Testloop halve marathon

Erik | email | 13-07-2016

Ik plan om twee weken voor een halve marathon als test een 15 km-wedstrijd te lopen. Komt nu eenmaal zo uit. Voor de halve marathon wil ik een tempo lopen van 4.05/km. Kan ik dit ook in dit tempo lopen tijdens de 15km-wedstrijd, kan ik sneller lopen, of moet ik inhouden omdat er maar twee weken tussen zit?

Er zijn 5 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

David | 14-07-2016

normaal zou dit net moeten volstaan om de 15km voluit te mogen lopen aan een tempo die iets vlugger is dan 4min05'. Je moet volgens mij zeker onder de 4min lopen als je aan 4'05" de halve marathon wil lopen.

Succes

Erik | 15-07-2016

Bedankt voor de reactie. De tijd maak me niet druk om. Het gaat me meer om het herstel. Is twee weken voldoende na 15km op wedstrijdtempo?

Erik | 15-07-2016

Bedankt voor de reactie. De tijd maak me niet druk om. Het gaat me meer om het herstel. Is twee weken voldoende na 15km op wedstrijdtempo?

Aernout Babylon | 19-07-2016

Aan je doeltempo voor de halve [4:05] te zien, ben je iemand die al een tijdje loopt [?]

Welk wedstrijdtempo bedoel je? Als je de 15 op halve marathontempo loopt, dan zou het moeten kunnen. Maar ik weet niet of ik het zelf zou doen.

Het ligt er ook aan hoe belangrijk die halve marathon voor je is. Als je de 15 echt voluit loopt, dan moet je naast lichamelijk herstel ook rekening houden met de geestelijke/ mentale kant. Kun je twee keer in korte tijd zo diep gaan?

Toevallig heb ik dit najaar twee weken voor een halve marathon waar ik een goede tijd wil lopen een tien kilometerwedstrijd staan. Ik weet niet of ik die tien km voluit ga/durf te lopen.

Erik | 21-07-2016

@aernout

Ik loop inderdaad al een tijdje. Het gaat me ook niet zozeer over het daadwerkelijke tempo, maar meer over het herstel. Vooral het lichamelijke. Een testloop moet je zelfs eigenlijk sneller lopen dan het beoogde wedstrijdtempo op de grote dag zelf. Het is niet voor niets en test immers. De vraag is of het slim is om dit te doen over 15 km met maar twee weken herstel. Bedankt voor jouw reactie. Het mentale herstel had ik nog niet over nagedacht. Zeker een punt van aandacht.

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Een website laten bouwen? Kijk op de Design Studio voor Wordpress: wpdesignstudio.nl


Leuk shirt voor fitte lui!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over