hardlopen bij kinderen

Armando | email | 19-10-2007

Ik ben met mijn vrouw een klein jaar geleden begonnen met hardlopen. Mijn kinderen doen daar tegenwoordig soms aan mee.

Mijn oudste van (bijna) 12 voetbalt veel, en loopt met speels gemak, eigenlijk zonder loop-training erg makkelijk hard. Laatst bij de achmea 43 min over 8,5 km. De jongste van 10 deed er 50 min over.

De jongste loopt graag mee op zondag ochtend in de duinen (lekker ontspannen, 2 x 25 min), en geniet hier enorm van. De beide kinderen willen graag af en toe aan wedstrijden meedoen, de oudtste voelt wel wat voor d dam-tot-dam loop..... maar ik wil geen risico's lopen voor later.

Wat is verantwoord?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 14 reacties op dit onderwerp.

Richard | 05-04-2016

Goed bezig Jonas, ga zo door!

jonas | 04-04-2016

Ik ben 13 jaar en loop wekelijks 10 kilometer in iets minder dan een uur.

Rob G | 01-05-2013

@ Jan V,

intervaltraining, minder belastend??

Als je niet weet waar je het over hebt, kun je beter je commentaar voor je houden

Als je kinderen wilt laten lopen, zijn er in iedere stad prima atletiek verenigingen die weten hoe daar mee om te gaan, dus maak gebruik van de aldaar aanwezige kennis.

Emmie | 27-04-2013

Ik ben 13 jaar en ik heb 2 weken geleden een 10 km gelopen in een tijd van 39.40. Ik zou het pas ietsje later doen. En dan veel herstel tijd nemen. Je moet het echt niet ieder half jaar doen!

rosa schilder | email | 20-09-2010

ik ben 10 jaar en wil ook hardlopen teminste ik wil beginnen heb ik ook een schema nodig ?

lars | 17-04-2010

ik heb veel verstand van hardlopen en voor kinderen vanaf 13 of 14 jaar is het pas goed om 5 km te doen 10km pas later want anders krijgen ze later heel veel last van hun gewrichten.

Gerda | 29-07-2009

Lekker laten lopen hoor, maar zorg dat ze er plezier in hebben en inderdaad, anders vervelen ze zich maar voor de TV of PC. Er zijn veel sporten waarbij kinderen op topniveau presteren b.v. turnen en wat de denken van Sarah Sjöström !

Jan V. | email | 28-07-2009

risico's? Geen marathon op wedstrijdsnelheid natuurlijk, maar verder zou ik me er niet te druk om maken.

Tijdens een voetbal westrijd lopen ze net zoveel km's en is de kans op blessures veel groter.

Hardlopen is goed voor je, pezen worden er juist sterker van. Neem tijd voor rustdagen en laat ze kennismaken met interval training. Dat is minder belastend en erg leuk.

Je gunt je kijnderen het beste en dat is plezier in sport. Wij zijn vergeten waar ons lichaam voor is gemaakt. Verbied ze liever voor de TV te hangen dan om 10 km te rennen!

jansen | 03-03-2009

risico's om op zeer jonge leeftijd langere afstanden te lopen zijn er wel degelijk. het is een forse aanslag op pezen, spieren en gewrichten waardoor groeistoornissen kunnen ontstaan. lijkt me niet dat je dat risico wil nemen voor je kinderen. als ouders ben je er ook om je kinderen in bescherming te nemen in wat ze willen.

dinge | 02-03-2009

ik ben het eens met FK

willie | email | 02-03-2009

Ik vind het super dat je kinderen al meelopen , ik denk dat er niet echt risico's zullen zijn , misschien geniet de jongste wel van 2x25 min, maar ik denk dat het te lang is.

Greetzz en suc6

FK | 25-10-2007

Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met kinderen en te lange afstanden, maar midden afstanden op een hoog tempo zijn ook niet aan te raden. Omdat kinderen nog niet goed kunnen verzuren is een afstand van 400-800 meter op hoog tempo niet zo best voor het hart.
Het is beter om rustig op te bouwen naar een wat langere duurloop en de snelheid te ontwikkelen door korte intervallen (40-200m) met veel rustpauze.

Michiel Houniet | 25-10-2007

Inderdaad Suus. Het is verstandig om op die jonge leeftijd kinderen nog even te laten wachten voor de grotere afstanden. De gewrichten zijn natuurlijk nog lang niet volgroeid op die leeftijd. Hoe graag ze ook willen... even wachten. En het is wel begrijpelijk dat die kinderen verder willen qua afstand, maar de energiesystemen in het lichaam zijn nog lang niet optimaal op jonge leeftijd om op grotere afstanden energie te leveren. Tijd verbeteren op kleine afstanden is ook een uitdaging. De tien EM komt vanzelf wel

Suus | 20-10-2007

Leuk als je samen met je kinderen kunt lopen en ze genieten daar van. Het moet ook leuk blijven natuurlijk! Een DTD-loop lijkt me echter wel wat te veel van het goede. Ik weet niet of die loop een leeftijdsgrens heeft, maar ik zou 10 kilometer nu wel het max vinden. Er zijn genoeg loopjes die niet al te lang zijn en minstens zo leuk. De DTD kan altijd nog. Je hebt groot gelijk als je je kinderen geen risico wilt laten lopen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuk shirt voor hardlopers die het met gemak doen :)

Vakantie-discount, accomodaties

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over