Jumper knee : wie is er van af?

Spring Hannah | email | 26-04-2006

Iemand hier goede ervaringen mee? Wie is hier ooit afgekomen? Hoe ernstig was het? Hoe lang heeft het geduurd voor je eraf was? En wat heb je gedaan (sportarts, fysio, oefeningen, stretchen,...)? Hoe langzaam heb je de training opgebouwd? Wat heb je verder gedaan? Overigens, genezen ijs pakkingen of nemen ze alleen de pijn weg?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 126 reacties op dit onderwerp.

Niels Hendriks | email | 13-09-2017

Sinds september 2016 ontdekt dat ik last had van een jumpers knee. Na een aantal keren terugkeren bij huisarts, die niets anders deed dan rust voorschrijven. Toch maar de stap gemaakt naar een Fysiotherapeut. Een specialist op het gebied van knieën - Kniecare in Nijmegen om precies te zijn. Daar heb ik een hele specifieke behandeling gehad. Hij heeft een apparaat waarmee je de weerstand langzaam kunt verhogen en echt kunt optrainen. Na een traject van 4 maanden kan ik echt zeggen dat ik er zo goed als vanaf ben. op dit apparaat doe je squads. je hebt een tuigje aan wat vast wordt gemaakt aan een vliegwiel, kunt hierdoor zowel in opwaardse als in neerwaardse beweging kniebuigingen trainen. Dit heeft mij ontzettend geholpen, toen ik binnenkwam kon ik niet eens meer op een been staan. Nu speel ik weer complete voetbalwedstrijden mee. Heb nog wel wat reactie als ik een wedstrijd gespeeld heb, maar dat mag geen naam hebben in vergelijking met hoe ik hier binnenkwam. De therapeut van Kniecare is bovendien een uiterst aardige en integere man. Ik zou het aan iedereen willen aanbevelen die met deze vervelende blessure te maken heeft.

janwillem | email | 17-06-2017

Ik heb er nu ca 25 jaar last van bij beide knieen. Chronisch dus. Begonnen toen ik erg intensief volleybalde. Ik heb denk ik wel alles geprobeerd; eerste jaren fysio met massage, ultrasoon, spierversterkende oefeningen en intapen bij sport. Icepack na afloop.
Daarna cortisol spuiten gehad - zonder resultaat.
Met een patella brace kon ik nog redelijk blijven sporten; niet pijnvrij maar de artsen vertelden me dat je ook niet iets kan scheuren dus je beslist zelf wat je grens is.
10 jaar geleden was ik het zat, en ben ik nog 1x de molen in gegaan. Sportmedisch centrum en orthopedisch chirurg. Uiteindelijk een 'experimentele' operatie gehad waarbij een stuk van mijn knieschijf verwijderd is (die zou in de pees drukken en daarom irriteren) en mijn pees is ingesneden met het idee dat als het lichaam geneest de pees wellicht sterker wordt en de ontsteking voorkomt. Ook nog 2nd opinion uit Amerika gehad.
Helaas heeft dit niets wezenlijks veranderd, anders dan dat ik 6 maanden revalidatie had omdat het toch een fikse ingreep was.

Ik heb leren accepteren dat ik niet op hoog niveau kan blijven sporten, maar dankzij de patella braces kan ik nog wel gewoon recreatief sporten.

Jan | 24-04-2016

ga maar een paar maanden fietsen en zwemmen , na het hardlopen eventjes 'n 20 minuten fietsen oid is heel goed voor het herstel

Peer | email | 23-04-2016

Heb ook veel last van beide kniepezen en dan met name een dag na de training. Heel langzaam hardlopen gaat goed, maar bij een iets snellere loop heb ik de volgende dag weer flink last.
Het is een zeurende en constante pijn en is sinds 4 maanden wel wat verbeterd maar blijft aanwezig. s'ochtends heb ik totaal geen last en dit kan ook zo een paar uur blijven. Artsen, fysio, krachttraining en rekken, het heeft allemaal geen zin. Weet iemand een oplossing, heb iets gehoord over een cortisolspuit, iemand hier ervaring mee??

S | 27-12-2015

Hoi,

Ik heb dit 1x heel erg gehad (teminste dat vond ik) ik kon niet meer lopen erdoor. Maar ik probeerde wel te lopen en heb nog wat geprobeert met ijs, nadat ik er ijs op jad gedaan voelde het wel wat beter. Daarna heb ik een paar keer wel het aan zien komen (of voelen) toen heb k afgewisseld tusse heel warm en heel koud zoals douche en daarna is een emmer met ijskoud water. En dat hielp behoorlijk! De meeste keren voelde ik het de dag daarna bijna niet meer. Misschien werkt het bij meerdere mensen?

anouk | email | 22-10-2015

Hallo,

Ik heb nu ondertussen al een paar jaar laast van een jumpersknie. Ik heb zooltjes gekregen, en tijdje met een brace getraind maar mee gestopt omdat ik hoopte dat mijn zooltjes zouden helpen, naar een fysiotherapeut geweest maar niks helpt. En nu train ik gewoon rustig Door. Ik doe aan volleybal

Evelien | email | 11-07-2015

Ik heb ook een jumpers knee. Sinds januari ontdekt bij de fysio. Dit is ontstaan in 2012. Door andere fysio's die niet wisten wat ze moesten doen is het waarschijnelijk erger geworden.

Ik krijg van mijn fysio nu een opdracht die ik op de trap 2x per dag moet uitvoeren. Ik heb nog veel last en vooral met fietsen en traplopen en rennen kan ik al helemaal niet meer.

Ik ben laatst naar de huisarts geweest. Ook omdat ik veel last van mijn rug,schouders en nek heb. Mijn arts heeft me door gestuurd naar een revalidatiearts. Die kijken naar je spieren en gewrichten, en gaan mij opnieuw onderzoeken.

Een ortopheed kijkt alleen naar een deel van je lichaam. Dus als je komt voor je knie kijkt hij alleen naar je knie en niet naar de rest. Terwijl het probleem misschien wel heel ergers anders kan zitten.

hc | 18-10-2012

Excentrisch trainen blijft tot op heden het enige. De pijn in de pees komt door neovascularisatie, google maar dan zul je dit lezen.
Houd geduld, en ga geen rare dingen doen die alleen maar geld kosten.
Ik ben sportfysiotherapeut, er lopen zoveel onderzoeken om die vaatvorming in de pees te bestrijden met tot nu toe heel weinig resultaat. Blijf de trekkracht van de pees trainen, excentrisch! en je mag wat pijn hebben, op schaal van 10 mag het 4/5 zijn. Meer pijn mag niet!! voor vragen, reageer op het forum. Succes

Pitchdown | email | 05-06-2012

Zijn er nog meer mensen die ervaring hebben met Kamille&Co?
Kunnen die mij hierover contacten?

Pitchdown | email | 29-05-2012

Hoi Isolde,
heb jij namen van praktijken die de Kin Com hebben in Nederland?
Waar heb jij deze gebruikt en hoe lang voor resultaat? Heb jij een specieke fysiotherapeut je laten begeleiden?

Isolde Van Den Borre | 15-05-2012

Ikzelf heb nu voor de tweede keer last van jumpers knie. Drie jaar geleden deed ik echter spierversterkende oefeningen op de Kin Com zodat de bovenbeen spieren mijn knie beter ondersteunden. Dit gaf een zeer goed resultaat. Nu na 3 jaar krijg ik terug last maar ik ga terug onmiddellijk een sessie Kin com volgen en ik draag ook een patellapees brace en dat helpt fantastisch tijdens het lopen en de pijn na het sporten is heel erg geminimaliseerd. Er zijn echter niet veel centra die een Kin Com toestel hebben dus moet men even zoeken. Een sportarts weet wel waar je daar terecht voor kan

bp | email | 04-05-2012

Beste Pitch down,

Het uitvoeren van histamine traject is ook niet evident, het bewijsmateriaal is minimaal en de werking is niet te vergelijken met diclofinac (overigens werkt het omdat het de pijn minder doet worden, het kan juist genezing in de wegstaan) Histamine is een stof die we allemaal bezitten en die zrgt voor het verwijden van bijvoorbeeld vaten (vasodilitatie). Mijn mening is juist dat het daardoor minder zal aanvoelen, de pijn die je in de pees hebt komt veelal voor door onwillekeurige groei van bloedvaatjes (neovasularisatie) en deze wir war van vaatje groeien in een hele keurige georganiseerde pees, en de eigenschap van bloedvaatjes is de pijngevoeligheid en helemaal als je ze kapot trekt omdat ze in de richting liggen zoals ze belast worden.
Wederom, de enige manier is ecxentrisch traininen en let op. Dit mag best pijn doen!! sterker nog, dat moet het.
Je moet een juiste opbouw maken. succes

Job | email | 17-04-2012

Ik heb ongeveer 3 jaar last gehad van een Jumpersknee. Uiteindelijk heeft excentrisch trainen op een decline board geholpen. Twee maal per dag 3 series van 15 herhalingen. Dit drie maanden volhouden, de klachten worden eerst erger, maar volhouden!

Decline board
zie www.proralph.nl/

Pitchdown | email | 17-04-2012

Ook ik heb last van een jumpers knee veroorzaakt door squashen.
Ik heb de volgende zaken geprobeerd:
- Excentrische oefening n.a.v. van fysiobezoek op papendal
- Dicalofinac --> Werkt prima, alleen wanneer je hiermee stopt komt het probleem terug. De vraag die hierbij speeld is of dit onstekingsremmend werkt of pijnstillend
- Shockwave --> Heb 6 shockwave-behandelingen gehad, echter probleem blijft.
Ik doe elke ochtend quadriceps-oefeningen.
Zitten nu in de fase dat ik misschien via orthopedium.nl wil gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.
Daarnaast zit ik te twijfelen om sowieso een MRI te laten maken om de diagnose beter af te stemmen. Op papendal is een echo gemaakt en daar werden kalkspatjes en vocht in de pees geconstateerd. Echter is het voor mij heel lastig om de preciese pijnlijke plek aan te wijzen.
De pijn voel ik nog voornamelijk bij traplopen en stekken van mijn been.

Een term die ook nog een keer gevallen is , is een histamine-traject.
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Dit schijnt hetzelfde soort effect als diclofinac te hebben maar dan geconcentreerd op de pijnlijke plek.
Ik hoor graag meningen!

bp | email | 16-04-2012

Beste mustafa,

ik lees je verhaal, sommige ''jonge'' jongens krijgen al vroeg te maken met jumpers knee, dit loopt vaak als een rode draad door je carriere, sommige moeten zelfs stoppen. Een ontsteking moet er niet uitslijten, die ontstekingsreactie is juist belangrijk als die aanwezig is, bij chronische jumpers knee (tendinose) zijn er helemaal geen ontstekingsmediatoren gevonden in laatste onderzoek. Als ik jou was zou ik een goede sportfysio zoeken die verstand heeft van bindweefsel herstel en goede afspraken maken op school (heb zelf ook ooit cios gedaan, nu sportfysio, dus weet waar ik over praat) Verminder als eer ste je belasting in zaalsporten of atletiek lessen! Wel die pees excentrisch trainen in een pijnvrije range.
Het is een hele vervelende blessure voor een sporter die je goed moet laten begeleiden.

Eric | 06-04-2012

Gevraagd werd naar ervaringen met een jumpers knee.
Ik kwam na een zoektocht en vele smeerseltjes en andere hulpmiddelen, terecht bij Kamille&Co. Voor uitwendig kreeg ik een olie voor de ontsteking en die de pijn onderdrukte. Omdat ik vaker last heb gehad van gewrichten en pezen, heb ik ook die kuur gedaan met gemmotherapie inwendig. Ik ben nu al een hele poos pijnvrij en sport weer volop. De kuur is even volhouden, want zodra het beter gaat vergeet je al snel weer om de druppels in te nemen, maar vooral door de geheugensteuntjes van mijn vrouw heb ik de kuur helemaal volgemaakt en met goed resultaat.
Ik ben heel blij dat ik weer kan sporten, vooral nu het weer voorjaar wordt heb ik weer in om mijn training voort te zetten!!!

Vanity | email | 06-04-2012

hallo,

Ik heb nu 3 jaar last van een jumpersknee dit is anderhalf jaar geleden geconstanteerd. Dit is geconstanteerd door de orthopeed en die heeft me doorverwezen naar de fysio en heeft me onstekingsremmers voorgeschreven. ik ben een cios student en deze blessure blijft mij maar achtervolgen. Na intensieve behandeling een patella bandje en onstekingsremmers zit ik nu na anderhalf jaar weer met een dramatisch pijnlijke knie. De orthopeed heeft mij verteld dat de onsteking eruit moet slijten en dat dit tijd nodig heeft. Alleen ben ik er van overtuigd dat dit niet zo is. Sport opgegeven en op de opleiding sport ik ongeveer 3 uur in de week ( veel is dit niet ) ik ben vandaag weer bij de dokter geweest om een verwijzing te halen voor een orthopedisch kliniek die mij wil helpen. Ik hoop dat dit naar een operatie gaat lijden want wil er van af.

Mustafa | email | 04-04-2012

Al 1,5 jaar last van een jumpersknie. De pijn begon 1,5 geleden, verdween opeens 1 jaar lang.Sinds kort heb ik weer pijn, niks verandert qua intensieve sportoefeningen vergleken met vorig jaar. Kan het iets met de groei te maken hebben? Veel dingen gelezen over fysio, maar helpt dat wel. Verder kan iemand mij vertellen waarom die pijn opeens verdween, ik las dat het niet uitzichzelf geneest.

Mustafa | email | 03-04-2012

Al 1,5 jaar last van een jumpersknie. De pijn begon 1,5 geleden, verdween opeens 1 jaar lang.Sinds kort heb ik weer pijn, niks verandert qua intensieve sportoefeningen vergleken met vorig jaar. Kan het iets met de groei te maken hebben? Veel dingen gelezen over fysio, maar helpt dat wel. Verder kan iemand mij vertellen waarom die pijn opeens verdween, ik las dat het niet uitzichzelf geneest.

Bp | email | 02-04-2012

Beste lezers,

De enige wetenschappelijke evidentie die er is (en die is al beperkt) is excentrisch trainen, laat je alsjeblieft niet gek maken om allerlei placebo middeltjes te gebruiken of zelf je eigen urine op je te smeren, lees liever bindweefsel herstel en dan zul je lezen dat collageen type die in je pees zit 200 tot 500 ddagen nodig heeft om volwassen te worden om de trekbelasting aan te kunnen, let op!! Een activieve revalidatie is belangrijk, maar kleine stapjes maken in je trainingsprikkels anders blijf je schade op schade op schade maken! Veel succes, ik heb al eerder mijn verhaal hier verteld zie" bp 10-11-11" ohja ben zelf sportfysio! Zorg dat je geduldig blijft, niet 3 dagen niks doen en dan weer 15min hardlopen en erachter komen dat die weer pijn doet! Als je 2 weken niks doet dan voel je hem ook na 15min hardlopen! Structueel min 4x per week beginnen met lichte training!! Zeer licht!! Geef de pees tijd om aan de trekbelasting te wennen!

lisette | email | 20-03-2012

ik heb 2,5 jaar met een jumpersknie gelopen, veel fysio, veel ultrasoon, niks hielp. ik voelde me met 27 jaar bejaard. uiteindelijk een MRi gehad, er was niks zichtbaar en ik moest er maar mee leren leven. de betreffende ortopeed verwees me naar een sportfysio, die raadde me een second opinion aan bij een sport medisch advies centrum, hij ging mee en vertelde die orthopeed wat er aan de hand was. ze drukte op 1 plek en ik vloog tegen het plafon. Eindelijk een diagnose, na 2,5 jaar van pijn, een jumpersknie. 1 maand later was ik geopereerd. met een kijkoperatie is er littekenweefsel weggehaald, van een ontstekking was geen sprake meer. 10 dagen niets kunnen doen, daarna langzaam maar intensief revalideren bij de sportfysio. Na 9 maanden ging ik op wintersport! Nu 5 jaar klachtenvrij maar het blijft een zwakke plek. sinds een paar weken weer last en dus met ijs bezig om de zwelling te verminderen. Als het te lang duurt dan weet ik waar ik heen moet: fysio: Medisch centrum zuid, Bert Corbiere (Groningen/Haren) en Martini Ziekenhuis orthopeed Dr. Gerritsma-Bleeker.

Peter de Jong | email | 26-02-2012

Beste lezers Sinds,25 novemberheb ik een nieuwe heup, direct na de operatie in de uislaapkamer had ik een heftige pijn in mijn knie en enkel, kreeg weer verdoving en heb toen nog 3uur in de uitslaapkamer doorgebracht, de afgelopen 3 maanden 1 inectie in de knie en 1 injectie net boven de bil,1botscan en 2 keer een mri scan, ± 20
röntgen foto's en 5 bloed onderzoekingen er zijn geen afwijkingen gevonden, de pijn in de knie en enkel is vooral tijdens het staan heftig, dit alles aan het linker been,ik knik regelmatig door mijn knie, maar dat was ook al zo voor de heupoperatie die nu voortreffelijk is, heb ik tijdens deze operatie een jumpersknie en enkel opgelopen?
mijn leeftijd is 78 jaar.
Vr.Gr.Peter de Jong

Jack | email | 16-01-2012

Allerbeste behandeling voor jumpersknee,
in 2x 20 minuten per dag. Snel resultaat.
1) 4 minuten massage pinlijke knie met de vingertoppen, mag best wel stevig.
2) 2 minten ijs pack.
3) wederom 3 minuten massage als in 1 genoemde.
4) Het belangrijkste; 10 minuten een compres met opgewarmde verse eigen urine. Met katoenen doek of zakdoek.

Kopen Mcdavid knieband, geeft een nog sneller resultaat, is online te bestellen.

Voor gratis info of support;
jackbaldinger@hotmail.com
Amsterdam
Gespecialiseerd in Auto Urine Therapy.
Ook voor alle medische problemen.

jack | email | 16-01-2012

Zelfbehandeling en gegarandeerde volledig genezing in 2x 20 minuten per dag in 4 stappen voor jumpersknee.
1) 4 minuten knie massage met vingertoppen, mag best wel stevig, vooral op het pijnlijke gedeelte.
2) ijspak gedurende 2 minuten.
3) wederom 3 minuten zelfde massage als in 1 genoemde.
4) Het belangrijkste; 10 minten verse urine compres, urine opwarmen. Kan met een zakdoek of doekje gedaan worden.

Om de genezing meer te versnellen een knieband van Mcdavid te kopen, is online te bestellen.
Nogmaals, dit is de allerbeste behandeling.

Voor gratis info of ondersteuning;
jackbaldinger@hotmail.com
Specialist in Auto Urine Therapy.
Tevens voor alle andere medische problemen.

Jack | email | 16-01-2012

Een zelfbehandeling van 2x 20 minuten is een zekere genezing op korte termijn, in 4 stappen.
1) 4 minuten massage met vingers van de knie, mag best wel stevig.
2) 2 minuten met ijs.
3) 3 minuten massage, zelfde als eerste keer, soort acu-pressure.
4) Belangrijkste, 10 minuten opgewarmde eigen urine als compres aanbrengen met bv
zakdoek.
Voor verder gratis advies, jackbaldinger@hotmail.com, tevens ook voor alle andere kwalen. Spec. in Auto Urine Therapy. Amsterdam

Mvd | email | 05-01-2012

Ik heb ook last van een jumpersknie.
Dit word bij mij veroorzaakt door squashen.
Na verschillende lokale fysio`s ben ik naar de fysio op Papendal gegaan.
Hier heb ik enkele testen gedaan en heb ik oefeningen voor in de sportschool meegekregen.
Daarnaast moet ik leniger worden middels Spinning (hamstring) en Yoga
In de sportschool ben ik mijn knie en spieren hierom heen aan het versterken door de volgende 2 oefeningen : Leg extension en Leg press.
Beide oefeningen moeten excentrisch uitgevoerd worden (2 benen heen, 1 been terug)
Zelf heb ik goede mizuno-schoenen aangeschaft en hierin ook sportzolen via de fysio aangeschaft. Daarnaast heb ik ook onstekingsremmers en een maagbeschermer voor 30 dagen.
Uit eigen initiatief smeer ik mij knie van te voren in met Spiroflor en achteraf met biofreeze.
Ook elke ochtend masseer ik mij knie in met A. Vogel (Middeltje tegen zwaarbelaste spieren)

De combinatie van bovenstaande zaken lijkt bij mij aan te slaan. Ik ben wel benieuwd wat er gebeurd als ik eind van de maand stop met de onstekingsremmers.
De onstekingsremmers leveren een goede bijdrage, maar geven wel wat maagklachten.

Ik hoor graag jullie mening en ervaringen.

bp | email | 10-11-2011

Zie een hoop noodkreten over deze vervelende blessure. Ben zelf 27 en fysio. Ik voetbal en kreeg vorig jaar augustus te maken met een jumpersknee in voorbereiding op het seizoen. Als eerste ontstekkingsremmers gehad en reduceren van de training, niet geholpen, toch doorgespeeld en geprobeert wat krachttraining erbij te doen.De pijn werd ondragelijk en ben in feb'11 gestopt. Volledig gericht op krachttraining en mri en echo ondergaan.Eind april totaal geen resultaat en zicht op rentree veldtraining was ver weg. Besloten om naar een orthopeed te gaan voor chirurgiscge opties. Eind april geopereerd en 3weken later begonnen aan een strak revalidatie schema.Nu zitten we half november en speel ik weer pijnvrij, train 3-4x per week en nog wedstrijd. Merk wel dat hij na de training nog altijd gevoelig. Na warming up gaat het goed. Heb steeds hele kleine stapjes in de belasting gemaakt in de revalidatie, die ongeveer 6-7 maanden heeft geduurd. Nu nog steeds sla ik 1 veld training over om krachttraining te doen. Als je van deze blessure wil af komen, moet je echt 1jaar uittrekken en heel gedisciplineerd van nul af aan langzaam de belastbaarheid opbouwen, en dan nog heb je geen garantie.

Fred | 06-09-2011

Hoi, al eens gedacht aan een knieband?
McDavid voor jumpers knee in de sportwinkel voor 16 eu. Bij mij werkt het!

Rick | 05-09-2011

Ik loop nu weer een halfjaar na 2 jaar last te hebben gehad van een jumper knee aan beide knieen. Gedurende die twee jaar van alles geprobeerd. Cortisoneinjectie (nooit doen), shockwave therapie, andere schoenen, andere zooltjes etc. Ik heb sinds lange tijd mijn medicijnen tegen cholesterol laten staan en de ontstekingen in beide knieen nam geleidelijk af. Ik las een stuk welk effect dit soort medicijnen kan hebben op je gewrichten en spieren. Nu zeg ik niet dat je zomaar je medicijnen kan laten staan. Zeker niet. Ik heb dat in overleg met de huisarts gedaan, omdat ik ook elders ontstekingen kreeg .Verder ben ik supplementen gaan slikken als visolie (omega 3), magnesium, glucosamine en Q10. Verder smeer ik voor het lopen mijn knieen in met jawel "echte boter". Ik loop nu weer 3 x per week en heb onlangs weer meegedaan met een hardloopwedstrijd en de 10 km gelopen. Het is een vervelende blessure die zeer pijnlijk is.

Marijke | email | 01-09-2011

Oke, hier komt tie...

Ik heb al 3 jaar lang last van een "jumpers knee". Heb altijd op hoog niveau gebasketbalt. Het is ontstaan met hardlopen in de zomerstop.

Ik was een van de eersten die de behandeling met ACP kreeg in het Antonius in Utrecht. Ben verder 2,5 jaar onder behandeling geweest bij Rob Tamminga (topfysio in nederland), met shockwave behandeld (stuk of 8 keer), massage op de pijnpunten op mijn knie, behandelingen van mijn rug en enkel, maar niks heeft tot nu toe geholpen helaas. Shockwave vond ik echt een hel, wat een pijn en helaas voor mij geen resultaat.

Wat ik wel merk is dat als ik goed rek en strek (voornamelijk mijn hamstring) dat de druk/rek dan afneemt van de spieren rondom mn knieschijf. Maar dat is helaas tijdelijk.

Kortom, ik heb ook nog geen oplossing....ben ook een beetje fysio "moe". En helaas, rust houden maakt inderdaad niet uit.

Mocht er ooit iemand zijn met een oplossing, dan hou ik me zeker aanbevolen!

Susan | 15-06-2011

Ik ben wel geopereerd en ben er erg blij mee dat het gebeurd is. Het herstel is daarna langzaam gegaan, maar uiteindelijk wel helemaal goedgekomen.
Ook bij mij was het op de MRI heel duidelijk te zien, zou volgens de orthopeed ook niet meer vanzelf overgaan...

Yoonis | email | 14-06-2011

Hallo mensen, ik heb al een aantal maanden last van de jumpersknee , ik ben 17 jaar en ik speel zaalvoetbal en veldvoetbal . Ik krijg dit meestal als ik klaar ben met voetballen en rust nemen helpt niet want, als ik voldoende rust neem en ik voetbal weer 1 keer dan schiet het weer binnen ik kan nauwlijks opstaan zo zwaar is het heeft iemand tips???

Patty | 18-03-2011

Update van Patty:
Naar meerdere onderzoeken in het ziekenhuis: rongten, echo en MRI-scan is gebleken dat ik inderdaad een jumper's knee heb. Op de MRI is goed een witte plek te zien. Helaas heeft de othopead mee afgeraden een operatie te doen. Dit zou meer nadelen dan voordelen voor mij opleveren, omdat de witte plek niet groot genoeg zou zijn. Nu ben ik doorgestuurd naar de sportarts in de Sint Maartenskliniek. Eens kijken wat zij mij kunnen bieden... hou jullie op de hoogte.

Koen | 26-02-2011

Update: Drie maanden geleden heb ik de ACP injectie in de kniepees gehad, daarna een paar weken op krukken gelopen, vervolgens een paar weken zonder krukken en weinig belasting gelopen en de laatste 6 weken de belasting van de knie geleidelijk opgebouwd maar nog niet zwaar belast.Uit de echo van de kniepees blijkt dat het weefsel in de pees sterk verbeterd is, er zitten echter nog wel een paar kalkklontjes maar er is geen sprake meer van gedegenereerd peesweefsel. De injectie en de rust hebben dus hun werk gedaan. Ik heb ook zooltjes voor in mijn loopschoenen laten aanmeten, want doorgezakte voeten kan een oorzaak van een Jumpersknee zijn. De komende weken ga ik intensiever sporten en hoop ik dat de knieklachten uitblijven.

patty | email | 03-02-2011

Grappig dat ik een bericht hier van mezelf lees, oktober 2009. Nu meer dan een jaar verder nog steeds last van jumpers knee. Opnieuw naar fisio geweest en met manuele therapie behandeld. Had alleen effect kort na de behandeling. Veel spierversterkende oefeningen gekregen, mocht helaas niet baten. Nu op aanraden van de huisarts doorgestuurd naar het ziekenhuis waar ik aanstaande dinsdag een rontgenfoto laat maken. Volgens mij kan je jumpers knee toch niet zien op een rontgenfoto??? Hoop dat ik door mag naar een MRI-scan en dat ze ook eens kijken naar mijn naar binnen gekantelde voeten (waar ik bij fisio én huisarts al paar keer op heb gewezen).

Hou jullie op de hoogte.

Robert | email | 20-12-2010

Ik heb het een half jaar geleden opgelopen. Had me verstapt, achteraf de relatie gelegd tussen de jumpersknie en het verstappen. Fysio zegt dat je eigenlijk niet mag hardlopen (onmogelijk) dus dan maar heel rustig (DL1) een half jaar geen DL2 en DL3 kunnen doen....en verder niet traplopen, niet zwaar tillen, niet effe sprinten of per ongeluk te veel kracht zetten. Na een half jaar wordt het nu langzaam beter. Duurbelasting is nu geen probleem meer, loop zelfs halve marathons zonder pijn (tijdens of na). Wel goede de bovenbeenspier rekken en rustig inlopen. Koelen helpt overigens om de pijn te verlichten na de training. Het is wel van belang om te kijken hoe ernstig het is. Ik had zelf wel goed last maar geen echte pijn (dan zo wie zo gelijk stoppen).

Erik | email | 18-12-2010

--ook ik heb nu 1,5 jaar jumpersknee.
Ik heb het allemaal meegemaakt: eerst 3 vorman van fysio: zinloos toen spuit corticosteroide: na 5 weken kwam alles langzaam aan weer terug. Echo laten maken: er zat een forse ontsteking in de pees die mijn lichaam vermoedelijk zelf niet goed kon genezen. Toen ben ik 29-04-2010 geopereert, goeie operatie volg orthopeed, uit het hart is een behoorlijk deel weggehaald. Na de operatie liep ik weer redelijk na 4 weken en na 8 weken langzaam begonnen met revalidatie. Helaas kreeg ik telkens terugval en doorlopend de bekende pijn. Inmiddels een mri weer gehad omdat en het blijkt dat mijn pees niet goed hersteld....de iorthopeed adviseerde shockwave. De 1e heb ik nu gehad (deze week totaal geen verandering/ontwikkeling voor mijn gevoel) ik heb er weinig vertrouwen in, maandag krijg ik de 2e....ben benieuwd. Ik ben reuze beniuwd naar ervaringen met gps (zie Koen nov 2010: blijkbaar wordt het ook rpr genoemd. Maandag ga ik bellen met het Meander zkh.

Evert | 07-11-2010

Ik had last van een jumperknie.

Ik doe altijd voor de training goed inlopen. Knie oefeningen. Goede schoenen helpt ook ik had hiervoor Nike doe geen ondersteuning gaf waardoor ik vrij snel last had van mij knie.
Nu is het over.

Ik ben hiervoor ook naar de huisarts geweest. Hij is zelf ook een hardloper hij gaf mij 1 goede tip. Wisselen van kant van de weg.
Omdat de weg altijd beetje rond loopt is je rechter of linker been wat langer dan de andere.

Koen | email | 27-10-2010

Ik heb inmiddels ruim een jaar een jumpersknee.
De behandelingen die ik heb gehad:
* Excentrische oefeningen 2x per dag. (langzaam de knie buigen met volle gewicht erop)
* Gebruik van een patella bandje om de knie
* 10 shockwave behandelingen.
Resultaat: de klachten zijn afgenomen, maar nog niet weg. Op de echo bij de fysio is te zien dat er een verkalking in de kniepees zit ter hoogte van de aanhechting aan de knieschief (patella).
Vandaag bij de orthopeadisch chirurg geweest en ik krijg over drie weken een ACP of RPR injectie in de pees. Hierbij wordt er 10 cc bloed afgenomen dat na centrifuge deels wordt teruggespoten in de ontstoken pees. Dit bloedplasma bevat veel bloedplaatjes en groeifactoren, waarvan men hoopt dat dit het genezingsproces in de pees bevorderd. Een onderzoek in het Erasmus naar deze behandeling bij achillespeesblessures wees uit dat dit geen effect heeft. Op dit moment loopt er een onderzoek in het Meander ziekenhuis Amersfoort naar deze behandelmethode bij Jumpers Knees.
Ik hoop over een maand of drie te kunnen melden of het bij mij effect heeft.

Korfballer | 10-10-2010

Hallo,

Ik heb het nu zo ander half jaar, de jumpers knie, ben weken lang naar de fysio gegaan en uren getraint, net wanneer ik dacht dat het beter ging, stopte ik met de fysio.
Nu ben ik weer het zeizoen begonnen op 2e hoogste niveau van Nederland en de pijn is erg sterk terug gekomen.
Ik ben bang dat mijn knie niet over gaat, maar zonder korfbal kan ik niet, liever tot mijn 25e korfballen en dan op mijn 60e niet meer lopen.

Iwan | email | 08-09-2010

Nou mensen, hier kom ik dan.
Al 10 jaar, jullie horen het goed, 10 jaar last van de patellapees. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd en weer terug. 10 fysiotherapeuten hebben mij behandeld. De 11e gaat nu shockwave therapie toepassen. Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat uitpakken.
Van alles geprobeerd. Van ijspakkingen, verschillende oefeningen, de quadriceps op de sportschool sterker maken. Niets heeft tot nu toe geholpen. Ook maar weer een afspraak gemaakt bij de beste otrthopeden in het Sint Maartenskliniek.

Iemand nog andere suggesties

Robin | email | 04-09-2010

het best is om het dan rustig aan te doen met je knie, blijf wel sporten om je spieren en pezen sterk te houden maar ga je knie niet overbelasten.
ook is het goed om een ijszak op je knieen te leggen na het sporten( voor de doorbloeding )
Als je van de pijn af bent nog 1 tip: ga krachttraining doen. Met sterke spieren hebben je gewrichten meer steun. Zorg wel dat je dan ook goed eet, anders mol je alleen je spieren en bouw je niks op. Het heeft mij geholpen, sinds ik kracht training doe heb ik nergens meer last van.

rutger | email | 31-08-2010

ik ben 14 jaar ( ik voetbal) en heb last van de kniepees, al een jaar ongeveer.kan iemand me zeggen hoe ik hier snel vanaf kan komen, het is dringend!!!

klaas | 24-08-2010

Ik heb 2 maanden met een jumpersknie gesukkeld. Oorzaken van een jumpersknie zijn bijvoorbeeld te zwakke hamstrings of quadriceps. Om er zo snel mogelijk vanaf te geraken, moet je veel stretchen,altijd ijs leggen en heel zachtjes beginnen opbouwen. Ik ben er bijvoorbeeld vanaf geraakt door een patellabandje te dragen en zachtjes te trainen op het strand. Als je tijdens het lopen teveel last begint te hebben is het best dat je even stopt want pijn leidt meestal tot meer pijn.
succes met deze blessure!

Jasper | 24-08-2010

Ik speelde lange tijd basketbal en na een operatie aan m'n linker enkel, heb ik waarschijnlijk mijn rechter knie overbelast.
Na lang sukkelen ben helemaal gestopt met alle sporten waarbij je knieen klappen opvangen, ook feestje vermijden waar wild werd gesprongen, en ben ik begonnen met wielrennen. Ik kreeg van de fysio ook van excentrische oefeningen maar daardoor bleef ik juist vocht in mijn knie ontwikkelen.
Na twee jaar niet hardgelopen te hebben, ben ik voorzichtig gaan hardlopen op grindpaden en stevig zand. Langzaam de overstap gemaakt naar asfalt.
Inmiddels kan ik alles weer doen wat ik wil. Als ik een hele dag op een festival heb staan springen zit er wel een beetje vocht in mijn knie, maar inmiddels kan ik 10km op de weg lopen zonder problemen.

Ward | 23-08-2010

Hallo,
Ik heb reeds 3 jaar last van jumpersknieën aan beide kanten, heb van alles geprobeerd, maar niks hielp. shokwave, kiné, ultrasone geluiden, ...
heb dan maar besloten om mij te laten opereren, beide knieen zijn nu gedaan, heb telkens na iedere operatie een maand in de gips moeten zitten en ben nu bezig met 3 maand revalidatie.. Ben nu zaterdag naar een trouw geweest, daar wat wild gegaan, en ja hoor.. het zelfde pijnlijke gevoel komt terug.. Het ziet er naar uit dat ik de voetbal op mijn buik mag schrijven.. + alle andere sporten.

Ingrid Janssen, sportpodotherapeut | email | 21-08-2010

De oorzaken van een jumpers knee zijn:
•Overbelasting
Hardlopen, springen, en herhaaldelijke kniestrekkingen (bv. omhoog komen vanuit een hurkzit) zijn vaak de oorzaak hiervan.
•Extrinsieke (buiten het lichaam) oorzaken
Hieronder vallen slecht schoeisel, trainingsfouten (frequentie, intensiteit, duur), en ondergrond (harde ondergrond, cement) waarop gesport wordt.
•Intrinsieke (in het lichaam gelegen) oorzaken
Hieronder vallen bv. leeftijd, lenigheid, en bewegelijkheid van het gewricht.
•Afwijkende voetstand
Een naar binnengekantelde voet zorgt ervoor dat hoek van de knie verandert en er een onevenredige belasting op het quadriceps mechanisme ontstaat
•Afwijkend looppatroon.
Overpronatie, te veel naar binnen zakken tijdens het lopen, zorgt ervoor dat de knie in een X-stand staat en er een te grote belasting op de patellapees komt.

Belangrijk is dat eerst de oorzaak achterhaald wordt waarna er een behandeling gestart kan worden. Mijn advies is dan ook om dit te laten onderzoeken door een (sport)podotherapeut of fysiotherapeut.

Peter | 20-08-2010

Ik heb ook last van een jumpersknie. Ik heb een pantellabandje of hoe dat ook heet er omheen gedaan en dan heb ik nergens last van. Weet iemand of je dat bandje dan altijd moet blijven dragen of dat het vanzelf weg gaat?

Ik ga nu aan het nieuwe seizoen beginnen en heb geen zin om snel weer last van mn knie te krijgen, dus hoop dat iemand hier meer over weet.

Anthony | email | 14-08-2010

Beste mensen,

Kijk op www.shockwave.nl.Ze zitten in de randstad. Zelf ben ik zeer snel van mijn peesklachten af geholpen door de fysiotherapeuten van Rayer HealthCare.

Sterkte

M | 10-08-2010

Check eens McConnel taping. Helpt de patella te stabiliseren. Dit in combinatie met gerichte krachttraining heeft mijn problemen aanzienlijk doen verminderen. Ik verwacht er zelfs helemaal van af te komen!

Daan | 07-08-2010

Zoals mijn eerdere bericht ben ik geopereerd.

We zijn nu 5 maanden verder......
Nog steeds bij de fysio. De plek is kleiner geworden op mijn knie. Kan verder nog niets.
Na 5 min fietsen voel ik hem al.

Heb deze maand een afspraak bij de kliniek. Misschien toch een spuit erin voor het laatste zetje te geven, zodat ik weer iets kan doen.

Moedeloos.....

b. | email | 06-08-2010

ik ben ondertussen 20jaar en ik had al last van mijn 15-16jaar maar ben pas 2jaar achtergekomen da ik jumpers-knie heb.

heb ook moeten stoppen met voetbal omdat ik gwn na 15min lopen gwn niet meer verder kon door de pijn.

ik heb heel wat kinesitherapeuten gevraagd, wat je tegen kon doen, en ze hebben gezegd dat er nog geen enkel operatie is die het kan wegdoen. er waren die mij zeiden je moet spierspees versterkende oefeningen doen.
maar ik denk dat die mensen meer aan hun portomonee dachten dan iemand anders gezondheid.en dat zeg ik na dat ik bij vele van jullie lees die al bij kine's en ...geweest zijn zonder succes...

mss is het een pijnlijke conclusie, maar er is niks dat ons ECHT kan helpen.

dat heb ik ook beseft en nu ben ik bezig met mijn pijn grenzen te verleggen...ondertss kan ik na 5-6maanden door wekelijks 5km te lope halfuur lang lopen en ik zwem ook een uur....zonder dat pijn doet...

ik zou zeggen mensen zoek zelf naar oplossingen...zo geraak je er sneller vanaf,...

Maupie133 | 11-05-2010

Ik ben een 15jarige jongen en heb ook last van het welbekende Jumpers Knee, ik kna niet meer gymen op school en kan niet meer sporten, heeft iemand ervaring hoe je ervanaf kan komen als kind??

Rick | 30-03-2010

Ik heb ook last van 2 jumpersknee's. Van alles geprobeerd om er van af te komen. Fysio, oefeningen etc. Niets hielp. De orthopeed heeft foto's van de knieen gemaakt en daar was de nodige verkalking te zien. Twee weken geleden een injectie in de linkerknie gespoten en tot op heden geen last meer. Over zes weken volgt waarschijnlijk de rechterknie. Dit hangt af van het resultaat van de injectie van de linkerknie. Anders wordt het opereren. Ik hoop dat een injectie voldoende is om weer te kunnen hardlopen. Wie heeft meer goede ervaringen met een injectie in de knie voor het opheffen van de zgn jumperknee.

Emile | 29-03-2010

Heb ook last van een jumper's knee. Heb dit opgelopen door overbelasting en een hele zomer gebasketballed op een harde ondergrond en ik masseer regelmatig de aanhechting van de knie plus als ik nu train of wedstrijd heb (mijn knie weer ga belasten) heb ik een klein kniebandje om wat je net onder de knie plaats. Ik heb nu beduidend minder last van mijn knie.

Hoop dat iemand wat heeft aan deze info. succes

Daan | email | 29-03-2010

Inderdaad.....ik ook.
5 jaar geleden begonnen de klachten. Duidelijk door overbelasting. Het was toen licht aanwezig, maar gewoon verder gaan.....(stom). 2 jaar later ging het steeds slechter en heb ik een fysio opgezocht. Pijnlijk (bij drukken), landurig en geen resultaat. Zelf toen geen andere acties ondernomen.
Vorig jaar begon het andere vormen aan te nemen. Ik voelde het bij alles wat ik deed. Weer naar een fysio. 1 jaar later (32 behandelingen) geen resultaat. In de tussentijd ook zolen gekregen voor mijn houding. Helpen????
2 weken geleden weer terug naar de kliniek. Aangegeven dat ik graag geopereerd wilde worden.
De dokter gaf aan dat er geen afwijkingen te zien waren, maar dat ze gingen opereren. 1 week geleden geopereerd.
Ze hebben de pees afgeschraapt (schoon gemaakt), 2 oneffenheden van de binnenkant van mijn knieschijf weg geveild en er zat een stukje kraakbeen los wat nu is verwijderd. Super blij dat er iets is gevonden en hoop nu op herstel.
Herstel (1ste week) is pijnlijk. Gelukkig bestaan er pijnstillers :-)
helaas waren die gisteren op en lig ik nu (5 uur 's-nachts) van de pijn wakker.

Jasper | email | 18-03-2010

Beste mensen,

Voor de mensen die het nog niet weten... Er is een onderzoek gedaan naar deze klachten:

Omdat ik geen link hier kan zetten, zoek op google: Excentrische oefentherapie bij patella tendinopathie (jumper s knee)

En dan meteen de eerste link.

Korte uitleg: Het schijnt dat Excentrische oefeningen het beste helpt. Probeer twee keer op een dag 3 x 15 Excentrische oefening uit te voeren op een plankje van 25 graden (dit met je slechte knie). Hou dit 3 maanden vol, probeer naarmate de tijd kilo's in bv. je rugtas te stoppen. Pijn acceptatie mag!!!

Ik zou zeggen lees dit onderzoek door.

Ik zelf zit in stadium 4. Ik heb nu een maand lang deze oefening uit gevoerd (zit nu op 12 kg in mijn rugtas) en merk progressie. Ik kon eerst niet normaal lopen, alleen met onsteking remmers, nu kan ik zonder deze medicijnen gewoon normaal lopen zonder pijn. Helaas zit harlopen er nog niet in, maar goed moet nog twee maanden.

Succes allemaal!

peter | email | 17-02-2010

Er is mij juist op controle bij de dokter na één echografie & radiografie te laten maken duidelijk geworden wat ik al even vreesde!!! Ik heb de bekende JUMPERKNEE!!!Ik liep al tijd met die zeurende pijn rond vooral smorgens kort na het opstaan en bij het begin van mijn hardlooptochtje na +15min verdween de pijn helemaal maar als ik dan thuis was gedoucht en was die pijn daar weer!!!Dat is zo weken blijven doorgaan tot ik afgelopen week gewoon niet meer zonder pijn de trap af kon gaan en toen ben ik maar eens naar mijn huisarts geweest om mij te laten onderzoeken en die heeft mij doorgestuurt met het resultaat wat ik nu weet!!!En stiekem niet wou weten.
FF DUIDEN DAT IK GEEN BLOCKAGE HEB VAN MIJN KNIE ZOALS IK HIER NOG LEES DAT IS VOLGENS DE VELE INFO DIE IK ER NU OVER HEB GELEZEN OOK GEEN JUMPERSKNEE...
wie mij over dit fenomeen verder kan helpen of nog ervaringsdeskundigen julie mogen mij altijd mailen
pet.77@hotmail.com niet dat ik dan pijnloos ben maar 'n babbel met ""n lotgenoot kan altijd helpen

patty | 13-10-2009

Ik heb zelf al drie jaar last van mijn rechterknie. Ik ben bang dat ik al in een gevorderd stadium zit, omdat ik zelf pijn heb bij liggen en zitten. Met sporten ben ik jammer genoeg door de pijn geheel gestopt. De pijn begon tijdens het fietsen naar de middelbare school (elke dag 30 kilometer). De fiets bleek te zwaar zijn afgesteld.
Al drie keer ermee naar de dokter geweest; eerste keer werd er gezegd dat er vocht in de knie zat en dat het wel over zou gaan. Tweede keer werd me verteld dat de pezen ontstoken waren en dat ik last had van een vrouwenkwaal. Toen ben ik naar de fisio gestuurd, echter deed dit mij zoveel pijn dat ik ermee gestopt ben. Vorige week weer naar de dokter geweest. Eindelijk weet ik wat ik heb: een jumpersknee. Jammer genoeg wilde de dokter mij weer naar de fisio sturen. Weet nog niet of ik dit ook daadwerkelijk ga doen.

Not so to the point Jan | 08-10-2009

Verder heb ik gelukkig nagenoeg geen last van mijn knie, mijn linker is helemaal niks meer mis mee.
Alleen als ik een hele slechte dag heb (slecht eten, weinig slaap) wil ik er nog weleens last van hebben. Of als ik 'rare bewegingen' heb gemaakt (onder de lakens met mijn vriendin O.O) en tja, wanneer ik ga hardlopen natuurlijk.

Succes iederen en zorg er please voor dat je het niet laat verergeren door te forceren.

Groetjes Jan

Not so to the point Jan | 08-10-2009

Ik ben al twee jaar gestopt met lopen omdat ik last van mijn knie kreeg. Aanvankelijk alleen mijn rechter knie, maar op den duur begon mijn linker ook te verslechteren.
Zo'n half jaar geleden drie keer bij de fysiotherapeut geweest. Die bevestigde mijn vermoeden dat ik jumpersknie had. Ik moest van hem oefeningen doen (uitvalspassen en squaten) - dit om de dag en later elke dag, 3 x 10 voor elke oefening. Heb dat snel opgegeven omdat ik al 4 keer per week zwem en paar keer per week wandel.
Afgelopen jaar zo'n 5 á 6 keer geprobeerd weer te beginnen met lopen, maar raak na twee week weer overbelast (heb dan erg veel pijn aan knie).
Mijn fysio raadde mij aan om door te gaan met de oefeningen en 'als lopen mijn lust en mijn leven is' het gewoon weer eens een keer moet proberen.
Ik heb het lopen opgegeven maar dit is nog steeds erg moeilijk voor mij (ben vaak jaloers op voorbijlopende joggers wanneer ik wandel, ben verdorie 24, geen bejaarde!) Maar liever dit dan de boel verergeren, want dan kan ik misschien wel niet eens meer normaal zwemmen/ wandelen. Het blijft echter zwaar klo*en.....

Joop | email | 06-10-2009

had het maar gezegd ik heb hier ook nog wel van die patella bandjes mijn idee is: waardeloos en hebben me te veel euri gekost, bij mij blijven ze echt niet op hun plek zitten en achteraf gezien is het meer symptoom bestrijden dan genezen/verhelpen van de klacht.
Voor mij was het ook een van de eerste stappen op weg naar verlossing van de klachten en die verlossing is er, na ruim een jaar, nog steeds niet.... (wel is er progressie)

Nicole | email | 05-10-2009

Ik heb een patella brace aangeschaft.
Deze wordt net onder de knieschijf gedragen. Ik heb er veel baat bij voor mijn jumperknee

E | 02-10-2009

Heb al vanalles geprobeerd voor mijn jumpers knee. Bij de fysio hebben ze eerst een echo gemaakt en daarna shockwave therapie toegepast, in combinatie met krachttraining voor de beenspieren. Dit had voor mij niet het gewenste effect.

Vervolgens naar de sportarts geweest waar ze foto's en een mri hebben gemaakt. Daar hebben ze m'n knie geïnjecteerd (ontstekingsremmer), ook geen effect.

Nu had ik de keus uit of een operatie waarbij ze een stukje van de knieschijf weghalen, of een bloedinjectie met het eigen bloed. Gezien de zwaarte van de ingreep heb ik nu gekozen voor de bloedinjectie, in de hoop dat dit gaat helpen. Ik wacht nog op een oproep, maar hou jullie op de hoogte.

Dit alles in een periode van ongeveer een jaar. Hopelijk kan ik ooit weer pijnvrij volleyballen! Ik hou jullie op de hoogte van het effect van de behandeling.

Succes allemaal

J | 20-09-2009

Middels een MRI scan (aangevraag door een orthopeed) is bij ook een jumpers knee geconstateerd.
Ik had al 14 maanden last van mijn rechtknie tijdens het hardlopen. Langzamerhand is dit steeds erger geworden.
Fysiotherapie (spierversterkende oefeningen) en rust heeft niets geholpen.
Op advies van de orthopeed zit mijn rechterbeen van mijn lies tot de enkel in het gips. Dit om de knie vast te zetten zodat de pees volledge rust krijgt.
Na 6 weken mag het gips eraf. Als ik dan nog last heb dan gaat de knie nog eens 6 weken in het gips.

zit nu drie dagen in het gips en het verveelt me nu al......

Tja, je moet wat over hebben voor je sport.

elisa | email | 15-09-2009

ik ben net voor de 2e keer geopereerd aan een jumpersknee, heb er ondertussen 5 jaar mee gelopen, had het aan beide knieën, heb het eerst 3 keer laten bevestigen, door een fysio, sport-arts en een orthopeet (deze heeft mij ook geopereerd) zo ik hier op deze website lees, lijkt het mij in heel veel gevallen dat deze mensen geen last hebben van een jumpersknee, deze springt absoluut nooit opslot! je kan voluit bewegen, alleen je krijgt erg veel pijn, door rusten krijg je nog veel meer pijn, je moet goed in beweging blijven om de pijn te onderdrukken. als het echt niet meer gaat is het verstandig om naar een orthopeet te gaan! deze kan je er ook vanaf helpen door middel van een operatie, ze halen dan een stukje van de onderkant van je knieschijf weg, en een stukje van de pees die hier aan vast zit, een jumpersknee is namelijk een ontsteking die niet meer weggaat, en die ontsteking is zeg maar vergroeid in het weefsel tussen de aanhechting van de knieschijf en de pees die er aan de onderkant aan vast zit.

peter | 04-09-2009

Hallo allemaal,

Ik heb gisteren een bloedinjectie gehad.
Dit houd in dat ze 60cc bloed afnemen van je. Ze halen de stamboomcellen uit het bloed en dit spuiten ze met een ontstekingremmende middel in je knie. Met deze behandeling heb je 85% kans dat het geneest. Ik kan je wel vertellen dat dit een zeer pijnlijke behandeling is.

Succes

peter | 04-09-2009

Hallo allemaal,

Ik heb sinds vorige jaar sept 2008 last van 2 jumpersknieen. Ik ben nu behandelt me

jaap | email | 19-08-2009

ik heb een vriend die hier last van had die heeft de actipatch gebruikt en dat werkte super. je kan actipatch vinden op ge.zond.nl het werkt ook tegen de pijn.

Jessica | email | 03-06-2009

Ik heb al 2 jaar last van 2 jumpers knie's en ik had de vraag wat er gedaan wordt bij zo'n operatie (wat gaan ze zeg maar in je knie doen waardoor je er geen last meer van hebt) want zover ik weet is jumperknie een overbelasting/irritatie en dacht dat ze er niks aan konden doen met operatie of iets.. En echt rust nemen kan ik niet echt (ben topsporter) volleybal in jeugd oranje dus ik moet wel een beetje tot het eind doorgaan zeg maar..
Alvast bedankt!!

peter | 06-05-2009

Hallo,

Heb er ook altijd veel last van gehad als volleyballer. Via de huisarts ben ik bij de sportfysio geweest en daar hebben ze me perfect geholpen. Eerst enkele sessies alleen masseren en daarna langzaam begonnen met lichte (kracht) oefeningen met veel herhalingen. Ook heb ik inlegzolen gekregen omdat mijn fysio zag dat ik 'scheef' stond. Uiteindelijk 2 maanden mee zoet geweest in de zomer maar daarna kon ik weer voluit trainen en spelen. Na een half jaar in het nieuwe seizoen heb ik wederom enkele weken krachttraining gevolgd wat wel belangrijk is om je bovenbenen op kracht te houden zodat de problemen niet terugkeren. Wat me ook is aangeraden, met name in de beginfase van herstel is:
-rustig fietsen met eeen lichte versnelling zonder echt kracht te zetten.
-tijdens douchen de douchekop op de pees zetten en afwisselend een minuut koud en dan weer warm zodat de bloedsomloop goed op gang komt.

Succes voor iedereen die er last van heeft want ik weet hoe irritant deze blessure is.

Jimmy | 27-04-2009

ff nar du doktr ga
die heb dr verstand van/

youri | email | 26-04-2009

Hallo ik doe aan parkour het is een beetsje free runne achtig maar in mijn hoor ik steed allemaal gekraak als ik op sta echt een raar geluid wat kan ik daar aan doen

Anneke | email | 12-02-2009

Ook ik heb sinds een paar maanden de diagnose jumpers knee. Heb in oktober een MRI gehad en afgelopen week weer. Het beeld was al slecht en in nog verder verslechtert. De artsen (radioloog, orthopeed, sportarts in overleg) hebben besloten dat dit echt behandeld moet worden. Ik kan "kiezen" tussen een operatie, vergruizing of een bloedinjectie in de pees. Wie heeft er ervaring met een van deze mogelijkheden?

Roel Jansen | email | 03-02-2009

Ik raadt iedereen aan die langdurig last heeft van een jumpersknie te laten operen.
20 jaar geleden ben ik geopereerd aan beide knieen. Mijn beroep als tennisleraar stond in die tijd op het spel. Ook speelde ik in die tijd fanatiek squash, maar dat heb ik helaas moeten opgeven. Wel moet ik uitkijken met tennissen op stugge ondergrond, dus geen banen voor mij waar ik niet kan glijden. Vooral fietsen heeft bij mij na de operatie's heel goed geholpen. Zorg ervoor dat je quadriceps op kracht blijven. Eventueel goed gedoseerde krachttraining voor de quadriceps.
Bij hardnekkige pijnen, fysio wat niet helpt, is een operatie volgens mij een goede optie.
Van de pijntjes aan je knie kom je niet helemaal vanaf, maar weer kunnen sporten is toch wel fantastisch.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuk shirt voor hardlopers die het met gemak doen :)

Vakantie-discount, accomodaties

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over