Na 2 maanden trainen nog steeds een belabberde conditie :(

Esmee | email | 18-12-2013

Ik begin me toch wel zorgen te maken!!
Op 9 oktober ben ik begonnen met de app. Get running. Iedere week bestond uit 3 identieke trainingen. In week 4 moest je afgewisseld 2 keer 3 en 2 keer 5 min. hardlopen. 3 min.gingen net, maar 5 min. lukte echt niet. Om gemotiveerd te blijven begon ik met Evy.
Vol goede moed begon ik aan les 1.
Vandaag les 10 afgerond. Die bestond uit 1 min. hardlopen, 1 min. lopen, 2 min. hardlopen, 2 min. lopen en vervolgens 3 maal 3 min. hardlopen en tussendoor 3 minuten lopen.
Het beroerde is.... na 2,5 maand heb ik echt nog steeds moeite met 3 min. hardlopen. In les 9 moest ik ook 2 maal 4 min. hardlopen, dit ging echt net aan, maar 5 min. haal ik echt niet. Ik begrijp niet hoe dit kan :( Men zegt vaak, na 10 weken kan je 5km hardlopen...ik kan nog geen kilometer lopen na 10 weken :( Uiteraard merk ik wel iets van verbetering, in het begin was ik na nog geen minuut al in ademnood, en dat heb ik nu met 2 a 3 min.verlengd.
Heeft iemand goede raad,tips?
Bijkomende info: Ik ben 29 jaar, lengte 175 en weeg tussen de 56-57 kg. Ik rook niet. Heb wel jaren niks aan sport gedaan en ik fietste ook niet. Tegenwoordig pak ik wel vaker de fiets.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 51 reacties op dit onderwerp.

Lisa | 08-02-2016

Inmiddels een jaar na de laatste reactie van Esmee😃 Ik heb hetzelfde probleem Jullie reacties geven mij ook moed om door te zetten! Ik ben trouwens wel bijna 53 😁 en sporten was nooit mijn ding..dus ik kom uit de sitatie "schijndood" zeg ik wel eens😂op mijn bucketlist staat 5 km kunnen hardlopen! Maar fuck 1,5 minuut is al killing.. Ik ga de rust ertussen nu ophogen want ik merk dat is te snel wil. Ook de adem trucjes zijn top! Ga ik ook doen!

Esmee | email | 06-01-2015

@aritha: ik lees nu pas je reactie (lang niet op de site geweest) Wat goed dat je de dam tot dam by night gelopen hebt! Zal vast een bijzondere ervaring zijn geweest :) Gisteren, na een stop van 3 maanden, weer wezen hardlopen :)

Aritha | email | 22-09-2014

Ik heb Evy heel langzaam gedaan, soms één les in de week. Twee weken geleden liep ik 4 maal 8, vorige weer 2 kwartier en daarna 2 keer een half uur. Afgelopen zaterdag an de dam tot dam by night meegelopen en in één keer uitgelopen.
Als je eenmal 5 of 6 min kunt hardlopen gat het ineens heel snel s mijn ervaring. En de langere rustpauzes tussendoor werken ook goed :).

Succes, Esmee, met lopen.

Esmee | email | 19-02-2014

Bedankt voor het mailtje! Ik heb hem onlangs bekeken, leuk om te zien :)

Esmee | email | 14-02-2014

Zeker goede timing :) van de lente lekker 5 km lopen. Kan ik nu te snel gaan (ben ik beetje bang voor aangezien ik opeens zulke sprongen vooruit maak) Nee, de mail met site heb ik niet ontvangen. Stuur hem anders nog een keer en dan zal ik er extra op letten. Bedankt!

max | 14-02-2014

@ esmee: wow geweldig!! Wat een kick he :-) Mooie timing want straks als het mooi weer is, loop je heerlijk!! Zet m op het gaat prima!

PS kreeg je mijn mailtje nog met mijn site?

Esmee | email | 13-02-2014

Even delen: 20 minuten achterelkaar!!

Esmee | email | 12-02-2014

Dankje ¨Sophie! Ben er ook echt blij mee :)

sophie | 12-02-2014

Je gaat echt met sprongen vooruit. Ik vind het knap van je en je zult merken dat het nog steeds beter zal gaan. Leuk!

Esmee | email | 11-02-2014

@ max: Echt bizar zulke lange afstanden. Kan me er niks bij voorstellen. Loop je met muziek of in een groepje? Vandaag heb ik al echt spierpijn, dus dat zal morgen nog wel erger zijn! Haha, de wasmachine is idd geduldig. Ik hoop dat ik me er eens toe kan zetten. Ik hoop toch echt vurig dat het donderdag eind middag droog is en redelijk windstil :)

max | 11-02-2014

@ esmee: hee leuk om van je te horen. Het gaat dus goed bij jou!! Rustig aan, dan krijg je een prima basis. Ik liep zondag mijn laatste lange training met 51,5 km op de klok. Best ver :-) Maar het liep allemaal op rolletjes, vandaag niet eens spierpijn. Normaal wel de 2e dag maar ik ga straks weer lekker een stukje lopen. Laat je niet weerhouden door regen en wind. Meestal heb je gewoon een voldaan gevoel als je thuis komt. De wasmachine is geduldig en je bent ook zo weer warm en droog :-)

Esmee | email | 10-02-2014

Max: bedankt! Ben je al klaar voor je 55(!) km? Bizar zo n afstand :)

Sophie: voelt zeker goed! Vandaag had ik ook helemaal geen zin, maar ik moest gewoon gaan. Ik was alweer een week niet geweest. Ik kan mezelf er nog niet toe zetten als het regent en waait.
Vandaag liep ik: 8 min hardlopen, 1 minuut wandelen, 8 min hardlopen, 2 min wandelen en 8 min hardlopen en daar 9 minuten uitgelopen. Was best pittig, maar na afloop zo n voldaan gevoel :)

max | 01-02-2014

@ esmee: zeker leuk! Ze m op gaat vast goed komen Rustig aan steeds weer een beetje verder.

sophie | 01-02-2014

Dat is heel leuk om te horen! Zie je nou, het komt vanzelf. Goed dat je de moed niet hebt verloren. Voelt goed hè, als je na het rennen weer thuis bent. En ik herken dat wel, kan soms ook een weekje ofzo niet lopen, ben dan altijd bang dat het moeizaam zal gaan maar dan ga je juist heel goed. Uitgerust zijn is idd belangrijk.
In de regen lopen lijkt niet aantrekkelijk maar toch loop ik dan altijd wel lekker (veel zuurstof in de lucht). Gewoon toch gaan dan! Het moet alleen niet te hard waaien.....

sophie | 31-01-2014

Dat is heel leuk om te horen! Zie je nou, het komt vanzelf. Goed dat je de moed niet hebt verloren. Voelt goed hè, als je na het rennen weer thuis bent. En ik herken dat wel, kan soms ook een weekje ofzo niet lopen, ben dan altijd bang dat het moeizaam zal gaan maar dan ga je juist heel goed. Uitgerust zijn is idd belangrijk.
In de regen lopen lijkt niet aantrekkelijk maar toch loop ik dan altijd wel lekker (veel zuurstof in de lucht). Gewoon toch gaan dan! Het moet alleen niet te hard waaien.....

Esmee | email | 31-01-2014

Voor de lezer die het leuk vindt om te weten: het gaat goed! Vorig week vrijdag rende ik 9 minuten achterelkaar en na een week niet kunnen hardlopen (regen en me niet lekker voelen) rende ik vandaag 13 minuten achterelkaar :) Echt bizar. Een maand geleden hield ik nog een stop van 2 weken, omdat ik mijn beroerde conditie zat was en na 3 minuten al kapot was. Genoeg rustdagen houden bleek voor mij dus het magische woord (in combinatie met doorzetten). Vandaag ook voor het eerst in mijn nieuwe hardloopkleding getraind (van de H&M). Loopt een stuk relaxter dan katoen ,)

Esmee | email | 13-01-2014

Ik zal jullie het verlossende antwoord geven
:)
In november en december volgde ik Evy haar schema. Echter omdat ik niet verder kwam en steeds slechter ging presteren kreeg ik hier het advies om minimaal 1 maal per week 3 rustdag ertussen te houden en na een rustperiode((stop) van 2 weken volg ik Evy nu 2 maal per week. Ik houd me dus niet aan haar schema, 2x 1 dag rust en 1 maal 2 dagen rust.
Enerzijds wil ik 3 dagen per week trainen, maar dit doe ik al sinds oktober en kom geen steek verder (kan nog steeds geen 5 minuten achter elkaar rennen en ben dus bezorgd).
Anderzijds wil ik de tip een kans geven en ren ik nu 2 maal per week.

Bedankt voor jullie advies en reacties over de hardloopkleding :)

max | 13-01-2014

@ linda: volgens mij volgt ze Evy gewoon. Waar zie jij nou dat het over 2 keer per week gaat Misschien kijk ik eroverheen?

Linda | 13-01-2014

Esmee, als ik jou was zou ik 3 keer per week blijven lopen. Dan bouw je veel beter een conditie op dan als je maar 2 keer per week loopt. Dat merk ik tenminste zelf goed. Het lichaam heeft regelmatig die stimulans van het trainen nodig. Met 3 dagen per week heb je ook voldoende rust tussendoor.

max | 13-01-2014

@ esmee: gaat je vast lukken de volgende les. Als je in het donker loopt, zorg dan wel dat je goed zichtbaar bent, dus een reflectie hesje of knipper lampjes zijn dan wel een must (als je op straat loopt tenminste). Wat betreft kleding: toen ik begon met evy liep ik nog in een katoenen jogging broek en een polo shirtje. Ik herinner me dat nog goed. Toen het een beetje leek te lukken, kocht ik de aanbieding renspullen bij AH. De Aldi heeft ook soms dingen van Crivit in de aanbieding. Maar alles is eigenlijk goed. Niet al te duur om mee te beginnen, een lekkere broek, een thermo shirtje voor de winter en een shirtje en eventueel jack zin voldoende. Weet je zéker dat je blijf lopen, dan zou je kunnen overwegen om te investeren in wat betere spullen, maar zo lang je aan het opbouwen bent, is kleding niet zo heel belangrijk eigenlijk. Maar het kan leuk zijn en fijn :-)

max | 13-01-2014

Ik heb zelf erg fijne base layers van Falke. Die zijn nooit te warm of te koud eigenlijk. Goede investering en heel lang draagbaar. Maar Craft en Odlo hebben ook goede base layers. Is persoonlijk denk ik. Ik begon nu eenmaal met Falke. Ik vind de kleding van Falke uberhaupt erg fijn. Pas vorige winter kocht ik een peperduur jack en toen wist ik meteen wat het verschil is tussen wat duurder en goedkoper :-) Maar toen was ik al even aan het lopen. Nu schaf ik makkelijker dingen aan als ik er echt een doel voor heb (zoals ik net touch screen handschoenen bestelde omdat ik foto's maak op de telefoon inmiddels).

Ik heb wat reviews over kleding op http : // bit.ly/1hOn13B (link aan elkaar maken)

sophie | 12-01-2014

Kopen! Niet duur en precies wat je nodig hebt. Met je thermoshirt onder dat jack heb je het echt warm genoeg. En anders loop je maar wat
harder (nee hoor!!!!!!!).

Julia | 12-01-2014

Dat is prima voor een (beginnende) loper! Duurder kan altijd nog, en alles beter dan een simpel katoenen shirt. Succes!

Esmee | email | 12-01-2014

Zou ik jullie om jullie advies mogen vragen.
Het volgende zag ik op de website van de H&M staan en leek me wel iets:
Hardloopbroek, kost € 30,-
Omschrijving: Een hardlooplegging van sneldrogend, functioneel materiaal met ergonomische naden voor optimaal comfort. De legging heeft elastiek en een drawstring in de taille, een ventilerende pas van mesh achter en in de knieholtes, en een sleutelzakje met een ritssluiting achter. Een ritssluiting met reflecterende biezen onder aan de pijpen.
16% elastaan, 84% polyester.

Hardloopjack, kost 30 euro:
Een jack van sneldrogend, wind- en waterdicht, functioneel materiaal met een opstaande kraag met een elastische drawstring. Het model heeft een ritssluiting met een reflecterend detail voor, een blinde ventilatieopening met een reflecterend detail op de rug en een steekzak met rits. Smal elastiek aan de onderkant en onder aan de mouwen. Rond gesneden aan de onderkant en een iets langer achterpand.
Details
100% polyester. Machinewas 40˚

Alvast bedankt :)

Esmee | email | 12-01-2014

@ Julia en Esmee: bedankt voor jullie tips betreft de kleding. Ga meteen via internet even kijken :)

sophie | 12-01-2014

Bij de broek heb ik eigenlijk alleen op de maat gelet, kocht ik een keer gelijk met m'n schoenen. Was niet heel goedkoop, herinner me niet meer precies hoe duur. Het jackje heb ik een keer bij AH meegegraaid. Prima dingetje hoor, wind- en waterdicht.

Julia heeft gelijk, er zijn genoeg winkels waar je voordelig je spullen kan kopen. Onzin om veel geld uit te geven, we lopen tenslotte geen marathon....!

Julia | 12-01-2014

@ Esmee,

Je moet anders eens kijken bij de Hema of H&M, daar hebben ze ook hardloopkleding van prima kwaliteit en voor een leuk prijsje! Ik heb zowel een tight van Adidas als van de Hema, en om eerlijk te zijn merk ik weinig verschil.

Esmee | email | 12-01-2014

@ sophie: haha, ja wel positief dat ik het niet gauw te warm krijg, maar het koud hebben tijdens het wandelen (in de pauze s) is ook zeker niet fijn.
Waar heb jij op gelet toen je een hardloopbroek ging kopen? Draag je zo n flinterdun jack? Weet niet waar ze goed voor zijn :( voor de wind, regen? Ik schrok wel toen ik ze laatst zag hangen voor 80 euro (wel van nike dan).

Ik let op extra op mijn tempo :)

sophie | 12-01-2014

Het lijkt me wel veel wat je aanhebt. Wat moet je dan wel niet aan als het vriest! Ik draag nu een thermoshirt en loopjackje en hardloopbroek. Maar als jij het niet te warm krijgt is het toch goed?
Je schoenen zijn het belangrijkst!

Let je nu goed op je tempo?

Esmee | email | 12-01-2014

@ max: dan gebruik ik zo te horen dus ook de oudere versie, want bij mij ga je in les 1 naar de 3 minuten. Zojuist weer wezen hardlopen, ging redelijk. Ik krijg ook steeds grotere twijfel of mijn foute hardloopkleding mijn prestatie misschien beïnvloed. Ik draag: thermo ondergoed, dus lange broek en shirt met lange mouw....en...een lange broek die voor 95% bestaat uit katoen en daarboven dus nog een trui of vest , ook katoen. Ik las nu dat katoen not done is met hardlopen.
Ik wil wel wat nieuws kopen, echter veel dingen zijn best duur en weet ook niet goed wat ik kiezen moet. Heb jij een tip? IK heb het echt snel koud. Waarschijnlijk ook omdat ik natuurlijk nog geen afstanden maak, enkel minuten.
Les 3 ging redelijk. Komende week wordt een uitdaging, na werk (wel vroeg al, rond 17.45) in het donker hardlopen. Nog nooit in het donker hardgelopen en het trekt me ook totaal niet.

max | 08-01-2014

@ esmee: goed gedaan!! Echt een les overslaan heeft niet veel zin. Sterker nog: als een les eens makkelijk gaat, is dat alleen maar een opsteker. Echt: de basis is het aller belangrijkste. Nee, ik gebruikte Evy, en dan een oudere versie die in les 1 naar de 3 minuten gaat. Hahaha nou daar deed ik dus zoals gezegd een maand over :-) Maar ik was fier op mezelf :-) En Evy ook. Renate ken ik dus alleen van horen zeggen. Maar ik zou gewoon Evy doorzetten. Dat werkt ook prima.

Goed gedaan, op naar de volgende les en als een les niet zo lekker loopt gewoon herhalen, niet doorgaan, niet balen, niet opgeven :-)

Happy running

Esmee | email | 08-01-2014

Haha, nee zeker geen spijt dat ik me hier gemeld heb :) Het geeft juist motivatie om door te gaan! IK heb naar Max geluisterd (bedankt voor de tip) en vandaag heb ik les 2 afgerond. Ik voelde ook wel dat het les 3 niet goed was geweest. Zondag les 3 volgen.

Road Runner, bedankt voor je tip. Ik heb weleens gedacht: misschien ga ik naar zo n hardloopclubje, maar het trekt me momenteel nog niet. Ik geloof zeker dat je er een hoop van zal leren, maar je zit zo vast aan tijden en bepaalde locaties. Wie weet in de toekomst.

Max, renate kende ik nog niet. Heb jij ervaring met renate? Zal eens googlen.

sophie | 08-01-2014

Ik ben het helemaal met max eens. Gewoon zelf lekker opbouwen, nergens aan denken en ervan genieten. En géén lessen overslaan!!! (heb je al spijt Esmee, dat je je hier gemeld hebt...haha!)

max | 08-01-2014

@ roadrunner: hangt allemaal erg van de groep en de trainer af. Vaak worde mensen alsnog gedwongen te hard te lopen. Opbouwen met Evy of Renate is prima te doen in je eentje, als je maar rustig loopt en vooral niet met horloge gaat lopen oid

Road Runner | 08-01-2014

Esmee, heb je er wel eens aan gedacht je aan te sluiten bij een hardloopgroep of atletiekvereniging?
De desbetreffende trainers besteden aan elke deelnemer doelgerichte trainingen en aandacht.
Je vorderingen zullen daar door veel beter verlopen, en je kunt met al je vragen direct bij je trainer terecht.
Tevens zal hij op je loophouding kunnen letten, en je daarin kunnen adviseren, ook wat uithouding, snelheid, en dergelijke betreft. Daarbij komen nog de verschillende trainingsvormen die je worden aangeboden in zo'n groep, waarbij je alleen maar voordelen ondervind om jouw naar je uiteindelijke doel te sturen. Denk hier maar eens over na. Ik wens je veel succes.
.

max | 07-01-2014

@ esmee: gaat je lukken. echt! Maar eerlijk gezegd zou ik geen les overslaan. De basis is zo belangrijk, gewoon rustig opbouwen, niet overslaan. Het scheelt je misschien een week, een halve week. So what! Vooral ook niet letten op snelheid. Minuten maken is veel belangrijker. Zet m op!!

Esmee | email | 07-01-2014

@ roadrunner: wow, dan ben je echt ervaren, wat leuk!

@ sophie: Bedankt voor je comment! Ja idd, best stom om overdreven op mijn ademhaling te gaan letten. Grappig om te horen dat jij ook zo bezig was :)Het lijkt mij echt heerlijk om zo n 2 a 3 keer per week 6,5 km te kunnen lopen. Goed dat ook JIJ hebt doorgezet in het begin!

@max: 55 km??? WOW!!!! Dat is echt lang!! Dat had je toch echt niet kunnen bedenken toen je na een maand trainen net 3 minuten kon lopen. Echt heel knap van je dat je toen hebt doorgezet :)

@ iedereen: les 1 van Evy ging echt goed. Ik had dit totaal niet verwacht. De 3 minuten gingen beter dan de laatste 2 weken dat ik trainde. Ik denk dat in mijn geval RUST echt het toverwoord is. Morgenmiddag ga ik les 3 van Evy doen en dan zondag (hopelijk droog weer) ga ik les 4 of 5 van Evy doen. Vanaf les 10 zal ik geen lessen meer overslaan.
Ik heb dus nog stille hoop op een 5km....in 2014.

max | 07-01-2014

Hoi Esmee

Ben erg benieuwd hoe het inmiddels bij je gaat! Het is al eerder gezegd, rustig lopen! Niet kijken hoe snel je gaat of iets dergelijks.

Ik heb een maand over les 1 van Evy gedaan. 3 minuten hardlopen? Nou echt niet.

Maar ik heb doorgezet, ben ook blijven wandelen op de rustdagen en uiteindelijk ging het prima

Op 1 maart zal ik mijn eerste ultra lopen (55 km) dus je ziet... het komt goed!!

sophie | 06-01-2014

Ha Esmee,

Het is hier al een paar keer gezegd, je te loopt waarschijnlijk te hard. Ik deed dat ook in het begin en was dan ook binnen de kortste keren buiten adem. Je moet echt in een 'sukkeldrafje' lopen, voor je gevoel overdreven langzaam.

En ga nou juist NIET op je ademhaling focussen want ademen gaat vanzelf. Ik herken je verhaal echt heel goed, je bent gewoon niet lekker relaxed bezig. Ik had ook de neiging om heel hysterisch op m'n horloge te kijken, op m'n ademritme te letten (je zou er nog van gaan hyperventileren) en als ik klaar was als een bezetene mijn hartslag te meten en ga zo maar door. Verkeerde instelling die energie vreet, geen wonder dat je dan al snel naar adem snakt, haha!

Ik werd daar destijds door anderen op gewezen, heb het roer omgegooid en nu loop ik mijn vaste rondje van 6,5 km twee of drie keer per week in ong. 40 minuten en daar ben ik dik tevreden mee.

Ben je gisteren gaan rennen en hoe ging het?

Road Runner | 06-01-2014

Ik heb vele jaren geleden bij de KNAU mijn trainerslicentie behaald met daar aan verbonden vele vervolgcursussen.
Ik gaf training aan groepen hardlopers van beginners tot ver gevorderden.
Van 0 kilometers tot aan de hele marathon en alles wat er tussen ligt.

Esmee | email | 05-01-2014

@road runner: leuk dat je erom vraagt! 23 december heb ik voor het laatst hardgelopen. Ik even een rustpauze genomen, omdat het echt niet lekker ging en ik merkte dat er wel een hoop moeiheid uit mijn lichaam kwam. Zometeen ga ik de deur uit om te beginnen. Ik zal weer beginnen met les 1 van Evy. Dit keer zal ik genoeg rustdagen plannen en ik verwacht dat ik dan 2 maal per week ga trainen. Ik ben het eigenlijk wel zat na 3 maanden, maar wil het nog een laatste kans geven. Hopelijk gaat het dit beter, zou echt gaaf zijn. Hoelang doe jij al aan hardlopen?

Road Runner | 03-01-2014

Esmee, hoe gaat het n u met je?
Ik ben benieuwd.
Laat het even weten.

Esmee | email | 20-12-2013

@ ricordo: bedankt voor je ervaring en tip! Door jullie ervaringen te lezen krijg ik weer motivatie om met beleid door te zetten! Ben echt benieuwd wat de komende weken me gaat brengen :)

Ricardo | 20-12-2013

Esmee, je moet ook niet geforceerd diep gaan ademen. Als je dat overdrijft krijg je een soort hyperventilatie effect. Daarom voel je je uitgeput.

Je moet de ademhaling als het ware laten gebeuren. Daarvoor is ontspanning nodig, een goede loophouding.

Ricardo | 20-12-2013

Je bent twee maanden begonnen. Gewoon doorgaan - moet je kijken hoe je er over vier maanden voor staat.

Zelf had ik na vijf maanden nog moeite om een kwartier achter elkaar te lopen. Nu, vier maanden later, loop ik met gemak duurlopen tot anderhalf uur.

En zoals anderen al hebben gezegd: stel je looptempo iets naar beneden bij. Pas toen ik mijn trainingen echt 'easy' durfde te gaan lopen [wat zullen de mensen wel niet denken als ze me voorbij zien schuifelen...] begon ik met sprongen vooruit te gaan.

Je kunt natuurlijk ook met de fiets naar een trainingsplek rijden, gaan trainen en dan weer met de fiets naar huis. Moet je eens kijken hoeveel 'lucht' je over een maand al extra hebt.

Succes.

Esmee | email | 20-12-2013

@ jetset: Je bericht doet me goed geeft een soort van hoop :) Na 1 rustdag was ik vandaag weer gaan lopen, stom eigenlijk want ik was best gaar. Vandaag ging ik naar aanleiding van mijn vorige reacties bewust nog trager lopen, maar dat vermoeide me eigenlijk, (stond haast stil haha). Ik denk dat ik die rustdagen me wel kunnen helpen, verbazingwekkend hoe dat jou geholpen heeft! Momenteel werk ik niet, dus na een dag niet lopen, heb ik echt zin om weer te gaan, maar misschien werkt dat dus alleen maar tegen. Vandaag ook maar een halve training gedaan en had echt iets van: bekijk het allemaal maar, maarja...daar heb ik alleen maar mezelf mee!
@ hanna: bedankt voor je fijne reactie. Mijn ademhaling is idd ook nog echt een verbeterpunt. Volgens mij vergeet ik soms gewoon te ademhalen, maar zodra ik me er bewust op focus en dieper in en uit ga ademen, raak ik uitgeput, is dat raar? Bizar wat voor vooruitgang geboekt hebt, geeft me weer moed!
Ik houd jullie op de hoogte :)

Hanna | 20-12-2013

Hoi Esmee,
Ik ben best een negatieve loper. Maar echt ... Doorgaan !!! Let op je ademhaling. In het begin zong ik, ( praten voor andere) dus rustig tempo en dan ga je langer mee. Ik haalde 2mnd. Geleden nog geen 2,5 minuut. Doe nu 5km. In 35 min. Maak er geen must van om ver te komen. Leer eerst een x-aantal minuten comfortabel te lopen. En beloon jezelf daarna met een kopje thee en een warme douche. Hou ons op de hoogte. Ben benieuwd hoe het je zal vergaan. Suc6 !!!

jetset | email | 20-12-2013

Geen idee of je hier iets aan hebt...maar mijn ervaring:
Heel herkenbaar...die 5 minuten lukten maar niet achter elkaar. En echt lekker was het ook niet. Ja, wel als ik thuis was voldoening, maar dat ik nou genoot tijdens het lopen zelf....
Toen ben ik met runkeeper gaan lopen en kreeg ik dus heel concreet zicht op mijn tempo. Liep dus inserdaad te hard, zeker bij de start.
Tempo omlaag (naar 7,5 minuut per kilometer) en minimaal 1 keer in de week of twee, of zelfs 3 rustdagen ertussen. En toen sloeg het ineens, na zon rustperiode om. En snel ook.
Ook nu nog liggen de verrassende vooruitgangen altijd na die rustdagen.
Ik loop nu een klein half jaar. 3 maanden geprutst zoals jij en nu kan ik een uur lopen op iets minder dan 7 min. Per km. En, belagrijer, dat genieten tijdens het lopen was er ineens.
Rustig doorgaan dus, tempo omlaag en rust inlassen. Dat zou mijn tip zijn. Succes.

Esmee | email | 19-12-2013

Hans en Attila, bedankt voor jullie reactie!
Ik had idd ook weleens gelezen dat je nog langzamer moet lopen, dan dat je zou denken.
Die aanwijzing van 7 woorden tussen 2 ademteugen kende ik nog niet :)
Praten tijdens het hardlopen lukt niet, dat lukt volgens mij alleen als ik loop. IK ga er nog eens op letten en hopelijk helpt het!

Attila | 19-12-2013

Het lijkt erop dat je de training als een soort sprint doet.

Je moet die trainingen doen op een tempo dat je nog kan praten zonder buiten adem te raken.

Een veel gehoorde aanwijzing is dat je zeker 7 woorden tussen 2 ademteugen moet kunnen spreken.

Doe het eens rustiger dan gaat het veel beter.

succes

Hans | 18-12-2013

Je loopt waarschijnlijk te hard.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter