De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Piriformis syndroom

Evelyne | 14-06-2003

Dirk maakte me attent op bovengenoemd syndroom ( zie topic osteopatie voor meer info). Ik had ( en heb) pijn in mijn bil tijdens het lopen en ook vaak in de hamstrings. Als remedie zijn er rekoefeningen en zelfmassage d.m.v. een tennisbal. Ik ben benieuwd of meer mensen deze klachten hebben gehad, er vanaf zijn gekomen, en hoe vaak zij deze zelfmassage toepasten, want het is nogal pijnlijk en ik weet niet of ik met 2-3 keer per dag 5 minuten goed bezig ben

Evelyn | 26-06-2007

Kyle, ik had ook meer last als ik een tijdje niet sportte. Ik zou je de tennisbaltherapie aanraden, en dan een bezoek aan de sportfysio die je leert hoe je je romp stabiel kunt houden tijdens het lopen.

Kyle | email | 26-06-2007

Bekend iets wat ik hier lees . Sinds enkele jaren heb ik regelmatig behoorlijk pijn in rechter bil en dit straalt uit naar de rechterbeen. Gevoelloos , steken en geen kracht . Normaal sport ik regelmatig ( scheidsrechter veldvoetbal ) en heb ik na een wedstrijd nergens last meer van . Als ik echter enkele dagen niet meer sport is het weer bingo . Ik heb inmiddels pijnstillers ( Naproxen ) maar de pijn blijft . Waar moet ik beginnen om van deze pijn af te komen ? Je wordt er gek van ...........

Evelyne | 10-12-2005

Toevallig stuitte ik op een site waar heel veel info te vinden is: http://aryo2000sporttherapie.web-log.nl/?d=0

chris | email | 07-12-2005

allez, ik maakte kennis met de piriformis spier na jaren pijn, wat ben ik blij dat ik nu weet waar het zit ,en wat de pijn veroorzaakte .raar maar waar ik wist niet meer wat te doen ,ik zoek al de informatie op die ik maar kan vinden ,alles hierover is welkom .

piri | 04-12-2005

Ik kon nog geen half uurtje lopen met mijn piriformissyndroom, dus ik naar de sma. Die stelde de juiste diagnose en verwees me door naar een manuele fysio.
Die brak me tijdens de eerste behandeling bijna middendoor, maar ik kon bijna meteen weer een beetje lopen. Na een behandeling of 8 was ik al uitbehandeld. Dat is nu drie jaar geleden en ben nog steeds pijnvrij. Misschien was het wel iets anders als het pi.sy. maar ze noemden het wel zo.

Arlien | email | 04-12-2005

Dag allemaal,
Lang geleden heb ik ook eens op deze site geschreven. Ik heb nog steeds veel pijn en kan niet zitten. Ik vraag me af of er ook mensen zijn die wel van de pijn afgekomen zijn en hoe.
Zijn er verder nog nieuwe ontwikkelingen bekend, na het Artikele uit Amerika waar ze wel een MRIscan kunnen maken van de priformis.
Willen jullie a.u.b. reageren.
Arlien

irma feld | email | 18-11-2005

Ik heb het gevonden hoor,bedankt.

irma feld | email | 17-11-2005

Hoi evelyne,
ik heb weer gekeken.Het is een engelse site, en alles wat ik zie, geen gezondheid of anatomie.
Ik snap er niks van.

Evelyne | 16-11-2005

je moet kijken bij gezondheid, dan naar anatomie, dan naar overig.

irma feld | email | 16-11-2005

Jaap had een tip gegeven voor Runnerweb.nl, dat onder het stukje ANATOMIE veel info stond over pijn in de bil.
Nou of ik ben gek, maar ik zie geen kopje:anatomie hoor.
Gr.Irma

Nina | email | 12-10-2005

Ik heb een half jaar heftige pijn gehad in mijn rechter
heup, met uitstraling in mijn rechter been (ischias pijn) De manueel therapeute wist het niet te behandelen. Ben uit wanhoop naar een chiropractor
gegaan. Die gaf de diagnose Piriformis syndroom.
Ze gaf mij bepaalde rek oefeningen mee voor de ver-
kramping van deze spier. Deze verkrampte spier drukte op de ischiaszenuw. Ook gaf zij drukpuntmassage op de plek in mijn heup,die ik thuis zelf kon doen met een tennisbal leunend tegen de muur. Na enkele weken was de pijn weg,en ben ik(even afkloppen) al dik een jaar pijn vrij. heerlijk!!!!!!!!! Ik had namelijk al jaren regelmatig een half jaar pijn. nu weet ik eindelijk wat ik had, en kan ik het zelf behandelen.

Hanneke | email | 04-10-2005

Hierbij schaar ik me bij jullie. Ik heb nu zo'n jaar of zes last van het piriformis syndroom . Heb het eerste jaar nauwelijkst kunnen lopen , staan of zitten. Na 4 jaar was er uiteindelijk uitkomst middels pijnblokkades. De Ischias zenuw werd gedenerveerd en ben 70 % van mijn pijn kwijt.
Ik kan nog steeds niet lang zitten , en heb voor mijn werk dan ook een hoog-laag buro, dan kan ik kiezen of ik zit of sta, en dit afwisselen . Ook heb ik een speciale kruk die ik a.h.w. in balans moet houden. Het gaat bij mij ook om een kalkafzetting van de piriformis op de ischias zenuw.
Ik zoek nu nog een stukje om de laatste 30 procent kwijt te raken.

theo | 16-09-2005

Vijf jaar geleden had ik bij het wandelen last van pijn in mijn linkerbil. De vaatchirurg konstateerde een vernauwing van een bloedvaatje. Hij adviseerde te stoppen met roken. Ben gestopt en na driekwart jaar geen pijn meer. Nu wel weer last van geirriteerde bilspier (piriformis). Ben nu bij de fysiotherapeut. Heb ook last van mijn rug, lage rug pijn. Is behandeld in Tilburg met vertebroplastiek. De erge pijn is er niet meer.
Pijn in de bil kan dus best bloedvatvernauwing zijn en hoeft niet altijd een geirriteerde piriformis te zijn.

marian | email | 11-09-2005

Na alle ervaringen van iedereen in de afgelopen jaren gelezen te hebben, valt het me op dat de meeste mensen aan de linkerkant van het lichaam deze pijnen hebben! Klopt dat, en weet iemand waarom?
Tevens wil ik vragen hoe je direkt op deze site onderaan de pagina kan komen, want iedere keer kom je in 2003 terecht??
Hartelijk dank voor de moeite

Evelyne | 22-08-2005

graag gedaan.
daar is dit forum voor.
veel succes.

Wim | 21-08-2005

Sorry voor een stukje dubbele tekst.
Het verhaal pastte niet in ťťn keer.
Dan moet je knippen en plakken en gaat er geheid wat fout.

Als laatste..
Evelyne,. bedankt voor je tennisbaloefening

Wim | 21-08-2005

In deze groep las ik over de oefening met de tennnisbal. Die pas ik toe direct aansluitend aan mijn loop. Ik heb het idee dat dat goed uitwerkt, want de pijnklachten worden minder.
Verder loop ik weer 'lichter'. Dat laatste voelt prettig.
Daarnaast doe ik niet meer aan het strekken van de spieren. Toen ik begopn met lopen gaf dat verlichting na afloop. Nu ik langer loop niet meer en zrogt het strekken ook voor een onnodig zwaar lopen. Met zwaar lopen bedoel ik dat de spieren niet soepen aanvoelen en het bewegen tot een soort dof gevoel in de spieren leidt.
Daarnaast doe ik niet meer aan het strekken van de spieren. Toen ik begon met lopen gaf dat verlichting na afloop. Nu ik langer loop niet meer en zorgt het strekken ook voor een onnodig zwaar lopen.

Wim | 21-08-2005

--vervolg--
Zoals met alle klachten die ik gehad heb (lopen is toch wel een zware sport) probeer ik door extra oefening met bijv. een fietsband om een tafelpoot o.i.d. de pijnlijke spieren op te zoeken en deze extra te trainen. Met name bij de spieren in de kuit en scheenbeen hielp me dat goed. Bij de problemen met de hamsting niet.
Omdat ik ergens heb gelezen dat veel lopers aan ťťnzijdige belasting van de spieren doen bouw ik in mijn rondjes daarom oefeningen in waarin ik bijvoorbeeld zijwaarts spring/huppel over ong. 100 m. De ondersteunende spieren krijgen dan ook training. Dat heeft mij wel geholpen bij de hamstring, met name bij de aansluiting in de bil. Ik had alleen veel last als ik wat langer in de auto zat.
---vervolg---

Wim | 21-08-2005

Ik ben een man van 49 jaar en loop gemiddeld ruim 40 km per week, als regel in drie lopen. M'n gemiddelde snelheid ligt ergens tussen de 12 en 13 km/h. Dat is vrij zwaar, maar ik heb dat nodig om m'n hoofdpijn als gevolg van een hersenschudding (post commontioneel syndroom) te bestrijden. Ik loop nu bijna 3 jaar heb sinds ongeveer 1,5 jaar last van klachten, die veel lijken op wat in deze groep is beschreven.Voor het eerst had ik last na een loop door de duinen, dat was ik niet gewend. Daarna kreeg ik ook last na het versnellen tijdens het lopen. Sinds die tijd heb ik het idee dat ik veel zwaarder loop.
--vervolg--

theo | email | 16-08-2005

kan iemand mij zeggen of je in Belgie of Nederland, of elders in Europa MR Neurografie kan laten maken, of kan dit alleen in Amerika ?
Ik wil laten nagaan of de nervus femoris niet ergens gekneld is(pijn in quadriceps)

jolly | 03-08-2005

toch moet ik zeggen dat mijn benen na de massage heerlijk aanvoelen.
Ik hoef er ook niet extra voor te betalen dus is het gewoon lekker.

rene steenbergen | email | 03-08-2005

de powerplate is alleen maar een nieuw snufje om zogenaamd je lichaam op allerlei manieren te verstevigen.Het werkt niet laat je geen mooie praatjes opbinden het kost alleen geld.
je kunt beter je gewone oefeningen doen zoals je geleerd hebt van je coach of trainer.
de powerplate is een modeverschijnsel totdat ze weer iets nieuws verzinnen. rene

Evelyne | 02-08-2005

Ik heb een tijd op de Power Plate gestaan en gezeten maar totaal geen positief of negatief resultaat.

Floris | 02-08-2005

Lia,

Piriformis Syndroom is heel divers, m.a.w. de klachten kunnen vanuit verschillende hoeken komen. Het enige moment dat ik relatief pijnvrij ben is juist als ik ga slapen.
Jouw klacht nijgt volgens mij meer naar een neurologische aandoening. Bij neurologisch onderzoek is mij ook diverse malen gevraagd of dat ik een goede ontlasting heb vandaar mijn advies laat een MRI maken.

Jolly,

Ik heb ook gedacht aan het gebruik van de Power Plate, echter volgens mij versterkt dit juist de spieren. Het probleem bij Piriformis is juist dat de spier niet meer ontspant. Dan zou ik zeggen niet doen!

jolly | 02-08-2005

Heeft er iemand ervaring met de Power Plate, om je hamstrings te maseren c.q. te stretchen?

Lia | email | 02-08-2005

Ik denk dat ik hetzelfde heb als jullie maar is bij jullie de pijn ,s morgens en .s nachts ook het ergste. Ik moet me ,s nachts bij het omdraaien optrekken aan de achterkant van mijn bed en heb zelfs krukken opgehaald om uit bed te komen.
Ook kan ik ,s morgens niet gelijk naar de w.c. want ik kan mij niet laten zakken de pijn is dan ondraagelijk.Hebben meer mensen daar last van ??

Rene | email | 02-08-2005

Dat klopt er is ook een boek van maar zonder goede instukties van iemand die de methode kent en ook zelf mensen behandeld hiermee zal het niet goed lukken. Dus nogmaals zoek een behandelaar die weet wat hij moet doen. Rene.

Evelyne | 01-08-2005

Er is ook een boek te verkrijgen over de triggerpoint therapie. Ik hoor er idd goede berichten over.
Wat ik deed met die tennisbal komt aardig in de richting van die therapie.
Zij doen het staand tegen een muur, ik deed het liggend.

Ren Steenbergen | email | 31-07-2005

Hallo allemaal . ik ben sportverzorger-masseur en lees jullie klachten. Een deel van de klachten kan verholpen worden d.m.v. triggerpointtherapie.
Het is bij velen nog onbekend maar het helpt vrij goed bij vele lichamelijke klachten. Het is natuurlijk geen wonderremedie mmaar kan mensen toch van aardig wat klachten afhelpen. Ik krijg regelmatig mensen bij me die ik verder kan helpen. Zoek eens een behandelaar bij je in de buurt en informeer naar triggerpoints.Mensen met piriformisproblemen krijg je aardig weer op de been. Groetjes Rene.

marian | email | 29-07-2005

Beste allemaal,

Ik ben een vrouw van 52, altijd zeer actief . Heb al 6 jaar last van het piriformus syndroom. Heb alles al gedaan, neuroloog, osteopaat, fysiotherapie, ortho-manueel th., accupunctuur, pijnbestrijding d.m.v. injecties in de piriformus,. Niets helpt! Ik kan een kwartier zitten, , slaap elke dag 1 uur s' middags.. Logisch ik kan me nooit meer ontspannen, en daar wordt ik gek van!. Over 2 weken ga ik naar Belgie naar Prof.Martens, om te horen of er wel / niet geopereerd ga worden.Ik heb een zitkussen voor in de auto, vliegtuig ,restaurents enz. Iedereen zegt, je hele lichaam is overbelast en doe rustig aan! Maar als ik even zit, denk ik oh ik zit weer te lang (pijn)en ga dus maar weer aan de slag. Het is een vicieuse cirkel.,Sorry misschien voor dit bekende gezeur, maar dit is de eerste keer in al die jaren dat ik dit aan" iemand "toevertrouw en dat lucht op!

alex | email | 25-07-2005

Beste iedereen,

Ik ben eigenlijk wanhopig opzoek naar iemand die wellicht hetzelfde heeft of heeft meegemaakt. Ik ben altijd een zeer sportieve jongen geweest, voetbal al vanaf mijn 4de en altijd veel hardlopen, mountainbiken gedaan.Momenteel ben ik 30 jaar en al 6 jaar niet meer sportief door een mysterieuze blessure in mijn linkerbeen. Een hele vervelende, verdovende pijn die uitstraalt in mijn hele linkerbeen.
Bij activiteit krijgt mijn linkerbeen een verlammend gevoel en functioneert hij haast niet meer. Hij stopt er dus echt mee, en bungelt er een beetje bij......... Dit houdt nu al 6 jaar aan en geen specialist heeft me nog kunnen behandelen. Nu na al die jaren, nog steeds geen enig vooruitgang. Wie o wie herkent iets hierin... ik ben echt wanhopig want ik mis het sporten zo erg....
Jullie kunnen mij mailen op alex_timmer@hotmail.com
Alvast bedankt!
Alex

Evelyne | 22-07-2005

Het is een hele tijd goed gegaan, zeer goed zelfs. Ik liep weer 1,5 uur aan een stuk, en intervallen op de loopband gingen ook pijnloos.
Dus weer een interval op de weg geprobeerd, maar niet helemaal afgemaakt omdat ik iets voelde in de lies.
De week erna een trimloopje, en na 500 m;. reeds voelde ik een soort krak in mijn bil en ik ben weer terug bij af.
Weer een dikke week niet gelopen, hoop het binnenkort weer te kunnen oppakken.

donna | email | 29-04-2005

Ik heb ooit 1 shiatsu massage gehad (Okura Amsterdam). Paar dagen later was de klacht echt een stuk minder. Of het daardoor kwam, durf ik
<vervolg>
echter niet te zeggen omdat ik toen ook bij de orthomanueel liep.
Klacht kwam na een intensieve workshop weer terug en heb besloten nu weer het circuit in te gaan... Momenteel ben ik hier www.acupunctuur-tuina.nl/Tuina.htm onder behandeling. Gisteren een eerste flinke massage gehad. Iemand daar ervaring mee? Ik hou jullie op de hoogte van mijn ervaringen daar.
Voor mij overigens geen injecties!

donna | email | 29-04-2005

Ook ik heb al een aantal jaren last van de piriformisspier. Ontstaan door het iets te snel en enthousiast in een yoga houding gaan (uphavista konasana). Het meeste last van de spier/zenuw heb ik als ik intensief vooroverbuig. Ik mediteer veel in halve lotus, ben zeer flexibel in het heupgewricht en merk als ik lang in deze houding 'stil' heb gezeten dat ik een zenuwachtige pijn in mijn linkerflank krijg (kant van het probleem).
Geen yoga doen is voor mij eigenlijk geen optie. Maar hoe intensief? Alle houdingen doen, incl. de vooroverbuigingen? Of is een paar maanden rust toch beter? De fysio zegt rust, de orthomanueel zegt juist rekken/doorgaan.
Als ik jullie verhalen zo lees, begrijp ik dat 'de oplossing' nog niet gevonden is.

Floris | 12-03-2005

Liesbeth,

Of jij lijdt aan het Piriformis syndroom is moeilijk zo vast te stellen. De letterlijke vertaling van syndroom is: complex van verschijnselen die kenmerkend zijn voor een bepaalde ziektetoestand.

Om te bepalen of je het wel of niet hebt adviseer ik jou om het berichtje van DaniŽlle Brouwer van 15-02-05 te lezen. Ondanks dat op de MRI bij mij geen afwijkingen zichtbaar waren heb ik bijna alle symptomen die hierin omschreven worden.

Veel sterkte, je staat niet alleen!!!

liesbeth | 12-03-2005

Ik ben nu met antidepresivia begonnen omdat ik ook veel angst heb. Ik blijf ook het liefste thuis. De dokter zegt dat die medicijnen ook helpen tegen zenuwpijnen.En als de stemming beter wordt kun je meer pijn verdragen.Ik slik ze nu bijna 3 weken dus ik ben benieuwd of de pijn minder wordt.Ik weet niet of ik nu echt deprie ben om ergens heen te gaan of door de pijn dat ik niet lang kan staan en lopen angst dat er geen stoel of kruk vrij is waar ik dan op kan zitten als de pijn te erg wordt.Dus ik vermijd ook om ergens naar toe te gaan.De vraag is komt het door een depressie of door de pijn.

Evelyne | 11-03-2005

Ik heb die zenuwpijn als ik hardgelopen heb, meestal 's avonds, vooral als ik autorij. Als ik dan met mijn rechterhand mezelf "omhoog duw" wordt de pijn na een hele tijd minder ( ik heb de pijn rechts, rug/bil/heup). Maar het is vervelend en lastig, hoewel ik er niet minder om zal lopen, daarvoor vind ik het lopen tocht te fijn. Merk wel dat ik de laatste tijd vaker smoesjes zoek om niet te gaan, komt toch door de angst van pijn

liesbeth | 11-03-2005

hoi evelyne Ik ben al bij een chiroprakter geweest die heeft me 17 keer gekraakt de rug was iets beter maar van toen af aan heb ik die brandende pijn gekregen Het begon met pijn aan het si gewricht. Daar naar trok het naar de heup en bil in. Ik heb 5 jaar niet meer kunnen lopen. Ik ben toen gaan revalideren in het ziekenhuis. Die hebben me zover gekregen dat ik toch ondanks te pijn 30 min. kon lopen. Ik ben nu bij een osteopaat in behandeling vanwege rugklachten.De rug gaat nu beter maar hij krijgt de brandende pijn ook niet weg..Ik vindt het zo gek als ik niet zit heb ik geen brandende pijn.Tijdens het lopen voel ik het niet wel wordt de pijn erger na het lopen. Groetjes liesbeth

Evelyne | 11-03-2005

Als het een zenuwpijn is, dan voel je dat als zodanig, net zoals een kies die pijn doet, zo'n pijn is dat. Meestal straalt deze pijn dan ook uit naar beneden. In dat geval is het waarschijnlijk je rug. Ga eens naar een chiropraktor.

liesbeth | 10-03-2005

Ik heb al jaren last van brandende pijn in linker bil en naast het staartbeenje de pijn is het ergste tijdens zitten vooral diep zitten op de bank. Als ik niet meer doe lopen wordt de pijn minder. Loop ik 30 min dan heb ik daarna meer brandende pijn tijdens zitten. Tijdens het lopen heb ik geen pijn.Heeft iemand ook die klachten. Zou het ook een piriformus syndroom kunnen zijn. Pijn stillers helpen niet. Ze zeggen dat het zenuwpijn is.De pijn wordt ook erger door warmte.Ik heb ook al jaren last van de rug maar ze kunnen niks vinden.

DaniŽlle Brouwer | email | 15-02-2005

Hebben jullie triggerpoint therapie overwogen?
www.triggerpointboek.nl is een goede site om een indruk te krijgen van deze vorm van therapie (diepe weefsel massage en uitstralende pijn zijn twee van de trefwoorden). Ik geef zelf ook behandelingen met deze vorm van therapie en ik weet dat ze in sommige gevallen bijzonder effectief kan zijn. Juist omdat het zo'n slepend thema is en jullie er zoveel last van ondervinden, ben ik bereid om drie mensen drie keer te onderzoeken / behandelen tegen een gereduceerd tarief. Als het werkt, mooi. Zo niet, dan hebben we het in ieder geval geprobeerd.
Bekijk de site en als je wilt kun je contact met me opnemen via sportmasseur@xs4all.nl. Informatie over mijn praktijk kun je terugvinden op www.triggerpoint.tk. Het is een tijdelijke site, mijn nieuwe is in aanbouw.
Succes!

Floris | email | 14-02-2005

Evelyne,

De spier helpt bij het zijwaarts heffen van het been. Dit betekent dat je er nog geen last van hoeft te hebben. De piriformis bij "ons" komt niet meer in russtand. Hierdoor worden ook andere spiergroepen constant belast, vandaar dat de klachten ook zo divers kunnen zijn.
Het artikel wat in in het NRC heeft gestaan is een vertaling van de Topic van Dirk 21-08-2003.

Evelyne | 13-02-2005

Foto-onderschrift: De vinger van de dokter wijst de plaats waar de injectienaald naar binnen moet. Op die manier bepaalt hij de `schijf' van de heupdoorsnede waar hij het best de piriformisspier kan raken. Op de twee opname duwt de arts de naald naar de juiste plaats. Ten slotte is aan de donkere kleur bij de naaldtip te zien dat de injectie wordt toegediend.
Trefwoord: Geneeskunde; Gezondheid

Organisatie: Journal of Neurosurgery

Evelyne | 13-02-2005

De behandeling die Filler aanbood varieerde van operaties aan spier of zenuw, tot fysiotherapie en pijnstillende en ontstekingsremmende injecties in de peervormige spier. Om die spier te vinden gebruikt Filler een open MRI, een apparaat waarbij de patiŽnt niet in een nauwe tunnel ligt, maar waarbij er ruimte is om te behandelen. De arts die de injectiespuit hanteert vindt de juiste plaats dan op geleide van de beelden die de MRI-machine oplevert. Het bezwaar tegen Fillers onderzoek is dat het geen gerandomiseerde trial is, maar een studie aan een groep patiŽnten zonder controlegroep. Maar als zijn diagnostiek en behandeling van het piriformissyndroom echt werkt, betekent het een oplossing voor veel patiŽnten met onverklaarde uitstralende rugpijn.

Evelyne | 13-02-2005

Filler claimt op zijn website (www.nervemed.com, waarop hij bezweert: Trust the World Leader in Nerve Pain Relief) dat hij de MR-neurografie ontwikkelde. Met MR-neurografie identificeerde hij de piriformisspier als boosdoener van de uitstralende pijn.

De musculus piriformis (peervormige spier) helpt bij het zijwaarts heffen van het been. De spier zit met pezen vast tussen de kop van het dijbeen en het heiligbeen. Als we zitten drukt hij bijna tegen de onderkant van het heupbeen. En in het weefsel tussen heupbeen en piriformisspier ligt de ischiaszenuw (nervus ischiadicus). Dat is een brede bundeling van zenuwbanen die tussen de twee onderste lendenwervels en de heiligbeenwervels uit het ruggenmerg komen. Mensen waarbij de pijn vooral heftig is als ze zitten, hebben grote kans dat hun ischiaszenuw in de knel zit. Niet bij de ruggengraat, maar diep in de heup, bij het heupbeen.

Evelyne | 13-02-2005

In de klassieke opvatting wordt herniarugpijn veroorzaakt door druk op een aan het ruggenmerg ontspringende zenuwbaan die klem zit door een gebarsten en uitpuilende tussenwervelschijf. Zo'n uitpuilende schijf is op een MRI-opname te zien, maar of de zenuw daar dan ook echt afgekneld is, blijft onzichtbaar. Bij een operatie herstelt de neurochirurg de zenuwdoorgang. Maar na die ingreep is de patiŽnt niet altijd van zijn pijn verlost. Kennelijk zat de oorzaak dan ergens anders. Vaak is er ook helemaal geen kapotte tussenwervelschijf te zien, zodat er ook niets te opereren valt. Onderzoeksleider Aaron Filler van het Cedars Sinai Medical Center in Los Angeles betrok 239 van die niet te helpen, of na een operatie niet-genezen patiŽnten in zijn onderzoek.

Evelyne | 13-02-2005

Hier volgt het artikel
Peervormige spier plaagt herniapatiŽnten die niet genezen

Wim KŲhler

Ruim tweederde van de rugpijnpatiŽnten met een hernia-achtige rugpijn (uitstralend naar de bil en benen) die niet met een operatie zijn te helpen lijdt aan het piriformissyndroom. Daarvoor bestaan nieuwe diagnosetechnieken en behandelingen. Vier op de vijf patiŽnten knappen daar goed van op. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers die ruim tweehonderd voorheen niet te helpen rugpijnpatiŽnten met MR-neurografie (een speciale MRI-techniek die zenuwen goed zichtbaar maakt) onderzochten en behandelden. (Journal of Neurosurgery, Spine, febr).

Evelyne | 13-02-2005

@ coach, bedankt, ik heb het artikel opgezocht en uitgeprint. Als ik er ooit weer toe kom om weer een sportarts te bezoeken, kan ik hem dit onder de neus duwen. N.a.v. het artikel twijfel ik toch weer of dit mijn blessure wel is. Er was nl. sprake van de piriformis die bij het zijwaarts heffen van het been helpt, maar als ik dat doe voel ik in het geheel geen pijn. Jullie wel ?

MAARTJE | email | 12-02-2005

BESTE MENSEN IK WIL EEN PATIENTENVERENIGING STARTEN PIRIFORMISSYNDROOM IN NL, HET STOND IN DE KRANT, DIT MOET EEN TIJD ZIJN DE BEHANDELING NAAR nL TE HALEN!!!
wIE WIL MIJ HELPEN EN HEEFT MEER ERVARINGEN MET T STARTEN VAN N PATIENTENVERENIGING??? MAILMAARTJE@PLANET.NL

Ben | 11-02-2005

uuuuhh Jan, daar gaat deze hele topic over.........

Willem Jan van Polanen Petel | email | 11-02-2005

Hallo mensen,
Ik ben een 3 tal weken geleden aan een hernia geopereerd en dan zul je wel denken dat de pijn minder is geworden.
Integendeel, het is erger geworden maar ik heb nu wel momenten dat ik het gevoel heb dat alles goed is maar enige momenten daarna verga ik weer van de pijn in mijn been en rug.
Nu heb ik dit voorgelegd aan mijn huisarts en deze vertelde mij dat ik aan mijn neuroloog moest vertellen of hun bekend zijn met de piriformus.Heeft iemand hier ook van gehoord ??????
gaarne reacties mailen naar jan@overspoor.nl

maartje | email | 11-02-2005

Iemand enig idee of dat krantenartikel betekend dat je in Nederland terecht kan voor injecties??
Ik heb exact het verhaal als jullie en ben wanhopig. Wie heeft nieuwe ontwikkelingen en tips?

coach | 07-02-2005

In de NRC van zaterdag (5 februari) staat een stukje over het piriformissyndroom en nieuwe diagnosetechnieken en behandelingen. Bijlage Wetenschap & Onderwijs onder kopje Peervormige spier....

Evelyne | 12-12-2004

Nee ik voel geen verschil bij wisselende schoenen. Merk wel dat het me goed doet als ik op schoenen met een licht hakje loop overdag. Omdat ik ook vaak rubberlaarzen draag, heb ik hier een zooltje ingelegd met hakverhoging.

jolanda | email | 12-12-2004

hallo allemaal,

Wat ben ik blij om te lezen dat er (helaas) meer mensen zijn die de zelfde klachten als ik hebben..
Na een hardloop blessure ( 4 jaar geleden) heb ik last van diepe pijn in mijn linkerbil.. Tich onderzoeken foto's en fysiobehandelingen en inlegzolen alles helaas zonder resultaat. Dank voor jullie tips die ik tegen kwam. Mijn eigen ervaring is toch rust en balans tussen bewegen, sporten en zitten. Ik kan alleen nog zwemmen en ongeveer een uur zitten en ongeveer een half uur wandelen.. Alles wat buiten mijn dagelijks rimte valt (met veel pijn en moeite stabiel gekregen) geeft directe reactie op de linker bil en bekken, onderug en been en voet..
Graag zou ik willen weten of er meer mensen zijn die als ze andere schoenen dragen daar ook direct pijnreactie op merken en wat ze er aan doen om toch wisselende schoenen te kunnen dragen? ik wens ieder van jullie sterkte..

corrie | 08-11-2004

bedankt vast ik ga het gelijk proberen, weet ook iemand informatie of dat een infraroodcabine aanschaffen helpt, zo''n apparaat is best duur dus die wil ik niet zomaar aanschaffen zonder dat ik weet of je er baat bij hebt. Warmtebaden bij de fysio hielpen namenlijk ook niet. groetjes corrie

Evelyne | 08-11-2004

Mocht Henk dit niet lezen, corrie, krijg je van mij alvast wat balansoefeningen:
Liggen op de grond met knieen opgetrokken. Dan billen omhoog en proberen niet te wiebelen. Dit vasthouden, en proberen toe te werken naar 10 keer 10 tellen.
Dan dezelfde oefening, maar dan een been strekken, bovenbenen aan elkaar evenwijdig houden.
Er zijn nog meer oefeningen, maar beter is het een sportfysiotherapeut te vragen je hierin te begeleiden , het wordt vaak verkeerd gedaan, en dan heeft het geen zin.

corrie | email | 07-11-2004

beste henk
Graag had ik van jou die balansoefeningen voor de heupen ik tob al jaren met het piriformis syndrome ontstaan na enkele zwangerschappen en het is nu op zyn ergst, ik kan niet meer zitten moet de hele dag door in beweging blijven word een beetje radeloos van de pijn , ben nu aan de pijnstillers anders houd ik het niet meer uit. Het rare is dat als ik in een warm land vertoef de pijn na een paar dagen verdwijnt, zodra ik in nederland ben is het gelijk weer terug. Graag tips om het leven een beetje draaglijk te maken ,ik moet nu naar een neuroloog maar daar heb ik weinig hoop op. groetjes corrie

Yvon | 31-10-2004

Hallo allemaal,

ik heb jullie berichten gelezen en het lijkt me geen pretje om er chronisch last van te hebben. Sterkte, ook bij de zoektocht naar de juiste remedie.
Ik ben zelf een paar maand geleden begonnen met hardlopen. Na een week of 6 (beginnersschema) kreeg ik last van mijn rechterbil. Onderin, midden, vooral met zitten voelbaar. Ik dacht dat het bij het beginnen hoorde. Ik ging rustiger verder, 2 keer p/week en opnieuw, nu langzamer opbouwen. Een tijdje ging het beter, maar het is nu weer terug. Ik vind het lopen erg leuk, maar het bouwt zo weinig op zo!
Wat raden jullie me aan om te doen?
Rust? Doorgaan? Arts/ therapeut bezoeken?
Bedankt alvast.

Gerard | email | 25-10-2004

Zo,...nog ťťn erbij.
In 1994 begon het ge-etter. Na een schaatstraining, verkrampt linker been, kon been niet strekken en kon niet lopen! Pijn in mijn rug was gelijk als van hernia.
Dus ziekenhuis/ruggeprik/foto's, NIETS te zien!!Spierpijn zat er nog, en ook het 'trekken' vanuit mijn onderrug. Pas na 4 mnd. weer trimmen. Meer gaan fietsen als alternatief. Ik heb dit jaar weer last gekregen van die bewuste spier ( na het schaatsen.....)( gtvr),en wťťr de pijn in mijn onderrug, ( en alles links..!!! ) en ik weet dus pas wat het uiteindelijk tůťn was...
Rekken is het belangrijkste weet ik nu.
Alleen doe ik dat nŠ een opwarming. Dus niet ff tussendoor.
Ik heb juist geleerd, dat je dus mag gaan rekken als je spieren warm zijn!! Hoe zit dat dan bij een dergelijke blesure? Maak je het dan niet erger, als je dit 'koud'doet?
WIE ů wie, weet het fijne hiervan?

Evelyne | 17-10-2004

Ik begin steeds meer te geloven dat rompstabiliteit zeer belangrijk is. Toevallig hoorde ik het commentaar op de Amsterdam Marathon over een loper die zo goed en lang liep omdat zijn romp zo stabiel was, hij deed hier ook veel oefeningen voor. Ik denk toch dat dit de oorzaak is voor veel blessures, vooral rug, bil, hamstrings, knie

waldemar | email | 17-10-2004

beste piriformis vrienden zelf lijd ik ook al weer 4.5 jaar aan dit syndroom ik heb deze hele site gelezen ook ik heb alles gedaan en geprobeerd wat jullie hier schrijven momenteel pijnbestrijding in a.m.c bij dokter vranken eerst botox aangeboden daar een half jaar op gewacht enopde dag dat het zou gebeuren afgeblazen? en omgezet in blokkade in re boven bil mijn vraag aan ieder die dit leest 1 heeft iemand ervaring met botox in piriformis 2iser ooit iemand defenitief vannaf gekomen zonder het alternatieve cicuit te bewandellen 3is er ooit iemand middels pijnbestrijding vannaf gekomen 4 weet er iemand hoe dit kan ontstaan B.V.D

Evelyne | 10-10-2004

Toevallig vroeg mijn zus gisteren hetzelfde.
Deze marathon wordt in december gehouden, en dat is dus nog meer dan een jaar tijd, in die periode kan er veel gebeuren, positief en negatief. Ik kan er alleen het beste van hopen.
Als het alleen om uitlopen gaat, moet het zeker kunnen, maar om het goed te doen, dat is wat anders. Maar in Honolulu schijn je sowieso niet je beste tijd te kunnen lopen, en dat is dan dus een zorg minder.

jolly | email | 10-10-2004

o.k. Ik heb op je gestemt Evelyne.(zonnatura)
Maar ga je dat wel redden dan?
Ik heb vandaag een halve gelopen in Eindhoven en vond het weer een hele afstand en mijn benen voel ik goed(vooral die hamstrings)Ik moet er niet aan denken om een HELE te moeten lopen.
Jij succes natuurlijk.

Andrť | 10-10-2004

Henk
het exacte verschil voorvoetlanding - aantikken lijkt me niet zo groot. Waar tik je mee aan, dat lijkt me vnl de voorvoet. Het zou beter zijn voor de rug / Piriformis syndroom e.d. maar het gaat mij er vooral om dat de haklanding per definitie slecht is. Als je op de hakken ploft dan wel, want dan zet je jezelf elke stap in de rem en dat lijkt me erg slecht voor de rug / Piriformis syndroom. Maar als de haklanding-afrol techniek goed is.... ? Daar ben ik te weinig specialist voor om het verder te onderbouwen.
Op zich is reaktief lopen so wie so beter voor de stijl, de controle is beter.

Evelyne | 10-10-2004

O ja en ik wil idd graag naar Honolulu

Evelyne | 10-10-2004

Hoi Jolly.
Ik ben vorig jaarnaar Papendal geweest voor shockwave, en volgens mij heeft het wel de kalkafzetting weggekregen.
Dat wil niet zeggen dat alles nu goed is.
Een tijd ging het redelijk, maar rond nieuwjaar kreeg ik weer veel pijn in bil en lies. Toen weer naar de sportarts, die me verwees naar de sportfysio. Omdat hij vond dat mijn romp instabiel was, heb ik hier oefeningen voor gekregen, en dat ging best wel goed een tijd, weer een terugval gekregen ( misschien te snel opgebouwd) en nu gaat het weer goed. Nu is het zaak om niet weer te forceren. Ik denk toch dat in instabiliteit de oorzaak is van heel veel klachten in de regio rug/bil/hamstrings en knie

henk | email | 10-10-2004

Hoi Andre , Ik heb niet het idee dat je op je voorvoet land met de Pose Techniek zoals normale voor/ hiel landing . Het is meer de grond aantikken. Dus ook veel minder belasting voor alle lichaamsdelen . De techniek is niet makkelijk (alles behalve) . Ik vernam dat Dr .Romanov nog niet in nederland is geweest. Dus ik hoop dat de trainers de techniek hebben ondergaan .
Of het HET antwoord is weten we nog niet daar zou onderzoek voor moeten worden gestart .Daarbij is het betrekkelijk nieuw . Laten we het een kans geven. Negeren is zooo gemakkelijk .

Andrť | 10-10-2004

vervolg:
Over de voorvoetlanding is de laatste tijd veel te doen. Op een van de laatste clinics (vd KNAU meen ik ) is die als ideaal voorgsteld, met als gevolg dat heel veel trainers het zijn gaan volgen.....
Na een aantal maanden regende het van de blessures ...... Dus de voorvoetlanding is HET antwoord ook niet voor alle problemen.
Mijns inziens: kijk naar je zelf of naar de atleet en kies de methode die bij hem/haar past en pas maar niet zo maar een methode toe...
Voor het Piriformis syndrome geldt hetzelfde, niet blind staren op een methode, maar probeer een tijd wat en kijk naar het effekt en pas eventueel de methode aan.

Andrť | 10-10-2004

Haklanding is niet per definitie slecht, het gaat nl om de kunst van het afwikkelen om die klap op te vangen. Alleen de klap noemen is maar een deel van het verhaal. Het positieve aan de mehode van Romanov, is het zeer (re)aktieve lopen. Ik heb er zelf ook baat bij gehad om mijn loophouding erdoor te verbeteren.

henk | email | 10-10-2004

Tevens ben ik begonnen met een andere looptechniek , ipv op de hak te landen en dus elke keer klappen op rug en heupen en knieen ben ik begonnen met de POSE METHOD OF RUNNING .
Dit is voorvoet hardlopen en sinds kort heb ik daarvan een 2 daagse clinic (cursus) in Londen gehad . Op lange termijn moet ik nog bekijken of dit effectief blijkt , maar de perspectieven zijn zeer positief . In de triathlonwereld word het al lang toegepast . Kijk naar Forum techniek en POSE .
Groeten en een blessurevrij leven toegewenst.

henk | email | 10-10-2004

Ik heb gedurende 10 jaar af en aan Piriformis syndrome gehad en ik kwam er na 10 jaar aanrommelen pas achter wat het was . Ik ben naar de sportfysio geweest nadat ik geen meter meer kon hardlopen . Gestopt met werken gedurende 2 weken . En niets anders dan de Piriformis oefeningen doen en dus oprekken . Tevens komt dit Piriformis Syndrome vaak door een heupstand die verkeerd is (naar achteren staand) dus heup oefeningen doen (losmaken) en balance oefeningen . Na 2 weken actief oefeningen doen en alleen maar dat was ik er vanaf . Die heup en balans oefeningen blijven doen . Ik denk omdat je heup tijdens landen te veel klappen krijgt en je basisspieren niet sterk genoeg zijn , je deze klacht krijgt.

jolly | email | 09-10-2004

Evelyne,heb jij die shocktherapie tegen de kalkafzetting in Papendal nog laten doen,hielp dit??????????
Ben jij dezelfd die naar Honolulu wil????

Dorothea | email | 09-10-2004

Hallo Floris,
Ja, bij mijn man waren de nieuwe zooltjes bijna direct goed, na de eerste controle werden ze iets aangepast en sindsdien loopt hij weer op rozen. Bij mij was het wat problematischer, ze heeft mijn zooltjes 3x veranderd en mijn klachten werden er niet beter op, zelfs slechter. Was daar niet blij mee. Tot ik in augustus nieuwe zooltjes heb gekregen en wel een combinatie van Podoposturaal en podologie en ik moet zeggen dat het beter gaat. Die akelige pijn in mijn bil/heup is er nog maar ik hoop nu, met oefeningen van de cesartherapeute gericht op het stabiliseren van lage rug en SI-gewricht door krachttraining en rekoefeningen de heup/schuine buik en lange rugspier daar de boel wat sterker te maken omdat het er heel veel op lijkt dat de onderug en bekken erg instabiel zijn geworden door de vele therapieen.

Floris | 21-09-2004

Beste Dorothea,

Ik ben gisteren naar een pedicure geweest, zij heeft mij van enkele eksterogen onder mijn voetzool afgeholpen daarbij vertelde ze mij dat de oorzaak is dat ik doorgezakte voeten heb en adviseerde ze mij inlegzooltjes te nemen.

Nu heb ik het e.e.a. van jou op deze site gelezen.
Ik ben daarom nieuwsgierig of dat bij jou en je man de nieuwe zooltjes hebben geholpen die jullie bij een Podoposturaal therapeut hebben laten aanmeten.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over