De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hielspoor wie geef raad ?

jan van boekel | 07-11-2003

hallo mensen, nu al een aantal maanden last van
hielspoor, ben in behandeling bij de fysiotherapeut maar dat help ook niet veel, doe wat rekoefenigen om de pezen onder mijn voet op te rekken. pijn wordt ook niet minder.
heb verder geen ervaring met podotherapeut/inlegzooltjes of injecties wie kan mij zijn ervaringen hiermee vertellen ?
Wie geeft mij goede raad?
En o ja zijn er mensen die met hielspoor weer zijn gaan lopen (wel rustig dan) of raden jullie mij dit af. Zijn er mischien ook mensen die helemaal genezen zijn en weer lopen ?????
graag reaties

toos | email | 27-03-2009

ook ik heb hielspoor sinds ik vorig jaar terug kwam van vakantie. had daar niewe schoenen gekocht en gaf die de schuld.maar weet na vele speuringen op internet dat mijn platvoeten[waar ik aangepaste steunzolen voor draag] en mijn overgewicht de oorzaak van zijn. ook ik heb pijn bij het opstaan en en lopen. kan niet eens meer lekker een middagje winkelen meer. na een uurtje moet ik weer naar huis om met mijn voeten omhoog te zitten.heb vele reacties van mensen gelezen, en ook de speciale hielzooltjes met de blauwe stip geprobeerd maar kwam tot de conclusie dat toch niets hielp. na twee dagen de zooltjes gedragen te hebben kon ik helemaal niet meer op de voet staan . totdat ik een berichtje las van iemand die crocs droeg, en daar van verlichting had bij het lopen. ben gaan informeren bij crocs.nl en zag dat er speciale crocs zijn voor mensen met hoel spoor. de CROCS RELIEF.heb ze besteld en wat denk je?ik loop er heerlijk op. terwijl ik op steunzolen moet lopen en niet op goedkope schoenen kan lopen omdat ik zo een pees ontsteking krijg. ik bestel ze voor de zomer in een lekker fris kleurtje .

Rob | email | 25-03-2009

De chinese elleboog bij Jan was bij mij een grote knikker. In het begin best pijnlijk maar na een paar keer goed masseren merk je direct verschil en na een tijdje was ik er vanaf.

Mimi | email | 25-03-2009

Hey,
De reactie van Jan komt me bekend voor. Ik ben momenteel in behandeling bij een froep fysiotherapeuten. Een van de therapeuten gaat er ook keihard tegenaan, vreselijk pijnlijk, maar dan blijft de pijn ook een week weg.
Wordt het hielspoor zacht behandeld, dan boek ik geen enkel resultaat.

Kim a | 17-03-2009

Hoi allen,

Ook ik heb pijn aan de hiel maar aan de achterkant van mijn hiel.
Ik krijg hier zware steken in en die komen plotseling op maar zijn ook plotseling weer weg.

Soms een paar uur soms dagen.
Ook raak ik de kracht vanaf de knie kwijt.
Verder heb ik continue pijn aan (of bij) het sprongbeen/hielbeen.vooral als ik de voet strek met de tenen omlaag.

Zelfs een broek aan trekkenis al pijnlijk.
Vandaag echo gehad maar de achillespees is prima in orde.

Wie kent dit verhaal of heeft dit zelf ook?
Ik moet erbij vermelden dat ik geopereerd ben,hier is de kuitspier verlend omdat ik zware hielspoor had.
(Die is nu wel weg)

Jan Beltman | email | 15-03-2009

Ik ben er helemaal vanaf geraakt!

Ik heb het ook gehad en maandenlang laten behandelen door fysio. Dat leverde geen resultaat en ook geen uitzicht daarop.

Omdat ik voor mijn werk regelmatig in China kom, ben ik daar naar een blindeninstituut gedaan dat gespecialiseerd is in fysio (door blinde mensen).

Zij hebben het vrij bruut weg gemasseerd. Zij zeiden tevoren dat 2 behandelingen voldoende moesten zijn. Heb 3 behandelingen laten geven die de eerste 5 minuten pijnlijk waren (wel dragelijk). Rest van het uur merkte ik er weining van. Het resultaat was verbluffend. Ik heb er nooit meer last van gehad.

Een filmpje van mijn behandeling staat op Youtube. Als je daar zoekt op "hielspoor" vind je mijn inzending (jbeltman). Mijn hak ligt daar op schoot van de masseur die met zijn elleboog masseert.

Je kunt deze behandeling ook gerust in NL door een gewone fysio die bereid is het flink aan te pakken en het kost je 5 minuten pijn.

Als je meer wilt weten, help ik je graag.

Ellen K | email | 06-03-2009

hallo forumbezoekers,
Ik zou eigenlijk a.s. maandag naar Dijkzigt Rotterdam zijn gegaan, maar mijn huisarts stelde gisteren ineens voor een injectie in de hiel te proberen.Ik heb 8 jaar met een tenniselleboog gelopen, veel fysio gehad en ben 1 keer ingespoten daarvoor.Na twee dagen was ik tot de dag van vandaag van mijn klachten af.Ik stond dus absoluut niet huiverig tegenover een injectie.Vanmorgen had ik het idee al iets beter de hiel te kunnen belasten, ik heb dus goede hoop.....En heb de afspraak in Dijkzigt maar even afgebeld.Wordt vervolgd..........

astrid | email | 28-02-2009

Hallo allemaal,
Ik heb al 2 jaar last van pijn aan mijn hiel.
veel gedaan: steunzolen, injecties,rust, nachtspalk,6 weken gips en 6 shockwave behandelingen. Dat laatse hielp voor een paar weken maar de pijn is al weer terug.
Kan mijn werk niet meer volledig doen en niet ver meer met mijn honden wandelen.
De orthopeed wil wel opereren maar geeft aan dat maar 60 % van de mensen daarna pijn vrij zijn.
Ik weet nog niet wat ik zal doen.
Wie heeft ervaring met een operatie aan een hielspoor?

jeanne van turnhout-kollenburg | email | 24-02-2009

hallo Alie even een reactie op jou vraag ik ben 71 jaar en was voor mijn gezondheid iedere dag een klein uur aan het lopen maar mijn hielspoor heb ik alleen maar verergerd ik heb het ook aan beide voeten en heb nu spalken die nu niet echt helpen.
we wachten af. maar wat helpt wel???

jeanne van turnhout-kollenberg | email | 23-02-2009

hallo ik ben jeanne en heb sins aug.2008 last van mijn voeten eerst voorvoet kreeg dus steunzolen en het ging prima ,iedere dag ong.1 uur lopen voor conditie.
maar toen kwamen de klachten pas echt nl
mijn hakken naar de orthopedie foto,s en zolen veranderd hielp dus niet.terug naar de dokter en nu nachtspalken sinds 4 weken helpt wel even bij het opstaan maar op de dag evenveel pijn.
Wie heeft ervaring met gelzolen en helpt dat
groetjes en sterkte allemaal jeanne

alie | email | 23-02-2009

Hallo, ik ben Alie en heb al een jaar last van hielspoor aan beide voeten.Ik merk dat wanneer ik rust de pijn minder is, ik heb nu al 4 weken rustig aan gedaan, Ik ben sind een paar dagen weer gaan lopen en de pijn is in alle hevigheid terug.Nu is mijn vraag, ik wil graag elke dag minstens een uur wandelen, heeft iemand hier ervaring mee??, is het verstandig om dit te doen, of vererger is de hielspoor alleen maar, of is het juist goed dat de voeten gestimuleerd worden en gaat daardoor de pijn weg?? Wie heeft hier ervaring mee??graag een reactie..

jan willwems | email | 22-02-2009

jan wie heeft ervaring met mbt schoenen
bij hielspoor

Mimi | email | 20-02-2009

Hallo,
Ik ben een wandelaar (dodentocht en dat soort dingen) en geef lessen ninjutsu (op blote voeten) Heb sinds een aantal maanden last van een hielspoor en heb nu zooltjes . Probleem is dat ik al meer dan 20 jaar op blote voeten loop en met schoenen, kousen, .. vreselijke zweetvoeten krijg. Met die zooltjes (gegarandeerd anti-zweet volgens de orthopeed, 90€-) loop ik op een zweetvijver na 5 minuten. Niet te doen. Bovendien geef ik mijn lessen op blote voeten, kan niet anders. Iemand een oplossing. Een vervangmiddel voor die zooltjes, maar dan met blote voeten?

ellen k | email | 19-02-2009

Hallo Denise en andere forumbezoekers,
Is shockwavetherapie hetzelfde als vergruizing?En als een vergruizing zo pijnlijk is zoals je hier veel leest, waarom wordt dat dat niet net als een niersteenvergruizing (waar ik helaas mee bekend ben) niet onder verdoving uitgevoerd?Al die soorten behandelingen en benoemingen, het gaat wel een beetje duizelen...Ik hoop weer wat antwoorden te kunnen lezen de ankomende dagen.
Sterkte allemaal en succes met zoeken naar een geschikte behandeltherapie !

ellen k | email | 19-02-2009

Hallo Denise en andere forumbezoekers,
Ik heb vandaag eindelijk een afspraak kunnen maken in Dijkzigt Rotterdam en kan 9 mrt terecht.Heb gevraagd of er wel eerst een voetscan gemaakt gaat worden omdat ik niet zomaar een behandeling wil laten doen zonder te weten waardoor mijn hielspoor veroorzaakt wordt.Moet de orthopeed gaan beoordelen zei de telefoniste uiteraard.We zullen zien dus.Ze vergruizen in elk geval wel in Emc Dijkzigt.Ik vraag me alleen nog af of een vergruizing alleen gedaan kan worden als je dus een spoortje aan je hielbot hebt of word er ook vergruist als je hielspoorklachten hebt door ontstoken peesaanhechtingen?

Christa | email | 18-02-2009

Hallo,

Ik doe niet aan hardlopen, maar ben al meerdere keren op dit forum terecht gekomen.
Ik ben vorig jaar, april 2008, namelijk geopereerd aan haglund exostose. Het was een vrij heftige operatie: het bot zat helemaal in de achillespees vastgegroeid, en dit moest losgemaakt worden. Ik heb vier weken in het gips gelopen, en daarna nog twee maanden veel moeite gehad met lopen.
Nu is het februari en ik ga al sinds oktober niet meer naar een fysiotherapeut. Zij had gezegd: Ik kan je niet helpen, want je hebt vooruitgang, maar het is duidelijk dat het niet persé door de fysio komt. En dat klopte.

Ik doe nog wel elke dag een strekoefening, die ik van haar heb meegekregen. Dit doet nog steeds pijn. Af en toe is m'n achillespees nog steeds opgezwollen, en sinds een tijdje heb ik af en toe weer pijnlijke steken in m'n hak.

Wat denken jullie.. is het normaal dat het herstel zo lang duurt? Of zou het weer een nieuw probleem zijn?

Ik zou heel graag jullie mening horen.

Groeten,
Christa

Lia | email | 17-02-2009

Zie nu dat ik opstaan heb gezet, bedoel dus niet in de ochtend alleen, maar altijd als ik op sta, vooral na een tijdje op een stoel zitten

Lia | email | 17-02-2009

Bij mij is vandaag hielspoor geconstateerd, heb het vanaf juni 2008, ik weet bijna zeker dat het van de *crocs* kom, ik liep erop en een paar dagen later begon de pijn, voor mij die dingen dus nooit meer !! De pijn is op zich goed te doen,vergeleken bij verhalen van anderen, heb het vooral met opstaan, dan ff mank/op de tenen lopen en het gaat wel weer, bij verminderde weerstand heb ik het wel meer *( pas blaasontsteking gehad, toen was het veel erger ), denk erover om zooltjes te gaan gebruiken, sterkte iedereen !!

Tulip | email | 16-02-2009

Hallo, ik heb sinds kerst een hielspoor. In het begin was het nog te doen, daarna kon ik geen kant meer op. Ik ben na ongeveer 4 weken en 2 weken sillicone zooltjes naar de podotherapeut gegaan. Ik heb nu nieuwe inlegzolen die de stand van mijn voeten moet corrigeren. Het leek net alsof ik balpennen onder mijn voeten heb, maar ik begin er nu aan te wennen.

CROCS zijn volgens mij podo heel erg slecht tegen hielspoor. Er zit geen steun in, wel demping, maar je moet er voor zorgen dat je hiel gefixeerd is. Dat kan alleen in een betere wandelschoen. Volgens hem heeft hielspoorn een vlucht genomen nadat de Crocs populair werden.

Hij raadt me voorlopig injecties af. Ik ken een aantal mensen om me heen en die hebben het ook gehad. Na een half jaar tot een jaar waren ze er af, althans van de pijn, dus ik stel me er maar op in dat 2009 een weggegooid jaar wordt wat betreft uitjes en vakanties.

Sterkte allemaal!

Denise | email | 16-02-2009

beste Ellen K,
ook ik ben op zoek naar een specialist in de omgeving van Rotterdam en heb werkelijk waar elk omliggend ziekenhuis al geraadpleegd. Helaas, niemand die mij verder kan helpen. Ik heb, zoals je in mijn vorige bericht kunt lezen, alles al geprobeerd. Mij word steeds weer shockwavetherapie aangeraden, ik heb daar aleen mijn twijfels over. Het schijnt ontzettend pijnlijk te zijn en legt je zenuwen in je voet lam. Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar misschien is shockwave wel de methode voor jou. En mocht je op zoek zijn naar een ziekenhuis waar je geopereerd kan worden laat het mij dan weten, want ik heb die tot nu toe nog nergens in nederland kunnen vinden. heel veel succes verder.
gr.
Denise

Ellen K | email | 11-02-2009

Ik heb nog maar sinds begin december hielspoorklachten, maar voor mijn gevoel duurt het al jaren.De opstartproblemen s'morgens zijn vervelend en na ieder rustmoment is het moeilijk op weg komen.De pijn blijft zelfs tijdens het lopen vervelend aanwezig.Alles bij elkaar kost me dit veel energie en stort "sávonds al rond achten in.
Ik heb alleen nog maar gelzooltjes gedragen, deze geven helaas geen verlichting van de pijn.Ik lees hier meermalen dat vergruizing heel pijnlijk is.Als het net zo voelt als de niersteen vergruizing die ik heb gehad ben ik daar een beetje huiverig voor.
Ik zeg steeds;ik ben er vroeg bij, dus het zal nog wel goed te behandelen zijn met het een of ander.Maar is dit ook de waarheid?
Ik heb al in de gaten dat niet iedereen bij 1 zelfde behandeling gebaat is en dat het lang kan voortduren.Wie weet waar ik in de buurt van de Krimpenerwaard, Rotterdam terecht kan voor verder advies??Ik ben bij Zilveren kruis Achmea 3 sterren verzekerd??Jongenengel orthopedisch centrum in Rotterdam is helaas niet gecontracteerd door Zilveren Kruis.
Ik hoop snel op een advies van iemand, zodat ik snel bij iemand een afspraak kan maken voor verder advies.
Ellen K

Denise | email | 07-02-2009

Hoi iedereen,
Al een jaar heb ik last van een hielspoor. Ik kan mijn werk niet meer doen en zit dus al een jaar in de ziektewet. Heb zooltjes gehad, speciale schoenen, injecties, fysio, rekoefening en ga zo maar door. Niets helpt en ik ben nu echt wanhopig. Helmaal aangezien dit al de 5 keer is dat ik er last van heb. Mijn orthopeed zegt dat het chronisch is. Het ziekenhuis waar ik regelmatig kom opereert echter geen mensen met hielspoor, aangezien het slagingspercentage te laag is. Ik ben nu haastig op zoek naar een specialist, orthopeed of ziekenhuis in de omgeving van Rotterdam die daadwerkelijk verstand heeft van hielspoor. Ik ben 21 en het kan toch niet zo zijn dat ik hier de rest van mijn leven mee moet zien te dealen, en daarbij ook nog eens de kans loop om mijn baan kwijt te raken.
Wie o wie kan mij helpen!!!
greetz Denise

tamara | email | 29-01-2009

hallo allemaal,
wie geeft mij raad? ik ben net bij dokter geweest en zegt: fysio en pijnstillers slikken. ik werk in de zorg en moet dus heel veel lopen. gaat het hiermee over?

katinka | email | 28-01-2009

met hielspoor wordt tegenwoordig allerlei aandoeningen aan de planntar fascia bedoeld. verschillende 'hielspoorklachten' maaken een behandeling kiezen ook zo moeilijk. het kalkachtig aangroeisel kan verwijderd worden met geluidsgolven. geen garanties. kennis van mij: 3 x operatie, de laatste x is er iets in de hiel geplaatst. toen was de pijn over. operatie werkt dus ook niet altijd. typische hielspoor klachten: pijn bij het opstaan en na rust. dán is oprekken van de pees (maandenlang!) de oplossing, in combi met rust. 6 weken in het gips, in lichte flex-stand kan ook erg goed helpen. niets geeft garantie van genezing. het is dus heel belangrijk om eerst erachter te komen wát je precies hebt.op knikker staan lijkt mij te raden als de pees al beschadigd is.cortisonen injectie? cortisonen verweken peesweefsel! hielspoor en plantar fascia klachten komen door overbelasting van een stugge en wellicht te korte pees. je moet die pees dus rustig en over langere tijd los-maken en oprekken. een ontsteking gaat niet over als je druk op uitoefent.

Alex | 27-01-2009

Ik vergat er nog bij te vermelden dat dit in 2005 was en dat het tot op de dag van vandaag niet, of in ieder geval niet significant, is teruggekeerd. Ik heb wel na de injectie ander schoeisel aangeschaft, met meer stabiliteit voor de brug tussen het uiteinde van je grote teen tot aan je hiel (geen idee hoe dat heet, maar ik bedoel dat stuk dat aan de binnenkant van je voet zit en geen contact maakt me de grond, als je geen platvoeten hebt)

Alex | 27-01-2009

Ik heb ook heel veel last gehad van hielspoor. Eerst maanden bij een fysio behandeld met sonar apparatuur. Dat hielp helemaal niets. uiteindelijk bij de huisarts een cortison injectie onder mijn hil laten zetten. Een hele nare, pijnlijke ervaring, maar sindsdien ben ik de klachten wel voor 95% kwijt geraakt en ik heb er dus geen spijt van gehad.

p.michiels | email | 26-01-2009

hielspoor is lastig maar ik ben er reeds 2 x van af gekomen door de pijnlijke plek te irriteren met n grote knikker, net zo lang op de pijnlijke plek blijven rollen totdat de pijn weggaat en dat dagelijks volhouden totdat de pijn wegblijft. kan wel fff duren! succes

rob verhagen | email | 14-01-2009

Ik heb gewacht tot ik niets meer voelde, In de sportschool op een crossapparaat dagelijk mijn energie kwijtgeraakt en probereren niet te zwaar te worden omdat ik weer wil gaan hollen. Ben nu pijnvrij na een paar jaar sukkelen. Nu loop ik onder het motto "voorkomen is beter dan genezen" dus elke dag liever een oudevan dagen tempo zonder pijn (kleine stapjes laag bij de grond) en wat langer dan een flink tempo wat ongetwijfelt weer hielspoor tot gevolg heeft. Ik spreek uit ervaring Het valt niet mee om met de handrem erop te lopen. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Als je eenmaal hielspoor heb opgelopen kom je er volgens mij niet meer van af. Dus als je door rust pijnvrij bent je verstand BLIJVEN gebruiken onder het lopen anders wordt het weer strompelen bij het opstaan en weer maanden uit de rolatie. Wie weet kan ik na een halfjaar pijnvrij lopen het tempo wat opvoeren.

monique | email | 10-01-2009

kan iemand mij vertellen of een operatie helpt?
want ik heb inmiddels alles al geprobeerd maar niets helpt.

katinka | email | 06-01-2009

deel C: een jaar geleden ben ik Crocks gaan dragen (zonder de walk-fit zolen) lelijk zijn ze, maar geen pijnlijke voetzolen meer. maar nu heb ik sinds een maand last van hielspoor aan mijn ándere voet. alleen niet die kenmerkende pijn bij het opstaan, maar toenemende pijn bij belasting. de pijn iets meer naar de binnenkant van de voet, bij de peesanhechting. 't is ook dik en hard. ik vroeg mijn huisarts of ik weer 6 weken in het gips mocht maar nee, eerst naar een specialist. pas op 19 januari a.s. kan ik bij de orthopeed in het slotervaart ziekenuis terecht. ik hoop dat deze iets voor me kan doen want eerlijk gezegd weet ik het ook niet meer hoor. die walkfit zooltjes weer gepakt, maar die maken de pijn nóg erger. een oplossing heb ik niet. wat mij in ieder geval niet heeft geholpen zijn: injecties, siliconen hiel zooltjes, gel inlegzolen (Visco-spot), voltarengel, pijnstillers, Crocks, podo-zooltjes, massages, zachte schoenen, jharde schoenen, plat, hakje...... de pijn is nu zo erg dat ik niet eens meer naar mijn werk kan. dus als iemand een oplossing weet...
ik heb zo het idee dat de oplossing voor iedereen verschillend is.

katinka | email | 06-01-2009

Deel B:
wel moet ik erbij vermelden dat ik nadat het gips was verwijderd, ik zeker anderhalf jaar bijna niet gelopen heb, omdat de pees de voet niet goed bij elkaar hield. die is gaanderweg gelukkig steeds sterker geworden, maar nóg voel ik pijn op de plaats van de scheur. lange wandelingen maken, dansen en springen, da's allemaal verleden tijd. door al deze rust is dat hielspoor ook nooit meer teruggekomen.
ook heb ik al die tijd 'waklfit' inlegzolen gedragen (de échte) en daar heb ik letterlijk enorme steun aan gehad... ze gaven mijn voet de steun die mijn peesplaat neit meer kon geven.

katinka | email | 06-01-2009

deel A:
zo'n 6 jaar geleden kreeg ik last van een hielspoor, waar mijn toenmalige huisarts me meende vanaf te kunnen helpen door cortisonen injecties in de pees. kort daarop scheurde de peesplaat, met een duidelijk 'krak'! ik schrok me rot. wat bleek: cortisonen verweken het peesweefsel. mijn voet was een onsamenhangend plat geheel, alle veerkracht was eruit. ik kwam eerst op de erste hulp van het ziekenhuis terecht, waar de arts beweerde dat een peesplaat niet kon scheuren, en vond dat ik met een verbandje eromheen rust moest nemen. ik ben online gaan zoeken en ben naar een sportmedisch centrum gegaan. daar werd ik meteen 6 weken in het gips gezet. daarna moest ik heel voorzichtig weer gaan lopen. die 6 weken rust in het gips hadden als neveneffect dat ook mijn hielspoor was genezen, en die is tot op heden niet meer terug gekomen.

peeters nadia | email | 02-01-2009

het is niet te geloven hoeveel mensen er last van hebben,ik schrok wel toen ik jullie reacties las.Er is precies niet veel aan te doen,toch ga ik maar hulp zoeken,wie weet helpt er bij mij wel iets.Maar het is verdorie pijnlijk

C.van.Dijk | email | 21-11-2008

Ik heb de raad van Arie opgevolgt 4x daags op een tennisbaalgaan staan en dit enige tijd volhouden.
Na enige weken met veel pijn in de voet is het nu een stuk beter en kan weer wandelen .
Bedankt Arie voor de tip

Joyce | 21-10-2008

hallo allemaal.
Na 2 jaar geleden te zijn gestart met hardlopen trad ook bij mij al heel snel hielspoor op. Kon niet meer lopen. Naar podo geweest in Australie heeft mij oefeningen gegeven om te doen elke morgen voordat ik opstond en schoenen met een verhoogde hiel. Ook mijn inlegzoel voor platvoeten gekregen. Dit hielp allemaal totdat ik zwanger werd en tijdens het lopen niet meer met mijn inlegzolen mag lopen omdat je lichaam anders staat. Het komt gelijk terug.
De strekoefeningen in de morgen doe ik nog vaak en het geeft verlichting om de dag door te komen. Laat ook eens naar de stand van je voeten kijken een loopanalyse zegt veel. Succes.

S | email | 20-10-2008

Hallo allemaal,
Ik heb sinds een paar weken peesplaatontsteking aan beide voeten. Ik liep een paar weken rond met pijn aan mijn voeten, maar dacht ach: gaat wel weer over. Nou niet dus.. toch maar huisarts. Diagnose: peesplaatonsteking. Zooltjes aangemeten bij de podo. Na twee dagen dragen werd de pijn ondragelijk. Terug naar de huisarts. Advies: Neem rust... en kijk of het minder wordt. Nu rust gehouden, weinig effect. Heb constant pijn, ook 's nachts. naar de supermarkt lopen is al moeilijk. Ik weet nu niet meer wat ik moet doen. Ik ben nog jong en Ik werk in de zorg dus groot probleem. Misschien kan ik wel nooit meer fatsoenlijk lopen. iemand nog advies?

instituut D&C | email | 05-10-2008

De behandeling
Essentieel voor het slagen van de fysiotherapeutische behandeling zijn podotherapeutische zolen. Daarnaast een combinatie van belastingbeperkende maatregelen (rust), oefentherapie (stabiliteit- en coördinatietraining) , rekkingsoefeningen, massage en shockwave therapie (E.S.W.T.) bij de fysiotherapeut. Soms is ondersteuning met een kuur van ontstekingsremmers of een corticosteroďd injectie (onder echogeleiding!) noodzakelijk.

instituut D&C | email | 05-10-2008

Peesplaatontsteking of peesplaatsirritatie (fasciitis plantaris)
De peesplaat loopt naar de tenen en waaiert uit tot de kopjes van de middenvoetsbeentjes. Het steunt het lengtegewelf van de voet ter hoogte van de zool (plantair). Zo vergroot de gespannen band de afzetkracht van de voet tijdens hardlopen en springen. De peesplaat is niet erg elastisch, omdat de voet anders zou doorzakken bij het staan. Een peesplaatontsteking wordt meestal veroorzaakt door te grote trekkrachten aan de aanhechting van de peesplaat tijdens (hard)lopen. Veel voorkomende oorzaken zijn veranderingen in de voetafwikkeling door standveranderingen, (te) zachte of soepele schoenzolen en lopen/springen op ongelijkmatig of hard terrein. Hierdoor raakt de peesplaat geďrriteerd.

instituut D&C | email | 05-10-2008

Hielspoor
Een hielspoor is een uitgroeisel van botweefsel aan het hielbeen in de vorm van een kromme doorn waar de peesplaat (fascie) zijn aanhechting vindt op het hielbeen. In tegenstelling tot peesplaatontsteking is bij een zuivere hielspoor de pijnplaats vaak met één vinger aan te wijzen.

instituut D&C | email | 05-10-2008

Hielspoor en peesplaatontsteking
Hielspoor is soms moeilijk van peesplaatontsteking (fasciitis plantaris) te onderscheiden. Röntgen of (goedkoper!) echografie van de voet biedt de uitkomst voor het vaststellen van de diagnose. Hielspoor zorgt voor een scherpe pijn bij het staan of een branderig, zeurend en stijf gevoel aan de hak en door de voet heen. Ochtendstijfheid en stijfheid na rust (nachtelijk toiletbezoek!) zijn karakteristiek. En zoals bij veel peesontstekingen ook de startpijn bij de eerste meters lopen. Hoe langer de klachten bestaan, des te meer klachten zullen ook tijdens het lopen optreden

instituut D&C | email | 05-10-2008

Hielirritatie (calcaneodynie)
Het vetkussen dat zich onder de hiel bevindt zorgt voor demping tijdens het lopen en staan. Naar mate we ouder worden, wordt het vetkussen dunner en neemt het dempend vermogen af waardoor het hielbeen en/of de peesplaat door de toenemende belasting geďrriteerd of overbelast kunnen raken.

instituut D&C | email | 05-10-2008

Happy Heels®
Het hielbeen is een groot en stevig bot dat een belangrijke functie heeft bij het staan. Het moet het hele lichaamsgewicht dragen. Ook is het hielbeen essentieel bij het afwikkelen van de voet en heeft het direct contact met het sprongbeen dat samen met onder andere het scheenbeen het enkelgewricht vormt. Hielpijn heeft twee voorkeursplaatsen; aan de achterzijde en de onderzijde. Hieronder leggen we veelvoorkomende voetklachten in de fysiotherapiepraktijk uit met de daarbij behorende behandeling.

meer volgt...

liesbeth | email | 28-09-2008

Ruim 4 jaar verder en ga binnekort op voor de 9e of 10e (!) injectie...
Weet iemand tot hoeveel injecties je mag/kan gaan??
Vaak helpen ze een half jaartje, dus kom je uit op 2 injecties per jaar. Zelf vind ik dat best veel en vervelend worden.
Lees geregeld de vraag in WELK ziekenhuis er geopereerd wordt, maar lees zelden een antwoord op de vraag. Dus bij deze: WIe heeft er goede ervaring met operatie en in welk ziekenhuis is het gebeurd??? Iemand ervaringen in de buurt van Groningen??

Jan. | 26-09-2008

de pijn is misschien wel weg maar de oorzaak ook? hielspoor is een verbening die je echt niet met een tennisballetje weg kan krijgen

Arie | 26-09-2008

iemand dit al geprobeerd
Ik ben er vanaf na 3 jaar met deze methode

van een therapeut de volgende raad gekregen....Ga zo volledig als mogelijk op een tennisbal staan (de tennisbal in je voetholte) (doet veel pijn in het begin) hou dit een poosje vol en doe dit 4 keer per dag probeer de tennisbal alshetware te pletten onder je voet na een week lukt het steeds beter.
Mijn zoon en ikzelf zijn er in een week zo goed als van de pijn af
In het begin is dit wel een pijnlijke ervaring maar de doorzetter wint ik hoop dat veel mensen hier baat bij mogen hebben
Hoe erger de kwaal des te langer zal het natuurlijk duren..........suc6

danielle | email | 22-09-2008

hallo allemaal , voor iedereen met een hielspoor en ontstoken peesplaat(en),
ik heb er nu al 10 jaar last van , vanaf de basis school.
1 aanrader voor mensen die staand werk hebben.... ga maar ander werk zoeken, want wat je ook probeert je komt er nooit meer helemaal vanaf . ik heb fysiotherapie, sportfysiotherapie, rust , inlegzolen, operatie, shockwave terapie, mbt's schoenen, zalfje's en homeopatische druppels,drankjes , pillen e.d geprobeerdt voetreflexzone therapie ook al 2 jaar geprobeert maar je kom t er gewoon niet vanaf soms denk je dat het even goed gaat maar 1 stap teveel en je loopt weer een jaar of wat te kloten.... sorry mensen voor dit deprimerende nieuws maar je kan maar beter snel beseffen dat er niet veel aan te doen is , vooral voor degen met een staand beroep of degene die veel moeten lopen.

Fabienne | email | 09-09-2008

Dag Hans,

jij hebt inderdaad geen hielspoor, maar een ontsteking van de achillepees of tendinitis genoemd.
Heb het ook gehad,een verdikking en pijn aan de achillepees.
Heb ontstekingsremmers gekregen en zoveel als mogelijk gerust.
Maar heb er zo nu en dan nog eens last van.

Hans | email | 08-09-2008

Bij hielspoor wordt gesproken van pijn onder de voet. Ik heb een verdikking en pijn bij de achillespees. Kan iemand mij vertellen of dit ook (een vorm van) hielspoor is? Of moet ik ergens anders aan denken?

Marij Koopmans | email | 08-09-2008

Wie heeft ervaring met operatie van te korte kuitspier.Loop al verschillende jaren met klachten,zooltjes rust fysio. Zijn er nu in Nijmegen achter gekomen te korte kuit spieren.
Krijg nu nachtspalk fysio en breese om hielirritatie te verlichten.Daar ik in de zorg werk is het steeds rennen en staan,er is weinig begrip hiervoor ,er is nl. niets te zien.

marco | email | 06-09-2008

Is het een hielspoor (botwoekering rond de aanhechting) of is het een ontsteking van de Apeneurosis Plantaris? Beide gevallen zijn erg pijnlijk maar bij een hielspoor is het echt één bepaalde plaats onder de hiel die pijnlijk is. In de praktijk zie ik veel mensen met deze klachten en die zijn al geruime tijd bezig om hier van af te komen maar tot opheden heeft niets geholpen. Vaak worden ze door een specialist doorverwezen naar ons om een nachtspalk aan te laten meten. Deze spalk geeft een rust aan de aanhechting van de pees, in de nachtelijk uren houdt de spalk een rek op de pees door middel van de voet in dorsaalflexie ( door de 90 graden) te houden. Hiermee creeer je een "rust" zodat je 's ochtends gewoon weer op je voeten kunt staan zonder opstart problemen. Het uiteindelijke probleem verhelp je hier in de meeste gevallen mee. De tijdsduur is persoons afhankelijk maar gemiddeld ben je hier toch een maand of 6 mee bezig. Wij bij Bosman in Eindhoven (www.bosman.com) maken altijd een maatwerkspalk deze geeft een hoger draagcomfort en een beter resultaat dan de confectiespalken die er op de markt zijn. Mocht je meer willen weten neem dan contact met ons op.

Gr Marco P

Tamar | email | 03-09-2008

Nou volgens mij win ik!
Ik heb namelijk al 14 jaar last van facciitis plantaris. De arts heeft altijd gezegt dat het overbelast was en dat het vanzelf weer over zal gaan. NIET DUS! Het is nu dus chronisch en ik kom er niet van af!
Ik heb alles geprobeerd: Injecties, Tape, accupunctuur, fysio, rekoefeningen, bepaalde kousen die je snachts draagt om het op te rekken, ijs, 2 maanden rust, echt alles!
Nu doe ik anderhalf jaar aan shockwave therapie en het is wel wat verbeterd, maar ik ben er nog niet van af! Dit zal waarschijnlijk ook niet meer gebeuren....
Erg vervelend aangezien je altijd moet lopen en staan. De arts zei dat operaties ook niet fantastisch zijn en dit vaak mislukt.
Daarom mijn vraag: heeft iemand hier ervaring mee? en hoelang duurde het herstel?

Bart | email | 29-08-2008

hallo,

ik begon zo'n 3/4 jaar geleden ook vergelijkende klachten te krijgen. s'morgens niet kunnen lopen en veel pijn achter op mijn hielen. naar een podotherapeut geweest en die stelde de diagnose hielspoor. Ik had wel aangegeven dat ik geen pijn onder mijn hiel had maar achterop mijn hielen. Het was overegens geen belemmering voor mijn werk waarin ik 90% van de dag loop en sta.
Afijn, dure zooltjes aangeschaft en die gaven wel wat verlichting maar de hielpijn bleef.
Nu heb ik eens wat verder gelezen en op internet gespeurd en nu blijkt dat ik helemaal geen hielspoor heb maar gewoon een spier probleem in mijn kuiten. Via dit forum las ik over triggerpoint therapie waarin uitgelegd werd dat hielpijn heel goed gerelateerd kan zijn aan kuitspier problemen.
Ik heb nog geen triggerpoint therapeut benaderd maar ben zelf eens een paar keer per dag mijn kuiten gaan masseren en je raadt het al, de pijn is nagenoeg verdwenen!!!!
Ik ben wel van plan om een keer zo'n triggerpoint specialist te benaderen voor een goede behandeling.
Zijn er meer mensen met dezelfde ervaring?

mvg Bart

Eric Janssen (Hoorn) | email | 28-08-2008

Shockwave en excentrische krachtoefeningen bij mijn fysio hebben het beste gewerkt

www.instituutdnc.nl
Eric

hanneke | email | 19-08-2008

rust en beweging, maar beide met mate, luister naar je lichaam.ik heb zolen naan laten meten bij een podologe en later steunkousen( voor het goede afvoeren van afvalstoffen veroorzaakt door de ontsteking.
rek oefeningen zijn heel goed en moeten echt iedere dag gedaan worden. daarnaast ben ik naar een voetreflextherapeute gegaan en na 2 maanden kon ik alweer de honden 3a4 km uitlaten. na 4maanden alweer 20km gelopen ik doe er langer over en weet nu ook dat ik halverwege andere schoenen aan moet doen. geef het de tijd en luister naar je lichaam. wil niet te snel want je wordt afgestraft

Désirée | email | 10-08-2008

Hallo,

1,5 jaar lang hielspoor bijde voeten, kon nauwelijks meer lopen of staan. (werk in de zorg, dus groot probleem)
zooltjes via podoloog, gaf verbetering.
Na ca 1 jr terug bij af.
Omdat ik op vakantie zou gaan uit wanhoop 1x laten inspuiten en 1 wk op krukken voor hopelijk max effect. Helaas, totaal geen effect.
Oktober 2007 begonnen met laser therapie. 10 beh. 2x per week ŕ 15 min. per voet.
Hemels, na 5 beh. kon ik al weer redelijk normaal lopen, nog wel startpijn.
Na 10 beh. 1 voet klachten vrij, andere voet nog licht gevoelig. (wordt beter vlg anesthesist)
Nu, bijna 1 jr later zo goed als klachten vrij. Moet nog de zooltjes dragen maar afgebouwd tot een min steun.
Nog oppassen met wat voor schoenen ik draag.
Voor het dg. gebruik draag ik goede hardloopschoenen met de zooltjes.
Ik zorg ervoor dat de schoenen die ik draag goede demping in de hiel hebben (keus wordt beperkt)
Tennis weer (ca 3 uur p.w), kan weer hele stukken wandelen (15 km geen probleem).

Hoop dat andere baat hebben bij lasertherapie (volledig vergoed door de verz).
Niet ieder ziekenhuis heeft een laser.
Het MCRZ-lokatie Clara wel.

Sterkte

Els | email | 07-08-2008

Hallo allemaal
Ik heb al eerder een bericht achter gelaten. Ik had bijna 4 jaar last van hielspoor en door shockwave ben ik daarvan af in totaal 4 behandelingen gehad. Natuurlijk ook gelzooltjes, aangepaste zooltjes, en gewone fysio gehad. Geweldig wou dat ik dat eerder had gedaan. Ben nu thuis van een operatie aan mijn voet had er een slijmbeursontsteking bijgekregen, omdat ik ben doorblijven lopen. Volgens de arts is het een pijnlijke operatie. De operatie is heftig geweest maar tot nu toe is het me 200% meegevallen. Ze hebben een flink stuk bot weggehaald, mijn achillespees schoongemaakt wat echt nodig was. Het was goed geirriteerd zeiden ze. Nadat er een spalk van gips omheen gegaan is geen pijn meer gehad kon het af met paracetamol. Heb nu loopgips. Ben gewoon blij dat ik dit allemaal gedaan heb. Maar tot nu toe gaat het super. Blijf er niet mee doorlopen. Het wordt alleen maar erger. Ik houd jullie op de hoogte. Sterkte allemaal.

Melissa | email | 23-07-2008

Hallo!

nou hier een broekie wat betreft de hielspoor.Sinds twee maanden heb ik een soms ondraaglijke pijn precies onder mijn hiel.Een stuk lopen houd ik echt niet vol,maar ook gewoon bij zitten doet het soms enorm pijn.Vandaag is mijn vakantie weer afgelopen en moet ik straks weer gaan werken.Ik werk op een woning voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.Moet dus veel lopen en tillen.Graag wil ik "stappen" ondernemen om er vanaf te komen,maar als ik dit allemaal lees,weet ik niet waar ik moet beginnen.Eerst maar de huisarts?Wat raden jullie aan qua werk?
Graag tips en advies alsjullieblieft!

Gr.Melissa

Suzanne | email | 17-07-2008

Beste hielspoorders,

Waarschijnlijk loop ik al anderhalf jaar met hielspoor in beide voeten. Het begon met vage klachten, moeie voeten enzo. Sinds 2 maanden echt pijn in hielen en holle stuk van mijn voeten. Ik werk 2 dgn pw in een restaurant om mijn studie te betalen en sinds gisteren echt hevige pijn in vooral mijn rechtervoet. Is rusten de enige optie of kan ik doorwerken op een speciaal soort schoen?

Een vraag over de crocs, zijn het de 'normale' crocs of heb je speciale voor hielspoor?

Groet Suzanne

Arie | 08-07-2008

van een therapeut de volgende raad gekregen....Ga zo volledig als mogelijk op een tennisbal staan (de tennisbal in je voetholte) (doet veel pijn in het begin) hou dit een poosje vol en doe dit 4 keer per dag probeer de tennisbal alshetware te pletten onder je voet na een week lukt het steeds beter.
Mijn zoon en ikzelf zijn er in een week zo goed als van de pijn af
In het begin is dit wel een pijnlijke ervaring maar de doorzetter wint ik hoop dat veel mensen hier baat bij mogen hebben
Hoe erger de kwaal des te langer zal het natuurlijk duren..........suc6

monique | email | 07-07-2008

heb al jaren last van een hielspoor. zooltjes, spuiten, triggerpoint,acupressure, niets hielp. Via botscan gezien dat de hele voet al ontstoken was,vanaf de achillespees tot aan de bal van de voet waarvoor het hielspoor verantwoordelijk was.ESWT niet geholpen. daarna in april 2008 een zeer pijnlijke operatie gehad, 4 weken gips en herstellen daarna. Ben nu bijna 10 weken verder en heb nog steeds pijn. lopen gaat nog moeilijk.hopelijk wordt het nog beter, anders weet ik het ook niet meer

ellen | email | 07-07-2008

hallo

ben ik weer, heb maar een strassburg sock aangeschaft, nu een paar dagene aan, wel elke nacht wakker, maar ja, het lijkt te helpen.
nu nog de crocks aanschaffen voor rondom huis en camping.............
spuit heeft niet echt de werking gehad die ik hoopte

ellen

Marius Klein | email | 06-07-2008

Ik heb sinds December 2005 hielspoorklachten. De beste remedie is mi langdurige periode van rust(6maanden) plus het aan laten meten van zooltjes door een podoloog. Vervolgens langzaam aan weer gaan belasten door gedoseerd hard te lopen en na iedere belasting ca 7,5 min koelen met ijsblokjes.
Ben hier consequent een half jaar mee bezig en ik lijk het lek boven te hebben

Tom | email | 05-07-2008

Hielspoor, wat een ellelnde en pijn! Ben man van 69 en heb er al 4mnd last van en niemand weet raad en nix wat ik probeer helpt. Spuiten durf ik niet, mede gezien de matige resultaten daarmee.
Zou infrarood iets zijn ?

wil | 28-06-2008

heb 2 jaar last van hielspoor met lopen veel pyn wie kan iets vertellen over opereren

ellen | email | 24-06-2008

hallo

ik heb al 3 jaar last van een hielspoor, na de laatste injectie van nov 2007, nu maar weer vrijdag een injectie, nieuwe podologische zooltjes aanlaten meten, ook acupunctuur geprobeerd met shiatsu massage van de kuiten, dat werkt redelijk, helaas worden niet alle behandelingen vergoed, dus..........dan maar hopen dat de pijn weer 6 maanden weg blijft, als ie nou weer eens terug komt dan maar richting maasziekenhuis, verder mail naar eemland gestuurd, wie weet helpt die nacht spalk ook. zo proberen we vanalles, crocs verkopen ze bij ons ook, eerdaags maar eens gaan kijken, mensen bedankt voor alle tips en ik hoop dat we er ooit eens vanaf komen.

Els | email | 16-06-2008

Hallo allemaal

Ik had voor kort een hielspoor (ruim 3 jaar) en een slijmbeursontsteking. Voor de slijmbeursontsteking ga ik nu naar het ziekenhuis. En jullie zullen het niet geloven. Ik heb 4 x shockwave therapie gehad voor de hielspoor en ik heb er geen last meer van. Ik wou dat ik dat eerder had geweten. Ook van alles gebrobeerd gelzooltjes, aangepaste zooltjes enz enz. Mail me gerust. Succes allemaal

anita | 12-06-2008

In februari van dit jaar door overbelasting en te platte schoenen een hielspoor opgelopen. Mijn huisart heeft mij direct verwezen naar de podotherapeut waarbij het nog steeds zoeken is welke zool de minste pijnklachten geeft. Inmiddels is hier al 3x aan gesleuteld maar de pijn blijft. Bij mij is het geval dat ik bij het opstaan een pijnlijke hiel heb maar het ergste vind ik later op de dag wanneer je na het zitten niet meer overeind kan komen laat staan lopen. 's nachts heel veel kramp in voet en kuit. Ik overweeg shockwave wie heeft hier goede resultaten mee?

miek | 05-06-2008

het is goed om de berichten van lotgenoten te lezen
zit nu zelf na 2.5 jaar gestuntel met allerlei therapien in het gips
het ergste van alles vind ik : is het onbegrip van mensen om je heen die niet goed kunnen begrijpen hoeveel pijn je heb

succes met alle therapien , die voor ieder verschillend is

Cora | email | 23-05-2008

Heb sinds een jaar last van een hielspoor, zooltjes, shockwavetherapie hielpen onvoldoende. Crocs ontlasten zeker, maar halen de oorzaak niet weg. Twijfel nu over de volgende stap, ik wil niet blijven 'shoppen' van de ene naar de andere therapeut. Wie weet raad?

B. Groenenberg Valk | email | 22-05-2008

Betty,
Rechts hielspoor, links beginnend.
Zeer pijnlijk bij het opstaan. Voel me als een zeer oude vrouw. Ga beginnen met strech-oefeningen en masseren van de kuiten. Baat het niet, het zal niet schaden.

Carlo Verberne | email | 10-05-2008

Ik heb nu ca. 3 jaar een hielspoor zowel links als rechts. Al echt vanalles geprobeerd. Het is nu zelfs zover dat ik volgende week maandag bij een nieuwe werkgever ga beginnen omdat ik mijn huidige werk niet meer kan doen.
Vorige maand ben ik in st Maartenkliniek in Nijmegen geweest. De arts stelde vast dat mijn kuitspieren tekort zijn en daardoor rek op mijn hak komt te staan. Nu ben ik weer in behandeling bij de fysio voor het oprekken van de kuitspier. 24 mei gaan we naar de efteling en ik heb er al heen gebeld voor een rolstoel te reserveren (mag je wel overal voor).
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik zelf niet verwacht dat het ooit weer over zal gaan maar wel een positievere manier aan het zoeken ben (deels al gevonden door nieuw werk) om het allemaal wat draaglijker te maken. Helaas geen wandelingen van 1,5 uur maar wel fietsen. Ik heb zelfs laatst een brommer gekocht om te gaan toeren met een kameraad! Zo zie je maar, het is een vervelende aandoening maar door positiever te gaan denken kun je er goed mee omgaan! Voor degene die een hielspoor hebben wil ik zeggen; ga niet bij de pakken neer zitten maar maak iets leuks van je leven en zie de hielspoor als bijzaak!

ineke Doing | email | 08-05-2008

Na eerst injectie te hebben gehad wat tijdelijk hielp, heb ik van de podoloog een zooltje gekregen, met een uitsparing waar de hielspoor zat.
Dat helpt dus echt na verloop van een aantal weken geen last meer van hielspoor.

yvonne grootveld | email | 20-04-2008

Beste hielspoorlezers,

Ik heb sinds ruim 4 maanden last van hielspoor. Rust/ontstekingsremmers /zooltjes v.d. podotherapeut/hakbeschermers thuiszorgwinkel hielpen niet. Wat mij uiteindelijk wel helpt, zijn de nachtspalk en steunzolen van Eeemland orthopedie, plus oefeningen v.d. fysiotherapeut. Via een lange omweg die me uiteindelijk ook nog mijn baan kostte, uiteindelijk na veel meedenken van mezelf, bovenstaande oplossing gevonden. Bij deze aandoening moet je wel over een flinke dosis geduld beschikken hoor! Succes!

marianne | 18-04-2008

janneke
zijn die crocs voor hielspoor hoger
op de hak

Jan Peters | email | 16-04-2008

Hallo hielspoorfans,
Wat mij er vanaf geholpen heef na 10 maanden zijn rek en stekoefeningen twee maal daags (half met je voeten op een verhoging staan en met de hakken naar beneden laten zakken, dit 10 sec. vasthouden, dat tien keer.en oefeningen met een hardballetje onder je voet rollen met flinke druk.. Dit was in het begin erg pijnlijk maar na enkele weken ging het steeds beter. Uiteindelijk mocht ik weer voorzichtig hard lopen van de podoloog succes Jan

yarrah | email | 15-04-2008

hallo,

Ik kamp nu nog maar 14 dagen met een pijnlijke hiel/voetzool. Ik heb een afspraak gemaakt met een triggerpointtherapeut nadat ik deze site ben terecht gekomen.

www.myofascialtherapy.org/symptomchecker.html?checkbox=checkbox&submit=Launch+Symptom+Checker

Misschien dat jullie hier ook iets aan hebben.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over