De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hielspoor wie geef raad ?

jan van boekel | 07-11-2003

hallo mensen, nu al een aantal maanden last van
hielspoor, ben in behandeling bij de fysiotherapeut maar dat help ook niet veel, doe wat rekoefenigen om de pezen onder mijn voet op te rekken. pijn wordt ook niet minder.
heb verder geen ervaring met podotherapeut/inlegzooltjes of injecties wie kan mij zijn ervaringen hiermee vertellen ?
Wie geeft mij goede raad?
En o ja zijn er mensen die met hielspoor weer zijn gaan lopen (wel rustig dan) of raden jullie mij dit af. Zijn er mischien ook mensen die helemaal genezen zijn en weer lopen ?????
graag reaties

Ginanl | email | 16-04-2007

Dag Willemein,
In december 2006 heb ik ook een prik gekregen het heeft enkele maanden goed totdat ik weer begon met joggen. Ik heb een indruk dat de prik tijdelijk werkt.
Vandaag ga ik weer naar de dr om te kijken hoe we verder moeten.

Suzanne | 16-04-2007

Hoi Willemein, ik heb in september een injectie gehad en voelde meteen geen pijn meer als ik op de voet stond. Ik kreeg het advies (van de sportarts) om de eerste weken de voet nog veel rust te geven. Vooral niet te veel belasten! Ik had totaal geen pijn meer maar heb me toch heel rustig gehouden. Het leek erop dat ik van de peesplaatontsteking af was tot ik in januari een flinke wandeling maakte (2 uur) Daarna voelde ik weer wat lichte klachten. In het begin dacht ik dat het wel weer over zou gaan, maar het is weer helemaal terug. Ik loop nu op Viscospot zooltjes en dat gaat redelijk. Gisteren 6 km gewandeld en vandaag vielen de klachten mee. Ik moet wel veel rekening houden met schoeisel, eigenlijk loop ik alleen maar goed op stevige wandelschoenen. Andere schoenen draag ik alleen als ik weet dat ik veel kan zitten. Wat ik van anderen hoor is dat de injectie vaak een maand of 3 a 4 werkt en daarna de klachten terug komen (vaak nog erger). Het is wel prettig om een paar maanden klachtenvrij te zijn, maar ik kies toch niet voor een nieuwe injectie. Veel beterschap

Ginanl | email | 16-04-2007

Dag Willemein,
In december 2006 heb ik ook een prik gekregen het heeft enkele maanden goed totdat ik weer begon met joggen. Ik heb een indruk dat de prik tijdelijk werkt.
Vandaag ga ik weer naar de dr om te kijken hoe we verder moeten.

Willemein | email | 16-04-2007

Dag,
vandaag heb ik de prik gehad. Het is pijnlijk maar van korte duur. Mijn voet voelt nu 3 uur na de prik nog "verdoofd". De arts beloofde me dat ik na de prik weer pijnloos kon lopen, maar zelfs nu met het verdoofde gevoel kan ik er niet op staan....ik hoop op een wonder. Ik ga een stevig plan van aanpak maken..oefen schema etcetera. Alle tips zijn welkom! Heeft iemand van jullie ervaring me zwemmen? is dat juist goed of slecht? Het enige lastige is dat ik niet op blotenvoeten kan lopen...

Bedankt en sterkte!!

jose | email | 15-04-2007

Wat rot voor je Jenny.
Ik hoop ook voor je op een wonder.
Het lijkt wel of er geen echte therapie is voor hielspoor.
Veel sterkte
Jose

Jenny | email | 14-04-2007

Ik ben dus weer bij de orthopeed geweest, die eigenlijk ook niet echt meer weet wat hij met me aan moet...
In goed overleg wordt er nu toch een mri gemaakt van mijn voet, om te kijken of er misschien meer, of iets anders aan de hand is. Hij vermoedt van niet, maar op die manier sluiten we toch alles uit. Alleen die mri kan pas over zes weken en dan nog twee weken wachten tot ik weer naar de orthopeed kan. Dus ondertussen hobbel ik voorlopig maar gewoon door met mijn kruk. Misschien gebeurt er nog een wonder? :-)Het slapen wordt overigens ook steeds lastiger vanwege de druk van mijn hiel op het matras. Herkennen jullie dat ook?

willemein | email | 13-04-2007

Dag lotgenoten,
Kan iemand misschien nog even vertellen over de lasertherapie en de calciumpillen?

Ik ga maandag mijn spuit halen (de eerste) en ik wil er alles -ALLES- aan doen om van de pijn af te komen. Smorgens kruipend je bed uit is geen geintje! en lopen jullie ook met krukken? zoner heb ik het erg moeilijk!

Dank je wel. en sterkte!

louise | email | 13-04-2007

ik heb 'n goede ervaring met orthopedisch arts dr. van kalmthout. alle informatie hierover lees je op www.drvk.nl mischien heb je er wat aan.succes.

Deborah | email | 13-04-2007

Hallo.Ik heb helaas ook een hielspoor.Rusten is niet altijd mogelijk en denk er over na om voor de injectie te gaan.Ik heb een aantal vragen : doet het erg pijn en wordt je verdoofd.Moet je in het gips en hoelang moet je rusten na de injectie.Bedankt

louise | email | 10-04-2007

hoi jenny,
heel veel succes gewenst bij de orthopeed, ze zullen hoop ik toch eens met de behandeling komen die bij jou goed werkt.
bij mij gaat het net als jij bij jou toen na de eerste prik redelijk, ben na 'n week thuis weer 5 dagen achtereen aan 't werk,vond 't in m'n avonddiensten wel soms net te veel droeg trouw de viscoheels+gelzooltjes(van ziekenfonds deels vergoed)maar nu in de nachtdienst heerlijk zachte slippertjes.
ben dus wel benieuwd hoe 't op de lange duur gaat,vlgs. de orth. arts zijn meestal meer prikken nodig.
zonet dat triggerpointboek besteld want daar kon ik me wel in vinden ook wat andere kwalen betreft.
veel sterkte donderdag

Jenny | email | 10-04-2007

Alice, rode wijn drink ik nooit en pinda's eet ik ook nagenoeg niet. Zal dat ook misschien te maken hebben met het tekort aan calcium, wat hier eerder werd genoemd? Ik heb er in ieder geval nog nooit van gehoord. Van dieseltherapie overigens ook niet.

Jenny | email | 10-04-2007

Hoi Louise,
ik kreeg ook een injectie met verdoving. Vanaf het begin was ik bijna pijnloos. Na enkele dagen kwam de pijn wel weer wat opzetten, maar was het veel draaglijker. Na een week of vier leek de pijn nagenoeg helemaal verdwenen te zijn. Heerlijk! Maar na een week of zes voelde ik mijn hiel weer. Vanaf die dag ging ik erg snel achteruit en na een paar weken kon ik alleen nog maar met m'n kruk lopen.
Nu na de shockwave is de situatie eigenlijk alleen maar verslechterd. Heb tijdens de paasdagen toch een keer meegewandeld met het gezin (met kruk). Dat was wel pijnlijk, maar heerlijk dat ik er even uit was! Sindsdien heb ik nu ook 's nachts (en overdag) een superschrijnend gevoel in mijn voet. Donderdag moet ik naar de orthopeed, ik ben benieuwd...

aliso | 07-04-2007

iemand ervaring met de "dieseltherapie"?

alice | email | 06-04-2007

Ook ik ben in het bezit van hielspoor, aan allebei de voeten, staat keurig op de foto. Door de orthopeed doorverwezen naar de schoenmaker in het ziekenhuis. Liep al op zooltjes van een podoloog, maar die hielpen niet afdoende. Deze schoenmaker gaat nu voor mijn andere zolen maken, maar wat hij verder nog vertelde had ik nog nergens gelezen.
Hij vroeg mij of ik veel pinda's at of regelmatig rode wijn dronk. Nou dat van die rode wijn klopte wel, en hij drong er op aan om de rode wijn te laten staan.
Hier zouden stoffen in zitten die niet bevorderlijk zijn met betrekking tot de hielspoor. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ga het zeker proberen. Wilde jullie deze tip niet onthouden, misschien heeft iemand er baat bij

Suzanne | 05-04-2007

Bij mij is de injectie ook onder de voet, precies op de plek van de hielspoor gezet (met verdoving). Vrijwel meteen was ik pijnvrij en dat heeft een maand of 4 geduurd. In het begin heb ik veel rust gehouden, ondanks dat ik geen klachten had. Na verloop van tijd wel weer meer gaan lopen. Na 4 maanden begonnen de klachten weer terug te komen en binnen een paar weken was ik weer terug bij af. Ik draag al anderhalf jaar steunzolen (podotherapeut), maar heb niet het idee dat dit veel helpt. Nu heb ik bij een orthopedische zaak gelzooltjes gekocht (Viscospot) en die draag ik nu een week of twee. Het loopt veel prettiger, maar het zou een paar maanden kunnen duren voordat de klachten echt minder worden. Daarna zou ik andere steunzolen moeten krijgen (die ik had waren helemaal niet goed!) om mijn doorgezakte voeten te corrigeren, anders kom ik nooit van de hielspoor af. Ik ben benieuwd, ik wil alles proberen. Ik heb vorige zomer 12 shockwave behandelingen gehad (1x per week) en dat heeft niet veel geholpen. Ook ben ik deze week begonnen met triggerpoint massage, is het proberen waard denk ik. Veel succes allemaal.

louise | email | 05-04-2007

hallo jenny, ik wil toch even op je mail reageren.
vreemd dat de injectie niet goed gedaan was onder de voet.
bij mij werd ook onder de voet pal in de "bron" geinjecteerd en wat irritatieplekken eromheen
maar niet aan de zijkant.
ik heb echt met je te doen als ik alles zo lees,kun je 't niet poliklinisch of zo laten nakijken voor 'n afdoende oplossing,zo aantobben is toch ook geen doen?

Frits | 05-04-2007

Ga eens langs bij Marc van Summeren. Hij is podotherapeut en behandelt mensen met een hielspoor. Hij zit in het paramedisch voetcentrum Breda.

louise | email | 05-04-2007

na cortisonprik+verdoving erbij op (dit schijnt niet altijd te gebeuren) nu 'n week geleden heb ik met de nodige rust tussendoor 'n paar korte wandelingetjes gemaakt,pijn werd met de dag wat minder.
heb vandaag op m'n werk in de zorg wat aangekeuterd"met wat lichte werkjes maar vooral om te kjiken hoe 't lopen ging.
dit ging prima en wil vanaf zaterdag weer volledig aan de slag ben benieuwd.
volgens de orthopedisch arts speelde bij mij 'n overbelasting met de kenmerken van 'n
fa.pl.

Jenny | email | 05-04-2007

Hoi Mirjam,
ik heb ook de dure shockwave-behandeling gehad via de orthopeed en er is nooit over geld gepraat. Ik begreep later uit andere berichten dat dit niet vergoed wordt, maar de arts is er niet over begonnen. Dus eigenlijk gaan wij er nu van uit, dat dit toch onder een behandeling valt die vergoed wordt...
Bij mij is de shockwave 7 weken geleden gebeurd. Binnen 8 weken moet je duidelijk verbetering merken. Bij mij zijn de klachten alleen maar erger geworden.... Vraag me toch af of er geen stressfractuurtje of zo zit.

De orthopeed waarschuwde mij overigens dat de eerste injectie fout in mijn hiel is gezet. Als ze het echt in het midden van je hak zetten, werkt dat nadelig voor het voetkussentje dat daar van nature zit. Hij vertelde dat het altijd aan de zijkant van je hiel moet gebeuren.
Houd je ons op de hoogte?

Violetta | email | 04-04-2007

Ook ik heb last van hielspoor gehad (het is nu bijna over, heb een jaar last gehad, maar toen ik zooltjes kreeg ging het beter, daarna heb ik mbt schoenen gekocht en dat gaat heel goed, ik loop er veel op, vooral lange afstanden.
Nu merk ik haast niets meer van de hielspoor, mensen gewoon geduld hebben.

mirjam | 04-04-2007

hallo allen,

ik ben weer aan het lezen geslagen omdat ik over een maand een injectie krijg.
ik krijg ook die zelfde dag gips.
vogens de orth. is dit een van de laatste mogenlijkheden op shokwave na dan.
maar die moet ik dan zelf betalen.
Mijn vraag aan de shokwavers:moesten jullie dit ook zelf betalen?en zo niet bij welke verzekering zitten jullie dan?

Groetjes mirjam

Anneke | 03-04-2007

Mijn vorige bericht was vol dus ga ik hier maar verder.

Op de foto's zag de ene arts een uitsteeksel en ribbels die volgens hem niet hoorden en een andere arts vond dit heel normaal voor iemand van toen 40 jaar.
Tsja..........wat moet je daar mee.
Probeer eens de triggerpoints, helpt het na een dag of 10 nog niet kun je altijd nog opereren.

Anneke | 03-04-2007

Hoi,
Masseren helpt niet. Triggerpoints behandelen is stevige druk op één plek naar één kant toe. Het doet zeker in het begin flink zeer!! Ik heb mijzelf een blauwe plek bezorgt.
Het punt rechts, iets onder je knie is het makkelijkst te vinden. Kijk ook goed naar de tekening op de site. Gebruik je beide duimen en duw op de spier. Volg de spier. Als je een plek vindt die flink pijnlijk is bij de druk dan heb je de triggerpoint te pakken. Het kunnen er meerdere zijn. (Ik had in die spier een stuk of 4 zitten) Die behandel je met een soort duw/srtijk beweging zo'n 8-12 keer. Het is pijnlijk! Je moet flinke druk geven.
De andere spier voel je vooral goed als je je ene been over de knie van je andere been laat rollen. Kijk goed naar het plaatje.
Hetzelfde doe je met het golfballetje onder je voet. Vooral die zal pijnlijk zijn dus misschien moet je nog even wachten.
Ik heb meer berichten hier op de site staan daar leg ik ook in uit.

Jenny | email | 03-04-2007

Hoi Anneke,
toch interessant wat je vertelt. Kun je zelf verklaren waarom de oefeningen op de triggerpoints wel heeft geholpen?
Ik heb zelf eigenlijk nu steeds het gevoel alsof mijn hiel totaal verbrijzeld is. Ik heb geen steun meer, het voelt alsof de hele boel van binnen stuk is.
Met een balletje rollen onder mijn voet, heb ik al veel gedaan tijdens mijn periode bij de fysiotherapeut. Zij masseerde ook regelmatig mijn kuiten, maar ik begrijp dat jij het op een andere manier deed? (ik kan er niet zo erg wijs uit worden op de site, hoe je het nu precies moet aanpakken).

Toch lonkt eerlijk gezegd bij mij nu ook nog steeds een operatie. Gewoon omdat ik wanhopig ben en ik het idee heb dat zolang dat hielspoor er nog zit, de irritatie niet over gaat.
Wat zagen ze precies bij jou op de foto's Anneke? En ik ben nog steeds benieuwd of iemand wel eens andere onderzoeken heeft gehad.

pietje sieperda-lemmens | email | 01-04-2007

goed om al uw ervaringen te lezen en zo divers..??wat de ene mens goed doet is voor de andre mens niet zo tof is de mens dan toch uniek??is hielspoor ook erfelijk??zelf kamp ik helaas ook met zeer pijnlijke voeten steeds ..en gaat niet voorbij helaas.toch maar mee leren leven?? morgen nog een prik halen de derde reeds.

Anneke | 31-03-2007

Hoi Jenny en de anderen,
Ik heb jaren last gehad van wat met dacht hielspoor. Kon vooral mijn rechtervoet niet eens meer op de grond zetten, zoveel pijn. Er zijn foto's gemaakt waarop wel/niet/wel iets te zien was, dat lag vooral aan de arts die ze bekeek. Een operatie wilde ik niet omdat die een zeer wisselend resultaat geven en hetzelfde met injecties. Wel maanden Fysio, 3 soorten zooltjes, rust houden, etc etc gehad. Via deze site kwam ik op de triggerpoints en ben daar eens gaan lezen.
Ik heb alleen de 2 triggerpoints die op de site staan behandeld en later nog een onder mijn voet. Je hiel tot holte rollen over een golfballetje. Nu doe alles weer en heb geen pijn meer.

Ella | email | 31-03-2007

Heeft iemand ervaring met het inspuiten van een zoutoplossing om de kalk op te lossen in je hiel?
Ik heb ook al van alles geprobeerd, eerst in het gips, een week daarmee omhoog gezeten, en toen er weer uit , ik kon er helemaal niet op staan ,vandaar dat gips.
Toen kreeg ik een nachtspalk aangemeten ,een aantal maanden geprobeerd,was dus ook niets.Bij de podotherapeut speciale zooltjes aangemeten,hielp dus ook niet. Een aantal keren shockwavetherapie gehad, maar dat haalde ook niets uit.Ondertussen kreeg ik problemen met mijn rug , dus toen ben ik weer gekraakt door een manueel therapeut.Ook ben ik bij de osteopaat geweest,want je wil op een gegeven moment alles wel proberen, maar dat hielp dus ook niet. Aanstaande maandag krijg ik een corticosteroideninjectie in combinatie met 3 weken loopgips.Het neemt de oorzaak niet weg , maar misschien wel de pijn, want daar wordt je op een gegeven moment echt niet goed van.Maar zoals ik lees bij iedereen, ben ik niet de enige die al van alles geprobeerd heeft!Vandaar dus mijn vraag over die zoutoplossing!

Loes | email | 31-03-2007

Hoi Mariska,
Ik wek ook in de verpleging en doe 12 urige diensten.Ik werk in Zwitserland.Ik geloof dat het in Nederland verboden is om zolang te werken.In ieder geval is dat natuurlijk funest voor je hielspoor.Ik ben inmiddels aan mijn meniscus geopereerd 3 dagen geleden,alles goed gegaan ik loop zonder stokken,maar ik heb op het moment veel meer last van die hielspoor dan van mijn geopereerde knie.Zellfs de pijnstillers die ik voor de knie moet nemen helpen niet voor die hiel.Maandag zie ik de orthopedist en hoop dat hij toch wat voor me kan doen,want ontlasten kan ik die voet nu natuurlijk niet door die meniscusoperatie.

willemein | email | 30-03-2007

Dag allen,
het begon bij mij met een onsteking in mijn vooorvoet, deze is verdwenen. Toen kreeg ik zooltjes en ineens ook heel erg pijn in mijn hak. Ik kan op blote voeten niet op mijn hak staan. Loop zoveel mogelijk met krukken en ben sinds de voorvoet onsteking van een staand beroep naar een zittend beroep gegaan. Ik heb gister eindelijk een xray gehad en daar is niets op te zien. We adviseren ze nu een injecties. Ik ben ten einde raad. Ik heb nu al bijna 2 jaar pijn in mijn rechtervoet en ik ben belemmerd in alles wat ik doe. Wie heeft er nog opbeurende adviezen? Ik heb het triggerpoint boek besteld maar dat kan nog opzich laten wachten.

Ik ben 30 jaar en ik heb jaren lang reizen begeleid. Nu werk ik op een reisbureau. Ik heb nog nooit een marathon gelopen en mijn hielpijn is ontstaan een jaar nadat ik het het al zo rustig aan heb gedaan! Ik begrijp er niets van.

Bedankt voor je reactie,
Willemein

louise | email | 29-03-2007

na 4 maanden klachten en 'n rontgenfoto die geen bijz. heden gaf heb ik vandaag m'n eerste cortison prik gehaald,maar doorgaans is dit niet de laatste,klachten hoorden wel bij hielspoor.fa.pl.
't is voor mij nog afwachten,maar 't merendeel van jullie hebben al 'n hele geschiedenis achter de rug.
hopelijk kan ik met nu 2 daagjes ziektewet en 3 dagen vrij volstaan voorlopig,maar ik denk dat ik ook er nog niet vanaf ben.
in elk geval allemaal heel veel sterkte.

ingridm.. | email | 29-03-2007

graag zou ik willen weten hoeveel calcium er moet worden ingenomen...
Michiel, zou jij dat hier kunnen neerzetten aub?
Ik loop nu een maand op speciale aangemeten zooltjes en ik moet zeggen dat ik vooruit ben gesprongen!!
lang stilstaan is een probleem ( meer dan een uur) maar verder gaat het bijzonder goed! Had op 3-3 al geschreven dat het te maken had met emoties... Ben er hard mee aan de gang en dat werpt zijn vruchten af!

Jenny | email | 29-03-2007

Hoi Anneke,
ik geloof wel in triggerpoints, en denk ook zeker dat mijn spieren verkrampen (gebeurt ook met de nachtspalk om). Alleen is mijn hielbeen op een foto inmiddels onrustig en kan ik mijn hiel totaal niet meer pijnloos op de grond plaatsen. Een peesplaatonsteking is binnen heel korte tijd bij mij een klassiek hielspoor geworden (binnen een half jaar heeft zich een hielspoor gevormd).

Ik ben 4 maanden lang gemasseerd door de fysiotherapeut. Heerlijk vond ik dat, alleen hielp het niets... Sterker, het werd alleen maar erger.

Wie heeft er ook zo'n pijn dat de hiel de aanraking met de grond niet verdraagd?

Anneke | 29-03-2007

www.triggerpointboek.nl/index.htm

Dit bericht heb ik al vaker geplaatst en ik hoop dat je het leest. Ik heb inmiddels al maanden geen klachten meer. Kijk eens bij de triggerpoinst en ga jezelf eens behandelen. Doe het 5-8 keer per dag. Je merkt snel genoeg, na ongeveer 7-10 dagen, of het voor jou wel of niet helpt.

Kijk hier eens. Je hoeft het boek niet te kopen. Op de site over de triggerpoints staan onder hielspoor, achillispees (plaat)ontsteking 2 triggerpoints genoemd die jezelf kunt behandelen. Na jaren last gehad te hebben, oa rust, niet sporten, zooltjes, smeersels geprobeerd. Het één met wat meer resultaat dan het ander, ben ik na 2 maanden intensief behandelen van de triggerpoints nu al maanden klachten vrij.
Het boek kun je ook in sommige bibliotheken krijgen.

Jenny | email | 29-03-2007

Ik ben echt de wanhoop nabij. Ik heb steeds zo'n ontzettende pijn in mijn rechterhiel, dat ik bijna niets meer kan. Zelfs met zitten achter de computer heb ik moeite als ik mijn voet op de grond heb staan. Huishoudelijk werk kan ik in zeer beperkte mate. Ik kan buiten alleen nog maar kort lopen met behulp van een kruk.

Zes weken geleden heb ik zeer pijnlijke shockwave-behandeling gehad. Nu schijn je pas echt te weten of de behandeling heeft geholpen na 8 weken, dus ik moet nog heel even geduld hebben voor ik weer terug kan naar de orthopeed.

Daarbij heb ik een nachtspalk. Een injectie heb ik ook al gehad (heeft even geholpen, waarna het nog veel erger terug kwam) en ik heb 4 maanden lang fysiotherapie gehad. Een podotherapeute in het ziekenhuis heeft zolen op maat gemaakt.

Ik vraag me af of er inmiddels niet meer aan de hand kan zijn in mijn voet dan een hielspoor en peesplaatontsteking.
Heeft iemand wel eens meer onderzoeken gehad (bijv mri??)?
Kunnen er ook andere dingen aan de hand zijn?
En waarom zou een operatie geen optie zijn?
Voor mijn gevoel heb ik niets te verliezen, want ik ben nu al ernstig beperkt in mijn mogelijkheden....

marij | email | 29-03-2007

hallo allemaal,

ik heb nu al 2 jaar een hielspoor,. met mijn linkervoet slaap ik al anderhalfjaar met een nachtspalk, heb er al een spuit in gehad maar niets helpt.
nu is de hielspoor ook weer in mijn rechtervoet terug gekeerd, het probleem is nu niet alleen een pijnlijke plek onder de hiel maar de gehele voetzool is nu pijnlijk en kan dus bijna niet meer lopen.(dit geldt dus voor beide voeten,)
op de foto `s was dit ook duidelijk te zien.
ik heb het advies van de orthopead gekregen om 2 weken te rusten en zo min mogelijk te lopen (alsof ik dit nog kon.) hij raad mij een operatie af omdat de kans groot is dat het weer terug komt en de genezingskans is zeker niet 100 %
ik heb nu dus 2 spalken en doe mijn oefeningen en verder weet ik het ook niet meer en hoe het straks op mijn werk zal gaan weet ik ook niet, ik loop op het werk ontzettend veel ( volgens de stappenteller 14km - tel er door foutieve telling er 4 af- dan blijft er nog 10 over dus bij mij is het een pure overbelasting (denk ik.)
ik weet het ook niet meer maar voor iedereen van de hielsporen club, ontzettend veel sterkte toegewenst.
Marij

mariska | email | 27-03-2007

Dank voor je reactie , Loes. Mijn orthopeed is dus ook tegen, en om goede redenen. Maar als je hopeloos begint te worden....Ik werk als verpleegkundige, doe nu vervangend administratief werk en heb vier kinderen. Rusten is niet realistisch voor mij, of ze moeten me helemaal ingipsen.........(misschien laatste redmiddel)
Wel goed om jouw ervaring te horen, ik had inderdaad wel eens gehoord over terugkeren van de klachten, en ja, als ik doe wat ik doe, ben ik zó weer overbelast.
Maar ik weet het gewoon niet meer. Vannacht met de strassburg sock geslapen, de houding vd tenen viel wel mee, kon ze nog wel buigen als ik wilde, alleen die band om mijn been ging erg irriteren, even wennen denk ik.
jij hebt het over mank lopen, ik heb behoorlijke bekkeninstabiliteit gehad, waardoor ik niet goed liep, daar kan wel eens de basis liggen...
Groet, Mariska

mariska | email | 27-03-2007

Dank voor je reactie , Loes. Mijn orthopeed is dus ook tegen, en om goede redenen. Maar als je hopeloos begint te worden....Ik werk als verpleegkundige, doe nu vervangend administratief werk en heb vier kinderen. Rusten is niet realistisch voor mij, of ze moeten me helemaal ingipsen.........(misschien laatste redmiddel)
Wel goed om jouw ervaring te horen, ik had inderdaad wel eens gehoord over terugkeren van de klachten, en ja, als ik doe wat ik doe, ben ik zó weer overbelast.
Maar ik weet het gewoon niet meer. Vannacht met de strassburg sock geslapen, de houding vd tenen viel wel mee, kon ze nog wel buigen als ik wilde, alleen die band om mijn been ging erg irriteren, even wennen denk ik.
jij hebt het over mank lopen, ik heb behoorlijke bekkeninstabiliteit gehad, waardoor ik niet goed liep, daar kan wel eens de basis liggen...
Groet, Mariska

Loes | email | 27-03-2007

Hallo Mariska
Ik heb gisteren al geschreven over mijn hielspooroperatie,deze operatie hield in dat ze het hielspoor hebben weggehaald,maar ook de pees onder mijn voet langer hebben gemaakt door aan iedere kant een knip te geven op verschillende hoogten van de pees.Na ongeveer 6 maanden had ik helemaal geen pijn meer alleen een beetje dood gevoel an de binnenkant van mijn hiel,wat ik trouwens nog wel heb.Dus de operatie was een succes,zeker omdat ik alles al geprobeerd had om er vanaf te komen.Maar zoals ik in mijn vorige berichtje schreef kreeg ik door een glijpartij een gescheurde meniscus ,nu 2 maanden geleden en moet morgen geopereerd worden aan die knie.Nu heb ik door het manklopen vanwege die knie weer hielspoor gekregen aan de 3 jaar geleden geopereerde voet,dit vanwege de overbelasting op die voet door het manklopen.Ontzettend veel pech dus.Ik wist niet dat hielspoor terug kon komen na een operatie.Mijn orthopeed heeft me nu dus strekoefeningen voorsgescheven,deze orthopeed is falikant tegen hielspooroperaties.3 jaar geleden was ik dus door een ander geopereerd.Dus denk er heel goed over na voordat je besluit om geopereerd te worden.Groetjes,Loes.

mariska | email | 27-03-2007

Hallo, Ik ben al twee jaar bezig met mijn faciitis plantaris. Al die tijd is uitgegaan van een hielspoor aan beide voeten. Op de foto's bleek dat er maar een minimale afwijking aan het bot bestond. Mijn peesplaten zijn dus ontstoken. Al drie verschillende soorten zolen gehad, en twee maal in beide voeten cortico injecties. De eerste keer hielp geweldig, ik heb geroepen dat ik zo blij was met mijn nieuwe voeten. (dan pas merk je met hoeveel pijn je rondloopt) na drie maanden was de pijn weer terug en heviger. weer nieuwe injecties, die deze keer niets deden. De orthopeed heeft me nu ontstekingsremmers,weer nieuwe zolen en de strassburg-sock voorgeschreven. Met de zolen en medicijnen merk ik niets, met de sock (waarbij de tenen naar boven worden getrokken en de hele nacht in deze houding blijven) ga ik nu beginnen.
Dit is het laatste wat ik ga proberen. Werkt dit niet, dan wil ik graag de mogelijkheid tot opereren onderzoeken. Mijn orthopeed (VU,A'dam) opereerd niet, meer slechte dan goede ervaringen, is zijn visie. Ik weet dat het mogelijk is om de pees 'slapper' te maken, zodat er niet meer teveel druk op komt tijdens het lopen.
Heeft iemand ervaring met een operatie ?

Jose | email | 26-03-2007

Beste hielspoorders,
na een wandeltocht naar Rome, met rugzak, kreeg ik last van beide hielen.
Ik heb een zooltje van lopen op water gekocht en jullie berichten goed gelezen.
Het advies dat mij het beste leek was de massage van de triggerpoints. Ik doe dat nu een week of 4. Soms 3 x per dag, soms 6 x per dag. Nu heb ik toch het idee dat het helpt. Het nieuwe handboek over triggerpoints heb ik vandaag maar vast gekocht.
Ik heb niet zoveel pijn meer, de stijfheid smorgens is fors afgenomen.
Weet iemand nu hoe het verder moet, kun je pas weer gaan wandelen als alle pijn weg is? Of moet je het langzaam opbouwen.
Ik word er erg treurig van dat het nu mooi weer wordt en ik niet kan wandelen.
Maar ja, echt vrolijk wordt niemand van hielspoor natuurlijk.
Graag jullie advies.
En misschien moet je die triggerpointmassage ook eens proberen als je het nog niet gedaan hebt.
Groeten en veel sterkte allen.

Jose | email | 26-03-2007

Beste hielspoorders,
na een wandeltocht naar Rome, met rugzak, kreeg ik last van beide hielen.
Ik heb een zooltje van lopen op water gekocht en jullie berichten goed gelezen.
Het advies dat mij het beste leek was de massage van de triggerpoints. Ik doe dat nu een week of 4. Soms 3 x per dag, soms 6 x per dag. Nu heb ik toch het idee dat het helpt. Het nieuwe handboek over triggerpoints heb ik vandaag maar vast gekocht.
Ik heb niet zoveel pijn meer, de stijfheid smorgens is fors afgenomen.
Weet iemand nu hoe het verder moet, kun je pas weer gaan wandelen als alle pijn weg is? Of moet je het langzaam opbouwen.
Ik word er erg treurig van dat het nu mooi weer wordt en ik niet kan wandelen.
Maar ja, echt vrolijk wordt niemand van hielspoor natuurlijk.
Graag jullie advies.
En misschien moet je die triggerpointmassage ook eens proberen als je het nog niet gedaan hebt.
Groeten en veel sterkte allen.

Loes | email | 26-03-2007

Hoi,Marion
Ik ben 3 jaar geleden ook aan hielspoor geopereerd,na dus eerst van alles geprobeerd te hebben.Cortisoninjecties,physiotherapie,steunzolen.De operatie is goed verlopen en na ongeveer 6 maanden had ik nergens meer last van,maar moest wel doorgaan met steunzolen dragen vanwege een doorgezakte voorvoet.Nu 2 maanden geleden ben ik uitgegleden op een stuk ijs,bij het uistappen van de auto en heb daardoor mijn meniscus gescheurd,waar ik woensdag aan geholpen wordt.Helaas door het ontzien van mijn meniscusknie heb ik mijn linkervoet,waar ik de hielspoor heb gehad overbelast en is mijn hielspoor weer terug.Ik weet me geen raad,de orthopeed zie ik morgen,hij is nog niet op de hoogte wat er gebeurd is.Ik hoop dat mijn meniscusoperatie door kan gaan.

Tineke | email | 25-03-2007

Hallo Martje, ook ik ben behandeld met shockwave-behandelingen. Twee maal drie behandelingen, met een maand rust ertussen. Ik moet zeggen dat het echt heeft geholpen, je moet echter tijdens de behandelingen en ook nog geruime tijd daarna heel rustig aan doen, niet teveel belasten, niet zwaar tillen enz. enz. Ikzelf ben te snel weer gaan lopen (nordic), maar kwam er dus wel achter dat dat nog niet ging. Nu langzaam weer opbouwen. Qua behandeling zou ik het zeker doen. Succes.

Martje Mensink | 24-03-2007

Maanden geleden al een paar keer op deze site geschreven. Heb nu 9 maanden hielspoor (fasciitis plantaris). heb de zooltjes, injecties, nachtspalken(wat een ondingen, ze werken vooral als anticonceptiemiddel)en steunzolen van de orthpeed achter de rug.
Het is nog steeds niet over en ik ben er half arbeidsongeschikt door. Ik baal er echt van .
Nu heb ik vandaag een kennis gesproken die huisarts is en overtuigd aanhanger van de shock-wave therapie is.
Hij vertelde over een hele goede (Fysio?)kliniek in Utrecht die dat perfect zouden kunnen doen. Ik ben radeloos dus heb de nijging om te gaan.
Wie-o-wie geeft me advies?

Lisa | 23-03-2007

Bedankt Bas,
Dus ik heb echt "de hielspoor" maar de orthopeed wil geen operatie bij mij verrichten en zei dat het weer van zelf moet gaan. daarom ga ik na de spalk op zoek naar een lasertherapeut. Maar echt bedankt.

Bas | 23-03-2007

@ Lisa,

Als je daadwerkelijk een benig uitsteeksel onder je voet hebt dan ben je een van de ongelukkige eigenaren van een echt hielspoor. Inspuiting van corticosteroiden heeft dan geen enkel nut. Dit is een middel tegen ontstekingen en heeft als vervelende bijwerking dat het overig bindweefsel aantast (zoals je al aangeeft je hak is zacht geworden). Aanpassing van je afwikkeling/looppatroon heeft dan zoals je terecht opmerkt waarschijnlijk al geen zin meer. Weghalen van de hielspoor en daarna de afwikkeling corrigeren (anders komt de hielspoor weer terug) is dan mogelijk de oplossing.

Ik ben geen arts maar heb vanuit mijn werk ondertussen veel mensen gezien met (hardloop)blessures. Verder zal ik hier mezelf niet gaan promoten.

deechte | 23-03-2007

Oh sorry, met Bas was ik het juist eens. Ik bedoelde Michel met zijn calciumverhaal. Overbelasting wordt toch niet verholpen door het slikken van calcium?

deechte | 23-03-2007

Ik wil ook graag weten waar Bas zijn kennis op baseert. Volgens mij is hielspoor gewoon het gevolg van een overbelast peesblad, waardoor je daarin scheurtjes krijgt. Het lichaam gaat dat repareren met kalk, maar zolang de foute belasting doorgaat, blijft het lichaam kalk aanvoeren en kan er extra botgroei ontstaan. Het bekende hielspoor. Bij mij is dit zo verlopen en door het veranderen van de stand van mn voet, mbv. steunzolen, is mijn klacht na een jaar grotendeels verdwenen. Dus zorgen dat de oorzaak van de overbelasting weggenomen wordt. Door rust en op maat gemaakte zolen, speciaal geschikt voor sport.

lisa | 23-03-2007

Nou Michel ik ben der ook begonnen met die calcuim tablet en ik hoop echt dat het over is na 4 maanden

Lisa | email | 23-03-2007

Hallo alle hielspoorders,
Hier ben ik weer, vorige week was ik bij mijn orthopeed geweest na 6 weken dat ik op mijn nieuwe zolen heeft gelopen is er nog steeds geen resultaat, nog steeds pijn, de orthop. wilde me nog een prik geven maar dat is echt niet goed ik heb al 2 gehad en onder mijn voet is nu erg zacht geworden dus ipv pijn weg haal dat spul wat anders weg. nu krijg ik een (nachtspalk) en na 4 weken moet ik weer terug en als dat niet help dan ga ik maar voor de laserbeh. Een vraag aan Bas ben je een arts of iets anders? want als je een rontgenfoto heeft gemaakt en je ziet ook een stukje bot uitkomen dan kan je echt niet lopen hoor ook al wil je je houding veranderen dat gaat gewoon niet.

sjaantje | email | 22-03-2007

Hallo ik zou nog laten weten hoe het verder gaat...tot op heden nog steeds geen pijn meer!!!!Heerlijk om gewoon weer te kunnen lopen,ik hoop dat het zo blijft al word ik soms wel moedeloos van al die verhalen hier..maar voorlopig loop ik weer.
groetjes

Bas | 22-03-2007

Tijd om wat onzin uit de wereld te werken. Bij 95% van de mensen die het op dit forum heeft over hielspoor is "alleen" maar sprake van een onsteking van de aanhechting van het peesblad onder de voet. Een zogenaamde fasciitis plantaris. Dit heeft nog niks te maken met botaanmaak e.d. Er wordt in een "verkeerde" richting aan de peesplaat getrokken waardoor deze gaat onsteken. Dit heeft een biomechanische oorzaak en is gerelateerd aan de afwikkeling van de voet. De afwikkeling van de voet wordt o.a. weer bepaalde door de voetvorm, beperkingen in gewrichten e.d. Moraal van het verhaal: verander iets aan de biomechanica (de manier van bewegen) en het lichaam lost het verder vanzelf op.

Michel Van Denhaute | email | 22-03-2007

Calcium supplementeren is het enige dat helpt ! zie ook mijn bericht van 20/8/2006.
Heeft te maken met de zuur-base balans van het lichaam. 's Nachts onttrekt het lichaam calcium aan de botten om de zuurbasebalans te herstellen. De restkristallen zetten zich af o.a. op de hiel waardoor hielspoor ontstaat. Door calcium te supplementeren wordt dit proces stopgezet; Het hielspoor slijt vanzelf weg.
Ik had echt al alles geprobeerd, 2 jaar met hielspoor gelopen, niks hielp. Na 4 maanden Calcium ( chelaat, carbonaat en citraat ) op aanraden van een Heilpraktiker ben ik nu al 2 jaar volledig genezen.

Michel Van Denhaute | 22-03-2007

Schijnbaar leest niemand écht wat hier geschreven wordt. Op 20/08/2006 schreef ik hier al dat ik genezen ben van hielspoor na alle klassieke behandelingen te hebben geprobeerd en niks hielp. Het enige dat écht helpt is calciumsupplementen nemen en niks anders. ( Ja je moet het wel enkele maanden, 3 à 4, volhouden ) Na 2 jaar hielspoor te hebben gehad ben ik er nu al méér dan 2 jaar van verlost. Hielspoor ontstaat door een tekort aan hoogwaardig calcium in de voeding, dat veroorzaakt dan weer een onevenwicht in de zuur-basebalans van het lichaam, waardoor het nachts calcium aan je gebeente gaat ontrekken om je bloed te ontzuren. De restkristallen hiervan zetten zich o.a. af op de hiel. Calcium pakken, niks anders, het bestaande hielspoor slijt er na enkele maanden vanzelf vanaf en weg is het probleem voor altijd.

frits | email | 21-03-2007

Goeden dag kan iemand mij vertellen wat ik moet voelen om dit ook te hebben.
Ik word dood moe van stil staan.en krijg dan pijn in mijn hielen en mijn benen zijn s'avond helemaal af vermoeide en pijndelijke kuiten scheenbenen boven benen heupen en bil spieren. S'nachts kan ik mijn benen niet op elkaar legen want dat doen pijn. en recht op mijn rug liggen lukt ook niet want dan drukt de deken te veel op mijn voeten. s'morgens heb ik vaak gekneusde enkels. dit is al 20 jaar zo en na allerlij steunzolen ben ik nog niets verder. wie kan mij iets hier over zeggen.

marion | 19-03-2007

heb ook al lang last van hielspoor, eerst de ene en nu de andere voet .De eerste keer is het overgegaan door een injektie.Nu helpt er niks, ook een steunzool doet pijn
Ben nu in behandeling bij een osteophaat.Hij denkt dat het door de stand ven mijn bekken komt ....
Ben benieuwd, want het is een echt drama Je kan niks meer (wandelen,ballet)
.

Heinz van der Linden | email | 17-03-2007

Beste Mensen,

Mijn vrouw heeft vermoedelijk ook hielspoor, echter er is nooit een rontgenfoto gemaakt dus 100% zeker is het niet. Ze heeft verschrikkelijke pijn onder de voet en aan de binnnezijde. Ze heeft de chiroprator bezocht en deze heeft haar beide voeten gelaserd. Verbluffend resultaat. Na 2 weken pijnvrij. Nog 2 weken behandelen en ze mag weer gaan duurlopen. Afhankelijk van je zorgverzekeraars wordt alles of een deel vergoed. Als je het zelf moet betalen is het wel vrij duur, echter nogmaals het resultaat is er naar.

Marion | email | 13-03-2007

Hallo ben ik weer, het is nu 7 weken geleden dat ik ben geopereerd, ben nog steeds niet pijnvrij. Wel denk ik dat de operatie gelukt is wat bedreft de hielspoor. Vandaag weer terug geweest bij de specialist. Omdat ik verkeerd op
de voet drijg te gaan lopen heb ik een voorlopig steunzooltje van de gipskamer aangemeten gekrregen. Dit moet mijn voet gaan ondersteunen. Over 6 weken moet ik dan weer terug komen. Kan nog steeds niet lang staan of lang lopen. Volgende keer hoop ik weer verder te zijn.
Groetjes

Hans | email | 11-03-2007

Ruim 6 maanden met veel pijn rondgelopen. Met vijf schockwave behandelingen in combinatie met aangepaste steunzolen na 10 maanden eindelijk weer pijnvrij.
Probeer zeker ook de Birkenstock sandalen voor in huis

kaatje | 09-03-2007

Gipse nachtspalk en heel veel geduld is bij mij de juiste methode geweest. En zoals ik hier lees meerdere met mij. Na een jaar ben ik er helemaal vanaf.

Brigitte | email | 09-03-2007

Hallo ik ben Brigitte en moet op 23/3/07 geopereerd worden aan een hielspoor ook een aantal inspuitingen gehad,8weken gips en dan nu dit ik hoop dat ik erna geen pijn meer heb en dat ik goed herstel want ik ben al zo'n 3 maanden thuis en wil terug gaan werken want ik moet in mei al een week verlof vragen voor huwelijk en durf niet goed,wat gaat mijn baas zeggen en denken.Ik heb juist het berichtje van Esther Peeters gelezen ik hoop dat het bij mij ook zo zal zijn.Ik laat het weten.

deechte | 09-03-2007

Op een foto kwam er dus ook hielspoor uit, maar de huisarts raadde injecties of operatie af, aangezien daar een groot risico aanzit van blijvende botbeschadiging.
Geduld is bij mij dus het belangrijkste geweest. Geduld en de juiste zolen, waardoor de druk op mijn hak bij het lopen verlicht werd. Als ik veel gesprongen of gelopen heb, draag ik een tijd weer mijn nachtspalk om mijn spieren op te rekken.
Ik voel het nog wel af en toe prikken of branden, maar ik teken ervoor, dat het zo blijft.
Succes allemaal

deechte | 09-03-2007

Vorig jaar heb ik ongeveer om deze tijd, last van mijn voet gekregen. Ik wist meteen wat er aan de hand was, aangezien ik 4 jaar geleden hetzelfde aan mijn andere voet gehad had. Bij mij is het ontstaan door veelvuldig springen ivm. sporten, vooral op mijn voorvoet. 4 jaar geleden ben ik ervanaf gekomen door een nachtspalk te gebruiken en steunzolen. Nu hielp dat echter niet genoeg en heb ik speciale sportzolen gekregen van de podotherapeut. Na 8 weken rust, wat springen betreft. (sportlessen waar ik niet moest springen, ben ik gewoon mee doorgegaan) en het altijd dragen van mijn zooltjes (die inmiddels een paar keer aangepast waren, voor optimaal loopgemak), kan ik zeggen dat mijn klacht voor het grootste deel verdwenen is.

Lisa | email | 09-03-2007

Hallo,
Ik heb zoveel verhalen gelezen over de hielspoor en ik zie dat bij de ene wel helpt en bij de ander ook weer niet. Ik heb ook hielspoor aan de rechterhiel sinds 6 maanden eigenlijk iets langer maar 6 maanden geleden zei de huisarts dat het hielspoor is. ik was toen bij een podoth. gegaan en een zool gemeten en gekregen 200€ maar dat ding hielp niet daarna heb ik 2 prikje gekregen dat hielp ook niet ik was daarna doorverwezen naar de orthopeed daar kreeg ik te horen dat de zolen die ik had niet goed was terwijl ik net 2 maanden erop heeft gelopen, moest ik weer zolen aanmeten en toen betaalde ik 95€. Maar tot nu toe heb ik nog steeds veel pijn, onder mijn voet waar ik de prikje heeft gekregen is nu erg zacht geworden en ook gevoelig. 16 maart moet ik weer naar het ziekenhuis bij de orthopeed ik wilde vragen voor een operatie maar na al dat verhalen weet ik het niet meer. Ik heb de hielspoor gekregen toen ik was begonnen met sporten (spinning). Ik hou heel veel van dansen maar dit kon niet meer en ik heb al 6 maanden niet gedanst, het wordt gewoon een trauma voor me. Groetjes.

Sjaantje | email | 08-03-2007

Hoi
Ja alweer 1 met hielspoor...vind t best een kl... ziekte cq pijn.Ikheb t gekregen vlak na mijn bevalling 4 maanden geleden.De huisarts heeft in januari zooltjes voorgeschreven maar die helpen niet echt heb vandaag 2 spuiten gehad.Ben benieuwd of die gaan helpen.Ik heb nu een heel dood gevoel in mijn voeten hoop dat dat over gaat ....maar voel eigenlijk geen pijn in mijn hielen op dit moment..dus mischien helpt dit bij mij.
Hou jullie wel op de hoogte hoe t verder verloopt groetjes Sjaantje.

Bert | 07-03-2007

Hallo allemaal,

Tien tegen een dat bijna iedereen met "hielspoor", holvoeten heeft. Een goede voetboogondersteuning doet wonderen.

Succes.

Bert

Martin | email | 05-03-2007

Ik heb 2 jaar rondgelopen met hielspoor aan beide hielen. Ik zal een heel lang drama verhaal kort houden.

Op advies van een bevriende fysiotherapeut heb ik een podoloog gezocht. In mijn geval De heer van Heusden in Amsterdam:
footcareamsterdam.nl

Die maakt speciale zooltjes voor hielspoor.Twee dagen dragen, en de pijn zakte al geheel weg. De 330 euro voor +diagnose en zooltjes etc. werd geheel vergoed door de verzekering. Ik ben heel blij dat dit uiteindelijk heeft gewerkt.

Angélique | email | 05-03-2007

Hoikes iedereen ,

Helaas ben ik met een erg pijnlijke scoliose geboren en ondervind ik nu ik ouder word (bijna 32j) de lastige gevolgen die eraan verbonden kunnen zijn...Ben hyperflexibel, wat voor extra pijnen zorgt!
Ook is er vorig jaar hielspoor ontdekt.
Mijn huisartse raadde me aan om eens neuraaltherapie uit te proberen bij een arts in Kontich (A'pen).
Zodus , ik er naartoe met een erg sceptisch gevoel!!
Het voor mij ondenkbare is gebeurd : mijn pijnen zijn volop aan het verminderen , echtig waar!
En dit na slechts drie sessies hè!
Plus het feit dat deze inspuitingen de gezondheid NIET schaden! Ook wel een pluspunt...
Deze arts vertelde me de weldoende effecten van MBT-schoenen,maar verwittigde me voor de hoge aankoopprijs.
Toevallig kon ik naar een workshop in Bree , waar ik onmiddellijk een paar kocht na een erg leerrijke voormiddag met voetanalyse,info,wandeloefeningen...
Ben "een heeeel klein beetje ijdel" , dus vreesde ik voor de design van deze stappers , maar nope.Had daar geen enkele reden voor!Voor alle smaken een ander model!
Voilàkes...dat is zowat mijn story en hoop vanharte dat iemand hieraan iestke heeft natuurlijk! ;O)
Groetjes , Angélique

ingridm. | email | 04-03-2007

ik ben zeker ook zo blij met alle reakties die ik hier lees... meer informatie vind ik nergens!

louise | email | 04-03-2007

sinds 3 maanden heb ik ook last van hielspoor/slijmbeursklachten,ik dacht eerst dat gaat wel over, nou mooi niet
ben bij fysiotherapeut geweest,heb gel en siliconenzooltjes gehaald , zie na 'n maand hiermee nog geen verbetering.
m'n drukke baan in de zorg doet ook geen goed eraan denk ik,
van de week ga ik 'ns naar de huisarts,ben benieuwd.
ik steek wel veel op van al jullie reacties

ingridm. | email | 03-03-2007

sinds een paar weken heb ik ook veel pijn onder mijn hielen als ik net opsta of na teveel te hebben gelopen.
Bij een plaatselijke podotherapeut geweest die op een wonderlijke manier erachter kwam dat de oorzaak een 'niet verwerkte emotie' is. en dat ik daar letterlijk: niet mee uit de voeten kan!
zooltjes gemaakt en die heb ik sinds eergisteren in. Ik heb flink overgewicht dus meteen gedacht dat het daar van kwam maar tegelijkertijd dacht ik ook dat ik misschien wel te lang op van die heerlijke, schoenen heb gelopen met zachte, verende zolen. ( verhulst en stonefly, deze laaste heeft een watergevulde hiel en loopt echt heeeeerlijk!) Maar wie weet is juist die zachte ondergrond funest voor de voeten??
Ik merk wel dat overstappen naar een harde zool erggggg pijnlijk is!
ik doe aan bodybalance om mijn spieren van mijn voeten sterker te maken en loop overdag tijdens mijn werk behoorlijk veel...
het meerdere keren op een dag wisselen van schoenen lijkt me dan ook een goede optie, hebben jullie dat ook?

Bert | 26-02-2007

Beste mensen,

Net als Diana ben ook ik laaiend enthousiast over (soft) laser therapie.
Voor mij is dat de redding geweest.
Zie mijn verhaal op 29-01-2007.

diana | email | 25-02-2007

soft laser is echt geweldig 3 weken 5 dagen per week
en weg pijn
kan bij een paar fysio `s
en bellen dus soft laser therapie vragen

Anneke | 25-02-2007

www.triggerpointboek.nl/index.htm

Kijk hier eens. Je hoeft het boek niet te kopen. Op de site staan onder hielspoor, achillispees (plaat)ontsteking 2 triggerpoints genoemd die jezelf kunt behandelen. Na jaren last gehad te hebben, oa rust, niet sporten, zooltjes, smeersels geprobeerd. Het één met wat meer resultaat dan het ander, ben ik na 2 maanden intensief behandelen van de triggerpoints nu al maanden klachten vrij.
Het boek kun je ook in sommige bibliotheken krijgen.

Henny | email | 23-02-2007

Mede door het antwoord van Mirjam toch naar de Orthopeed gegaan. Er worden nu zooltjes gemaakt. Tijdelijk een zooltje gekregen speciaal voor de holle voet en een los "heelcup" (siliconenmateriaal - inleghielstuk). Ik loop nú al beter dan ooit! Morgen krijg ik de voor mij gemaakte zooltjes.Podologische zooltjes in combinatie met shockwavetherapie werkt echt niet!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over