Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

Wat is een goede tijd voor een (beginners-) 5 km?

mij | 27-10-2005

Hallo runners!
Ik heb net mijn beginnersschema afgerond en kan nu (jawel..) 45 min achter elkaar hardlopen! Ik ben zelf ontzettend trots, en via map24.nl heb ik uitgemeten dat ik ong. 5,6 km loop in die tijd. Wat is een goede (beginners-)tijd voor een 5,0 km?
Alvast bedankt!

gr.

erik | 30-05-2011

Beter als arno kan je het niet zeggen.

Arno Vroomen | email | 30-05-2011

Hallo Hardloopster,

Ikzelf 52 jaar jong nog, en vanaf mijn 18 jaar tot 2010 .. (Helaas is mijn werkafstand nu 65 km iets teveel van het goede. Dagelijks met fiets zowel in zomer als winter , naar werk. Afstanden waren telkens 50 - 60 km v.v. ( Nooit gebruikt gemaakt van openbaar vervoer, in mijn hele leven etc etc ..

Ben pas sinds een week begonnen met hardlopen .. Hou je voor ogen en zeker met je leeftijd dat je voor jezelf een super prestatie levert ongeacht je snelheid van lopen . Laat je niet opzwepen daar anderen . (Zoals zovelen wielerliefhebbers doen tegenwoordig in groepjes) . Iedere dag heerlijk lopende een 30 tal minuten tot een 60 minuten lang is voldoende hoor... Je hoeft geen top prestatie neer te zetten , dat doe je nu al reeds voor jezelf..

Negeer en luister niet naar grootschreeuwers en geniet van je eigen tempo ..

Gr Arno

Renske | 26-05-2011

@ hardloopSTER; ik vind dat je groot gelijk hebt! Mooie tijd hoor!

HardloopSTER | email | 16-05-2011

Loop net een jaar en haal in 44 min. een ruime 6,5 km. Als ik jullie moet geloven hoor ik bij de "langzamen" en dat zal dan vast wel. Maar ik ben trots op mezelf, want ik doe het dan toch maar terwijl ik mijn leven lang (ben 47 jaar) al een hekel heb aan hardlopen. En zowaar, ik heb er steeds meer lol in en ben niet geobsedeerd door tijden. Daar gaat het toch om volgens mij.
Natuurlijk zou ik sneller willen maar dat zit er blijkbaar (nog) niet in. Jammer dan. Ik ben nog steeds beter bezig dan duizenden anderen.......

Marjolein Bakker | email | 14-05-2011

Ha Allemaal,

Ik ben al ruim een jaar aan het lopen en wil graag mijn tijd verbeteren, maar het lukt maar niet. Probeer het nu te doen met het intervaltrainingsschema van trainingwiththestars.com. Ik ben 32 jaar, 1.76m en weeg 80kg. En ik loop dus langzaam...althans, als ik me vergelijk met anderen (ik weet het: niet doen!). Heb meegedaan aan 5 & 10km-lopen en mijn beste tijden waren 35:04 op de 5 en 1:15:04 op de 10km.
Ik loop 3x per week tussen de 5 en 10km.
Iemand tips? Alvast bedankt en geniet van het lopen allemaal!

Kim | 02-05-2011

Is het trouwens niet zo dat je hartslag ook een belangrijk meetinstrument is ;) ?
Mijn hartslag ligt bij 9 km p/u wellicht net zo hoog als bij een ervaren loper (man) bij 14,5 km p/u. Dat maakt de inspanning in verhouding exact gelijk. Snelheid staat dus compleet los van de inspanning die je verricht.

Goed? Oke, oppeppertjes voor beginners zijn weer welkom :P

Kim | 02-05-2011

@WielrennerW

nl.wikipedia.org/wiki/Hardlopen

Ik zie nergens een minimumtempo staan ;)

Pascal73 | email | 01-05-2011

@Sprinter;

Heb je helemaal gelijk in....... ben ook van een mannelijke loper uitgegaan.....

Sprinter | 01-05-2011

@Pascal, 25 min is wel hard voor een beginner(12p/u) voor een man haalbaar.
De gemiddelde vrouwelijke beginner gaat dit niet redden hoor. Ik zou 30 min. zeggen.

Pascal73 | email | 01-05-2011

@wielrennerW;

Je zit hier op de afdeling "beginners" dus ga ff ergens anders flauw zitten doen! Als jij het allemaal zo goed weet moet je je lekker met de profs gaan bezig houden en niet hier komen met je stoere gewauwel.....ZO! da's eruit.

Ik vind dat voor iedereen hardlopen anders is. Voor de een is dat 7,5 km/h en voor een ander 20 km/h, laat iedereen lekker in z'n waarde enheb voor iedereen respect! Ieder die loopt is goed bezig.

Voor een "beginner" is een goede wedstrijd tijd zo rond de 25 minuten denk ik. Maar wees vooral blij met jezelf en train voor verbetering! Succes.....

brooke | 01-05-2011

Ik ben beginner (loop nu 3 maanden) en heb de 5km in 38 minuten gedaan. Ik heb verder niet veel aan sport gedaan behalve mountainbiken en ben trots op mezelf. Ik ben 42 jaar en niet de lichtste en ik had niet gedacht dat ik de 5km zo snel zou kunnen lopen.

De gal spuwers die ons 'wandelaars' noemen kunnen me de rug op. Het wordt je niet gegund om ergens te beginnen lijkt het wel. Goed en blessurevrij sporten moet je opbouwen en dat duurt nou eenmaal even.
Ik heb er super veel plezier in en ik heb het geluk dat er vele positivo's zijn die mij stimuleren om door te gaan.

En ja, ik vindt het wel hardlopen.....

dirk | 30-04-2011

Zucht, krijgen we die discussie weer, hardlopen is hardlopen en niet afhankelijk van de snelheis.

Ik kan ook flauw doen en beweren dat wielrennen geen sporten is. Het zijn gewoon een stelletje asocialen die "denken" dat ze sporten zijn.

Maar ik wil niet flauw doen, dus ik zeg niets.

WielrennerW | 29-04-2011

Niet om flauw te doen....

Maar hardlopen met 10km/u.
Dat lijkt meer op snel doorlopen.

Net als wielrennen met gem.25km/u.

Heel goed dat je gaat bewegen, noem het sporten...maar 'hardlopen' gaat net iets sneller.

Kim | 28-04-2011

Ik zit nu op 32 minuten, dus 9.4 km p/u.
Wil over 2 maanden proberen om rond de 30 min uit te komen. Liefst eronder maar ik weet niet of dat haalbaar is.

Coopertest op de loopband liep ik gisteren tot 2.06 km, komt uit op 10,3 km per uur. Wil binnen 1 maand dat tempo omhoog gooien naar 10,5, moet wel te doen zijn.

Ben overigens beginner en loop met de podkast van Evy om zo mijn snelheid wat te verbeteren (5 km loop ik al) ;)

Xandra | 25-04-2011

5,6 km in 45 minuten is een aardige wandeltijd: iets meer dan 7km/uur.
Een ,,goede,, beginnerstijd over 5 km begint m.i echter pas rond het half uur of sneller en anders lijkt een wandelclub me toch meer geschikt.
Echter als je met nog minder tevreden bent is dat je eigen keus en goed recht.
Ik denk echter dat als je echt wil en niet bang bent moe te worden of wat spierpijn te krijgen je echter een (flink) stuk sneller kunt.

Priscilla | 25-04-2011

Hoi allemaal.

Beginners moeten zich de eerste 2 jaar echt niet druk maken om een tijd.
Het belangrijkste is dat je het doet om je goed te voelen en om lekker buiten te zijn.
De tijd komt vanzelf wel. Als je als beginnende recreant onder de 30 min loopt mag je jezelf echt wel een welverdiende schouderklop geven.
Maar vergeet niet, de fun gaat boven alles.

Es | 22-04-2011

Idd een oud topic, maar ik heb niets aan je reactie toe te voegen. Dat heb ik wel geleerd, nu ik met een blessure zit. Dus: Amen.

Eric | 22-04-2011

Hai allen. Buy te way....dit is al een hele oude topic. Maar nog steeds actueel lees ik.
Ik loop zelf een jaar of tien, een aantal keren de halve marathon gelopen en zit al een tijdje op deze site. Neem nu 1 ding van me aan! Vergelijk je niet met anderen! Loop voor je eigen plezier. Doe net als ik, hou een schema bij en hou alleen wedstrijdjes met jezelf. Ik ben apetrots als ik mijn parcours weer sneller heb gelopen als ooit. Als je gaat vergelijken met anderen is het einde zoek. Er is altijd wel iemand die sneller is. Dus samengevat......ga voor je eigen lol, plezier, trots en geniet...!

karin | 15-04-2011

ik ben het met je eens dat tijden niet het belangrijkste zijn, maar hoe je je voelt tijdens het rennen + of je er plezier in hebt.

Maar ik doe wel eens met wedstrijdjes mee (5 tot 10 km) En als ik dan mijn tijd vergelijk met de uitslagen van die wedstrijd van vorig jaar, kom ik steeds bij de laatste 10 personen uit.... en dan zakt me de moed weer in de schoenen.....
ik weet het : iemand moet de laatste zijn, het is een wedstrijdje met mezelf, ik moet niet vergelijken met anderen maar toch
(zelf 1.83 - 79 kilo - pas 6 maanden aant rennen)

E² | email | 15-04-2011

44j 1m78 87kg 5K 1ste maal 29.19 2de maal 28.23. Geen echte beginner, deed al wat aan boslopen, maar nooit langer dan 20 min wegens het bijzonder grillig parcours.
Zijn tijden nu werkelijk zo belangrijk? Niet voor mij. Uiteindelijk loop ik om in vorm en fit te blijven. Het liefst blessurevrij. Dat laatste is al heel wat als je op straat loopt. Ik hoop tegen augustus klaar te zijn om een 10km te lopen. In het najaar een 10 miles. Tijd is bijzaak. Gewoon een flink ritme zodat ik er iets aan heb...

Funmaker | 13-03-2011

Hoeft niet per sé, zoals ik al aangaf spelen meerdere factoren een rol. Lengte, gewicht, aanleg etc. Over het algemeen zijn snelle lopers niet extreem lang. Neem een voorbeeld aan Lornah Kiplagat(1,66), Nadja Weijenberg(1,60), Ilse Pol(1,63),Kibet(1,67). Vul het voordeel van de lengte maar zelf in.

Kim | 13-03-2011

Is het niet zo dat je makkelijk sneller loopt als je lang bent en dus een grotere beenlengte hebt? Ik liep afgelopen week met een vriendin, zij is boven de 1,80 (zelf ben ik 1,73) en op hetzelfde tempo lag mijn pasfrequentie veel hoger, zij liep daarentegen veel makkelijker. Logisch ook, want zij sport in wedstrijdverband en doet daarbij voor de lol af en toe aan hardlopen. Is de pasfrequentie conditioneel of gewoon per lichaam heel erg verschillend?

Overigens vandaag 5 km in 35 minuten gelopen. Kreeg m'n hartslag op den duur niet meer omlaag. Komt waarschijnlijk ook door slechte slaap en alcoholgebruik van gisteravond ;)

Funmaker | 13-03-2011

@Kim, maak je er niet druk om joh.
Er zijn nou eenmaal lopers die al een bepaalde basissnelheid hebben. Je lichaamsbouw en gewicht tellen ook mei.
Kleinere mannelijke lopers met een relatief laag gewicht hebben al een voordeel.
Daar komt bij dat de één nu eenmaal meer aanleg heeft voor een bepaalde sport dan een ander. Maar pin je niet vast op de tijden die hier geroepen worden, je weet namelijk niet of 'het op waarheid berust is'en af de gelopen afstanden daadwerkelijk 5 km zijn.

Kim | 13-03-2011

@Hans: Ik citeer:

"Ik liep 17,5 min op de 5 km als beginner..."

;)

Vind het gewoon een bizar tempo. Mijn vriend doet nu ruim 1 jaar 3 keer per week aan hardlopen en heeft de 10 km in Dubai gelopen. Zijn gemiddelde tempo ligt nu tussen 12.5 en 13. Hoeveel jaar moet hij in godsnaam trainen om ooit op 17 km p/u te komen?

Funmaker | 13-03-2011

Waarom maken alle beginners zich zo druk om hun tijden. Laat je lichaam eerst aan de belasting van het lopen wennen. Maak je na 2 jaar eens een keer druk om een tijd.
Als je in het begin al zo hard van stapel loopt gaat je hardloop carrière zeker niet lang duren. De kunst van snel lopen is om zo langzaam mogelijk je duurlopen te doen.

Hans | 13-03-2011

@ Kim

jij hebt niet goed gelezen, ik voetbalde daarvoor 3 keer in de week en heb gewoon een loperslichaam. Ik kom nog lag niet in de buurt van het wereldecord hoor...

In Kenia lopen alle jongens van mijn leeftijd al onder de 14 minuten....

Kim | 13-03-2011

@Hans, dus jij loopt wel 17,1 km p/u, 5 km lang? Als beginner..

Laat me raden, je weegt ook 120 kilo en hebt nog nooit gesport...

Kim | 13-03-2011

Ik loop nu zo'n 1,5 maand. Heb nooit een vaste sport gedaan en heb dus ook echt geen goede conditie. Ben bijna 30 met een BMI van 20.
Heb geen begeleiding, maar loop 3 keer per week op gevoel.
Vrijdag heb ik voor het eerst 5 km gelopen (5,56), terwijl ik mijn hartslag probeerde rond de 165 te houden. Kreeg helaas halverwege al een irritante steek waardoor ik 2 keer echt moest wandelen omdat de steek te erg werd. Uiteindelijk heb ik er 39 min op gelopen. Bij de 5 km zat ik op 35,5 minuut. Ik gok dus dat ik zonder dat wandelen op de 33 minuten zou zitten. Buiten die steek in m'n zij, was het tempo wel ideaal, had denk ik nog wel een km meer kunnen lopen en dat geeft me een goed gevoel :)

Afgelopen week liep ik 4,5 km in 28 min (zonder hartslagmeter, en was toen ook gesloopt)!

frits | email | 07-03-2011

ik ben 6 weken terug begonnen met een training van Renate Wennermars, heb ongeveer 20 jaar niet aan duursport gedaan, wel een jaar gefitnest.

was 104 kilo toen ik begon met hartlopen

ben 48 jaar
nu 94 kilo en 183 cm lang,

ik heb op 6-03-11 mijn eerste 5 kilometer gelopen in een tijd van 00,29,07 min en als ik dat zo lees dan is dat echt niet slecht

Geert | 15-02-2011

Ik heb pas 5km gelopen in 33min en 30sec. Dit was interval 3 min rennen - 1 minuut lopen.

Ik ben 27 jaar, 1.83m en 83 kilo en heb lang niet gesport, maar ben dit nu weer langzaam aan het oppakken.

Volgende keer ga ik interval 4-1 proberen, kijken wat daar uit komt.

Succes iedereen.

Johan | email | 14-02-2011

Man, 28 jaar, 96 kilo
Nauwelijks/niets aan sport gedaan, 28 jaar lang.

Nu half jaar aan het lopen, begonnen met 5k schema in week 3, dus 7 weken dat schema gevolgd. Nu is mn snelste 5km 28:30. Ik loop normaal gesproken zo'n 2 x per week 5k, af en toe 1 x per week, af en toe 3 x per week.

Ik denk dat met name de voorgeschiedenis heel belangrijk is. Afgelopen tijd hebben een aantal mensen een x met mij meegelopen, compleet ongetraind. Geen van hen haalden het om 1km met mij mee te lopen. Na ca. 3,5 km afwisselend hardlopen/wandelen was bij de meesten de koek echt op.

Kortom, zonder sport geschiedenis maar met beginngersschema achter de kiezen lijkt mij 30-40 min heel netjes.
Alle verhalen hieronder over 2x per dag trainen, 160 km per week etc etc zijn compleet nutteloze informatie voor iemand die net een beginners schema heeft afgewerkt. Vraag me ook af waar je de tijd vandaan wil halen als je een normale baan hebt. Ik vind dat dat al redelijk op obsessief gedrag begint te lijken.

Zoals velen al zeggen, probeer er als beginner vooral het plezier er in te houden. Daar win je vele malen meer mee dan alle lopers-whizzkid verhalen hieronder.

Topdrob | email | 12-02-2011

Krankzinnig wat hier aan overdrijving te vinden is. OT, ben 55, slik beta-blokkers na een hartoperatie en ben nu maandje aan't lopen geslagen, jaren niets aan sport gedaan. Ik probeer in 30 min zo ver mogelijk te komen. Zit nu op 4100 m en probeer over een half jaar die 5 km te pakken te krijgen. Vind dat meer dan ver/snel genoeg.

Dennie | email | 31-01-2011

In 2009 liep ik 5km in 22,5 minuut. Toen ff gestopt en nu weer begonnen met joggen.

Mijn streven is om ooit onder 20 minuten te komen op 5km, maar ik betwijfel of dat gaat lukken, want ik rende mezelf 4 keer per week helemaal uit de naad om die 22,5 minuut te halen.

Ik ben nu bijna 35 jaar oud (man). Is het nog haalbaar? Ik voel me nog 18 ;-)

Dave Gerits | email | 29-01-2011

Hoi,

Ik ben een absolute beginner uit België. Ik mountainbike 1 x per week minimum 40 km en ben deze week maandag begonnen met lopen. Ik heb geen gegevens van maandag maar ik schat ongeveer 2,5 km in 20 minuten.
Woensdag liep ik 2,88 km in 19,16 minuten. Gemiddeld 8,96 km/uur.
Vrijdag 3,69 km in 23,38 min. Een gemiddelde van 9,37 km/uur.

Hoe kan ik nu het best verder trainen?

EMIR | 25-01-2011

hey

ik hang de vlag uit wanneer ik onder de 30 minuten zou kunnen lopen!!!
ik ben er dichtbij.....JA

Frank | 24-01-2011

Heb zondag mijn eerste bosloop gedaan sinds 1999. 5km in 22.33 min. Vind ik vrij redelijk. Toch

Martijn | email | 18-01-2011

Ik heb vorige week m'n eerste 5 km gelopen in 30:02 .. neem ook eens een kijkje op mijn blog op vanbemmelweb.nl

Henny | 18-01-2011

Nou Karin dan lopen wij ongeveer net zo 'snel'.....:)
En ik geloof ook niet alle tijden die hier op het forum voorbij komen hoor!

karin | email | 18-01-2011

ben ook beginner en doe precies 35 minuten over 5 km...

ojee das wel langzaam met wat hier allemaal al beschreven staat.
(als ik jullie tijden serieus kan nemen zonder op te scheppen!!)

Hans | 16-01-2011

Nou dat lijkt me niet, Ik ken wel iemand die in een jaar van 17:20 naar 15:10 is gegeaan maar om dat nou in een half jaar te doen...

en dan zelfs nog sneller he...

Jacob | 15-01-2011

@ Hans

Als jij als beginner 17,5 min. op de 5 km loopt ben je een super talent die met een goede en gedegen training binnen ik denk pakweg een halfjaar die 5 km zelfs binnen de 15 minuten zou kunnen gaan lopen.
Ik loop echter al een kwart eeuw en ben nog nooit sneller geweest dan 18 minuten en de laatste keer dat ik hem zelfs nog binnen de 21 minuten liep is inmiddels ook al weer anderhalf jaar geleden.
En sinds het begin van het afgelopen jaar heb ik nog geen enkele keer een training vanwege blessures o.i.d. over hoeven te slaan, maar toch, het gaat maar niet sneller.
Misschien omdat ik veel te weinig ,,races,, loop; het afgelopen half jaar slechts drie en in een net zo snelle training ben ik na 5 km welhaast sneller ,, opgebrand,, dan in zo'n wedstrijd na 10 tot 15 km.

Laurens | email | 15-01-2011

Heb het net in 23:59 gelopen... 1e 5 km van mij. Maar ik ben nog maar 13 :-)

Hans | 13-01-2011

Ik liep 17,5 min op de 5 km als beginner...

Daarvoor voetbalde ik 3 keer per week.
Maar ben wel jong.

NL record voor mannen staat op ongeveer 13 minuten rond.

Wereld record is 12:37 geloof ik...

nanc | email | 13-01-2011

net weer is hardgelopen naar een triggerpoints en scheenbeenvliesontsteking..
heb deze blessure als 4 jaar, ik ben nu maar weer is begonnen afgelopen dinsdag..
net 5 km gelopen in 35 min dus dat kan wel beter vooral omdat me PR 21.32 is... dus weer goed trainen en hopen dat ik over een half jaartje weer op me oude conditie zit en gewicht.... 1 leer train nooit meer dan je aan kan je sloopt je eigenlichaam.... ik liep net door de duinen en had als nog verschrikkelijk pijn, dus nu maar rustig opbouwen met interval... en dan sep dde damloop weer is ??
goed idee of toch een nog een jaartje overslaan??

succes allemaal

leon | email | 13-11-2010

iedere tijd die je loopt is een goede tijd zolang je maar tevreden bent.

MartinvM | email | 17-10-2010

Ik ben vandaag 38 jaar geworden en ben 4 maanden geleden begonnen met het programma van Renate Wennemars voor de 5 km.
Ik heb 15 jaar bijna niet aan sport gedaan en vorig jaar september nog een hernia operatie ondergaan. Ik liep gisteren op de Stadshagenrun in Zwolle de 5 km in 25.26 prima tijd vind ik zelf.

Fred2 | 11-10-2010

les 13 van evy guyaert waarbij ik het 5km punt passeerde na 30 minuten. man, 32 jaar, gezond, BMI 21,5 en tot 2 jaar geleden nooit gesport behalve fietsen. Rook niet en drink zelden. De laatste jaren fitness 2x per week en sinds 1 jaar is dit 2x spinning geworden. Nu een redelijke conditie (duursporter denk ik zelf).

Fred | email | 11-10-2010

hoi,

ik ben 6 weken geleden begonnen met hardlopen, ik ben 35 jaar oud, altijd veel sport gedaan maar lang niks gedaan, zo een 5 jaar.
in 6 weken ben ik 7 KG afgevallen, loop 10 KM in 60 minuten.
voor mensen die een "smartphone hebben met GPS"dan is www.runkeeper.com de perfecte applicatie!!!! kan alles berekenen!

Rotterdammert | email | 02-10-2010

vanochtend les 9 van start2run gedaan in de derde week dat ik (ooit) hardloop. Een uitgemeten rondje van 4,96 km heb ik in 34 minuten gelopen/gewandeld (kralingse plas).

De les bestond uit 10 minuten wandelen en 16 minuten hardlopen. De overige 8 minuten heb ik ook gewandeld (warming up/cooling down).

Op naar de 5km!

jeffry | email | 22-09-2010

Ik geloof dat hier schroomelijk overdreven wordt met tijden.Hoeveel mensen hier beweren de 5k onder de 20 min te lopen en sommige beweren zelfs ongetraind onder de 20 min te lopen.Yeah sure.De bridge 2 bridge loop in arnhem 2 weken geleden, ( staat bekend om een snelle loop.Van de meer dan 915 deelnemers op de 5K waren er maar 31 die onder de 20 min liepen.Waarschijnlijk iedereen die hier op het forum reageerd haha.In elk geval mensen laat je niet ontmoedigen doe je ding.

Joris | 31-08-2010

Het is me allemaal wat...

kent arslani | email | 31-08-2010

ik ben en jonge van 11 jaar. ik doe 10 km voor44 min. wat vinden jullie van. is dat goed..

Ron | 22-08-2010

Ik heb nooit echt gesport in mn leven except lichamelijke opvoeding tijdens schooltijd en andere uitzonderingen. Tijdje terug voor de eerste keer de 9,5 km gelopen in 74 minuten. En de laatste 3 km kreeg ik enorme pijn aan mn knie waardoor ik zo goed als moest hinkstap verderlopen Ik wou absoluut de eindmeet bereiken.. Niet als ik dat ik die blessure niet had gehad veel beter zou zijn, zou maar 1 of 2 minuten schelen ofzo. Toen 2 weken last gehad van de knie en nietmeer getraind. Maarja ik ga nu toch beginnen met de 5km en ik laat jullie weten in welke tijd waarschijnlijk 35 mins ofzo. Ik moet toch zeker dit halen. groetjes. Ik ben 23 jaar :/

Miguel | email | 20-08-2010

5 km in 18:30. Net gelopen.
Ik heb 6 weken elke dag 2 uur gevoetbald in extreme temperaturen. Verder veel gezwommen en goed gegeten. Wel veel uitgeweest en gedronken, dat werkt heel erg tegen je heb ik gemerkt.
Nouja, dat was mijn verhaal. Blijf trainen en

masja | 18-08-2010

ik denk dat we niet moeten vergeten dat er een verschil zit voor mannen en vrouwen.
voor een sportieve man is een eerste keer 25 minuten normaal voor een vrouw zie ik dat al als toptijd!

mijn aller eerste keer was 32 minuut nu zit ik op de 26 : 30 minuut half jaar verder,

Robert | 18-08-2010

In februari begonnen, eind twintig, geen conditie.

Loop nu:
5km in 25:06
7,5km in 38:39
10km in 55:32

Jeroen | 17-07-2010

@Paul Ik ben zelf begonnen met wedstrijdjes toen ik 10km/u kon lopen. Dan loop je niet helemaal achteraan en kan je een beetje wennen aan het 'wedstrijdgevoel', wat toch echt heel anders is dan gewoon je rondje lopen.
Loop vooral je eigen tempo, want anders ga je halverwege kapot.

P | 14-06-2010

@PAulien,

aangezien je niet alles hebt gegeven....lijkt het me niet dat dat je beste resultaat denkbaar is;) Dus loop gewoon lekker nog een wedstrrijd en dan zal het goedkomen;)

Frank | email | 13-06-2010

Hallo collega-lopers,

Ik ben in maart begonnen met start-to-run met behulp van podcast van Evy Gruyaert. In het begin was het afzien, aangezien mijn conditie echt ondermaats was (laatste 10 jaar niks meer aan sport gedaan). Het was echt doorbijten om 3 keer per week te gaan trainen, maar ik heb volgehouden.
Ondertussen zit ik aan 7 km in 43 minuten. Vorige week liep ik in een wedstrijdje de 5,3 km in 29,15 min. Gisteren liep ik in een andere wedstrijd 5,2 km in een tijd van 27,08 min.

Paulien | email | 13-06-2010

Hallo! ik heb vandaag voor het eerst 5 km gelopen in een tijd van 30 minuten. Heel voorzichtig begonnen maar had echter nog veel reserves en kon voor mijn gevoel veel meer geven. (Ik kende het parcours niet) Ik ben 30 jaar en sport zo 1 keer in de week, maar vroeger veel gesport (intervaltraining en fanatiek korfbal). Ik heb niet getraind en had geen stopwatch of iets anders bij me. Is dit een beetje redelijk resultaat? En waar zou ik naar moeten streven?

Remco | 04-06-2010

ik begon bijna 2 maanden geleden met hardlopen.
Daarvoor wel voetbal gedaan, mijn eerste tijd was : +-25 min.
Op dit moment is mijn PR op de 5km : 20:02
Ik denk voor beginners een tijd tussen de 25 en 30 minuten normaal is. Als je het rustig opbouwt en zo nu en dan intervaltraining gaat doen kom je ook wel bij de 20 minuten!

Je moet wel doorzettingsvermogen hebben en niet opgeven

Justitian | 31-05-2010

Ik ben een beginner, 43 jaar.

5 km in 27.30 gisteren.
10 km in 57.30 begin april.
15 km in 1.37.00

Veel mensen lopen sneller, maar dat maakt me niet uit.

Ralf | email | 19-05-2010

Zojuist aan een sponsorloop meegedaan, eerste hardloop ervaring, wel 14 jaar voetbal, ben 18 jaar nu.

Mijn tijd was 19:29.

Michel | 06-05-2010

11.7km in 1:30 betekent 7,8km/h.

"Meekomen" als zijnde de middenmoot ligt bij kleinere wedstrijden vaak op 45-50 minuten. Da's 12-13km/h.

Een heel verschil dus.
Je kunt best meedoen als je dat zelf wilt maar je moet er rekening mee houden dat je zelfs met 10km/h (jouw trainingsrondje in 1:10!) achteraan zult lopen.

Paul | email | 06-05-2010

even een vraag aan iemand of een deskundige..Ik loop tegenwoordig om de dag..of 3 keer in de week. EN dan loop ik 11, 7 kilometer in 1.30 minuten. Soms verschilt dit en loop ik 1uur 20 minuten als ik in goede doen ben. Ik ben 34 en weeg 81. Is dit een goede tijd? En kan ik met de 10 kilometer wedstrijden mee???

Road Runner | 02-05-2010

Hallo Eve, allereerst proficiat met je gelopen afstand/tijd.
Voor jouw is het nu belangrijk om de duuruithouding nog iets te vergroten. In een wat later stadium kun je iets aan je loopsnelheid doen, d.m.v. korte snelle afstanden. En jouw callorie verbruik zal het hoogst zijn tijdens rustige duurloopjes. Als je met snelheidstraining bezig bent verbrand je meer vetten.

eve | email | 25-04-2010

Hallo ,

Ik ben Evelien .
Zo'n anderhalve maand geleden ben ik beginnen lopen.
Of moet ik dit joggen noemen.
Ik train 4 of 5 x in de week.
Af en toe beperkt zich dit tot 5 km.
Maar meestal probeer ik voor de 9km te gaan.

Dit loop ik in een uur.
Ik loop dit uur wel meerdere keren per week uit.
Waarin kan ik nog verbeteringen aanbrengen?

Wat doe ik best eerst tijd km/u verbeteren?
Of langer dan een uur beginnen lopen afstand uitbreiden?
Waar heeft mijn fysiek het meeste baat bij?
Waarmee zal mijn calorieverbruik het hoogste zijn ?

Bart | email | 22-03-2010

Ik ben 2 weken terug "deftig" beginnen lopen met goeie schoenen (na een beetje aanmodderen met oude schoenen). Met deftig bedoel ik 3x per week. De eerste 2 weken heb ik 5 a 6km gelopen met op de 5km een PR van 24m14s.
Zonet (in week 3 dus) 9,1km gelopen in 49m14s.

Naast het lopen ben ik beginnen fiesten 1x per week (gestart samen met het hardlopen). Daar haal ik 28km/u op 30km.

Voor wat betreft de hartslag bij het lopen: ik loop gemiddeld aan 92% (178). Ik ben 28 jaar en heb dus een max van 192 sl/m.

Is dat ok? Of zou ik er beter aan doen om wat trager te lopen? Ik voel me prima en heb geen blessures.

henk | 15-03-2010

prima tijd gerard lekker blijven lopen.

Gerard | email | 12-03-2010

hoi hier met Gerard ik loop de 5 km in 27 min. is dit een redelijke tijd voor een man van 49 bijna 50 jaar train 3x per week telkens de 5 km.

gr.

wouter | 01-03-2010

vroeger 18.45, dan 7 jaar stilgelegen en ongezond geleefd, gevolg 20 kg erbij. Nu gestopt met roken en al 5 maanden terug aan het lopen (3-4 x per week). Eerst kon ik geen 10 min lopen, nu reeds 1u30 aan 10 km/h. 1ste 5 km was in 37 min, nu reeds 26.48. Doel PR van vroeger verbeteren. Ben ook al 6 kg kwijt. Ik merk dat nu m'n lichaam terug begint te wennen aan het lopen de progressie snel gaat. Al geef ik me nog 2 jaar om te geraken waar ik wil, kwestie om niet te forceren

P | 27-02-2010

@ Ama,

een tijd onder de 20 min zou erg knap zijn. Veel succes ermee;)

Ama Zeebrugge | email | 26-02-2010

Hoi,
'k ben 54 jaar en weeg 70kg.
Na revalidatie( voorste kruisband )begonnen met lopen...Start to run.(dec 2009)
Loop nu 3x in de week,door weer en wind, 5km.Mijn tijd( eerste keer 5km voluit )35 min.Na 2 maanden volharden zit ik nu aan 25min.Vind van mezelf dat da nie slecht is.Ik wil naar de 20min. voor de 5 km en dan proberen voor de 10 km.Tijd is niet belangrijk...uitlopen wel !!!
Groetjes een volharder

P | 11-02-2010

@ Talent bestaat niet
Deze meneer maakt een aantal fouten.
In de eerste plaats zegt hij dat het energiesysteem van de marathon ook verantwoordelijk is voor de energiesystemen van een 400 meter/ Als ik me niet vergis lopen 400 meter lopers puur op koolydraten, terwijl marathonlopers dat maar een deel van de afstand kunnen.
De tweede fout gaat ook over energiesystemen.. Hij claimt in een van zijn stukjes dat de mens al na 4 minuten overgaat op het halen van energie uit vet. Misschien is dit heel gedeeltelijk zo, maar ik hoop niet dat ik dan al afhankelijk ben van vetten.Volgens mij loop ik dan nog grotendeels op koolydraten.
En dan, als laatste, zijn aanname dat mensen veel moeten trainen. Hij zegt dat hij soms trainingsweken heeft waarin die meer dagen 3 keer per dag traint dan 2 keer. Dit geloof ikal niet. Hij suggereert dat 'normale, jonge atleten' zouden moeten streven na 10 uur per week trainen. Deze meneer weet kennelijk niet dat mensen een druk leven hebben, er nogal wat blessuregevoelige mensen zijn en dan 10 uur per week helemaal niet gericht hoeft te zijn. Ik ken mensen die met 1 keer in de week een uurtje trainen al onder de 22 op de 5 km lopen.

piet | 10-02-2010

14 minuten

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Een mooie hoodie voor een deelnemer aan de Amsterdam Marathon, bestel wel op tijd!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

hit counter