Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

Hardlopen in het buitenland (Frankrijk)

Jan Kees | 19-10-2016

Afgelopen augustus in de Cantal (Auvergne, Frankrijk) wezen hardlopen, de GR4 (wandelpad) volgend, maar dan hardlopend. Stilte, rust, gieren in de lucht, strakblauwe hemel: GEWELDIG! Ik wil graag zicht krijgen of er ook andere hardlopers zijn die dit ook leuk vinden om te doen. Het kan zijn dat je zegt, te heet, wel in buitenland maar niet in Frankrijk, wel in Frankrijk maar dan op asfalt, etc. Ik denk dat dit de actieve 50-er, die houdt van een uitdaging (en een wijntje na afloop :)), wel aanspreekt. Ik ben benieuwd naar evt. reacties.

Er zijn 10 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

max | 20-10-2016

Hallo Jan Kees. KLinkt leuk, hoeveel heb je gelopen van het pad? Liep je met bepakking en heb je ook overnacht onderweg?

Sonja | 20-10-2016

Lijkt mij geweldig zoiets te ondernemen.

Jan Kees | 31-10-2016

Hi Max, van het pad heb ik de route naar Puy Griou gelopen. Geen bepakking en niet overnacht onderweg. Gewone hardloopkleding aan en de hele route is goed te doen in 2 dagdelen.

Jan Kees | 31-10-2016

Hi Sonja, wat trekt je aan in op deze manier hardlopen?

Groet,

max | 31-10-2016

@ jan kees: het is juist geweldig om met bepakking te lopen en onderweg te overnachten! Dan wordt het lopen echt een avontuur. Hoe lang waren de dagafstanden nu?

Jan Kees | 01-11-2016

@Max, dat ken ik wel van Noorwegen, bv. dwars over de hardangervidda in een aantal dag etappes, rugzak mee, tent mee, eten mee (als tip weet ik nog een boekje hierover). Maar wat ik bedoel in de Cantal is echt de sportieve uitdaging met het hardlopen. Dus, echt hardlopen, snelheid maken, heuvel op/af en dan de prestatie zoeken in waar anderen wandelen, loop jij hard......

max | 01-11-2016

@ jan kees: ik bedoel ook hardlopend hoor :-) Toegegeven niet heel hard maar daar is het terrein vaak ook niet echt naar. Gewone trail tochten zonder bepakking is ook erg leuk maar welke afstanden ren je dan ongeveer? 60 km of meer?

Sonja | 01-11-2016

Tot nu toe loop ik alleen maar lange tochten waarbij ik lussen loop zodat ik weer terug kom op de plaats waar ik gestart ben. Maar het lijkt mij leuk om inderdaad een keer een aantal dagen/week achtereen te plannen en op die manier een nog grotere afstand hardlopend te overbruggen en dus nog meer gebieden te doorkruisen.
Maar heb blijft voorlopig nog bij erover dromen en intussen voer ik mijn belastbaarheid maar op met ultralopen, (meerdaagse georganiseerde) trails of gewoon trainingsweekendjes in de Ardennen of de Eifel.

Jan Kees | 03-11-2016

@Max, oei 60 km is wel heel veel! Er zitten best steile hellingen in in de Cantal en ik vind het ook leuk om echt de top op te gaan als je er langskomt via het wandel(=hardloop!)pad. Tot nu toe wil ik ook regelmatig stilstaan (loopscholing) en het landschap goed in mij opnemen......maar ik moet zeggen het gebied dat ik voor ogen heb (Cantal) leent zich er wel voor om in bv. een week te doorkruisen....

Jan Kees | 03-11-2016

@Sonja, interessant zo'n trainingsweekend in de Ardennen, hoe ziet dat er uit? Ik zou zoiets wel in Frankrijk willen doen (bv. Cantal).....

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Een mooie hoodie voor een deelnemer aan de Amsterdam Marathon, bestel wel op tijd!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!