extreem trage darmwerking

mirjan | 20-05-2005

Vanochtend vertelde mijn arts dat hij recentelijk van een spreker op een "hardloop/artsen"-symposium had vernomen geen harlopers/sters te kennen met een trage darmwerking. Nou, ik wel (ikzelf). Na jaren internist/-artsenbezoeken (medicatie uit het buitenland: zelmac/tegaserod), vezelrijk voedsel, marathons lopen ben ik nu bijna in een diep dal beland en beheersen mijn darmen nu mijn leven. Kortom, ik ben ten einde raad. Wie herkent dit en heeft tips om mijn maag-/darmstelsel optimaal te laten verlopen?

Er zijn 90 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

mar | 26-05-2005

mirjan
Bij mij helpt hardlopen en vezelrijk voedsel ook niet. Al dertig jaar last van 't zelfde euvel. Ik drink iedere avond thee van Zonnatura (natuurlijke stoelgang). Nadeel is dat 't wel dat je darmen er aan gewend raken.

mirjan | 27-05-2005

Dag Mar, dank voor je reactie. Inmiddels heb ik me laten vertellen ik baat zou kunnen hebben bij de producten van Solgar (www.solgar.nl) en dan vooral de multi billion dolphilus capsules. Deze zorgen voor een evenwichtige darmflora en dragen bij aan een betere spijsvertering. Ik heb een pot besteld en begin er dit weekend mee (wel duur, ca. € 37,-; maar goed ben nu inmiddels de wanhoop nabij en vind het 't proberen waard. Als je geïnteresseerd bent na het verloop, laat het dan even weten.

mar | 30-05-2005

mirjan
Hi Mirjan, ik hoor erg graag hoe deze pillen je bevallen. Heb nog even opgezocht wat er allemaal in zit. Ik heb ook al eens een keer zoiets dergelijks van Orthica ingenomen. Hielp niet echt bij mij.
Succes!

Marielle | 30-05-2005

Mirjan, heb je weleens lijnzaad geprobeerd? Dit kun je van zonnatura kopen en in je yoghurt, kwark of bijvoorbeeld vla doen. Het is vrijwel smaakloos dus daarvoor hoef je het niet te laten.

Ik heb hetzelfde probleem gehad. Mijn darmen waren verslaafd aan, je raadt het nooit, sigaretten. Zelfs toen ik 'gestopt' was (ben eigenlijk na jarenlang roken echt verslaafd geweest) had ik die ene sigaret 's ochtends wel nodig. Een verschrikkelijke gewoonte is dat geweest voor jaren

Sinds dec. 2004 ben ik daar vanaf. Die thee van Zonnatura kan ik je niet aanbevelen. Ik kreeg er ontzettende krampen van. Ik eet wel regelmatig gedroogde pruimen, gooi regelmatig lijnzaad door mijn zuivel en eet alleen volkoren brood en pasta.
Wat je ook kunt proberen is een eetlepel lijnzaadolie te gebruiken, maar dat is zo ontzettend vies dat ik je dat alleen maar kan afraden.
Succes

mirjan | 31-05-2005

Hallo M&M, jullie kunnen het niet bedenken of ik heb het al geprobeerd. Door al die buikpijn kwam ik in een vicieuze cirkel terecht (niet eten, niet kunnen afgaan), waardoor ik weer teveel afviel. Via een diëtiste volg ik nu ruim 1,5 jaar een vezelrijk dieet van zemelen/allbran/gedroogd fruit/volkoren producten etc. Daarbij gebruik ik movicolon. Mijn gewicht houd ik nu redelijk op peil (57 kg/170 cm). Ergste van alles blijft de dagelijkse buikpijn, of ik uitelkaar knal. Ben sinds zaterdag begonnen met de multi-billion dophilus .... even afwachten dus ..!

mirjan | 31-05-2005

hallo m&m; dank voor jullie reacties. Sinds 1,5 jaar volg ik een vezel- (en koolhydraatrijk) dieet via de diëtiste en ben dus al bekend met lijnzaad/zemelen/allbran/gedroogd fruit etc. Soms geeft het me verlichting, maar meestal een erg opgeblazen gevoel. Omdat ik ervoor moet zorgen niet in een vicieuze cirkel terecht te komen (pijn/niet eten/afvallen), moet ik ervoor zorgen dat ik blijf eten. Het hardlopen (ca. 40 km in de week) biedt helaas ook geen soelaas. Ik doe dit voor de ontspanning en gewoon omdat ik het heerlijk vind even "eruit" te zijn. Sinds zaterdag ben ik begonnen met de "mb-dophilus", dus ...

mirjan | 31-05-2005

... dus ik moet nog even geduld hebben. (Zie inmiddels dat mijn mail enigzins "dubbel" is, want ik was 'm kwijtgeraakt). Wat wel een "troost" is, dat ik dus echt niet de enige ben die wel sport, maar toch deze klachten heeft (ze zijn er dus wel, helaas).
In mijn vorige mail had ik het over movicolon (= op recept). Volgens de arts kan het geen kwaad (?!) dus gebruik ik het gewoon. Al mijn "hoop" is nu gevestigd op de capsules. Ik laat jullie weten hoe het verder gaat, gr. van mirjan

Anne | 31-05-2005

Hallo Mirjan,

ik zag je berichten en heb nog een vraag: Is er bij jou al eens onderzoek gedaan naar de werking van je darmen?
RP Vitamino (orthomoleculaire hoek, is op internet te vinden) doet dit, en dan uitgebreider dan in het reguliere gebeurt.
Een orthom. therapeut of arts kan je dan afgestemd op jou advies geven voor evt. dieet of supplementen.
Wordt helaas niet vergoed, maar misschien wel de moeite waard.

Anne.

mirjan | 01-06-2005

Dag Anne,
Heb inderdaad jaren bij de internist gelopen en diverse darmonderzoeken gehad. Uiteindelijk kreeg ik -als een soort proefkonijn- het medicijn Zelmac (Tegaserod). Dit middel stimuleert de werking van de darmen, maar laxeert niet. Had ik baat bij. Helaas is het onderzoek afgelopen en maar is dit medicijn nog steeds niet geregistreerd in Nederland. Via Zwitserland heb ik het nog een halfjaar "gekocht", maar is uiteindelijk zo kostbaar, dat ik nu weer "terug bij af" ben. Jouw optie ga ik (in mijn pauze) na. Dank voor je reactie, wie weet ...

Anne | 01-06-2005

Hoi Mirjan,

jammer zeg, dat iets waar je baat bij had niet meer kan.
Het onderzoek bij Vitamino is een ontlastingonderzoek. Ik heb het zelf net laten doen i.v.m. candida.
Wat precies onderzocht wordt kun je ook vinden op de site van Pillie Willie (de site-naam weet ik niet precies, maar is met google meteen te vinden)
Daar vindt je een "hoofdstuk" candida en hypoglycemie, bij "mijn verhaal" kijk je dan bij het sticky waarin Anne, de therapeute daar, zich voorstelt. Daar staat info over het onderzoek.
Ook daar kun je evt. vragen kwijt.
Succes!

mirjan | 01-06-2005

Hoi Anne (ff hotline); heb iets gevonden n.a.v. je eerste suggestie. Via de orthodrogist (wist niet dat dat bestond) vond ik onder "nature secrets" REZYME. Leest interessant voor mij. Omdat ik nu net met de mb-dophilus ben begonnen, wacht ik nog even af. Vind het wel super van je dat je zo snel reageert. Ik hoop van harte dat het met jou (en m&M) wel beter gaat, want als je niet lekker in je fel zit, ben je -naast een last voor jezelf- dat ook voor je omgeving. Ik laat uiteraard nog van me horen en sla jouw suggesties op.

Anne | 01-06-2005

Hoi Mirjan,
fijn dat het al iets heeft opgeleverd.
Het onderzoek dat ik noemde kan interessant zijn omdat je dan zicht kunt krijgen op de oorzaken en het daar aan kunt pakken.
Ja, dit zijn inderdaad dingen van de lange adem, die invloed hebben op je hele systeem.
Ik heb goede hoop dat het met een dieet en supplementen de goede kant op zal gaan
Ook veel goeds voor jou!.

Grietje | 01-06-2005

Ik heb zo'n ontlastingsonderzoek afgelopen maand laten uitvoeren via Vitamino. Dat is erg nuttig als je al jaren klachten hebt. Mij mij kwam er dan ook precies uit welke bacteriën/gisten de overhand hebben, dan wel te kort komen. Ik gebruik nu voedingssupplementen om de balans van de darmflora weer te herstellen en ik eet geen suiker en witmeelproducten meer. Wel veel vezels en veel drinken. Ik hoop dat dat resultaat zal hebben.
Ik kan je in elk geval het onderzoek aanraden en ook de site van Pillie Willie.

mar | 02-06-2005

Hé super! Even REZYME opgezocht. Ga dat maar eens proberen. Heb ook een tijdje ''colon clean'' gebruikt. Maar ja, als je een keertje stopt en/of vergeet ben je weer terug bij af. Ik eet geen/heel weinig suiker en NOOIT witmeelproducten. Wel veel groenvoer, bruin brood, vis en weinig vlees. Als REZYME niet helpt ga ik ook maar eens het Vitamino onderzoek laten uitvoeren.
Succes allemaal!

mirjan | 02-06-2005

Wil nog even kwijt dat ik het überhaupt super vind dat er reacties op "mijn" problemen komen. Dacht echt, zeker na de uitspraak van de arts, dat ik met mijn sportactiviteiten "alleen" stond. De opmerking over suiker, maakt mij aan het twijfelen. Ben nu eenmaal een zoetekauw. Wellicht moet ik dat of zoetstofmiddelen minderen. Ook ik ga verder onderzoek doen naar de genoemde sites. Nogmaals dank en succes allen. Ik kom er bij jullie op terug.

Groetjes van Mirjan

mirjan | 09-06-2005

Ik gebruik nu bijna twee weken advanced multi-billion dophilus. Gestart met 2x daags een capsule, maar toch sinds een aantal dagen overgegaan naar 3x daags en dat bevalt me goed. De klachten zijn niet weg, maar wel aanzienlijk verminderd. Daarnaast blijf ik wel de movicolon gewoon gebruiken. Gaat lekker en blijf voorlopig zo doorgaan.

Marielle | 09-06-2005

Harstikke mooi, Mirjan.

Ik gebruik een aantal weken Chlorella en volgens mij heeft dat ook een reinigende werking.

Veel succes.
Marielle

Anne | 09-06-2005

Fijn dat je resultaat hebt, hoop voor je dat het doorzet,

Succes,
Anne

mar | 10-06-2005

Mirjan
Fijn dat het beter gaat met je. De REZYME gebruik ik nu al een week. Heb wel een opgeblazen en misselijk gevoel. Ben na een paar dagen ook maar weer de colon clean gaan gebruiken (met de rezyme). In ieder geval beter dan die agressieve laxeermiddelen.
Hou ons op de hoogte!

mirjan | 10-06-2005

hallo mar, even reagerend op de REZYME. Mijn opgeblazen gevoel is dus aanzienlijk verminderd met de advanced mb-dophilus. Het gaat zelfs zo goed, dat "uit eten gaan" weer in de picture is. Klinkt misschien allemaal erg dramatisch (maar was het eigenlijk toch ook wel). Ik weet dat het nogal kostbaar is, maar toch is het zeker het proberen waard. Via www.solgar.nl ontdek je de verkoopadressen. Misschien toch iets voor jou?

marie | 13-06-2005

oh zo herkenbaar
ik heb helaas weinig tijd aangezien ik in n internetshop zit, maar die darmen zijn om depressief van te worden, energieloos terwijl je een goede conditie hebt. ik slik al heel lang forlax, t helpt alleen de ontlasting zacht te houden, echter komt t nog voor om 6 dagen geen ontlasting te hebben. as. donderdag onderga ik een darmreiniging, hydrotherapie. tijd is om, komhier op terug

mirjan | 15-06-2005

dag marie,
Forlax ken ik niet. Bij movicolon wordt er vocht onttrokken om de darminhoud soepel te houden en de werking van de darm te bevorderen. In ieder geval komt de stoelgang wel "op gang". Bij mij werken mijn darmen heel traag, wat weer heel vervelende (andere) problemen geeft. Weet niet zo goed wat ik me bij hydrotherapie moet voorstellen. Iets als het doorspoelen van de darmen met water? In ieder geval veel succes morgen!

marie | 29-06-2005

wel, de hydrotherapie (google:center for colon health a'dam) was zeker interessant om eens te proberen, echter 2 dagen ziek en nog steeds n problematische darmwerking. Ze raden n kuur aan van min. 6 keer. Echter ik ben nu aan t trainen voor new york (1e marathon) en zie dat dus niet zitten, om deze gezondheidsproblemen is mijn ambitieniveau laag, uit rennen is het doel! vandaag n osteopaat bezocht, goede nieuws: alles bij mij is gezond, echter probleem is daarmee niet opgelost. Het enige wat ik nog kan verzinnen (want ook ik heb alles al gedaan of geprobeerd) is het stress-symptoon... Ik ga nu maar eens de mb-dophilus opzoeken. Ik ben benieuwd of e.e.a. nu nog steeds aanslaat mirjan?

mirjan | 30-06-2005

hallo marie,
Uiteraard ken ik jouw probleem niet, wel herken ik de wanhoop en de doktersbezoeken. Op dit moment gaat het goed. De mb-dophilus zorgt ervoor dat er "rust" is in mijn buik. Heb nu een grote order rechtstreeks uit Amerika geplaatst via www.solgar.com (scheelt aanzienlijk in geld!). Met daarbij de movicolon 2x per dag en domperidon voor elke maaltijd (beide via de arts) gaat het al vier weken aanzienlijk beter. Baat het niet dan schaadt het niet; het proberen waard. Succes!

Anna | email | 18-07-2005

Ik heb hetzelfde probleem. Sport veel en heb toch last van verstopping. Ben bij arts geweest en die heeft mij Forlax gegeven. Heb ook een keer movicolon geprobeerd maar dat was net zeewater, niet te pruimen. Bovendien heb ik gehoord dat Movicolon water ontrekt en Forlax voegt alleen maar water toe aan je ontlasting. Ik gebruik 1 zakje per dag en het gaat heel erg goed. Misschien helpt dit ook bij jullie. Succes

marie | 19-07-2005

ik slik dat dus ook, forlax 2 zakjes, alweer 2 jaar denk ik, en dat werkt ook enigszins. Ik gebruik er iets homeopatisch bij, carduus marianus pentarkan, en sindsdien ben ik wel van die idiote opblazerij af, het was echt niet meer normaal, alles bleef gewoon in m'n strot hangen. Het gekke is dat dat n middel is voor je lever, ik vond het in n homeopatisch boek. Maar uiteindelijk hebben al die dingen met elkaar te maken natuurlijk. Misschien ook iets om te proberen...

daan | 30-07-2005

Ik neemzeker al 25 jaar SENOKOT. Dit is een plantaardig laxatief op basis van sennapeulen. Ongelooflijk dat ik het al zolang (moet) nemen. Mijn darmen zijn eraan verslaafd. Ben een maand of 4 geleden beginnen hardlopen omdat ik dacht dat dit de oplossing zou zijn, maar niets is minder waar.

corinne | email | 08-09-2005

Hoi Mirjam,

Ik herken jouw problemen heel goed en ook die van de anderen op de site. Na jaren tobben heb ik het nu redelijk op orde. Inderdaad gezond eten etc. maar probeer toch de suiker te laten staan. Hoe moeilijk het ook is. Zonder pijn is toch belangrijker dan suiker. Het duurt ruim een jaar voordat je het kan accepteren maar dan heb je welilcht geen pijn meer. Er zijn ondertussen zoveel alternatieven als je goed zoekt dat het best te doen is.

Jessica | 04-10-2006

Fijn dat ik uiteindelijk op deze site ben gekomen!!! Ik sport dus ook zeer fanatiek en heb ook last van verstopping. Ik ben nu ook aan de movicolon en hoop dat het enigzins gaat werken. Zo aan het einde van de middag wordt mijn buik hard en zet helemaal op; lijkt net of ik opeens 5 maanden zwanger ben. Ik heb dit al jaren, maar nog steeds geen oplossing gevonden... Ik ga vanavond even alle berichten op de site doorlezen en hoop dat ik iets kan vinden (mocht de movicolon ook niet werken). Hoop zo dat het een keer over gaat......

hehoi | 04-10-2006

Ik heb afwisselend last van obstipatie en diarree.
Vaker het laatste en zeker de afgelopen maanden. Beide is echt vreselijk: weinig energie, en een slechte concentratie. Altijd krampen, slecht slapen etc....

Ik hoop dat er ooit een oplossing komt. Met voeding en sport doe ik al alles wat mogelijk is. Sterkte allemaal!
Ik ben blij dat ik niet de enige ben, maar het helpt niks...

Peter | email | 03-02-2007

Alle reacties gelezen, heb zelf een enorme pijn in de darmen. Wat het enigszins verlicht is alcohol!

Maar ja, ik kan toch als ontbijt geen wijn drinken?

Nu het recept gekregen voor Zelnorm, helaas geen geregistreerd middel, net het bericht gelezen dat er voor het op de markt brengen in ons land van het middel een negatief advies is gegeven!

Kan iemand van jullie mij vertellen, of ik het kan verkrijgen via Internet?

Alvast bedankt

Peter

pol | email | 10-03-2007

neem ook sorflax softène en zelmac als het na 2 weken niet meer te doen is laat ik mij op de oude manier een lavement zetten met 2 l sunliht zeepsap dan ben ik volledig verlost je moet wel zo een speciale kan hebben en canules van 30 cm steek eens uw lichtje op bij een ervaren verpleegster

marian | 10-03-2007

@pol,
waar jij het over hebt is dus een klisma.
weet je wel dat je op die manier eroor zorgt dat je darmen lui worden?
en dan spoelen met zeepwater.
weet je wel dat je daarmee zweren in je darmkanaal kunt veroorzaken?
sorry, maar ik vind je tip niet goed!
en ik kan het weten, ik ben toevallig een verpleegster!

pol | email | 10-03-2007

rechtzetting forlax op enkele teksten eerder

pol | email | 11-03-2007

@mariane

indien je iets beter weet ik ben altijd bereid met mijn arts erover te spreken
kent u het medikament zelmac

jean-pierre | email | 30-03-2007

mirjan,
normaal is de intelligentie van je natuur en dus ook je lichaam, de faktor die als je natuur vrij is van de invloeden van je persoonlijkheid, de regulator van alle processen erin (vb de adem gaat ook door tijdens de slaap). Daarom kan ik je alleen maar aanraden om eens diepe ontspanning te proberen en tevens enkele kriyas (yoga)te beoefenen. meer info op vindt u bv op www.bahoedakayoga.be of bij de belgische yogafederatie.

kim | 30-03-2007

Hallo

Lees hier veel over medicatie.. Hebben jullie de natuurlijke middelen al geprobeerd? Ik heb ook maanden medicatie genomen maar ben er geen fan omdat het je darmen lui kan maken, als je dan ooit stopt, lukt het helemaal niet meer.

Wat bij mij zeer goed helpt: lijnzaad. 's morgens wat yoghurt met lijnzaad. Ook nog gedroogde pruimen op nuchtere maag. Helpt bij mij even goed als de medicatie en lijkt me toch iets gezonder.

mirjan | 30-03-2007

@pol
Ik heb zelf ook een aantal jaar zelmac gebruikt. Eind 2001 begonnen met een proef via het ziekenhuis (medicijn was niet geregistreerd). Zelmac bevordert de knijpkracht van je darm (= geen laxeermiddel). Had er baat bij. Na de proef van ruim een jaar was het finito. Heb het zelf toen nog een tijdje pariculier gekocht via een apotheek in Limburg (kwam uit Zwitserland), maar het werd uiteindelijk te duur.

@)jean-pierre
Wellicht heb je gelijk. Stress doet veel met je lijf, maar goed "ultiem" ontspannen vind ik lastig. Desalniettemin dank, ga het in ieder on line opzoeken

Evelien | email | 31-03-2007

Na jaren lopen tobben met maag darm klachten, gebruik ik sinds 2004 zelmac. Het is ene medicijn wat niet op de markt is in Nederland, ik kreeg het na een onderzoek in het ziekenhuis. Maar nu wil de verzekering het niet meer vergoeden en het is zeer prijzig!!! Weet iemand of je aan zelmac ook op ene goedkopere manier kan komen? Door bijvoorbeeld het zelf te bestellen!!!

Joris | email | 05-04-2007

Zelmac (tegaserod) is sinds 30 maart 2007 van de markt gehaald wegens carvdiovasculaire bijwerkingen (verhoogde kans op hartinfarct)

Joris | email | 05-04-2007

Zelmac (tegaserod) is sinds 30 maart 2007 van de markt gehaald wegens carvdiovasculaire bijwerkingen (verhoogde kans op hartinfarct)

lies | 29-04-2007

1 maal daags: eetlepel maiskorrels (uit blik/pot) simpel en goedkoop.

ozcan kilic | email | 13-06-2007

Hallo Mirjan,
hoe is het gebruik van mb dolphius capsules je bevallen?
Mijn moeder heeft last van "luie darmen" en heeft om de rwee dagen een opgeblazen gevoel en kramp.
Ik ben benieuwd naar je ervaringen.
groetjes
ozcan

Miranda | 14-06-2007

Ook ik ken het irritante en hardnekkige probleem van obstipatie. Wat bij mij nu wél helpt is een ´klefdieet´. Naast de gewone maatregelen (volkoren, groente, enz), voedsel eten met veel vocht erin. Dus geen brood en crackers, maar een bakje doorgekookte volkoren pasta met prutje als lunch. Geen droog ontbijt, maar havermout. Het schijnt dat er zo ´aan het eind van de reis´ nog voldoende vocht in het voedsel zit, waardoor de darmen hun werk beter kunnen doen...
Nou ja, het helpt iig.

mirjan | 17-06-2007

hallo ozcan,
beter laat dan nooit ... ben met de capsules gestopt (ging in begin goed, maar ...). weer naar arts en diëtiste geweest en heb nu een zuivelvrij dieet (lactose intolerant) en een vezelrijk dieet. lastig om goed te doen, maar ben heel gemotiveerd, omdat het echt super gaat. geen yoghurt met vezels meer, maar echt bewust en goed eten en vezels tellen. (ook geen chocola, ijs, noem maar op). verder neem ik 1 tot 2 movicolon per dag, dus dat helpt me te ontlasten. heb net weer heerlijk 11 km gelopen en heb genoooten. via google kun je veel info opvragen over lactose intolerantie, dus ...

Hennek | 17-06-2007

Ik begin iedere dag met een flesje lauw water........misschien de meest simpele tip maar voor mij werkt het al jaren afdoende.......wie-weet voor jou ook!

mirjan | 17-06-2007

hoi hennek,
kweet het, ben ermee opgestaan en mee naar bed gegaan. echt tegen het warme aan; 's ochtends een glas en 's avonds twee glazen achter elkaar. moest er alleen maar van plassen. hielp voor mij dus niet, helaas. maar goed, heb nu goede hoop, want het gaat best goed eigenlijk ;-); hoop nu voor wat langere tijd!!!

ozcan kilic | email | 07-07-2007

hallo Mirjam,
Je schreef dat je bent gestopt met mb dolphius capsules> Waarom? hielp het niet of waren er bijwerkingen?

Ik heb een flesje gekocht en ga vrijdag a.s. 13 juli naar mijn moeder in istanbul. hoor graag van je.
groetjes
ozcan

Mirjan | 19-07-2007

hallo ozcan,
Net terug van vakantie en midden in een verhuizing (vandaar (te) late reactie). Capsules hielpen in begin wel, maar later trad denk ik toch een soort gewenning op. Vooralsnog gaat het redelijk goed. Op advies van de diëtiste ga ik nu Darmocare van Bonusan gebruiken. Verder houd ik me aan mijn dieet en tracht zo goed en gevarieerd mogelijk te eten.
Succes!

Margarida | email | 30-09-2007

R.dam, 30 september 2007
Beste Mirjam,
Ik heet Margarida en heb al de berichten van de diverse mensen met trage darmwerking op je site gelezen. Ik heb denk ik ook, alles al geprobeerd. Met alles wat ik totnutoe heb gebruikt, heb ik nooit baat gehad, ik ben er alleen maar dik van geworden, ( soms lijkt het wel of ik bijna moet bevallen ). ik ben een actief mens, kom geen lichaamsbeweging tekort, maar toch...... Iuister niet meer naar adviezen van medemensen, maar eet bijna alleen nog maar rijke soep, met groenten en een handje rijst. Een andere keer, met een handje macaroni of spaghetti, o.i.d.

Over een paar maanden bericht ik je weer.

vriendelijke groet en succes voor iedereen.
Margarida.

Suzan | email | 17-10-2007

Hallo allemaal,

Zelf heb ik heel veel last gehad van obstipatie maar heb iets gevonden wat echt werkt, alternatieve therapie...kijk es op www.allergie-weg.nl Wie weet helpt dit jullie ook wel, mij iig heel erg goed!
Succes!

Groetjes
Suzan

Marjolein | 21-10-2007

Mirjan,

Ik heb hetzelfde probleem, een prikkelbare darm en een ontzettend trage darmwerking. 8 Zakjes movicolon per dag helpen nog niet voldoende. Wat een beetje helpt is probiotica en enzymen. Ik loop ook bij een orthomoleculair therapeut. Kun je mij vertellen op wat voor manier Zelmac bij jou heeft geholpen? Geeft het geen gewenning aan je darmen? Hoe kun je het vanuit Zwitserland bestellen?

groetjes Marjolein

mirjan | 23-10-2007

marjolein,
Toen ik Zelmac gebruikte, was dit nog niet erkend als medicijn in Nederland. Hoe dat nu zit, weet ik niet. Zelmac is geen laxmeermiddel, maar 'geeft' een soort knijpbeweging aan je darm. Via mijn huisarts (verwijziging en toestemming) en huisapotheek werd het medicijn geleverd door een apotheek in Limburg (werd dus geregeld tussen de beide apotheken). Let wel: het kost veel geld!
Op dit moment gaat het goed met mij, doordat ik de zuivel uit mijn eten laat (geen opgeblazen gevoel en geen pijn). Verder gebruik ik nog wel movicolon (1x per dag) en eet ik heel vezelrijk. Die samenstelling (geen zuivel/vezelrijk/geen vlees) heb ik besproken met een diëtiste. Door een evenwichtig dieet gaat het al enige tijd goed.
Hoop van harte dat jij ook 'een weg' kunt vinden, waar ook jij uiteindelijk baat bij kunt hebben.

Marjolein | 31-10-2007

Hoi Mirjan,

Bedankt voor je antwoord! Voor mij wordt het dan wel heel lastig om dit medicijn te proberen. Ik denk namelijk niet dat mijn arts er toestemming voor zal geven om het te gebruiken.
ik ben blij dat het met jou nu een stuk beter gaat! Ik volg ook een streng dieet (ik ben voor veel producten overgevoelig), en neem allerlei supplementen. Maar helaas heeft dat geen effect op mijn veel te trage darmen. Ik hoop nog steeds dat er ooit een oplossing komt. groetjes van Marjolein

Ati | 31-10-2007

@ Marjolein
Overgevoelig voor veel producten? Neem eens een kijkje op de site allergie-weg.nl. Misschien heb je er iets aan. Sterkte.

Jeroen & Nellie | email | 02-11-2007

Hallo Mirjan,
Mijn vriendin gebruikt ook Zelmac en dat helpt haar ook heel goed, echter heeft ze vandaag van haar huisarts te horen gekregen dat het niet meer geleverd word. De apotheek in Limburg waar je over spreekt, is de Internationale Apotheek en daar is het niet meer leverbaar. De fabricant Novartis heeft het op verzoek van de FDA (Amerikaanse overheidsinstelling Food and Drug Administration) van de schappen gehaald. Uit studies is gebleken dat er een verhoogde kans is op een hartaanval of beroerte. Novartis zelf heeft aangegeven dat het wel gaat om mensen die al bekend zijn met hartproblemen. Aangezien ze bij de Internationale Apotheek geen idee hadden waarom het middel uit de handel is gehaald, ben ik nu zelf op zoek gegaan naar het hoe en waarom, vandaar ook dat ik jouw berichten hier tegen kwam (zoekopdracht op Zelmac) en ik jou nu ook maar informeer. Mocht je het niet al vernomen hebben, mijn excuus voor het brengen van dit slechte nieuws.
Ik kan helaas geen links invoegen, maar mail gerust als je de info die ik heb gevonden wilt lezen.

Sterkte!

mirjan | 06-11-2007

dag jeroen & nellie,
ik heb zelmac ongeveer 1,5 jaar gebruikt, maar dan praten we ook weer over een aantal jaren geleden. het verklaart voor mij in ieder geval wel waarom het medicijn maar steeds niet in nederland werd toegelaten. dank voor je/jullie berichtgeving. een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!

Alida Amelsbeek | email | 16-12-2007

Stuur eens een email naar mijn adres met wat je eet en drinkt. Dan wil ik gratis voor je kijken of je misschien een voedings-foutje maakt. Vaak zit het probleem in een klein hoekje.

Soms is een behandeling van een goede osteopaat ( weke delen van de darm ) ook een optie.

Kijk maar op mijn website

--- www.infoanv.nl ---

vr.gr. Alida

lucia.bremer | email | 08-01-2008

ik zit ook met het enorme probleem van luie darmen en dus ook voor veel dingen allergisch. Dat is logisch want wanneer je darmen niet goed werken heb je ook kans op veel overvoelingheid van onze voedse.
ik gebruik al jaren lang seenapeulen maar moet gewoon weer een gezonde stoelgang krijgen.
helpt movicolon wel??? of niet.

tamara | email | 21-02-2008

hai met tamara ik heb ook en te trage darmwerking ben naar het vu geweest en heb movicolon+magnesiumtabletten gekregen het laatste blijkt zowel de maag als de darmen makkelijker te laten werken de klachten moeten binnen 4 weken afgenomen zijn afwachten maar zoals het nu gaat is geen leven
groetjes tamara

thea | email | 24-02-2008

activia drinkyoghurt,en op je nuchtere maag een heel groot glas lauw water ,moet jij eens opletten.
zeker geen laxeer middelen gebruiken ,worden je darmen alleen maar luier van.spreek uit ervaring.

Maaik | 27-02-2008

HA! Misschien een goede dietiste bezoeken en allergie test ondergaan (ontlasting laten onderzoeken). Een tip: gedroogde abrikozen of pruimen (3stuks) paar uur laten weken en s ochtends op de nuchtere maag met een glas water opeten. S avonds voor het slapen gaan idem. Tussen de middag 1 eetlepel lijnzaad olie. Haal alles wel bij de natuurwinkel ivm bestrijdingsmiddelvrij. Minimaal 4 a 5 liter vocht op een dag...Het heeft mij super geholpen! Succes

Micky | email | 07-03-2008

Hai mensen,

Hier nog iemand met darmproblemen. De arts zei, na een colonscopie, dat ik het PDS heb. Toen dacht ik, onmogelijk want ik sport 4 keer in de week, eet gezond en heb geen stress!!
Is het PDS nu de oorzaak van mijn darmproblemen of andersom, bijv. door een infectie. Hmmmm interessant.....

Op dit moment heb ik "particulier" een TFT test lopen, een uitgebreide Faeces test op parasieten, antigenen etc. en een urine onderzoek op schildklier, candida en histamine.
Over 2 weken krijg ik de uitslag van alle onderzoeken. Misschien kan ik wel mensen blij maken met alle kennis die ik sinds 2 jaar heb verzameld.
Oh ja, sennapeulen gebruikers, ondanks dat het niet schadelijk is, gebruik het niet te lang, het maakt je darmen nog luier!!!

Tot horens lotgenoten!!

Micky

Carina | email | 09-07-2008

Hoi allemaal,

Ik heb sinds 3 weken bijna niet tot helemaal geen stoelgang.Ik heb van me huisarts microlax gekregen maar dat hielp niet.Ik ben toen weer terug gegaan en ben door gestuurd naar het zkhs in Oostburg,daar een echo en darm/maag foto's laten maken.Maar ze konden niks vinden,weer terug naar me arts en kreeg toen een laxeer middel voor geschreven,maar ok dat helpt niet.Ik fiets veel,drink genoeg eet gezond,en weet niet waar het aan kan liggen.Op de dag van vandaag alleen hele kleine kuitels gehad en verders niks.In deze periode met dat gedoe met me darmen ben ik ook bijna 5 kilo afgevallen,of dat er iets mee te maken heeft,beats me.Wie ken dit probleem,en wat is er aan gedaan.

Ik denk ook aan doorspoelen van me darmen,ga morgen 10 juli weer voor de 3e keer terug naar me huis arts.

cpj | email | 13-08-2008

hallo heb jullie verhalen gelezen,heb zelf ook beetje trage darmen let op eten extra fruit enz.een paar maande geleden moest ik een nier onderzoek ondergaan en 2 liter per dag drinken om goed door te spoelen drink ik 1 1/2 l,thee,koffie,melk,sap,water ging goed nu werden,darmen trager,huisarts snapte niet als je meer drinkt zou je meer ontlasting moete hebben niet dus,plassen dat ging vlot,en kreeg een opgeblazen gevoel voelde een beetje zwanger en werd zwaarder,movicolon van de arts gekregen,niet fijn moet je na 2of3dagen de hele dag,pakje het om de 2dagen heb je om de 2dagen ontlasting,tot het onderzoek regelmatig genomen na het onderzoek,begonnen elke morgen 1sneedje brood te vervangen door 1sneetje ontbijtkoek,weer 1 1/2 l,drinken soms meer na 2 weken had ik weer een normale stoelgang 6à7 keer in de week wel opletten met wit brood,extra fruit of multisap met vezels gebruiken,verder beweeg,sport,denk als je meer gaat drinken dat je dat,eerste uitplast en de rest vasthoud,darmen altans mijn darmen vocht niet vast houden ondanks vezel en groeten volkoren brood enz, daarom je darmen trager worden.ik heb ook lijnzaad/olie geprobeert dat hielp niet .
groetjes en succes allemaal

LB | 16-08-2008

Te weinig vet in je voeding kan ook zorgen voor obstipatie.
Alles waar sennakruid inzit is fout!Het maakt je darmen lui&buikpijn.Mn diëtiste was r HEEL negatief over.
K heb ook last van obstipatieklachten.
Ik heb eerst duphalac(lactulose) gebruikt.T maakt je darmen NIET lui & zorgt dat r vocht in je ontlasting komt -->snellere doorstroom.
Ik vond 't rotspul,naast dat k het niet bepaald lekker vond,werd mn ontlasting er ook niet meer van.Het werd wel dunner(geen keutels).Verder ging ik er ook vocht van vasthouden,bijna 1kg!
Ik heb hierna probiotica van Toppharm (drogist) gebruikt.Dit leek in de 1e week goed te werken,daarna niet meer.
Nu heb ik van de dokter n homeopatisch medicijn gekregen.T heet Bryophillum en werkt echt super!Ik heb 3x daags 1 theelepel poeder voorgeschreven gekregen & mijn darmen doen het er prima op. Daarnaast werkt het niet in op je darmen,dus je darmen kunnen er niet lui van worden.
Sommige mensen gaan 1x id paar dagen naar t toilet.Dat is de natuurlijke stoelgang.T is niet goed als je echt van die harde keutels & weinig hebt.
VRDR: ^4 liter vocht per dag is schadelijk voor je nieren. teveel drinken kan leiden tot de dood(watervergiftiging).

LB | 16-08-2008

Te weinig vet in je voeding kan ook zorgen voor obstipatie.
Alles waar sennakruid inzit is fout!Het maakt je darmen lui&buikpijn.Mn diëtiste was r HEEL negatief over.
K heb ook last van obstipatieklachten.
Ik heb eerst duphalac(lactulose) gebruikt.T maakt je darmen NIET lui & zorgt dat r vocht in je ontlasting komt -->snellere doorstroom.
Ik vond 't rotspul,naast dat k het niet bepaald lekker vond,werd mn ontlasting er ook niet meer van.Het werd wel dunner(geen keutels).Verder ging ik er ook vocht van vasthouden,bijna 1kg!
Ik heb hierna probiotica van Toppharm (drogist) gebruikt.Dit leek in de 1e week goed te werken,daarna niet meer.
Nu heb ik van de dokter n homeopatisch medicijn gekregen.T heet Bryophillum en werkt echt super!Ik heb 3x daags 1 theelepel poeder voorgeschreven gekregen & mijn darmen doen het er prima op. Daarnaast werkt het niet in op je darmen,dus je darmen kunnen er niet lui van worden.
Sommige mensen gaan 1x id paar dagen naar t toilet.Dat is de natuurlijke stoelgang.T is niet goed als je echt van die harde keutels & weinig hebt.
VRDR: ^4 liter vocht per dag is schadelijk voor je nieren. teveel drinken kan leiden tot de dood(watervergiftiging).

natscha | email | 20-05-2009

Hoi Mirjan,
dat Rezyme, gebruik je dat momenteel
nog? Ik heb al ruim een jaar bijna elke
keer als ik iets eet een zeer opgeblazen(
en soms ook pijnlijk) gevoel in mijn buik/darmen.
Heb alternatieve therapie gehad en ben bij
de maagdarmleverarts + huisarts geweest maar
dit mocht niet baten. Nu gooien ze het op PDS, maar ik kan het er nog niet bij laten zitten. Het
voelt zo vervelend! Nu weer: net bord groenten + ei + rijstwafel op, en compleeeet opgeblazen. Jech!
Ben benieuwd naar je evt. tips.
groetjes Natscha

steven | email | 23-05-2009

Hoeveel van jullie gebruiken de pil?
Ik ben na veelvuldig onderzoek tot conclusie gekomen dat de pil een grote invloed heeft op de werking van het lichaam.
Het verstoord de hormonen,die nodig zijn voor verschillende processen in de vertering.
Ik raad aan om met de pil te stoppen en condoom te gebruiken.
moest er een scheur in condoom zitten na controle kan de morning after pil nog gebruikt worden.

danny | email | 01-06-2009

aardperen eten, super gezond voor de dikke darm!

Katje | 01-06-2009

@ Steven: Wat voor een onderzoek heb je gedaan? Wat zijn concreet de conclusies die eruit gekomen zijn en met welke methoden ben je tot die conclusies/data gekomen?

yvonne | email | 09-09-2009

Ik heb al jaren last van obstipatie netzoals een ieder van jullie. Ben ook al jaren aan het stunten met eten en medicijnen. Volgens de huisarts(en) zat het in de familie en moest ik er maar mee leren leven. Nu heb ik net een onderzoek gehad bij de internist. Ik heb een zeer trage stoelgang (hoe verrassend), maar ook een verzakte bekkenbodem, veroorzaakt door een (zware) bevalling. Wat ik dus ook zal proberen te eten (vezels, veel drinken etc.) niets zou voldoende helpen, want het kan er niet in normale vorm uit. Door de verzakte bekkenbodem is mijn endeldarm dusdanig verzakt, dat de voorwand van de endeldarm mijn anus afsluit. Nu begrijp ik eindelijk waarom alles wat ik ook probeerde (behalve een grote hoeveelheid pillen) niet hielp. Het kon er simpelweg niet doorheen. Vervelend, maar er is tenminste een oorzaak bekend nu. Nu op naar de laxeermiddelen, maar ik hoef me niet langer schuldig te voelen dat ik er niet voldoende aan doe. Ik wil het jullie ook meegeven, want ik lees dat veel van jullie ook ontzettend jullie best doen met voedingsmiddelen etc.terwijl er misschien ook een andere oorzaak aan ten grondslag ligt.

bb | 07-10-2009

hallo lotgenoten
ik heb dus al jaren last obstipatie.
Het begon eigenlijk al 15 jaar geleden toen ik zwanger was. Daarna is het nooit meer geworden zoals het vroeger was.
Na jaren tobben met klachten van vermoeiheid ben ik er via de alternatieve geneeswijze toch een stap verder want ik heb last van een traagwerkende schildklier.
Echter de darmen blijven traag werken.
Ook heb ik last met het eten van tarwe producten. Het is niet medisch vast gesteld maar ik volg nu een glutenvrij dieet.
Mijn zoon heeft sinds zijn derde jaar een gluten allergie en ik denk dat ik het ook heb maar het is niet bewezen.
Verder heb ik alle laxeermiddelen al zo'n beetje geprobeert maar nog steeds niet gevonden waar ik echt blij mee ben.
Mijn darmen zijn echt lui. Zelf 1 of 2 zakjes movicolon helpen niet om de ontlasting uit die darmen te krijgen, Als ik meer vezels ga eten dan wordt alles zo dik dat ik het er helemaal niet meer uitkrijg geperst. Mijn meest prettige oplossing die wel werkt is een microlax (mini-klysma) maar dat mag eigenlijk niet van mijn arts.
Morgen ga ik weer naar mijn arts in het ziekenhuis en ga vragen of ik forlax mag proberen misschien werkt dat bij mij beter dan movicolon.

valerie | email | 13-10-2009

ik heb een spastische dikke darm, voor het hardlopen nooit ieerder last van gehad, heb nu een combinatie van produkten die echt super helpt:
ochtend: eetlepen colon clean door de pap
4 gewelde pruimen
middag 4 volkoren spelt boterhammen
avond zakje metamucil van de dokter..
en nog 2 gewelde pruimen.
nu gaat het superrrr

Brechje Nauta | email | 28-10-2009

Lieve allemaal,
ik heb behoorlijk last van opstipatie.
Alleen zuivelproducten en citrus producten
werken bij mij ongeloofelijk laxerend.
Ik kan niet eens uit eten gaan want een
sausje is voor mij al de beruchte druppel.
ook moet ik nu vanwege huiduitslag op een glutenvrij dieet.(glutenallergie)
Dus geen zuivel producten en geen gluten.
Wie kan mij aan recepten helpen?
Ik ben gek op soep,maar altijd alleen maar groente of kippesoep gaat naar lange tijd vervelen.Hoe maak je bv champignonnesoep
of ossestaartsoep,jus e.d. Straks met kerst wil
ik ook graag eens iets anders dan anders.
Wie o wie wil mij helpen?

Groetjes en allemaal ook succes.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuk shirt voor hardlopers die het met gemak doen :)

Vakantie-discount, accomodaties

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over