De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hielspoor wie geef raad ?

jan van boekel | 07-11-2003

hallo mensen, nu al een aantal maanden last van
hielspoor, ben in behandeling bij de fysiotherapeut maar dat help ook niet veel, doe wat rekoefenigen om de pezen onder mijn voet op te rekken. pijn wordt ook niet minder.
heb verder geen ervaring met podotherapeut/inlegzooltjes of injecties wie kan mij zijn ervaringen hiermee vertellen ?
Wie geeft mij goede raad?
En o ja zijn er mensen die met hielspoor weer zijn gaan lopen (wel rustig dan) of raden jullie mij dit af. Zijn er mischien ook mensen die helemaal genezen zijn en weer lopen ?????
graag reaties

Mark | email | 27-06-2007

Hoi mensen,

Ik loop er nu een jaar met een zere rechtervoet. Ben 4 weken geleden bij huisarts geweest en die zei dat het hielspoor was. Doorverwezen naar de podotherapeut, die zei dat het net nog geen hielspoor was. Heeft steunzolen aangemeten die ik a.s. vrijdag krijg. Dokter en therapeut adviseerden allebei rust te houden. Ik weeg teveel en loop daarbij minimaal 20 km per dag op mijn werk. 16 juni zijn we naar open dag van luchtmacht geweest en moesten we heel ver lopen van/naar de parkeerplaatsen. Toen heb ik mn voet compleet verziekt. De pijn was niet te harden en heel mn been ging zeer doen. Heb een paar dagen niet kunnen lopen. Ben toen thuisgebleven van mijn werk en rust er nu wel mee. Het is nu wel minder maar nog lang niet goed. Wacht nu dus af wat die steunzolen voor uitkomst bieden.

ikke | email | 25-06-2007

hallo
ik ben in doetichem in het slingerlandziekenhuis onder behandeling

Mootje | email | 25-06-2007

Hoi Ikke,

In welk ziekenhuis ben je onder behandeling?

ikke | email | 25-06-2007

hallo
ik ben al een keer aan mijn linke voet geopereert en na de vakantie wordt ik rechts ook geholpen moet ook de hele dag staan dat is echt onverdraagelijk maar uit eindelijk wordt het weer operen maar dan ben je er wel van verlost

moni | 24-06-2007

hoj hoj ,heb ander half jaar lsporttapast van hielspoor.botje steekt uit kalkwoekering na 2foto.s gemaakt tehebben ,volgt therapie.niet gewerkt .sporttabbing,,werkt ook niet.daarna 8behandelingen met ewst=shockwafe therapie mocht ook niet helpen .alleen veel geld kwijt daar dit gedeeltelijk word vergoed
.2scans gehad
,eindresultaat .ook nog eens artrose in m,n voet.komen ze nu aan met zooltjes waar je vervolgens4 weken op moet wachten,de pijn word erger daar ik ook nog eens 8uur per dag moet staan ,verkoopster en je niet zomaar kan ziek melden. zogauw als je schoenen uit zijn t lopen niet gaat ,de steken in je hiel net n messteek niet meer uit te houden ,en pijnstillers allang niet meer helpen.opereren doen ze niet,ga nu naar ander ziekehuis ,kijken wat ze kunnen doen ,want de een opereerd en de ander niet.maar het word steets slechter.wie heeft ervaring met operatie ?laat me wat weten groetjes moni

Johan | 24-06-2007

Sinds kort is fasciitis plantaris (ontsteking facia) vastgesteld via een scan waardoor ik enkele weken niet mag hardlopen.
Moet ontstekingsremmers slikken (Naproxen) en de fascia regelmatig stretchen. Heb ook hielzooltjes van Viscoheel.
Nu probeer ik mijn conditie wat te behouden door te mountainbiken en op de hometrainer, maar ik merk nu dat ik na een tijdje ook tijdens het fietsen last krijg van de hiel?
Iemand die dat nog opmerkt tijdens het fietsen?

medz | 24-06-2007

Voetzolen hard masseren (bijv. balletje eronder rollen) verder veel stretchen kuit en peesplaat (stretches langer dan 30 sec. vasthouden)
en vooral goede schoenen!!!!

Heb je eenmaal last dan rust houden tot het over is en weer voorzichtig opbouwen

wendy | email | 23-06-2007

Hallo,
ik heb een paar jaar geleden ook een hielspoor blessure gehad, en bij mij hielp accupunctuur. Was er binnen een paar maanden vanaf, daarna is het niet meer teruggekomen. Succes

louise | 20-06-2007

gehoord van iemand die met magnetiseren van z'n hielspoor verlost werd,had er ook al 'n tijdje last van.
't heet quantum touch en heeft 'n website ze schijnen ook gespecialiseerd te zijn in hielspoor.
misschien heeft iemand wat aan deze informatie.
succes

A z | email | 15-06-2007

hallo hielspoorgenoten, ik heb twee jaar hielspoor.Ik heb injectie gehad,zooltje gehad en nu heb ik gips maar tot nu nieks geholpen en nu trekt de pijn in mijn benen. Als ik tien minuten loop of sta mijn benen doedt echt pijn.Ik ben helemaal hopeloos.Ik kan niet lopen,staan,buiten gaan en voel me geen mens .Ik heb veel stress,ik maak de hele dag ruzie met mijn kinderen . Geef alstubelft adviez

Nini | email | 14-06-2007

Ik vergaat nog te zeggen dat ik op bed altijd mijn beide voeten bleef oprekken (tot het geen pijn meer deed op dat moment, dus liggend niet staand) de tenen naar de schenen bewegend, midden, links rechts.
dat hield ze soepel.
af en toe herhalen als je op bed ligt, dit is erg goed.
het ontspant de kuitspier en ontlast zodoende ook de peesplaat.

Nini | email | 14-06-2007

Ik ben ervanaf!!! Het begon eind nov. 2006, ik kon niet meer lopen.
Vergeet injecties en operaties, neem gewoon een paar maanden extra dagen vrij als je het er voor over hebt............
Ik ben er nu vanaf. - na 5 mnd.
Geen operaties, geen gips, geen gelul van de huisarts, geen domme injecties
.......rust....... vroeger naar bed, veel slapen.
Zegt je omgeving dat het niet kan- rusten..

neem dit in overweging:
het kost nu 4 mnd. aanpassing, hoe denk je dat je loopt als je 70 bent..
Tegen depressie zul je andere inspanningen moeten verzinnen tot je klachten verdwenen zijn. maar dus
*****NIET *****HARDLOPEN !!!!*******
gewoon wandelen, dat is moeilijk genoeg, daarmee oefen je je voeten genoeg en houd je ze soepel.(op goede maatzolen, slippers, sandalen, ed. wat je lekker zit is goed)

na 5 a 10 stapjes sochtends kan ik weer lang wandelen. enik moest in dec.met een stoel naar de keuken... Ik was vastbesloten met Rust de klachten op te heffen.
Ik maak keuzes net als jij..
Wordt geen slachtoffer van je omgeving...
pas je Klacht in - pas Nu je leven aan.

Lorainne | 09-06-2007

Maandag is het zover, mijn voet gaat voor 4 a 6 weken in de gips. Ik heb geprobeerd om naar St. Maartens kliniek in Nijmegen te gaan maar helaas. Dat wordt beschouwd als second opinion en dat wordt door Agis niet vergoedt helaas. Ik hoop dat het beter wordt want intussen heb ik nu last van mijn andere been.

Jack | 06-06-2007

Ik weet niet of het daadwerkelijk aan de gelzooltjes van Dekos ligt/lag maar feit is wel dat ik na zes dagen gebruik steeds minder last schijn te krijgen van mijn ,,hielspoor,,.
Ikzelf heb afgelopen vrijdag een halve dag op de zooltjes gewerkt en daarna zonder. Kan ik gelukkig ook nog redelijk goed.
Daarna s'avonds thuis waar ik altijd op sloffen of blote voeten, loop leek het toen al iets minder gevoelig.
De volgende dag, uiteraard op de zooltjes, 26 km gewandeld; geen noemenswaardige hinder van de ,,hielspoor,, ,wel een klein blaartje en leek ik sneller moe te worden dan zonder de zooltjes.
Ook nu nadien leek het ongemak minder en dus de volgende dag na ruim 2 weken pauze 7 km gelopen te Weert, meest onverhard en laatste kmers net zo snel zelfs als normaal, en toch geen last, wel enige dagen spierpijn.
Dat merkte ik dan ook tijdens rustige training van ca. 5km op dinsdag, dit na een dag staand werken.
Geen last en s'avonds veel het wederom mee.
Vandaag voor de 3e achtereenvolgende werkdag op zooltjes gewerkt en bemerk soms al bijna niet meer dat ik ze draag en nu weer thuis lijkt de hinder nog minder te zijn geworden.
Ik hoop dat het de goede kant op blijft gaan.

Danny | email | 06-06-2007

Ik heb sins oktober '06 last van een hielspoor (aangetoond op rontgen) en na zooltjes van de podotherapeut, fysiotherapie, een inspuiting door de huisarts zonder resultaat, maand op krukken lopen heb ik van de orthopeed Visco zooltjes gekregen (die met de blauwe "punt" in het midden) en in combintie met goede sportschoenen heb ik bijna geen last meer

jeannet | email | 06-06-2007

ik heb al twee jaar last van hielspoor en zit dus ook in de zorg,dus lopen,lopen.ben eerst begonnen met therapie,en gel zooltjes gekocht. daarna naar podotherapeut geweest voor zooltjes(verlicht wel) ,zonder kan ik helemaal niet lopen.daarna ben ik op het ziekenhuis bij een therapeut geweest en moest veel rekoefeningen doen en kreeg ik een gips spalk voor de nacht 6 weken,hielp ook niet.daarna heb ik ESWT gehad was ondertussen 1,4 jaar verder, dit heeft ongeveer 4maanden geholpen en ben in het voorjaar weer bij de huisarts geweest. kreeg eerst diclofenac dit hielp ook niet en ben deze week bij de orthopeet geweest,foto`s gemaakt (hielspoor was duidelijk te zien) en heb nu een injectie gekregen en over 8 weken krijg ik er weer een ,hopen dat het nu goed komt want je wordt zo wel radeloos.

Connie | email | 05-06-2007

Hallo An,

Ik heb sinds gisteren een nachtspalk, dus nu maar hopen dat het helpt...(gekregen via de orthopeed)...

Gr.Connie

deechte | email | 05-06-2007

Reactie op An

Ik heb een nachtspalk gekregen, nadat ik door de huisarts was doorverwezen naar een orthopeed. Die heeft me een recept voor een nachtspalk gegeven en die is toen vervaardigd door een daarin gespecialiseerd bedrijf in Eindhoven

Connie | email | 02-06-2007

Hallo,

Ik heb al heel lang last van mijn voet (peesontsteking) injecties, pijnstillers, zooltjes, niets helpt...nu is er een foto gemaakt en daarop is duidelijk een soort van punt te zien...nu is er wel een mogelijkheid tot opereren maar dat schijnt nogal een riskante operatie te zijn, ik ben gisteren weer naar de orthopeed geweest (mijn vorige orthopeed is sinds kort met pensioen) dus heb ik nu een andere net afgestudeerd, hij vertelde dat het eerste wat ze leren is begin nooit aan deze operatie, nu krijg ik een spalk voor de nacht en weer fisiotherapie...er is mij aangeraden om zo weinig mogelijk te lopen...wie heeft zo'n operatie ondergaan?...

Jack | 31-05-2007

Vandaag de bestelde zooltjes van Dekos thuisgestuurd gekregen en de eerste ,,indrukken,, zijn in ieder geval positief.
Zelfs wanneer ik bewust hard op de hiel ging staan drukken voelde ik zo goed als niets van die mogelijke hielspoor.
Wil ze morgen met mijn veelal staande werk uitproberen maar weet nog niet hoe ik ze het beste in mijn werkschoen kan dragen; i.p.v. de normale zooltjes, er net onder of juist er boven op?
Met deze zooltjes is het door de gelwerking net alsof je een waterbedje onder je voet hebt, maar dan zonder de ,,evenwichts,, problemen van wanneer je op een echt waterbed zou proberen te gaan staan. :-)
Laat hier nog wel ,,horen,, hoe me dat zal vergaan.

An | email | 31-05-2007

Wie kan mij vertellen waar ik een nachtspalk kan kopen?

Jenny | email | 31-05-2007

Toch wel een klein beetje uit frustratie en vanwege mijn hobby (wat inmiddels ook mijn beroep is), heb ik gisteravond een website gemaakt over hielspoor. Zie:

www.indespotlights.nl/hielspoor

Bij voorkeur wordt het een website voor en door lotgenoten. Jullie dus :-) Wie wil er even kijken/testen en ook z'n ervaring vertellen? Misschien kom je nog fouten tegen en wil je die dan ook alsjeblieft aan mij mailen?

Ik hoop dat ik zo kan bijdragen aan het bundelen van alle informatie. Er is genoeg te vinden op internet, maar dat is veelal gebaseerd op reclame, fysio- of podotherapiepraktijken of sportblessures. Ik heb er verder totaal geen belang bij, behalve dat ik het leuk vind om te doen. Ik heb er ook een forum aangehangen.

An | email | 31-05-2007

Wie kan mij vertellen waar je een nachtspalk kunt kopen?.

Groet,An

louise | email | 31-05-2007

hoi lenie
ook ik zit in de zorg , en weet hoe 't dan gaat, 't laatste aan jezelf denken.
in maart 1e injectie,vorige week 2e spuit gehaald,4 dagen rust genomen (als kostwinster is dit 'n luxe)en weer aan 't werk, vanochtend moest ik noodgedwongen daar 'n spurt maken en pats,werd meteen door pijn in de hiel afgestraft,gelukkig vanmiddag rust door 'n cursus.
gek, ik wandel alleen wat, verheug me erop om weer 'ns 'n paar kilometer te lopen, maar sinds ik last van m'n hiel kreeg en 'n collega zei dat dat 'n hielspoor was en je daar niet meer zo gauw vanaf komt ben ik benieuwd wanneer dat er weer in zit.
geloof wel dat na nek- en rug en nu hieloverbelasting ook dit weer goed komt,
maar dan niet meer maanden in de ziektewet.
maar met ouder worden komen ook de kwalen + ik probeer nu ook m'n pondje te veel weg te werken,alles voor 't goede doel.
sterkte

Jack | 31-05-2007

Het lijkt wel of het met mijn waarschijnlijke hielspoor beter is om de hele dag of avond een (klein) beetje in beweging te blijven dan ,,pure,, rust.
Hebben sommigen hier dat idee ook wel eens?

lenie | email | 30-05-2007

ben al 6 maanden aan het sukkelen met mijn hielspoor.Door de h.a doorgestuurd naar de podotherapie steunzooltjes aangemeten, geen resultaat In maart mijn eerste injectie gehad van de h.a. na 14 dagen moest ik gaan merken of dit hielp nee dus. Ben toen doorgestuurd naar de orthopeet foto's gemaakt en ontstekingremmers meloxicam gekregen met maagbeschermers. Weer niks.Terug naar de H.a. weer een spuit dubbele dosis gekregen nu inmiddels 14 dagen geleden, hoopte op een wonder maar helaas.Op mijn werk ben ik 2 uur minder gaan werken i.p.v. 4x8uur 5x6uur het schiet weer niet op zit in de zorg dus lopen lopen en lopen, wordt er gewoon hopeloos van, Hoop echt dat er verandering in komt.

suzanne | 29-05-2007

Hallo, ik heb al een tijd niet meer gereageerd, maar blijf wel regelmatig op het forum kijken. Mijn hielspoor is ontstaan in september 2005. Na zooltjes,vele shokwave behandelingen, rust, koelen en uiteindelijk een injectie heeft het een tijdje (3 maanden) goed gegaan. Ik kreeg het advies van de sportarts om de voet zo min mogelijk te belasten, heb dus aangepast werk gekregen omdat ik een staand beroep heb. Sinds januari heb ik weer klachten. In het dagelijks leven heb ik er niet zo heel veel last meer van, maar sporten kan ik niet meer (behalve fietsen, zwemmen etc.) Ik heb nu 3 maanden Viscospot zooltjes en daar kan ik goed op lopen. Helaas kan ik niet veel schoenen dragen, maar ik ben al blij dat ik een paar heb waar ik goed op loop. 's ochtends zijn de klachten nog steeds het ergste maar in de loop van de dag valt het mee. Ik hoop dat het hierbij blijft en dat de klachten langzaam gaan verdwijnen. Door deze zooltjes (gel) is de druk op de hiel veel minder en dat voelt erg prettig aan. Veel succes allemaal

Jack | 29-05-2007

Zoals ik al eerder vermelde dreigt er bij mij ook een hielspoor.
Na drie dagen rust vandaag weer een normale werkdag waarvan ik verwachte dat het toch wat beter zou gaan dan vorige week vrijdag daags na een stevige wandeling van zo'n 34 km.
Maar helaas voelde het vandaag nauwelijks beter aan.
Maar had vandaag ook veelal stilstaand werk.
Ik hoop niet dat het de komende drie werkdagen per dag verergerd, maar het lijkt wel of een hele dag werken voor die hiel een vrijwel even grote ,,belasting,, vormt als een stevige wandeling ala afgelopen donderdag.
Echter opereren of een injectie is voorlopig nog lang niet aan de orde.
Wat ik wel zou willen proberen zijn speciale zooltjes.
Heeft iemand hier ervaring met zooltjes van Dekos, kosten 17 euro per paar, dus voor het geld hoef je in ieder geval niet te laten.
En nog een vraag aan mensen, die waarschijnlijk hier nog maar zelden reageren, maar die wel genezen zijn van een hielspoor; hoe is dat dan gebeurd?
Zijn er nog meer meer lopers/loopsters die (zeer) goede ervaringen hebben met behandelingen bij Eric Collin, wat kost zo'n behandeling, en in hoeverre wordt zoiets door het ziekenfonds gedekt?

Yvonne Janssen | email | 29-05-2007

Hallo allemaal,

Ook ik heb al geruime tijd last van hielspoor
(in het begin m.n. opstartpijn 's ochtends waar goed mee te leven was).
Vanaf september 2006 werd het door overbelasting zo acuut dat ik 1 week echt niet op mijn voet heb kunnen staan/lopen.
Via de huisarts foto gemaakt waarop een beginnend hielspoor te zien was.
Direct gestart met fysiotherapie die de scherpe kantjes er wel wat vanaf heeft gehaald. De vooruitgang stagneerde echter in januari en ik bleef erge last houden en kon echt niet sporten.
Ik las begin februari op deze site het berichtje van ene Bert die behandeld was door Eric Collin uit Roermond (sportfysiotherapeut, accupuncturist etc.) . Na een half jaar aantobben ben ik (hoe dicht bij kan de oplossing zijn, 1 km verderop) in maart gestart met de behandeling.
Hij heeft verschillende behandelingen gedaan (lasertherapie, accupunctuur volgens 2 verschillende methoden).
Ik ben sinds enkele weken weer volop aan het tennissen, ben pijnvrij (zelfs 's ochtends)
en dolgelukkig dat het over is.
Ik kan het verhaal van Bert dus alleen maar onderschrijven.
Voor meer info over Eric Collin : www.abbercol.nl

Jenny | email | 28-05-2007

Nick, jee alles wat je op hebt geschreven over jouw hielspoor had over mij kunnen gaan. Zo enorm herkenbaar!

Ik heb overigens ook altijd het advies gehad om vooral door te blijven lopen, omdat stil zitten helemaal slecht is....

Het branderige gevoel van je hele voet herken ik ook heel erg. Ik heb daar ook erg last van, met name als ik gelopen heb. Het is een schrijnend gevoel en ik verbaas me er steeds over dat er niets aan mijn huid te zien is.
Is jouw hiel ook wat dikker doordat er vocht in zit? Houd je ons op de hoogte?

moni | email | 26-05-2007

beste johan ,hoe is t inmiddels met je voet op eratie? ik hoop dat je steeds minder pijn hebt.dat t beter gaat met je voet.hiel laat nog eens wat horen.ik moet dinsdag oor de mri scan.ivm operatie.is die meegevallen of tegen .? en was t n dag opnamen? groetjes en beterschap hou vol.groetjes moni

Johan Cornette | email | 26-05-2007

Zelf ben ik anderhalf jaar geleden moeten stoppen met lopen. Samen met mijn vrouw liepen we +- 60km per week, tot bij mij de ontsteking er aan kwam. Eerst gehoopt dat het zou over gaan door niet meer te lopen, maar dit heeft niet gebaat.
Dus naar de specialist: steunzolen + kiné en wel 7 maanden behandelen met ijs (1/2 uur per dag).
Daarna nog ESWT maar ook dit heeft niets uitgehaald. Ondertussen 2 maanden geleden geopereerd: deel van de pees weggenomen aan de hiel en ondertussen aangegroeid kalk ook verwijderd. Zeer moeizame revalidatie, ik slaag er nu nog maar net in om enkele 10-tallen meters te strompelen. En de pijn is erger dan ooit te voren...

Nick | email | 26-05-2007

deel 3 reaktie

Ik dus 2,5 week geleden een depotinjectie gehad maar lijkt niet te helpen. Ik heb bij de orthopeed een mri aangevraagd maar die wil het nog even 2 weken afwachten, juist ook omdat de gevolgen van de injectie zelf op de foto nog te zien zouden zijn

Een andere arts (ja, je schopt wat af) gaf aan die 2 weken inderdaad te wachten en als niets helpt aangepast schoenen met zootljes te laten maken zodat de pijnlijke plekken worden ontzien. Ik heb het gevoel dat heel mijn voet in brand staat en niet 1 plekje !!!

Nick | email | 26-05-2007

deel 3 reaktie

Ik dus 2,5 week geleden een depotinjectie gehad maar lijkt niet te helpen. Ik heb bij de orthopeed een mri aangevraagd maar die wil het nog even 2 weken afwachten, juist ook omdat de gevolgen van de injectie zelf op de foto nog te zien zouden zijn

Een andere arts (ja, je schopt wat af) gaf aan die 2 weken inderdaad te wachten en als niets helpt aangepast schoenen met zootljes te laten maken zodat de pijnlijke plekken worden ontzien. Ik heb het gevoel dat heel mijn voet in brand staat en niet 1 plekje !!!

Nick | email | 26-05-2007

deel 2 reaktie:

I heb al lang gemerkt dat er in de medische wetenschap 2 stromingen zijn:

1) bewegen en oefeningen zijn af en toe goed voor de bloedsomploop. Net zoals bijv. als je last hebt van je rug (waar men vroeger dacht dat alleen rust goed was)
Fietsen zou bijv. ook goed zijn

2) complete rust minimaal 2 weken en dus de voet absoluut niet belasten

Hoe is punt 2 in hemelsnaam als vrijgezel te verwezenlijken. Misschien je laten opnemen in kuuroord waar je compleet verzorgd wordt

Je wordt er ook nog eens behoorlijk depri van want het mooie weer breekt aan, en je zit bijna de gehele tijd alleen thuis. Boodschappen halen is een probleem en autorijden gaat net. Het huis schoonmaken is er nauwelijks bij. Sociaal raak je ook in een isolement en leer je goed kennen wie je vrienden zijn of niet.

Met krukken lopen in een huis is bijna niet te doen. te meer ook omdat ik ook nog eens rugpatient bent en beweging moet hebben.

deel 3 ->

Nick | email | 26-05-2007

deel 1 reaktie:

Ik heb vanaf half februari van alles geprobeerd maar niets lukt.
Aangpaste zooltjes (podotherapeut, waterzooltjes, hakverhoging), injectie, fysiotherapie, diverse schoen met diverse zooltjes (alle combinaties gehad).

Een bloedtest (voor zover die iets zegt) heeft geen bacteriele ontsteking laten zien en een rontgenfoto geeft minimale hielspoor aan.

Gisteren heb ik triggerpointmassage gehad en dat leek even goed te gaan: vandaag bleek dat gisteren gewoon een wat betere dag was. Misschien moet ik nog wat geduld hebben met die massage maar ik vrees met grote vrezen

Het wisselt zich af....'s avonds lijkt het wat beter te gaan overdag's minder. Een nachtrust is goed maar bij de eerste paar stappen 's morgens wordt je "winst vd nacht" weer tenietgedaan

Een nachtspalk heb ik 2x geprobeerd maar durf dit niet goed omdat het 's nachts weleens gaat irriteren. Volgens mij kun je dan beter overdags wat rekoefeningen doen

-2

Jenny | email | 26-05-2007

Hoi Louise, inderdaad is de pijn 's nachts ook wat minder, al heb ik nog wel veel last van bijvoorbeeld schoenen om mijn voet. Dan ontstaat dat schrijnende gevoel weer, terwijl er niets op mijn huid zelf te zien is.
Ik merk het wel meteen als ik teveel doe (bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd van de kinderen kijken). Het lang stilstaan wordt juist steeds moeilijker. En als ik wat meer loop met de hond dan een rondje om het blok (wat ik nu dus weer opgepakt heb), dan moet ik het ook nog bezuren. Maar ja, het is al veel beter dan het geweest is, dus ik mag niet mopperen!

louise | email | 25-05-2007

na 'n paar nachten werken wat al snel strompelen leek heb ik gisteren toch maar
weer 'n prik gehaald,nu met m'n vrije dagen wat rust nemen, en dan kijken hoe 't werken weer verder gaat.
de haard zat nu meer naar buitenkant v/d voet maar was moeilijker te lokaliseren dan de vorige keer.
maar ik was er nu ook sneller bij want ik wil over 2 wkn op tenerife wel beter"uit de voeten" kunnen.
jenny, goed weer wat van je te horen, is s'nachts de pijn in je voet al wat minder?
dat je de kruk in de ban hebt gedaan is al heel wat.
veel sterkte allemaal

Jack | 24-05-2007

Als ik deze topic door kijk lijkt het wel of vrijwel uitsluitend dames last van hielspoor krijgen, of laten de heren met deze klachten zich er maar zelden over uit.
De afgelopen week lijkt het wel of er bij mij ook iets daarvan in aantocht is.
Vorige week na een halve marathon voelde ik al iets, maar met een dagje rust ertussen waarbij het weer vrij goed leek te gaan, alleen na het opstaan even een beetje drukgevoelig was ik toch ook weer zo'n 30 km wezen wandelen en ook daar(na) kreeg ik weer iets van die symptonen.
Weer een zondag rust waar het dan toch weer leek mee te vallen en maandag aan het werk.
Op mijn werk moet ik gehele dag staan en wat lopen maar dat bleek de hiel toch nog probleemloos aan te kunnen, ook na 3 werkdagen waarna ik me vandaag weer aan een wandeling van ditmaal ca 34 km waagde.
Dat ging zo ongeveer als zaterdag maar na afloop was/werd de hiel toch gevoeliger dan toen met een meer specifiek drukpunt.
Hopelijk kan ik er morgen toch weer normaal op werken en dan in ieder geval drie dagen rust en weer verder zien.
En omdat ik nog in een beginstadium zit hoop ik dat een aantal weken niet lopen en (lang) wandelen het dan toch gaat verbeteren.

Miriam | email | 24-05-2007

hallo,
vorig najaar heb ik ook een hielspoor opgelopen. zelf inlegzooltjes van silicone gekocht..mocht niet baten.
dokter wilde een spuit erin zetten, niet gedaan omdat ik daar zeer huiverig voor ben...gewoon doorgelopen....
tot dat ik een adres kreeg van een collega die ook een hielspoor had.
zij is er vanaf gekomen door zooltjes.
dit bedrijf meet de zooltjes aan op een onbelaste voet en zetten de voet in een natuurlijke houding en maken dan een gipsafdruk.
van te voren word de hielspoor afgetekend op de voeten en de afdruk van de stift zit in het gips zodat de makers van de zolen precies ziet waar de zere plek zit.
Ik heb de zolen al ruim een half jaar en ben bijzonder gelukkig met deze zolen.
Ik heb géén pijn meer..ik kan zelfs nu weer een paar uur op blote voeten lopen zonder pijn.
Bij dit bedrijf komen sporters uit heel Ned., waaronder hardlopers.
Ik wil jullie dit adres graag geven.Ik ben van mijn pijnen af en hoop dat jullie er misschien ook baat bij hebben.
Firma Stel in Vries ( Drenthe)
Lotgenoten; overweeg een afspraak bij hun te maken en kijk wat voor jullie de mogelijkheden zijn!
Als je vragen hebt kan je ze mij mailen.
Groeten, Miriam.

moni | email | 24-05-2007

hallo jenny . hoe gaat t nu met je? ook ik ga nu n mri scan maken. had al 2 foto,s gemaakt.jammer dat we zolang moeten wachten . alles geprobeerd.operatie t laatste is, en je ook nog moet smeken om t te laten doen ,daar de artsen er niet achter staan . maar wij beperkt zijn ,in de dagelijkse dingen nou meid hou je sterk en laat nog wat horen .zo hebben we contackt.en voel met je mee doei

p | email | 24-05-2007

e.w.st is shockwave therapie

moni | email | 24-05-2007

hoj.lotgenoten,heb nu ander half jaar hielspoor.1 fycio,geprobeerd,hielp niets maart foto gemaakt. resultaat,flinke hielspoor. 2zooltjes hielp niets.3.sporttape 6weken lang,ook dat hielp niets.de maande gingen voorbij ,alleen meer pijn vooral bij opstaan.lijdens weg.heb daarbij n staand, beroep.ben blij als de dag om is.om dan met pijn en moeite,na huis te gaan in middels e.w.s.t therapie gehad 8 wk lang helaas ook niets verbeterd,55euro per behandelling,waarvan 35,vergoed via cz.valt ondr alternatieve geneeskunde.nu weer terug ,en op nu foto,s gemaakt, in sittard ziekehuis,te limb,nog steeds bot uitsteking te zien ,dus hielspoor nog aan wezig.23mei ziekehuis.gesprek specialist,is niet voor n operatie te spreken ;nee hij loopt er ook niet mee.ga nu n scan maken .om te kijken als er nog n ontsteking is .mocht die er zijn dan wil hij kijken,voor i.v.w operatie.wie heeft ervaring .en word t ook in t a.z m gedan of in t maaslandziekehuis te sittard.groetjes.en laat iets weten ,veel sterkte allemaal.

moni | email | 24-05-2007

hoj.lotgenoten,heb nu ander half jaar hielspoor.1 fycio,geprobeerd,hielp niets maart foto gemaakt. resultaat,flinke hielspoor. 2zooltjes hielp niets.3.sporttape 6weken lang,ook dat hielp niets.de maande gingen voorbij ,alleen meer pijn vooral bij opstaan.lijdens weg.heb daarbij n staand, beroep.ben blij als de dag om is.om dan met pijn en moeite,na huis te gaan in middels e.w.s.t therapie gehad 8 wk lang helaas ook niets verbeterd,55euro per behandelling,waarvan 35,vergoed via cz.valt ondr alternatieve geneeskunde.nu weer terug ,en op nu foto,s gemaakt, in sittard ziekehuis,te limb,nog steeds bot uitsteking te zien ,dus hielspoor nog aan wezig.23mei ziekehuis.gesprek specialist,is niet voor n operatie te spreken ;nee hij loopt er ook niet mee.ga nu n scan maken .om te kijken als er nog n ontsteking is .mocht die er zijn dan wil hij kijken,voor i.v.w operatie.wie heeft ervaring .en word t ook in t a.z m gedan of in t maaslandziekehuis te sittard.groetjes.en laat iets weten ,veel sterkte allemaal.

Jenny | email | 22-05-2007

Stand van zaken bij mij: toen ik door het mooie weer iets meer op mijn teenslippers kon lopen (duur type, uit de fabriek van Birkenstock maar dan wat luxer), leek dat erg goed te helpen tegen de pijn.
Ik merk meteen verslechtering als ik weer mijn goede gymschoenen, zooltjes of andere schoenen draag.
De oplossing lijkt te zijn om altijd op de teenslippers te lopen, maar dat vind ik natuurlijk niet zo erg praktisch....

Inmiddels is er ook een mri gemaakt. Die moest deels overnieuw met contrastvloeistof omdat er toch teveel vocht in mijn hiel zat. Hebben jullie daar ook last van? Daarna moest ik ineens ook nog twee rontgenfoto's laten maken van mijn voet. De uitslag hoor ik pas over twee weken, maar ik heb een vermoeden dat men dan alleen de ontsteking lokaliseert en niet echt de oorzaak.
Ik loop momenteel nog met veel pijn, maar ben wel weer in staat om m'n voet neer te zetten, dus m'n kruk is ver weg opgeborgen in de kast :-)

eric | email | 17-05-2007

N.a.v. een ontvangen mail een vervolg op mijn eerdere stukje van vandaag. Wat ik er als leek van weet: hielspoor is een reactie van het lichaam om bij een constant te grote rek, de peesaanhechting in de hiel te verstevigen door botaangroei. Je hebt dan een uitstulpinkje in de hiel. De oorzaak is dezelfde als bij fasciďtis plantaris. Hielspoor hoeft niet persé pijn te doen. Een zooltje met uitsparing en soms operatief verwijderen of vergruizen lost het op. Fasiďtis plantaris is een overbelasting (peesontsteking genoemd) van de peesplaat gepaard gaande met pijn, maar dan zonder botaangroei. De overbelasting ontstaat door slecht schoeisel (demping), plotse toename wandelen/lopen/staan, doorzakking voetboog, overgewicht, te korte peesplaat.
Naast een juiste voetstand/afwikkeling van de voet is de remedie ontlasting van de pees (oorzaak aanpakken/rust) en in uiterste gevallen operatief de peesaanhechting veranderen. Alle andere zaken zoals shokwave, cortisone, massage met een balletje, koelen, rekken kuitspieren, trigger points, nachtspalk etc. kunnen het genezingsproces helpen. Van eventuele alternatieve geneeswijzen weet ik de werking niet, het zal best prima zijn en helpen.

Dorien | 17-05-2007

Ik heb baat gehad bij het gebruik van een homeopatisch middel van VSM genaamd Hecla Lava D6 in tabletvorm. Verder heb ik mijn voeten elke dag goed ingemasseerd met Traumeelcréme van Heel. Beide produkten zijn door iedere reformwinkel te bestellen. Het heeft wel tijd nodig want van homeopatische middelen is bekend dat de klacht eerst verergerd, maar dat is wel eenteken dat het aanslaat.

carine | email | 17-05-2007

ik ben van de pijn af door het dragen van orthopedische steun zolen gemaakt op maat bij de specialist heb al 2jaar geen klachten meer groetjes carine

eric | email | 17-05-2007

Vier weken geleden na iets langer dan 1 jaar, de eerste dag geen pijn meer in de hiel. In het afgelopen jaar soms strompelend bewegen, soms ietsje beter maar altijd pijn. Ik heb fasciětis plantaris (soms verwisseld met hielspoor) en ben daar voor behandeld met shokwave, cortisone en orthopedische zooltjes. Alles helpt iets en samen misschien nu leidend tot genezing. Achteraf beziend heb ik enkele tips. Onderschat het niet, ga naar een specialist (bijv. sportarts, geen huisarts) zoek de oorzaak en niet maar wat doen. Verkeerde behandeling en bewegingen verergeren de kwaal tot chronisch. Analyseer je hele dagindeling (vaststellen belasting) en volg beperkende adviezen op. Bedenk dat ieder verhaal anders is door andere oorzaken en andere leefwijze. Ook al is de uitwerking dezelfde, de oplossing kan anders liggen. En ikzelf? Na voorheen 50 km/week hardlopen, weer beginnend met 5 x 2 minuten, vandaag 20 minuten. Hoera!

louise | email | 16-05-2007

gisterenmiddag nog naar de fysio geweest (zie m'n brief van gister)die heeft de kuitspier zo goed gemasseerd dat ik nu weer weinig last heb, je kunt dit ook zelf doen door zittend de aangedane voet op de knie van 't goede been te leggen en dan zelf de kuitspier stevig masseren over je hele onderbeen, dit kan ook in combinatie met trigger point massage.
't kan eerst best pijnlijk zijn maar dat wordt minder.
nu al 2 dagen met weinig pijn gewerkt terwijl ik al dacht weer binnenkort 'n 2e prik te moeten halen.
succes

Jet | 16-05-2007

Nog een aanvulling: mijn acupuncturiste gaf het advies om geen corticosteriode-injectie te doen, omdat dat ook het omliggende weefsel kan beschadigen.
Enne: het botuitsteeksel wat soms aantoonbaar is op een foto geeft niet de klachten, maar de peesontsteking op zich...!!

jet | 16-05-2007

Bij mij heeft( na van alles geprobeerd te hebben) acupunctuur het beste geholpen!
Soms keren de klachten weer terug en dan maak ik gauw weer een afspraak bij mijn acupuncturiste en dan is het leed weer snel geleden. Plus de kuitspieren goed blijven rekken! Succes allemaal, voor degenen die nog klachten hebben.

Willem | email | 15-05-2007

Fiona,
Dat is volkomen logisch want wat evt. op een foto te zien is heeft niets te maken met de symptomen van hielspoor en andersom.
Wat hielspoor genoemd wordt is in werkelijkheid een ontsteking aan de peesplaat, veroorzaakt door overbelasting en vergelijkbaar met bijv. een slijmbeursontsteking.
Oorzaken: zachte schoenzolen, te lang doen met sportschoenen en thuis op de harde vloer op blote voeten lopen.

Fiona | email | 15-05-2007

Ik heb alle klachten van hielspoor,
maar op de foto's is niks te zien.
Weet iemand hier raad mee?

Het is erg lastig en pijnlijk, vooral als je huisarts zegt dat het wel weer vanzelf over gaat.

Fiona.

louise | email | 15-05-2007

en vooral niet net als ik deed gaan touwtje springen (presentje vanuit de dag van de verpleging uitgeprobeerd).
't hielspoor was net weer licht aanwezig na 'n paar maanden geen last en met die actie is 't ineens met letterlijk sprongen verergerd.
sterkte verder

Irene van Oers | email | 15-05-2007

Ik stond vanmorgen op met een hielspoor in mijn rechter voet en wat ik nu allemaal gelezen heb,voorspelt weinig goeds.Gister had ik niets en vandaag heb ik het.

mirjam | 14-05-2007

Hoi daar ben ik weer.

Twee weken geleden heb ik de spuit gehad.
Ik was er erg zenuwachtig voor maar dat viel reuze mee.
Nu twee weken later (ook in gips gezet)
moet ik zeggen dat ik erg heftige steken in de voet heb.
Ben bang dat het niet veel heeft uitgehaald.
Ik wil nu echt over een operatie na denken maar de orth hier doet dat niet.
Mijn vraag aan degene die onlangs nog een
operatie heeft gehad:Welk ziekenhuis doet dit nog wel?

Maeiëtte Jansen | email | 13-05-2007

hallo allemaal.
heb al 2 jaar last van hielspoor.
aangepaste zooltjes,shock-wave therapie,8 behandelingen hebben niks gedaan.
gipsspalk voor 's nachts, tricot kous die de tenen aanspant, allemaat niets geholpen.
sportarts wilde een spuit zetten ,is me afgeraden,niet gedaan dus.Hij zei wel die zooltje kunnen beter, dus weer naar de podotherapeut en weer 200 euro armer, voor nieuwe zooltjes.
nu ben ik bij een chinese natuurarts, en met acupunctuurbehandelingen, durf ik bijna te zeggen dat ik klachtenvrij ben.
Ik ga nu meer lopen en heb nog geen klachten .samen met de zooltjes een goed resultaat.
sterkte allemaal Mariëtte.

Linda | 12-05-2007

Na echt vanalles te hebben geprobeerd ben ik op een vrij eenvoudige manier van mijn hielspoor afgekomen. Het zal niet bij iedereen helpen, maar het is het proberen zeker waard. Als ik 's avonds voor de TV zit leg ik een dikke knikker op de grond, die probeer ik zo'n 25-30 keer met mijn tenen op te pakken. Blijkbaar activeer je op deze manier iets in je voet wat goed werkt tegen de hielspoor. Ik ben er maar per toeval achtergekomen, maar bij mij heeft het uitstekend geholpen. Geen normale knikker gebruiken die zijn te klein, maar echt zo'n dikker exemplaar. Succes!

m.l. kamphues | email | 11-05-2007

vanaf dat ik eind maart 'n injectie kreeg had ik steeds minder last van m'n hiel en heb 'n aantal weken geen problemen meer gehad.
nu lijkt 't de laatste dagen of er weer 'n hielspoor opspeelt.
de viscoheels al niet meer gedragen vanwege de dichte schoenen bij warm weer.
ging daarom op zoek naar wat anders, vond
gisteren bij schoenwinkel van haren slippers/sandalen met 'n heerlijke zachte zool,merk bjorndal, voor mij 'n goed zomeralternatief en met 15 euro niet duur.
ik vond 't de moeite waard om even door te geven.
groetjes

Anne | 09-05-2007

Ik ben van mijn hielspoor afgekomen door mijn enkel te breken. Was natuurlijk vrij rigoreus (en niet aan te raden) maar blijkt dus dat rust heel goed helpt. Al met al heb ik ruim 6 weken mijn voet niet of nauwelijks belast.

jan | 08-05-2007

Mijn vrouw werd goed geholpen door een homeophatisch geneesmiddel van VSM. (moeilijk te bestellen in België, vlot verkrijbaar in nederland bij homeopatische apotheek)
De naam is Hecla lava, verdunning D6.
Is ook verkrijgbaar zonder voorschrift.
Hecla lava lost de pijnveroorzakende aanwas op. Onze nederlandse homeophaat
werkt met electro-accupunctuur en is lid van de nederlandse vereniging ter bevordering van de natuurgeneeskunde.Let wel hielspoor blijkt wel meerdere oorzaken te kunnen hebben.Succes ermee. Iedereen bedankt voor zijn inbreng.Heeft mijn vrouw veel steun aan gehad.

suzanne | 06-05-2007

Ik gebruik sinds 2 maanden gelzooltjes van Viscospot. Ik vind het wel prettig lopen. Het zijn eigenlijk alleen zooltjes die je onder de hak draagt, dus niet de hele voet. Nadeel is dat je ze alleen in schoenen met een dichte hak kunt dragen. Ik heb wel het idee dat mijn klachten verminderd zijn, maar of het er helemaal van over gaat betwijfel ik. Ik ben al blij dat ik met minder pijn loop, dat is wel anders geweest. Heel af en toe draag ik de zooltjes niet (schoenen met een open hak) en dan ben ik blij als ik weer mijn stappers met gelzolen aan kan trekken. Mijn ervaringen zijn dus positief, het lopen gaat echt veel beter! Succes

Betsy | email | 05-05-2007

Hallo hielspoorcollega's
Heeft er iemand van jullie de inlegzooltjes op water of gel geprobeerd? graag zou ik dan een reactie hierop willen

Kyara | 03-05-2007

Hoi allemaal,

Ik heb al een aantal jaar last van hielspoor in mijn rechtervoet. Sinds vorig jaar heb ik zolen van de podotherapeute. Had de indruk dat de pijn alleen maar erger werd, maar dacht dat dat erbij hoorde. Eigenlijk ben ik sindsdien niets opgeschoten. Heb nu een verwijzing gekregen voor de orthopeed. Hoop dat ik daar meer informatie krijg over eventuele behandelingen.
Ik lees op de site een heleboel termen die ik nog nooit heb gehoord. Wat is bijvoorbeeld een nachtspalk?
Groetjes Kyara

willemein | 02-05-2007

Dag,

Ik heb de prik nu 3 weken geleden gehad en de pijn in mijn voet is bijna helemaal weg, maar..ik heb nog steeds last op het drukpunt in mijn voetzool en daardoor loop ik nogsteeds niet 'normaal'. Vandaag ben ik weer bij de dokter geweest en eigenlijk weten ze het gewoon niet meer. Ik ben als de dood dat ik nooit meer normaal kan lopen en altijd krukken zal hebben. Ik ben ten einde raad.

Lorainne | 29-04-2007

Hallo mensen, ik heb al 3 jaar last van hielspoor. Ik heb aangemeten steunzolen gekregen van de podotherapuet en daarna fisco hiel van de orthopeed maar niks heeft geholpen.( Ik moet wel bij zeggen dat ik te zwaar ben maar ik ken ook mensen die slank zijn maar ook last van hebben.) Vrijdag heb ik een prik in de zijkant van moet voet gekregen,ik heb spijt dat ik me liet martelen want dat was het. Ik merk geen verschil, alleen een extra pijn waar ik die prik heb gekregen

peter | email | 28-04-2007

Lieve mensen,

Bij mij was d.m.v. röntgenfoto vastgesteld een 0.7 cm aangroeiing op mijn hiel. Na bezoek aan podotherapeut heb ik aangemeten voetzooltjes gekregen. Dit bevalt goed; dit is de basis voor mij geweest. Daarnaast ben ik 3 x behandeld bij het Sport Medisch Adviescentrum (SMA) in "Zonnestraal" te Hilversum. Hier wordt de aandoening als het ware "vergruisd" d.m.v. shock wave therapie. Ook doe ik al een maand of drie daags oefeningen, die mijn hiel versterken. Momenteel ben ik zo goed als genezen van mijn hielspoor.
Schroom niet mij te mailen, zodat ik evt. verdere vragen kan beantwoorden.

Groet,

Peter

Lisa | 26-04-2007

Hallo allemaal,
Hier ben ik weer om iets van me te laten horen. Ik heb nu sinds 2 weken een nachtspalk dat was wel even wennen om met zoiets te slapen ik moest mijn voet elke keer weg halen voor mijn man was wel lachen in het begin maar ja af en toe voel ik de pijn heel minder ik weet niet als het door dat spalk komt maar ik kan iets beter lopen dan voorheen en als ik uit gaat dan neem ik 3x per dag een diclofenac 50mg en weg pijn dan kan ik alles doen maar zodra ik stop met medicijn dan heb ik weer pijn dus ik mag ze innemen alleen als ik uit gaat en echt nodig is dus dat help goed, je moet wel uit kijken dat je geen last van je maag krijgt. Verder slik ik ook de calcium tabletten maar verlopig kan ik ze niet innemen want ik slik ijzer tabletten en dat werken niet samen. Jullie horen wel van later. Groetjes.

Dick Keja | 25-04-2007

Hallo Jan,

Ik heb al een jaar last van een hielspoor.
Al die tijd bij de fysiotherapeut geweest zonder resultaat. Alleen de perioden (in totaal 7 weken) dat m'n voet ingetaped was had ik er geen last van.
Ook heb ik een shokwave behandeling ondergaan zonder resultaat.
Maar.....ik ben een week geleden bij een podotherapeut geweest, heeft zooltjes voor mij gemaakt en loop pijn vrij wanneer ik mijn schoenen aan heb.
Bij het hardlopen heb ik af en toe een steek in de voet, maar heeft verder geen betekenis.

Miscchien toch een optie om naar een podotherapeut te gaan

jose | email | 25-04-2007

Beste Gijs,
alhier iets te vinden over het boek.
www.triggerpointboek.nl/
Mij lijkt het wel te helpen.
Ik heb het boek gekocht, maar op internet staat ook het een en ander.
Succes
Jose

gijs kralt | email | 24-04-2007

hallo mensen,
ook ik heb last van hielspoor aan beide voeten.ben ook al in het ziekenhuis geweest maar de arts doet er niets aan. hij heeft allen een injectie gegeven maar dat heeft niks geholpen en ik heb ook al zooltjes aangemeten bij de podoloog maar ik stik nog steeds van de pijn.
nu lees ik dat "triggerpoints "misschien kan helpen. graag zou ik daarover meer informatie willen krijgen, en hoe zoek ik dat op in de biep??ik heb het geprobeert maar ik moet een titel of schrijver hebben, dat zoekt iets beter. graag snel uw reactie.

willemein | 17-04-2007

toevoeging:
bij mij is de prik in de zijkant van mijn voet gestoken, aan de binenkant. hoop nog steeds op een wonder want de pijn is niet weg..

Rigo Martens | email | 17-04-2007

Ik preek hierbij natuurlijk wel een beetje voor eigen parochie, maar wij hebben met de ESWT, oftewel shockwave therapie hele goede resultaten bij de behandeling van hielspoor. zie voor ev. links:
www.shockwavecentrumeindhoven.nl
www.snelvanjepijnaf.nl

Margriet | email | 17-04-2007

Ik heb sinds kort ook last van hielspoor, ik werk als verkoopster in een drogisterij. Een klant kwam vandaag een supplement met magnesium en calcium halen omdat ze last had van hielspoor, zij kon zich hier goed mee helpen.
Magnesium werkt spierontspannend dus het is goed mogelijk dat dit helpt.Ik heb een pot gekocht en ga het proberen,als het helpt laat ik nog wat van mij horen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over