Hertsel na shaven kraakbeen knie

rob | email | 07-07-2007

Nu ruim 4 weken geleden is bij mij zo’n 25% van de binnen meniscus weggesneden en is er kraakbeen onder mijn knieschijf ‘geshaved’ vanwege slijtage (graad 2).

Ben nu druk bezig met fysiotherapie om de bovenbeenspieren sterker te maken. Dat schijnt belangrijk te zijn na zo’n ingreep.

Voor mijn operatie had ik slechts sporadisch last van de slijtage aan het kraakbeen. Nu na de operatie is de knie op die plek best behoorlijk gevoelig (zeg maar gerust pijnlijk). De chirurg en ook de fysiotherapeut hebben mij beiden verteld dat ik m.b.t. het kraakbeen vooral geduld moet hebben.

Toch eens even aan het speuren naar ‘lotgenoten’ die ook een ‘shaving’ aan het kraakbeen hebben ondergaan. Nu kom ik toch weinig ‘positieve’ verhalen tegen. Het valt toch wel vaak tegen. Hardlopen en/of voetballen, sporten die ik zelf ook beoefen, is vaak niet meer mogelijk en beperkt men zich tot fietsen en zwemmen. Daar ben ik NOG NIET aan toe !

Kortom: Ben ik te ongeduldig of moet ik me toch serieus zorgen maken over mijn sportieve toekomst?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 48 reacties op dit onderwerp.

hilde | email | 15-06-2017

Heb kraakbeen schatting gehad plus stuk verwijderen grote scheur meniscus gevolg nu 4 jaar later prothese helft van knie is volledig weg

Inge Jacobs | email | 23-01-2017

Aanvulling vorig bericht: ik ben reeds 50 jaar. Begin 5e week werd een cortisone ingespoten om tijdelijk het onderste deel van knieschijf beter en pijnloos te laten bewegen tijdens stappen en sterke oefeningen (knieschijf zal zich dan hopelijk op natuurlijke wijze beter positioneren). Ik krijg dan over 3 weken (dus 8 weken na de operatie) ook 1 gelinspuiting met hyaluronzuur. Effect moet ik afwachten.

inge jacobs | email | 23-01-2017

Heb 5 weken geleden shaving van kraakbeen knieschijf gehad (breuk graad 4). Er is aan buitenzijde onderaan knieschijf 2 mm (van de 5 mm kraakbeen) weggeschaafd en enkele 'muizen' zijn weggenomen.
Ik heb vanaf dag 1 na de operatie mijn quadriceps en harmstrings getraind met 3 oefeningen die ik dagelijks een 5-tal keer uitvoerde, waarbij de knie niet actief belast werd. Vanaf einde 2e week met kiné begonnen (geen pijnstillers of ontstekingsremmers meer), vanaf week 3 kon ik in het zwembad met vinnen aan al snorkelend goed mijn spieren trainen (vele baantjes op buik en rug trekken) en mijn knie stretchen terwijl je knie dan minder of geen pijn lijdt. Die aquatraining doet echt deugd omdat je hele lichaam nog eens flink kan doortrainen en het tegelijk beter aanvoelt voor je knie dan boven water. Een kruk buiten heb ik einde 3e week gelaten. Ik wandel in 5e week al met meer kracht en druk op de knie (die je wel nog voelt) maar het wordt steeds stabieler. Ik heb wel geen ambities in lopen of voetbal, wel in dansen, wandeltochten, fietsen, zwembadtraining en diepzeeduiken. Enkel zwemmen en duiken (en autorijden) lukt voorlopig goed. Ik wacht nog geduldig op de andere activiteiten.

Ng derevalidatie duurt | email | 05-09-2014

Hallo ik ben 39 en heb veertien dagen geleden laten shaven en laten boren in men bot voor nieuw kraakbeen. Ik had een kraakbeen letsel in de vierde graad . Kon niks meer zoals de trap op en af , fietsen , op de knieen zitten, gehurkt zitten enz. Nu volg ik kinisitherapie en ik heb maar paar dagen op krukken gelopen. Nu loop ik wel nog mank van de pijn. Ik hoop dat het betert . Fietsen lukt nog niet. Ben benieuwd hoel

charlotte | email | 11-06-2012

hallo, ik ben 14 jaar en ik ben een paar maanden geleden met volleybal te laag aan de grond gegaan, waardoor mijn linkerknie opeens heel hard krakte. de eerste 3 stappen die ik zette, daar krakte mijn knie weer en die deden heel veel pijn. ik had de hele wedstrijd nog afgespeeld en tijdens de wedstrijd is mijn knie nog een paar keer gekrakt (wat heel veel pijn deed). ik ben er al mee naar de dokter geweest maar die zei dat er niets aan de hand was. Soms als ik ergens ga zitten en ik sta terug recht, dan zit mijn knie vast en kan ik hem niet strekken, als ik hem dan naar achteren plooi, dan verschuift er iets en kan ik hem wel terug strekken. Tot nu toe heb ik al die tijd met mijn knie kunnen volleyballen, maar voor hoelang nog? mijn papa denkt dat er een stukje kraakbeen in mijn knie rond zweeft? weet iemand misschien wat er aan de hand zou kunnnen zijn?

tom | email | 09-12-2011

ik ben voor het eerst in 35 jaar uigevallen bij het voetbal met een forse knieblessure, Uit de MRI bleek kruisband gescheurd (voorste),miniscus gescheurd en krakbeen forse deuk opgelopen te hebben. Met kijkoperatie alles verwijdert dmv shaver. Arts gaf direct te kennen dat voetbal etc geen optie meer is voor de toekomst. Aan dit idee kan ik niet wennen wie heeft voor mij een positieve ervaring.

Kees | email | 15-11-2011

Ha mede strijders...
Ik heb vandaag een kijkoperatie gehad waarbij uit mijn rechterknie op een plek van 1x1cm het losse kraakbeen is verwijderd. Ook is er geboord omdat alleen op die plek de beschadiging tot het bot zat.
Nu 6 weken krukken... Afzien voor een sportman! Iemand nog tips voor zelf physio naast de therapeut?
Gelijke ervaringen?

Stefz | email | 27-10-2011

hallo, ik ben op tien juni geopereed aan mijn kraakbeen dat los zat. Eerste maanden veel opgezwollen knie gehad, 3x in de week bij kiné en ik zag het somber in . Nu ben ik vorige week terug beginnen voluit trainen bij het voetballen, dus 1 goeie raad; niet opgeven! Zat ook vaak met de kop naar beneden maar dat helpt je niet vooruit! Nu is mijn knie terug normaal qua zicht, day after altijd beetje stijf maar niets van pijn!

Bianca | email | 12-10-2011

Ik ben naar de dokter geweest en vertelde hem meteen ook dat mijn knie kraakte als ik de trap afliep. Last had ik eigenlijk niet. MRI wees uit, dat ik graad 4 heb, mijn kraakbeen blijkt bijna volledig weg te zijn. Nu heeft mijn sportarts een eerste inspuiting met hyolinolzuur gegeven en ik moet er nog 4 krijgen. Elke week 1. Ik ben nog steeds aan het zwemmen, fietsen en lopen. Maar ik maak me toch wel zorgen of alles in orde gaat komen. Nu ik weet dat ik graad 4 heb, voel ik het ook. Heeft iemand ervaring met deze inspuitingen? Helpt een brace als ondersteuning? Heeft iemand goeie oefeningen om de spieren rondom het gewricht te ondersteunen?

erik | email | 10-10-2011

ik heb ook 2 degraads mag niet meer zwemmen en voetballen alleen fitnes en fietsen vind het erg dat ik niet meer kan hardlopen

Rob | 01-07-2011

Hoi Allen,

Tijd heelt bijna alle wonden. Ruim twee jaar geleden meniscus gescheurd en binnenkant knieschijf beschadigd (kraakbeen geshaved). Af en toe nog wat last, soms lijkt het alsof er een stukje los rondhuppelt in de knie. Dat voelt vervelend, doet echter geen pijn. Na de operatie eerst flink met fysio, daarna mijn vechtsport langzaamaan weer opgepakt. Wel eerst met sportbrace om en nu inmiddels zonder. Spieren worden langzaamaan weer het oude volume. Kortom: herstel kost tijd, inspanning, etc. maar het loont wel!

D. | email | 11-06-2011

Hallo,

Ik ben 16 jaar. Ben 2,5 jaar geleden geopereerd aan mijn knie. Er is een stuk (2/3 deel) van mijn buitenmeniscus weggehaald. Ik maak me zorgen om mijn knie, ik zit namelijk op voetbal. Weet iemand al wat over meniscustransplantatie, en de gevolgen op lange termijn?

Peter | email | 23-05-2011

Ik ben twee weken geleden geopereerd. Schade 4 aan mijn rechterknie. Allemaal heel snel gegaan en snap er eigenlijk nog allemaal niks van. Vorig jaar 4 daagse gelopen en hoogste berg van Italie gedaan. Deze winter na voetbal enorme dikke knie en na 2 maanden ging het wel weer na fysio. Toen 4 weken later weer en kon de trap niet meer op of af. Na MRI en CT, en uiteindelijk geschaafd, en opgeboord. Pas na de operatie werd me duidelijk dat ik zoveel sporten niet meer kan doen, best wel even een potje zitten janken. Kan het nog steeds niet geloven.Othopeet zij dat ik in de toekomst nog wel meer complicaties zou kunnen verwachten. Ik weet nog steeds niet goed wat de oorzaak is, kan schade zijn die ik jaren geleden heb opgelopen blijkbaar. Nu nog 5 weken op krukken

Jasper | email | 10-05-2011

hoi ik ben jasper en ben15 jaar oud en 5 weken geleden geopereerd aan het kraakbeen onder mijn knieschijf.er lag een stuk kraakbeen van 2 bij 3cm groot los in mijn knie.En de afspraak was dat het met een kijkoperatie zou gaan gebeuren maar dat is niet gebeurt en zit nu een snee in van 10 cm. en 2 schroeven in mijn kraakbeen om te hopen dat het vast groeit. ik zit zelf op voetbal en dat is mijn lust in mijn leven.Graag zou ik weer mijn voetbalsport willen hervatten, maar weet niet of dat mogelijk is in de toekomst.Ik mag sowiezo de 1ste 6 weken niet belasten en de 2e 6 weken wordt het opgebouwd van 20% naar 50% en de 3de 6 weken van 50% tot 100%.Ik zou willen vragen of iemand dit ook heeft mee gemaakt en mij kan vertellen hoe de toekomst eruit ziet met het oog op voetbal. voor reactie's mail me graag!

Johan | 04-04-2011

Ik MAG niet meer hardlopen....kraakbeenschade was te groot en gaan hardlopen kon betekenen dat ik aan een nieuwe knie moet over een jaar ofzo.
Advies van de sport-orthopeed en de fysio: acuut stoppen met hardlopen! Hardlopen met kraakbeenletsel is meest onderschatte blessure, die erg vaak tot zware operaties kan leiden: nieuwe knie is namelijk niet niks!
VoetbaLLEN MET EEN KRAAKEEN-GESHAVEDE KNIE IS VRAGEN OM GEDONDER!

Ik ben dus inmiddels gestart met wielrennen.

Carolien | email | 01-04-2011

Tjee.................dit zijn niet echt " mooie" verhalen. Gisteren voor een foto geweest en waarschijnlijk ook kraakbeen en dus een operatie. Wordt angstig van jullie berichten.
Ik kan helaas ook niet zeggen dat ik de operatie niet doe want ik heb nu ook al veel pijn. Veel collega's van mij zeggen dat het niets voorstelt maar nu ik jullie verhalen heb gelezen.......slik !! Allemaal heel veel sterkte.
Weet iemand toevallig hoelang je met krukken loopt na de operatie ?? Thanx, Carolien

Jeroen | email | 26-03-2011

4 weken geleden geopereerd aan m'n knie. Er zat een scheurtje in de meniscus en kraakbeen 2 graads beschadigd. Nu 4 weken later sta ik weer op het punt een voetbal wedstrijd te gaan spelen. Zo kan het ook....

Johan | 21-02-2011

Ben erg benieuwd....kraakbeenletsel is bij mij 2 weken geleden weggefreesd met een shaver.
Ik heb nu nergens last van.
Morgen naar de nacontrole en hopelijk goed nieuws. Tijdens de OK vertelde de orthopeed dat hardlopen zeer onverstandig KON zijn met kraakbeenletsel....

Heb nog weinig mensen gevonden die met dezelfde kraakbeen-behandeling weer aant hardlopen zijn geslagen.

Ik hoor de ervaringen graag, (ik ben zelf overigens 37)

Oude Zak | 19-01-2011

EEN OUDE KOE DIE JONG EN FIT IS GEWORDEN ZIE JE WEL EENS RENNEN

Kijk Diederik, dat is het geheim! Als je oud bent, moet je proberen je weer jong en fit te voelen. Je rent dan weer als een jonge hond...

Patrick | 15-01-2011

Laat nooit een shaving doen op het kraakbeen van een knie! Enkel spoelen en losse stukken verwijderen!In 1997 liep ik halve marathons in een respectabele tijd doch met pijn achteraf en een gloeiend gevoel in de knie. Specialist vertelde me, gaan even een kijkoperatie doen en binnen 2 weken ben je terug aan het hardlopen.Na de kijkoperatie heb ik nooit mijn oude leven kunnen hervatten!Constant pijn en leg reeds 13 jaar lang elke dag ijs,continu pijn,kan niet pijnvrij stappen, dus citytrips een dag winkelen in de stad,reizen met de rugzak in de bergen, sporten, noem het maar is allen verleden tijd! Als ik de "specialist" er mee confronteer dan heb ik zo gezegd "slecht gereageerd" op de operatie.Heb deze op video laten vastleggen de kijkoperatie en andere specialisten laten bekijken en zij zeggen dat er tijdens de operatie iets is fout gelopen maar ze willen niet getuigen als ik betreffende arts een proces wil aandoen.Heb reeds kilo's glucosamine preparaten en aanverwante geslikt,laten gellen met een zoutoplossing,visolie nemen tot ik zelf bijna kieuwen kreeg e.d. zonder resultaat.Een boek lezen is aangenaam na het sporten,als enkel het boek overblijft.....

Brigitte | email | 16-12-2010

Hallo,

iedereen die last heeft kraakbeenbeschading heeft er is hyves pagina met lotgenoten en waar ook ervaringen worden uitgewisseld het heet De zielige kraakbeen knietjes hyves. Ik zelf heb er veel aangehad.

Wim | email | 16-12-2010

Hallo,

Onlangs foto gemaakt van linkerknie. Kraakbeen aan binnenkant is bijna weg. Artrose! Ik ben 55 en volgens chirurg te oud voor kijkoperatie en te jong voor een knieprothese, pas over 15 jaar. Beetje rare opmerking!
Volgens sportarts is een wereld te winnen met fysio. Hardlopen wordt echter niet afgeraden.

Wie heeft hier raad over of ervaring mee?

brigitte | email | 08-12-2010

hallo,

ik ben in 21 april geopeerd aan me linker knie, had kraakbeen beschading graad 2
Heb daarna 7,5 maand fysio gehad, Ik had ook geen geduld, maar echt dit kost tijd. Nu ren ik weer op loopenband weleens waar maar 3 min dan weer 2 min lopen. maar dit had ik niet kunnen dromen. 4 maanden terug. Nu 2 x per week naar de sportschool om de knie t eblijven trainen. Geduld hebben dat is het belangrijkse

Ronny Pijnenburg | email | 01-11-2010

Ben in augustus voor de 22e keer aan mijn knie geopereerd (10x links, 12x rechts). Dit omdat er geen goede doorbloeding is. Heb zo goed als geen kraakbeen meer in mijn knie(en). De specialist heeft alle gedaan wat mogelijk is. De enige oplossing is een nieuwe knie. Echter vinden ze mij daar te jong voor (ben 31). Mijn mening is dat ik nu vooruit moet kunnen en niet over 20 jaar. Ik denk maar zo: een knie prothese gaat ca. 10-15 jaar mee en kunnen ze nog 1x vervangen. Dan zijn we 20-30 jaar verder. De techniek staat ook niet stil. Maar nu wordt ik in alles wat ik doe belemmerd. Er zijn wel mogelijkheden, kraakbeen uit mijn heup halen, een pasta van maken en in mijn knie plaatsen. Alleen wordt niet vergoed in Nederland (€ 10.000,00 p/knie). Dit omdat er te weinig bekend is over de werking en het resultaat. Ik wil best proefkonijn spelen hoor. Ook het kweken van kraakbeen in een laboratorium en terug plaatsen wordt niet vergoed. Zit voor mij dus niks anders op dan "leven met de pijn" die ik dagelijks heb.

Susan | email | 24-07-2010

Ben 22 juli 2010 geopereerd, een kijkoperatie en shaven van de knie. Was al 4 x eerder aan dezelfde knie geopereerd, maar deze keer is het wel heel erg pijnlijk en mijn voet is zo'n beetje 2 x zo dik als normaal.
Na de vorige operaties kon ik er wel al op staan na 2 dagen, maar dat lukt nu echt nog niet. Moet je na deze operatie ook nog naar de fysiotherapeut??

Barbara | email | 03-07-2010

Hallo, ik ben 44 jaar en heb door overbelasting in juni 2008 een verkeerde draai gemaakt bij het lopen, waardoor er waarschijnlijk een scheur in de meniscus ontstond. Ik kon meteen niet meer lopen. De spieren verdwenen vrij gauw en ik kon mijn been niet meer strekken. Ik heb lichte x-benen, waarschijnlijk heb ik dan ook eerder last van overbelasting. Voor mijn leeftijd ben ik niet te zwaar (67kg) . Zonder operatie heb ik de spieren weer kunnen versterken door oefeningen, maar het herstel heeft jaren geduurd, met ups-en downs. Ik heb , enige tijd na de eerste blessure mogelijk nog een tweede gekregen, toen ik mijn been te vroeg spontaan strekte. Toen kraakte het hard bovenop mijn knie. Daar heb ik nog steeds pijn. Traplopen gaat wel, maar ik moet toch steeds oppassen dat ik niets forceer. Dus hardlopen kan ik nog niet. ik laat deze week een MRI-scan maken en hoop dat daar wat op te zien is, omdat ik toch regelmatig weer last krijg. Mogelijk is er iets met het kraakbeen. Ik ben toch bang voor operaties en zou graag weten of iemand een soortgelijk proces heeft als ik.

Verhelle Frederic | email | 22-06-2010

hallo, van mij was kraakbeen van binnenkant volledig weg en was er meniscus af, was nog ant squaten met 220kg en legpress met 600kg, uiteindelijk hebben ze een nieuwe meniscus gestoken en is er heel klein beetje kraakbeen, teruggegroeid ( wonder bij wonder) hebben ook nieuwe voorste kruisband gestoken . nadeel is al die operaties na elkaar zorgen ervoor dat ik mijn knie maar 100 a105 graden meer kan plooien met pijn. ik zit nu ook met littekenweefsel die pijnlijk is en dat mijn onderbeen scheef staat tegenover mijn knie, heb al van alles geprobeerd maar het beste zou zijn een volledig nieuwe maar da ar ben ik nog niet aan toe, ik doe nog krachttraining , ik sduad nog 140kg en press nog 340kg maar da plooien is heel moeilijk. wandelen is niet leuk en lopen gaat niet meer, ik doe ook nog freefight, da kukt heel goed omdat ik ook nog lenig ben maar opspringen doe ik niet meer , soms heb ik dan goeie momenten en dan ga ik 200% door, mijn leven wordt volledig bepaalt door mijn knieen en das frustrerend en dit voor de rest van mijn leven.
hopelijk is er iemand wijzer van het geen ik heb geschreven. veel sterkte aan iedereen

dejonghe patric | email | 28-04-2010

hallo,

kan je nog skie"n met kraakbeen aan knie

veenstra | email | 11-01-2010

begin 2009 geopereerd aan klein scheurtje in meniscus na 4 maanden scan gemaakt maniscus helemaal kapot dus 2e operatie resultaat totale verwijdering van de meniscus en er zat slijtage wat kon dhr mijn schijnbaar niet vertellen maar dat kwam denk ik door dat de wacht kamer helemaal vol zat.

vanaf de 2e keer zie ik me knie steeds verder achteruit gaan. ik ben alweer voor een afspraak geweest en met een prik en een verhaal dat het een kraakbeen probleem is? ben ik met kraakbeen supliment recept naar huis gestuurd binnen 5 min stond ik weer buiten zonder enig fatsoenlijk gesprek reden erg druke wachtkamer alweer!!!!.

Het begon allemaal met een klein scheurtje
Heb wel het gevoel dat deze dokter mijn knie totaal verloot heeft warom omdat dhr mijn niet verder wil operen of behandelen en het gevoel had dat ik afgewimpeld werd .

Ik heb geen idee wat ik nu moet doen??.

iemand een tip?.

Frans | email | 19-10-2009

Hallo,
Ben op 9 juli 2009 via een kijkoperatie geholpen aan mijn linker knie, kraakbeen verwijderd[graad3/4 is bijna helemaal weg].
Na visio en veel fietsen, kwamen de klachten medio september weer terug, dikke , pijnlijke knie. Ben vandaag terug geweest naar de orthopeet hij heeft bij een spuit met cortison gezet[ontstekend remmend en pijnstillend] wacht nu op het resultaat.

Pieter | 17-09-2009

Ben aantal jaren geleden geopereerd. Gescheurde voorste kruisband, meniscus weggehaald + deel genaaid.
Herstel duurde lang. Toch kan ik terug probleemloos intensief sporten (fietsen en lopen). Wel blijft de knie een gevoelige plaats. Sneller stram, lichte pijn na sporten, horen kraken van de knie,... Maar dit valt eigenlijk wel mee en houdt me niet tegen om te sporten. Zolang je niet overdrijft lukt alles wel.

jordy.. | email | 30-07-2009

Haj ,

ik ben 6 weken geleden geopereerd..

kheb me kruisbanden meniscus en kraak been naar de klote..

het dee de eerste week kapot veel pijn ..!

en daarna afgekickt van pijnstillers..

en nu veel naar e sportarts ze zegge dt he goed komt maar ik moet geduld hbben!

en dat is soms moeilijk ik mag volgende week 25 procent belasten en steeds meer..

later

Sebreghts Martine | email | 09-06-2009

heb al 4 keer een shaving vh kraakbeen gehad en na 5 maand nog altijd stekende pijnen in de knie alsof er een boormachine inzit. Ook 3 gelspuiten gehad maar tot hiertoe helpt niets en blijft de pijn.
Heeft er nog iemand goede raad? Heb een staand beroep.

Kevin | email | 07-06-2009

hey allemaal! Ik ben voetballer en heb in juni bij een arth. men kruisband laten shaven. probleem was dat men kruisband te flexibel/los is. Dokter heeft enkel gezegd dat de kruisband strakker is gemaakt, maar als het na verloop van tijd toch nog pijn doet, dat deze moet vervangen worde...

Heeft iemand hier ervaring mee?

pechvogel | email | 22-12-2008

Hallo heb met belangstelling jullie ervaringen gelezen, ik sta ook op het punt om een kijkoperatie (meniscus en kraakbeen tgv een val op een betonnen vloer) te ondergaan. Zijn jullie (allen) al volledig hertsteld??

esther | email | 05-12-2008

Ik heb shaving gehad achter de knieschijf in juni 2008.
Ik had geen bovenbeen spieren meer en ben die nu aan het trainen 2x per week naar de fysio.
Ik heb nu nog steeds last van me knie en bij het minst geringste wordt hij dik.
Ik krijg nu ook last van me andere knie(help)
niet die knie ook.
Al met al heb ik 3 mnd niet kunnen werken ik heb een stand beroep en ben nu ook nog eens me baan kwijt.
Bij mij zeggen ze ook geduld! maar hoelang!

Tombah | 19-09-2008

Oh ja, misschien nog even dit:
ook ik gebruik op advies van mijn sportarts + kinesist glucosamine-capsules...

Tombah | 19-09-2008

....
- Sinds mei 2008 ongeveer ben ik begonnen met lopen, in het begin 2 keer per week, nadien opgevoerd tot 3 keer. Ik bleef steeds pijn hebben in mijn knieën (allebi) en een lichte zwelling => veel ijs gelegd. De pijn was best te beschrijven als een soort van extreme stijfheid in mijn kniegewrichten. Pijnvrij lopen was er nooit bij
- Einde juli heb ik ongeveer 3 weken niet gelopen vanwege een bilverrekking (iets te enthousiast over een dranghek gesprongen bij de aankomst van de tour in Parijs :-) ). Na die 3 weken ben ik opnieuw beginnen lopen, en sindsdien heb ik geen pijn meer in mijn knie, hoewel ik nu 3 ŕ 4 keer per week loop (tussen 45 minuten en 1u30).
Wat heb ik nu eigenlijk onthouden voor mezelf?
1) De revalidatie na mijn laatste operatie duurde een heel pak langer, geen idee of het nou kwam doordat het de 4de operatie aan dezelfde knie was, of dat zulk een shaving gewoon langer herstel vergt? Neem voldoende tijd voor dit herstel, en panikeer niet als het wat lang duurt naar je zin!
2) Bouw rustig aan op, forceer niet
3) af en toe eens even (dus zelfs enkele weken) rusten kan wonderen doen

Succes met jullie revalidatie!

Tombah | 19-09-2008

Ook ik ben een echt probleemgeval: tot mijn 25ste heb ik altijd gevoetbald (ik ben nu 31).
- In mijn jeugd op ongeveer 4 jaar tijd 2 keer geopereerd aan een gescheurde meniscus.
- In 2002 een nieuw sportongeval gehad aan dezelfde knie: kruisband gescheurd + meniscus gescheurd + gemerkt dat kraakbeen al behoorlijk weggesleten is. Gevolg: gedaan met voetballen
- Nadien even niets gedaan en na een klein jaar begonnen met tennis
- In mei 2007 een nieuw knieletsel (steeds dezelfde knie) met dezelfde symptomen als een gescheurde meniscus, maar dit keer bleek er stukje kraakbeen losgekomen te zijn dan achter mijn kniescheef bleek te zweven. Gevolg = nieuwe arthroscopie én shaving van kraakbeen (slijtage graad 2).
- Na ongeveer een maand begonnen met kine, aangevuld met fietsen op hometrainer en oefeningen op trilplaat (fietsen en trilplaat een klein jaartje blijven doen)
.... (vervolg zie boven)

anja | email | 19-09-2008

hoi ik word 6-oktober geholpen aan me knie mijn orthopeed gaf aan dat je om kraakbeen aan te sterken visolie capsules en glucosamines moet gebruiken dit versterkt je kraakbeen en kan ook helpen tegen pijn deze capsules kan je gewoon bij een drigist halen

Sarah | 19-06-2008

Ik heb een identieke ingreep ondergaan in mei 2006, in mei 207 liep ik zonder problemen de 20 km van Brussel in 1u56. Het kan dus ook goed aflopen, maar wel op voorwaarde dat je verantwoord opbouwt.
Het allerbelangrijkste: waardoor heb je kraakbeenletsel? Ik heb een lakse knieschijf + platvoeten. Remedie = kinesitherapie + steunzolen.
Ondertussen zijn mijn spieren sterk genoeg en heb ik genoeg aan de steunzolen.

mike | email | 19-06-2008

juni 2006 kruisband gescheurd (voorste) + miniscus gescheurd. 1E arthro miniscus genaaid, 2 arthro kruisband verniewd met pees.
Januari 2007 grote knak bleef bij buigen knie resultaat: genaaide miniscus was geen succes, dus terug arthro en stukje weg

heb dan terug rerevalideerd en beginnen voetballen in juli en geen problemen
maar naarmate oktober kreeg ik veel last boven de knie

ben nu onlags (april 2008ug door knie gegaan en arthro gehad en zit met een kiste rechtboven de knieschijf

knie knakt (gestrekt)enna nspanningen heb ik achteraf heel veel pijn boven knieschijf nog steeds (zit daar met een kiste volgens kine)

orthopedist zegt dat ik met te weinig spiermassa zit (en de periode van januari tot oktober had ik geen last!!??)

misschien moeten ze eens denken waarom: (als ik veel last heb bij inspanningen dan heb ik geen zin meer om met veel pijn verder te lopen,voetballen,fietsen,....) en dus geen spieropbouw

conclusie; de wetenschap staat al heel ver
maar de knie is nog een struikelblok voor HEEL VEEL DOKTERS EN SPECIALISTEN
en ik heb al veel specialisten gehad

surferke | email | 08-03-2008

Ik ben in december door mijn knie gezakt, hierdoor is een groot stuk kraakbeen afgebroken. Ben in januarie naar specialist gegaan, en die wist mij te vertellen dat ik botoedeem heb opgelopen.
Eerst heb ik kine en inspuitingen (voor kraakbeen sneller aan te maken ) gehad. Nu sinds deze week ligt de datum vast voor een operatie waaronder ook een shaving.
Ze hebben ook gezien dat er een flap kraakbeen los hangt, en deze gaan ze dan ook wegnemen samen met een kiste achter de voorste kruisband.
Maar moet eerst nog een kleine maand zo rondlopen voor ik onder het mes kan.
Dus moet ik nog eventjes de pijn weerstaan.

Van geduld gesproken, heb 2 jaar geleden een stressfractuur gehad aan die knie, en daardoor zijn mijn spieren nog steeds niet wat het geweest was. Heb toen 1 jaar kine moeten volgen.

Jerre | email | 05-03-2008

Februari 2007 geopereerd - september 2007 terug beginnen lopen. In het begin met pijn, terug opgezwollen knie en veel ijs. December ging het al veel beter, toch niet kunnen laten om eens te gaan trainen (voetbal). 1ste training op dinsdag zonder problemen, ging zelfs zo goed dat ik het wedstrijdje meegedaan heb. Donderdag (2de training) verliep alles tijdens de training nog vlot, na training werd knie terug dik en kon ik 2 weken moeilijk gaan. Nu pas terug aan het lopen. Sinds de operatie hoor ik mjin knie nog kraken als ik mijn been plooi. Op 26 jaar is het niet leuk om zoiets mee te maken...
Blijkbaar zijn er nog meer technieken om dit te herstellen. Al iemand iets gehoord van kraakbeen dat ze op andere plaatsen weghalen (ribben), daar een pasta van maken en dat op de plaats in de knie inbrengen?

Willem | email | 10-10-2007

Ik heb in maart een shaving aan het kraakbeen van mijn knie gehad en in juni heb ik op dezelfde plaats het bot laten opboren waardoor er zich nieuw littekenkraakbeen zou ontwikkelen en de pijn in het bot/kraakbeen zou verdwijnen. Sinds 3 weken hardlopen weer aan het oppakken, gaat redelijk (als de knie maar warm is). De opbouw van de spierkracht gaat inderdaad langzaam. Heeft iemand ervaring met het hersteltraject.

Dp | email | 30-07-2007

Ik ben nu 14 weken verder na het shaven, lopen en fietsen gaat goed..loop nog steeds bij de fysiotherapeut en het herstel gaat langzaam voor mijn gevoel. Maar kraakbeen blijft een lastig probleem, het belangrijkste is dat je spierenkracht gaat opbouwen, ik heb momenteel nog erg weinig spierkracht...bovenbeen is dun vergeleken met mijn goede been. Er zit nog zo weinig kracht in dat ik soms het gevoel heb dat ik er dooheen ga....hoe zit het met jou spierkracht?

loper | 09-07-2007

ik heb een shaving aan het kraakbeen onder de knie laten doen 10 weken geleden en probeer al drie weken te lopen met wandelpauzes maar heb er zeker nog geen goed gevoel bij.Wel de plek waaraan ik geopereerd ben voelt goed aan maar lijk nu op zo"n frictiesyndroom af te gaan

Eveline | 08-07-2007

Ik heb geen ervaring met het weghalen van slijtage aan het kraakbeen in de knie! Ik heb er zelf wel last aan maar ben er nog niet echt voor behandeld (ik loop nu met een brace). Ik weet wel dat je gewoon geduld moet hebben na een ingreep. Ik ben zelf geopereerd aan het logesyndroom in februari en ik moet zeggen dat mijn benen nog altijd niet in hun oude vorm zijn. Geduld is de boodschap!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter