hr meter zonder borstband

Leo | 31-05-2015

TomTom heeft een hartslagmeter zonder borstband, garmin ook. Weet iemand of zo'n horloge dan nog wel comfortabel om de pols zit, want het lijkt mij dat ivm hr meting het horloge strakker moet zitten.

Er zijn 8 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

Mark | email | 02-06-2015

Hallo Leo,

Sinds 2 weken loop ik met een TomTom Cardio Runner. Het horloge moet inderdaad wat strakker om je pols heen (niet dat het je pols afknelt of zoiets) om geen rare pieken in de metingen te krijgen. Verder vind ik het comfortabel. Heb ook getraind samen met een Polar borstband en dezelfde resulataten. Waarden zijn dus goed van TomTom en van die nare borstband af.

Succes met de keuze.

Jan | 02-06-2015

kijk eens op dcrainmaker daar staan uitgebreide testen op, ook van de garmin FR225 die heeft een rubberring tussen de pols en horloge zodat er minder daglicht bij de sensor komt die meting verstoort

leo | 03-06-2015

Bedankt voor de antwoorden. Persoonlijk draag ik een horloge wat losser om de pols, als het al een beetje strak zit vind ik dat vervelend. Een hartslagband voel je maar vind ik niet zo hinderlijk. Ik moet het even bekijken.

Waar ik ook benieuwd naar ben is of er snel een garmin 625 komt, omdat die hartslagvariabiliteit moet kunnen meten ivm trainingseffect. Ik weet niet of ze dat met deze nieuwe techniek wel kunnen.

Dick | 03-06-2015

Hartslag variabiliteit kan niet optisch gemeten worden. Polar RS800x en V800 kunnen dat wel.

leo | 03-06-2015

Dan ga ik mij afvragen of garmin met een fr 625 komt.
De garmin 620, de suunto quest en ambit meten wel de hartslagvariabiliteit.

Leo | 07-03-2016

@Dick, De nieuwe garmin fr235 meet volgens de site wel de hartslagvariabiliteit via de pols.

Christine | email | 12-04-2016

Hallo Leo, sinds een paar maanden heb ik een tom tom runner cardio. De hartslagwaardes die deze via de polsmeting doorgeeft kloppen helaas niet. Soms al een waarde van 166 nadat ik nog geen 5 minuten loop en op het moment dat ik bijna doodga geeft ie doodleuk 123 aan! Op allerlei manieren al geprobeerd te dragen. Zelfde probleem gehad met een Mio.

Ellen | 12-04-2016

Sinds kort de TomTom runner 2 cardio, geeft de hartslagfrequentie goed door. Ik heb de band vrij los om de pols, de hartslagmeter steekt wat uit aan de achterkant waardoor deze altijd contact heeft! Hiervoor heb ik wel hardgelopen met een borstband maar dat is niet fijn. Wat mij betreft een aanrader dus de runner 2 cardio.

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over