Jeuk door inspanning

Albert | email | 06-01-2007

Hallo,

Ik heb hier eerder nooit last van gehad, maar sinds ongeveer een jaar heb ik als ik me erg in span last van stekende de jeuk. Het maakt me helemaal gek. Het rare is dat mijn huid kurkdroog blijft. Ik transpireer nauwelijk, alleen op mijn rug en onder mijn oksels. Heeft iemand enig idee hoe dit kan en hoe ik er vanaf kan komen!?

Groeten,
Albert

Er zijn 50 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

Rabbit | 06-01-2007

Hoi Albert,

Heb je er ook rode vlekke bij? Ik had dit vroeger ook; maar dan na inspanning met veel zweetproductie
Ik ben toen bij een dermatoloog geweest die het eigenlijk ook niet wist. Rare verhalen van zonne-allergie (met kleren aan?); water-allergie: allergisch voor zweet! Waarschijnlijk is het een soort warmte stuwing?
Het ging bij mij vanzelf over....

Joan | 06-01-2007

wellicht ligt het aan je waspoeder of iets van dien aard. ander waspoeder dan voorheen misschien of is de samenstelling veranderd.

monique | email | 12-01-2007

Kijk eens bij google herocyn poeder die werkt heel goed bij uitslag na inspanning en jeuk bij zweten, etc..

ik | 13-01-2007

Ik heb een vriendin met de zelfde problemen, bij de minste of geringste inspanning krijgt ze jeuk. Als ik haar even zacht op dr oren kus en lik aan haar oorlel en dr nek kus krijgt ze jeuk die over gaat in enorme nattigheid en vaak wordt de jeuk ook erger waardoor ze kreunede geluiden produceerd. wat bij haar vaak helpt is dat ik de jeukende plek eerst met mijn vingers masseer en dan met mijn tong het resterende jeukende gevoel weg lik. Als dat niet lukt vrag ik de hulp in van mijn negiriaanse buurman. Die dan met zijn 25 cm lange massage staaf het beter werk levert. By the way de nigiriaan zit wordt niet vergoed door de zorg verzekerar en moet zelf geimporteerd worden.

kleinduimpje | 25-01-2007

nou, heb je zelf zon kleine dat je je buurman moet roepn hahaha

Sandeman | 28-01-2007

Rabbit, dat lijkt precies op netelroos.

johan | email | 24-02-2007

Mijn dochter heeft het ook en vindt het erg vervelend. ZIt inde puberleeftijd.
Als iemand een oplossing kent, dan heel graag, want ze wil hierdoor met sport stoppen.

Ze krijgt allemaal rode vlekjes en veel jeuk. Het medicijn helpt wel tegen de jeuk maar niet tegen de vlekjes

marian | 25-02-2007

@johan,
wat voor medicatie gebruikt je dochter?
heeft zij al eens bloedonderzoek gehad om ziektebeeld duidelijk te krijgen?
ik maak met mijn werk veel huidklachten mee, misschien heb ik tips voor je!

rich | 11-04-2007

bekijk deze link eens, klinkt als dit
www.medicinfo.nl/%7B0C3E49EC-CA41-4CDE-BD0F-A4365A069983%7D

succes!

Mireille | 02-11-2007

Ik heb er ook ontzettende last van,ik weet niet wat het is,hoopte het eigenlijk hier te vinden.Na 15 min.hardlopen krijg ik jeuk op mijn bovenbenen en daarna ook op mijn kuiten en billen.Ik MOET wel krabben want je kan er gewoon niets tegen doen,alleen dan wordt het weer erger.HELP want ik wil zo graaa zonder jeuk hardlopen!

Peter | 02-11-2007

Ik heb dat wel eens gehad toen ik nog geen goede ademende kleding droeg.
Om gek van te worden, alsof iemand met 1000 naalden aan het prikken is.

Kerry | 10-12-2007

Hallo,

Ik heb dit ook en word er helemaal gek van!! Na een half uur gaat het wel over maar volgens mij voel je het door de erge jeuk dan niet meer. Ik heb dit als ik fiets, loop in de zon enz enz. Om gek van te worden en niks helpt! WAT IS DIT?

Oja, als ik me een dag niet douche, heb ik het de volgende dag bij alles wat ik doe. Ff lopen naar de keuken, ja hoor. Of als ik geen Deo gebruikt hebt.

Groeten.

bert visser | email | 22-01-2008

Hallo,

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijs ik u graag door naar jeuk.startpagina.nl Voor veel informatie en behandelmethodes.

jantje | email | 16-11-2008

yo rabbit hoeveel jaar heb je er last van gehad, ik ben nu ook nnaar de dermatoloog doorgewezen

vincent | email | 30-11-2008

ik heb dit ook als ik me inspan..het voelt alzof er allemaal naalden in me huid prikken..ik werd er egt helemaal gek van wou bijna schreeuwe

stijn | 18-01-2009

ik heb hier ook last van!!
ook als ik bijvoorbeeld op de fiets zit krijg ik soms ook hele erge jeuk!!
het is na een paar minuten wel weer over maar het doet kei pijn!
een keer heeft het wel een kwartier geduurd ik kon wel schreeuwen en janken ik werd helemaal rood. ik wist niet meer wat ik moest doen!!

stijn | 18-01-2009

ik heb hier ook last van!!
ook als ik bijvoorbeeld op de fiets zit krijg ik soms ook hele erge jeuk!!
het is na een paar minuten wel weer over maar het doet kei pijn!
een keer heeft het wel een kwartier geduurd ik kon wel schreeuwen en janken ik werd helemaal rood. ik wist niet meer wat ik moest doen!!

ex-jeukert | 07-02-2009

klinkt erg als een afvoer probleem. uitscheiding via de huid als het via de darm, nieren en longen niet echt optimaal gaat. dan dus maar via de huid. als die daardoor overbelast raakt komt irritatie in verschillende vormen (pijn en vlekken). afvoer probleem in de lymfe en zweetklieren dus. de oplossing? hmm, de darmen optimaliseren om mee te beginnen zodat afval verwerking daar in ieder geval beter gaat lopen. wat er onder uitvalt hoeft niet meer door de huid geperst te worden. darmocare van bonusan werkt daar het best voor in de meeste gevallen is mij verteld. zoek anders een orthomoleculair therapeut voor meer voedingadvies. heeft mij veel geholpen

Loper | 18-06-2009

Hoi,

Ik sport vrij veel maar alleen als ik ga hardlopen krijg ik jeuk (bovenbenen,buik, borst) en uitslag.. zodra ik weer rustig ga lopen trekt het weg.
Wie kan mij vertellen hoe dit kan?

Gr. loper

Rene | 08-07-2009

Heb precies hetzelfde. Gekmakende jeuk na 10 minuten hardlopen op benen, billen en romp. Ik transpireer daarbij nauwelijks.
Ben bij de dermatoloog geweest, deze dacht dat het aan mijn droge huid lag en dat door transpireren de uitdroging en dan deze jeuk ontstaat. Oplossing; speciale vette zalf. Heb met deze zalf de rechterhelft van mijn lijf ingesmeerd. Maakte geen verschil.
Ook het weer of kleding maken geen verschil.
Op de mountainbike actief 1,5 uur trainen geeft nooit jeuk. Zwemmen en sauna ook geen jeuk.

Rara, wat is het, ik ben al > 5 jaar gestopt met hardlopen vanwege de jeuk en wil graag weer.

Krabbert | email | 22-07-2009

Ja, ik heb precies hetzelfe. Me huid prikt dan heel erg. Ik ben nu gestopt met sporten en ben 4 kilo aangekomen. Ik wordt echt gek, weet niet meer wat ik moet doen.
Het gebeurt als ik sport, hardloop of als ik een lange afstand moet lopen.

Marjolijn | email | 23-07-2009

Voor mensen die nog geen gratis proefzakje Herocyn(tegen jeuk zweetvoeten, zonneallergie en andere huidstoornissen) hebben aangevraagd kunnen dit alsnog doen via onderstaand adres

Kyon | 24-07-2009

Jaren geleden kreeg ik dat ineens ook tijdens het in de tuin werken. Bij mij uitte het zich ook in bultjes en andere zwellingen door de jeuk. Allerlei allergietesten hebben niets opgeleverd, totdat ik zelf de link heb kunnen leggen. Ik kreeg die vreselijke jeuk altijd als ik mij lichamelijk inspande. Dus niet van de warmte, zon of iets dergelijks maar altijd als ik zweette. Toen ik dit aankaarte bij de dermatoloog werd er vastgesteld dat ik allergisch was voor een stofje dat vrij komt bij transpireren en de enige remedie was toen om onmiddelijk te douchen en het was over.

Ik heb door dit euvel jaren niet kunnen sporten, zelfs de fiets had ik de deur uitgedaan. Het mooie is dat ik er uiteindelijk toch weer over heen gegroeid ben. En dus nu weer sinds een jaar of 8 lekker kan sporten en mag het zweet weer van mijn lijf afgutsen :-)

Gek eigenlijk hoe je van de ene op de andere dag een allergische reactie kunt krijgen en die ook weer net zo plotseling kunt kwijtraken.

Teun | 10-08-2009

Hoi
Ik heb hetzelfde probleem. De jeuk ontstaat vooral bij temperatuurverschillen, dus als mijn lichaam opwarmt in een koude omgeving of andersom, bijv. bij sporten, na het douchen, naar bed gaan, zwemmen, etc. Eťn remedie is heel warm douchen en meteen ijskoud afspoelen (sauna helpt bijvoorbeeld een tijdje). Ik ben bij verschillende huisartsen, ziekenhuizen en alternatieve geneeskundigen geweest zowel in binnen- als buitenland, maar niemand heeft een idee. Ook als soort van proefkonijn voor diverse medicijnen maakte het niet beter.
Ik heb nu een homeopaat gesproken die beweert dat het een voedselallergie is en er zeker van is dat ie me kan helpen. Dat ga ik dus proberen.

kwakzalverij.nl | 11-08-2009

"Ik heb nu een homeopaat gesproken die beweert dat het een voedselallergie is en er zeker van is dat ie me kan helpen. Dat ga ik dus proberen"

Knap dat die "homeopaat" (iedereen mag zich homeopaat noemen dat "zeker" weet.
Homeopatie werkt overigens niet, dat is bewezen in wetenschappelijke onderzoeken.

renaldo | email | 07-10-2009

Ik heb al 14 jaar last van de jeuk tijdens hardlopen op billen, benen en armen maar ik denk dat ik weet hoe het komt ik ben overal geweest om te informeren.

natuurlijk is elk lichaam anders maar als ik het zo hoor hebben we hetzelfde, wel jeuk bij hardlopen maar geen uitslag op de huid

M | email | 08-10-2009

Volgens mij komt het eerder door je bloedsomloop die weer op gang komt dan door transpiratie. Ik heb het af en toe, vooral als ik een paar weken niet intensief gesport heb. Regelmatig sporten (2 a 3x per wk) zorgt dat ik er geen last meer van heb. Zorg dat je bloed blijft stromen! De korte douches (koud/warm) hebben hier ook invloed op. Ik weet bijna zeker dat het met elkaar te maken heeft.

Miranda | email | 04-11-2009

Jeetje als ik dit allemaal lees dan herken ik mezelf. Ben gisteren nog gaan sporten maar oh wat was dat irritant.

Na 15 min op de fiets te hebben gezeten begon de jeuk in mijn bil ,daarna de loopband op. En toen werd het erger. Mijn bovenbenen, kuiten , billen. Jeuk dat ik kreeg, en mijn benen werden heel heet van binnen.

Ik leek net een gek hoe ik daar stond te kratsen. Heb de huisarts maar gebeld om te kijken of er iets voor te doen is.

Hoop dat er een oplossing is voor alle jeukers

Peter P. | 30-11-2009

Ik heb ook al dik 10 jaar last van plotselinge jeukaanvallen. Heb eigenlijk nooit echt gezocht naar een oorzaak.

Het gebeurt af en toe tijdens het sporten of fietsen - plotselinge jeuk die steeds heviger wordt, meestal op m'n benen, armen, romp en/of hoofdhuid. Na een kwartier ofzo is het dan ook weer weg. Heb er geen huiduitslag bij of iets dergelijks, alhoewel als je krabt je huid natuurlijk rood kan worden. Ik kan me herinneren dat ik dit vroeger ook een keer na het douchen heb gehad, maar dat is volgens mij echt maar 1x voorgekomen dat ik mij kan herinneren.

Valt me wel op dat ik tijdens het sporten soms nauwelijks zweet. Zou dat er dan iets mee te maken hebben - verstopte poriŽn ofzo?

Laura | 28-12-2009

Ik heb dit probleem ook. Als ik ga hardlopen krijg ik enorme jeuk na een paar minuten waardoor ik wel moet stoppen met lopen doordat de jeuk heel irritant is.Ik speel voetbal en heb tijdens deze sport geen last van jeuk. Ik gebruik nu Cetirizine EG. Een pilletje dat ik 2 uur voordat ik ga lopen inneem. Het blijft 24u werken. Als ik dit gebruik kan ik gewoon hardlopen zonder enige last van jeuk. Misschien kan dit jullie helpen.

Please Help Us | email | 21-01-2010

Nog steeds niemand met een concrete oplossing???

iris | email | 04-02-2010

dit is een allergische reactie
ik heb het ook
je kan dit verbeteren hoor
stop als je jeuk krijgt en alle dagen zal het iets langer duren voor de jeuk opkomt
je bloed stroomt tot in de haarvaten en geeft histaminereactie
is allemaal vervelend maar bij veel beweging verbetert het

Rien | email | 15-03-2010

HuidallergieŽn komen op latere leeftijd (zeg maar na de pubertijd) praktisch nooit voor, tenzij je met bepaalde schadelijke- en/of allergene stoffen in aanraking bent geweest. Wasmiddelen en wasverzachters kunnen voor 99,99 % worden uitgesloten, omdat deze uitvoerig dermatologisch worden getest. Ook voedingsmiddelen en E- (syntetische) hulpstoffen zullen op latere leeftijd niet de reacties veroorzaken zoals die hier besproken worden. In mijn geval was de vocht/vet regulatie van mijn huid verstoord, waarschijnlijk door te heet douchen. De epidermis (opperhuid) was daardoor te droog en beschadigd geraakt. Wanneer nu de zweetklieren worden geactiveerd door inspanning, komt het zweetvocht door de beschadigde epidermis naar buiten, en aangezien zweet bepaalde zouten bevat veroorzaakt dat in de miniscule wondjes pijnreacties die wij als 'stekende jeuk' ervaren. De dermatoloog heeft mij een lotion, speciale shampoo en een anti hystamine-kuurtje voorgeschreven, teneinde het zelfregulerend vermogen van de huid weer in balans te krijgen. Binnen enkele weken was ik (blijvend) van mijn klachten af.

Amy | 12-04-2010

ik ben hier terecht gekomen, omdat ik net buiten ging hardlopen. en jeuk kreeg.

ik heb dit alleen op mijn borst bij het hardlopen.
ik moet elke dag 24 km fietsen, en ook bij het fitnessen heb ik nergens last van.

Ikke | 13-04-2010

Zoek allemaal eens op cholinergische urticaria,
ik ben er zeker van dat jullie dit gaan herkennen!

Jeroen | 17-04-2010

Dit is waarsch. netelroos. Ik heb er ook last van.

zie ook:

www.cholinergicurticaria.net

en.wikipedia.org/wiki/Cholinergic_urticaria

nicol | 22-04-2010

Iris,
zo gemakkelijk als jij het steld is het niet.
Ik heb het ook als ik gewoon een rondje ga wandelen in de luchpauze. Ik kan dan moeilijk stoppen, moet wel weer terug naar kantoor. heb het ook tijdens sporten, bijv hardlopen.
Ik wil krabben, eerder deed ik dat ook, maar kan me nu verbijten tot ik ben op de plek van bestemming en begin dan vreselijk te krabben. Heb geen vlekken (wel na het krabben), maar wel heel lang een brandend/warm gevoel. Ik heb het al jaren. merkte het voor het eerst echt op toen ik 17 was. Ben inmiddels 26, maar wordt er soms nogsteeds helemaal gek van..
Nog nooit naar de arts geweest, omdat ik vooral dacht dat het aan mezelf lag..Het lijkt wel of de zenuwen de kou van buiten niet aankan op de warme huid..

Ik heb alles hieronder door gelezen, maar niemand weet echt wat het is en wat je eraan kan doen. Helaas.

ken | 11-05-2010

Goede avond

Ik ken dit probleem ook..ik heb deze netelroos gekregen van de hevige spanning en stress loop er nu 2,5 jaar mee rond..zodra ik me inspan dan komt het opzetten als ik emotie heb als ik me druk maak..de ene keer heb ik met sporten de andere keer weer niet..ik word er moe van dermatelogen zeggen het gaat vanzelf weg meer kunnen ze niet zeggen...toen ik het kreeg stond ik ok vaak onder een heete douche..anhistamine die ik slik heb ik nooit echt jeuk alleen die kleine vlekjes verschijnen op mijn huid...is er iemand die mij verder kan helpen of iemand die hiervan af is gekomeN? Ben pas 23 jaar dus wil niet zo blijven door gaan.

ik wacht de reacties af..

Groeten

ken | 11-05-2010

Goede avond

Ik ken dit probleem ook..ik heb deze netelroos gekregen van de hevige spanning en stress loop er nu 2,5 jaar mee rond..zodra ik me inspan dan komt het opzetten als ik emotie heb als ik me druk maak..de ene keer heb ik met sporten de andere keer weer niet..ik word er moe van dermatelogen zeggen het gaat vanzelf weg meer kunnen ze niet zeggen...toen ik het kreeg stond ik ok vaak onder een heete douche..anhistamine die ik slik heb ik nooit echt jeuk alleen die kleine vlekjes verschijnen op mijn huid...is er iemand die mij verder kan helpen of iemand die hiervan af is gekomeN? Ben pas 23 jaar dus wil niet zo blijven door gaan.

ik wacht de reacties af..

Groeten

gabrio | 24-07-2010

ik herken het ook allemaal en ik ben hier me naar de doktor geweest.

Een jaar heb ik Xyzall genomen voor ik ging gaan lopen,klein uurtje op voorhand en ik kon gaan lopen. Maar dat werd dan 2u,3u en dan werkte het niet meer.

nu heb ik net een nieuw medicament gekregen van de doktor namelijk 'Estivan Lyo',dit zou werken na 15 min! althans dat zei de doktor,heb dit geprobeerd maar werkte niet...

vanaf vandaag start ik dus met kleine testjes om te zien hoelang ik moet wachten eer het medicament werkt.
Hopelijk duurt het minder dan 1u want langer wachten wil ik echt niet.

Dit zijn geen echte lange termijnoplossingen vrees ik,maar toch al iest!

J Pauwels | email | 19-03-2011

ikzelf heb altijd jeuk bij temperatuurverschil als ik me "druk"maak, dus hardlopen heb ik er geen last van, maar als ik ga wandelen na het hardlopen weer wel.
met traplopen geen last maar als ik binnen ben dan begint het. ik moet zelfs voor de ventilator gaan staan en en tot rust komen, want ik word er gek van. laatst wilde ik de deur opendoen met mijn portemonee....
ik kan dan niet helder meer denken.

Het is geen netelroos want voo rhet krabben heb ik geen uitslag. erna ben ik helemaal rood van het krabben

Kim | 20-03-2011

Als het netelroos is heb je last van galbulten. Dat is exact hetzelfde als de bulten die brandnetels veroorzaken en zo zien ze er ook uit. Bij brandnetels heb je er enorm veel op 1 plek, en soms zitten ze zo dicht op elkaar dat het 1 plakaat vormt.
Als je dat niet hebt, is het gťťn netelroos.

Probeer je eens dagelijks (na het douchen) goed in te smeren met een hydraterende creme en niet wassen met zeep! Als mijn huid droog wordt, gaat het ook trekkerig voelen en jeuken! En ja, ik heb ook ervaring gehad met netelroos, maar daar werken de medicijnen prima tegen.

Gilbert | email | 07-04-2011

Beste mensen,

Een goede oplossing is talkpoeder.
U kunt ook eens proberen met medicatie,
namelijk Zyrtec, zo te verkrijgen in de Apotheek,het zijn pilletjes.
Groetjes

Joey | email | 25-01-2012

Zo ik heb er last van als ik onder een warme douche en laatst had ik het ook in de sportschool.
Ik stond toen nog geen 15 min op het hardloop apparaat en begon een hele sterke jeuk te voelen op me rug, en dat breide zich uit naar me bovenbenen, buik en armen.
Ik ben toen naar de sportinstructeur van de school gelopen omdat ik me niet voor kon stellen dat dit een ziekte of iets dergelijks was.
Hij gaf mij aan dat dit te maken heeft met je porien deze zitten dicht daarom begint mijn lichaam ook heel erg heet te voelen voordat ik die jeuk krijg. Het schijnt dus dat mijn lichaam niet kan zweten door de dichte porien terwijl het zweet er wel uit wil en dicht zorgt voor verschrikkelijke jeuk. 2 van de oplossingen die de man aangaf waren: 1 - cardio doortrainen door het jeuken heen net zolang tot je helemaal drijftnat van het zweten bent.
2 - een cursus leren zweten bij je sportinstructeur aanvragen waarbij ze je leren je lichaam te ontspannen tijdens het sporten en daarbij laten ze je ook veel in de sauna.
Dit is voornamelijk mijn probleem hoop dat ik jullie hier een beetje mee help en dat jullie geen onnodige dokterskosten gaan betalen.

william | email | 25-03-2012

alsik 15minuten loop krijg ik heel veeel pijn in mijn onder rug en als ik dan wil ga zitten kan ik haast niet zitten van de pijn ik heb al heel veelpijn wat kan dat zijn steunzolen helpen ook al niet

gait | email | 22-10-2013

Jeetje ook ik hetzelfde probleem vorig jaar had ik het ook in deze periode sept okt nov het valt mij ook op dat het na het sporten komt ik loop hard en elke keer na het douchen kreeg ik het vreselijke jeuk op armen vooral in binnenkant elleboog nek en rug om gek van te worden.
Nu heb ik weer fanatiek het fitnes opgepakt en nu begint het weer word er gek van.
Ben vorig jaar ook naar dermatoloog en jeukspreekuur geweest kunnen ook niets vinden .
Kreeg eerst zalf met rode peper er in jeetje niet doen dat doet toch een pijn maar je hebt dan even geen jeuk meer.
Daarna van alle geprobeerd maar niets hielp vanmiddag weer naar huisarts en toch maar weer eens vragen of hij echt niets kan betekenen want zo is sporten niet leuk meer.

Ervaringsdeskundige | 22-10-2013

Lang geleden ook last gehad van jeuk op bovenbenen bij hardlopen. Trad alleen op als ik maanden niet gesport had of ook niet op een andere manier gezweet. Volgens mij zitten je poriŽn verstopt althans de zweetklieren leken te lang uit functie te zijn geweest. Warm of koud weer maakte niet uit. Het was wel tijdelijk, je moet er doorheen. Wellicht via een heet bad of hard zwemmen?

Danny | email | 01-09-2014

Ik heb hetzelfde probleem met cardio, waarom is het dan, dat als de porien dichtzitten je dan wel zweet als je in de zon zit? Het is erg irritant en demotiverend

Romy | 14-06-2015

Ik heb ook erge last van jeukende bovenbenen als ik ga hardlopen. Ik heb al verschillende kleding geprobeerd (sportlegging, korte broek, jogging broek) maar er was geen verschil. Ik hardloop niet vaak en meestal als ik ga komt die jeuk weer, maar niet altijd. Bij andere sporten als badminton, hockey en dansen heb ik nergens last van. Ook ga ik sinds kort naar de sportschool maar tot nu toe heb ik nog geen last gehad van de jeuk.

ruud | email | 23-11-2015

Ceterizine innemen 2 uur voordat je gaat lopen/rennen/sporten. De jeuk is weg!!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuk shirt voor hardlopers die het met gemak doen :)

Vakantie-discount, accomodaties

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over