logesyndroom

Elly van Spanje | email | 27-08-2006

Hallo,

na heel veel onderzoek heb ik in febr. 06 een operatie ondergaan aan mijn linkerscheenbeen i.v.m. het logesyndroom. Na een herstelperiode en langzaam de draad weer oppakken ( 1 keer per week fitness, 1 keer per week een rondje lopen en 1 keer per week een half uurtje zwemmen ) waren de klachten niet geheel verdwenen. De krampneigingen kwamen terug, maar zetten gelukkig niet door.

Tijdens tussentijdse controle bij de chirurg, vond ook hij dat het resultaat niet goed was. Het littekenweefsel is waarschijnlijk niet breed genoeg geworden, waardoor het beenvlies de spier weer afknelt. In oktober moet ik weer terug en wil de chirurg ( als er geen verbetering is opgetreden ) mij opnieuw gaan opereren.

Ik heb voor de operatie alle wegen bewandeld om de blessure te voorkomen: stoppen met sporten, fysiotherapie, zooltjes via de podotherapeute.

Op dit moment wikkel ik mijn voet niet meer goed af en is zwemmen weer een probleem i.v.m. kramp. Moet ik nu toch voor die tweede operatie gaan, of heeft iemand een ander idee? Of is er iemand die ook een tweede operatie heeft gehad met een goed resultaat.? Wie helpt mij?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 18 reacties op dit onderwerp.

| 01-08-2017

Heb je geen goede arts of zo die je kan adviseren? Het lijkt wel knudde met die "gezondheidszorg" hier.

M ravensbergen | email | 01-08-2017

Ik heb na een hartoperatie ..waarbij ze me accuut aan de hartlongmachine moesten plaatsen bij de lies...het logesyndroom..gekregen.dit was 16 jaar geleden ..ze hebben toen mn kuit moeten opensnijden ...nu na 16 jaar heb ik veelpijn na ongeveer 1u staan ...ik werk in een winkel ...dus werken gaat moeizaam ...zou ik weer geopereerd moeten worden om de pijn wegtehalen of zou het door de lidtekens komen ?heeft iemand hier ook ervaring mee?

Anne | email | 22-11-2014

Hoi ik heb het ik heb er erg last van na het sporten of wandelen of zomaar zoals nu. Ik ben elf jaar en weet niet of ik een operatie moet onder gaan

Weten jullie het misschien en heb je veel last na de operatie en moesten jullie een tijdje op krukken of met een rolstoel?

Alvast bedankt x

Nele | email | 04-01-2011

ik heb sinds 3 jaar veel last aan de buitenkant van mijn linkeronderbeen (bij wandelen, sporten, op mijn zij liggen, benen over elkaar doen, op hurken zitten), sinds een week heb ik ook hetzelfde aan mijn rechterbeen gekregen, maar daar ligt de pijn wel een paar centimeter lager
ik doe eigenlijk helemaal niet veel sport zeker nu sinds 3 jaar niets meer ( te veel pijn)
ik ben nu vol op aan het leren voor de toetsen dus het is zeer vreemd dat ik nu opeens ook dezelfde pijn krijg in mijn rechterbeen (ik zit namelijk de hele tijd stil)
na zeer lang onderzoek denkt men ook dat ik het logesyndroom heb
maar ik ben dus helemaal geen topsporter, zijn er nog mensen die het logesyndroom hebben/hadden en ook bijna niet aan sport deden of denken jullie dat dit kan of niet ? en hebben jullie dan dezelfde symptomen als mij (zie bovenaan bericht)?

alvast bedankt !
x

Nele | email | 04-01-2011

ik heb sinds 3 jaar veel last aan de buitenkant van mijn linkeronderbeen (bij wandelen, sporten, op mijn zij liggen, benen over elkaar doen, op hurken zitten), sinds een week heb ik ook hetzelfde aan mijn rechterbeen gekregen, maar daar ligt de pijn wel een paar centimeter lager
ik doe eigenlijk helemaal niet veel sport zeker nu sinds 3 jaar niets meer ( te veel pijn)
ik ben nu vol op aan het leren voor de toetsen dus het is zeer vreemd dat ik nu opeens ook dezelfde pijn krijg in mijn rechterbeen (ik zit namelijk de hele tijd stil)
na zeer lang onderzoek denkt men ook dat ik het logesyndroom heb
maar ik ben dus helemaal geen topsporter, zijn er nog mensen die het logesyndroom hebben/hadden en ook bijna niet aan sport deden of denken jullie dat dit kan of niet ? en hebben jullie dan dezelfde symptomen als mij (zie bovenaan bericht)?

alvast bedankt !
x

Diana | email | 23-12-2010

diana...heeft respect voor zichzelf:P diana met kleine d (H)

Andre | email | 17-08-2009

Hey, Ik ben geopereerd geweest door Dr Hugon van het St-Luc hospitaal in brussel.
Dank zij Dr Hogon een super resultaat,de andere Professoren haden het afgewezen.
Goeie tip,en een super sympa Docter.Andre

Drikus | email | 15-12-2008

Hoi,

zijn er eigenlijk manieren om er voor te zorgen dat het littekenweefsel wel breed genoeg dichtgroeit?

groet

Drikus

Henk | email | 25-11-2008

Ik ben in totaal 3x geopereerd aan het logesyndroom. (beide benen) De eerste twee keer middels een snee in mijn scheenbeen om het vlies te klieven. Beide keren kwamen de klachten terug. De derde keer heeft men aan aan beide benen de zijkanten van mijn onderbeen opengelegd. D.w.z ongeveer 8 cm onder mijn knie tot ongeveer 8 cm boven mijn enkel. Ik ben 100% tevreden. De klachten zijn weg en die ritssluitng aan beide benen (hechten na operatie) daar kan ik mee leven want de pijn is weg!!!

Bakker | 13-11-2007

Ben ooit geopereerd aan beide scheenbenen maar heb er nog steeds last van alhoewel het wel minder is geworden.
waarschijnlijk enige optie voor mij is nogmaals laten opereren waarbij er nog meer ruimte gemaakt zal moeten worden.

Har | 24-10-2007

tik op google even "logesyndroom" in en je krijgt tig sites met antwoorden op al je vragen.

ella | email | 24-10-2007

hallo allemaal
ik las jullie verhalen op de site
ben bij de arts geweest en deze stelde vast dat ik het logesyndroom heb in mijn scheenbeen, ben doorverwezen naar het ziekenhuis.
Nu is mijn vraag aan jullie wat die operatie inhoud, hoe ie in zijn werkgaat en wat ze doen. De afspraak duurt nog een tijdje en ik wil mij alvast in alles verdiepen.
graag hoor ik van jullie

groetjes ella

Joan | 19-03-2007

ja, maar ik denk dat je eerst exact moet weten wat er aan de hand is. je zegt dat je denkt dat het logesyndroom is. is er ooit echt onderzoek (drukmeting) naar gedaan? is het vastgesteld door een arts?

nb: tegenwoordig denkt bijna iedereen dat als ie pijn in de schenen heeft, het gelijk logesyndroom of shin-splint is. er zijn nog tig andere blessures aan te wijzen in je schenen.

laat dus eerst uitzoeken wat er exact aan de hand is. wellicht een vaatvernauwing door dichtgeslibte bloedvaten (kan dus ook).

yvonne | email | 19-03-2007

hallo

ik heb bij een stukje lopen al pijn in mijn rechter scheenbeen, het linkse scheenbeen begint een tijd later... nu begint ook mijn rechtse archillispees op te spelen omdat denk ik verkeerd ga lopen als mijn rechter scheenbeen pijn begint te doen.. ik denk ook dat ik het logesyndroom heb ik ben wel naar de fysio geweest en deze wil het gaan proberen met accupunctuur maar na het lezen van diverse stukjes denk ik dat dit ook niet veel uithaalt maar dat het beste een operatie is..
weten jullie misschien een goede chirurg die dit kan doen....

diana | email | 08-03-2007

hoi allemaal

ik heb een vraagje aan jullie, ik loop al 4 jaar met dezelfde klachten in mijn kuiten, dit zijn krampen, afknelde pijn, na een dag werken haast s“avonds niet meer goed kunnen lopen omdat ik zoveel pijn heb. ik ben naar 4 verschillende chirurgen geweest en naar een sportarts maar die weten het niet echt wat het is.Er is 1 chriurg die zei dat ik een logesyndroom heb, mijn fysiotherapeut en mijn ostheophaat zeggen dit ook. Nu ga ik a.s. maandag weer terug naar die ene chirurg om te gaan kijken wat die operatie inhoudt, en of ik dit wil doen, want zo met deze pijn te leven heb ik geen zin in. zou het jullie verstandig vinden dat ik zo een operatie zou doen en wat zijn jullie resultaten hierbij. Bestaat er ook een aantal testen om die logesyndroom uit te sluiten. Willen jullie alsjeblieft reageren op mijn vragen. hartstikke bedankt
grotjes diana

vi | email | 11-02-2007

ik heb ook men beide beentjes anderhalf jaar geleden laten operen,linkerbeen achter af nog wel ontstoken geweest en 10 daagjes in ziekenhuis moetten blijven.opbouwen ging pas denk ik na 4maanden.ben begonnen met 200m en na 7maanden geeindigd met 3km..toen ben ik begonnen met opleiding in leger 5maandjes later kon ik 10km lopen,in begin wel hard gesukkelt en regelmatig moetten rusten..nu zit ik in men verdere opleiding en een week lang 9km 7km 6km gelopen..en daar is het beetje fout gegaan.daarna droppping van 15km gehad.had last van soort verlammingsgevoel in men kuit..en terug pijnlijke druk op schenen..heb regelmatig last gehad..maar wil nu gewoon ff zekerheid hebben of het kwaad kan of niet,dus ga terug naar men dokter..ben langs ene kant blij dat ik al 10km heb kunnen lopen..maar ook wel bang of ik het nu terug naar de vaantjes heb geholpen of niet,mss dat ik teveel pijn negeer en niet genoeg naar lichaampje heb geluisterd..afwachten,20 febr.ga ik terug naar dokter

Elly van Spanje | email | 29-08-2006

Hoi Mariėtte,

dank je wel voor de reactie. Een sportarts houdt ik inderdaad in overweging. Inmiddels heb ik al een stap terug gedaan met het sporten en hoop ik dat het nu weer wat beter gaat.

Mariėtte | 28-08-2006

Beste Elly,

6 Jaar geleden heb ik hetzelfde probeem gehad. Geopereerd, maar helaas niet direct afdoende resultaat. Ook bij mij heeft de chirurg op enig moment geopperd om de operatie nog een keer uit te voeren.
Gelukkig heb ik dit niet gedaan, maar heb ik heel voorzichtig het trainen weer opgepakt. Dit kon echter pas na ca. 1,5 maand na de operatie. Ik ben heel voorzichtig begonnen en heb het heel langzaam uitgebouwd. Dit heeft circa een jaar geduurd. Ik vond dit erg lang, maar uiteindelijk is het in orde gekomen. Het blijft echter een zwakke plek. Wellicht dat het voor jou een idee is om het probleem eens met een sportarts te bespreken en zijn/haar visie hierover te horen. Opereren kan altijd nog, toch? Sterkte!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuk shirt voor hardlopers die het met gemak doen :)

Vakantie-discount, accomodaties

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over