Pijn rondom sleutelbeen

Christel | email | 19-09-2012

Hallo,

Ik ben een beginnende hardloopster. Mijn beste resultaat tot nu toe is 6,3 km in 42 minuten. Rond de 5 km krijgt ik enorm veel pijn rond mijn rechter sleutelbeen. De pijn is soms zo ondraaglijk dat ik mijn rondje niet kan aflopen. Ik zou graag verder gaan met trainen en meer kilometers afleggen maar de pijn beperkt mijn hierbij. Ik zit er al over te denken om naar de huisarts of de fysio te gaan, mr misschien is het voor jullie ook herkenbaar.

Ik ben 24 jaar, 1.83 lang en weeg 66 kg

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 6 reacties op dit onderwerp.

RM | email | 11-09-2015

Hoi Christel,

dit zijn je longen, niet je sleutelbeen. Dit is te voorkomen door regelmatig en niet te snel adem te halen. Bijvoorbeeld 3 stappen inademen, 3 stappen uitademen. Succes!

Wies | email | 09-09-2015

Ik hetzelfde probleem maar heb in het verleden ook mijn sleutelbeen gebroken dus denk dat het daar aanligt

Attila | 20-09-2012

Mogelijk dat je tijdens het lopen in je handen knijpt, wat spanning geeft in je schouders.
Verder zie je dat veel loopsters de armen voor de borsten houden en de arme dus tegen de borst klemmen.
Zorg dat je onderarm een hoek van 90 graden maakt met je bovenarm. en dat de armen zoveel mogelijk in de looprichting bewegen. En niet van links naar rechts.
Kijk eens op TV naar een hardloper, kijk ook eens in een etalageruit hoe jij loopt. Vergelijk dat eens en zie wat er anders is.

Christel | email | 19-09-2012

Bedankt voor de tips. Zou het eventueel ook samen kunnen hangen met de ademhaling?

Ik ga proberen om goed om mijn houding te letten en te ontspannen.

andre | 19-09-2012

ik heb hetzelfde probleem. ik loop ook met mijn schouders wat omhoog waardoor ik soms pijn in mijn nek of bovenarm krijg. ik moet er echt bewust op letten dat ik mijn armen ontspannen probeer te houden en niet strak langs mijn lichaam hou. dan gaat het goed.

hijdievanlopenhoudt. | 19-09-2012

Waarschijnlijk loop je veel te gespannen en treed er daardoor een verkramping op. In mijn beginperiode had ik zeer veel last van pijn in de nek. Een consult bij de huisarts leverde niets op. Mijn trainer constateerde dat ik met opgetrokken schouders liep en daardoor de nekpijn triggerde. De oplossing was dat ik aan mn medelopers vroeg om op mijn houding te letten zodat ik kon ontspannen, want zelf had ik dit niet door. Na enige tijd verdwenen de klachten vanzelf. Misschien werkt het bij jou net zo. Succes

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter