7 jaar

Anton opstal | email | 02-10-2009

ik wil met mijn zoon van 7 jaar gaan hardlopen. ivm hyperactiviteit moet hij meer gaan sporten, maar hij is niet van de teamsporten en ziet samen hardlopen wel zitten. Hoeveel kan ik hem laten doen zonder risico voor zijn groei en dergelijke?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 8 reacties op dit onderwerp.

Jeroen | 12-01-2016

Kinderen voetballen ook rennen buiten rond zitten op atletiek etc etc...

En anders loop door het bos is het minder belastend.

Christa Tromp | email | 28-10-2015

Ik ben een moeder (42jaar) en heb 2 kinderen 11jaar en 7 bijna jaar. Mijn man loopt met mijn oudste zoon en ik met mijn jongste zoon. Samen lopen wij (mijn jongste en ik) 3 keer per week hard. Hij bepaalt waar we lopen en hoe hard en hoe lang. We hebben echt goede schoenen voor hem gekocht en onsclaten adviseren bij een speciaalzaak. In ons geval Run2Day. Op strava (een app op de mobielectelefoon) houden we de afstand en de tijd bij. Hij begon met 1 km en loopt nu na 3 weken al 2 km. Afgelopen zondag hebben we samen 2,5 km gelopen in een wedstrijd. Hij werd 2e (van de 2 deelnemers) en heeft een beker gewonnen. Het gaat erom dat we samen ons momentje hebben. We doen iets sportiefs, het is gezellig, we kletsen wat, we kijken rond, hij is de baas en bepaalt waar we naar toe gaan en hij bepaalt wanneer we stoppen. Soms lopen we meer, soms lopen we minder. Dan vraag ik of hij moe is en hoe dat komt. Dan vertelt hij wat hij heeft gedaan op school, of dat hij hard heeft gewerkt op school. Alles lekker losjes mervde nadruk op plezier samen en het geven van complimenten. Ik hoop dat ik je met mijn verhaal heb kunnen helpen. Veel loopplezier!

mmmama | 10-10-2009

Een kind die geen teamplayer is laten sporten kan best lastig zijn en als hij het lejk vind om met pappa te gaan lopen dan moet jullie dat samen gaan doen en dan niet te veel etc. een jeugdloop bij een hardloopevenement uitlopen en dan een medaille mee mogen nemen is voor die mannekes. Daarnaast zou je ook nog iets kunnen doen als schaatsen of iets naders waarbij hij lekker individueel kan sporten in de nabijheid van andere kinderen. Wel even kijken of een trainer op de groep hebt die die kinderen goed kan begeleiden en in hun waarde laat.

Dr.Bernhard | 09-10-2009

Ik heb zelf een kind met hyperactiviteit/aandachtsstoornis en ik heb ook wel vraagtekens bij het advies om meer te sporten en het plan om te gaan hardlopen.Los van het heilzame effect wat sport kan hebben, is het niet zo dat je hyperactiviteit kan laten verdwijnen door een kind uit te putten. Ken het kind van Anton niet, maar over het algemeen heeft een kind met ADHD of ADD, juist baat bij rust,regelmaat en structuur.

Het is goed om bij het kiezen van een sport ook te kijken naar de andere voordelen die dat hem kan bieden. Hij moet het leuk vinden, dat ten eerste, het zou ook mooi zijn als hij er wat meer uit kan halen. Bijvoorbeeld dat hij toch op een voorzichtige manier leert om met andere kinderen om te gaan. Of eenvoudige taakjes te doen die hij nu vermijdt. Dat hij motorisch sterker wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Kortom, dat het hem ondersteuning biedt bij de weg naar zelfstandigheid, die voor kinderen met ADHD/ADD veel moeilijker is dan voor "gewone" kinderen.

Kijk eens op de website van stichting Balans, daar kan je via het forum vragen stellen aan ouders die in een vergelijkbare situatie zitten. Voor ons is dat een grote ondersteuning geweest.

André | 08-10-2009

Fred,

Zou jij:

A. - Eerst willen lezen wat Anton schrijft?
B. - Geen ongenuanceerde mening willen neerzetten van zwemmen versus lopen?

Laten we met z'n allen dit forum enig niveau geven!

Fred | 08-10-2009

Ga lekker met hem zwemmen! Lekker actief individueel bezig zijn. En dat is beter dan hardlopen. Veels te belastend voor spieren en gewrichten.

André | 08-10-2009

Voor 7-jarigen bestaan geen echte richtlijnen over wat verantwoord is en wat niet. Alleen te kiezen voor lopen lijkt mij aan het doel voorbij te gaan. Voor een 7-jarige zou ik een looptraining, langer dan z'n 1.500 meter, 2.000 meter niet aanraden.Maar dan ben je wel erg snel klaar. Beter is het om aansluiting te zoeken bij een plaatselijke atletiekvereniging. Heel vaak bieden zij twee keer per week een uur training aan, afgestemd op de leeftijd. Behalve lopen, komen spelenderwijs, maar wel verantwoord, andere atletiek-onderdelen aan bod. Hij is dan wel individueel bezig maar toch in een groep.
's Winters wordt er vaak uitgeweken naar een keer per week in de zaal sporten en een keer per week de bossen in. Natuurlijk kan je nog zelf een derde keer met je zoon een stukje gaan lopen. Samenvattend: voor deze leeftijd: per week twee keer een uur bij een atletiekclub, een keertje kort samen lopen en bijvoorbeeld om de twee weken een cross(je) of een korte stratenloop(je).

Lian | 03-10-2009

Informeer eens bij de plaatselijke atletiekvereniging, daar worden speciale trainingen voor de jeugd gegeven ook vor 7 jarigen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter