slijtage loopschoen

Lennart | email | 08-11-2015

Foto: s13.postimg.org/awzua9vxz/20151108_160038.jpg

Hallo iedereen,

Ik heb een vraagje over de slijtage van mijn loopschoenen, Asics Gel Kayano. Ik heb met dit paar schoenen slechts 400 km gelopen en zoals je kan zien is de slijtage aan de hiel al enorm. Heb ik nu de verkeerde schoenen gekocht?

Bij Decathlon heb ik looptest ondergaan en had ik overpronatie, maar dat zie ik precies niet aan de slijtage, vnl. buitenkant hiel en in mindere mate aan buitenkant van de voorkant. Blessures heb ik nog niet gehad met deze schoen en ik vind ze super comfortabel zitten. Ik loop voornamelijk op asfalt en weeg 90kg :oops:

Ik ben een recreatieve loper die af en toe loopwedstrijden meedoet voor de fun, voornamelijk urban trails, nightruns. Ik wil nu 2 paar nieuwe schoenen kopen, voor op de weg en voor in het bos, maar wil wel zeker zijn dat ik de juiste koop!

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 4 reacties op dit onderwerp.

Wouter | 10-11-2015

Ik loop op Saucony. Ik doe er ongeveer 1200 km mee. Ze zien er dan nog goed uit, maar de demping is weg.

Iets minder op je hiel proberen landen misschien? Dan ga je ook sneller lopen, want hiellanding remt wel af.

Alfons van Rechteren | 09-11-2015

Zo schokkend vind ik die foto niet, eerlijk gezegd. Je bent niet de lichtste, je loopt of asfalt.

Mijn Saucony Mirages zijn na een klein half jaar ook al ver doorgesleten aan de buitenkant van de voorvoet. Ik weeg nog geen 65 kg, heb een lichte loopstijl en ik wissel ze ook nog eens af met een ander paar, dus loop er hooguit twee keer per week op. En toch zijn ze veel meer afgesleten dan jouw kayano's.

Schoenen slijten nou eenmaal, bij de een sneller dan de ander.

Op Nederlandse fora lijken lopers sowieso veel meer kilometrage uit hun schoenen te willen halen dan op bijv. Runnersworld.com. Je hebt er 400 op gelopen, en zoals ik het zie kun je er nog makkelijk 400 op lopen. daarna gooi je ze weg. 800 km is toch prima?

Bart V. | 09-11-2015

Ik zou teruggaan naar de zaak waar je ze hebt gekocht. Ben benieuwd hoe ze reageren als je zegt dat je er pas 400km op hebt gelopen. Afhankelijk daarvan daar of ergens anders nieuwe kopen.

Bien | 09-11-2015

De foto is op het forum niet te openen. Maar bij twijfel zou ik eens naar een speciaalzaak gaan en dan het liefst op een rustig moment.
En je daar goed laten adviseren. Waarom wil je aparte shoenen voor in het bos? Terwijl je zegt voornamelijk op de weg te lopen. Of heb je plannen die kant op?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

hit counter