Welke schoenen bij shin splint?

Marije | email | 26-05-2010

Al geruime tijd heb ik last van shin splints aan beide benen. Welke schoenen kan ik hier het beste voor kopen???
Alvast bedankt!
Groetjes Marije

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 13 reacties op dit onderwerp.

dk | 09-09-2015

Klopt als een zwerende vinger , mij heeft iid die calf raises oefeningen heel goed geholpen iedere dag 4x 20 iedere kuit
maar gezien de datum van mevr haar vraag zal ze er inmiddels van genezen zijn

loper12 | 08-09-2015

helemaal niet lopen is geen optie, de klachten komen even hard of harder weer terug als je weer begint (ik heb de nodige ervarin en adviezen inmiddels); wat mij geholpen heeft om de klachten tot aanvaardbaar nivo te reduceren is o.a. een combi van krachtoefeningen voor m.n. kuitspieren en andere beenspieren, gerichte rek- en strek-oefeningen dan wel yoga-oefeningen (doe dit 2x pw min 30 min); tijdens t lopen: afwisseling van ondergrond (liefst onverhard: bosgrond, zand, wegberm met gras), varieer pas-lengte en -frequentie; ook andere sport tussendoor bijv. zwemmen of fietsen helpt, vwb schoenen niks bijzonders , alleen inlegzolen op maat

Marije | email | 12-06-2010

Max, bedankt voor je informatie. Ik ga meteen een kijkje nemen op de sites. Ik ben benieuwd!

Jip, bedankt voor je tip over Runnersworld. Ik ben gisteren in Leiden geweest en ben perfect geholpen! Ook goed om jezelf te zien lopen op de video. Natuurlijk hadden ze mijn maat niet en moet ik nog twee weken wachten tot ik mijn nieuwe schoenen 'krijg'. Ik hoop dat ze goed lopen, en anders mag ik ze zelfs nog ruilen, wat een service!!!

Max | 10-06-2010

Marije, dat zijn looptechnieken waarmee je meer op een natuurlijke en efficientere manier loopt. Probeer maar een minuutje op blote voeten te rennen --land je op je hakken? Nee! Daardoor is de klap die je schenen moeten opvangen zoveel minder dan wanneer je op schoenen met dikke hakken loopt.

Deze looptechnieken hebben bij veel mensen geleid tot een flinke afname van blessures, ook bij mij.

Kijk maar op www.loopblessurevrij.nl of op www.posetech.com

Marije | email | 09-06-2010

Bedankt voor jullie reacties!
De Herzog kousen heb ik inderdaad al aangeschaft, wilde eerst toch nog zonder proberen maar ik ga ze nu dragen, hopen dat het helpt.

Max, kun je een beetje uitleggen wat je met clinic chi- of pose-running bedoelt???

Er wordt binnenkort een mri scan gemaakt, ik hoop dat ik daar iets verder mee kom maar dat betwijfel ik. En ik ga een runnersworld in de buurt zoeken!

Jip | 08-06-2010

Dat kan je zo niet zeggen want dat ligt aan een groot aantal factoren. Namelijk:
In hoeverre proneer je over? (dat veroorzaakt de klachten)
Wat is je gewicht?
Hoe vaak train je in de week?
Op wat voor ondergrond train je?
Heb je in het verleden last gehad van andere blessure's?
Daarom is het verstandig om naar een hardloopspeciaalzaak te gaan zoals Runnersworld. Die geven uitstekend advies en bepalen aan de hand van jou persoonlijke kenmerken welke schoenen geschikt zijn.

Michael | email | 07-06-2010

Bij mij heeft - na jaren van shinsplintleed - de aanschaf van Herzog Tubes geleid tot een aanzienlijke reductie van de klachten. Dit in combinatie met het aloude kwartiertje koelen met ijsblokjes na afloop van een wedstrijd of training.

Max | 28-05-2010

Als je gevoelig bent voor shin splints dan zal geen schoen je helpen. Haklanding is een (te) zware belasting voor je scheenbeenspieren. Probeer eens een clinic chi- of pose-running te doen en je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Been there, done that.

Marije | email | 28-05-2010

Bedankt voor alle reacties. Ik heb een jaar niets gedaan en ben nu langzaam aan het opbouwen, maar helaas heeft een jaar niets doen niets geholpen. Op de loopband ging het goed, maar na 4 keer 40 sec. buiten te hebben gejogd in kleine passen volgens de loopmanier van de oefentherapeut en met aangemeten inlegzooltjes heb ik nu al bijna drie weken constante pijn en kan er s nachts niet van slapen. Nu doe ik uiteraard ook niets meer, maar zelfs traplopen doet pijn en ik heb een tweeling die ik vaak heen en weer moet sjouwen. Heeft iemand ervaringen met een operatie voor shin splint want helaas helpt rust dus ook niet bij mij. En ik betwijfel trouwens of andere schoenen helpen.
Alvast bedankt!

Bram W. | 27-05-2010

nike schoenen hebben een zeer goede demping. mocht te weinig demping in je schoenen het probleem zijn dan zouden er waarschijnlijk weinig nike lopers zijn met shin splints.

helaas kunnen zelfs schoenen met een goede demping de oorzaak van shin splints zijn. door de demping heb je minder stabiliteit en gaat je been zoeken naar stabiliteit. dat werkt door op je enkels, scheenbeenspieren, knien, heupen, rug en schouders. je gaat corrigeren en geforceerd lopen om stabiliteit te zoeken waarbij je ook je scheenbeenspieren (te veel) gebruikt. deze raken overbelast, geirriteerd en ontstoken. resultaat: shin splints waar je zeer moeilijk vanaf komt.

ik zou eerder kiezen voor een schoen met meer stabiliteit en minder demping.

Kim | 26-05-2010

Moest het zo makkelijk zijn Marije, sprongen duizenden shinsplintlijders nu een gat in de lucht.
Schoenen zullen deze blessure niet oplossen, enkele weken tot maanden loopstop wl.

Paul | 26-05-2010

het beste is voorlopig helemaal niet te lopen?

hijdievanlopenhoudt | 26-05-2010

zo wie zo een schoen die goede demping biedt zoals bv de nimbus van asics. maar je kan ook eens naar je loopstijl laten kijken door iemand met kennis van zaken want wellicht neem je te grote passen( ideaal is ca 90passen per been) en zo zijn er meer kleine aanpassingen te maken. het hoeft dus niet altijd aan de schoen te liggen, succes met je zoektocht.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter