Pijn overgang van achillespees naar kuitspier

regis | 10-01-2006

Sinds een goede week pijn aan de achillespees op de plaats waar die overloopt naar de kuitspier. Er is geen verdikking en ook de sportarts en kine vonden geen zwelling. De pijn is er vooral bij het afduwen van de voet terwijl de pees niet pijnlijk is bij het betasten ervan. De sportarts zij dat het een overbelastingsblessure is maar zei ook dat ik mag blijven doorlopen wat ik echter niet zal doen. Herkent iemand zichzelf

Er zijn 23 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

rene | email | 10-01-2006

Ik heb laatst hetzelfde gehad als wat jij hier beschrijft. Ik ben er gewoon mee doorgelopen. Ik heb wel een iets rustiger tempo gekozen en heb steeds de reactie afgewacht om te bepalen wat ik de volgende training zou doen. Ik heb er nu geen last meer van. Heb afgelopen weekend ook gewoon de halve van Egmond gelopen. Ik heb de klachten ongeveer twee en halve week gehad. Het verergerde niet in die periode

reg | 11-01-2006

vriendelijk bedankt rene voor de reaktie

ben | email | 20-01-2006

in 2002 onderging mijn vrouw een operatie aan de achillespees(afgescheurd).maar sinds ze uit het gips kwam heeft zij al die tijd met pijn rondgelopen. pijn die overgaat van de pees naar de kuit. de dokters orthopediesten die wij siensdien al geraadpleegd hebben zijn niet meer te tellen. ze heeft ongeveer een 10tal verschillende zolen gedragen . maar de pijn verdwijnt niet. de pijn situeert zich steeds bij het stappen. ze voelt geen pijn als ze rust! heeft er iemand het zelfde probleem en is dit te verhelpen? met dank

Lambert | email | 30-01-2006

Ik heb denk ik dezelfde klacht als Regis. Tijdens de training begon mijn kuitspier pijn te doen. Ik ben gestopt en wandelend naar huis gegaan. Ik merk dat het door rust beter wordt, maar na drie dagen weer gaan trainen wordt de pijn weer erger. Ik weet nu niet meer wat het beste is helemaal stoppen met trainen, totdat de pijn over is of kleine stukjes lopen, en zo de training enigzins op een zacht pitje op pijl houden.
Wie weet raad?

Vliet | 30-01-2006

Laat eens kijken naar je spronggewricht. Ik had dezelfde klachten en een fysio heeft daarna het spronggewricht rechtgezet. Na 2 weken nergens meer last van. Succes!

Anthony | 04-02-2006

Koop siliconen hieltjes voor in de schoenen. Die ontlasten je kuitspieren.
Daarnaast tweemaal daags kuitspieroefeningen doen.

Dit zijn de adviezen die mijn fysio heeft gegeven. Of het werkt??? Ik hoop het.
Ik wil weer sporten!

Marry | 04-02-2006

een vriend van mij had ook kuit/achillespees klachten. sportfysio en sportarts (ook een echo laten maken) konden niets vinden.

nu zit ie met een volledig afgescheurde pees en kan ie misschien (???) over een paar maanden weer gaan trainen.

pas dus op met dit soort klachten. zelfs als de medische wereld niets kan vinden.

Koos! | 06-02-2006

Ook ik heb een paar maanden last van deze klachten gehad. Zeurende pijn bij het opstaan en daarna vrij snel weg.

Omdat ik bang was conditie te gaan verliezen ben ik er rustig mee doorgelopen. Lopen is verslavend?! De laatste twee weken zijn de klachten zo goed als weg.

1. Goede warming-up
2. Rekken van de (lage) kuitspieren en achillespezen (bij rekken de knie van het achterste been ook iets buigen)
3. Deel van de schoen bij de achillespees zachter gemaakt door veel te "kneden".
4. Lichtjes lopen door op de midden- en/of voorvoet te landen. Je mag je voetstappen niet horen.
5. Standbeen misschien iets gebogen.

N.B.: Ik denk dat schoenen ook debet kunnen zijn voor dit soort klachten. Vaak is het gedeelte bij de achillespezen vrij hard. Bij het landen (op de hak) drukt dit op de achillespees. Ik denk dat mijn volgende hardloopschoenen minder "pompeus" gaan worden.

Maar er zijn zoveel loopstijlen en -techieken... Experimenteren helpt.

In het (online) boek "Running Fast and Injury Free" van Gordon Pirie staan wat tips.

http://www.gordonpirie.com/
http://www.geocities.com/jsgilbody/Gordon_book_040104.pdf

Roy | email | 11-02-2006

Ik denk dat het een combinatie is de verslaving , schoenen en luisteren naar je lichaam, bij mij schoot het er in pijn in de overgang achilles / kuit mijn strategie 2 maanden rust wat bereft lopen, na twee weken starten met oefeningen op je tenen staan 30 X meerdere malen per dag, daarna op de trap op je tenen zodat we de achilles tevens rekken daarna traplopen en uitbouwen.Ik doe dit nu vanaf 8 januari en ben van plan om eind februari weer te starten met een rondje van schrik niet drie minuten.
In maart schrijf ik nog een stukje of mijn strategie heeft geholpen.

Har | 11-02-2006

ik sukkel al 2 jaar met deze klacht, huisarts, sportarts, fysio, sportfysio, echo, mri, allmaal niks te vinden, te voelen of te zien. ik loop nu een paar maanden met een kuitbrace om. geen centje last en gaat perfect. zonder deze brace loop ik met een "zwabberende" kuit en lichte klachten kosten: plm 10,00 bij perry sport.

tis het proberen waard.

Lambert | email | 23-02-2006

Op 30 januari heb ik gereageerd op de klacht van Regis. Ik heb sindsdien nog wel eens een poging gedaan om de training weer op te pakken, maar telkens als ik een kilometer of twee op weg was kwam de pijn weer terug. Wandelen naar huis terug daarna een heel eind fietsen, pijn gaat weg.
Zoveel mogelijk rust houden.
Pas vanmiddag heb ik 5 km kunnen lopen zonder dat de klacht weer terug kwam, (4 dagen geleden was dat nog anders) alhoewel ik wel een moe been kreeg. Dus even wandelen tussendoor. Het gaat de goede kant op, maar of ik de marathon van Rotterdam mee kan doen is nog een heel groot vraagteken.

jan | email | 03-03-2006

Ik heb al meer dan 10 jaar hier last van. Dan weer doorgelopen, dan weer rusten. Nu heb ik mijn voet zo getaped dat hij `snachts in een hoek van 90 graden staat. Na 4 nachten was ik links klachtenvrij en na 3 nachten was ik rechts klachtenvrij. Ik kan nu weer alles pijnvrij doen. Is nog 1 keer teruggekomen, procedure herhaald en weg was de pijn.

ans | email | 14-06-2006

Bijna 2 jaar geleden is er iemand met een winkelwagen op mijn achillespees ingereden. Maanden later kreeg ik last. Langzaam opstarten, pijn bij het lopen, geen lange afstanden kunnen lopen. 's avonds niet kunnen staan of lopen. De orthopeet schreef mij een nachtspalk voor onder 60 graden en overdag een achilles-trainer (sok met siliconen voor de doorbloeding) wie heeft hier baat bij gehad? ik moet pas over 4 maanden terug.

Wout | 16-06-2006

Kijk eens op http://blog.seniorennet.be/jules/archief.php?ID=369 en klik eens met je linker muisknop op de afbeelding links boven. Wat je daarna leest is zeer interessant in jou geval. Het kan MOGELIJK de oplossing zijn voor jou probleem en dat van veel meer mensen met pijnklachten overal in het lichaam.
Ik heb het handboek besteld en inmiddels ontvangen en er is een werelds voor me open gegaan. Wie wil niet voor 29,95 van zijn pijnklachten af?

Succes ermee

marian | email | 27-06-2006

IK heb vanmorgen terug een poging ondernomen om te gaan lopen, na een week loopvrij te zijn.Maar na 500m moest ik al stappen. Ondertusssen heb ik wel gezwommen en gefietst zonder problemen.
Ik vraag me af of ik nu de pijn moet trotseren of volledig rust moet nastreven? Ik ben bang dat er iets gaat afknakken.
Nochtans, twee weken geleden had ik dezelfde klachten in de rechterkuit en die zijn vanzelf overgegaan. Nu zit ik met die pijn in mijn linker kuit en die gaat maar niet weg.
Bij het gewone stappen voel ik geen pijn en wil dan eens proberen hoe het zit met het lopen en lap, daar was die pijn weer.

Johan | 27-06-2006

bij dezelfde klachten heb ik onlangs 2,5 maand fysio gehad. vanaf 0 beginnen met stabiliteitsoefeningen (op 1 been staan) tot aan 3 x 15 minuten hardlopen met 1 minuut wandelen tussendoor. klachten zijn wel over nu en ik ben volledig belastbaar.

wellicht iets om over na te denken?

Martino | 28-06-2006

het feit dat je na 500 meter al weer moet stoppen betekent dus dat er al weer sprake is van overbelasting. begin aan de basis en start met gewoon oefeningen doen om de spieren sterker te maken. als je de oefeningen steeds zwaarder maakt en je blijft klachtenvrij kan je over een paar weken het lopen gaan hervatten. ook dan weer aan de basis beginnen met bijvoorbeeld 10x 1 minuut lopen, 1 minuut wandelen.en dat langzaam aan verder uitbouwen. 1 week rust is blijkbaar niet genoeg.

of pak het slim aan en ga onder deskundige begeleiding revalideren.

Tijmen | email | 12-07-2006

Ik heb hetzelfde probleem. Ben s'ochtends gaan 'rennen', eerste 2 blokken zijn meer een soort strompelen. Maar uiteindelijk gaat het beter. Ik ren ongeveer 15 minuten strek en ga naar werk. Het moment van optillen van de hiel met de kuitspier is dan pijnloos.
Het begon met noppen (voetbal) op te harde velden. Ik weet ook niet wat te doen. Leuk is anders. Ik denk dat opwarmen en de hele achterkant strekken van je pezen tot je rug helpt.

brit | 22-02-2008

Hoi ik loop al 2 jaar met achrillespees klacht en dan met het beging van rennen enz. ik loop nu bij die fysio maar ik denk dat het niks helpt want ik voel geen verbetering

verheyden marc | email | 24-10-2010

heb hetzelfde probleem. heb al vanalles geprobeerd, maar tot nu helpt niks. wat ik wel weet is dat het iets te maken heeft met schoenen, wat sinds ik nieuw schoenen heb(loop en werk) heb ik problemen.

andre | email | 02-01-2011

ik heb vaak last als ik voetbal of ren :S

mariah | email | 09-03-2012

ik heb sinds mijn 7e last van mijn achillespezen niks wat er is geprobeerd werkt ook de fisio niet dus dat raad ik ook niemand aan ik kan me laten opereeren maar dan moet het later nog paar keer dus ik loop nog met pijn rond

ben gijsbers | email | 16-08-2017

heb plotseling pijn een beide achillespezen
gekregen s morgens toen ik opstond.geen sportblesure /verstappen of wat dan ook.
enigste wat ik kan bedenken heb een dag op slippers gelopen.na 5 weken pijn iets minder en verlegt zich naar kuitspier daar blijft het zeer doen. nieuwe steunzolen/fysio/oefeningen helpt eigenlijk niet
wie heeft er een goed advies

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over