sportverslaving

Elizabeth | email | 28-02-2011

Ik weet al heel lang dat ik verkeerd bezig ben mbt sporten. Al jaren sport ik erg veel, ben noodgedwongen al geminderd ,want ik zat aan de 25 uur per week.soms ga ik 2x op een dag naar de sportschool.

Ik probeer al tijden om rustdagen in te lassen.Dat lukt heel af en toe en dan alleen maar omdat ik bijv.de dag ervoor een duurloop van 25km gedaan heb.maar dan nog ga ik vaak de dag erna" even alleen bovenlijf trainen".

Ik heb de nodige klachten en blessures gehad, of heb ik nog steeds, maar zelfs dat schijnt niet te helpen me een halt toe te roepen.Natuurlijk ben ik door veel mensen/trainers/sportarts op de vingers getikt en dan gaat het even goed maar , het draait steeds weer uit op dagelijks sporten. Naar een sportpsych gaan is eigenlijk iets wat ik als allerlaatste hulpmiddel zo willen, ik vind mezelf dan zwak dat ik het zelf niet kan.Zijn er mensen (en ja die zijn er zeker weten) die dezelfde problemen hebben(gehad) en tips voor mij hebben? Ik wil graag over 10-20 jaar nog kunnen sporten en mijn lijf niet slopen.

Er zullen mensen zijn die zeggen , nou een dagje minder sporten is toch niet zo erg, waar maak je je druk om? Maar helaas werkt het niet zo bij mij.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 8 reacties op dit onderwerp.

Monique | email | 29-07-2017

Ik ben ook sportverslaafd. Loop zo'n 3 uur per dag hard ver die dag krachtoefeningen en traplopen, zo'n 4 uur of meer pd.
Rustdag houden vind ik ook moeilijk, dan lees ik veel berichten over hoe goed zo' rustdag is.

karin | 15-04-2011

waarom ben je overstuur" als je een dagje niet sport dan?
Heb je angst om bv je conditie verliezen of qua gewicht aan te komen ?

Elizabeth | email | 01-03-2011

Het is in mijn geval ook idd zo dat de rest er
allemaal voor opzij gezet wordt.Afspraken zijn bijna niet te maken omdat ik moet sporten.Maar dat zeg ik natuurlijk niet tegen diegenen.Ook uit eten kon niet want allemaal ongezond en dan wordt het ook vaak te laat want ik moet natuurlijk bijtijds naar bed.Ja, dan ben je heel gezellig bezig.Dat is gelukkig het laatste halfjaar wel wat verbeterd hoor.
Wat Rob zegt is waar.Het zit em vooral in de intensiteit en belasting van die uren.En die zijn gewoon te zwaar.Allemaal sneller harder en zwaarder! En ja, Wendy de voldoening en het lekkere gevoel is vaak ver te zoeken, maar dat is volgens mij bij elke verslaving.ook merk ik dat ik geen progressie meer boek! ik ga proberen o.a.wat rustigere en kortere loopjes te doen en ook eens kijken voor die triathlon .Tnx voor jullie reakties!

Wendy | 01-03-2011

Tja veel sporten mits op de juiste manier is idd geen probleem. Tenzij je gewoon niet zo veel tijd hebt en de rest van je leven er onder gaat lijden. Ik kan me voorstellen dat ik naast mijn fulltime baan geen tijd meer zou hebben voor vrienden, familie en andere hobby´s als ik ook nog 25 uur moest sporten. Daarbij denk ik dat wanneer je van een sportverslaving spreekt iemand juist zo diep en hard moet trainen om nog die voldoening te krijgen. En dan is het dus niet meer zo goed voor je lichaam.

Rob G | 01-03-2011

Beste Elisabeth, het probleem zit hem zeker niet in het volume (uren), maar wellicht wel in de intensiteit / belasting. de basis van de activiteiten zou gericht moeten zijn op de rustige trainingen, daarnaast kun je afhankelijk van de belastbaarheid extra trainingsprikkels toevoegen.

Oplossing voor je probleem, ga Long Distance triatlons doen, daarbij zijn trainingsweken van 20+uren geen enkel probleem (mits de juiste opbouw / rust fasering), en tevens voldoende gekwalificeerde trainers die ervoor zorgen dat je op de juiste manier met al jouw energie om kunt gaan :) :)

Wendy | 28-02-2011

Hee, ik denk dat je het best wel naar een (sport) psych kunt gaan. Het is duidelijk dat je zelf al hebt geprobeerd te minderen en dat je beseft dat je niet goed bezig bent.
Het is zeker geen teken van zwakte, juist heel sterk als je die stap durft te nemen. En een psych zal het niet voor je doen, je zult het nog steeds zelf moeten oplossen, alleen kan hij je wijzen hoe. Als je ergens de weg niet weet zorg je ook voor een kaart of tomtom om de weg te wijzen, zo moet je hem zien. JE moet nog steeds zelf op je eindbestemming zien te komen.
Tja, ik klink een beetje vaag, maar hoop dat je er iets aan hebt

Casper | 28-02-2011

Vergeet die "verder denk ik dat" maar, sorry.

Casper | 28-02-2011

Hoi Elizabeth,

Zwakte schuilt in willens en wetens niets doen, terwijl je weet dat je iets moet doen.

Je weet al dat je er iets aan moet doen. De stap naar de sportpsych is denk ik de logische stap.

Ik vind het juist sterk als je om hulp durft te vragen. Je komt niet zelf makkelijk van een verslaving af, ongeacht welke.

Sterkte!!

Verder denk ik dat

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuk shirt voor hardlopers die het met gemak doen :)

Vakantie-discount, accomodaties

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over