De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Piriformis syndroom

Evelyne | 14-06-2003

Dirk maakte me attent op bovengenoemd syndroom ( zie topic osteopatie voor meer info). Ik had ( en heb) pijn in mijn bil tijdens het lopen en ook vaak in de hamstrings. Als remedie zijn er rekoefeningen en zelfmassage d.m.v. een tennisbal. Ik ben benieuwd of meer mensen deze klachten hebben gehad, er vanaf zijn gekomen, en hoe vaak zij deze zelfmassage toepasten, want het is nogal pijnlijk en ik weet niet of ik met 2-3 keer per dag 5 minuten goed bezig ben

Floris | email | 16-09-2004

Op de uitslag van het MRI onderzoek van de Piriformis is gebleken dat deze niet verdikt is en dat de ischias achter de spier loopt en gelukkig niet er door heen. De dokter adviseerde me om NIET te injecteren maar een Osteopaat te consulteren.
Morgen heb ik een intake gesprek met Yuri, misschien is hij toch de oplossing om mij van mijn klachten af te helpen.

aukje | email | 07-09-2004

Ik wil ook maar weer eens reageren, het is inderdaad om af en toe gek van te worden , maar ook dat helpt niet.
Ook ik ben bij het gratis inloopspreekuur van Yuri geweest, hij vertelde dat het probleem aan mijn linkerkant zat, en dat daardoor rechts het problemen gaf. Het verhaal wat hij nu geeft klinkt voor mij veel logischer omdat ik zodra ik ga staan of lopen een afgeklemd gevoel heb bij de knie en het fibula gebied drukpijn geeft.Helaas kost het inderdaad veel geld, Yuri zijn consulten en ben ik omdat ik mijn zittende werk niet meer kan uitvoeren al in de WAO beland.
De verzekering vergoedt het consult van Yuri niet, anders had ik het wel langer geprobeerd dan 1x.
Sinds vorige week ben ik begonnen met een pijnrevalidatie- trajekt bij een revalidatiecentrum, maar weer hopen dat het me nog iets meer oplevert dan wat ik met de operatie tot nu toe bereikt heb.

Evelyne | 07-09-2004

Floris, ik ben bij Yuri geweest, op een gratis spreekuur.
Hij heeft idd veel kennis van zaken, maar ik vind het toch nog allemaal te vaag om er veel geld en tijd aan te besteden, probeer eerst mijn stabiliteit te verbeteren.

Floris | 07-09-2004

Sandra,

Ik loop zelf al bijna 3 jaar met deze klachten, het is af en toe om er gek van te worden. Zelf ben ik van plan om in therapie te gaan bij Yuri, volgens hem zijn al dit soort problemen allemaal oplosbaar!!

Als je het antwoord op deze site leest die Yuri mij heeft gegeven en ik deze als "leek" interpreteer dan valt alles wat met het bekken te maken heeft hieronder.

sandra | email | 07-09-2004

En als ik alle verhalen van iedereen lees, moet ik zeggen dat ik er niet echt vrolijk van wordt. Morgen word ik 40 en morgen heb ik weer een afspraak bij de orthomanueel therapeut. Die zei mij, woensdag word je 40, woensdag word je beter. Het zal mij benieuwen..... Tot slot, weet iemand of bekkeninstabiliteit tijdens zwangerschap ook bij kan dragen bij deze problematiek, Ik heb ook pijn in mijn schaambeen en lies. Verder sterkte allemaalr

Sandra | email | 07-09-2004

De stekende pijn iis overgegaan in een kiespijngevoelachtige pijn in mijn rechterbil en -been. Thans bij een orthomaneelgenezer die ook neurologisch niets kon vinden maar tijdens zijn zoekactie naar mijn pijn de piriformisspier vond en deze aandrukte. Ik dacht dat ik doodging van de pijn. Waarschijnlijk is dit het dus. Ga vandaag toch weer naar een andere neuroloog met vraag om MRI ter vaststelling van het syndroom (of iets anders wat het kan zijn). De symptomen zijn gelijk aan die van ischias of hernia. Ondertussen weet ik eigenlijk met mezelf geen raad. Ik doe SI-gewricht oefeningen, hang ik praktisch de hele dag tegen een tennisbal aan en wat ook een goede oefening is voor tijdelijke verlichting (ook voor mensen met een zittend beroep: rechtop je stoel zitten, voet van je pijnlijke been op je goede been leggen als bij yoga en je pijnlijke been naar beneden drukken).

Sandra | email | 07-09-2004

Ik heb de discussie vanaf het begin gelezen en herken mijn probleem hierin. Sinds maart dit jaar kreeg ik na het hardlopen een stekende pijn in mijn dijbeen bij naar buitendraaiende bewegingen. Na een week naar huisarts die dacht aan hamstring en ik kreeg een pijnstiller. Na drie weken nog last. Weer naar huisarts (waarnemer) die de diagnose ischias gaf. Fysiotherapie. Deze klachten deden me echter denken aan de klachten die ik al jaren bij vlagen heb. Vorig jaar ook pijn in rechterbeen en onderrug. Periode thuis geweest (heb zittend beroep) Uiteindelijk naar neuroloog die niets kon vinden. Wilden geen foto of MRI maken. Advies: manueel therapie en oefeningen. Pijn is toen geleidelijk met rust en houdingsoefeningen verdwenen, maar is dus thans weer terug.

Floris | 07-09-2004

Evelyne,

Ik ben gisteren naar Rupoli Twente geweest.
Dokter Schepers had hiervoor speciaal een radioloog uitgenodigd om er voor te zorgen dat de piriformis goed in beeld wordt gebracht.
Het onderzoek heeft ruim 5 kwartier geduurd daarna heb ik alleen nog de laborante gesproken. Zij vertelde me dat de piriformis goed in kaart is gebracht en dat ik volgende week woensdag kan bellen voor de uitslag. Ik hou je op de hoogte.

P.s. Ook heb ik reeds contact gehad met Yuri, een man met veel kennis van zaken.
Is dit misschien iets voor jou?

Floris | email | 01-09-2004

Yuri,

JE SLAAT DE SPIJKER OP ZIJN KOP !!!

Ik heb tijdens een ongeval met het fibulakopje vastgezeten waarbij +/- 1000 kg druk gedurende 5 minuten.
1 Week niet op mijn been kunnen staan en erg veel pijn aan de knie. Op 5 december 2003 ben ik geopareerd aan het fibulakopje . Sinds 4 maanden ben ik met mijn knie klachtenvrij.
Echter hoe moet ik nu verder?
Verschillende therapeuten Fysio, manueel, bekkenbodem chiropraktie hebben geen resultaat gehad.
Ik zit niet op een injectie en/of operatie te wachten.
Mag ik jou hierover bellen? Zoja, wil je dan via mijn
e-mail jouw telefoonnummer doorgeven.

Yuri | 01-09-2004

Operaties zijn in bij deze klachten de grootste factor om ertoe bij te dragen dat de klachten een chronische karakter krijgen. Dat zou ik dus ten alle tijde afraden!! Bij de patiënten die dat wel gedaan hadden zie ik bij behandeling pas verbetering na een zéér intensieve behandeling.

Succes!

Yuri | 01-09-2004

Als het sacrum vast zit, zal het ilium (darmbeen) ook moeilijker bewegen. De zitknobbel is het onderste puntje van deze ilium. normaal gesproken zit er wat vering tussen het sacrum en ilium. Dit gewricht is bekend als het SI-gewricht.
Als er geen vering meer in zit kun je klachten (lees: symptomen!!) krijgen aan beide uiteinden van dit probleem gebied:
Aan de onder kant de zitknobbel, aan de bovenkant de onderrug. Als deze situatie langer blijf bestaan kunnen de klachten (symptomen) zich verder uitbreiden naar beneden (hamstring, knie etc.) en naar boven (rug, nek, schouders, hoofd etc.)

Zoals jullie begrijpen beschrijven jullie dit proces iedere keer weer, maar het wordt blijkbaar niet erkend. In ieder geval niet op de juiste manier behandelt, anders zouden er veel grotere verbeteringen zijn opgetreden.

vervolg

Yuri | 01-09-2004

Even een kleine tip:

De bewegelijkheid van het sacrum (heiligbeen) is gekoppeld aan de beweeglijkheid van de fibula (kuitbeen).
Zit het onder vast, dan beweegt het boven ook niet.
Vorige week nog had ik een patiënt in de praktijk waarbij dit het geval was. Ze kon vertellen dat de fibula al eerder succesvol was losgemaakt door een osteopaat. Inmiddels was het weer een beetje vast gaan zitten omdat m.i. de oorzaak nog niet was aangepakt.

In het verhaal van Floris is er een duidelijke oorzaak n.l. een trauma. Doorgaans veel 'gemakkelijker' op te lossen dan de meer vage weke-delen irritaties.

vervolg

Evelyne | 01-09-2004

Floris, laat je ons na maandag even weten of de piriformis en de ischadicus goed zichtbaar waren op de mri, ben heel benieuwd.

Floris | email | 01-09-2004

Vevolg:

Mocht dit niet helpen dan adviseer de chirurg om de Piriformis aan 1 kant los te maken d.m.v. een kijkoperatie zodat het zijn spanning verliest en de klacht weg zal gaan.
Probleem echter is dan hoe vind ik een heupchirurg die dit wil uitvoeren.
Wie kan mij meer informatie geven hierover?

Floris | email | 01-09-2004

Vevolg:

Mocht dit niet helpen dan adviseer de chirurg om de Piriformis aan 1 kant los te maken d.m.v. een kijkoperatie zodat het zijn spanning verliest en de klacht weg zal gaan.
Probleem echter is dan hoe vind ik een heupchirurg die dit wil uitvoeren.
Wie kan mij meer informatie geven hierover?

Floris | email | 01-09-2004

Update:

Ik ben gisteren naar een orthopedische chirurg geweest omdat ik nu ook veel nek,schouder en arm klachten heb gekregen waardoor ik zelfs mijn werk niet goed meer kan uitvoeren.
De dokter vertelde me dat deze klachten te relateren zijn aan het Piriformis Syndroom.
Doordat ik scheef ben gaan zitten om de druk te ontlasten van het zitbeen is na 3 jaar ook mijn rug gaan protesteren.
Ik heb nu toch het advies gekregen om eerst de problemen met de Piriformis op te lossen.
A.s. maandag ga ik naar Rugkliniek Twente waar d.m.v. een MRI geprobeerd zal worden om de Piriformis en de Ischadicus goed zichtbaar te maken, deze zit waarschijnlijk ingeklemd.
Daarna zal ik waarschijnlijk toch voor de injectie gaan, het geen toch een simpele ingreep is volgens Rugkliniek Twente het geen de chirurg mij ook vertelde.

vincent | email | 28-07-2004

aukje,

de vrouw van een vriend van mij wordt binnenkort door Marti in Zwitserland geopereerd. Nu heeft zij
problemen met haar particuliere verzekering die
minder dagen wil vergoeden dan Marti nodig vindt.
Wat heb jij voor ervaring met je verzekering?

marcel | 28-07-2004

de extremiteiten wordt dus niet gedaan door chiropractoren omdat t onbekend is,

verder zijn er meerdren die schijnbaar de extremiteiten niet behheersen.ook manueel therapeuten, dus even navragen of ze heupen manipuleren
zelf zie ik t als mijn specialiteit, heb veel met sporters gewerkt, was in barcelona met de olympische ploeg in barcelona ´92
maar ben nu op mezelf , lekker rustig en lekker wer.

doei

vertel me even wat je van die pagina vond , en meld je later weer n´s ik zal deze pagina af en toe een s bekijken ok
ciao

marcel | 28-07-2004

armen en benen.
chiropraxtie is iemand die manipulkaties uityvoert in de wervelkolom, maar ook heup knie etc,(alles ) kan men dmv manipulaties of mobilisaties behandelen, t verschil is de graad van intesiteit.
manipulatie is graad 4 en de rest is 1 , 2 , 3.
de laatste onderscheid zich door een knak geluid en gaat net voorbij de fysiologische grens, vandaar dat iemand soms onbewust wil aanspannen.

soms nodig en erg effectief, DIRECT, maar vaak zijn de lichtere technieken ook zeer effectief, want uiteindelijk heeft een gewricht bijna 0.0001 weerstand(glad als ijs)

maar t kapsel kan krimpen of je kan , net als bij t op je wang bijten ook een kapselplooi hebben.

en die trek je er dus effen uit , of zoiets, OK

doei

Evelyne | 28-07-2004

Bedankt Marcel, nog een vraagje, wat zijn extremiteiten?

marcel | 28-07-2004

tuurlijk zijn er moeilijke gevallen maar ik kan me er geen een herinneren die niet genezen is.

vandaar mijn reactie, hoop dat je een oplossing vind

marcel | 28-07-2004

als je na zolang behandelen geen resultaat hebt komt t niet alleen uit de rug

lees maar eens de pagina liesblessure.nl

leggen t vrij goed uit maar hoe ze exact werken weet ik niet maar lijkt erop dat ze weten waar ze t over hebben.

ik kan me niet voorstellen dat je niet binnen 6 a 8 maal perfect bent.

alles wat langer duurt en niet werkt afhaken

veel manueel therapeuten zoeken alleen de oplossing in de wervelkolom, maar vergeten de extremiteiten, zoek er een die dit beheerst

see ye

klinkt misschien een beetje hard maar t werkt of t werkt niet.

normaal heb ik maar 3 a 4 sessies nodig en iemand is alweer volop bezig en zelden vraag ik een pauze in de sport beoefeing.

de oorzaak moet aangepakt worden, ik hoor t wel adios

marcel | 28-07-2004

de iliopsoas is een spier die vanuit de onderrug, over het heiligbeeen gewricht=SI, loopt en dan over (voorlangs de jheup)
dus alles waar je last van hebt.

rekken dus.

maar zoek een manueel thjerapeut die manipulaties beheerst van de extremiteiten.en voor jou de heup.


laat je heup een paar x manipuleren en kijk dan maar eens naar t verschil, waarschijnlijk ligt t daaraan.

Evelyne | 25-07-2004

Rekken doe ik door de week iedere ochtend, eerst het SI gewricht loswiebelen, dan de rug rustig rekken, links en rechts, midden en dan lang maken. Dan piriformis rekken op 3 manieren, en overdag rek ik momenteel weer vaak de hamstrings, rustig.
Die illiopsoas: is dat de lies ? Die rek ik alleen na het lopen.
Die atletiektrainer is Zeist, is helaas voor mij te ver weg, ik woon in Limburg.
Nogmaals bedankt

Evelyne | 25-07-2004

het ging nu erg goed, zelfs gelopen zonder pijn.
Weer rustig beginnen te opbouwen met lopen, en tevens weer gaan fitnessen, maar zodra ik weer intervallen begon te doen, weer lies, bil, en momenteel vooral rug rechtsonder. Dus nu doe ik weer even rustig, en merk dat het weer langzaam iets beter gaat

Evelyne | 25-07-2004

Toen heb ik weer een tijdje aangemodderd, ging weer even redelijk , tot de pijn weer in lies en bil terugkwam. Toen naar een sportfysiotherapeut in het ziekenhuis hier, die samenwerkt met de sportarts. Hij constateerde een rompinstabiliteit, gaf me oefeningen die me dagelijks uren tijd kostten, en nu nog moet ik elke week squats doen met een halter van 40 kg. op mijn nek, omdat ik niet beide benen gelijk belast.

Evelyne | 25-07-2004

Marcel dank voor je advies.
Een manueel therapeut heeft een jaar lang mijn rug behandeld. Eerst wekelijks, later twee en daarna 3wekelijks. Regelmatig vertelde ik hem over mijn pijn bij het lopen, maar daar wist hij geen raad op. En het was een goede therapeut, mij aangeraden door mijn sportarts.
Daarna ben ik naar de chiropraktie gegaan. Hij heeft me van de rugpijn afgeholpen, maar omdat hij zo duur was, ben ik niet doorgegaan met de behandeling.

marcel | email | 24-07-2004

mijn opleiding was de SOMT in amersfoort

marcel | email | 24-07-2004

ik woon in spanje en vind t triest te lezen dat mensen klachten hebben die collegas niet kunnen oplossen , ik ben ook een mens maar denk dat je naar een andere specialist moet zoeken.

ik probeer geen voordeel te verkrijgen , sorry for that
hoop dat je een oplossing vind
marcel

marcel | email | 24-07-2004

evelyn heb even snel de site gelezen en krijg een redelijke indruk van je klacht.
ik zou je aanraden om een manueel therapeut op te zoeken , liefst iemand verbonden aan de opleiding of in de sport

laat je wervelkolom nakijken, je heiligbeen gewricht en heup.
rekken van de iliopsoas spier en prirformis spier.

en de andere omliggende spieren.

mogelijk zijn je adductoren stijver en voelt je been zwaarder aan aan de aangedaane zijde

een tip een goede atletiek trainer tav blessure herstel is bertus hendrikse in zeist, van athletic firends support(probeer maar eens op t web.
hem kan ik je aanraden......zie verder

José | email | 22-07-2004

Aukje,

Ik ben blij dat het met jou iets beter gaat. Ik had een vraag: Had jij na de operatie en drean in de wond, want de specialist die me eerst zou opereren had dat gezegt. Maar bij mij zat er geen in. Ik ben bang dat ik daardoor een bloeding heb gehad. Als de bloeding niet was gestopt zou ik s´morgens weer geopereerd worden. Daardoor mocht ik pas de derde dag naar huis. Het was net of ik op een bal zat vol met bloed. Dit is gaan zakken over heel mijn been. Ik hoop als dit weg is dat het daarna beter gaat.

aukje | 21-07-2004

Jose, wat vervelend voor je, Ik heb mij dus ook laten opereren en ben nu grotendeels wel pijnvrij, maar zit nog steeds met het afklemmende gevoel. Het zitten en staan belemmerd mij erg in mijn dagelijkse bezigheden.
Ik wens je veel sterkte en hoop vooral dat de pijn snel verminderd.

josé | email | 21-07-2004

De dokter die mij geopereerd heeft vertelde mij dat het nog lang zou duren voor ik resultaat zou hebben want het been is nog steeds blauw, maar het kon ook te maken hebben omdat ik fibromialgie heb en hij zij dat mischien de operatie wel niet geholpen heeft. Moet nu over 2 weken terug komen bij de dokter die mij eerst zou opereren.

josé | email | 21-07-2004

Daarna ben ik in Tilburg beland, deze dokter kwam met de diagnoze Pirioformis Sindroom. Omdat ik zoveel pijn had zelfs morfine hielp niet wilde hij mij opereren maar hij had heel veel spoed gevallen dus het kon wel october worden daarna kreeg ik bericht dat ik op 23 juni geopereerd kon worden door zijn colega (op mijn verjaardag nog wel ). Dit is nu inmiddels 4 weken geleden. Na de operatie kreeg ik heel veel pijn snacht's. Ik bleek een bloeding te hebbe gehad, het gaat momenteel nog niet best ben pas terug geweest omdat de pijn soms niet te harde is slik ik nog steets morfine.

José | email | 21-07-2004

Beste mensen,

Ik ben een vrouw van 47 jaar, heb ook al jaren klachten. Ik heb jaren terug te horen gekregen dat ik fibromialgie heb, daarna kreeg ik last van mijn rechter knie na oparatie van kraakbeen werdt de pijn alleen maar erger, kreeg na een tijd ook last van de heup. Ben al in academisch ziekenhuis in nijmegen geweest daar wisten ze ook niet wat er aan de hand was. Deze dokter vondt het nog te vroeg voor een nieuwe knie, en wat er verder aan de hand was met mijn been wist hij ook niet. Heb al 3 injecties gehad in mijn heup, 1 injectie via C.T scan. Heb al fisio gehad heb al ostepatie geprobeerd maar niets hielp.

Evelyne | 20-07-2004

Marcel, rust het ik ook geprobeerd, 3 maanden helemaal rust, en maanden relatieve rust, heeft helaas niet geholpen, of hielp wel maar de klacht kwam steeds terug, ben nu al jaren aan het klooien, de klachten veranderen wel steeds enigszins, van echte hamstrings naar lage bil, naar hoge bil, momenteel is de lage rug het ergste, enkele weken geleden vooral de lies.

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR | 20-07-2004

Marcel Poelsma,

Probeer jij ook een slaatje te slaan met de ellende van een ander. Je analyse zegt alles "ik heb niet alles gelezen" precies HET probleem.

WE ZITTEN NIET OP JOU TE WACHTEN !!!!!!!

marcel poelsma | email | 19-07-2004

ik ben een fysio en manueel therapeut en heb niet alles gelezen maar kan simpel weg zeggen dat t niet zo ernstig is als t lijkt.
maar t lichaam is complex, en t aantal klachten dat je kan hebben ook.
voor deze klachten zijn er simple oplossingen als je t weet.(zoals altijd)

rust roest, alleen is soms nodig in de begin fase als t probleem ernstig geirriteerd is , anders niet.

Evelyne | 13-07-2004

Idd is er een belastingverandering, ik ben constant bezig hiermee, de hele dag denk ik er aan dat ik beide benen gelijk belast, zelfs als ik zit, beide billen gelijk houden.
De pijn verminderde na april langzaam maar zeker zoals ik al zei, maar is nu weer terug, precies hetzelfde. De sportfysio waarschuwde dat het maanden kon duren, en ook dat ik na grotere belasting weer erger pijn kon krijgen, maar dat het op lange termijn toch beter zou worden. Ik heb nog goede hoop, mede omdat ik overdag geen pijn heb tijdens gewoon werken, tuinieren en wandelen

Yuri | 13-07-2004

Evelyne,

Wat ik mij afvroeg is of er iets in het patroon veranderd is. Ik kan mij voorstellen dat er een belasting verandering heeft plaatsgevonden na de rompstabiliteit oefeningen waar je mee aan de slag was gegaan. De vraag is dus ook of de pijn op een andere plek zit, sneller herstelt of welke verandering dan ook t.o.v. voor het starten bij de sportfysio.

Evelyne | 13-07-2004

Na mijn laatste post weer langzaam opgebouwd, en het ging steeds beter, ik liep gewoon pijnloos en zelfs lange duurlopen 1,5-1.45 uur gingen prima.
Ook intervals gingen goed, maar 3 weken geleden na een interval weer last gekregen. Een week later weer een interval geprobeerd, en de pijn is weer terug hoor !
In de lies tijdens het lopen en in de rug rechtsonder tot en met de bil loopt de pijn. Ik weet niet wat ik nu moet doen, zal maar weer eens een tijdje rustiger aan doen.

Olaf Wijman | email | 12-07-2004

Hallo,
Volgens mijn arts zou ik ook mogelijk het piriformes syndroom hebben. Bij mij uiten de lachten zich in een dof en doof gevoel aan de gehele achterzijde van mijn rechter been en pijn in de liesstreek. Herkent iemand dit?
Olaf

e.p. | email | 05-07-2004

IK heb ook problemn bij zitten en he gevoel dat a en toe een spier vastzit links in debuurt van mijn heup. I dat ischias ofpiriformis ? Ik was al in een mri scan en ben ook bij e neuroloog tot nu toe zonder diagnose.

cor | email | 25-06-2004

Heeft iemand ervaring met MR neurography, dit schijnt meer te vertellen over het verloop van zenuwbanen dan de reguliere MRI scan.

Cor

DIRK | 21-05-2004

Sorry voor deze late reactie Floris maar het is een tijd geleden dat ik deze discussie-site opzocht.
Omdat ik nog nauwelijks last heb sinds mijn volledige lengtecorrectie op schoenniveau was mijn behoefte om deze site te consulteren minder.
De enige last die overblijft is een knagende pijn diep in de linker bil bij lang autorijden.

Antwoord op je vraag: Neen, ik heb zulk een behandeling niet gehad
Verder succes toegewenst,

Dirk

Floris | email | 23-04-2004

Dirk,

Jij hebt op 21 aug. 2003 gewezen naar een Amerikaanse website http://www.neurography. com/Images/Piriformis/Piriformis1.htm
Hier wordt geschreven over een behandeling waarbij in de Piriformis een injectie wordt gegeven.
Ik heb dit uitgeprint en opgestuurd naar Rugkliniek-Twente waar ik bij dokter Zegers onder behandeling ben. Hij is hier zo enthousiast over dat hij dit serieus in onderzoek heeft genomen.
Op dit moment doet hij navraag bij een chirurg en een radioloog. Waarschijnlijk krijg ik de behandeling. Mijn vraag aan jou is:
Ben jij zelf ook door gegaan met de genoemde behandelwijze?

Dorothea | 08-04-2004

Inmiddels zijn we er samen geweest, het onderzoek is een stuk moderner geworden en verbeterd. Wij hebben sinds maandag nieuwe correctie zooltjes en moeten daar nog aan wennen maar ik ben voorzichtig optimistisch en raad een ieder, die ook al alles heeft geprobeerd om een Podoposturaal therapeut ( zo heten ze tegenwoordig ) op te zoeken. Sinds een paar jaar vallen deze therapeuten officieel onder de alternatieve geneeswijzen en de meeste verzekeraars vergoeden de behandeling. Over een paar weken zal ik nog eens verslag doen. Prettige Paasdagen!

Dorothea | 08-04-2004

Maar door al die therapieen en oefeningen ( zelf heb ik er nog Yoga, Tai Chi Tao, zwemmen en fietsen aan toegevoegd ) ben ik zo lenig geworden op mijn oude dag dat ik die piriformisspier ook niet verder kan oprekken. Geen resultaat dus. Inmiddels waren we in 2001 verhuisd en omdat ik de Podo-orthesioloog niet meer zo vertrouwde en mijn man geen last had zijn we twee en een half jaar niet op controle geweest. Maar een maand of twee geleden begon mijn man toch weer last van zijn rug te krijgen en wilde voor controle naar de Podo-orthesioloog die helaas zelf ziek was en via het internet kwam ik bij het Omni Podo Genootschap en daar worden alle aangesloten therapeuten vermeld en ik vond er een in de buurt van onze nieuwe woonplaats.

Dorothea | 08-04-2004

Mijn man, die ook al zijn hele leven met de rug tobt, en ik zijn daar zo goed geholpen dat ons lichaam door die corrigerende zooltjes in balans kwam en onze klachten practisch verdwenen. Het is wel zaak om elk half jaar de boel te laten controleren en zo nodig worden de zooltjes dan aangepast. Kom ik terug op die bil/heup pijn die drie jaar geleden de kop op stak na een volgens mij vrij heftige correctie in die zooltjes. Ging met die klacht terug maar hij zei dat de zooltjes echt goed waren. Toen ben ik de lijdensweg gaan volgen zoals jullie zo goed kennen. Van Fysio, chiropractor, manueel, cesar, neuroloog, orthopedisch chirurg, foto's van rug en heupen, CT scan, injectie in bovenste bilspier en als laatste in januari naar een sportarts die het piriformis syndroom herkende. Hij gaf mij daarvoor rekoefeningen op.

Dorothea | 08-04-2004

Beste mensen,
ik ben een vrouw van 61 jaar en volg deze discussie al vanaf het begin. Loop inmiddels al ruim drie jaar met pijnklachten die begon diep in de rechterbil met uitstraling over het bekken naar boven via heup weer naar beneden pijnlijk tot aan de knie in de voorkant van het rechterbeen. 23 jaar geleden kreeg ik na een operatie spitaanvallen en die heb ik met de regelmaat van de klok twee of drie keer per jaar gehad. Tot ik in 1993 ten einde raad, op aanraden van een kennis, bij een fysiotherapeut terecht kwam en die daar naast ook Podo-orthesioloog was. Kijk op http://www.postureel-medisch-centrum.nl/podowie/podowie.html wat deze tak van alternatieve geneeswijze inhoud.

Evelyne | 07-04-2004

Dus ik zal voorlopig maar wat rust houden v.w.b. het lopen. Ik ben echter benieuwd wat de oorzaak hier nu weer van is. Ja natuurlijk had ik zondag niet zo lang moeten lopen, maar dit is alleen de direkte aanleiding geweest, de oorzaak moet ergens anders liggen, omdat ik al enkele weken een beetje last had

Evelyne | 07-04-2004

Nu heb ik afgelopen zondag nog eens geprobeerd langer te lopen, nl. 1,5 uur. De laatste weken had ik ook last van mijn enkels, maar dit was nog niet alarmeren. Echter zondag werd de pijn toch erger, en na het lopen en de dag erna was de linker enkel pijnlijk bij het trap af lopen vooral.
Vandaag dacht ik dat het grotendeels beter was, en probeerde een stukje te rennen, maar het ging niet van de pijn. Ook voelt de enkel warmer aan dan de andere

Evelyne | 07-04-2004

De volgende keer zou hij me nog andere dingen leren, zoals squats met een stabiele romp en daarna weet ik nog niet wat de bedoeling precies is.
Toch denk ik nog steeds dat ik piriformis heb. Maar misschien als de oorzaak weggenomen is, dat dit de kans krijgt om te genezen.
Momenteel loop ik 3 keer per week 30-45 minuten en ga 3 keer per week fitnessen. Verder zwemmen en fietsen.

Evelyne | 07-04-2004

Bedankt Cecile voor je verhaal, ik zal het uitprinten en bewaren, ik vind het een goede kijk op het geheel.
Mariska op 15-10 gaf ook een interressante visie.
Ik ben nu bij de sportfysio geweest, en zijn mening is dat mijn romp instabiel is, en volgens is dit de oorzaak van mijn klachten. Hij heeft me stabiliteitsoefeningen gegeven, waar ik inmiddels 3 weken dagelijks 2 x 1 uur mee bezig ben.

Cecile | email | 06-04-2004

Waarom weet ik niet, maar veel mensen (ik ook) hebben een borstademhaling. Als je het voor elkaar krijgt om laag te ademhalen, voel je de bekkenspieren ook rekken. Goed voor de piriformis.
Een half uur rust (liggen in de zithouding = op je rug liggen met je onderbenen uitgerold op een verhoging) en volledig ontspannen doet ook wonderen. De rest van de dag kan ik dan pijnvrij aan.
Het is een heel verhaal. Ik ben benieuwd naar reacties, omdat ik het in mijn praktijk ook erg vaak tegenkom en niet altijd een pasklare oplossing kan bieden.
Een hartelijke groet voor jullie allemaal.
Cecile.

Cecile | email | 06-04-2004

Wat mij het meeste helpt is buikademhalen en als ik ga zitten of liggen, mijn been in volledige ontspanning brengen. Ik slik geen geneesmiddelen meer, maar help mezelf. Kou doet mijn spier geen goed, warmte is juist weer heilzaam. Dus spay ik soms met Mildalgan, zet de hete douche op mijn bil, loop 2 tot 3 keer per week hard, omdat het niets met inspanning te maken heeft, maar alles met ontspanning, zoals ik hierboven al zei.
Als je ademhaling 'hoog' zit en je borstkas rijst en daalt bij ademhalen, moeten de bekkenspieren heel licht aanspannen. Ik vergelijk het wel eens met een tube tandpasta. Als je die rechtop houdt en je knijpt onderin, dan komt de tandpasta er aan de bovenkant uit. Omdat de zwaartekracht in ontspannen toestand de ademhaling naar je buik trekt, moet je 'opstuwen' met je bekken(bodem-)spieren om hoog te blijven ademhalen.

Cecile | email | 06-04-2004

Maar er is meer aan de hand. Als een spier zijn vermogen om ontspannen te zijn in rust verliest, worden de aanhechtingsplaatsen chronisch belast, wat weer resulteert in aanhechtingsklachten. Kortom, het is een heel complex geheel. Iedere hulpverlener interpreteert de klacht volgens zijn eigen (koker-)blik (ik ook dus). Vandaar dat er zoveel verklaringen en therapieen zijn. Overigens is het piriformissyndroom in de traditionele geneeskunde niet echt erkend.
Naar mijn indruk ligt de remedie in het ontspannen van de spier.

Cecile | email | 06-04-2004

Maar er is meer aan de hand. Als een spier zijn vermogen om ontspannen te zijn in rust verliest, worden de aanhechtingsplaatsen chronisch belast, wat weer resulteert in aanhechtingsklachten. Kortom, het is een heel complex geheel. Iedere hulpverlener interpreteert de klacht volgens zijn eigen (koker-)blik (ik ook dus). Vandaar dat er zoveel verklaringen en therapieen zijn. Overigens is het piriformissyndroom in de traditionele geneeskunde niet echt erkend.
Naar mijn indruk ligt de remedie in het ontspannen van de spier.

Cecile | email | 06-04-2004

Met belangstelling heb ik de vele verhalen gelezen.
Ik ben oefentherapeut Cesar met piriformisklachten.
Ook bij mij is sprake van 'uitstralende' pijn in mijn rechter been. De klachten zijn er al 6 jaar.
Ik ben er wel achter gekomen, dat het ontstaan of verhelpen ervan niet een kwestie is van 1 factor.
De m. piriformis ligt zodanig op het bekken, dat de zenuw, die er langs ligt, bedrukt wordt als de spier (enigszins) is aangespannen. Ook een lage maar statische aanspanning kan al druk op de n. ischiadicus geven. Daarmee wordt een keten van spieren geactiveerd. Vandaar dat ook hamstrings en kuitspieren mee kunnen gaan doen in het hele proces. Omdat een zenuw niet alleen signalen naar de spieren afgeven, maar ook gevoels-informatie transporteren, neem je sensaties waar in de vorm van een band rond de enkel, tintelingen enz.

Mieken | email | 02-04-2004

Beste Annelies,

Naar je verhaal te horen kan ik ervan meespreken.
Waarschijnlijk komt het van mij dat gedoe met het electrisch kussen. s' Avonds tijdens het tv-kijken leg ik telkens een electrisch kussen aan op mijn zitbeen (plaats van mijn pijn). Voor medicatie gebruik ik dagelijks 's avonds myolastan, in het begin 1, nu tracht ik het te brengen op een halfje. Indien de pijn te erg is overdag neem ik ook een 1/2. , waarschijnlijk speelt stress hier nogal mee, ik zit natuurlijk praktisch een hele dag, wat héél slecht is voor een piriformis-syndroom. Men moet veel bewegen en afwisselend en zeker geen overbelasing. Ik kan je verzekeren dat ik er al alles aan gedaan heb, fysio, accupunctuur, osteopathie, momenteel cranio-sacrale osteopathie, maar het gaat niet goed momenteel

Annelies Verwer | email | 01-04-2004

Lieve Mensen,

Ik ben een vrouw van 44 jaar met mijn 13e jaar ongeluk gehad waardoor been lengte verschil van 2 cm altijd zo doorgelopen en al 24 jaar in horeca in bediening. De laatste 12 jaar alleen maar pijnstillers geslikt en is nu niet meer te harden.
Werkzaamheden met dik 50 % vermindert maar nog niet te harden word ook met zitten, traplopen huishoudelijk werk steeds moeilijker.
Ik weet wat jullie voelen en je staat machteloos tegen over deze pijnen.
Alles ook al doorgelopen maar niets helpt echt soms alleen maar om depri van te worden.
Ik luister nu alleen nog maar naar mijn lichaam en doe wat ik kan zo dat ik toch vrolijk erbij blijf.
Wat ik graag wil weten van jullie wat voor medicijnen gebruiken jullie ervoor en in 1 van de verhalen kwam een electrich kussen naar voren wat houd dat in?
Liefs en sterkte voor jullie allemaal Annelies

Jan | email | 31-03-2004

Hallo beste mensen
Ik heb al een jaar of drie last van dat Piriformissyndroom. Het begon met een lange duurloop, kreeg last van linker bil Gelukkig vertrok de pijn na fysiobehandeling na een maand of twee. Kreeg vanaf toen echter wel last van een geblokkeerd gevoel in linker been tijdens wegwedstrijden en lange versnellingen op de weg. Eerst had ik hier af en toe last van, maar de laatste twee jaar bij elke wegwedstrijd. (na zo'n 10 minuten, tempo moet omlaag, en linker been wilde zijn eigen gang gaan)
Loop nu alleen nog op zachte ondergrond omdat ik er daar geen last van had. Ook niet met crosswedstrijden Ondanks deze problemen kon ik toch nog aardig blijven lopen (zo'n 70-80 km in de week)
Maar.....
Vanaf vorige week kreeg ik echter weer last van een pijnlijke linker bil.
Heb een afspraak gemaakt bij een manueel therapeut.

Groeten Jan

Yvonne | email | 12-03-2004

Hallo Esther van 30-9-2003,

Ik zag op het platform over piriformis syndroom dat je in september van vorig jaar last had van pijn en dat je met fysio aan de gang ging.
Had dat resultaat?

Ik ben geen renner, maar een fietser (60-90km/dag in het seizoen) en heb al 2 1/2 jaar komend en gaand last van m'n rechter bil. Ook zijn mijn reflecties in mijn rechterbeen minder en zijn m'n tenen gevoellozer. Ben net begonnen met fysio en de therapeut zegt dat dit wel overgaat met een paar weken fysio. Echter wat ik hier lees op het platform klinkt allemaal niet zo positief.

Hoe gaat het nu met jou?

Aukje | 11-03-2004

hoi Floris,
Je bent benieuwd hoe het nu met me gaat, nu het
positieve nieuws is dat die erge zenuwpijn nog steeds weg is, dus ik slik geen hoge dosis pijnstillers meer. Maar wat nog niet veel verbeterd is het zitten en staan.
Het bandgevoel om mijn knie en enkel bestaat nog steeds, belasting zorgt voor pijn in de bil.
Je vroeg hoe de operatie gaat, nou omdat de ischiadicus zenuw beklemd zat is deze vrij gemaakt, en aangezien de piriformis spier verlittekend was is deze verwijderd.
Het is een operatie die maar heel weinig uitgevoerd wordt, heb ik begrepen, maar omdat de pijn zo heftig was en ik al vele andere wegen had bewandeld,was dit voor mij de oplossing.
Is je vraag voldoende beantwoord,Anders meld je het maar.
Bij elke verandering zal ik je op de hoogte houden.

Mieken | email | 04-03-2004

Momenteel gaat het met mij vrij goed. Ik heb nog weinig last bij het zitten, wel meer bij het nemen van trappen, dus het omhoog trekken van de benen.
Ook wandelingen op het stand geven mij veel pijn in het zitvlak.
Ik heb nu reeds zes sessies van cranio-sacrale osteopathie gehad.
Na vele huishoudelijke taken heb ik wel meer last terug van mijn rug (heb een eigen prothese gehad op L4-L5 in oktober 2001). Ik voel wel dat ik moet voorzichtig zijn bij poetsen en allerhande.
Ik ben toch tevreden met de ostepatische behandelingen en raad het alle mede-mensen aan om dit eens te proberen. Indien men na vele jaren en allerhande behandelingen en operatie geen betering hebt kan ik jullie zeggen dat de pijn enorm verminderd is. Ik moet natuurlijk geen uren blijven zitten of op dezelfde plaats blijven staan, maar hier moet je op letten en zo veel mogelijk bewegen.

Mieken | email | 04-03-2004

Momenteel gaat het met mij vrij goed. Ik heb nog weinig last bij het zitten, wel meer bij het nemen van trappen, dus het omhoog trekken van de benen.
Ook wandelingen op het stand geven mij veel pijn in het zitvlak.
Ik heb nu reeds zes sessies van cranio-sacrale osteopathie gehad.
Na vele huishoudelijke taken heb ik wel meer last terug van mijn rug (heb een eigen prothese gehad op L4-L5 in oktober 2001). Ik voel wel dat ik moet voorzichtig zijn bij poetsen en allerhande.
Ik ben toch tevreden met de ostepatische behandelingen en raad het alle mede-mensen aan om dit eens te proberen. Indien men na vele jaren en allerhande behandelingen en operatie geen betering hebt kan ik jullie zeggen dat de pijn enorm verminderd is. Ik moet natuurlijk geen uren blijven zitten of op dezelfde plaats blijven staan, maar hier moet je op letten en zo veel mogelijk bewegen.

Floris | email | 01-03-2004

Aukje,

Het is nu 2 maanden na je operatie waarbij de prirformis spier werd verwijderd.
Wil jij misschien een update geven hoe het met je gaat?
Kan jij misschien ook vertellen hoe zo'n operatie wordt uitgevoerd?

peter seijkens | email | 29-02-2004

heb nu het een en ander gelezen over dit syndrome maar heeft ook iemand uitstraling naar onderbeen en tenen

Evelyne | 08-02-2004

Geweldig Dirk, zo zie je maar eens waar zo'n forum goed voor is.

Dirk | 08-02-2004

Hallo
Ik ben Dirk van 21/08/03 en 10/12/03

Rene melde dat een hakverhoging (waarbij zijn volledige beenlengteverschil werd opgevangen) de oplossing bracht

Ook bij mij is er een belangrijk beenlengteverschil van 15mm. Ik loop al een behoorlijke tijd met een inlegzool van 6mm zonder resultaat

MAAR gesterkt door Rene zijn ervaringen ben ik naar de loopwinkel gegaan en heb de zool van een loopschoen 9mm laten ophogen. De inlegzool (antipronatie) van 6 mm blijf ik behouden.
Na enkele weken ben ik voor 80-90% van de pijnproblematiek af. Ik kan zelfs kracht zetten, op het voordien geteisterde been, als ik een helling oploop

Enkel zitten in de auto kan me soms nog last bezorgen

Misschien moet ik maar eens al mijn schoeisel aanpassen

Rene, heb jij al je schoeisel aan het beenlengteverschil aangepast?
In ieder geval bedankt Rene voor je goede raad

Dirk

cor | email | 05-02-2004

Aukje, Vervelend voor je. Ik hoop dat de operatie alsnog het gewenste effect zal hebben binnenkort. Ik weet uit ervaring dat je toe leeft naar een operatie om dan eindelijk van het probleem verlost te worden. Ik ben vorig jaar geopereerd aan L5-S1, zonder resultaat. Sterkte!

cor | email | 05-02-2004

Aukje, Vervelend voor je. Ik hoop dat de operatie alsnog het gewenste effect zal hebben binnenkort. Ik weet uit ervaring dat je toe leeft naar een operatie om dan eindelijk van het probleem verlost te worden. Ik ben vorig jaar geopereerd aan L5-S1, zonder resultaat. Sterkte!

aukje | 05-02-2004

cor, Ik had al eerder een berichtje gestuurd maar daar is iets mis meegegaan denk ik.
Op dit moment gaat het weer minder met me, afgelopen dinsdag was ik voor controle bij prof Marti en hij wil het nog enkele weken aanzien voor dat er nog weer andere onderzoeken komen.
Jij vraagt om het adres van Marti maar die is al met pensioen, ziet alleen nog maar mensen die hij al eerder behandeld heeft of zoals ik door de orthopeed van het A.M.C. naar hem verwezen werd voor een second opinie.

cor | email | 02-02-2004

Hoi een ieder,
Heeft iemand ervaring met de sacro wedgy, een soort zitkussen dat je stuitje iets verhoogd tijdens zitten zodat die verrekte piriformis niet knelt???

Mieken | email | 30-01-2004

Ik ben terug bij de Osteopathe geweest (5e maal) voor een cranio-sacrale osteopathie. Deze keer zat zowel het onder- als het bovendeel van mijn lichaam vast. (terug links) Ik heb sinds enkele dagen terug pijn in rug, zitbeen, nek & schouder. Ik hoop dat het de volgende dagen betert, anders denk ik van te stoppen met deze therapie. Ik voel mij wel goed door het leggen van een electrisch warmtekussen en neem nog altijd myolastan 's avonds (1/2). Wanneer ik bewegingen gedaan heb, zoals door de knieën, voel ik het zo scheuren in mijn zitvlak (dus duidelijk de piriformis die rekt).
Ik ben nochtans geen loper en stel mij vragen hoe ik hieraan kom. Te strakke broeken gedragen op jonge leeftijd zei de neurochirurg of te lang zitten.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over