Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

Operatie Hallux Valgus

Tony | 08-01-2005

Hallo,
Heeft er iemand ervaring na een operatie aan de Hallux Valgus ( artrose aan het grote teengewricht) graag zou ik weten of ik dan nog kan gaan hardlopen en hoelang de herstelling duurt,alvast dank.

Mai Lun Ling | email | 25-08-2009

Hallo,
ik ben 13 juli geopereerd aan de hallux valgus aan mijn rechter voet. Was toen 19 jaar inmiddels 20.
Bij mij hebben ze de knobbel afgeschaafd en de grote teen recht gezet door middel van een schroefje. Ik geloof ook dat ze de pees los hebben gehaald zodat de teen niet meer scheef kan trekken.
Vandaag is mijn loopgips eraf gegaan, de foto zag er goed uit. Lopen is natuurlijk een beetje onwennig als je in totaal 6 weken gips hebt gehad. Ik heb namelijk eerst 2 weken gewoon gips gehad, en toen 4 weken loopgips. Na de operatie had ik wel veel pijn (ik was onder volledige narcose). Kreeg ook morfine etc. Maar daar moet je gewoon even door heen. Als je loopgips hebt went het al weer erg snel om te lopen (bij mij dan) Als je het maar rustig opbouwt. De dokter zei dat ik nu over 6 weken weer goed kan lopen en alle dingen kan doen die ik normaal ook deed, hopen dat het allemaal goed komt!

veel succes en sterkte allemaal

Kim | email | 21-08-2009

Sjeemig echt onvoorstelbaar hoeveel mensen hier last hebben van die grote teen!
Ik word over 2 weken geopereerd aan hallux valgus, ze gaan mijn teen recht zetten en de knobbel weghalen.
Van veel mensen heb ik al gehoort dat het weer terug komt en dat het erg veel pijn doet..Ik wacht het allemaal rustig af( alhoewel ik het nu wel spannend vind worden) Ik krijg verdoving in mijn knieholte daar gaan ze een zenuw zoeken en daarlangs de verdoving spuiten, daarna nog 1 in mn lies en dan hopelijk geen pijn meer;)
weet iemand hoelang je op krukken moet lopen? want van de ene hoor ik 2 weken en de andere weer 6 weken.
Mij lijkt het wel pijnlijk om weer op je voet te gaan staan ondanks het sepciale schoentje
Bedankt alvast en voor iedereen die het nog meer laat doen

Succes en Sterkte!

R. | email | 19-07-2009

Hallo,

Ik ben vorig jaar doorverwezen naar het de orthopeed vanwege hallux valgus. Heb het aan beide kanten. De arts in het ziekenhuis vond het echter niet erg genoeg. Mijn tenen gaan wel steeds schever staan en krijg er steeds meer last van. Ze zijn vaak ontstoken waardoor het een ramp is om schoenen aan te trekken. Hoe erg moet het zijn om geopereerd te worden? heeft iemand hier ervaring mee?

Bedankt.

Riet | email | 18-07-2009

Ik heb in februari 09 een operatie ondergaan. Volgens de artsen goed gegaan. Geen gips maar een paar dagen drukverband , kon direct weer lopen. De operatie is ggedaan zonder gips maaar met 2 schroeven.Volgens mij is het toch niet helemaal goed.
Gaarne een andere mogelijkheid. WIE WEET EEN ANDER ZIEKEHUIS MET EEN GOEDE ARTS, voor mijn andere voet.

Cora | email | 01-06-2009

Zijn er mensen met ervaring met de Lapidus procedure (voor zover je het al weet dat die bij jou toegepast is)?
Ik hoor het graag. Ga in september onder het mes (ben dan net een maand 40). Alvast bedankt voor jullie reacties.

Dork | 22-04-2009

Paardrijden? Ik neem aan dat je hardlopen bedoelt.

Rachelle | email | 22-04-2009

Hoi allemaal,

Ik ben 8 april 2009 geopereerd aan mijn linkervoet. Ze hebben een stukje van de 'knobbel' afgezaagd en mijn grote teen op twee plaatsen gebroken en vastgezet met een schroef en een 'krammetje'.

Ik heb nu rustgips en lig dus al twee weken zo in bed. In het begin heb ik heel veel pijn gehad, nu heb ik eigenlijk geen pijn meer.

28 april moet ik terug naar het ziekenhuis. Ik ben erg benieuwd naar wat er daarna gaat gebeuren (loopgips? hoelang?) Kan iemand mij hier wat informatie over geven? Dit zou erg fijn zijn. Ook zou ik graag willen weten hoelang het duurt voordat ik weer kan sporten (paardrijden).

glenda elmont | email | 06-04-2009

Beste allemaa ik ben gevallen met de fiets en heb daarbij ook mijn been gebroken. Om precies te zijn mijn rechter achterbeen en mijn enkelbanden/vork is opgerekt. Ik ben op 16 februari 2009 geopereerd op 20 april aanstaande wordt de stelschroef bij mij operatief verwijderd. Volgens mijn arts mag/moet ik gelijk gaan lopen maar ook ik vis in het donker. Ik voel me behoorlijk onzeker en ben nu op zoek naar een goede orthopeed/fysiotherapeut of revalidatie arts of advies; die mij kan begeleiden of ik wil me loopgips laten aanmeten. Ik weet het ook helemaal niet. Heb jij meer info/whatever laat het me weten aub. 036-5243877/ 06-51979386 Groetjes

Yvonne | email | 23-03-2009

tjee wat een lotgenoten allemaal. ik had niet gedacht dat deze kwaal zo erg in ^trek^zou zijn. Ik heb woensdag gehoord dat ook ik aan de beurt kom met een operatie. helaas beide voeten.ik zie er als een berg tegenop en vooral omdat ik sportdocente ben en van mijn voeten afhankelijk ben.Kan iemand mij vertellen of je na je gips weer normaal en meteen kunt sporten?? zoald het er nu voor staat kan ik 6 mei onder het mes en eerst mijn linkervoet hoewel rechts meer afwijking is maar links heb ik erg veel last. ik hoor graag jullie reactie.

willy | email | 15-03-2009

Ik ben vier weken geleden geopereerd en heb gips erom heen en kan mijn voet dus niet belasten
Over een paar dagen moet ik weer terug komen en dan krijg ik loopgips
Wat ik heel vervelend vond dat er weinig gezegd wordt over het verloop na de operatie
Weet iemand of je als het gips eraf is je direct weer normaal kan lopen of moet je dan naar de fysio?
Is het dan pijnlijk om te lopen of kan je dan normaal weer aan de gang
Kortom informatie die je niet krijgt vanuit het ziekenhuis en die wel erg belangrijk zijn om te weten

Hilde | email | 11-03-2009

Ik heb aan beide voeten last van die bulten aan de zijkant van mijn voet, en een vergroeiing van mijn grote teen dus Hallux V. Ik zit er over na te denken om het te laten opereren.
Maar nou lees ik dat het vaker gedaan moet worden??!!!
Dus 1x minimaal 6weken gehannes hebben is nie genoeg? dat gebeurt nog een 2 a 3 keer????

Hilde | email | 11-03-2009

Ik heb aan beide voeten last van die bulten aan de zijkant van mijn voet, en een vergroeiing van mijn grote teen dus Hallux V. Ik zit er over na te denken om het te laten opereren.
Maar nou lees ik dat het vaker gedaan moet worden??!!!
Dus 1x minimaal 6weken gehannes hebben is nie genoeg? dat gebeurt nog een 2 a 3 keer????

jenni | email | 08-03-2009

Kan je na zoon operatie,later na een tijdje terug hoge hakken dragen?

kika | email | 07-03-2009

Maandag word ik voor de 4e maal geopereerd aan mijn linkervoet. Bij de 1e maal, 2 jr geleden, heeft men een overcorrectie gedaan. De teen is alsmaar verder uitgeweken en op een moment kon ik geen schoen meer dragen. Men heeft een infiltraat ingespoten om de teen te manipuleren. Dat is zalig, 3 weken een normaal gevoel in mijn voet. Nu na 2 jr stond de teen weer helemaal buitenwaarts. Ik ben dan naar een andere professor geweest en die heeft de teen opnieuw gecorrigeerd en een pees omgelegd. Alles ok. Pijn viel mee en het zag er goed uit. Tot 3 weken geleden. Rode dikke teen. Ontsteking. Antibiotica genomen . Blijkt nu na een foto dat de botten niet aan elkaar zijn gegroeid. Ik ben l 55 jaar en wellicht speelt dat ook een rol bij het vormen van nieuw bot.Maandag word ik dus voor de 4e maal onder narcose gebracht.Alles opnieuw. Ik zie het niet zitten, maar ik wil toch eens een gewoon gevoel in mijn voeten. De rechtervoet is eerst gedaan en daar gaat alles goed. Ik ben in beide gevallen wel tevreden over het verloop van de operatie. Pijn daar leer je op de duur mee leven. Maar ik hoop dat ik nu eindelijk een goed resultaat zal hebben en dat ik deze zomer zonder pijn kan wandelen.

Corine | email | 03-03-2009

Hallo allemaal,

Ik ben 19 jaar oud. Ik was 14 toen ik voor het eerst aan m'n rechtervoet geopereerd werd vanwege hallux valgus. Een jaar later moest ook m'n linkervoet. En weer een jaar later moesten uit allebei de voeten de pinnen er weer uit.

Aan Lin:
Je zei eerder dat je last had van de pinnen die er nog steeds inzaten. Dit kan ik goed begrijpen! Als je nog zo jong was toen je geopereerd werd (14 en 15 jaar, net als ik) dan moeten die pinnen er ook weer uit. De chirurg die mij toen opereerde zei dat ze bij bejaarde mensen de pinnen nog wel eens lieten zitten, maar bij zulke jonge mensen moesten ze er echt wel uit want anders krijg je daar inderdaad later last van.

Mijn operaties waren allebei best pijnlijk, maar het eruit halen van de pinnen helemaal niet. Je hebt dan alleen wat last van de wond.

Maarja, al met al ben ik er ook nog niet vanaf, want nu 4 jaar later, staat mijn linker grote teen nog steeds niet goed. Maar nu de andere kant op! Hij staat heel ver naar buiten, en steekt helemaal uit! Ik heb er nu ook heel veel last van, en ik pas nog amper schoenen :(. Volgende week heb ik weer een afspraak in het ziekenhuis om te kijken wat we hier aan gaan doen.

Eef | email | 10-02-2009

Tjee zeg, wat een hoop lotgenoten.
Leuk, naja....leuk is anders..ben zelf 28 jaar en na bijna een jaar doktersbezoeken en foto's van mn rechter voetje (afwijking 31%) de operatie laten uitvoeren.
Net thuis van de operatie en die stelt niks voor. narcose=slapen=niets merken= wakker worden, heerlijk doezelen en dan op je wenken bedient worden door het alleraardigste ziekenhuispersoneel.
De pijnstillers, daar ben ik pas ziek van geweest, Heb 2 daagjes langer moeten blijven helaas, weet er zelf weinig meer van.Veel geslapen.
Zit nu lekker languit met mijn pootje op een kussen, en af en toe eens naar de wc hobbelen. De pijn is heel hevig geweest de eerst paar dagen, maar na paar dagen zakt die erg snel. Blijven bewegen......
Over weekje terug naar de arts, gips, en foto's maken, en dan zie ik wat het resultaat is. Niet dat het me wat uitmaakt, zolang de pijn maar weg blijft en ik weer normaal kan lopen.Vind het leuk om van zoveel mensen te lezen hoe het is gegaan. Goed en slecht. Hoop zelf weer gewoon de trap op te kunnen over paar weekjes zonder pijn. Een wandeling maken door het bos,heerlijk,veel te lang geleden.Je gaat pas merken wat je mist als je het niet meer kan.

Dork | 23-01-2009

Wat heeft een esthetisch mooie voet met hardlopen te maken?

M | email | 23-01-2009

Ik ben op mijn 18de geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu 21 en ik moet zeggen dat in de jaren mijn teen weer geleidelijk scheef is gaan staan. De operatie was even pijnlijk ,maar het valt best mee met pijnstillers.Ik liet e te gelijk opereren en er werd een stuk bot weggehaald, gebroken en met een pin vastgezet. Tevens Het lijkt alsof er weer bot aan is gegroeid aan de zijkant. Ook bleef het erg lang gezwollen! Ook lijkt het alsof ik minder gevoel heb ik mijn grote teen.
Wat wel erg positief is; Ik heb nooit meer pijn gehad aan mn knobbel of onder mijn voet!
Alleen waar ik dus ook op hoopte was een mooie gevormde voet. Helaas is dit niet gelukt. Wie heeft er 2 x zon operatie ondergaan? en bij wie is hij wel esthetisch mooi geworden?

katrijn | email | 23-01-2009

Ook ik ben geopereerd door dr. Wiersma in Assen, vorig jaar juli. Het is allemaal voorspoedig gegaan en binnenkort volgt fluitend de andere voet.
Ik heb erg doorgezakte voorvoeten en ik denk dat het maximale behaald is; de teen staat nog niet helemaal recht maar de knok is veel minder en de 2e teen (hamerteen waar 6 week een pen in zat) is weer recht. Lopen met steunzolen blijft nodig, maar al met al ben ik tevree!

Rianne | email | 30-12-2008

Hallo,

Ik ben 27 november geholpen aan mijn Hallux V. Dit heeft bij mij helemaal geen pijn gedaan. Ik heb ook geen gips gekregen en na 2 weken ging het verband eraf en mocht ik op een speciale schoen gewoon gaan lopen zonder krukken. 12 jan weer heen voor controle en hopen dat we dan weer mogen lopen op gewone schoenen. Fietsen mag ik wel en dat is wel heel erg fijn hoor. Ik ben gehopen in Assen door Dokter Wiersma en vind het een prima arts ... Zeker aan teraden voor mensen die nog moeten !!

Nou voor de mensen die nog moeten laat je niet op de kop zitten door de verhalen maar ga er gewoon voor. want als je het gehad hebt baal je eerst omdat je niet veel kan maar daarna heb je er voor deel van !!

Wendy | email | 27-12-2008

Hoi, Ik ben 10 december geopereerd aan mijn linkervoet, hallux valgus. De eerste week heb ik veel pijn gehad. Nu sinds anderhalve week heb ik loopgips en het gaat steeds beter. Afgelopen week ben ik weer begonnen met een paar uurtjes werken. 13 januari mag de pen eruit die in mijn voet zit. Hier zie ik best een beetje tegenop dus mijn vraag is of er mensen zijn die een pen gehad hebben en mij kunnen vertellen of het pijnlijk was toen die eruit gehaald werd? 13 januari krijg ik ook te horen wanneer het gips eraf mag. Ik moet zeggen, je wordt wel steeds handiger en makkelijker met het loopgips. Ik zit nu midden in een verhuizing en ik doe best wel veel, uiteraard geen spullen sjouwen maar wel spullen inpakken. Ook slik ik steeds minder pijnstillers.

SBS | email | 18-12-2008

Wie kan mij helpen aan goede informatie?
ik ben al eens eerder aan een hallux valges geopereerd aan twee voeten tegelijk nu na 30 jaar moet het weer
,,niet leuk,,
ik zoek een goede Arts, Ziekenhuis, Metode? iets waar iedereen iets mee kan op deze site.
alvast bedankt. 0344 692376

SBS | email | 18-12-2008

Waarom worder er geen ervaringen,resultaten en ziekenhuis/arts genoemd dat is de belangrijkste info voor iemand die nog geopereerd moet worden daarvoor ga je toch naar deze site?
niet onbelangrijke dingen te om te lezen!

riet | email | 07-12-2008

Riet.

Ik moet eigenlijk een operatie laten doen aan mijn Hallux V. Want ik heb veel pijn. Maar ben bang voor alle negatieve reacties.
Wie kan mij een heel goede arts en kliniek met de beste resultaten geven. Gaarne bericht.

daphne | 04-12-2008

ben zojuist verlost van mijn loopgips, 6 weken geleden geopereerd aan de eerste ( rechter)voet en het viel me vies tegen. ik lees heel verschillende verhalen; bij mij was de pijn ongelooflijk heftig, zeker de eerste twee weken. en ik heb een behoorlijk hoge pijngrens.
ik denk dat het ook ligt aan de mate van afwijking. mijn teen stond z scheef dat hij over mijn volgende teen heen groeide. ( ik geloof een afwijking van 16%), met alle ellende van dien. ik zie erg op tegen de volgende voet, heb het maar even uitgesteld. nu het gips eraf is, is de voet nog z gezwollen dat ik geen schoen aan kan, alleen het schoentje van het ziekenhuis. volgende week moet ik naar de fysiotherapeut. in het ergste geval zou ik zeker op een revalidatie van 3-6 maanden rekenen. ik heb nog steeds pijn.
daphne 3 december 2008

sandra | email | 03-12-2008

ikke hier nu weer een tijdje verder operatie geleden van 14 oktober
men gips is eraf van 24 november
nog altijd geen pijn alleen stijve teen en last van de rest van de voet dat die stijf en stram is maar ja wa wilde na 5w weken gips
ik ben blij dat ik doorgezet heb na al die slechte verhalen
ik zou het zo terug laten doen

Jessica | email | 21-11-2008

Ik ben op 23 oktober 2008 geopereerd. Botje weggeslepen, wig uit mijn grote teen en een schroef erin. Het is me 200% meegevallen, 3 dagen pijnstillers, na een week liep ik al met loopgips zonder krukken en ben ik weer gestart met werken.

Ik heb 4 weken gips gehad en dat is er nu 2 dagen vanaf. Alleen mijn teen is nog wat dik en het litteken is nu al weg aan het trekken. Ik kan gewoon lopen en autorijden zonder pijn.

Ik schrijf dit berichtje omdat ik door alle negatieve verhalen wat angstig was. Maar het stelt (althans dat is mijn ervaring) echt heel weinig voor deze operatie. En nog een tip...schaf Uggs aan, lekker met blote voeten in de schapenlaarzen, een verwennerij voor je geopereerde voet. Ik raad het echt iedereen aan voor de operatie te gaan als je last hebt van de knobbel.

Succes allemaal en je niet laten afschrikken...

margaretha | email | 21-11-2008

Op 17 december ben ik aan de beurt en was erg nieuwsgierig na wat reacties, sommige zijn bemoedigend en bij andere reacties denk ik .....moet ik het wel doen, maar zo gaat het ook niet en zie wel hoe het gaat.......wel spannend.

jessica | email | 21-11-2008

Ik ben op 23 oktober 2008 geopereerd en was best nerveus ivm alle negatieve verhalen. De knobbel weggehaald, een wig uit mijn teen en een schroef erin. Ik had mij dan ook voorgenomen mijn ervaringen te delen na de operatie.
Het is 100% meegevallen, maar 3 dagen pijn gehad en na een week liep ik al zonder krukken met loopgips. Ook ben ik na een week weer 18 u/wk gaan werken. Mijn gips is er nu 2 dagen vanaf, het ziet er geweldig uit, onderste gedeelte van het litteken is al weg aan het trekken. En ik kan gewoon lopen zonder pijn, autorijden, alleen mijn voet is nog wat stijf, wat niet gek is na 4 weken gips. Nog een tip: schaf Uggs aan...heerlijk met blote voeten in de schapenlaarzen!

Ik hoop hiermee wat koud water vrees weg te halen....het stelt echt weinig voor deze operatie en ik raad het iedereen aan die zo'n last heeft van de knobbel.

Succes allemaal en...laat je niet gek maken!

Linda | 18-11-2008

hoi Claudia
Ik heb nu ongeveer 10 weken geleden de operatie ondergaan. Ik danste 7 uur in de week waaronder ook ballet. Het is erg meegevallen de operatie. Mijn ervaring is dat als je doorzettingsvermogen hebt je er heel snel weer boven op komt. Ik heb nu 4 weken geen gips meer en eigenlijk mag ik nog niet sporten. Voor mijn gevoel kan ik dat al lang en ik ben zelf al begonnen aan oefeningen en zelfs moderne dans. Ik let heel goed op dat er niets fout gaat. Als je het rustig aan opbouwt komt het wel goed. Ik ben er van overtuigd dat als je goed herstelt je je lessen weer kunt oppakken!
Succes ermee,
groetjes Linda

Claudia Mijnsbergen | email | 30-10-2008

Claudia

Hallo allemaal, ook ik zal binnenkort een operatie aan mijn linkervoet ondergaan, diagnose Hallux Valgus.
Waarschijnlijk laat ik me opereren door dr Huy in Rotterdam (maasstad ziekenhuis, voormalig Clara) Ben bang dat ik niet meer kan lesgeven, aerobic steps ed. Zijn er meer sporters die deze operatie hebben ondergaan, met goed of slecht resultaat? Of ervaringen van mensen die geopereerd zijn door dr. Huy misschien? Groetjes,....

sandra | email | 24-10-2008

hoi
ik ben vorige week 14 oktober geopeereerd
ik had 5% afwijking
ze hebben een stuk knobbel afgzaagd, spie bot uitgehaald, teen doorgezaagd en een vijs erin
en na al die verhalen waar ik zo ban voor had heb ik geen pijn
ik hoef zelfs geen pijnstillers te nemen
ik lig nu al een wxeek inde gips
ik rust wel dag en nacht
ik heb alleen last van de jeuk van die plaaster om zot van te worden
je ziet het kan ook goed gaan
en om van men eigen te zeggen ik ben eigenlijk een kleinzerige
dus daar ligt het niet aan

JB | email | 22-10-2008

Ik ben juni 2007 geopereerd, beide voeten tegelijk. Het is inderdaad een forse ingreep maar bij mij is het resultaat heel erg goed. De ingreep die bij mij is gedaan heet Wilson osteotomie. Ik ben wel terwijl ik nog in het gips zat begonnen met revalideren m.b.v. een fysiotherapeut. 6 maanden later heb ik een halve marathon gelopen, het kan dus ook goed gaan!

saratje | email | 22-10-2008

Hey hallo
Ik heb jullie reacties gezien en ik zou zeggen .....het wordt me allemaal te veel(al die verhalen).Ik heb ook last van een knobbel aan mijn grote teen....Het is heel lastig ,als ik mijn voeten de hele dag in mijn schoenen laat heb ik aan het einde van de dag een zeer rood,irritant bolletje dat veel pijn doet.Het is begonnen bij een klein onschuldge bolletje dat nu heel veel pijn doet!!!!!!!
Ik heb nu maandag de 27ste oktober een afspraak bij een orthopedist kweet niet wat hij zal aanraden ...maar ben benieuwd.
Ik wil er zo snel mogelijk vanaf.!!!!
Nu wou ik vragen of jullie orthopedist jullie ineens een operatie aanraadde ????
groetjes vanuit belgi !!!!!

Cindy | email | 28-07-2008

Hallo ik heb dus ook last van hallux valgus en probeer nog 1 keer een andere podoloog uit en anders zal ik toch voor de operatie kiezen, bij mij in de familie zit het heel veel dus ik weet wat ik kan verwachten. (nu moet ik wel zeggen in mijn familie wordt er veel gedanst (dansscholen) en gesport. ik heb het idee dat dat ook meewerkt na een aantal verhalen gelezen te hebben. Ik wens iedereen hier veel sterkte toe!!

ESMEE | email | 03-07-2008

hoi,
ik lees diverse verhalen over de tijd na de operatie en zal mijne ook even vertellen:
ik heb de operatie eind april gehad, heb verschrikkelijk, lees echt verschrikkelijk veel pijn gehad na de operatie en heb als complicatie ook nog eens dystrofie erbij gekregen. dit is gelukkig nu weer redelijk weg maar toen kwam de tweede complicatie: wondinfectie. voet werd ontzettend dik, rood en er kwam troep uit de wond op 2 plekken. verschrikkelijk veel pijn weer en medicatie gekregen waardoor het weer minder werd. nu een week na de laatste pil ingenomen te hebben begint de ellende weer opnieuw. het kan dus ook allemaal heel erg verkeerd gaan zoals het bij mij het geval is. de wond is nog steeds niet dicht, voet nog dik en rood en ik baal er verschrikkelijk van. ik doe het NOOIT WEER!!

ESMEE | email | 03-07-2008

hoi,
ik lees diverse verhalen over de tijd na de operatie en zal mijne ook even vertellen:
ik heb de operatie eind april gehad, heb verschrikkelijk, lees echt verschrikkelijk veel pijn gehad na de operatie en heb als complicatie ook nog eens dystrofie erbij gekregen. dit is gelukkig nu weer redelijk weg maar toen kwam de tweede complicatie: wondinfectie. voet werd ontzettend dik, rood en er kwam troep uit de wond op 2 plekken. verschrikkelijk veel pijn weer en medicatie gekregen waardoor het weer minder werd. nu een week na de laatste pil ingenomen te hebben begint de ellende weer opnieuw. het kan dus ook allemaal heel erg verkeerd gaan zoals het bij mij het geval is. de wond is nog steeds niet dicht, voet nog dik en rood en ik baal er verschrikkelijk van. ik doe het NOOIT WEER!!

Sharon | email | 29-06-2008

Hallo, ik ben 12 jaar erg jong ,
en ik heb het al sinds klein (hallux valgus).
Ben wel vrij groot voor mij leeftijd,ik ben toen op 6 jarige leeftijd met mijn ouders naar de ziekenhuis geweest in Rotterdam De havenziekenhuis en heeft de dokter verteld dat ik pas op me 18 een opratie mag laten doen en ben nu dus 12 en ga in de loop van de week naar de huisarts en vragen hoe het zit , heb er geen las van maar ik kan bepaalde schoen soorten niet aan doen en bijv slippers , daar schaam ik me dan heel erg voor en ook met het zwemmen maar mijn vraag is dus hoelang duurt zo een operatie ? En ga ik er later dan ook nog last van krijgen als ik het op 12 jarige leeftijd doe ?

Thieng-Uun Hiu | email | 24-06-2008

Wie heeft ervaring met het "stijf zetten" van een hallux valgus? Hoe gaat het daarna met lopen? Ik kan kiezen: een standsverandering of stijf zetten. Bij het eerste is de kans op terugval groot ivm mijn zwakke achtervoet (platvoet). Wie wil mij wat vertellen erover?

marguerite sneeep-otto | email | 01-05-2008

Ik heb 14 maart 2008 hallus valgus operatie gehad, ben geholpen door Dr Stegeman in de Maartenskliniek in Woerden, maar ik wil weten hoe lang duurt de revalidatie,en wat helpt????Mijn voet en tenen is na het gips behoorlijk gezwollen; hoelang gaar dit duren en wat helpt om het te laten slinken???het voelt allemaal nog stijf en pijnlijk, is ook dik.Gaarne advies of/en tips

lin | email | 17-04-2008

hallo,
Ik zie veel vragen over hoe oud je moet zijn voor de operatie...ik was zelf 14, 15 en 17jr toen ik werd geopeerd...nu was mijn situatie wel erg slecht ik kon niets meer zonder pijn en moest ook drie keer worden geopereerd!
De kans dat ik ooit weer normaal zou kunnen lopen na twee mislukte pogingen was zeer klein...maar ik kan nu zelfs weer sporten!
Ik heb wel heel erg veel pijn gehad (4jr)zeker snachts erg vervelend! Ibiprofen is een aanrader!
Helaas krijg ik nu last van de pinnen die in mijn voet zitten...is iemand die hier ervaring mee heeft? ik krijg regelmatig blauwe plekken op de plaats waar de pinnen zitten.

Mij | 10-04-2008

hoi hoi!

Ik ben nu een jaar geleden geopereerd aan mijn linkervoet (me rechtermoet nog!) heb er wel ontzettend veel pijn aan gehad vooral de eerste 2 weken.

Kreeg de eerste 2 weken een gips waar ik niet op mocht staan als me voet omhoog lag dan ging het wel maar als ik ergens naar toe wou hupsen en dus me been naar beneden moest laten hangen (ben helaas niet zo lenig haha) dan deed het wel ongeloofelijk zeer.

Na die 2 weken kreeg ik loopgips met een 'schoentje' eronder en kon er eigenlijk al diezelfde dag een beetje op steunen dit heeft wel nog 5,5 week gezeten.

Me knobbeltje is nu dus weg maar heb af en toe nog last van het littekenweefsel hebben meer mensen daar last van? heb ook het idee als ik bijvoorbeeld ballerina's draag dat het dan een beetje over me schoen 'hangt' zeg maar ben benieuwd of ik de enige ben die dit heeft??????

Al met al ben ik wel blij dat ik dit heb laten doen ondanks de pijn... ik weet nu wel wat me te wachten staat als ik me rechtervoet laat doen haha

Liefs Mij

Iris | email | 07-04-2008

Hallo iedereen,

Ik ben 20 jaar en heb sedert enkele jaren, ongeveer 7 jaar, last van fel uitstekende hallux valgus aan beide kanten van mijn voeten. Dit heb ik gerfd van mijn papa. Ik heb ook ongelooflijk veel last van rugpijn en pijnlijke knien. Heeft dit iets te maken met mijn voeten? Ik ben van plan om ze te laten opereren! Ik kan geen sandaaltjes of slippertjes dragen, omdat de hallux valgus teveel uitsteekt en dit echt niet mooi is. Ik ben ook iemand die supergraag gaat zwemmen, maar de laatste jaren kan ik dit niet meer omdat ik me teveel schaam. Dom h.. Ach ja! Ik dacht dat ik de enige zou zijn met deze kwaal, tot ik op deze site terechtkwam.. Ik ben blij dat ik niet de enige ben..

Groetjes vanuit Belgi,

Iris xxx

Gerda | email | 01-04-2008

Ik word overmorgen aan m'n hallux geopereerd. Drie jaar geleden is het ook al gedaan aan m'n andere voet. Het is me toen 200% meegevallen. Ik gebruikte drie keer per dag 1 brufen 600mg met 2 paracetalmolletjes en heb echt geen pijn gehad. Ik ga wel onder volledige narcose.

Ria | email | 19-03-2008

Hallo , ik sta ook op de wachtlijst voor een operatie aan mijn hallux en wil dit nog voor mijn vakantie half juli achter de rug hebben ? De operatie gebeurt in het Ikazia in R"dam , zijn er mensen die hiermee ervaring hebben ? Wel goeie hoop ik dan !
Groetjes Ria

Anoniem | 19-02-2008

Hallo, ik ben 17 jaar en ben december 2006 geopereerd aan een hallux valgus. Ik was dus 16 toen ik ben geopereerd, dat is vrij jong! Maar nu loop ik nog steeds in het ziekenhuis met klachten, ze hebben al van alles geprobeerd, steunzolen, therapie enz. Maar niks helpt. Ik heb last bij het afrollen van mijn voet, bij elke beweging die ik eigenlijk maak met mijn voet. Ik sport niet meer en kan amper stappen. dit is dus niet normaal voor een meisje van 17!
Zijn er nog meer mensen die nog zo lang last hebben of hebben gehad? En wat hebben ze er aan gedaan?

Woldine | 18-02-2008

Ben 7 wkn geleden geopereerd aan een hallux valgus en vandaag is het gips eraf gegaan. De operatie, onder volledige narcose, is me erg tegengevallen. De eerste twee weken mocht ik het niet belasten en had ik vreselijk veel pijn, daarna werd de pijn wel minder, kon ik de voet nog maar mondjesmaat belasten.
Mijn orthopeed zegt dat dat normaal is, en dat het volledige herstel vanaf nu nog wel een maand of drie kan duren. Ik moet in elk geval nog drie volle maanden wachten tot ik de voet weer kan belasten.
Mijn teen staat nu nog erg scheef, maar ook dit schijnt normaal te zijn als je net uit het gips bent. Het zal waarschijnlijk wel wat bijtrekken.

Bets Mulder | email | 14-02-2008

Ben4 Febr geholpen aan Hallux Falgus in het Tergooiziekenhuis in Hilversum.
Mijn arts was Dr v/d Visch en ik ben verdoofd met een ruggeprik.
Wist absoluut niet wat ik er van moest verwachten,maar al met al is het reuze mee gevallen.
Mag nu 2 weken niet lopen en dan moet ik voor controle.
Denk dat ik dan nog 4 weken loop gips krijg.
Heb alle vertrouwen in mijn dokter en wacht het maar rustig af!!!
Wel hoop ik dat ik weer leuke schoentjes kan dragen en vlotte sandaaltjes,want waar heb ik het anders voor over gehad?
Pijn heb ik absoluut niet gehad.
Het is wat mij betreft een aanrader,dus blijf er niet te lang mee lopen!!!!!!
Groetjes Bets Mulder

plonie | email | 19-10-2007

Ik zou graag info hebben van mensen die zich hebben laten helpen aan Hallux Valva in Spanje met laser, Ik heb steeds operatie uitgesteld maar nu moet het echt gebeuren.
maar ik wil niet lang met gips lopen, zoals mijn orthopeed zegt .

Inge | email | 22-07-2007

Hallo allemaal,

Ik ben 24 jaar en heb aan beide voeten een hallux valgus. In mijn geval is het erfelijk. Ik krijg steeds vaker last van mijn voeten (steken, roodheid, irritatie.. hardlopen gaat bijna niet) en ik zou daarom graag geopereerd willen worden. Ik ben hiervoor naar mijn huisarts geweest, maar zij zei dat ik maar brede schoenen moest kopen en op slippers moet gaat lopen... Kan iemand mij vertellen hoe ik nu het beste te werk kan gaan en hoe het zit met de verzekering als ik eventueel geopereerd zou kunnen worden? Alvast bedankt.

Kim | email | 28-06-2007

Hallo

Toch wil ik nog ff hier neer zetten hoe t is gegaan.
ik had afgelopen maanden een bericht geschreven voor te vragen of iemand mij kon zeggen wat ik kon verwachten van de operatie met ruggeprik, nou ik ben inmiddels dinsdag 26 juni geopereerd en het is mij allemaal reuze meegevallen.
De ruggerpik viel echt mee het zetten voel je niet en daarna voel je ook helemaal niets meer.
Het gaat nu redelijk goed alleen wat pijn maja met wat pijnstillers kunnen we ons wel helpen hihi.
gisteren moest ik even terug naar het ziekenhuis omdat het wat had liggen na te bloeden maar alles zag er goed uit.
Alleen staat de grote teen nog even scheef, weet niet of dat zo hoord maar dat hoor ik volgende week wel op controle.

Kim 1980 | email | 25-06-2007

Hallo

Ik ben 10 jaar geleden ook geopereerd aan een hallux valgus met algehele narcose, wat best goed is gegaan toen,nu moet ik na 10 jaar alweer aan hetzelfde worden geopereerd en wel morgen 26 Juni 2007, maar ik wil het deze keer met een ruggeprik laten doen, maar maak me daar wel een beetje druk over heb het hele weekend al niet geslapen haha.Kan misschien iemand mij vertellen hoe dat in zijn werk gaat en of ik echt helemaal niks voel???.Ik ben zo bang dat ik op een gegeven moment toch in paniek raak als ze beginnen te zagen ofzo. Ik heb namelijk geen zin in een algehele narcose omdat iemand die ik kon dat ook heeft gedaan en niet meer wakker is geworden terwijl het eigenlijk een heel kleine operatie was, vandaar dat ik de ruggeprik wil, maar hoor van iedereen dat dat niet fijn moet zijn en dat ik me helemaal weg moet laten maken.
Dus als je dit leest en denkt dat je mij daar antwoord op kan geven, dan zou ik dat heel fijn vinden liefst nog voor morgen.

Gonny | email | 15-06-2007

40 jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn hallux valgus aan beide voeten. ik ben nu 61. Tot nu toe zit er nog steeds in iedere voet een pen, waar ik geen last van had, behalve dan dat de grote tenen stijf zijn. Maar de laatste jaren kreeg ik van de rechter teen last (ontstekinkjes). En de arts adviseerde mij om de pen eruit te laten halen. Wat moet dat moet, maar ik zie er erg tegenop. Het gaat 6 juli gebeuren. Mijn vraag is; HEEFT IEMAND ERVARING DAT DE PEN ER NA JAREN PAS UITMOET??

Ik | 31-05-2007

Er zit enorm veel verschil tussen de zolenmakers. In ieder geval heb ik eindelijk een goede podotherapeut gevonden, Wender is de naam.

sharissa | email | 26-05-2007

Hoi,

Ik heb ook aan mijn beide voeten een Hallux Valgus. Bij mij is dit erfelijk en ik heb er al een paar jaar last van. ik ben nu 20 jaar, dus heb ik besloten om de operatie aan te gaan op 2 juli. Alleen lees ik overal allerlei vreemde gevolgen, zoals verlamde teen, nooit meer naaldhakken kunnen dragen, geen nagellak meer, herstel termijn van half jaar, ontstekingen, open wonden ga zo maar door. En nu begin ik toch te twijfelen ondanks de pijn die ik al jaren heb. Ik lees dat de operatie van jacqueline een succes was....ik vroeg me af of iemand mij kan vertellen naar welke ziekenhuis of orthopeed ik het beste kan gaan??

annie | email | 23-05-2007

ik ben vorig jaar mei ook geopereerd aan mijn rechter voet toen hebben ze een stukje bot weg gehaald en de teen ook recht gezet ik heb er een slechte ervaring mee ben nooit van de pijn afgekomen terwijl de arts tegen mij zij dat ik van de pijn af zou zijn na de operatie kan bijna niej staan en lopen gaat ook niej makkelijk meer wie heeft dit ook heb een paar weken terug een infectie in gehad terwijl de wond al bijna een jaar dicht is

Chloe | 18-05-2007

Hallo,
ik ben een meisje van 16 en heb in januari dit jaar een hallux valgus operatie aan mijn grote teen gehad. Ik heb toen 6 weken op krukken gelopen en een zog. Darcoschoentje gedragen. Helaas voor mij kwam er een (zeer zeldzame dus wees niet bang!) complicatie bij kijken waardoor ik 6 weken langer nog geen schoenen aankan. Sinds een aantal weken loop ik op gewone schoenen (wel met een extra stevige zool) maar ik mag tot de zomervakantie iig nog niet sporten.

Chloe | 18-05-2007

Hallo,
ik ben een meisje van 16 en heb in januari dit jaar een hallux valgus operatie aan mijn grote teen gehad. Ik heb toen 6 weken op krukken gelopen en een zog. Darcoschoentje gedragen. Helaas voor mij kwam er een (zeer zeldzame dus wees niet bang!) complicatie bij kijken waardoor ik 6 weken langer nog geen schoenen aankan. Sinds een aantal weken loop ik op gewone schoenen (wel met een extra stevige zool) maar ik mag tot de zomervakantie iig nog niet sporten.

Bas | email | 13-05-2007

Hallo Teenleiers, Ik ben ook in het bezit van een stijve grote teen (rigidis) met veel botafzetting maar loop nog zware bergmaratons e.d. dank zij een aanpassing (teensprong) aan de tussenzool van mijn hardloopschoenen door Huykman en Duyvenstein in Den Haag, dit kan alleen bij schoenen met een doorlopende zool, dus de oudere typen zoals de A6xtra-gel, ik loop hier al jaren mee, perfect!!! het afwikkelbalkje werkte bij mij niet meer.

Tony | email | 13-05-2007

Ik loop al 5 jaar met die kwaal heb mij een speciale inlegzool laten aanmeten en ik kleef nog altijd een Flexium tissue (gel) als ik loop en voorlopig gaat dat nog, ik heb nog pijn maar is draaglijk ,zou niet te vlug laten opereren,groetjes en suc6 aan allen

mvr. A. Sandkuijl uit Gouda | email | 05-05-2007

Hallo Allemaal,

Ik ga binnekort naar de arts want ik heb last aan beide voeten hallux valgus en wil geopereerd worden maar wie is de beste arts en welk ziekenhuis, na al die verhalen van jullie wordt ik toch een beetje zenuwachtig, graag een reactie

peter | email | 12-04-2007

Hallo,

Ik ben een hardloper en na klachten aan mijn teen is geconsateerd dat ik hallux rigidus heb. de ortophedist vond het beter als ik zou stoppen met lopen maar ik heb hier veel moeite mee. Zijn er meer lopers met deze klacht en is er hoop voor mij.
Zelf vind ik dat mijn teen nog redelijk bewegelijk is maar de pijnklachten blijven.
Ik heb mij ook een zool aan laten meten bij een podotherapeut maar dit mag nog niet baten graag een reactie.

Bertus | email | 12-03-2007

Hoi
Ik heb een hallux rigidus probleem. Althans dat vermoed ik . Rond het teengewricht is ekstra bot ontstaan waardoor de grote teen niet meer voldoende omhoog kan. Ik doe intensief aan danssport en het valt me op dat een aantal van de reacties afkomstig is van erg actieve sporters. Ik heb zolen van de podoloog gekregen waarbij de plek van het teengewricht zo laag mogelijk is gemaakt, maar dat helpt toch niet voldoende tegen de pijn. Na de training (3x per week) altijd een dag pijn. De podoloog zegt dat een stijve zool onder het teengewricht helpt (stalen plaatje). Zelf heb ik de indruk dat een zachte zool, die de schok opvangt beter is. Op sportschoenen van asics loop ik het liefst omdat bij deze de voet iets voorover staat. Maar ja daar kun je je niet overal meer vertonen. Vaak loop ik ook op sneakers. Zijn er ook dansers die dit probleem hebben.

Kees van Unnik | email | 02-03-2007

Hallo
Mijn vrouw zou geopereerd moeten worden
aan een rigidus (grote teen) .Mijn vraag is:
is er iemand die daar ervaring mee heeft gehad? Groetjes Kees

Wendy | email | 15-01-2007

hallo ik ben al 4 keer gepereerd aan mijn bijde voeten de laatste 3 gingen goed maar de laatste 2 jaar geleden niet ik heb er nog steeds last van heb nu orthopedische schoenen zelfs dat helpt niet ga nu naar ander ziekenhuis in nijmegen voor verdere onderzoeken. zit hierdoor al lange tijd in de ziektewet en dat is echt balen.

wendy | email | 09-01-2007

Ik vergeet nog iets voor de nacht heb ik een hallux valgus spalkje voor mijn voet dit moet ik voortaan blijven gebruiken.

wendy | email | 09-01-2007

Hallo allemaal,

!8 december geopereerd aan hallux valgus, bunion weggehaald teen op 2 plaatsen doorgesneden en 2 schroeven geplaatst.
Ik heb 2 weken een drukverband gehad en mag belasten opgeleide van pijn.
Teen en voet zijn erg dik en lopen is pijnelijk.
Ik pas gelukkig wel mijn bergschoenen zit wel krap maar ik kan wel de kinderen naar school brengen en daarna weer met voet hoog. over 3 maanden moet ik terug naar de arts. volgens haar kan de zwelling wel 3 maanden duren

marguerite Sneep | email | 05-01-2007

operatie gehad 27 okt 2006 correctie hamerteen, 2e teen rechter voet alleen bunion weggehaald, verband , 3 dagen niet belasten, daarna weekje op hiel lopen en daarna alles weer mogen doen; ben nu dikke 2 mnd verder , heb nog erge dikke teen, en ook pijn kan niet ver lopen; arts zegt kom over 3 mnd maar terug; daar moet je het dan mee doen; heeft ienmand een goede tip , zijn deze klachten herkenbaar?en hoelang duurt het voordat de zwelling afneemt?, gaarne advies; loop nu veel op slippers; en heb het gevoel van de regen in de drup te zijn gekomen; kortom ben er helemaal niet gelukkig mee.Wie herkent dit en kan me helpen?

Jack | email | 25-12-2006

Hallo allemaal, ik moet in januari voor artrose mijn teen vast laten zetten.
Ik heb alleen veel pijn als ik veel loop, als ik nu zo alles lees ga ik waarschijnlijk afbellen, ik wordt hier niet vrolijk van, ik ben 56 jaar en tob al een paar jaar en stel het steeds maar uit. Nu weet ik het zeker dat ik het niet laat doen. Hoewel mijn rechterteen ook al begint, doe ik het niet. Sterkte allemaal!!!
Jack

Margot | email | 10-12-2006

Hallo Ik ben een meisje van 14 en er is net ondekt dat ik hallux valgus heb. Ik heb veel pijn aan mijn beide voeten en moet geopereed worden. De vraag is alleen wanneer zijn voeten uitgegroeid?

m.sneep | email | 26-09-2006

wie heeft recentelijk een operatie [hallux valgux] aan 2e teen[hamerteen] ondergaan? ik sta ervoor en wil weten hoelang ik niet mobile ben; vgl mijn arts ga ik niet in het gips en hoeveel pijn je hebt

Jim Hoekendijk | email | 07-09-2006

Tony,

Hoe is de operatie verlopen?
Kan je alweer rennen?
Ik vraag je dit omdat ik zelf nu ook voor de keuze sta...

Groet, Jim.

H. Brandes | email | 06-12-2005

Ben vanochtend naar de gipskamer geweest, heb nu loopgips met zo'n schattig zooltje. Even wennen om er weer op te lopen na 2 weken, maar het gaat.
Niet echt gracieus, maar heb de krukken niet meer nodig. Teen staat een beetje raar, maar dat vormt zich hopelijk weer. Hechtingen eruit. En 6 januari gips eraf en voor controle. Dan zal het hopelijk weer goed zijn. Beetje last van de wond en mijn enkel, maar verder valt het nog mee.

groet Hlne

H. Brandes | email | 05-12-2005

Hallo,
Ik ben 18 jr geleden geopereerd door dr. Jaspers te Utrecht. Hallux Homan methode. week lang ziekenhuis en ongeveer 4 weken krukken en 3 weken loopgips. Tot onder mijn knie in het gips. Blij dat ik het gedaan had.Nooit meer last gehad.
Nu ben ik 2 weken geleden aan mijn andere voet geholpen. Ook door dr. Jaspers. Een nachtje ziekenhuis en loop nu 2 weken op krukken, alleen mijn voet in het gips. Morgen waarschijnlijk de hechtigingen eruit. Pijn viel mee. Dan de rest op loopgips, weet niet hoelang. Hopelijk is de afloop net als 18 jr geleden. Geen spijt gehad.

groet Hlne

Christel | 05-12-2005

Hoi,

Kan iemand me vertellen of de situatie zich verergerd. Ik bedoel, kan je er van verzekerd zijn dat je tenen zich helemaal gaan misvormen na een aantal jaren en is dat alleen maar wanneer je op krappe schoenen loopt. Ik loop nl. nu alleen nog maar op gympen die lekker ruim dus als pantoffels zitten.

Groetjes,
Christel

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Een mooie hoodie voor een deelnemer aan de Amsterdam Marathon, bestel wel op tijd!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!

hit counter