De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hielspoor

Ary | 11-10-2002

Volgens een röntgenfoto heb ik hielspoor.
Ik heb door de pijn ook al 8 weken niet kunnen lopen en moet binnenkort naar de Orthopaed.
Wie heeft hier ervaring mee. Injectie ? Operatie?

erica | 25-02-2004

Yuri,
Gij spreekt in nevelen!
Vertel dan eens concreet wat de oplossing is!

Yuri | 25-02-2004

Leny,

De meeste mensen die met deze klacht bij mij komen zijn ten einde raad. Je hoort van allemaal:”als ik maar zonder pijn weer kan lopen, dan vindt ik dat al goed genoeg” Als ik dan aangeef dat er veel meer mogelijk zou moeten zijn, wordt ik al bij voorbaat voor half gek verklaard, omdat elke andere behandelaar verteld heeft er niets mee te kunnen. Waar de één hoopt van de klacht af te komen, ben ik al weer bezig te zoeken naar een trainingsschema. Dat heeft puur te maken met ERVARING, ‘klachtbeleving’ als je het zo wilt noemen. Als je als patiënt de klacht hopeloos ervaart, zul je niet ver durven hopen. Als je als behandelaar nog nooit iemand van die klacht hebt kunnen afhelpen, dan vertel je dat ook aan de patiënt. En ik? Na zoveel keer gezien te hebben dat er volledig herstel heeft plaatsgevonden is dat voor MIJ niet meer dan normaal. Dat bedoel ik met een hogere eis stellen.

leny | 25-02-2004

yuri,
je zegt, mijn eisen stel ik hoger, omdat ik meer mogelijkheden zie, hoe bedoel je dat. Maak ik een verkeerde keuze of zijn er nog andere mogelijkheden. Het gaat er niet om wat ik wil, het gaat er voor mij om dat ik samen met mijn man (we zijn 50 en nog hartstikke jong van lijf en leden) een leuke vakantie hebben in zuid frankrijk en dat ik niet de hele dag bij mijn tent wil zitten en toch wel een stukje wil wandelen. Ik weet dat minder bewegen, minder last betekent, maar ik ben ook peuterleidster dus ik kan en wil mijn baan ook niet opzeggen. Wat een verhaal he, ik hoop niet dat je het erg vindt, maar soms moet je even spuiten. Dus voor mij goede schoenen (zijn dus duur)

Yuri | 25-02-2004

Leny,

Je vraagt weer om een oplossing vanuit de voet. Die BESTAAT naar mijn mening NIET. Als je een schoen kiest waarbij je de voet zo min mogelijk wilt belasten, neem dan een bergwandel schoen met een stijve schacht en zool, een C-type. Immers, hoe minder beweging deste minder last. In de schoen een op maat gemaakt voetbed met een uitsparing voor de pijnplek, vergelijkbaar met een zitkussen voor iemand met aambeien. Dit zal allemaal helpen de pijn te verminderen, maar nogmaals, het LOST de klacht NIET op! Is dit voldoende om VOOR JOUW de klacht tot een aanvaardbaar niveau te brengen, geweldig, dan HOEF je niet verder te kijken. In der regel stel ik MIJN eisen nu eenmaal hoger, omdat ik meer mogelijkheden zie, maar het blijft je eigen keuze. Het gaat er om wat JIJ wilt en kunt. Er zit aan elke beslissing een financieel plaatje, je moet daar ook rekening mee houden.

leny | 25-02-2004

Yuri, ik ben binnenkort van plan om nieuwe schoenen aan te schaffen om strakts met de vakantie lekker te kunnen wandelen, met verstand weliswaar, kun je mij adviseren wat ik het beste kant kopen voor mijn peesplaatje. Sportschoenen of bergschoenen of zoiets.
Zijn er nog speciale schoenen voor dit euvel, met veel vering. Ik heb er geen verstand van, jij bent deskundig dus............
Graag jouw advies

leny | 25-02-2004

Jeen, je hebt wel een dure podoloog, die zooltjes van mij kosten € 55.-. Maar ze zijn inderdaad erg hard. Na een dag werken heb ik zeer pijnlijke voeten. Ik ben peuterleidster, dus je loopt veel. Thuisblijven is geen optie. Ik heb op internet een folder besteld van Birkenstock. Staan veel soorten inlegzooltjes in, met en zonder tenen. Weet je toevallig het artikelnummer van jouw zooltjes? Er zit ook een lijst bij van alle winkels die ze verkopen. Ik heb ook weleens gedacht aan die speciale sok, maar ik ben huiverig om op internet wat te kopen.

Jeen de Vries | 23-02-2004

Leny,
Ik heb ook Birkenstock zooltjes; onderkant blauw en bovenkant leer. Ze zijn heel zacht en bevallen mij beter dan de zooltjes die ik van de podoloog heb gehad. Deze waren heel hard en drukken op de plek waar ze juist niet moeten drukken.
Zooltjes podoloog € 110,- ; zooltjes Birkenstock € 10,-. De prijs is voor mij overigens niet zo relevant; als iemand mij voor € 1000,- er direct van af kan helpen is de deal snel gemaakt.

Bruno De Smet | email | 23-02-2004

Yuri

Heb deze site sinds kort ontdekt en het lijkt me dat u mensen met deze klachten behandeld of heb ik het verkeerd. Zoja kunnen wij u dan ergens bereiken zodat u ons ook kan verder helpen

Bruno De Smet | email | 23-02-2004

Yuri

Heb deze site sinds kort ontdekt en het lijkt me dat u mensen met deze klachten behandeld of heb ik het verkeerd. Zoja kunnen wij u dan ergens bereiken zodat u ons ook kan verder helpen

leny | 23-02-2004

Yuri, tuurlijk houd ik wel rekening met "de punaise", die van mij zit aan de hak en speelt op als ik te veel voorover buig met gestrekt been. Ik heb mensendieck therapie gehad i.v.m. rugklachten. Ben nu wat anders gaan lopen. Kan dat mee spelen, of is dat een domme vraag. Sinds die tijd heb ik last van mijn voeten. Is het aan te raden om in elke schoen zooltjes (Birkenstock) te doen. want die speciale schoenen voor je steunzolen zijn hartstikke duur. Kan het ook in sportschoenen?

leny | 23-02-2004

jeen,
Stilzitten is ook niets, dus ik probeer gewoon mijn voet te negeren, netzoals je vervelende kinderen negeert (ik ben peuterleidster, ha ha) Misschien helpt het, we houden in ieder geval de humor er in.
Body combat is samen met body pump en body step een vorm van bewegen. De een doe je met steps, de ander met gewichten en body combat is zoeiets als boksen op de plaats. Veel bewegen met je armen( beweging van de benen kun je aanpassen). Het is een programma wat 3 mnd duurt, zowel in amerika als in europa doet iedereen dezelfde oefeningen. Je hebt dat ook wel nodig om het goed te kunnen doen. Na 3 mnd. is de volgorde weer anders. Op muziek, lekker mee slepend en je pept elkaar op. Nog meer weten of is het zo duidelijk. Verder doe ik aan spin-bike. Daar kom je ook danig van aan het zweten. En dan niet op de pedalen staan want dan belast je de voeten weer te veel.

Yuri | 23-02-2004

Jeen,

Zo is mijn verhaal niet bedoeld. Het is NIET logisch door te trainen met die klachten. Beschouw het als een punaise die in de voet zit, erop doorlopen kan alleen meer schade opleveren. De punaise moet er eerst uit!! Vervelende bij dit soort klachten is dat de irritatie ontstaat vanuit een andere plek. De 'punaise' zit niet onder de voet maar ergens hoger in het been. DAAR moet wat gebeuren. Alle 'oplossingen' voor ONDER de voet zijn gedoemd te mislukken. Bij de paar mensen waar een oplossing onder de voet wel heeft gewerkt zal dat te maken hebben gehad met de INVLOED van die oplossing op het lichaam BOVEN de voet, meer geluk dan wijsheid dus.

Bruno De Smet | email | 22-02-2004

hoi iedereen,

Heb reeds enkele maanden last van een peesplaatontsteking, heb reeds alle alternatieve middeltjes geprobeerd (shokwave, kiné, accupuntuur,cortisone etc...). mijn probleem is ook dat mijn bot aangetast is met de ontsteking, heeft er iemand goede ervaringen met operaties, of bestaat er ergens een specialist die zich met deze problemen bezig houdt. alle info is welkom
Groetjes en dank bij voorbaat.

Jeen de Vries | email | 22-02-2004

hoi leny,
Ik zit met hetzelfde peesplaatje en grijp een beetje terug naar een van Yuri's opmerkingen: If you’re not part of the solution, don’t become a part of the problem. Ik heb af en toe ook moeite om het Nederlands van Yuri te volgen dit zal voor het engels mogelijk nog erger zijn maar ik vertaal het maar als laat het probleem van de voet je leven niet overheersen. Doe je in het geheel geen sport dan is er niet alleen het probleem met je peesplaatje maar ontstaan er allerlei andere problemen (stijfheid, vetrollen, hartklachten(?) etc).
Ik probeer dus het sporten ook maar weer een beetje op te pakken.
By the way, salsa dansen ken ik wel maar wat in 's hemels naam is Body Combat. Lijkt me nogal heftig.

Yuri | 22-02-2004

Ja, alle voorwaarden MOETEN er al zijn geweest, anders was er niets gebeurt tijdens of na die laatste activiteit. Het spreekwoord ‘de laatste druppel die de emmer heeft doen overlopen’ is hier duidelijk op z’n plaats. Die laatste druppel..ja ja.... en al die andere druppels dan, hebben die daar geen aandeel in?

Simpel gezegd; doe je niets, dan heb je geen last Zodra je wat doet komt er een kans en die kans vergroot je door een intensievere vorm van beweging te kiezen. Dit uiteraard alleen maar als je niets aan de oorzaak doet. Verhelp je die, dan zijn er geen belemmeringen op te doen wat je wilt op het niveau dat je het wilt. Mits conditie en kracht dat toelaten uiteraard. Dat zal altijd nog getraind moeten worden. Lijkt mij een open deur, wil het toch even gezegd hebben.

Yuri | 22-02-2004

Leny,

De OORZAAK zit'm NOOIT in een activiteit, tenzij die activiteit een trauma was :O)
Als er een heleboel mensen dat geen doen waar jij denkt het van ‘opgelopen’ te hebben, zonder dat die anderen er last van dezelfde klachten hebben gekregen, dan kun je gerust stellen dat het niet daardoor komt. Wandelen en salsa dansen veroorzaken geen klachten, anders zou heel Latijs Amerika plat liggen :O) Wat wel gebeurt is dat je tijdens het doen van een activiteit, (had dus net zo goed een dart marathon kunnen zijn), niet meer in staat bent te compenseren en de klacht komt TEVOORSCHIJN.

vervolg

leny | 22-02-2004

Hoi yuri
Af en toe heb ik toch wel een beetje moeite met je Nederlands, maar ja, we komen er wel uit. Ik heb nu ook een half jaar last van mijn peesplaatje. Maar ik weiger om stil te zitten. Probeer om zoveel mogelijk er goed mee om te gaan. Ik ben geen hardloper, maar wandel veel en heb salsa dansen gedaan. Misschien lag daar de oorzaak. Maar weten doe je het nooit. Ga wel gewoon fitnessen en belast mijn voeten zo weinig mogelijk. Probeer er dus gewoon mee te leven, eens zal er el een dag komen dat ik denk, joho het is weg.
Nu ben ik van plan om Bodycombat te doen, aangepast wel, lijkt je dat verstandig? Want ik wil toch wel een paar kilo's kwijt voor de vakantie. Stilzitten is ook niet bevordelijk voor de vetrolletjes, hart en bloedvaten. Wat denk je, is het verstandig?

Yuri | 22-02-2004

Zoals ik al vele malen heb beschreven, in kaart brengen is zinloos. De overeenkomsten houden op bij bovengenoemde Peroneus zenuw, trauma’s en sinds recent het RSI component. Alles daarbuiten is te individueel, helaas. Vergis je niet, het is best ingewikkelde materie. Na de vele studie die ik heb gedaan begin ik eindelijk het licht te zien, maar ik heb met ‘collega’s’ precies dezelfde discussies. Die loste ik vroeger op door een maand lang een client van hun te behandelen waar zij niet uitkwamen. Problemen ontstonden omdat cliënten niet meer terugwilden dus dat doe ik ook niet meer :O)

In een wereld waar alles om geld draait zie je dat elk promotieonderzoek ‘TOEVALLIG’ wijst naar de oplossing die in de kast van de betreffende firma of branche ligt.

Yuri | 22-02-2004

Jeen,

Waar ik op doelde was dat je niet het gedrag van de klacht TIJDENS het lopen als maatstaf voor je herstel moet nemen, maar hoe die zich ERNA gedraagd, dus in rust of zelfs erna. De conclusie hoort te zijn: Maak een opbouw, liefst op tijd en kijk iedere keer weer hoe je HERSTELD voor je verder gaat in opbouw. Voor mij zit er geen logica in het TRAINEN van een OVERBELASTE structuur, omdat deze in de meeste gevallen al overbelast wordt door compensatie gedrag. Meer training geeft dan per definitie meer klachten tenzij je het compensatiepatroon doorbreekt.

vervolg

Jeen de Vries | email | 22-02-2004

Yuri,
Het zou inderdaad fijn zijn als iemand die al in dit forum heeft geschreven zijn (daadwerkelijke) oplossing schrijft. Je geeft aan dat pijn tijdens hardlopen verdwijnt door betere doorbloeding; en waarschuwt me voor rustperiodes. Kan ik hieruit de conclusie trekken dat je het beste elke dag voorzichtig kunt gaan hardlopen? Dan heb je dagelijks een goede doorbloeding op gang gebracht. Hoe kan je verder nog een betere doorbloeding op gang brengen?
Verder vraag ik me nog af of er nooit een promotieonderzoek is geweest waarbij praktijkgevallen in kaart zijn gebracht? Mogelijk moeten we zelf een standaard vragenlijst opstellen die door zoveel mogelijk mensen kan worden ingevuld en uitgewisseld. Het brengt in ieder geval iets meer structuur alle reacties en mogelijke oplossingen.

Yuri | 21-02-2004

Erica,

Zal niet de OORZAAK zijn, anders zou iedereen die op beton werkt per definitie klachten krijgen. Maar het zal zeker niet helpen. Zou dat de oorzaak zijn dan lijkt de oplossing mij heel simpel.... wat meer dempend/verend schoeisel. Dat al geprobeerd?

Yuri | 21-02-2004

Kelly,

In het laatste stuk op 22-01-2004 geef ik al aan dat er altijd wel IEMAND gebaat is bij een bepaalde soort behandeling, hoe controversieel ook. Er zijn twee manieren om van een klacht af te komen: De klacht daadwerkelijk oplossen, dus geen symptoombestrijding!! De 2e, verreweg de meest voorkomende manier; het lichaam ZODANIG ondersteunen dat het zelf in staat is PIJNvrij verder te functioneren. Je pa is dus een van de gelukkigen :O)

Yuri | 21-02-2004

Ik ben in ieder geval heel blij voor je dat er eindelijk verbetering in zit. Maar ik kan het helaas niet laten je ervoor te waarschuwen; De klachten verminderen zich bij belasting vaak, maar ALLEEN omdat de doorbloeding beter wordt. Veel belangrijker blijft hoe de klacht zich gedraagt tijdens of zelf na de rustperiode GEVOLGD op die belasting. Net zoals de eerste stappen als je uit bed komt......

Succes!!

Yuri | 21-02-2004

Hoe dan ook, hierboven geef ik oplossingen..........weer geen reactie. Is mijn Nederlands te ingewikkeld of probeer ik teveel informatie in één zin te proppen? Moet het nog uitgebreider, is er twijfel, wat??? VRAAG het dan als je vindt dat er niet genoeg informatie staat. Heb je eindelijk zo’n vakidioot als ik die bereid is mega veel tijd kosteloos aan van alle soorten klachten te besteden, DOE er dan wat mee. Ik verwacht geen schouderklopjes anders had ik daar wel om gevraagd.... ben ik mondig genoeg voor. Maar het houdt ergens op.

vervolg

Yuri | 21-02-2004

Niet eens:
Wat ik opvallend BLIJF vinden is de vrij ‘passieve’ houding van mensen in deze topic. Misschien is murw geslagen het betere woord. Jij bent nu de eerste die hier ook letterlijk om vraagt. De vele verzoeken hierboven gaan over de effectiviteit van een bepaalde behandeltechniek. NIEMAND uit deze groep reageerde echter op mijn oproep bij topic ‘Aan IEDEREEN met (chronische) pijnklachten 26-01-2004’ waarbij ik in de eerste alinea juist ook deze groep rechtstreeks aansprak. Dat was overigens maar 8 dagen nadat jij je eerste verzoek in dit forum heb gepost……….
Nou moet ik zeggen dat de laatste voor die dag zich er pas 3 dagen van tevoren meldde. Ik weet niet of mensen werden afgeschrikt omdat ik bereid was het gratis te doen??? ‘To good to be true’ gevoel?

vervolg

Yuri | 21-02-2004

Zelf had ik liever dat het iemand was die op dit forum al verteld heeft dat andere ‘oplossingen’ geen succes. Is voor mij aantrekkelijker omdat die al geschreven heeft en die zou herstel ook gelijk kunnen omzetten in voor deze groep interesseante ‘valuta’, zoals tijd tot pijnvrij, vanaf wanneer weer met looptraining begonnen, opbouwschema etc.

vervolg

Yuri | 21-02-2004

Jeen,

Reactie op je post eerder op de dag.
Ik kan niet zeggen HOE zeer ik het met je eens ben. EN hoezeer ik het NIET met je eens ben.

Eens:
Zal eens in mijn dossiers graven en dan kijken of iemand zin heeft om daarover te vertellen...... Vergeet daarbij niet dat zo'n peesplaat ontsteking/hielspoor vaak deel uitmaakt van een keten aan compensaties. De MEESTE cliënten die bij mij komen hebben soms peesplaat ontsteking/hielspoor als bijzaak, aangezien hun (gebrek aan) sportieve activiteiten die klachten gewoonweg niet hebben verergerd tot het niveau van pijn bij normaal dagelijks gebruik.

vervolg

Jeen de Vries | email | 21-02-2004

Ben al 2 maanden gestopt met sporten om de peesplaatontsteking tot rust te laten komen. Als gevolg hiervan last van mijn rug gekregen (stijfheid). Afgelopen week het advies gekregen van mijn dokter om warming up oefeningen te doen en weer te beginnen met sporten in volgorde van zwemmen, fietsen en lopen. Inmiddels heb ik, na stevige warming up, mijn eerste kilometers weer gelopen (jogging). Wonderwel tijdens het lopen geen last. Wel een paar uur daarna enige reactie.
"s nachts slaap ik nog steeds met strassburg sock en overdag met tennisbal masseren.
Ik ga heel rustig door met opbouwen van loopoefenigen.

erica | 21-02-2004

Ben per ongeluk op jullie site terechtgekomen, heb al 1.5 jaar last van hielspoor. Heb nog nooit hard gelopen dus daar kan het niet van komen. Alleen een uurtje zwemmen per week. Heb wel hard stenen vloeren in huis en op mijn werk loop ik ook de ganse dag op een beton vloer. Misschien dat dit er iets mee te maken heeft?

Kelly | 21-02-2004

Mijn vader heeft ook hielspoor gehad; aan allebie de voeten. Hij had ook vanalles geprobeerd ( verschillende soorten zooltjes, rusten 5 injecties,...) Hij heeft toen viscospots geprobeerd en heeft sinsdien nooit meer iets gevoeld. Hij is één van de weinigen volgens mij die met deze viscospots heholpen is.

Jeen de Vries | email | 21-02-2004

Ik lees over allemaal hielspoor en peesplaatklachten. Iedereen zoekt oplossingen maar niemand die de echte oplossing weet. Het is jammer dat we niet in contact kunnen komen met mensen die de problemen ook hebben gehad en er inmiddels vanaf zijn. Deze mensen bezoeken deze site waarschijnlijk niet maar dit zijn nu juist de gevallen waar we graag mee in contact zouden willen komen. Zij zullen ook 'the sock' hebben gebruikt, injecties/operaties hebben gehad of .......
Met name deze stippen zou ik graag ingevuld willen zien door mensen voor wie de problemen tot het verleden behoren. Heeft iemand een tip?

Yuri | 20-02-2004

vervolg

En door veel te lang/intensief doorgelopen te hebben met de klachten.

(sorry, stukje viel weg)

Yuri | 20-02-2004

Ik weet echt niet hoe ik dit verhaal NOG duidelijker kan maken. Vragen over een deel of geheel van dit SUCCESVOL bewezen concept wil ik met alle liefde verder uitleggen. Cliënten zijn geheel of grotendeels van hun klachten afgekomen. Bij de laatste groep had het meer te maken met de onherstelbare schade die was toegebracht tijdens het uitproberen van andere ‘remedies.

Yuri | 20-02-2004

NOG een aspect waar NIEMAND het over heeft... ontstoken peesplaat/hielspoor heeft ook ALTIJD een component van een RSI klachtenbeeld. Ook hier weer als OORZAAK uitgezonderd de trauma’s. De ‘S’ in RSI staat voor stress, maar dit kan zowel DISstress(pathologische/schadelijke stress) als EUstress (fysiologische/goede stress). Dat wil zeggen dat alle sociaal-emotionele situaties kunnen bijdragen tot het voortsudderen dan wel verergeren van de klachten. Dat betekent ook dat, alhoewel je b.v. heel enthousiast was over de voorbereiding naar een marathon, de klacht in eerste instantie geprikkeld werd door een EUstress gevoel, deze prikkeling later kan overslaan en gevoed kan worden vanuit een DISstress gevoel omdat je nu die marathon op je buik kan schrijven. Dat je er zo goed als elk moment van de dag pijnlijk mee geconfronteerd wordt helpt dan ook echt niet.

vervolg

Yuri | 20-02-2004

‘Oplossingen’ hierboven beschreven werken ALLEMAAL vanuit de voet. Logisch gezien, hoe minder je hem beweegt, des te minder last. Met The Sock houdt je hem de hele tijd op lengte, dus bij de eerste stappen hoeft dat niet meer te gebeuren en zie daar, ‘wonderbaarlijk’ genoeg minder last! Sorry, maar ook dat is een lapmiddel. Zelfs complete immobilisatie leidt niet tot een oplossing. Kijk maar na een periode in het gips gezeten te hebben. Tijdens die periode mogelijkerwijs helemaal geen klachten, maar nadat het gips verwijderd is, AAAUW!
Enfin, zo kan ik uitleggen waarom de meeste oplossingen NIET werken, of maar (kortdurende) verlichting bieden. In het laatste geval vaak meer geluk dan wijsheid, helaas.

vervolg

Yuri | 20-02-2004

Dit verhaal in combinatie van mijn factor tijd (zie mijn stuk hierboven dd 22-01-2004) geeft een sluitend beeld van deze problematiek. MAAAAAAR........ wat is nou die eerste reden van irritatie? Dat is bij IEDEREEN verschillend en zal ik zonder onderzoek dus ook NOOIT uitspraak over doen. Het zit’m in ieder geval NIET in de voet, met uitzondering van het kleine aantal gevallen waarbij er een direct trauma in de voet is geweest in de vorm van het trappen op een spijker of iets dergelijks.

vervolg

Yuri | 20-02-2004

Als er een te hoge spanning is worden zenuwen en bloedvaten die tussen en onder de structuren doorlopen afgekneld, waardoor je een circulatie stoornis krijgt. Na beweging komt deze circulatie gelukkig weer voor een groot deel op gang, soms al na enkele stappen, maar die zijn dan wel afzien :O{ Langdurige belasting bij een hypertone structuur geeft weer hetzelfde beeld. Door afknelling verminderde circulatie, waardoor meer plaatselijke irritatie, nog meer spanning echter nu als afweerspanning en je krijgt weer meer pijn. Hier ben je doorgaans langer mee bezig om het weer kwijt te raken, omdat je al meer schade aan het toebrengen bent door pijnsignalen van het lichaam te negeren.

vervolg

Yuri | 20-02-2004

IEDEREEN met ontstoken peesplaat/hielspoor klachten,

Bij ALLE gevallen van ontstoken peesplaat/hielspoor doet de Peroneus Communis zenuw mee. Misschien niet het eerste waar aan gedacht wordt, maar ik hoor hier opvallend genoeg NIEMAND anders over. Hoe gaat dat in z'n werk:
Door echt ALLE mogelijke redenen komt er een overprikkeling van de Peroneus Communis zenuw, vaak vanuit overprikkeling van de Ischiadicus zenuw, ons allen wel bekend :O} Deze overprikkeling leidt tot een verhoogde BASISspanning (van een normaal tonus naar een hypertonus) van de structuren onder de voet. Dit verklaart ook gelijk waarom ook juist na (bed)rust de pijn het hevigst is, met uitzondering van de pijn na langdurige belasting.

vervolg

Kees | email | 20-02-2004

Loop vanaf augustus 2003 met een onstoken peesplaat/hielspoor. Fysiotherapie/zooltjes podotherapeut/tantum zalf/rust/een injectie - het euvel komt telkens weer terug!

Ik wacht maar af.

Jojo. | 20-02-2004

Arie,
Ik voel al bijna 2 jaar lang, 24 uur per dag hoe pijnlijk hielspoor is. Kwaad worden lost niets op. De hierboven beschreven behandelingen ook niet. Dus probeer ik het positief te benaderen door te kijken naar wat ik wel kan.
groetjes Jojo.

Arie | 19-02-2004

Jo,

Hielspoor is niet kwaadaardig maar ik moet zeggen dat je er wel aardig kwaad van word als je vier maanden niet kunt hardlopen!

En hoezo andere sporten? alleen bij het wandelen en staan is hielspoor al behoorlijk pijnlijk.

Arie | 19-02-2004

Jo,

Hielspoor is niet kwaadaardig maar ik moet zeggen dat je er wel aardig kwaad van word als je vier maanden niet kunt hardlopen!

En hoezo andere sporten? alleen bij het wandelen en staan is hielspoor al behoorlijk pijnlijk.

Arie | 19-02-2004

Kelly,
Je kunt ze alleen in de states bestellen bij www.thesock.com.
Er zijn twee maten beschikbaar.

Succes....

Kelly | 19-02-2004

Jojo,
Voor diegene die met hielspoor sukkelen en dag in dag uit hier last van hebben waardoor hun normale doen en laten belemmerd wordt is dit een magere troost.

Yuri | 19-02-2004

Jojo,

Met je eens dat de klacht niet kwaadaardig van aard is, maar ik zit ook al een hele tijd te vertellen dat het over kan gaan, mits goed aangepakt. Dat schijnt niemand te (willen/kunnen) bevatten ?!?

Fietsen is niet perse de oplossing als je met de bal van de voet trapt (toeclips) omdat je dan alsnog spanning onder de voet opbouwt :O(
Bovendien is dit een forum voor (hard)lopers. Denk niet dat ze blij zijn met je 'wervingsactie' voor andere sporten :O))))

Jojo | 19-02-2004

Waarom zijn jullie zo negatief, wat je hebt is pijnlijk en lastig maar bendenk wel... NIET KWAADAARDIG!!!
Dus bekijk het eens van een andere kant en neem eens de zaken onder de loep die je WEL kunt doen. Bijvoorbeeld fietsen, zwemmen enzovoort.

Yuri | 18-02-2004

Aan iedereen:

Ik had eerder aangekondigd de per ongelukt gewiste tekst te reposten, maar het is zo'n grote lap tekst....... Ik zal NOG maar eens een verzoek neerleggen bij de webmaster, kijken of hij dat wel in 1 keer kan.

Yuri | 18-02-2004

Ik schreef al eerder :
**Mijn advies aan anderen: “If you’re not part of the solution, don’t become a part of the problem.”**

Nu alleen nog hopen dat je dit ten harte neemt. Ik denk dat niemand zit te wachten op dat soort ‘hulp’.

Yuri | 18-02-2004

Het heeft mij verbaasd dat niemand uit deze groep op de oproep had gereageerd. Het is al lang bewezen dat irritatie van vanaf de Peroneus Communis zenuw, een uitloper van de Ischiadicus zenuw (bekend van de 'ischias' pijnklachten) bij dit probleem betrokken is. Daar zijn behandelingen voor zoals zenuw mobilisatie volgens Butler en Neural Tissue Tension Techniques volgens IMT.
Waarom die zenuw geïrriteerd is? 1001 mogelijkheden, alleen onderzoek zal uitsluitsel kunnen geven.

Naar mijn mening en ervaring bestaan geen chronische klachten, alleen een chronisch gebrek aan opleiding en inzicht bij de behandelaars om de klachten op te kunnen lossen.
En jouw houding helpt zeker niet!!!

vervolg

Yuri | 18-02-2004

Cees,

Voor het geval je het niet door hebt..... er zijn een heleboel mensen op dit forum die NIET geholpen zijn met een zooltje, ongeacht of die gemaakt is door een podotherapeut is of niet.

Vanuit welke autoriteit meldt je hier dat hielspoor niet te genezen zou zijn?? Wat een GEL*L!! Sorry hoor, maar dat slaat helemaal nergens op. Ik weet niet wie jouw ingefluisterd heeft dat fasciitis/hielspoor niet te genezen zou zijn, maar als je er last van hebt zou ik snel met iemand anders gaan praten.

Ik had afgelopen zaterdag belangeloos een consult dag georganiseerd. Mij is al gevraag wat de ECHTE redenen zijn waarom ik er zoveel tijd en moeite erin heb gestoken. Nou, gefeliciteerd, jij bent er 1 van! Je hebt geen oplossingen te bieden, maar weet wel zeker dat die er niet zijn, BAH!

vervolg

Kelly | email | 18-02-2004

Kan iemand mij zeggen waar ik The sock (Strassburg sock) kan verkrijgen ( eventueel in België ) en hoeveel deze kost?

Arie | 18-02-2004

Ik heb nu The sock 2 weken, ik wandel veel hardlopen doe ik nog niet vanwege een andere blessure.
Met lang staan en wandelen vraag ik me steeds of voel ik m,n voet nou of niet.......
Het is dus in deze korte tijd een grote verbetering voorheen was er na een lange wandeling al pijn nu absoluut niet meer!
Ik ga nog een paar weken door met the sock.

Gerry | 18-02-2004

Wie heeft er ervaring met Medichoice? Ook ik loop al sinds september 2003 met plantair faciitis. Volgens mij komt dit door nieuwe Ascis schoenen met een andere zool dan het model van vorig jaar (wel netjes ingelopen). Inmiddels andere Asics gekregen. De pijn verspringt iedere keer. Soms zit de pijn bij de spieraanhechting achter in de hak, dan weer rechts aan de zijkant, dan weer onder de voet. Als ik met pijn ga hardlopen, gaan de spieren in mijn schenen opspelen (door de steunzolen?) . Ik heb alles al geprobeerd. Tien verschillende soorten zolen. Onstekingsremmers. Sportarts. Podotherapeut. Echte steunzolen. Acupunctuur. Niets helpt. Ik word er depri van. Ik heb geen last met gewoon lopen, echter, zodra ik ga hardlopen is het weer prijs. Ik heb nu ''the sock'' besteld en heb een afspraak met Medichoice gemaakt. Als dit niet helpt weet ik 't ook niet meer. Hellup!

cees | email | 18-02-2004

een hielspoor is niet te genezen.
een podotherapeut kan de klachten verhelpen en verslechtering tegen gaan.

cees | email | 18-02-2004

de enige goede oplossing is een goede podotherapeut te vinden. deze maakt zolen die de pijn voorkomen en tevens verslechtering tegen gaan.
de podotherapeut is de enige goed opgeleide specialist op dit vlak, het is een erkend beroep en word vergoed door 99% van alle ziekenfondsen.

operaties en pijnstillers maken in de meeste gevallen alles alleen maar erger dan het was.

echt een oplossing voor 99.9% voor alle mensen die lijden aan een pijnlijk hielspoor probleem

Yuri | 17-02-2004

Frida,

Dat klopt!!!! Operaties werken OOK NIET!!!!!!!!!!!

frida | 17-02-2004

Er zijn verschillende proeven gedaan met shockwave op het type hielspoor dat ik heb. In alle gevallen zonder enig resultaat!

Yuri | 16-02-2004

Frida,

Lees het stuk dat ik op 22-01-2004 (hierboven heb geschreven) Visco spots/pads heb ik beschreven als 'Siliconen hakjes'. Kelly en vele anderen bevestigen mijn visie. Lees ook mijn verhaal over de kalkafzetting in topic 'Shockwave therapie..verslag Evelyne' (20-02-2004) en de mogelijkheid van het lichaam om het af te breken, mits daar de omstandigheden naar zijn. Bij Evelyne ging het om de pees van de hamstring, bij hielspoor de pees van de spier/peesplaat onder de voet. Maar het principe is identiek! Operatie heeft in mijn ogen hetzelfde effect als shockwave therapie, maar het laatste is minder ingrijpend voor het lichaam.

Yuri | 16-02-2004

OPROEP!

Het is aan iedereen aan te raden de hele topic te lezen waarbinnen je de vraag stelt. Ik heb vanaf 22-01-2004 heel bewust geen reacties geleverd binnen deze topic, omdat eigenlijk alle vragen al beantwoord werden door diverse schrijvers in het stuk erboven. Als je iets niet begrijpt wat voorgangers hebben verteld, vraag dan om opheldering, maar begin aub niet opnieuw de vraag stellen alsof het nog niet eerder gedaan is. Voor een completer beeld zal ik hieronder een deel van mijn verhaal reposten, dat in het verleden per ongeluk verwijderd is door de webmaster, maar ondanks herhaaldelijk telefonisch en e-mail contact heeft hij zijn belofte niet nagekomen het weer terug te plaatsen :O(((

Kelly | 16-02-2004

Succes met je visco pads... ik was er helaas niet mee geholpen.

frida | 16-02-2004

De orthopeed raadde mij visco spots aan (zachte gel zolen met blauwe stip) in plaats van de harde zolen van de podotherapeut. Die visco spots moeten het gebied om het hielspoor wat rustiger maken zodat de pijn minder wordt.Verder kon hij niets voor me doen. In het uiterste geval een operatie, maar liever niet.

frida | 16-02-2004

Er zijn 2 soorten hielspoor, in veruit de meeste gevallen gaat het om een "spoor"van kraakbeen. Dit is een op tandpasta gelijkende massa en deze is te verhelpen met shock wave therapie ofwel de niersteenvergruizer. De 2e soort is een spoor van hard bot (zoals alle andere botten) wat niet te vergruizen valt, hiermee krijg je levenslang. De orthopeed wil dit eigenlijk liever niet opereren omdat de voet zo'n ingewikkeld gebied is. De operatie om dit vaste spoor te verwijderen geeft een zeer langdurig genezingsproces mede omdat de doorbloeding in de hiel niet optimaal is.Met dit vaste bot kun je ook geboren zijn zonder dat het ooit klachten geeft. Ik heb een "vast" hielspoor aan beide voeten en ik zou weleens willen weten of iemand een andere oplossing weet dan opereren. Nu heb ik dagelijks heel veel pijn.

Ben | 15-02-2004

Ikzelf heb ook beginnende last gekregen van de peesbladontsteking onder mn rechtervoet, echter heb ik nu spenco hielkussens gekocht (soort van groene zooltjes voor achterin de schoen). Moet zeggen dat dit heel goed bevalt, Maar wat me wel opvalt in de reacties is dat bij een hoop mensen het al zo erg is dat er injecties etc aan te pas moeten komen. Dan heb je dus al veel te lang met je klachten doorgelopen. Zodra je blessures voelt opkomen moet je direct minderen met training en minder belastende training zoeken. Als je er snel bij bent kan masseren van de voet, en natuurlijk denken aan je looptechniek nogal helpen zodat het zich niet verder ontwikkelt. Trainen voor een marathon lijkt me in zo'n geval niet een aanrader trouwens.

jos | email | 09-02-2004

Ik loop sinds ongeveer +- 6 jaar zo'n 30 km per week , de laatste 3 jaar blessurevrij... tot 12 augustus 2003. Na het lopen een zeer lichte pijn onder linkerhiel... wist niet wat het was. nog tot +-10oktober verder gelopen want ik wist niet wat het was.. het werd wel wat erger... 12 november een cortisonespuit + voorschrift steunzolen.hielp allemaal niet veel. sinds 4 februari hab ik een nachtspalk en hoera... onmiddelijk voelde ik verlichting... ik hoop nu binnen een week of 6 genezen te zijn..

Chaam | email | 06-02-2004

Ik heb reeds vijf jaar last van een hielspoor(peesplaatontsteking).Ik heb alle mogelijke behandelingen gehad. Fysiotherapie, drie soorten inlegzooltjes, zeven injecties, nachtspalk en als laatste een operatie. De klachten zijn alleen maar toegenomen. De specialist zegt dat hij geen oplossingen meer weet. Is er iemand die ervaring heeft met een andere behandeling wat wel een goed resultaat geeft?

Jaap | 05-02-2004

Reactie op Theo 29-01-2004
Ik kan stellen dat hielspoor bij mij genezen is!
Begin 2003 begonnen de problemen.
Ik heb steunzooltjes gekregen voor beide schoenen met een hakverhoging en een verhoginkje onder de voetholte. Dit draag ik ook in m'n dagelijkse schoenen. Verder heb ik ongeveer de helft getraind van wat ik vóór die blessure gewend was te doen. nu zit ik weer op m'n oude nivo; dus ben wel gewoon blijven lopen. Ik doe alleen (voorlopig nog) geen loopjes meer over heuvelachtige parcourts.
Bereid me nu voor op Rotterdam.

Robert | email | 02-02-2004

sinds enige maanden heb ik last van een hielspoor.
als ik pijnvrij ben en de voet weer belast komen de klachten telkens terug
ik denk aan shockwave therapie
kan iemand mij iets vertellen over zijn ervaring met deze therapie?

Arie | 30-01-2004

Ik ga ook voor The sock, heb deze vorige week besteld. Sinds 5 maanden problemen met hielspoor hiervan 3 maanden niet gelopen bij de eerste maal direct weer pijn.
Ik heb reeds gemerkt dat er al resultaat te boeken is met veel rekken.
Het concept van de sock lijkt me heel logisch een pees die s'nachts geneest in gestrekte toestand zal bij het staan de volgende ochtend niet direct worden beschadigd dit in tegenstelling tot een pees die in ontspannen stand geneest en elke ochtend weer wordt uitgerekt met als resultaat direct schade aan de genezing .
Ik hoop dat we over een aantal weken kunnen roepen EUREKA!.... wordt vervolgt....
http://www.thesock.com/heelpain.html

Jeen de Vries | email | 29-01-2004

Heb al 5 maanden last van peesplaatontsteking. Vanaf 1 januari ben ik volledig gestopt met sporten Heb via deze site Birkenstock inlegzooltjes gekocht (zijn zeer vererend en met voetbed). Daarnaast op aanraden van Edwin 'the sock' besteld (strass burger sock) ( www.thesock.com ).
Hierop vooruitlopend heb ik zelf een dergelijke constructie gemaakt waardoor mijn tenen 's nachts omhoog gehouden worden.
Verbluffend resultaat!!! 's ochtends voel ik de pezen niet meer. Pas bij langdurig belasten spelen ze weer iets op. Daarnaast overdag veel oprekken.
Kortom: Birkenstock en Strassburger sock lijken voor mij in de goede richting te gaan.
Laat het me weten als jullie dezelfde ervaring hebben.

Theo | email | 29-01-2004

Ik ben 43 jaar. Heb sinds aug. 03 last van hielspoor, waardoor ik heb moeten stoppen met hardlopen. Als ik in het weekend naar een voetbalwedstrijd van de kinderen ga kijken en dus een tijd sta, heb ik er gedurende het verdere verloop van de dag behoorlijk veel last van. Sinds 4 maanden heeft een podotherapeut steunzolen voor me gemaakt. Ik heb zittend werk dus ik belast mijn voet niet zo veel. De laatste weken heb ik de indruk dat de pijn wat minder wordt maar ik kan haast niet wachten tot ik weer zou kunnen gaan hardlopen. Ik lees hierboven veel verhalen van mensen waarbij de klacht nog niet verholpen is. Graag reacties van mensen die genezen zijn en geef svp aan op welke wijze je genezen bent.

Leny | email | 28-01-2004

Duclofenac kan in samenwerking met andere medicijnen gevaarlijk zijn (ibropufen), als je dun bloed hebt, moet je echt uitkijken. Het is geen wondermiddel.
Ik heb peesplaatonst. en ga nu naar een osteopaat.
Hij gaat op zoek naar de oorzaak, verkeerde houding, het kan voortkomen uit de rug en nog veel meer. Hij maakt los wat los moet zitten. Als je de oorzaak weet kun je verder. www.osteopathy.nl.
Dus ben benieuwd, zal wel doorgeven hoe het is afgelopen.

Kelly | email | 28-01-2004

De oorzaak kan van verschillende aard zijn; Overgewicht, overbelasting, "verkeerde" manier van lopen, trauma,... waardoor je lichaam extra kalk gaat aanmaken onder je hiel ( duidelijk te zien op röntgenfoto) en dit zorgt voor irritatie van je peesplaat die dan gaat ontsteken.
De behandeling ervan loopt niet altijd gemakkelijk; bij de ene helpt iets wel en bij de andere dan weer niet.
Zelf heb ik ook last van hielspoor en heb ook al van alles geprobeerd.
Heb gerust, ijskoeling op mijn hiel, ontstekingsremmers, viscopads en speciale zooltjes op maat laten maken. Deze zooltjes helpen wel een beetje maar 't is nog niet wat het moet zijn.
Volgende week krijg ik een shockwave behandeling. Hopelijk doet deze iets aan die vervelende hielspoor zodat ik eindelijk weer kan gaan hardlopen.

Denise | email | 28-01-2004

En de behandeling???

Denise | email | 28-01-2004

en wat is precies de oorzaak???

Kelly | email | 28-01-2004

diclofenac (idem als voltaren) is een ontstekingsremmer en neemt dus ook pijn weg... maar niet de oorzaak van hielspoor.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over