dichtzittende oren tijdens intensief lopen

Peter S | 26-04-2007

Ik heb al een tijd lang last van het verschijnsel dat mijn oren gaan "dichzitten" tijdens een lange duurloop of een intensieve loop zoals een wedstrijd. Het is dan net alsof er water in mijn oren zit. Ik dacht dat het wellicht druppels zweet zouden zijn, maar dat is het niet. Met een wattenstaafje in de oorgang gestoken, maar dat werd niet nat. Het is heel irritant want je hoort jezelf ademen op je trommelvliezen en ik ben dan wat dovig. Na de loop duurt het een uurtje en dan is het over. Weet iemand wat dit verschijnsel is. Het maakt niet uit of het warm of koud weer is. Slikken of neus dichtknijpen en dan druk op de oren zetten helpt ook niet.

Er zijn 10 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

coolcat | 27-04-2007

Hoi Peter,
Laat je bloeddruk misschien eens nakijken, ikzelf heb nogal vlug een lage bloeddruk en 1 van die syptomen is dat mijn oren gaan dichtzitten bij zware inspanning.
sportieve groetjes
coolcat

Kees | 27-04-2007

Kan ook een slecht functionerende buis van Eustachius zijn. Of je produceert tijdens hardlopen meer slijm.

Slijmproductie kan toenemen door het drinken van alcohol. Kan ook hooikoorts zijn of allergie.

Je trommelvliezen staan hol waardoor er minder trillingen mogelijk zijn om het geluid door te geven. Is je gehoor voor de rest wel goed?

Michiel | 27-04-2007

Geen idee, maar ik ben wel benieuwd wat hier voor reacties op komen. Ik heb het zelf namelijk ook. Zelfs heb ik wel eens ruzie gehad tijdens een wedstrijd. Ik had bij iemand aangehaakt, omdat ik stuk zat. Deze loper vond dat blijkbaar niet prettig en verzocht mij blijkbaar om over te nemen. Ik kon hem niet horen, omdat mijn oren dichtzaten en kon hem ook niet antwoorden dat ik er doorheen zat. Hij werd boos en begon driftig te gebaren.
Verder maak ik me er nooit zo druk over. 't Is even vervelend, maar meteen na de loop meestal weer over.

Peter S | 27-04-2007

Hallo lopers,

bedankt voor julie reacties,mijn gehoor is verder prima. De suggestie van coolcat kan hout snijden, want mijn bloeddruk is altijd wel aan de lage kant. met name de onderdruk komt zelden aan de 80 en ligt meestal 70 of lager.

cc | 04-05-2007

hmm ik heb ook meestal na 8 km last van dichtzittende oren, meestal trouwens rechts. Heb een hele hoge bloeddruk en ook een hoge hartslag. tijdens trainingen heb ik het nooit, wel tijdens wedstrijden. Heb het 1 keer al direct bij aanvang van de wedstrijd gehad en kreeg na 3 km allerhande andere klachten waardoor ik na 5 km moest stoppen. Ik denk zelf dat het te maken heeft met eustachius. Ben benieuwd wat het echt is want het is wel heel irritant, bij mij is het net alsof ik bij iedere ademteug een fluitketel hoor

Trinette | email | 23-10-2007

Hoi Peter,
Zelf heb ik hier ook last van. Mijn huisarts heeft aangegeven dat dit te maken heeft met de buis van Eustachius. Er zit dan wat vocht achter je trommelvlies. Buisjes plaatsen zou een oplossing kunnen zijn.
Ook de combinatie met een lage bloeddruk zou kunnen, ik heb zelf ook altijd een lagere bloeddruk. Ben benieuwd of je inmiddels al meer duidelijkheid hebt.

nerd | email | 04-06-2009

laat een harde scheet

Marlies | email | 11-09-2012

Ik had het gisteren bij een 10 km oefen loop.
Nu zijn mn oren iets geirriteerd door een verkoudheid en gebruik ik oordruppels tegen ene gehoorgangontsteking al is die maar aan 1 kant.. toch "klotsten" beide oren.... heel apart

zou dat idd aan de (lichte) verkoudheid kunnen liggen?

simon | 25-09-2015

check het volkskrantarchief: waarom slaan oren soms dicht bij intensief sporten

wilma | 27-09-2015

Het is niet te hopen dat Hallo Jumbo hier ook last van krijgt.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuk shirt voor hardlopers die het met gemak doen :)

Vakantie-discount, accomodaties

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over