Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

pijn aan stuit / staartbeen

Helga Barten | email | 29-01-2007

Ik heb pijn aan/bij mijn stuit. Ik omschrijf het gevoel alsof er een mes achter mijn anus omhoog geduwd wordt (bij het zitten, gaan zitten en opstaan en fietsen is al helemaal een ramp). Ik heb het idee dat het twee dagen voor de menstruatie minder is en daarna zoals altijd.
Het is ontstaan tijdens de bevalling van mijn derde kind op 4 maart 2003. Na bijna vier jaar dokteren (manueel arts, orthopeed, gynaecoloog, osteopaad, ceasar therapie, fysio therapie, homeopathie, 5 zenuwbehandelingen op de pijnpoli) ben ik nu bij een arts (orthopeed) beland die zegt dat een operatie de oplossing biedt. Tot nu toe raadde iedereen het af en hij zegt dat hij geen enkel reden ziet om het niet te doen. Hij praat over een ingreep van een half uur en dezelfde dag weer naar huis.
Ik wil zo graag van de pijn af, omdat het mijn leven en van mijn gezin beheerst. Ik weet er niet meer mee om te gaan. Ik zou graag adviezen of verhalen van lotgenoten horen. En de eventuele oplossingen die anderen gevonden hebben.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 58 reacties op dit onderwerp.

Toos | 30-10-2017

Kijk eens op site van orthomanueel therapie van Meine Veldman. Schijnt goed te helpen. Specialist in stuit behandeling.

Arjan | email | 10-08-2017

Sinds Januari heb ik een gevoelige stuit na een val. Dit is later erger geworden. Ik zit nu in de fase van de pijnpoli. Maar ik denk al verder omdat injecties soms onvoldoende werken; Verwijdering van het staartbeen.
Ik lees hierover verschillende risico's en uitkomsten van operaties. Via de link www. coccyx.org / treatmen / partfull. htm. (zonder spaties)
las ik voordelen van een gedeeltelijke of volledige verwijdering.

Wat zijn de ervaringen? Hebben mensen met totale verwijdering minder klachten na herstel? Of visa versa?

Op de website staat overigens ook informatie over kans op succes bij operaties. Wellicht interessant voor iemand die twijfelt over een chirurgische ingreep.

abia vantessel | email | 12-03-2014

Hallo iedereen,

Ik ben amderhalf jaar geleden met gym keihard op mijn staartbeen gevallen. Dit deed 6 weken enorm veel pijn. Erna ben ik veel gaan fietsen en had ik heel soms een beetje last . Nu anderhalf jaar later ben ik 30km heen en een paar uur later 30km terug wezen fietsen... dat was een grote fout. Halverwege de terugweg moest ik half lopen half steppen omdat zitten zo ontzettend veel pijn deed aan mn stuitje. Ik kon gewoon niet meer!! Ik wil graag blijven fietsen maar op dit moment kan dat niet. Iemamd een idee??

Wietske | email | 17-05-2012

Mijn dochter van 10 jaar is vorig jaar uit bed gevallen (hoogslaper van 2 meter). Daarbij heeft zij haar staartbeen gebroken. Eind maart is zij opgenomen geweest in het ziekenhuis omdat de pijn ondraaglijk werd. Na een mriscan blijkt dat haar stuitje scheef staat. Ze kan al 5 weken niet meer lopen van de pijn en zit in een rolstoel. Met krukken kan ze nog 8 meter lopen. In juni mogen we eindelijk naar het Sophiakinderziekenhuis voor een gesprek met een kinderorthopeed. Heeft iemand ervaring met het ziekenhuis en/of het beleid mbt kinderen met een gebroken staartbeen? Heeft iemand nog tips?

tessa | email | 08-08-2011

ik heb hier al vier jaar last van en in binnen en buitenland naar het ziekenhuis geweest, maar ben nog maar een meisje van 13 jaar en wordt daarom niet serieus genomen terwijl ik op school altijd met een speciaal kussen loop en meer lessen heb gemist door de pijn als lessen meegekregen. ik kwam een paar maanden geleden bij rotterdam (nog een keer) en nu zeiden ze dat ze gewoon mijn staartbeen willen weghalen omdat daar misschien de pijnrede zit(ja die hebben ze nog steeds niet gevonden, de rede) maar een verwijdering van het staartbeen is niet zonder risico's..nu wordt ik dus woensdag geopereerd en wordt ik steeds zenuwachtiger want mijn pijn is uitgestraald tot mijn rug en hielen en heb hier heel erg veel pijn dus dat zal zowiezo niet weg gaan na die operatie... maarja ik zal het moeten ondergaan. ik heb heel veel respect voor meer mensen met dit probleem en iedereen veel succes en beterschap.

moon | 29-07-2011

ik ben van de trap gevallen en op mijn stuitje terecht gekomen. pijn bij het zitten, tillen, bukken. Heb ook tintelingen in mijn linkerbeen, lijkt wel een zenuw waar die tinteling vandaan komt. herkent u dat. graag een reactie

Mike | email | 07-07-2011

Ik ben net op me stuitje gevallen na een frontflip van een muurtje het doet pijn alleen ik weet niet wat er aan de hand is.

1993x | 23-03-2011

hoi ik ben 17 jaar en ik ben ongeveer 3 jaar geleden op m'n stuitje van een meter hoogte op een betonnen rand, ik kon wel huilen van de pijn! daarna moest ik nog 5 km terug fietsen, wat echt een gigantisch drama was. een week later op m'n rug gevallen (iemand liet me vallen!) en sindsdien heb ik eigenlijk veel last van m'n stuitje en m'n rug. nu blijkt dat m'n onderste 5 wervels vast zitten en m'n stuitje was toen gewoon zwaar gekneust (denk ik), ik kon NIKS meer, dagenlang mank gelopen van de pijn, de eerste dag na de val onwijs krom gelopen, tot 3 maanden lang pijn gehad en nu is hij verschoven (?) hij is een stuk naar links verschoven, ik heb 't idee dat er iets niet goed zit, alsof me rug scheef staat en het idee dat iemand in m'n rug duwt zegmaar. vreemd gevoel. iemand een idee wat 't kan zijn?

maikel | email | 06-02-2011

hoi mijn staartbeen steekt een klein stukje er uit wie weet wat ik nu het beste kan doen , en hoe erg kan het zijn.

corinne | email | 03-10-2010

Hallo allemaal,ik ben onlangs 15-9-2010 geopereerd aan men staartbeentje. Na een val in februarie (staartbeentje gebroken)kon ik nimeer vd pijn,daarom de knoop doorgehakt en me laten opereren. Ben nu nog aant revalideren maar moet zeggen het is geen lach maar hou de moed erin en hoop op beter. Heb eral verschrikkelijk van afgezien om tegen de muur op te lopen.

Denise | email | 10-09-2010

ik ben 14 jaar en heb veel last van mijn stuitje mijn staartbeen zit een beetje last en ik was geknikt naar binnen toe (dus zeg maar een beetje tussen mijn benen) ik lees hier niet zoveel prettige verhalen maar ik durf geen injectie of operatie te laten doen weet iemand misschien of het weer kan genezen??

Denise | email | 10-09-2010

ik ben 14 jaar en heb veel last van mijn stuitje mijn staartbeen zit een beetje last en ik was geknikt naar binnen toe (dus zeg maar een beetje tussen mijn benen) ik lees hier niet zoveel prettige verhalen maar ik durf geen injectie of operatie te laten doen weet iemand misschien of het weer kan genezen??

rosette | email | 06-09-2010

laat nooit aan je stuit prutsen , het word alleen maar erger en erger ,ik kan er van mee spreken 15 a 20 jaar geleden heb ik mijn staart been gebroken door een val te doen , het werd na enige tijd verwijdert en na ongeveer 3 maand ben ik steeds meer pijn beginnen krijgen en die pijn is dikwijls onuitstaanbaar , ik heb reeds bij een zeer bekende professor in een pijn kliniek meerdere keren behandeld geweest ook heel zware medicijnen geslikt , maar tevergeefs , dus wees heel voorzichtig met wat je laat doen

janny | email | 16-06-2010

Ook ik heb een loszittend staartbeentje.
Jaren geleden had ik er verschrikkelijke pijn aan.

Na 3 keer een injectie, is de pijn weggebleven.

Katy | email | 09-06-2010

Dag iedereen,
ik heb sedert ruim 2 jaar veel pijn aan mijn staartbeen. de pijn ontstond zomaar, op een morgen...
ik ben intussen 2 pillenkuren en 5 inspuitingen met cortizone (infiltraties zoals dat heet) verder. zowel mijn huisarts als de fysiotherapeut die de infiltraties uitvoerde geven nu toe dat nog verder gaan met spuiten geen zin heeft. inderdaad de pijn gaat een aantal weken weg maar komt dus telkens opnieuw terug. Ik heb beslist om mij te laten opereren en het staartbeen te laten verwijderen. het is immers een niet functioneel lichaamsdeel en volgens mijn dokter is de ingreep niet zwaar, enkel de herstelperiode is lastig alleen al omdat die enkele weken duurt. ook bij mij was niets te zien op foto's, scans en echo ;.. aan de hand van wat ik hier lees vermoed ik dat het staartbeen inderdaad niegt meer op de juiste plaats zit maar verdraaid , in een hoek of misschien wel gebroken is . .
ik hoop dat de operatie mij verlost van nu al het derde jaar met pijn ...
groeten

rogier | email | 20-03-2010

hee allemaal!
ik ben verkeerd terecht gekomen op mijn fietszadel, ik heb nu het gevoel als ik zit dat er een soort mes in wordt gestoken, bij hardlopen, fietsen en opstaan en liggen doet het pijn wat moet ik doen want van de teksten wordt ik ook niet echt blij!

Livsfors | email | 07-12-2009

Beste mensen,

Lees eens over Quantum Touch!
(of google)
Er is vast iemand in de buurt die jou hiermee kan helpen. Ik heb er wonderbaarlijke verhalen over gelezen en het zelf 2 keer met verbazingwekkend succes toegepast bij mijn familie.
Al hoewel ik geen Quantum Touch therapeut ben maar o.a. Reikimaster werkt het met de juist toegepaste techniek. Er zijn ook boeken over.
Sommige zaken hoef je niet te snappen, die moeten werken.

Sterkte met jullie klachten.

Mina | email | 14-11-2009

Hallo allemaal,

Als ik al deze verhalen lees schrik ik wel even van. .
Ik ben zelf ook met vol gewicht gevallen van schommel die in mijn woonkamer hangt
Eerst dacht dat ik blind zou worden. De hele nacht heb ik gehuild van de pijn. Alle bewegingen die ik maakt heb ik pijn. Zo heb ik er drie dagen mee gezeten en dacht, dat het uit zichzelf goed zou komen. Maar het blijf pijn doen met zitten, opstaan, lopen, vooral s`nacht als je een paar keer naar het toilet moet. Ik dacht, ik ga het even op het internet zoeken. En zo ben op deze site gekomen. Ik ben toch naar het EHBO geweest, maar daar konden zij niet voor mijn doen. Ik kreeg alleen een sterkere pijnstiller. Ze zeiden dat het vanzelf goed komt. Aan een gebroken of gekneusde stuit kunnen zij niets doen. En dat het wel een lange procedure wordt voor genezing. Mijn leven heeft een hele andere wenteling gekregen. Ik ben altijd flink geweest om alles zelf te doen. Ik ben nu zo afhankelijk van anderen. Toch probeer ik met pijn en al zelf een paar dingen te doen waar ik niet hoeft te bukken. En zoals ik alle verhalen leest zal het inderdaad een lang proces worden voordat het geneest.

Groetjes Mina

Ellen | email | 05-11-2009

Hai allemaal,

Ik had ook sinds drie jaar erg veel pijn aan mijn staartbotje, kon niet meer zitten en van zitten naar staan deed verschrikkelijk veel pijn.Heb in mei op de pijnpoli een behandeling gehad waarbij ze caudaal medicijnen ingespoten hebben om de zwelling en de ontstekeing weg te nemen. Daarvoor heeft een osteopaat rectaal het staartbotje geprobeerd in de goede stand te zetten. Dit heeft niet geholpen en ook na de spuiten had ik ongeveer 6 weken minder pijn. De pijn kwam terug en werd steeds erger.Ben nu twee weken geleden geopereerd in Duitsland. Ik voel me nu, ondanks de wondpijn, al een stuk beter. Kan zelfs dit ZITTEND typen.
Misschien kan iemand hier iets mee, in ieder geval allemaal heel veel sterkte...

Fanny | email | 23-10-2009

Hoi lotgenoten,

Ik heb een stuitje wat gekanteld is. Nu ben ik in therapie bij een fysiotherapeut en een osteopaat, deze laatste wil mijn stuitje rectaal corrigeren.
Nu is mijn vraag: heeft iemand hier ervaring mee? Zo ja, hoe is dat verlopen?

Allemaal sterkte!

Ann | email | 01-10-2009

Hallo lotgenoten

Ik ben 2 weken geleden geopereerd aan mijn stuit er is 3 cm verwijderd, deze stond haaks, De operatie is mij 100% meegevallen en ik heb 1 nacht in het ziekenhuis gelegen. Ik heb zoveel mogelijk op mijn rug gelegen de eerste 2 dagen zodat de druk goed verdeeld wordt. de wond is zo goed als dicht en ik heb geen hechtingen gehad. Ik probeer elke dag 15 minuten te zitten op een ringband, het opstaan is dan wel erg pijnlijk. S`avonds op bed krijg ik enorme steken door het pijngebied. Mijn zenuwen doen behoorlijk pijn soms heb ik het gevoel dat alles rondom doof is. Ik doe verder alles weer en de chirurg heeft gezegd dat ik hem 6 weken lang niet aardig ga vinden. Ik mag alles doen alleen mijn lichaam geeft vanzelf aan wat wel en niet kan. Ik lees hier niets over de napijn van een operatie en hoop hier een reaktie op te krijgen van mensen die zijn geopereerd. En ik hoop dat deze operatie succesvol is geweest de tijd zal het leren.
Ik wens iedereen heel veel sterkte.

Marneffe Elvire | email | 13-09-2009

Ik ben op 25 juni 2009 gaan fietsen 5km.
Daarna pijn aan mijn staartbeen niet te doen.
Er zijn ondertussen platen genomen en scanner.Mijn staartbeen is gebroken,ik ben nochtans niet gevallen of heb me niet gestoten!!!Dit is wel beangstigend.
Nu blijkt dat ik ostioperose heb.
Ik mag nooit meer fietsen of een zittend sport doen.we zijn drie maanden verder en ik heb nosg altijd veel pijn bij het zitten,in het begin ook pijn bij staan.Hoe lang gaat dit nog duren?
Heeft iemand hetzelfde meegemaakt?

roger | email | 19-06-2009

Jammer dat ik bij niemand echt een oplossing vind. Bij mij begon het allemaal met een fistel. Ben daar 2x aan geopereerd. Fistel is daarna goed geheeld. Na operatie kreeg ik last van hevige pijnaanvallen boven het gebied van de anus en mijn stuit. Bijna alles geprobeerd maar tot nu toe heeft niks geholpen. Zenuwbehandeling, accupunctuur, bekkenbodemfysiotherapie. Nu na een jaar weer een fistel aan de andere kant. Halverwege juli word ik er weer aan geopereerd en zet men een verdovingsspuit erin. Foto's wijzen niks uit, echo's etcetera ook niet. Ik word er echt moedeloos van. Van gezonde vent naar een wrak die nu in de WIA zit. En de pijn die blijft maar. Veel sterkte aan jullie allen. Hoop echt dat er eens een einde aan komt.

Chanoux | email | 22-04-2009

Hallo lotgenoten,

Tijdens mijn vac afgelopen aug ben ik uitgegleden bij het zwembad en vol op mijn billen geland.Pijn is pas ontstaan na terug reis 4 u verplicht zitten en werd met de dag erger.2Rontgenfoto's en1 botscan wezen niks uit.Momenteel veel pijn aan mijn staartbeen,bekken en billen.Waardoor staan, zitten en lopen met veel (soms ondragelijke)pijn gepaard gaat. Paracetamol,opiaten en morfine) werken niet.Fysio heeft niet geholpen,sterker nu constand hevige spierpijn in mijn boven benen.Ortopeet wist geen raad, door verwezen naar pijnpolie.Pijnpoli spuit gezet halverwege aan de L-kant van het staartbeentje,zonder resultaat. Momenteel in behandeling bij Osteopaat.Pijn neemt toe,maar dit moet op den duur minder worden.Pijnpoli retour komen als de Osteopaat niet baat, dan volgt een hele pijnlijke behandeling.Ik vind het heel moeilijk om met de pijn om te gaan. Omdat deze niet niet constand is en stekend, zeurend,treiterend, zich verspreidend, knellend,venijnig, vervelend, uitstralend, afmattend,gespannen,scherp, soms heb ik het gevoel dat mijn knoken in elkaar schuiven.Kan niet zitten zonder Repose kussen (lucht). Bij deze wil ik iedereen heel veel sterkte wensen.

Chanoux | email | 22-04-2009

Hallo lotgenoten,

Tijdens mijn vac afgelopen aug ben ik uitgegleden bij het zwembad en vol op mijn billen geland.Pijn is pas ontstaan na terug reis 4 u verplicht zitten en werd met de dag erger.2Rontgenfoto's en1 botscan wezen niks uit.Momenteel veel pijn aan mijn staartbeen,bekken en billen.Waardoor staan, zitten en lopen met veel (soms ondragelijke)pijn gepaard gaat. Paracetamol,opiaten en morfine) werken niet.Fysio heeft niet geholpen,sterker nu constand hevige spierpijn in mijn boven benen.Ortopeet wist geen raad, door verwezen naar pijnpolie.Pijnpoli spuit gezet halverwege aan de L-kant van het staartbeentje,zonder resultaat. Momenteel in behandeling bij Osteopaat.Pijn neemt toe,maar dit moet op den duur minder worden.Pijnpoli retour komen als de Osteopaat niet baat, dan volgt een hele pijnlijke behandeling.Ik vind het heel moeilijk om met de pijn om te gaan. Omdat deze niet niet constand is en stekend, zeurend, treiterend, zich verspreidend, knellend, venijnig, vervelend, uitstralend, afmattend, gespannen,scherp, soms heb ik het gevoel dat mijn knoken in elkaar schuiven .Kan niet zitten zonder Repose kussen lucht). Bij deze wil ik iedereen heel veel sterkte wensen.

miranda | email | 30-03-2009

ik heb een ongeluk gehad met de sccooter ben aangerede door een auto, sinds dien heb ik ook heel veel pijn aan me stuitje. heb al een injectie gehad, manuele therapie, en loop nu bij een osteopaat. maar ik heb nog steeds zo onzettend veel pijn. de pijn van mijn stuitje trekt ok door naar mijn linkerbeen. het word nu al drie jaar dat ik hier mee zit en word het ontzettend beu. ik doe ok nog eens de opleiding kinderopvang, mar daar heb ik nu al veel uren misgelopen en is het dus misschien niet eens zeker dat ik deze opleiding af kan maken, ook al zit ik nu in mijn laatste half jaar. ik baal hier verschrikkelijk van.weet iemand nog een oplossing?

wesley | email | 30-01-2009

voor de mensen die ooit zomaar last in de buurt van hun stuitje krijgen zonder te zijn gevallen of iets en last hebben bij het zitten door de knieen zakken of van staan naar zitten heb ik een advies voel met je vingers een beetje of je een zwelling hebt dit kan je doen door met je vingers van buiten naar binnen te wrijven voel je hier een bult dan zou ik meteen naar de huisarts gaan die stuurt je door naar de chirurg je hebt dan vuil en push erin zitten waardoor er zo een grote druk onstaat dat je dus niet meer normaal kan zitten lopen enzoo de operatie doet echt geen pijn je gaat onder nacose ze maken een sneetje waardoor het vuil weg kan deze wond blijft wel zo een 2 weken open zodat echt al het vuil eruit gaat als ze het namelijk meteen dichtmaken heb je er de volgende dag weer last van tuurlijk hou je wat last na de operatie maar dat komt van de open wond ik ben nu 1 dag uit het ziekenhuis en voel me stukken beter kan teminste weer zitten en voel dat de pijn snel verdwijnt

samantha | email | 19-01-2009

Hoi. Ik ben tijdens mijn vakantiewerk vorige zomer uitgegleden en recht op mijn staartbeen gevallen. De eerste twee maanden was er niks aan de hand, tot ik plots van de ene op de andere dag niet meer kon gaan zitten. Een vriendin van me had haar staartbeen een jaar eerder gebroken, en ik mocht haar zitkussen(zo'n rubberen band)gebruiken, maar ook dit deed pijn. Omdat er 2 maanden gepasseerd waren, wist ik dus ook niet meer wat de oorzaak was. Ik heb dus foto's moeten laten nemen en ze vonden het erg raar dat het zomaar pijn deed. Ze zagen ook niets op die foto's, maar de pijn werd erger. Toen moest ik naar de kinesist, maar die kon er eigenlijk niets aan doen. Die verwees me door naar de osteopaat. Hij voelde dat mijn staartbeen een beetje gedraaid en gekanteld is en ook het heiligbeen staat niet meer goed. Toen vroeg m'n moeder zich af of het door de val kwam, en de osteopaat zei dat dit de reden is. De pijn was even verdwenen, maar na een ziekte waarbij ik dus een hele week in de zetel zat, is het teruggekomen. Deze week moet ik dus alweer naar de osteopaat.

MarieC | email | 05-12-2008

Beste allemaal,
Ik ben hypermobiel en daardoor mijn hele leven last van mijn bekken, stuitje en rug.
De enige arts die mij daar echt bij heeft kunnen helpen is doktor Kuijper. Kijk even op zijn site theokuijper.nl
Deze man is echt super!
Er is mij ooit door een arts aangeraden me te laten opereren, ik ben heel blij dat ik dat nooit heb gedaan.
Veel sterkte allemaal!

geraldine | email | 27-04-2008

hallo allemaal ik ben een beetje geschrokken van al die reacties. Blijkt dat deze soort blessures toch een tijdej in beslag nemen om te genezen. Ik ben afgelopen 22 maart op mijn stuit gevallen tijdens een softball partij. Vanaf die dag kan ik niet meer zitten(heel pijnlijk) en de hele dag slapen geef me krampen op de zijen. Weet iemand wat er anders te doen valt. Graag een sprot of terapie die help biedt.
doei

Alex | 23-04-2008

Ik heb al jaren last van mijn stuitje, het is gedisloceerd, m.a.w het staat in een hoek naar binnen toe.
Niet zitten, liggen op mijn rug, auto en fiets rijden zijn uitermate pijnlijk.
Zetpillen helpen iets tegen pijn en ongemak.
Een aantal jaren terug zijn in het ziekenhuis mijn zenuwbanen in mijn rug "doorgesneden".
Daarna jarenlang minder tot geen last meer, heel dragelijk. Nu is de pijn sinds een aantal weken terug, heftig. Dus nu weer naar de huisarts en de orthopeed of een andere specialist. Bij mij zijn ook injecties en het oprekken van de anus geprobeerd. Dit is een lastige aandoening, waar je jaren mee bezig kunt zijn en het weghalen van het staartbeen is ook niet zonder risico's. Alle artsen die ik heb gesproken waren er falikant tegen. Alle lotgenoten wens ik alle sterkte toe.

ABDEL | email | 22-03-2008

Hallo allen,
Bijna 6 manden begint pijn in mijn staarbeen,zonder zeden zo maar voel ik echt moet door de pijn, ik kan niet veel zitten op de stoel en vooraal als ik achter mijn PC dan doet echt zeer,
ik ben bij mijn huisarts geweest en zij zegt dat veel mensen hebben ze laatst van, en bij sommig mensen gaat van zelf over en bij sommig duurt lang, en zij vertelde mee dat er is een priek voor maar geen garantie om pijn weg te hallen.
en nu doet echt pijn en k denk de sport is een goed oplossing .

cindy | email | 06-03-2008

hey,

11 jaar geleden ben ik met mijn staartbeen tegen de trapleuning gebotst(ja wou naar beneden glijden) heb serieus afgezien maar naar mate ik dikker werd had ik er niet zoveel last meer van maar ondertusse weeg ik 50 kg en mijn staartbeen steekt zo hard uit,ik kan niet blijven zitten,niet liggen niet auto rijden doet echt zon zeer, weten jullie waar ik best nog eerst is naar toe kan gaan voor onderzoeke?

Miertje4k | email | 03-03-2008

Hallo allemaal
Ik heb sinds een jaartje of wat last van een fistel die vast zit aan mijn staartbeen. Omdat mijn staartbeen in een hoek 'knikt' heb ik daar mega pijn aan. Vooral bij het zitten en het liggen op mijn rug. Bij het dragen van een string, 'zwiebelt' die fistel van links naar rechts. Erg pijnlijk dus. Mijn arts adviseerde i.o.m. haar docent(erasmus universiteit) dat mijn staartbeen tevens afgeknipt moet worden. Weet iemand wat voor impact dat gaat hebben op mijn gezin ivm de genezing e.d.??? Het kan zijn dat ik er chronische zitpijn aan over houd. Heeft iemand daar ervaring mee?

kwispeltje | 15-02-2008

Hai Sylvia.
Iemand heeft een keertje een stoel weggetrokken toen ik wilde zitten en daarbij had ik mijn staartbeentje gebroken. Na 6 jaar pijn, mn bij het zitten, is mijn staarbeentje weggehaald door de orthopeet. Daarna geen last meer gehad. Kon na vier weken weer gewoon sporten.
Veel suc6.

sylvia | email | 15-02-2008

Hoi Hoi, hoe is het nu met Helga en haar operatie afgelopen? Ik heb 2 jaar geleden een auto-ongeluk gehad - de tweede wervel van m'n staartbeen is verschoven. Naar maanden van veel pijn is het laatste jaar de pijn weg maar nog wel gevoelig, op de ene stoel gaat het beter dan op de andere. Vorige week terug bij de chirurg geweest, die zegt de laatste twee wervels wel even weg te halen (op 1 april)... nu ben ik op van de zenuwen... Want ik hoor zoveel rare verhalen... de chirurg zegt dat het alleen beter kan worden niet erger, wie o wie deelt zijn ervaring?

Sandra | email | 31-01-2008

Dag Joce,
Mijn pijn is twee jaar geleden begonnen toen ik mij rechtzette van op een stoel. Ondertussen kinesie, botscintigrafie, MR, 3 cortisoneinspuitngen en enorm veel pijn ben ik maandag onder volledige narcose gedaan voor terug eeninfiltratie maar ook voor een manipulatie van het staartbeen. Het was de eerste keer onder narcose. Nu heeft de specialist gezien dat mijn staartbeen heel erg los zit. Geen enkele arts ziet het zitten om het uit te nemen, maar hij wil het in dit geval wel doen. Ik heb nog veel pijn en weet niet (aangezien er traagwerkende verdoving is ingespoten) dat ik veel hulp hiermee heb. Tijd brengt terug raad. Heb jij nog last nu na de operatie ? Sandra

Ingrid | 16-12-2007

hoi Marjolein
Ik kreeg 2 jaar geleden opeens pijn aan mij stuitje. Ik kon nauwelijks zitten of fietsen. Al surfend op het internet werd ik niet blijer. Er zijn mensen er jaren last van hebben zonder verklaarbare reden.Mijn hiusarts schreef me een zware pijnstiller voordie ook hielpen alleen zware pijnstillers?.. Ik had soms weken flinke pijn en dan weer weken minder. Maar sinds ik hardloop heb ik er steeds minder last van. De laatste 2 maanden zelfs niets meer. even gauw afkloppen natuurlijki. Dus na een dikke 1,5 jaar is de pijn weg

Marjolein. | 15-12-2007

Ik heb sinds een (6?)weken pijn aan m'n staartbeen. Helemaal op het puntje.
Op een ochtend was het er plots, zonder aanleiding.Na wat internet-research leek een verkeerde zithouding de enige verklaarbare uitleg, maar na enkele weken rechter zitten bleek er geen verandering te zijn.
Dus ben ik toch weer naar de dokter gegaan. Hij schreef me een Diclofenac voor. Een weekje 3x dags. Helaas: geen verbetering.
Weer 2 weken (vandaag dus) later weer naar de dokter. Hij stelde voor om foto's en een echo te laten nemen.
De echo wees enkel uit dat er geen cyste was. (Wel pijnlijk, vanwege de druk die ze uitoefenen op je staartbeen)
De foto's wezen uit dat mijn staartbeen ooit gebroken geweest is.
Dat herinner ik me natuurlijk wel. Dat was 20 jaar geleden! Toen ik 6 was of zo... gevallen op mijn staartbeen en een week plat moeten liggen. Waarom ik er nu opeens last van krijg en in die afgelopen 20 jaar nooit wat heb gevoeld, is niet duidelijk.
Ik moet het nog een tijdje afwachten, maar als er geen verbetering is, is de volgende stap een plaatselijke injectie. Maar wel met verdoving want het zou enorm pijn doen (maar dat bevestigen de verhalen hierboven ook al).

Sana | email | 02-10-2007

Hej iedereen,

ik ben een meisje van 16 en onlangs ben ik uitgegleden en zo gevallen op mn staartbeentje. Het deed niet egt pijn tot ik een paar dagen later er weer op viel. Nu is de pijn egt ondraaglijk. Ik voel het voortdurend: als ik stap, zit, loop, fiets, slaap.... Ik weet echt niet wat ik moet doen, kan iemand mij helpen?

Groetjes Sana

Mira | email | 09-09-2007

Hallo allemaal.

Ik ben nu ruim 15 jaar geleden geopereerd aanmijn staartbeen. Deze is verwijdert. Als ik toen had geweten wat voor pijn en overlast ik daar jaren later van zou hebben, zou ik het nooit hebben gedaan. Ik heb last van uitstralingen naar mijn benen, geen gevoel meer in mijn benen en dan spreek ik niet eens over de pijn in mijn onderrug. Het is een spoort van zenuwpijn omdat het litteken weefsel zich fijn gvormd heeft rondom mijn zenuw uiteinde die daar dus lopen. Zijn er meer mensen di ehier last van hebben en nog belangrijker weet iemand iets van therapie hoe ik ervoor kan zorgen dat het minder wordt. Ik heb alle pijnpoli's in de omgeving al gehad maar alles is maar tijdelijk.

monique | email | 17-06-2007

hallo,
ik ben 14 mei van een barkruk gevallen en op mijn stuit beland.
hij stond scheef en de chyropractor heeft hem 3x rechtgezet.
mijn ik had al bekken instabiliteit en lage rugklachten.....
nu is het bekken gekneusd en de stuit ook.
soms voel ik de pijn ff zo goed als niet en de andere keer weer wel.(meestal wel!!!)
en soms zo erg dat ik loop te huilen.
misschien dat het 5 procent verbeterd is dan 4 wkn geleden.....
ik heb wel een spec. kussen met een gat voor het stuitje.
maar ik moet ook zeggen dat ik naar links toe uitstraling heb mijjn bil in.
is dit herkenbaar??? lijkt wel of het weefsel aan die kant beschadigd is.
op de foto (zijwaards) is geen breuk te zien.
ik ben benieuwd naar jullie reactie hierop.
ben er eigenlijk wel zwaar depri onder!
lieve gr van moon en sterkte allemaal!!!

Ati | 20-05-2007

@ Marleen
Eigenlijk weet je zelf het antwoord al. Morgen meteen je huisarts bellen.

marleen | email | 20-05-2007

ik ben gisteren gevallen op op mijnstaartbeen ik kan alleen op een kussen zitten en heb dan nog pijn raden jullie mij aan opm naar de dokter te gaan
og gaat het van zich zelf over

lies | email | 15-05-2007

ik heb al 6 1/2 jaar las van mein staartbeen ik heb hem gebroken de dokter zei dat ie verkneus was maar op aan dringen tog maar een foto en hei was gebroken door een val geburt nu moet ieoperatief verwijdert worden maar nu is mei gezegt dat ik het door dokter pavlov moet latten doen sintmaartenskliniek in nijmegen kan iemander iets over zegen al vast bedankt

joyce | email | 01-05-2007

hallo,
ik wil even melden dat ik 18 april jl geopereerd ben aan mijn stuitje. Deze is uiteindelijk verwijderd. (Na anderhalf jaar tobben met pijnpoli, therapieen enz enz.)
Ik moet zeggen het is een erg pijnlijkeoperatie maar is mij toch al met al meegevallen. We zijn nu ruim twee weken verder en de pijn die ik eerst voelde is zo goed als weg. Ik kan een beetje op mn rug liggen, beetje lopen en verder moet ik veel rusten en liggen.
Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Morgen mogen de hechtingen eruit (5 stuks) en dan langzaam opbouwen.
Het doet daarna erg pijn , maaar met de goede pijnstilling is het te doen. Ik wil iedereen sterkte wensen die met dit zelfde probleem kampen. ( bij mij zat een gedeelte van het staartbeen los, dit is dus nooit gezien op foto's en botscans!!!) Zonder operatie hadden ze hier nooit achtergekomen...
succes allemaal

groetjes Joyce

FabiŽn | email | 24-03-2007

Ik heb 'n foto laten maken van mijn stuitje nadat ik er 7 jaar geleden op gevallen ben, mijn staartbeen staat met een hoek van 90 graden op mijn heiligbeen. Ik kwam bij de chirurg en die gaf me 'n spuit cortizonen (onstekingsremmers?), nu moet ik weer terug voor een operatie waarschijnlijk. Maar dit schijnt heel ingrijpend te zijn, weet iemand hier iets meer van af?

joyce | 06-03-2007

hoi helga,

Ik heb je een email gestuurd. Alleen vroeg ik me af of je hem inmiddels hebt ontvangen, aangezien ik nog geen reactie heb ontvang. Mischien was het al duidelijk genoeg zo. Ik wens je veel sterkte de komende tijd.

Groetjes Joyce

Helga Barten | email | 01-03-2007

Goedemiddag Joyce,

mag ik vragen waar jij geopereerd gaat worden, want de antwoorden zijn wel erg anders dan die ik krijg. Ik zou dus graag dan wat navraag willen verrichten wara jij wordt geopereerd.

Ik heb als antwoord gekregen van de anesthesist dat ikzelf mag kiezen tussen algehele narcose of ruggenrpik. Ik heb aangegeven dat ik dan een ruggenprik wil. En de orthopeed zegt geen enkele reden te zien dat ik in het ziekenhuis moet blijven, dus dezelfde dag naar huis. Hij zegt ook niet in te zien waarom ik op de buik zou moeten liggen. Gewoon alles normaal doen, in zoverre het lichaam het toelaat.

Kans op infectie gevaar is er volgens hem altijd en voorkom je alleen door er zo min mogelijk aan te zitten.

Ik zou eigenlijk graag nog op andere plaatsen (zieknhuizen) willen informeren. Dus als je advies hebt: HEEL GRAAG!

groetjes Helga

p.s. jij ook heel veel succes de komende tidj. Laat even wat weten voor 15 maart, zodat ik nog wat informatie kan inwinnen!

joyce | 23-02-2007

Hallo allemaal,

Ik ben afg. maandag geweest voor anesthesie gesprek en gesprek met mijn orthopeed. Het verbaast me dat jullie al dezelfde dag naar huis mogen. Ik moet minimaal 2 nachten blijven ivm de wond en kans op infecties. Als hij maar enigzins het idee heeft dat het genezen van de wond niet goed gaat of iets dergelijks dat moet ik nog langer blijven. Ik moet de eerste weken ook op een bed liggen/ hangen aangezien je niet kan zitten de eerste tijd. Dus er komt beneden een bed te staan. Zijn jullie ook zo zenuwachtig??? Ik wil juliie in elk geval veel succes wensen met alles wat komen gaat.
Ps ik wordt in april geholpen.
Groetjes Joyce

Helga Barten | email | 21-02-2007

Goedemorgen Els,

ik word op 15 maart a.s. geopereerd. Het is een dagopname en, zover ik bergijp, daarna wel afzien.

Mijn staartbeen staat haaks op mijn heiligbeen. Dus met een hoek naar binnen toe (een knikstand). De orthopeed heeft mijn verhaal aangehoord en op basis van wat ik allemaal in de afgelopen vier jaar ondernomen heb om de pijn op te lossen, ga hij aan dat een operatie dan eigenlijk de laatste mogelijkheid is. Hij beloofd in principe niets. Een beetje een fifty-fifty kans om van de pijn verlost te zijn.

groetjes Helga

Els | 20-02-2007

Hoi Helga, weet je al wanner het gaat gebeuren, en wat was het besluit van de orthopeed om dit toch te gaan doen?
Wens je alle goeds, want verlost worden van deze pijn lijkt me een zaligheid.
Hou je ons op de hoogte?
Groetjes Els

Helga | email | 04-02-2007

Josť,

bedankt voor je reactie. Ik heb ondertussen de knoop doorgehakt en hoor dinsdag wanneer ik wordt geopereerd.

groetjes Helga

jose | email | 02-02-2007

Hoi Helga,
Wat vervelend voor je. Ik kan je wel een ervaring geven van mijn schoonmoeder (~49 jaar). Die had hetzelfde als jou denk ik. Zij heeft zich laten opereren, een stuk denk ik van haar staartbeen af. Korte operatie, wel wat weken hersel daarna. Dus bed in de kamer en veel liggen en af en toe lopen. Is nu heel erg bij dat ze het gedaan heeft want ze is er helemaal vanaf, de pijn. Ik hoop dat het wat helpt dit verhaal
groetjes van jose

Helga Barten | email | 31-01-2007

Even aan M. Ik heb de andere berichten ook gezien, maar daar staat weinig over een operatie aan het staartbeen. Wel dat sommigen het gaan laten doen, maar niet het verloop. Goede en slechte ervaringen op een rij, dat is wat ik zoek. Dan kan ik misschien een duidelijke keuze maken.

Helga Barten | email | 31-01-2007

Mijn staartbeen staat met een knikstand op mijn heiligbeen. De arts wil het gehele staartbeen verwijderen en dat zou een oplossing voor de pijn kunnen zijn.

M | 29-01-2007

Volgens mij zijn hier alle 233 berichtjes over verschenen: zie
http://www.meetingpoint.nl/nl/dreactie/164/4639/

Of kijk bij blessureleed --> vreem? pijn in stuitje

ellen | 29-01-2007

helga,
wat voor operatie? is nu onduideljk

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuke shirts voor sporters

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

Schrijf je ook in voor onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief

* verplicht veld

hit counter