Jumper knee : wie is er van af?

Spring Hannah | email | 26-04-2006

Iemand hier goede ervaringen mee? Wie is hier ooit afgekomen? Hoe ernstig was het? Hoe lang heeft het geduurd voor je eraf was? En wat heb je gedaan (sportarts, fysio, oefeningen, stretchen,...)? Hoe langzaam heb je de training opgebouwd? Wat heb je verder gedaan? Overigens, genezen ijs pakkingen of nemen ze alleen de pijn weg?

Er zijn 126 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

Erwin | email | 01-05-2006

Ik heb er zelf vele maanden last van gehad, maar via SMA kwam ik bij een fysiotherapeut die mij er in enkele weken vanaf heeft geholpen, door 2x per week massage op het pijnlijke punt (bij mij ergens op de binnenkant van de knie) waarbij ik zelf 3x per dag oefeningen moest doen vnl om het bovenbeen te versterken
Siendsdien helemaal geen last meer, er is hoop! Succes!

Hannah | 01-05-2006

Hey Erwin, fijn om dit te horen. In die tijd dat je er vele maanden last van had, deed je er toen ook al iets aan? Of heb je gewoon maanden gewacht met naar een arts gaan?

Ikzelf heb a.s. donderdag een afspraak bij de huisarts, dus dan kunnen we de mogelijkheden eens bekijken. Verder onderzoek is een optie maar fysiotherapie heb ik ook nog niet gehad. Alleen oefeningen.

Bogaert Pieter | email | website | 02-05-2006

Dag iedereen, hiereens een belg met eenreactie, nl. heb zelf last van een jumpersknie, wat ik moest doen was ontstekingsremmers nemen (Biophenac) in combinatie met kinť (voorgeschreven door specialist in ziekenhuis) Ik blijf wel wat fietsen en moet eerlijk zijn, heb nog enkele sessies voor de boeg, (manuele massage, totaal18 beurten) en het gaat me beter en beter, hopelijk binnenkort voor het voetbalseizoen er helemaal vanaf! groeten Pieter

Frank | 02-05-2006

Bij mij heeft de fisiotherapeut zo te lezen het zelfde gedaan als bij Erwin(is een behoorlijk gevoelige therapie), het heeft bij mij zo'n 2 mnd geduurd, en tot nu nergens meer last van. Ook heeft de fisio in die tijd een soort tape langs een pees geplakt (van boven de knie naar onder), dit ter ontlasting van de blessure.
Ik loop nu weer een dikke 2 maand met afstanden tot +/- 20 km

Frank | 02-05-2006

Nog even op je andere vragen:
De blussure was bij mij behoorlijk lastig, zelfs bij normaal wandelen had ik er last van.
Toen ik pijnvrij was weer begonnen met 20 min. , maar toch wel snel weer naar 50' , een uur enz.
Verder geen ijspakking gebruikt en ook niet aangeraden gekregen.
Wel spierversterkende oefeningen gedaan

Hannah | 02-05-2006

Mmm, ik kreeg spierversterkende oefeningen, strekoefeningen en koude compressen als voorschrift en steunzolen om de oorzaak op te heffen. Een fysio/kine heb ik nog niet bezocht. Maar omdat het niet over is en omdat ik als grensarbeider toch beter een Belgische arts ga zoeken, ga ik binnenkort naar de huisarts. Misschien kan die mij doorverwijzen naar een kine.

Hannah

Hannah | 02-05-2006

Overigens, Frank en Pieter: dank jullie voor je reactie en Pieter ook beterschap! Frank, jij begon meteen met 20 minuten. Ik wissel 1 minuut lopen met 1 minuut wandelen af en dat 5 keer en heb alweer behoorlijke pijn dezelfde avond.

Frank | 02-05-2006

@ Hannah, Ik ben wel pas weer begonnen toen ik helemaal pijnvrij was. Ook ben ik op nieuwe schoenen gaan lopen. Moeilijk te zeggen of dit ook heeft geholpen , maar het werd er i.i.g. niet slechter van.
Om naar een Arts te gaan om een doorverwijzing te krijgen is denk ik een goede beslissing.
Sterkte met je blessure

Pieter | 08-05-2006

You're welcome Hannah! Alleen mss. nog dit, de specialist in het ziekenhuis raadde me in combinatie met Biophenac (ontstekingsremmers) een kinesist aan die moet behandelen met Ultrason, warmte, zal dit hem morgen voorstellen, mss is hij wel niet goed bezig?

Hannah | 09-05-2006

Pieter, wat is mss? Ik hoop ook dat het beter zal gaan. De huisarts adviseerde dat ik naast de overpronatie ook het beenlengte verschil (1 cm.) moet compenseren. Ik ga dat inderdaad maar eerst proberen. Uiteindelijk heb ik nauwelijks klachten, zolang ik maar niet loop. Ook ik hoop dat het helpt maar ik weet het niet. Lastig om te moeten vertrouwen op anderen, omdat je er zelf totaal geen verstand van hebt.

Een treurige Hannah | 17-06-2006

Hier even een reactie van mijzelf. Ik ben eindelijk naar een fysiotherapeut gegaan. Ik zal best ooit jumperknees hebben gehad, maar momenteel heb ik last van het kraakbeen direct achter mijn knieschijf. Waarschijnlijk Chondromalacie Patellae (verweking van het kraakbeen achter de knieschijf). Op mijn leeftijd (bijna 50) is de prognose slecht. Het zijn vaak voorstadia van arthritis. Nogal wiedes dat alles wat ik deed tegen jumperknees niet hielp.

erik | 17-06-2006

Hello,
ik had ook enorme last van jumpersknee.
Schokgolftherapie met daarna stabiliteitsoefeningen en stretching hebben mij volledig afgeholpen van die hardnekkige blessure.
Veel succes !

cees | email | 07-04-2007

Helaas heb ik sinds een maand ook last van een jumpers knee. Zelf ben ik bijna klaar met mn studie als fysiotherapeut. Het is erg belangrijk om de bovenbeen spieren te trainen (voor en achterkant). ook pak je daarbij de bilspieren aan. Los van de krachttraining is stabilisatie ook erg belangrijk. ZO krijg je de juiste sturing van de knie weer terug. Vooral in het beginstadium van de klacht zal fietsen en zwemmen beter zijn dan gelijk te beginnen met kracht training.
Succes en ik hoop dat jullie er allemaal zo snel mogelijk van af komen.

groetjes

Hannah | email | 08-04-2007

Weer een update van Hannah: ik ben nog steeds bezig. Heb soms wel wat last van mijn knie (nu weer wat meer na een inspanningstest) maar al met al blijft het, met soms een weekje rust en dan maar weer een week of zo terug in mijn trainingsschema, best binnen de perken. De orthopeed zei dat er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand is dus dat is wel een steun in de rug (ik heb niet meteen het gevoel "als ik doorga, verziek ik misschien mijn knieen totaal). En nu weet ik, na de inspanningstest, dat ik veel langzamer moet lopen. Hopelijk verbetert dat de zaken ook.

Cees | email | 20-04-2007

fijn om te horen dat mensen er vanaf komen, moet ook spierversterkende oefeningen doen.. ben nu een maandje bezig en heb helaas het gevoel dat het erger wordt :(.. Maargoed volgens de fysio moet ik toch doorgaan met de oefeningen. Ook last gewoon met wandelen etc.. maar we gaan door.. Ik word ook gemasseerd elke week op de aanhechtingen bij mijn knieen (pijnlijk!).. Ik hoop toch echt weer in Augustus te kunnen voetballen! :)

Hannah | 21-04-2007

He Cees, Succes!!! En het klopt wel wat je zegt: bij mij werd het ook eerst erger ipv beter. Dat duurde wel een jaar.

Ik weet niet of dit een tip voor jou is, maar, toen ik een hardslagmeter kocht, bleek dat ik telkens in mijn anaerobe fase (Weerstand) trainde, hoewel ik dacht rustig bezig te zijn. Nu loop ik vnl. extensief en af-en-toe intensief. Iedere wandelaar met een Chavalier King Charles spaniel haalt mij makkelijk in. Het is geen gezicht maar ik hoop dat ik daardoor minder blessure gevoelig loop. Die snelheid komt hopelijk ook wel weer. En zo niet, dan begin ik gewoon wedstrijden langzaam lopen ;-)

Renť | 19-07-2007

Bij mij is een jumpersknee geconstateerd na een voetbalblessure waarbij ik mijn knie verdraaid heb. Ik loop hier nu zes maanden mee. Ik heb fysie en acupunctuur geprobeerd maar zonder enig resultaat. Ik moet zeggen dat ik bijna ten einde raad ben. Sporten (hardlopen, skileren, tennis en fitness) is voor mij namelijk dť uitlaatklep. Heeft iemand dť tip als het gaat om de juiste therapie?

Pieter | 23-07-2007

Hallo, be hier na al die tijd toch nog eens met een reactie; en wat voor ťťn...

Ben na alles geopereerd geworden inj september '06, en niet echt met resultaat! Dus zo al vanalles geprobeerd, en het laatste wat ik gehad heb is een ESWT behandeling. Dit is een behandeling met ultrason, xat me wel geholpen heeft. Nu is het trainingsseizoen terug begonnen, meegetraind, nu terug wat meer last. Nochtans genoeg rustig voorbereiding gerespecteerd. Kwam nu iemand tegen die zelfde probleem gehad heeft, onstekingen aan de knie. Zelf geopereerd geweest, (2x!) heeft een osteopaat opgezocht, en dit was zijn redding geweest. Alles was zinloos, tot die behandeling bij een osteopaat. Die zoekt naar de oorzaak, ipv direct te behandelen. Zijn reden van de ontsekingen waren en gekanteld bekken + wervel die vast zat in ruggengraat, waardoor de ene kant steeds meer belast werd. Nu, hopelijk zal dit een nieuwe oplossing bieden, want wanneer je redelijk sportief bent, is dit ferm ambetant. Mijn bekken was volledig naar rechts gebogen, wat ikzelf kon zien. Nu zien we wel en hopen we op een positieve afloop....
Grtn

Mona | email | 23-07-2007

Hallo beste mensen,
Mijn kinderen spelen hockey en hadden op een gegeven moment en na diverse blessures erg veel last van hun knieŽn. Ook zij hadden spierversterkende oefeningen gekregen, die hielpen wel iets maar hadden geen blijvend resultaat. Zodra er weer intensieve belasting was kwam de pijn terug, zo erg dat ze bijna niet meer konden lopen. Sport zomaar opgeven? Was zelfs niet goed gaf de huisarts aan. We hebben de tip gekregen: "Laat ze iedere ochtend Brinta pap eten, misschien missen ze een aantal cruciale voedingsstoffen die ze hard nodig hebben om deze belasting aan te kunnen". Dit hebben we gedaan en de klachten zijn verdwenen. Misschien een aanrader voor jullie?

Hannah | 23-07-2007

@ Mona

Dank je wel voor de tip. Ik lust geen brinta maar slik wel dagelijks glucosamine en eet iedere dag kwark met muesli als ontbijt en doe oefeningen. Alle beetjes helpen.

Stan | 05-08-2007

Hallo iedereen,

Ik denk zelf(na de mening van Hannah, en dit gesprek) dat ik ook een Jumpersknee heb. Ik heb de vraag of het ook kan te maken hebben met de groeispurt(ik ben zelf 14 jaar)(sta best hoog in Nederland, doe zelf alle atletiekonderdelen, maar ben vooral goed in springnummers) Mijn zus had ook een keer last aan de onderkant van haar knie, en de arts zei dat het waarschijnlijk over zou gaan als ze uitgegroeid was. Verder heeft ze nog wat gewichten gekregen voor haar benen, om die spieren te versterken. Ik heb het 2 jaar geleden een beetje gehad, waarna het opeens weg ging(wonderbaarlijk). Nu voel ik het echter weer, terwijl ik toch bijna ben uitgegroeid(weet het, ben erg vroeg)

Tevens heb ik een paar maanden geleden ook een te grote klier gehad, 3.4 centimeter ofzo,gelukkig is die weer naar normale grote geschronken voor de operatie.
Groeten, stan

Stan | 05-08-2007

Lijkt me ook niet leuk, om al op je 14 te beginnen met het slikken van al die goedjes...

Pascal Mantiri | email | 07-08-2007

Hi allemaal,
IK BEN ER VANAF!!!!!
2 jaar geleden raakte ik overtrained voor de de marathon Snowdonia in Wales(ik deed de halve versie , unieke afstand daar).
Ik heb de zwaarste versie gehad, zelfs pijn bij uitstappen van bus etc. Ik heb goede fisio gehad aangezien ik 2 weken geleden zonder pijn de halve bergmarathon in Davos
heb gelopen. Ikheb hierbij rustig getraind en nu nog steeds geen pijn. Ik heb zelfs de dagen erna nog over 2 bergen gewandeld.
Ik ben enorm blij dat me dit pijnloos is vergaan want ik was enorm radeloos en heb nu mijn doel de hele marathon langzaam weer in mijn vizier.
Kiik maar eens op de website: www.swissalpine.ch. Dan begrijp je hoe blij ik ben dat ik weer pijnvrij kan lopen.

Stan | 07-08-2007

Hallo

Ik ben vandaag naar de huisarts geweest, die heeft me geadviseerd om eerst een foto te laten maken, en daarna, ongeacht het resultaat, naar een fyso te gaan.

Misschien ligt het eraan dat ik zo jong ben, maar Zondag had ik verspringen-training gehad(geen probleem, niks). Waarna ik een sprintje ging trekken, toen kreeg ik er weer last van, en kon ik haast niet meer lopen, de dag erna deed alles pijn, de trap oplopen, gewoon lopen, buigen van de knie. Maar vandaag is het weer een stuk minder, voel niks meer bij gewoon lopen, niks meer bij traplopen, en ook niks bij het buigen van mijn been. Alleen nog als ik er erg veel kracht op zet.

(waarschijnlijk helpt het als je jong bent, ik train samen met een sprinter, die heeft het ook gehad, maar die was er binnen 2 maanden helemaal vanaf, hij is ook 14 jaar))

Rene | email | 14-08-2007

Heb ook ruim een jaar klachten van dezelfde aard. Ben nu anderhalve maand bezig met gerichte krachttraining olv fysiotherapeut. Mijn linkerknie/ been was veel zwakker dan de rechter. Geen wonder dat deze steeds weer overbelast werd! Ik moet wel door de pijn heen oefenen, maar heb geen extra na-pijn bijvoorbeeld de volgende dag.

Klaas | email | 29-08-2007

Niet normaal, wat een vervelende blessure. Ik loop ik er nu al langer dan een jaar mee (aan beide knieŽn). Ben nu 2 maanden bezig met shockwave en train om de dag in het fitnesshonk (legpress) om de pees weer wat in fatsoen te brengen, schiet nog niet echt op. Iemand nog andere goede ideeŽn?

Rosita | email | 10-10-2007

Om eerlijk te zijn loop ik nu al 7 jaar lang met deze klachten. Dokters stuurden me eigenlijk altijd weg met "oh zit vocht in je knie gaat wel over" "overbelast, je moet rustig aan doen" "groeipijn" "meidenkwaal" enz. Tot ik vorige jaar na uitgaan niet eens meer op mijn benen kon staan de dokter eiste om naar het ziekenhuis te mogen. In het ziekenhuis rmi&foto's laten maken waar niets uit kwam. Tot slot heeft het ziekenhuis nog een verkeerde diagnose gesteld, ze vertelden mij dat t een PCRP(of iets dergelijks) was, maar mijn fysio zei dat bij mij dit niet het geval was en het een jumpersknee was. Nu na ruim half jaar behandling bij de fysio ben ik nog steeds niets opgeschoten en wordt ik waarschijnlijk binnenkort doorgestuurd door mn fysio naaar het ziekenhuis in Amsterdam.
Hoop dat ik er zo snel mogelijk af kom! Weet ook niet of er dergelijke behandlingen zijn als opereren?

Jimmy | 11-10-2007

Rosita, je gelooft het ziekenhuis na scan en foto niet en de fysio wel meteen? De fysio heeft je anderhalf jaar niet verder geholpen... Zou het toch kunnen zijn dat die fysio ernaast zit?

De Fries | 23-10-2007

Ik loop nu een jaar met deze blessure. Heb 3 Dolorclastbehandelingen gehad, maar zonder effect. De orthopeed wil nu opereren. Hierbij wordt een klein deel van de pees weggehaadl. Wie heeft hier ervaring mee?

PieterH | email | 23-10-2007

Je vraag over ijs: neemt de pijn weg, maar heeft nůg een effect. Na het koelen stroomt er extra veel bloed naar de plek toe, om het weer op te warmen. IJs werkt dus goed voor de doorbloeding van de pezen.

van ginneken | email | 28-10-2007

wie heeft zich al echt laten opereren voor een jumpersknie en wie heeft er positieve of negatieve ervaringen mee.
want bij mij is de patellapees ontstoken en der zit al verkalking mee tussen dus
opereren was het enige zei de sportdokter

sharon | email | 19-11-2007

hallo. Ik heb al twee jaar last van mijn rechter knie. Heel lang heb ik op krukken gelopen en loop ook al twee jaar bij fysio. Maar toch gaat het steeds mis. Ik heb ook al een electrische fiets, maar daar ging het vandaag zelfs nog mis mee. Ik heb elke dag nog pijn. In de 2 jaar hebben ze mri en foto's gemaakt. hieruit kwam alleen irritatie in het kraakbeen.. Ik zit er steeds meer aan te denken aan een operatie omdat dit niet meer door kan gaan. Mijn schoolopleiding lijd er onder.
Wie heeft er ervaring met deze knieoperatie?

En voor cees: Ik mocht juist wel fietsen maar NIET zwemmen! ik moet controle houden over mijn knie, en met zwemmen kan ik dat niet omdat de knieen vrij spel hebben in het water.

ps. Voor de pijn, ik gebruik ijs, en dit verlicht iets maar helpt niet echt. Pijnstillers helpen niet meer omdat ik eraan gewend ben geraakt. Ik heb veel verschillende medicijnen ervoor gehad maar het werd steeds erger ipv minder.

Freek Levink | email | 24-12-2007

Ik heb inmiddels drie jaar last van een jumpersknee een ernstige vorm ervan, ik heb een echo gehad om de spieren te kunnen bekijken dit hebben ze voor een training sessie gedaan en na drie weken kracht training. Het bleek dat de training niet geholpen had en dat ik een kijk operatie moest ondergaan. Donderdag 14 december 2007 ben ik aan mijn rechter knie geopereerd. Ik moet nu 4 weken op krukken lopen en in die tijd al lichte krachttraining doen. Als mijn knie volledig hersteld is word mijn linker knie geopereerd.
Sharon ik wil best vertellen hoe het naarmate ik herstel mailen hoe het herstel gaat en wat ik doe, als je er belang bij hebt tenminste groeten Freek Levink

Hannah | 27-12-2007

Ikzelf ben er inmiddels al bijna een jaar vanaf. Dus bij deze antwoord op mijn eigen vraag: IK.

De oorzaak van mijn genezing is volgens mij: betere zolen aangemeten door een biodynamicus (ik maak bij het lopen nogal een rare, snelle beweging naar binnen met mijn knie die je alleen op een high-speed camera ziet) en een aantal bezoeken aan een chiropractor.

Hannah | 27-12-2007

Aanvulling:

Ik heb 2 jaar last gehad van mijn knie. Moraal van het verhaal: geef niet te snel op met zoeken naar een oplossing.

Hannah | 27-12-2007

correctie:

Oeps, "bijna een jaar" moet "bijna een half jaar" zijn.

ravi | email | 08-04-2008

ik heb er nu last van wow wel erg pijnlijk ik moet naar een fisiotirapeut :(

Wout | email | 04-07-2008

Hallo,

Ik basketbal zelf, maar heb ook het idee een jumpers knee te hebben. Ik heb last onder mijn knie, en dan is het bot pijnlijk als je erop duwt. Het is het bot recht onder je knie, wat vastzit aan de knieschijf. Ik heb al vele reacties gehoord, maar mijn situatie is opzich zelf weer uniek; Ik heb sinds december thuisgezeten met Pfeiffer, en sinds ik weer basketbal sinds ongeveer een maand, elke week ongeveer 1 a 2 uurtjes, heb ik er spontaan last van gekregen. Ben ik te hard bezig? Moet ik naar een arts of fysiotherapeut hiermee? Want ik heb soms tijdens het sporten last, al heb ik sinds vorige keer, toen ik ook tijdens het spelen er last van kreeg, een week absolute rust genomen. Vandaag ging ik weer spelen, en had ik tijdens het spelen geen last. Toen ik thuiskwam, even op de bank gezeten had, voelde ik het bij het opstaan gelijk weer. Kan het ook nog met de groei te maken hebben? Ik ben 16, ben 1.83 m., en ben de afgelopen 2 jaar hard gegroeid, wel zo'n 30 centimeter. De GGD heeft mij zo rond de 1.87 m. geschat. Weet iemand of ik misschien een jumpers knee heb ik wat ik moet gaan doen?

Bedankt in ieder geval! :) En sterkte allemaal!

Groetjes Wout

janet | email | 23-07-2008

hooi allemaal,

ik heb nu 3 jaar een jumpersknee waarvan ze het eerst niet wisten. ik werk zelf in een sportinstituut en ik doe een sportopleiding. kleutergym,zwemmen,all stars,aquajoggen enz. dat is dus niet handig. het doet een ongelovige pijn en van de dokters krijg ik geen goede medicijnen er is alleen aangerade om een brace te dragen, hebben jullie nog advies voor mij?

groetjes janet

Christian | email | 27-07-2008

Hallo ik heet christian en ik ben bijna hersteld van de jumperknee wat mij geholpen is is dat ik veel ijs heb gebruikt voor de zwellling en ik heb oefeningen gedaan veel rust genomen ik heb het all bijna een maand ik ben all eingelijk wel genezen en natuurlijk de fysio die heeft mij geholpen.

Edgar | 12-08-2008

Hoi Allemaal, wat ik aflees is dat iedere blessure persoonlijk is, neem daarom vooral de tijd voor jezelf in het vinden van herstel.

Jasper | 22-09-2008

Ik heb al vanaf begin mei last van een jumpers knie, en ik ben bij een fysiotherapeut in behandeling, maar het gaat eerst steeds beter en daarna heb ik steeds een terugslag. Ik weet niet hoe ik er vanaf moet komen, ik wil zo snel mogelijk weer voetballen.

Marc | email | 04-10-2008

Welke versterkende oefeningen helpen bij een Jumpersknee?? Kan iemand mij een site of beschrijving met de oefeningen geven?
Sinds enkele weken heb ik last van mijn knieeen en de Fysio zegt jumpersknee heb nu tape voor bij het lopen en strekoefening maar hij vergat de versterkende oefening.

Tim | email | 20-10-2008

het hangt ervan af hoe ver je in het herstel proces bent, als veel klachten hebt is het misschien nog niet verstandig om met versterkende oefeningen te beginnen. over het algemeen helpen excentrische krachtoefeningen (nl.wikipedia.org/wiki/Excentrische_contractie).
een vorm van excentrische krachtoefeningen zijn de voorwaartse uitvalspas. een andere is de eenzijdige squat. met je geblesserde been doe je de neergaande beweging en de opgaande beweging doe je met je 'gezonde' been. doe vooral rustig aan en bouw het rustig op, je kan beter wat langer in het herstel proces zitten dan over 3 maanden weer met dezelfde blessure te zitten. succes.

Anton Mulder | email | 13-11-2008

Ik heb ongeveer anderhalf jaar geleden last gekregen van mijn knieŽn. Het waren in mijn geval beide knieŽn. De huisarts schreef eerst rust voor maar dat hielp niet. Vervolgens naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd vastgesteld dat ik Jumpers KnieŽn had. Al in een ver gevorderd stadium. Ik ben toen 2x in de week naar de fysio geweest. Daar kreeg ik krachttraining voor mijn bovenbenen. Dat heeft echt goed geholpen! Ik ben daar de eerste paar maanden alleen maar bezig geweest en het werd telkens wat uitgebreid. Ik mocht weer gaan hardlopen en weer voorzichtig tegen een bal trappen. Ruim een jaar later mocht ik weer lekker voetballen. En inmiddels voetbal ik weer helemaal en heb geen klachten meer.

S | email | 18-11-2008

Hallo Allemaal,

Ook ik heb vandaag de bevestiging gekregen een jumpers knee te hebben.

Ik heb al een half jaar last van mijn knien en heb al 2 maanden fysio gehad, daarmee ben ik gestopt omdat het niets hielp, ik kreeg er juist bot-irritatie van.

Ik moet nu opnieuw beginnen met fysio therapie, maar heb er absoluut geen vertrouwen meer in..

Als ik dit zo allemaal lees zie ik heel veel verschillen, voor de een helpt het wel en voor de ander weer niet.
Toch zou ik graag willen weten voor hoeveel mensen het wel heeft geholpen, kunnen jullie een reactie geven?

Leeuwhans | 19-11-2008

Ik had enkele jaren geleden veel last van mijn knieŽn. Eerst naar de fysio doorverwezen, maar dat hielp niet. Toen een poos rust genomen. Dat hielp aanvankelijk wel. Toen ik weer ging lopen kwamen de knie klachten weer terug. Na enige tijd kon ik bijna niet meer lopen! Doorverwezen naar de sportarts in het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. Ik moest mijn schoenen uittrekken. Toen zag hij het onmiddellijk. Mijn voeten stonden verkeerd. Hij verwees mij door naar een orthopedische schoenmaker in Leiden. Die heeft mij inlegzolen aangemeten (zowel voor mijn hardloopschoenen als voor mijn gewone schoenen). Daarmee wordt de stand van mijn voeten gecorrigeerd, waardoor de knieŽn bij het (hard) lopen boven de voeten zijn en niet scheef boven de weg hangen. Sindsdien heb ik helemaal geen last meer. Ik zou dus adviseren. Ga met knie problemen naar een sportarts.
De inlegzolen waren trouwens wel duur. Ongeveer Ä 1.000,- voor 2 paar. Maar volgens de schoenmaker zat ik dan ook gelijk 10 jaar gebakken.
Hij adviseerde ook om in het vervolg gewone loopschoenen te kopen.

Bas | 19-11-2008

WAT? 1000 Euro voor twee paar. Schandalig! De maximale prijs voor een paar GOEDE, door een deskundige, maatgemaakte inlegzolen is ongeveer 150 euro.

Leeuwhans | 19-11-2008

@Bas
Beste Bas,
Mijn vriendin loopt ook al jaren op inlegzolen vanwege haar voetproblemen. Zij woonde bij Deventer en liet ze aanmeten in Exloo (waar de beste schoenmaker zit volgens haar). Jaarlijks moest ze steeds terug. Dan weer een stukje er van af halen dan weer een stukje eraan plakken. Steeds opnieuw kreeg zij problemen met die dingen. Ik ben 4x bij die schoenmaker in Leiden geweest. De sportarts had mij al gewaarschuwd dat het duur zou worden. Ik loop al weer jaren als een kievit, ben nooit meer terug geweest. Heb helemaal geen last meer van mijn knieŽn. Dan is een eenmalige dure uitgave mij dat wel waard geweest.

Ik wil niet zeggen dat goedkopere inlegzolen slechter zijn. Misschien dat die ook hadden geholpen; maar misschien ook niet en dan had het me veel tijd en geld gekost.

Sportieve groeten,
Leeuwhans

Marloes | email | 01-12-2008

heey mensen,
ik heb since 2,5 jaar ook last van een jumpers knie ben na een jaar na de dokter gegaan die zei dat het niks was tot ik bijna niet meer kon lopen ben door verwezen naar de fysio ben daar een jaar onder behandeling geweest het was tussen door wel even over maar binnen een maand kwam het weer terug. ik heb er nu nog steeds last van mijn knie ik moet stoppen met mijn sporten ik doe turnen en trampolinespringen vind het wel erg jammer maar mijn knie slaat steeds op slot.

groetjes Marloes

Matthijs | email | 15-01-2009

Allemachtig wat een reacties, zo veel leed door deze ***blessure...

Ik loop er inmiddels ook alweer 2 jaar mee, maar het gaat best goed. Inmiddels kan ik alweer mijn been volledig strekken en zelfs op m'n hurken zitten. Alleen af en toe nog een soort brandend gevoel en drukken net onder de knieschijf blijft pijnlijk.

Ibuprofen hielp bij mij voor de pijn (1800mg/dag). Omdat dit ook de ontsteking remt ben je eventjes pijnloos, heerlijk. Doe dit wel onder doktersbegeleiding aangezien grote hoeveelheden ibuprofen niet echt goed is voor je...

Momenteel elke dag (soms 2x) ijs koelen en massage (voelt niet bepaald als een massage) van de pees, loodrecht of de weefselrichting. Dit doe ik al best een tijdje en helpt goed. Verder complete rust, alleen normaal tempo lopen (niet rennen, echt lopen). Ook je knieen niet op slot zetten schijnt te helpen, omdat er dan wat meer bloed die richting op gaat.

Roel Jansen | email | 03-02-2009

Ik raadt iedereen aan die langdurig last heeft van een jumpersknie te laten operen.
20 jaar geleden ben ik geopereerd aan beide knieen. Mijn beroep als tennisleraar stond in die tijd op het spel. Ook speelde ik in die tijd fanatiek squash, maar dat heb ik helaas moeten opgeven. Wel moet ik uitkijken met tennissen op stugge ondergrond, dus geen banen voor mij waar ik niet kan glijden. Vooral fietsen heeft bij mij na de operatie's heel goed geholpen. Zorg ervoor dat je quadriceps op kracht blijven. Eventueel goed gedoseerde krachttraining voor de quadriceps.
Bij hardnekkige pijnen, fysio wat niet helpt, is een operatie volgens mij een goede optie.
Van de pijntjes aan je knie kom je niet helemaal vanaf, maar weer kunnen sporten is toch wel fantastisch.

Anneke | email | 12-02-2009

Ook ik heb sinds een paar maanden de diagnose jumpers knee. Heb in oktober een MRI gehad en afgelopen week weer. Het beeld was al slecht en in nog verder verslechtert. De artsen (radioloog, orthopeed, sportarts in overleg) hebben besloten dat dit echt behandeld moet worden. Ik kan "kiezen" tussen een operatie, vergruizing of een bloedinjectie in de pees. Wie heeft er ervaring met een van deze mogelijkheden?

youri | email | 26-04-2009

Hallo ik doe aan parkour het is een beetsje free runne achtig maar in mijn hoor ik steed allemaal gekraak als ik op sta echt een raar geluid wat kan ik daar aan doen

Jimmy | 27-04-2009

ff nar du doktr ga
die heb dr verstand van/

peter | 06-05-2009

Hallo,

Heb er ook altijd veel last van gehad als volleyballer. Via de huisarts ben ik bij de sportfysio geweest en daar hebben ze me perfect geholpen. Eerst enkele sessies alleen masseren en daarna langzaam begonnen met lichte (kracht) oefeningen met veel herhalingen. Ook heb ik inlegzolen gekregen omdat mijn fysio zag dat ik 'scheef' stond. Uiteindelijk 2 maanden mee zoet geweest in de zomer maar daarna kon ik weer voluit trainen en spelen. Na een half jaar in het nieuwe seizoen heb ik wederom enkele weken krachttraining gevolgd wat wel belangrijk is om je bovenbenen op kracht te houden zodat de problemen niet terugkeren. Wat me ook is aangeraden, met name in de beginfase van herstel is:
-rustig fietsen met eeen lichte versnelling zonder echt kracht te zetten.
-tijdens douchen de douchekop op de pees zetten en afwisselend een minuut koud en dan weer warm zodat de bloedsomloop goed op gang komt.

Succes voor iedereen die er last van heeft want ik weet hoe irritant deze blessure is.

Jessica | email | 03-06-2009

Ik heb al 2 jaar last van 2 jumpers knie's en ik had de vraag wat er gedaan wordt bij zo'n operatie (wat gaan ze zeg maar in je knie doen waardoor je er geen last meer van hebt) want zover ik weet is jumperknie een overbelasting/irritatie en dacht dat ze er niks aan konden doen met operatie of iets.. En echt rust nemen kan ik niet echt (ben topsporter) volleybal in jeugd oranje dus ik moet wel een beetje tot het eind doorgaan zeg maar..
Alvast bedankt!!

jaap | email | 19-08-2009

ik heb een vriend die hier last van had die heeft de actipatch gebruikt en dat werkte super. je kan actipatch vinden op ge.zond.nl het werkt ook tegen de pijn.

peter | 04-09-2009

Hallo allemaal,

Ik heb sinds vorige jaar sept 2008 last van 2 jumpersknieen. Ik ben nu behandelt me

peter | 04-09-2009

Hallo allemaal,

Ik heb gisteren een bloedinjectie gehad.
Dit houd in dat ze 60cc bloed afnemen van je. Ze halen de stamboomcellen uit het bloed en dit spuiten ze met een ontstekingremmende middel in je knie. Met deze behandeling heb je 85% kans dat het geneest. Ik kan je wel vertellen dat dit een zeer pijnlijke behandeling is.

Succes

elisa | email | 15-09-2009

ik ben net voor de 2e keer geopereerd aan een jumpersknee, heb er ondertussen 5 jaar mee gelopen, had het aan beide knieŽn, heb het eerst 3 keer laten bevestigen, door een fysio, sport-arts en een orthopeet (deze heeft mij ook geopereerd) zo ik hier op deze website lees, lijkt het mij in heel veel gevallen dat deze mensen geen last hebben van een jumpersknee, deze springt absoluut nooit opslot! je kan voluit bewegen, alleen je krijgt erg veel pijn, door rusten krijg je nog veel meer pijn, je moet goed in beweging blijven om de pijn te onderdrukken. als het echt niet meer gaat is het verstandig om naar een orthopeet te gaan! deze kan je er ook vanaf helpen door middel van een operatie, ze halen dan een stukje van de onderkant van je knieschijf weg, en een stukje van de pees die hier aan vast zit, een jumpersknee is namelijk een ontsteking die niet meer weggaat, en die ontsteking is zeg maar vergroeid in het weefsel tussen de aanhechting van de knieschijf en de pees die er aan de onderkant aan vast zit.

J | 20-09-2009

Middels een MRI scan (aangevraag door een orthopeed) is bij ook een jumpers knee geconstateerd.
Ik had al 14 maanden last van mijn rechtknie tijdens het hardlopen. Langzamerhand is dit steeds erger geworden.
Fysiotherapie (spierversterkende oefeningen) en rust heeft niets geholpen.
Op advies van de orthopeed zit mijn rechterbeen van mijn lies tot de enkel in het gips. Dit om de knie vast te zetten zodat de pees volledge rust krijgt.
Na 6 weken mag het gips eraf. Als ik dan nog last heb dan gaat de knie nog eens 6 weken in het gips.

zit nu drie dagen in het gips en het verveelt me nu al......

Tja, je moet wat over hebben voor je sport.

E | 02-10-2009

Heb al vanalles geprobeerd voor mijn jumpers knee. Bij de fysio hebben ze eerst een echo gemaakt en daarna shockwave therapie toegepast, in combinatie met krachttraining voor de beenspieren. Dit had voor mij niet het gewenste effect.

Vervolgens naar de sportarts geweest waar ze foto's en een mri hebben gemaakt. Daar hebben ze m'n knie geÔnjecteerd (ontstekingsremmer), ook geen effect.

Nu had ik de keus uit of een operatie waarbij ze een stukje van de knieschijf weghalen, of een bloedinjectie met het eigen bloed. Gezien de zwaarte van de ingreep heb ik nu gekozen voor de bloedinjectie, in de hoop dat dit gaat helpen. Ik wacht nog op een oproep, maar hou jullie op de hoogte.

Dit alles in een periode van ongeveer een jaar. Hopelijk kan ik ooit weer pijnvrij volleyballen! Ik hou jullie op de hoogte van het effect van de behandeling.

Succes allemaal

Nicole | email | 05-10-2009

Ik heb een patella brace aangeschaft.
Deze wordt net onder de knieschijf gedragen. Ik heb er veel baat bij voor mijn jumperknee

Joop | email | 06-10-2009

had het maar gezegd ik heb hier ook nog wel van die patella bandjes mijn idee is: waardeloos en hebben me te veel euri gekost, bij mij blijven ze echt niet op hun plek zitten en achteraf gezien is het meer symptoom bestrijden dan genezen/verhelpen van de klacht.
Voor mij was het ook een van de eerste stappen op weg naar verlossing van de klachten en die verlossing is er, na ruim een jaar, nog steeds niet.... (wel is er progressie)

Not so to the point Jan | 08-10-2009

Ik ben al twee jaar gestopt met lopen omdat ik last van mijn knie kreeg. Aanvankelijk alleen mijn rechter knie, maar op den duur begon mijn linker ook te verslechteren.
Zo'n half jaar geleden drie keer bij de fysiotherapeut geweest. Die bevestigde mijn vermoeden dat ik jumpersknie had. Ik moest van hem oefeningen doen (uitvalspassen en squaten) - dit om de dag en later elke dag, 3 x 10 voor elke oefening. Heb dat snel opgegeven omdat ik al 4 keer per week zwem en paar keer per week wandel.
Afgelopen jaar zo'n 5 Š 6 keer geprobeerd weer te beginnen met lopen, maar raak na twee week weer overbelast (heb dan erg veel pijn aan knie).
Mijn fysio raadde mij aan om door te gaan met de oefeningen en 'als lopen mijn lust en mijn leven is' het gewoon weer eens een keer moet proberen.
Ik heb het lopen opgegeven maar dit is nog steeds erg moeilijk voor mij (ben vaak jaloers op voorbijlopende joggers wanneer ik wandel, ben verdorie 24, geen bejaarde!) Maar liever dit dan de boel verergeren, want dan kan ik misschien wel niet eens meer normaal zwemmen/ wandelen. Het blijft echter zwaar klo*en.....

Not so to the point Jan | 08-10-2009

Verder heb ik gelukkig nagenoeg geen last van mijn knie, mijn linker is helemaal niks meer mis mee.
Alleen als ik een hele slechte dag heb (slecht eten, weinig slaap) wil ik er nog weleens last van hebben. Of als ik 'rare bewegingen' heb gemaakt (onder de lakens met mijn vriendin O.O) en tja, wanneer ik ga hardlopen natuurlijk.

Succes iederen en zorg er please voor dat je het niet laat verergeren door te forceren.

Groetjes Jan

patty | 13-10-2009

Ik heb zelf al drie jaar last van mijn rechterknie. Ik ben bang dat ik al in een gevorderd stadium zit, omdat ik zelf pijn heb bij liggen en zitten. Met sporten ben ik jammer genoeg door de pijn geheel gestopt. De pijn begon tijdens het fietsen naar de middelbare school (elke dag 30 kilometer). De fiets bleek te zwaar zijn afgesteld.
Al drie keer ermee naar de dokter geweest; eerste keer werd er gezegd dat er vocht in de knie zat en dat het wel over zou gaan. Tweede keer werd me verteld dat de pezen ontstoken waren en dat ik last had van een vrouwenkwaal. Toen ben ik naar de fisio gestuurd, echter deed dit mij zoveel pijn dat ik ermee gestopt ben. Vorige week weer naar de dokter geweest. Eindelijk weet ik wat ik heb: een jumpersknee. Jammer genoeg wilde de dokter mij weer naar de fisio sturen. Weet nog niet of ik dit ook daadwerkelijk ga doen.

peter | email | 17-02-2010

Er is mij juist op controle bij de dokter na ťťn echografie & radiografie te laten maken duidelijk geworden wat ik al even vreesde!!! Ik heb de bekende JUMPERKNEE!!!Ik liep al tijd met die zeurende pijn rond vooral smorgens kort na het opstaan en bij het begin van mijn hardlooptochtje na +15min verdween de pijn helemaal maar als ik dan thuis was gedoucht en was die pijn daar weer!!!Dat is zo weken blijven doorgaan tot ik afgelopen week gewoon niet meer zonder pijn de trap af kon gaan en toen ben ik maar eens naar mijn huisarts geweest om mij te laten onderzoeken en die heeft mij doorgestuurt met het resultaat wat ik nu weet!!!En stiekem niet wou weten.
FF DUIDEN DAT IK GEEN BLOCKAGE HEB VAN MIJN KNIE ZOALS IK HIER NOG LEES DAT IS VOLGENS DE VELE INFO DIE IK ER NU OVER HEB GELEZEN OOK GEEN JUMPERSKNEE...
wie mij over dit fenomeen verder kan helpen of nog ervaringsdeskundigen julie mogen mij altijd mailen
pet.77@hotmail.com niet dat ik dan pijnloos ben maar 'n babbel met ""n lotgenoot kan altijd helpen

Jasper | email | 18-03-2010

Beste mensen,

Voor de mensen die het nog niet weten... Er is een onderzoek gedaan naar deze klachten:

Omdat ik geen link hier kan zetten, zoek op google: Excentrische oefentherapie bij patella tendinopathie (jumper s knee)

En dan meteen de eerste link.

Korte uitleg: Het schijnt dat Excentrische oefeningen het beste helpt. Probeer twee keer op een dag 3 x 15 Excentrische oefening uit te voeren op een plankje van 25 graden (dit met je slechte knie). Hou dit 3 maanden vol, probeer naarmate de tijd kilo's in bv. je rugtas te stoppen. Pijn acceptatie mag!!!

Ik zou zeggen lees dit onderzoek door.

Ik zelf zit in stadium 4. Ik heb nu een maand lang deze oefening uit gevoerd (zit nu op 12 kg in mijn rugtas) en merk progressie. Ik kon eerst niet normaal lopen, alleen met onsteking remmers, nu kan ik zonder deze medicijnen gewoon normaal lopen zonder pijn. Helaas zit harlopen er nog niet in, maar goed moet nog twee maanden.

Succes allemaal!

Daan | email | 29-03-2010

Inderdaad.....ik ook.
5 jaar geleden begonnen de klachten. Duidelijk door overbelasting. Het was toen licht aanwezig, maar gewoon verder gaan.....(stom). 2 jaar later ging het steeds slechter en heb ik een fysio opgezocht. Pijnlijk (bij drukken), landurig en geen resultaat. Zelf toen geen andere acties ondernomen.
Vorig jaar begon het andere vormen aan te nemen. Ik voelde het bij alles wat ik deed. Weer naar een fysio. 1 jaar later (32 behandelingen) geen resultaat. In de tussentijd ook zolen gekregen voor mijn houding. Helpen????
2 weken geleden weer terug naar de kliniek. Aangegeven dat ik graag geopereerd wilde worden.
De dokter gaf aan dat er geen afwijkingen te zien waren, maar dat ze gingen opereren. 1 week geleden geopereerd.
Ze hebben de pees afgeschraapt (schoon gemaakt), 2 oneffenheden van de binnenkant van mijn knieschijf weg geveild en er zat een stukje kraakbeen los wat nu is verwijderd. Super blij dat er iets is gevonden en hoop nu op herstel.
Herstel (1ste week) is pijnlijk. Gelukkig bestaan er pijnstillers :-)
helaas waren die gisteren op en lig ik nu (5 uur 's-nachts) van de pijn wakker.

Emile | 29-03-2010

Heb ook last van een jumper's knee. Heb dit opgelopen door overbelasting en een hele zomer gebasketballed op een harde ondergrond en ik masseer regelmatig de aanhechting van de knie plus als ik nu train of wedstrijd heb (mijn knie weer ga belasten) heb ik een klein kniebandje om wat je net onder de knie plaats. Ik heb nu beduidend minder last van mijn knie.

Hoop dat iemand wat heeft aan deze info. succes

Rick | 30-03-2010

Ik heb ook last van 2 jumpersknee's. Van alles geprobeerd om er van af te komen. Fysio, oefeningen etc. Niets hielp. De orthopeed heeft foto's van de knieen gemaakt en daar was de nodige verkalking te zien. Twee weken geleden een injectie in de linkerknie gespoten en tot op heden geen last meer. Over zes weken volgt waarschijnlijk de rechterknie. Dit hangt af van het resultaat van de injectie van de linkerknie. Anders wordt het opereren. Ik hoop dat een injectie voldoende is om weer te kunnen hardlopen. Wie heeft meer goede ervaringen met een injectie in de knie voor het opheffen van de zgn jumperknee.

Maupie133 | 11-05-2010

Ik ben een 15jarige jongen en heb ook last van het welbekende Jumpers Knee, ik kna niet meer gymen op school en kan niet meer sporten, heeft iemand ervaring hoe je ervanaf kan komen als kind??

b. | email | 06-08-2010

ik ben ondertussen 20jaar en ik had al last van mijn 15-16jaar maar ben pas 2jaar achtergekomen da ik jumpers-knie heb.

heb ook moeten stoppen met voetbal omdat ik gwn na 15min lopen gwn niet meer verder kon door de pijn.

ik heb heel wat kinesitherapeuten gevraagd, wat je tegen kon doen, en ze hebben gezegd dat er nog geen enkel operatie is die het kan wegdoen. er waren die mij zeiden je moet spierspees versterkende oefeningen doen.
maar ik denk dat die mensen meer aan hun portomonee dachten dan iemand anders gezondheid.en dat zeg ik na dat ik bij vele van jullie lees die al bij kine's en ...geweest zijn zonder succes...

mss is het een pijnlijke conclusie, maar er is niks dat ons ECHT kan helpen.

dat heb ik ook beseft en nu ben ik bezig met mijn pijn grenzen te verleggen...ondertss kan ik na 5-6maanden door wekelijks 5km te lope halfuur lang lopen en ik zwem ook een uur....zonder dat pijn doet...

ik zou zeggen mensen zoek zelf naar oplossingen...zo geraak je er sneller vanaf,...

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuk shirt voor hardlopers die het met gemak doen :)

Vakantie-discount, accomodaties

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over