MBT schoenen

Wilma | email | 25-06-2012

Heeft er iemand ervaring met hardlopen op MBT schoenen?
Ik heb er 2 beginnerstrainingen op gedaan en vond het erg lekker lopen maar weet niet of dit ook goed is.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 5 reacties op dit onderwerp.

Aernout Babylon | 11-01-2016

Veel modellen van skechers hebben een rockerzool. Ik heb zelf een tijdje op Go Bionics gelopen. Geen onaardige schoen maar de zool was me niet stijf genoeg.

Voor de rest heb ik even niks te melden mbt schoenen...

M.P.Bijen | email | 10-01-2016

Mijn vrouw zweert bij mbt loopschoenen ze is met haar 2e paar bezig en ze wil wel graag 3e paar maat 42 erbij hebben.ik hoop dat u er nog een paar over heeft.

Wilma | 01-07-2012

Het zijn inderdaad van die schoenen die rond aflopen. Ik heb zelf nog even verder gekeken en als je niet te grote passen neemt en jogt dus ook niet te hard loopt kan het wel.
Ik heb inmiddels mijn 4e start to run les erop gedaan en het bevalt mij heel goed. Weinig klachten. Alleen wat normale spierpijn de volgende dag. Ik heb zelf Fibromyalgie en mijn spieren zijn snel overbelast maar heb er met deze schoenen geen last van, ik denk juist door de goede demping.

Dick | 26-06-2012

@Hans:
De vraag gaat over MBT schoenen, niet over MTB ;-)

Wilma: Ik denk dat je die schoenen bedoeld die enigszins rond lopen aan de onderkant, zodat je haast wel goed *moet* afwikkelen? Ik denk dat de meningen hier over verdeeld zijn.

Ik geloof best dat ze lekker lopen. Het nadeel is dat ze nog sterker dan bij gewone hardloopschoenen alle functies van je voetspieren overnemen. Dit kan tot gevolg hebben (maar dat hoeft niet) dat je spieren te weinig worden gebruikt, zwak worden en dat dat op den duur tot blessures leidt.

Zelf ben ik sterk voorstander van schoenen met zo weinig mogelijk 'hulp' voor je voet. Je voet wordt er sterk van. Maar ik zeg er ook bij dat niet iedereen dit met mijn eens is. Neem mijn verhaal in overweging ;-)

Hans | 26-06-2012

MTB schoenen? Je bedoeld van die schoenen die bedoeld zijn om met je klikpedalen vast te zitten aan de trappers van je MTB? Nee dat lijkt mij op de duur geen goed idee om op te lopen. Die dingen zijn toch ook helemaal niet flexibel, de zool is vaak zo stijf als een plank. Veel demping zal er ook niet inzitten. Lopen doe je op loopschoenen. MTB schoenen gebruik je op de MTB.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter