Pijn in knieŽn door schoenen?

Cindy | email | 11-11-2012

Heb loopschoenen gekocht bij Runnersworld, die via een filmpje van mijn loopgedrag constateerden dat ik ondersteuning aan binnenkant beide voeten nodig had om te voorkomen dat ik zou landen met een knik naar binnen tussen enkel en been.

De loopschoenen (Saucony) die ik heb gekocht corrigeren die knik. Ze zitten ook lekker, doen geen pijn, geen blaren, knellen niet.

Bij training vier (2e keer training twee) begon ik pijn in beide knieŽn te krijgen. Buitenkant knie, binnenkant been. Zeg maar rechtsonder linkerknie en linksonder rechterknie. Bij begin scheenbeen, maar dan aan de binnenzijkant?

Kan dat komen omdat mijn voetenwerk nu gecorrigeerd wordt door mijn hardloopschoenen? Dat er dus spieren / pezen of aanhechtingen worden aangesproken die normaal met rust worden gelaten en komt de pijn daardoor? Het is niet een spierpijn achtig iets, ook geen stijfheid maar echte scherpe pijn (wanneer ik doorloop).

In het gewricht zit het niet. Fietsen kan ik een uur lang pijnloos. Wandelen kan ik na 3 km niet meer met huidige hardloopschoenen.

Kwestie van wennen? Toch de verkeerde schoenen?

Heeft er iemand hier ervaring mee? Kan iemand mij van nuttig advies dienen?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 9 reacties op dit onderwerp.

Jesse | email | 02-11-2015

Ik heb ongeveer dezelfde klachten, ook na aankoop van corrigerende schoenen. Ik ga toch even contact opnemen met de winkel waar ik ze gekocht heb.

Hinke | email | 06-05-2013

Hoi Cindy,

Ben erg benieuwd of de andere schoenen beter lopen, en de klachten weg zijn?
heb namelijk hetzelfde probleem nadat ik nieuwe schoenen met correctie heb gekocht.
En vraag me dus ook af of het door de schoenen komt....

Hinke | email | 06-05-2013

Hoi Cindy,

Ben erg benieuwd of de andere schoenen beter lopen, en de klachten weg zijn?
heb namelijk hetzelfde probleem nadat ik nieuwe schoenen met correctie heb gekocht.
En vraag me dus ook af of het door de schoenen komt....

Patricia | 12-11-2012

Hoop dat het gaat helpen, de nieuwe schoenen! Lijkt idd niet door overbelasting te komen. Gewoon netjes opgebouwd en daardoor wat Ruurd zegt zijn ook je spieren en pezen etc er langzaam aan gewend.

Ruurd | 12-11-2012

Ik weet niet of je vůůr deze schoenen ook al iets hebt gedaan aan hardlopen? M.a.w. zijn je spieren, pezen en gewrichten al enigszins gewend aan de loopbelasting of is het nu voor het eerst in deze mate?

Cindy | email | 12-11-2012

Zojuist gebeld met schoenenwinkel. Hadden m'n filmpjes nog. Ik mag de (wat stuggere) Saucony's omruilen voor Brooks Addictions. Daar hebben ze ook een filmpje van gemaakt, terwijl ik daar op liep.

Zelfde ondersteuning, meer demping, meer geschikt voor wat zwaardere lopers.

Superservice (want heb de Saucony's buiten al aangehad...) en eens kijken wat deze schoenen gaan doen. Ik begin er bijna weer in te geloven!

Dick | 12-11-2012

Cindy,
Het lijkt mij zeker mogelijk dat het door de schoenen komt. Of het went en/of het slecht is weet ik niet, maar ik zou zeker op korte termijn terug gaan naar de schoenenzaak om te vragen wat zij er van vinden...

Cindy | email | 12-11-2012

Net begonnen. Rustig, heel rustig opbouwschema waarbij ik de trainingen minimaal twee keer doe voordat ik doorga naar volgende training. Minimaal een dag rust, maximaal twee dagen rust, dus overbelasting lijkt uitgesloten (zegt men).

Schoenen niet ingelopen als zijnde ingelopen. Ze zaten na keuze gemaakt te hebben n.a.v. filmpje helemaal goed. Geen blaren, knellende delen. Het voelt alsof het door die "correctie" komt, doordat de binnenkant van m'n voeten meer ondersteuning hebben en ze ergens naar toe willen wat dus niet meer kan?

Patricia | 11-11-2012

Loop je al wat langer of ben je net begonnen? Heb je je schoenen ingelopen? Of ben je gelijk begonnen met waar je was gebleven?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter