Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

zere knie en marathon

k | 24-10-2017

Ongeveer een week geleden stond ik op mijn loopband en schoot het in mijn knie. Het was een stekende pijn. Daarna kon ik wel normaal lopen , maar had ik pijn na lang zitten en soms een lichte pijn overdag. Toen ik enkele dagen later ging hardlopen ontstond er na circa 8.5 kilometer geen stekende pijn , maar een wat ander type pijn. Meer een soort belastingspijn. Ik ben dus maar gestopt. Ik kon wel ook nog steeds pijnloos squats.

Afgelopen weekend deed ik 15 kilometer met een knie bandage en tussenpozen en is er amper pijn ontstaan. Ik heb nu vooral nog pijn als ik lang op de bak zit en dan op sta of probeer op te staan.

Het lijkt een beetje op een lichte lopersknie, maar het is vrij acuut ontstaan, want daarvoor had ik geen last. Ik kan verschillende oorzaken bedenken, zo ben ik plotseling lange afstanden begonnen op de loopband met andere schoenen. Hang ik sowieso naar binnen en had ik mijn warming up procedure verandert. Het is ook nog optioneel dat ik de band heb laten lopen toen ik iets heb proberen te pakken. (dus scheef)

Heeft iemand tips of herkent iemand hier iets van en kan ik de marathon van zondag beter vergeten?

Er zijn 2 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

williewortel | email | 25-10-2017

Herkenbaar. Ik heb ook lang last gehad van dezelfde soort pijn. Ook tijdens of na een tijdje zitten. Staat ook wel bekend als theaterknie. BIj mij was dit na een lopersknie vanwege overbelasting. Het is pas weggegaan na een paar weken rust en nadat ik langzamer ben gaan lopen en voorzichtig weer heb opgebouwd.
Als je de komende tijd wilt blijven hardlopen zou ik de marathon laten schieten. Dat gaat je niet helpen met herstellen.

| 31-10-2017

weer eens wat anders dan een zaagselhoofd

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Een mooie hoodie voor een deelnemer aan de Amsterdam Marathon, bestel wel op tijd!

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!