Steunzolen / antipronatieschoen

Johan | 30-01-2008

Ik draag in het dagelijks leven steunzolen (podotherapeut), maar voor loopschoenen is mij bij runnersworld een antipronatieschoen geadviseerd en daarbij de steunzolen niet te dragen. Dus heb ik de asics kayano 13 gekocht. Niet de goedkoopsten dus. Bij het hardlopen krijg ik behoorlijk last van mijn kuiten. Zijn er meer mensen die ervaring hebben met het dagelijks steunzolen dragen en voor het hardlopen een antipronatieschoen dragen zonder steunzolen.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 11 reacties op dit onderwerp.

Niek | email | 22-08-2017

Ik heb enorme overpronatie. Ik loop in dagelijks leven met steunzolen. Kan niet zonder. Met hardlopen Saucony Omni 13. Deze heeft blok van 8 mm. Ik heb als startend hardloper in 2014 enorm moeten wennen aan hardlopen. Nu in 2017 loop ik eigenlijk nog steeds op deze schoenen, zonder inlay of steunzool, en ik loop heerlijk.

Rose | email | 28-07-2011

Ik haal bij mijn Pegasus (Nike) de zolen eruit en doe er al jaren zooltjes in die voor mij gemaakt zijn in de USA. Heb ze bij de Chiropractor in Bunnik aan laten meten d.m.v. een voetscan. Ze kunnen ook in je gewone schoenen en zijn heerlijk moet ik zeggen.

Gerritp | email | 11-07-2011

Ik heb ook op aanraden van een hardloopwinkel antipronatieschoenen gehad, maar dit was 1 grote ellende, veel last van gewrichten, spieren etc. veel blessures...
Nu weer overgestapt op neutrale schoen met een sportzooltje erin die iets meer steun geeft dan de originele zool (niet van podotherapeut) en heb nergens last van!

Staar je dus niet blind op dat antipronatie gedoe want die werkt lang niet voor iedereen.

Jester | 08-07-2011

Mijn sportfysio heeft na de nodige behandelingen en loopanalyses geadviseerd van mijn antipronatieschoenen af te stappen en over te gaan op neutrale schoenen en de benodigde correcties in op maat gemaakte sportzooltjes te stoppen. Omzettechnisch voor hem natuurlijk ook een goed advies,
Maar voorlopig heeft hij het gelijk aan zijn kant gehad en loop ik inmiddels na meer dan een jaar modderen met kuitklachten weer volledig blessurevrij. Dus hij blij ik blij.

marijke | email | 08-07-2011

hoi Johan

Ik heb geen goede ervaring met steunzolen in anti-pronerende hardloopschoenen.
Ik heb mij laten adviseren bij Run2Day en het resultaat was, enorme pijnlijke blaren aan de binnenkant van mijn voeten.
Vraag om advies bij een sportpodoloog.

Willem | email | 26-06-2011

Hallo,

Wie heeft er ervaring met een anti pronatie schoen in combinatie met speciaal voor het hardlopen gemaakte steunzolen.
Ik kan er maar niet aan wennen.
Is misschien een neutrale schoen een optie.
Hoor hier verschillende meningen over.

Bianca | 24-02-2008

Ik loop altijd met mijn zooltjes in mijn Asics Kayano. Ik dacht eerst dat dat niet nodig was, maar ik kocht een neutrale schoen deed mijn zooltjes erin en ik had prijs. Zere achillespees en pijn onder mijn knie. Toch maar weer een anti pronatie schoen gekocht. Ik gebruik de neutrale schoen nu maar om op te wandelen.

lfb | 22-02-2008

even een reactie op de vraag van Niels
ikzelf draag in het dagelijkse leven al zeker 25 jaar steunzolen van een podoloog die gespecialiseerd is in zooltjes te maken voor in het dagelijkse leven,die droeg ik ook met hardlopen maar kreeg in verloop van tijd steeds meer last van harde kuiten vooral na 5 a 6 km begon het al.Ben bij een sportarts geweest en die heeft mij verwezen naar een sportpodoloog. er zit namelijk groot verschil in een therapiezooltje of een hardloopzooltje want dat heeft een heel andere benadering deze sport podoloog raadde mij nieuwe antipronatieschoenen aan en heeft er losse zooltjes ingemaakt alleen te gebruiken tijdens hardlopen probleem was meteen opgelost.

Niels | 30-01-2008

Ik draag in het dagelijks leven ook steunzolen aangemeten door een podotherapeut. Tijdens het hardlopen loop ik gewoon met de Asics Kayano 13 (zonder steunzolen).

Voor mij werkt dit prima. Mijn therapeut vindt dat ik mijn steunzolen wel zoveel mogelijk moet gebruiken. Maar ik hardloop maar een paar uur per week en dan is het niet nodig.

Ik sta ook wekelijks een uur onder de douche zonder steunzolen ;-)

Corné | 30-01-2008

Neutraal + steunzool is niet hetzelfde als een antipronatieschoen. Een antipronatieschoen stuurt de beweging, een inlegzool ondersteunt de voet, en handhaaft de voetvorm. Sommige mensen dragen zolen in sportschoenen, terwijl ze niet nodig zijn, anderen dragen zolen en neutrale schoenen, en weer anderen moeten beide doen. Kortom: hier is advies van een deskundige op podologisch gebied nodig, MAAR OOK verstand van hardloopschoenen (hebben een hoop podotherapeuten/podologen blijkbaar toch niet).
Als je altijd al op een STABIELE neutrale schoen met zolen hebt gelopen, moet je dat liefst blijven doen.

PvH | email | 30-01-2008

Beste is te lopen op een neutrale schoen met steunzool. Bauerfeind heeft goede zolen voor het hardlopen. Kijk voor een leverancier op de site. Suc6

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter