor de asics omdat mijn vorige schoenen ook van asics waren. maar heb nu al 4 keer erop gelopen zo`n 10 kilometer per keer rechts krijg ik pijn in me tenen en aan de linkerkant heb ik het gevoel alsof er een blaar ontstaat. als ik ze dan ff uit dan weer verder gaat kan ik er weer een stuk op rennen? heb ik dan de verkeerde keuze gemaakt? en terug naar de zaak is zeker geen optie? omdat er al op gelopen is. ben speciaal naar runners world gegaan om informatie in te winnen.Waar heb ik recht op? groeten Xan

Hilde | email | 26-11-2010

O sorry, dit was niet het onderwerp; Zit me een beetje hoog.
Inlopen is naar mijn mening niet echt nodig als je schoenen goed bij je passen; wel verstandig te beginnen met een klein rondje van 5 km ofzo lijkt me

Hilde Hopman | email | 26-11-2010

Met m'n dochter net bij Runnersworld in Haarlem geweest. De verkoper had er niet zoveel zin in leek het, want ze kreeg na het loopje op de band de keuze uit 2 schoenen. Toen we vroegen of bijv. Nike ook niet iets zou kunnen zijn ging hij zuchtend dan nog 1 keertje naar het magazijn... Geen een schoen was haar favoriet. Moesten we 12,50 betalen voor het advies!! Dit was niet tevoren gemeld.
Ik heb al vaak kleding en schoenen gekocht bij Runnersworld, en mijn man gpshorloges en vele paren schoenen, en ik heb het advies altijd gewaardeerd (dat je bijv de straat even op en neer mag rennen), maar Ik kom er niet meer terug. Jammer

merel | 14-04-2007

Je kan geluk of pech hebben met je schoenen.Als je veel loopt ,heb je ook de ervaring en kennis van de kwaliteit van je schoenen,lijkt me.Als je als beginner hier een vraag stelt over je schoenen,moet je wel proberen zo goed mogelijk te antwoorden.Iemand die na een beginperiode serieus wil gaan hardlopen,moet goede schoenen hebben.Laat je adviseren door een lokale hardloopwinkel/specialist of nog beter:een kennis die positief is over een verkoper/winkel.En over de inloopkwestie:2 keer kort (5 km ) lopen,daarna duurlopen op nieuwe schoenen,geen probleem,materiaal heeft zich even moeten zetten.(asics )

victor | 13-04-2007

@ Leo, ik ben blij dat je een schoen hebt gevonden maar het is jammer dat modellen relatief snel gewisseld worden door veel merken. Had toevallig een paar dagen geleden nog een gesprek met een verkoper van runnersworld en hij zei dat veel mensen het opvolgende model van hun (goed zittende) schoen toch vaak niet kiezen en overstappen naar een ander merk/model.

michel | 13-04-2007

maar als je wil dat ze je naar je voet vormen moet je ze dan eerst nat maken??

Leo | 23-09-2006

Gisteren heb ik nieuwe schoenen gekocht. Zelfde merk & type als m'n eerste. Als je een schoen hebt waarop je lekker loopt, blijf dan bij dat type. De eerste keer heb ik uitgebreid gepast en advies gekregen. Asics Kayano Gel zou voor mij het best zijn. Dat was dan ook zo. Goed advies is belangrijk. Kijk niet op een paar centen. Vandaag rondje 7 Km. gelopen. Lekker. Inlopen is niet nodig, al zou ik nooit een prestatieloop doen met schoenen die ik net gekocht heb,

hans kazan | 23-08-2006

Probeer een de ene voet voor de andere voet te zetten. Als dat gelukt is herhaal je dit. Als je dit steeds sneller doet dan ga je vanzelf rennen.

Tina | email | 23-08-2006

Ik heb gisteren nieuwe schoenen gekocht en ben na uitgebreid onderzoek terechtgekomen bij een redelijk corrigerende schoen met nog een stabilizerende inlegzool. De schoen op zichzelf zit perfect, maar ik he het idee dat mijn lichaam wennen aan de correctie en het voelt niet goed om meteen 10 kilometers er op te lopen. De verkoper adviseerde ook om zeker neit meer te gaan lopen maar eerst een paar keer 5 kilometer te doen of zo. Dus Jan Peter wat bedoel je precies met inlopen?

Erik | 14-12-2005

Ik vergelijk het maar met mijn ervaring als reisbegeleider voor wandelreizen. Mensen komen voor de eerste keer een reis doen en moeten een rugzak, schoenen ed kopen. Dan wordt je om advies gevraagd en dan zou ik het liefst mensen de beste materialen adviseren. Maar dan zijn ze wel erg veel geld kwijt. Als iemand dan zegt ik heb niet veel geld en wil een rugzak dan kan ik er 1 van +300 euro adviseren. Resultaat 300 is veel te veel en dus gaat de Aldi rugzak mee want die was maar 50. Ik kan ook een rugzak van 140 adviseren die diegene net kan kopen. M.a.w het budget van iemand is een doorslaggevende factor voor goed advies. Iemand naar een speciaalzaak sturen die daar geen van de modellen kan betalen resulteerd in het blijven lopen met te oude schoenen of het kopen van hele slechte.

Marc | 08-12-2005

Ben het met Bart eens. Het moet geen probleem zijn als je negatieve opmerkingen krijgt. Als iedereen het altijd met elkaar eens zou zijn, zou zo'n forum niet bestaan......

En het kan wel zijn dat je bij Perry goed geholpen bent, maar dat wil lang niet zeggen dat dat dan overal zo is.

Bovendien merk je pas of je een goede schoen hebt gekocht na een tijd lopen ermee. Dus je kunt wel prima geholpen zijn, maar wil dat ook zeggen dat je nu de juiste schoen hebt?

/Marc

Bart V. | 07-12-2005

Erik,

Jij mag van mij overal schoenen kopen, ik geef slechts een goed bedoeld advies.

Als iemand adviseert om een willekeurige sportzaak binnen te lopen en op zoek te gaan naar een aanbieding, dan zeg ik wat ik daar van vind. Ik geef dus mijn mening, daar is een forum toch voor bedoeld ?

Als ik jouw verhaal lees, wordt je dus bij Perry goed geholpen. Nou, prima !

Over die oudere schoenen die "al jaren in de kast stonden": demping wordt ook minder door ouderdom.

Erik | email | 07-12-2005

Zo ik ben net naar de Perry geweest waar ik van Bart vast ook geen schoenen mag kopen. Heb mooi wel een half uur zitten passen 6 modellen. Corrigerende en neutrale modellen en de verkoper bekeek mijn oude schoenen nauwkeurig. Gelijkmatig en aan de buitenkant afgesleten en ook op gevoel wil ik een neutrale schoen. Toen ik een paar maanden geleden begon met lopen heb ik een paar schoenen gepakt die al jaren in de kast stonden. Die nike air hardloopschoenen waren qua demping heel wat minder als wat ik nu heb. Ik had ook eigenlijk geen geld maar mijn vorige schoenen scheurden gisteren het stof door. 50 euro en uitgebreid advies, ik wil maar zeggen je kan het ook goed treffen bij de goedkope winkels. Ik wil ook graag zeggen dat ik apetrots ben op mijn mooie schoenen en het vervelend vind dat iemand zo uit de hoogte doet.

Bart V. | 05-12-2005

Er zullen genoeg lopers zijn die op een "Aktiesportschoen" prima uit de voeten kunnen > als je budget beperkt is, dan is dat dus een prima keuze.

Voor veel lopers geldt echter dat ze op een doorsnee-schoen blessures oplopen en niet elke verzekeraar betaalt het onderzoek en de behandeling daarvan, en dan kunnen de kosten dus toch aardig oplopen ...

Als je alleen al ziet hoeveel lopers overproneren ...

Ik schrijf trouwens Intersport wel iets hoger aan als Aktiesport.

Onno | 05-12-2005

@Bart V.: zoals Jan-Peter als schreef ging het er in eerste instantie om dat hij niet veel geld te besteden heeft. Ruud heeft helemaal gelijk. Als je niet veel te besteden hebt, dan is bv. Intersport de juiste winkel waar je inderdaad voor 40 50 euro klaar kan zijn. Voor dat geld krijg je inderdaad geen "top"-schoen, maar ws. wel een schoen waar best op te lopen valt, mits Jan-Peter wel een sterk corrigerende schoen nodig heeft.

Bart V. | 05-12-2005

Idd Ruud,

Koop schoenen bij de eerste de beste niet-speciaalzaak ... voor een paar tientjes ben je klaar en blessures krijg je er gratis bij ...

ruud | 04-12-2005

beste balkenende,
als je nieuwe schoenen koopt en je zet ze ,zonder dat je ze gedragen hebt, in de kast, dan zijn de schoenen na twee jaar officieel versleten. (ook al heb je er geen kilometer op gelopen) dit komt doordat bij bijv asics de gel uitdroogd door het niet gebruiken. bij nike wordt de demping ook steeds minder doordat de luchtdruk in de air-unit steed minder wordt. denk maar aan een voetbal. als je die na aankoop in de schuur legt zonder 'm te gebruiken is hij na een paar weken/maanden ook al zachter als bij de aankoop. mijn advies luidt: ga naar een sportzaak als intersport, aktie sport. daar hebben ze vaak aanbiedingen van verschillende modellen hardloopschoenen. denk hierbij aan 39,95 49,95 euro
succes

Kaplaarzen | 18-11-2005

Hoi Janneke. Laat me raden.............je bent blond

Janneke | email | 17-11-2005

Ik heb me vandaag nieuwe schoenen gekocht!! Super leuke laarzen... alleen ze zitten wat strak om de bovenbenen. Wat ik doe is dag en nacht lopen op deze schoenen. Helpt dat niet, zet ze dan bij een schoenmaker op de lase. Zelf uitrekken kan ook door middel van er iets tussen te zetten wat een beetje grote is dan de doorsnede.
Met vriendelijke groet en vele kusjes

Jan | 30-09-2005

Loopschoen moet je weldegelijk inlopen hoor! Jevoeten moeten wennen aan de nieuwe schoen en ook het inlegzooltje wat in je schoen zit moet zich nog naar de vorm van je voet vormen.

Bob | 30-09-2005

Ik ben geen expert op dit gebied maar ik heb er nog nooit van gehoord dat je loopschoenen moet 'inlopen'......Bij bergschoenen, legerkisten of ander leren schoeisel kan ik me hier iets bij voorstellen, maar bij loopschoenen?? Die zijn van zulk flexibel materiaal gemaakt dat ze van het meet af aan nergens zouden mogen knellen. Heb je wel de goeie maat m.a.w. weet je dat je hardloopschoenen altijd zeker 1 maat groter moet kopen dan je eigenlijke schoenmaat?? Naar mijn bescheiden mening gaat er niets boven splinternieuwe loopschoenen waarbij demping en stabiliteit nog maximaal zijn.

Jan-Peter | email | 28-09-2005

Ik heb niet gekeken naar het soort schoen, ja dat het volgens mij een loopschoen betreft.
Natuurlijk was ik liever naar een winkel geweest en had mijn lopen laten analyseren maar hab daar helaas het geld niet voor.
Vandaar op deze manier.
De Karhu zijn Athletic Light Air Cushion schoenen en zijn meer dat 10 jaar oud. Zien er niet meer oud maar lopen nog lekker.
Ik dacht dat het verstandig was deze gezien de leeftijd te vervangen.
De Asics die ik hek gekocht is niet op gelopen maar wanneer ze gekocht zijn door de oude eigenaar weet ik niet.
Het gaat om Asics Gel TQ40N maar kan nergens vinden om welk soort schoen het gaat.
Misschien weet 1 van jullie het wel.

Mvg

Billie | 28-09-2005

Hallo Jan-Peter,

Heb je wel gekeken naar het soort schoen? En dan bedoel ik wat voor een soort je oude was en de nieuwe. Er wordt namelijk behoorlijk wat onderscheid gemaakt tussen de schoenen met name het soort afwikkeling en de demping. Er zijn uiteraard nog meer verschillen maar dit zijn twee zeer belangrijke.

Ik vraag me af of het in jou geval te maken heeft met het inlopen.

Weet je wat voor type ASICS het is en welk type Karhu het was? Of dit neutrale schoenen zijn of anti-pronatie schoenen? En hoe oud de ASICS schoenen zijn hoe veel kilometers ze al gemaakt hebben.

Sportieve Groet,

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter