Adverteren? Stuur een mailtje naar runnersmeetingpoint4u (at) gmail.com

Pijn aan voeten

tom | email | 08-10-2018

Hallo allemaal,

Sinds 3 weken begonnen met hardlopen. Ongeveer 3 keer per week maximaal 40 min. Mijn tempo is te vergelijken met een slak, gewoon lekker joggen. Maar na gestrekt te hebben en paar minuten warm (normaal) gelopen te hebben, begin ik met joggen. Maar dan... Eerst een branderig gevoel bij me wreef lijkt wel. Vervolgens als ik stop met joggen dan heb ik een redelijk pijn achtig gevoel bij me wreef. Als ik mijn tenen probeer omhoog te tillen (richting mijn knie) schieten er verschillende pijn golven door mijn wreef tot aan mijn scheen. Iemand tips?

Er zijn 4 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

Aernout Babylon | 08-10-2018

wreefpijn kan van alles zijn. Het kan zomaar dat je je veters gewoon te strak aantrekt.

Heb je tijdens het lopen ook al pijn in je schenen of treedt die pijn alleen op als je gaat forceren in de vorm van het optrekken van je tenen. Trek je tijdens het lopen zelf je tenen ook omhoog?

Zomoeilijk | email | 11-10-2018

Schenen ook beetje pijn ja. Zolang ik een stukje gelopen heb worden me voeten ook soort gevoelloos, maar wel met redelijk wat pijnsteken.

Aernout Babylon | 11-10-2018

Als je voeten gevoelloos worden, dan zou ik sowieso proberen om je schoenen wat losser te doen. Grote kans dat je wreefpijn dan ook al minder wordt.

Trouwens, na drie weken als beginner als 3 keer per week 40 minuten lopen, is best wel veel. Misschien kan je beter om de dag een half uur doen. Dan loop je 4*30 in plaats van 3*40.

Probeer tijdens het lopen je voeten eens bewust ontspannen te houden, dus niet je wreef of tenen naar je knieen/schenen trekken [dorsiflexie]. Niet per se laten afhangen, maar gewoon zonder spanning.

Succes in ieder geval.

| 18-10-2018

@Babylon Wat je zegt kan wat inzitten maar is moeilijk uitvoerbaar, een technische verandering.

Ook kan die pijn ontstaan doordat de schoenen niet helemaal geschikt zijn.

Het kan ook liggen aan die paar minuten rustig joggen, die kun je beter naar 8 minuten of meer zetten.

En strekken voordat je gaat lopen kan ook een averechts effect hebben, na statisch rekken is je spierkracht voor een paar uur afgenomen.

Intervaltraining zou de pezen en enkels kunnen versterken.

hit counter

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Leuk shirt voor hardlopers die het met gemak doen :)

Vakantie-discount, accomodaties

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over

Passie voor hardlopen? Neem nu een extra voordelig proefabonnement op Runner's World, het meest gelezen hardloopmagazine!