De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

Donald | 24-09-2010

@Arnie als je maar drie keer per jaar een aanval(tje) van boezemfibrilleren hebt dan moet je natuurlijk geen ablatie laten doen,sterker nog ik denk dat er geen dokter is die dat ook doet.
ik zelf en andere waarschijnlijk ook hebben het een keer 1 dag niet .dat is diferend cook.dus ja dan is de keus anders.
dus jij hebt een heel milde vorm.
mvg

Arnie | email | 22-09-2010

Beste "lotgenoten"

Zoals jullie weten komen die extra impulsen die de sinusknoop doen verstoren vnl. vanuit het centrale zenuwstelsel.
Ablatie is dus puur symptoom bestrijding!
Heb zelf een ablatie in 2004 ondergaan, daar ik van de medicatie af wilde.
Ongeveer 3x per jaar boezemfibrillatie, en ook veel extra systole.
Ik ben zelf sportleraar, en heb voor mijzelf besloten ondanks de problematiek voorlopig niet nog een ablatie te ondergaan.
Ik gebruik alleen acethylsalicyzuur (trombocyten remmers) en incidenteel propranolol. ( wanneer er spanningsveld heerst).

Meia | 17-09-2010

Ha Jack en Rien,
Hartelijk dank voor jullie opbeurende woorden! Fijn, dit forum, je weet dan dat je niet de enige bent met een probleem.

Rogier | email | 10-09-2010

RIen, met mij gaat het geweldig, met name het feit dat ik eindelijk kon stoppen met de Tambocor zorgt ervoor dat ik me steeds fitter begin te voelen. Dat medicijn heeft ondanks de goede werking er wel voor gezorgd dat ik dodelijk moe was gedurende lange tijd. Ik tennis nu volop en speel erg veel toernooien. Ik speel soms best lange wedstrijden, maar herstel daar erg goed van. Kortom, ik ben zeer tevreden. Wat jou betreft zou ik een ablatie toch nog eens overwegen, al begrijp ik ook je huivering hiervoor. Ik ben uiteindelijk 4 keer ge-ableerd en naar het nu lijkt met uitstekend resultaat. Sterkte en groeten, Rogier

Jack | email | 09-09-2010

Tina,

Ik gebruik 1 x daags 5 mg Bisoprololfumaraat en voel me er prima bij.
Alleen last van een trage hartslag.

Jack.

tina | email | 09-09-2010

sinds een aantal maanden heb ik weer heel veel last van hartritmestoornissen ik neem al 10 jaar sotalol nu zou ik moeten veranderen naar bisoprolol twee maal een halve daags van 5 mg en daarbij zou ik ook nog cipralan 2maal halve moeten nemen ik ben een beetje bang om ermee te beginnen want in het verleden heb ik ook al verschillende keren moeten veranderen en die maakten mij nog zieker is er iemand die die medicijnen ook moet nemen en hoe voel je je nu

rien | 04-09-2010

hoi meija,
ik zou zeker op vakantie gaan en je leven niet laten beinvloeden door de ritme stoonissen die komen vanzelf wel,pluk de dag en geniet van elke dag dat je geen last hebt, prettige vakantie.

Hoi rogier, gaat het met jou nog steeds goed en heb je nog geen last weer gehad van je ritmestoornissen, hoop het voor je, groet rien

Jack | email | 02-09-2010

Hoi Meia,

Gewoon met vakantie gaan. Ik heb de laatste 3 jaar heel wat reisjes gemaakt met chronisch boezemfibbrileren. Ook naar de tropen ging prima. Ik weet niet wat voor ritmestoornissen je hebt, maar met boezemfibbrileren kun je gewoon reizen.
Alvast prettige vakantie!

Groet Jack.

Meia | 01-09-2010

Hoi Rien,
Ik kan me voorstellen dat je wat moedeloos wordt. Mijn cardioloog heeft mij ook een ablatie voorgesteld (de 1ste). Ik zit daar niet zo op te wachten en heb de beslissing een half jaartje vooruit geschoven. Om de stoornissen tegen te gaan slik ik 2 Sotololpillen per dag. Als ik een stoornis ervaar en hij houdt aan, mag ik een derde pil nemen.
Maar nu mijn vraag: Ik zou eind november graag 3 weken naar Mexico op vakantie gaan. Durven jullie naar het buitenland als er nu en dan hartritmestoornissen kunnen ontstaan?

rien | 26-08-2010

Weer naar de cardioloog geweest voor controle, blijkt dat na 5 ablaties er weer nieuwe ritmestoornissen zijn, cardioloog zegt mischien nog maar een keer ableren maar ik zie dat echt niet zitten, het blijft een maand of 2 weg en is dan in alle hevigheid terug, weet niet meer wat te doen, heeft iemand ervaring met een mazeablatie,groet Rien

Rogier | 17-08-2010

Beste Jozef, 19 juni jongstleden ben ik in het ZA Sint Jan te Brugge geableerd door Prof. M. Duytschaever, hij heeft de ablatie uitgevoerd met de robot Stereotaxis. Het gaat uitstekend met mij, deze behandeling doet dhr. Duytschaever al zeer geruime tijd met behulp van deze robot. Jouw informatie is dus wat gedateerd. Ik kan het in ieder geval aanbevelen! Ook na het stoppen met de Tambocor 1 x daags 150 mg, gaat het nog steeds meer dan prima met mij.

jozef de maeseneer | email | 16-08-2010

ik heb iets vernomen via opzoekingswerk op het internet, er bestaat nu een echte robot, Sensei X, die ablatie uitvoerd gestuurd door de arts. www.hansenmedical.com is de website.
Zij zijn nog niet in Belgie maar wel in Nederland. als ik de commentatren mag geloven hebben zij schitterende resultaten

aroma | email | 03-08-2010

hallo iedereen
is bij mij begonnen 3j. geleden, ben er nu 66 en heb toen een electrochoc gekregen.
heb mij toen terug 10j.jonger gevoeld.tot nu pas dat het terug begonnen is en ikzelf naar spoed ben gegaan.volledig andere medicatie gekregen,maar zonder veel resultaat.moet terug naar cardioloog voor verder onderzoek.maar zoals bij iedereen hel beanstigend.stress is een grote orzaak

Jack | email | 25-07-2010

Rogier,
Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad geen fijn gevoel bij zwaardere inspanning, maar ik ben net als jouw blij dat ik weer dagelijks kan sporten en geen boezemfibrilleren meer heb. Hopelijk kan ik de Lanoxin ook afbouwen in de toekomst.

Rogier | 24-07-2010

Jack, het slikken van die medicijnen betekent dat de hartslag kunstmatig op het juiste nivo gehouden wordt, dus ook tijdens inspanning. Dat voelt lang niet altijd prettig, eerder vervelend. Ik heb geleerd daaraan te wennen. Dat lukt uiteindelijk ook wel, maar het is zeker vervelend. Ik ben nu sinds een kleine week van de Tambocor af en ik merk al dat me dat erg goed bevalt. Bisoprolol slik ik nog wel, 1 x daags 2,5 mg, Ik ben al veel te blij dat het zo goed gaat na 4 ablaties. Vandaag weer een halve finale tennissen. Sterkte verder!

RIEN | 24-07-2010

hey rogier , ben blij voor je dat het zo goed gaat, hoop met jedat het zo blijft, zal eens informatie vragen naar jou arts, hoop dat ziekenfonds dat vergoed anders word heel duur verhaal denk ik, voor mijn gevoel zijn de ritmestoonissen nu al terug, zelfs in rust, hoef ik niet eens over hardlopen te praten, ben wel wat teleurgesteld daarover, wil zo graag weer iets opbouwen en het lukt me niet, maar goed, maandag weer voor controle naar de cardioloog en wacht maar af wat hij ervan vind< groet rien

Jack | email | 21-07-2010

Hallo allemaal,

Heb in december 2009 een mini maze operatie gehad. Na veel complicaties nu eindelijk weer sinus ritme en geen atrium fibrilleer klachten meer.
Mijn medicatie is 1x 5mg Bisoprololfumaraat en 1x 0,125 mg Lanoxin. Ben weer begonnen met sporten ( recreatief wielrennen ) . Mijn maximale hartslag is 110 en dan heb ik hetzelfde gevoel als ik vroeger had met hartslag 170. Is er iemand die ook ervaring heeft met sporten met bisoprololfumaraat?

Rogier | email | 19-07-2010

Rien, probeer anders in contact te komen met Professor Mattias Duytschaever, mijn chirurg. Hij werkt 4 dagen in het AZ St. Jan in Brugge en op dinsdagen in het Universitair ziekenhuis in Gent. Check vooraf of je ziektekostenverzekeraar een contract heeft met deze ziekenhuizen. Deze man zit in absolute wereldtop op het gebied van elektrofysiologie en weet bijzonder veel. Ik kan het je aanraden. Overigens heb ik geen pace-maker daarvoor is mijn hart in veel te goede conditie.

Rogier | email | 19-07-2010

Rien (en anderen), ik heb de hartritmestoornissen altijd bij het wakker worden, nooit als ik aan het sporten ben. Vandaag heb ik een controle gehad bij mijn chirurg in Brugge, 4 weken na mijn laatste ablatie. Ik was sinds 1 week van 2 x 150 mg Tambocor retard teruggegaan naar 1 x 150 mg. Tot mijn stomme verbazing kan ik met ingang van nu stoppen met het slikken van deze bètablokkers! Ik moet alleen nog door met het gebruik van Lisinopril, Bisoprolol en Ascal. Ik ben in tijden niet zo blij geweest, want na 2,5 jaar bètablokkers was ik het echt zat! Hij is zeer optimistisch gestemd over mijn verdere herstel en verwacht dat ik nu echt van de ritmestoornissen ben verlost. Hoewel hij dit uiteraard niet kan garanderen. De enige manier om daar achter te komen is door dus te stoppen met de bètablokkers. Ik ben erg benieuwd en blij!

rien | 16-07-2010

ik heb trouwens ook een pacemaker omdat ik 2008 een hartstilstand heb gehad, heb jij die toevallig ook

rien | 16-07-2010

Hey Rogier, heb jij de ritmestoornissen alleen met hardlopen of ook als je gewoon rustig zit,ik ben weer voorzichtig begonnen met hardlopen en onder tussen merk ik ook dat het ritme toch weer niet onder controle en lijk ik wel 3 harten tergelijk te hebben, erg onregelmatig, als ik stop met hardlopen is het gelijk over maar sinds een dag of 3 begint mijn hart ook weer uit zichzelf een marothon te lopen ook al zit ik rustig op de bank, zou het dan toch verband kunnen hebben met hardlopen, hoop dat het bij jou nog steeds rustig is,gr Rien

Gertje | email | 15-07-2010

In februari van dat jaar, niet maand, zie vorige reactie.
Typ te snel, doe alles altijd te snel, zelfs mijn hart gaat te snel.
Ben gewoon een zenuwenlijer, altijd al geweest. Denk dat ik op yoga ga.
Groeten, Gertje

Gertje | 15-07-2010

Heb sinds 2005 hartritmestoornissen, in februari van die maand ging het fout, door veel stress sloeg mijn hart op hol tot bijna 300 per minuut. Heb in paniek de dokterswacht gebeld (zoiets overkomt je altijd in het weekend). Het duurde een half uur eer de arts aanwezig was. Hij heeft een ambulance gebeld en ik maar denken dat ik dood zou gaan.
In het ziekenhuis kregen ze het niet onder controle met medicijnen, dus even een cardio-versie. Toen kwam het in het juiste ritme, en heb ik nog anderhalve dag in het ziekenhuis gelegen. Kreeg sotalol voorgeschreven.
Daarna afspraak gemaakt voor fietstest, hartfilmpje en echo. Niets aan de hand....de cardioloog zei: blijf de sotalol maar doorgebruiken, ik hoef u niet weer te zien, want uw hart is in orde.
Raak de angst maar eens kwijt. Ben nu 5 jaar later, nergens meer last van....ook ben ik sinds 5 maanden gestopt met de sotalol, die had ik al afgebouwd.
De angst ben ik nog steeds niet kwijt, maar probeer er mee om te gaan zodat mij het beste lijkt.

Rogier | email | 09-07-2010

Overigens mag ik nu wel weerd hardlopen, mits ik dat beperk tot maximaal 1 uur, oftewel 10 km. Alles daarboven wordt beschouwd als een "bovenmatige" inspanning. Halve en hele marathons zitten er dus niet meer in.

Rogier | email | 09-07-2010

@Rien; vervolg op vorige post;
Dit was een wereldprimeur! Bij mij is voor het eerst vastgesteld dat duursport wel degelijk ritmestoornissen kan veroorzaken icm een te grote rechterhartkamer. Na die ingreep zijn de ritmestoornissen nauwelijks terug gekomen. Alleen in december en april jl. heb ik nog last gehad. Ik wil van de betablokkers af, dus vandaar dat ik me kortgeleden weer heb laten ableren. Mocht je meer info willen dan kun je mij gerust een mail sturen.

Rogier | email | 09-07-2010

@Rien; Vorig jaar was ik heel intensief aan het trainen voor een halve marathon in juni 2009. Vanaf maart werden de trainingen steeds zwaarder, vooral de duurlopen gingen in km's rap omhoog. In die periode heb ik erg veel last gehad van atriumflutters, waardoor ik steeds (soms zelfs wekelijks) naar de eerste harthulp moest om een cardioversie te ondergaan. Op 31 maart 2009 heb ik nog een ablatie (mijn tweede) ondergaan in het UZ te Gent. Het leek erop dat dit geholpen had, echter gedurende de trainingsperiode voor de halve marathon bleef ik last houden, te pas en te onpas. Dit heeft geresulteerd in een 3e ablatie op 14 juli 2009. Gedurende deze ablatie leek alles goed te gaan, totdat mijn chirurg de littekens ging testen. Ik bleek ineens 5 flutters tegelijk te hebben. Mijn chirurg is daar erg van geschrokken en heeft tijdens de operatie een andere cardioloog naar mijn hart laten kijken. Het bleek dat mijn rechterhartkamer iets te groot was en dat er erg veel eletrische activiteit aanwezig was. De reden was dat ik aan duursport deed, daardoor werd mijn hartkamer over belast en resyulteerde dit in hartitmestoornissen. Wordt vervolgd.

Rogier | email | 07-07-2010

@Rien; die hardloopwedstrijd ging niet door ivm de warmte. Het gaat gelukkig nog steeds goed met mij. Ik ben alleen nog wat moe, maar dat is niet zo vreemd.

@Het bange meisje; Ikzelf ben al 4 keer ge-ableerd (in België) en dat gebeurt daar altijd onder algehele narcose. Volgens mij kan je daar gewoon om vragen.

Volgens mijn chirurg in België zit er niet echt een beperking op het aantal ablaties, maar dat zal wellicht per geval verschillen.

Donald | 06-07-2010

@het bange meisje
hallo ik heb 01-06-10 een pulmonaal longvene ablatie ondergaan.heeft totaal 7 uur en 20 minuten geduurd.was gewoon aanspreekbaar.je hoef er niets van te voelen kan je zelf aangeven.heb 2x het branden gevoeld,daar direct opgeattendeerd en toen niets meer gevoeld.het lange liggen valt wel tegen want daarna moet je ook nog lang stil blijven liggen.maar voor de plaatselijke verdoving hoef je niet bang te zijn.en tot nu toe geen fibrillatie meer gehad.wel af en toe een extraslag.
misschien heb je iets aan deze info.
mvg

het bange meisje | email | 06-07-2010

hallo ik ben een meisje van 15 jaar en ze hebben al 2 ablatie's gedaan met een algehele verdoving .
nu wil hij het graag doen met een plaatselijke verdoving .
hij zegt dat ik er niets van ga voelen maar eigenlijk geloof ik dat niet .
heeft iemand hier al een ablatie gehad met een plaatselijke verdoving en kunnen jullie mij helpen ?

alvast bedankt voor het luisteren .

rien | 04-07-2010

hey rogier, hoe gaat het nu met je met deze warmte, ben je dan ook direct kortademig of valt dat bij jou wel mee, je hebt vandaag toch niet mee gelopen met die 5km loop in heerde he, was wel erg warm,weet jij mischien ook hoevaak je een ablatiebehandeling kunt doen, rustig aan , gr rien

Rogier | email | 30-06-2010

Het gaat gelukkig nog steeds goed, behalve de vermoeidheid, maar dat heb ik altijd na zo'n lange narcose. Ik slik nu ook 2 keer per dag Tambocor 150mg met gereguleerde afgifte, dat is 2 keer zoveel als voor mijn operatie. Vanavond ga ik voor het eerst tennissen en als dat goed gaat wil ik morgenavond proberen een half uurtje hard te lopen. Als ook dit goedgaat loop ik zaterdag een "prestatieloo" van 5km in Heerde. Alles op mijn gemak. Ik mag niet klagen totnutoe, mijn hart blijft mooi rustig en nu maar hopen dat dat zo blijft. Ik ben deze week ook weer aan het werk gegaan en ook dat gaat goed.

renée | email | 29-06-2010

ooooo, wat een verademing! eindelijk lotgenoten!
ik was 16 toen ik voor het eerst last kreeg van hartjagen ( 180 slagen p.m. ) en ik ben nu 60 en heb zo'n beetje alle sympthomen gehad die hier zijn beschreven.

vier jaar geleden kreeg ik wekenlang achter elkaar, 24 uur lang hartoverslagen en kreeg toen van de cardioloog sotalex.

door jullie verhalen kom ik erachter dat mijn vermoeidheid en slappe benen gevoel daarvan kan komen!!! ik was alleen maar bang voor andere akeligheden...

alcohol, inspanning ( soms ) en vooral stress zijn bij mij de 'triggers'. maar ook diep ademhalen of juist in rust, er is geen pijl op te trekken en iedere keer denk je dat je doodgaat...

de angst is het ergste!!!!!!!!!! en daardoor hyperventileren en daardoor weer angst en ga zo maar door, de cikel is rond.

ik neem temesta als ik een 'aanval' heb om te kalmeren en vaak helpt dat goed, en ik ben blij gelezen te hebben dat bachbloesem helpt.dat ga ik zeker proberen om van de temesta af te komen.

al met al ben ik er nu achter dat ik niet de enige ben dus sterkte allemaal!!!

rien | 27-06-2010

hey Rogier,
hoe gaat het nu met hardlopen na je 4e ablatie,
ik kan na mijn 5e ablatie nog steeds geen kilometer hardlopen zonder kortademig te worden en zelfs de trap op lopen kost al heel veel moeite hoe is dat bij jou,
gaat het verder goed met je en zijn de ritmestoornissen tot nu toe weg?

Rogier | email | 22-06-2010

Ik heb afgelopen vrijdag voor de 4e keer een ablatie ondergaan bij Professor Duytschaever in het AZ Sint Jan in Brugge. Hij heeft de gebieden van de vorige 3 ablaties getest en deze gebrande lijnen waren allen nog intact. Totzover het goede nieuws. Er was nl. weer een nieuwe atrium flutter actief in de linker hartkamer. Deze heeft hij weggenomen door het branden van een nieuwe lijn met littekens. Afgelopen zondag kon ik het ziekenhuis verlaten. Ik slik nu 2 x 150 mg Tambocor met gereguleerde afgifte per dag. Ik ben doodmoe, maar dat is voor mij normaal, de ingreep heeft in totaal 5,5 uur geduurd. Op 19 juli a.s. heb ik een controle-afspraak bij Professor Duytschaever. Ik hoop nu van mijn problemen verlost te zijn. Eind van de week ga ik weer voorzichtig sporten.

Patty | 12-06-2010

Hee!
Ik ben 16 jaar en heb ook erg veel last van die stoornissen. Ik had er op de basisschool al veel last van maar wist niet wat het was en praatte er niet over. Toen ik ongeveer 13 jaar was had ik weer zo'n aanval en ging ik tog maar even naar mijn moeder. Ze belde de dokter en we moesten gelijk komen. Aangekomen bij de dokter belde de dokter gelijk een ambulance. In het ziekenhuis kreeg ik infuus en was het weg. Heb nu vele medicijnen geprobeerd maar geen van elk helpt eigenlijk. Dokters willen nu opereren maar ik wil eigenlijk wachten tot mijn 20e jaar tot ik er zelf helemaal achter sta. Ze zeiden ook dat het een hele nare operatie was.

anneloes | 05-06-2010

Rien,

Ik heb er "slechts"2 gehad. Mijn ervaring is dat die vermoeidheid er gewoon bij hoort en die stoornissen ook. Als alles goed gaat moet dat binnen nu en 6 weken langzaam gaan verdwijnen.
Sterkte!

rien | 05-06-2010

Hoi ik ben een jongen van 40 en heb voor de 5e keer een ablatie behandeling gehad, nu zijn er weer 2 ritmestoornissen weggebrand in de hoop dat het nu weg blijft, ik loop veel maar het is nu 2 weken geleden en ben nog steeds erg moe en kortademig zodat ik na een klein stukje al uitgeput ben, heeft er nog iemand ervaring met meerdere ablaties hoor het graag, groet Rien

fien | email | 14-05-2010

pat

ik heb ook sotalex moeten nemen maar ik voelde mij daar niet zo goed bij .
ik mocht wel sporten want de dockter zij dat dat geen kwaad kan.

Cees | email | 05-05-2010

Stond op een morgen vroeg op om te plassen en werd hondsberoerd.Vanuit maagstreek een gevoel alsof ik te veel gegeten had. Het gevoel kroop vanuit het midden naar boven en beneden.Kreeg kippenvel, begon enorm te zweten en alles werd vaag om mij heen.Strompelde naar buiten en ging op stoel zitten met hoofd naar beneden, frisse lucht.! Ging na 10 minuten over. Daarna hartritmestoornissen, in ieder geval een versnelde hartslag. Naar huisarts. Hartslag 180 en bloeddruk 210/120.Arts schrok zich wezenloos. Linea recta naar ziekenhuis Hartfilmpje gemaakt,alles goed. Werd aan de pillen gezet. Metropolol ,Norvasq, bloedverdunners. Dit duurt nu 4 jaar. Heb last van vermoeidheid.
Krijg soms nog wel eens een hartritmestoornis, vooral met traplopen. Flatgebouwen zijn voor mij berucht.Het begint met lichte duizeligheid en dan slaat het hart op hol, een heel bedreigend gevoel. Het duurt ongeveer 1 tot hooguit 3 minuten, een paar keer flink diep inademen en het is weer voorbij. Eigenlijk is dit raar, want normaal kan ik 12 kilometer lopen, zelfs met harde tegenwind.
Heeft iemand ook zo'n ervaring als ik gehad ?

Jan Kees | 21-04-2010

Foutje in vorige mail. Was geen selokeen maar sotalol. Excuses

Jan Kees | email | 21-04-2010

Hallo sporters,
Goed om te lezen dat ik niet de enige ben met hartritmestoornis (atriumfibrileren). Ik ben enthousiast hardloper en kreeg last van een overslaand hart. Metroprolol gekregen en daarmee prima doorgesport met 150 sl/min. Helaas kwam de onregelmatigheid terug. Daarna selokeen gekregen. Heb dit 2 weken gebruikt. Was ontzettend moe en hardlopen ging alleen tot 130 sl/min. Daar loop je geen halve marathon mee! In overleg met de cardioloog naar een lichtere dosering metroprolol teruggegaan, aangevuld met tambocor. Loop nu met een max van ca. 140 sl/min. A.s. zondag 1/2 marathon lopen. Ik hoop dat alles goed gaat want ik heb me opgegeven voor de kustmarathon in oktober!

Rogier | email | 20-04-2010

Ha Bianca, dankjewel, gisterenavond voor het eerst in bijna een jaar weer hardgelopen. Erg rustig 5 minuten, 7 minuten, 5 minuten en 2 minuten uitlopen. Tussen iedere 5 minuten hardlopen 2 minuten wandelen. Het was in het begin erg onwennig, maar ik ben wel enorm blij dat ik het gedaan heb. Het viel me op dat het langer dan normaal duurde voordat ik mijn sinusritme weer te pakken had. Na het lopen bleef mijn hartslag in rust 80-85 slagen p/m, in plaats van 65-70 slagen p/m. Vanochtend bij het wakker worden en vannacht bij het slapen was mijn sinusritme gelukkig weer normaal. Ik heb inderdaad alle vertrouwen in Prof. Duytschaever, een kei van een chirurg die de belangen van de patiënt centraal stelt. Dat is in Nederland weleens anders. Wat ik zo knap vind is dat hij in Jip en Janneke taal uit kan leggen wat er met mij aan de hand is en hoe de ablaties zijn verlopen. Ook de zorg in het UZG (Gent) bij de eerste harthulp is fenomenaal. Op 16 juni is het zover en ik verwacht dat ik niet zo lang onder narcose hoef, Prof. Duytschaever denkt zelf dat hij alleen maar een "lek" moet dichten door 1 a 2 littekens te branden.

Bianca | 20-04-2010

Hey Rogier,
Heel veel sterkte toegewenst. Natuurlijk heb je er alle vertrouwen in, Prof Duytschaver is een kanjer. Hopelijk kun je na de ablatie weer volop genieten van het lopen.
Succes en laat ons iets weten aub.

Rogier | email | 16-04-2010

Op 16 juni a.s. ga ik naar het AZ Brugge voor mijn vierde ablatie. Ik word geableerd mbv de Stereotaxis, een robot, deze wordt bediend door Prof. Duytschaever. Op 31 juli vorig jaar heeft mijn laatste ablatie plaatsgevonden. Er werd een verband gelegd tussen het hardlopen en de atriumflutters. In mijn geval betrof het een wereldprimeur volgens Prof. Duytschaever. Hij heeft bij die ingreep in een groot gebied 2 lijnen gebrand (boven en beneden) van mijn rechterhartkamer naar mijn linkerboezem. Het is tot december goed gegaan, in december heb ik 3 keer last gehad en daarna duurde het tot 1,5 week geleden toen ik voor het laatst last had van een atriumflutter. Ik was al gewaarschuwd dat ik na de laatste ingreep mogelijk nog een keer geableerd moest gaan worden, omdat de ingreep in een groter gebied plaats heeft gevonden. Ik heb nog steeds alle vertrouwen in Professor Duytschaever, hij is open en eerlijk en neemt de besluiten in goed overleg met mij. Dat geeft mij in ieder geval een rustig gevoel. Ik ga dus ook vol vertrouwen de nieuwe ablatie-procedure in.

Bianca | 12-04-2010

Hoi Annie,

Als ik last heb van mijn nek, dan heb ik ook veel meer overslagen. Mijn acupuncturist vertelde me dat dat komt door het zenuwstelsel. Hij zet naaldjes en manipuleert mijn nek en rug. Hierna gaat het veel beter. Verder zou ik tegen je willen zeggen: stop eens met al die medicijnen! Gebruik eens Crategus (Meidoorn) dat stelt je gerust en laat de overslagen verminderen. Spierontspanners zijn geen oplossing voor je probleem. Mss moet je eens op yoga of iets wat je ontspant. Succes!

Annie | email | 10-04-2010

Hallo,
Ik begon met paniekaanvallen,het gevolg van overslagen? De eerste keer holter zei 4 overslagen per 24u de tweede keer meer dan 100 maar op zichzelf leefbaar. De angstaanvallen zijn erger, ben dan zo gespannen dat ik er nek-en schouderpijnen aan overhoud. Hopen medicatie. Victan voor de paniekaanvallen, Emconcor voor de overslagen. Ontstekingremmer en spierontspanner en heel de dag doodmoe.Kortademigheid als ik iets doe en nu niet meer durven buitenshuis komen. Kiné helpt de spieren even. Rottig echt waar. Slapen op linkerkant gaat niet, overdag even rusten gaat ook niet.
Heb artrose aan nekwervels, is dit de oorzaak? Kan iemand mij op eender welke manier helpen? Zit het tussen de oren zoals beweerd wordt?

wilma | email | 04-04-2010

neem maar dagelijks magnesium forte, ik heb al jaren last van hartritme stoornissen maar sinds de magnesium heb ik weinig last.

xander | email | 18-03-2010

hoevaak per dag let ik er op? ik ben er zelf nog niet vanaf en betrap me er nog dagelijks op dat ik zenuwachtig ben en mijn hartslag controleer. hoe meer ik er op let hoe ernstiger het word. als ik iets voel of ik lees een aantal ernstige berichten hier dan kan ik er bijna vanuit gaan dat de klachten zich verergeren en zich uiten in verhoogde hartslag/overslagen. mocht je nu binnenste buiten gekeerd zijn en er blijkt niets te zijn dan raad ik aan om iets aan de angst te doen en je zult merken dat het dan een stuk beter gaat. laat je leven niet beheersen door angst!!

groeten xander.

xander | email | 18-03-2010

hallo allemaal.
ik merk dat er een heleboel soorten hartproblemen voorbij komen hier en ik leef met jullie mee.echter ik voel me geroepen om te benadrukken dat hartoverslagen niet ernstig hoeven te zijn en veroorzaakt kunnen worden door angst en hyperverntilatie.ik wil niet zeggen dat je het er meteen bij moet laten.het kan geen kwaad om je door een arts te laten onderzoeken.ik denk alleen dat er een heleboel mensen angstig worden terwijl dat niet nodig is. ik geloof dat er een hoop mensen zijn die dor hun angst in de greep worden gehouden waardoor de klachten kunnen onstaan. ik kan het weten want ik heb er zelf ook last van. ik heb al enige tijd last van hyperventilatie en angstaanvallen. sindsdien heb ik ook last van extra systolen. ik lees hier dat een heleboel mensen angstig zijn en ook een vorm van hyperventilatie/angststoorns hebben al weten ze het zelf misschien nog niet. bijv. een vrouw die standaart voor het stoplicht "een verhoogde hartslag heeft". hoe kun je dit weten? vraag je zelf af: waarom voel ik mijn hartslag?

doorloper | 26-01-2010

Zijn hartritmestoornissen niet een veel te ernstig probleem om hier aan goedwillende leken advies te vragen.
Of iemand verstand van zaken heeft is hier nl niet te bepalen.
Neem contact op met een arts, lijkt mij veiliger.

sarah | email | 26-01-2010

het is echt erg om dit te mee te maken, ik zit nu in een scheiding en heb wel eens van die overslagen, mijn hart blijft maar slaan, totdat ik niet op adem kan komen en een ambulance bel, omdat het zo lang aanhoud, uren. ze zeggen dat et door stres kan komen, nu het allemaal wat rustiger wordt, voel ik alles in mijn lichaam veel meer, als voor heen.

ik hoop dat dit voor korte duur zal zijn, dagelijks heb ik het nu wel even, en dan verdwijnt het weer.

groetjes en ik voel met jullie mee..

Danny Linsen | email | 24-01-2010

Is er iemand die de laatste tijd problemen heeft gehad met Sotalol Sandoz? Ik gebruikte die al 3 jaar en enkele weken geleden kreeg ik terug veel last van overslagen. Nu ben ik terug overgestapt naar de originele Sotalex en de klachten zijn weer helemaal weg. Heeft nog iemand dit aan de hand gehad? Het zou kunnen dat er een slechte serie van uitgekomen is.

Eline | email | 21-01-2010

Ola,

Ik ben 17 jaar en bekent met SVT (supraventraculaire tachycardie)...
Maar nu vroeg ik mij af wat er met je hart gebeurt als het 3 uur lang op 240 BMP zit?

Bert Overbeek | email | 12-01-2010

Maar nu, in 2010, heb ik al twee jaar geen echte stoornis meer gehad. Ik ben gaan matigen met alcohol en koffie is er uit. Ik sport matig en slaap wel wat regelmatiger.
Momenteel (even afkloppen) voel ik me echt erg gezond. Mogelijk gaat het om een reactie op gif. Een soort overgevoeligheid. Minder snel eten en minder veel helpt me ook.

hillebrant christiane | email | 10-01-2010

Kun je na dagelijks gebruik van 80 mg asaflan (bloedverdunner) last krijgen van de ogen?? ( schemeren, onduidelijker zien) Dit ondervind in nu wel, of is dit een uitzondering ??

Defibrilator | 30-12-2009

Ik heb dan meestal dat ik een grote scheet laat. Zit 'm dat in m'n hart?

jan | email | 28-12-2009

henk,

bedankt ikneem contact op met mn cardioloog en zal er naar vragen of dit bij mij ook kan.

Henk | 27-12-2009

Ja Jan, Seloken is een Beta Blocker en dan ben je niet meer vooruit te branden. Artsen houden er geen rekening mee dat je nog aan sport doet ook. Ik kreeg hetzelfde voorgeschreven, maar heb dat, in overleg met de cardioloog natuurlijk, gewijzigd in Tambocor, en loop nu weer als de brandweer!.

Anneloes | 24-12-2009

Cor,

Ook ik heb een verhoogde rustpols.
Tegen mij zeiden ze ook dat dit over zo gaan maar dat is mooi niet gebeurd. Ablatie gehad in okt 2006 en feb 2008. Ik denk dat ik ermee moet leren leven.:)

jan | email | 22-12-2009

hallo iedereen,

mijn vraag is heeft iemand ervaring met selokeen na een ablatie.ik heb in februari 2007 een mislukte ablatie gehad en in febr. 2008 een geslaagde,daarna kon ik geleidelijk mn medicatie afbouwen en dat ging goed tot ik 1 maand zonder medicijnen ben geweest toen kreeg ik weer veel overslagen en loopjes,vooral tijdens het lopen en intensief sporten.na contact met de cardioloog heeft die mij 2x per dag 50 mg seloken voorgeschreven,maar ik word hier wel erg moe en energieloos van.wie heeft hier ervaring mee.

danny | email | 20-12-2009

to Cor
heb in mei ook een longveenablatie ondergaag. Heb dezelfde kenmerken zoals jij. Een hogere rustpols ( die volgens de dokter met verloop van tijd naar beneden gaat gaan)

Arnie | email | 18-12-2009

Beste mensen, ben sportleraar, in 2004 geableerd in St. Antonius te Nieuwegein.
Nog steeds last van extra systole, neem van mij aan helemaal schoon na een ablatie komt zelden voor.
Gelukkig tijdens het sporten minder last

Inge | email | 08-12-2009

Hoi!
Vorige wk op de hartbewaking gelegen.
Hartritmestoornis..ooh wat voelde ik mij beroerd!!
Piek was 220 (valt op zich nog mee dan als ik de verhalen lees overal)
Nu ga ik onderzoeken krijgen, aankomende wk en de week er na.
Hartstikke spannend want ik ben echt doodsbang.
Ik krijg de stoornissen steeds vaker..
Probeer wel rustig te blijven (lukt meestal wel, soms niet) omdat ze me verzekerd hebben dat er geen ''direct'' gevaar is..
Maar toch..ik ben bang..heb wel een dochtertje van 6...
Nou ja, wilde gewoon ff me verhaal kwijt..
Sterkte voor iedereen hier! xxx

cor | 02-12-2009

Ben verleden jaar voor een ablatie geweest. De ingreep is succesvol verlopen. Doe regelmatig aan hardloopwedstrijden en triathlons mee. Merk dat sinds mijn ablatie mijn rustpols hoger is geworden en dat mijn basissnelheid een stuk minder is geworden.
Zijn er duursporters die na een ablatie dezelfde ervaring hebben?

Els | email | 27-11-2009

Ik gebruik nu een half jaar verapamil 240 mg per dag, vanwege wel 10 tot 20 ritmestoringen op een dag.
Naar paar maand kreeg ik de grote capsules niet meer door mijn keel, en ben ze in stukjes gaan snijden.
Toen kreeg ik ook weer regelmatig ritmestoornissen, en een branderig gevoel in de keel en tong.
Heb dit met de cardioloog besproken, het blijkt dat de capsules niet gebroken mogen worden omdat er dan een toxische werking van komt.
Nu krijg ik kleine tabletjes van 80 mg en dan 3 keer per dag innemen, en heb geen ritmestoornissen meer.

cools maurits | email | 23-11-2009

Ik heb sinds 3 jaar sterke hartritmestoornisse.Ik zit op de grens van kalium in mijn bloed.Ik eet nu minder kalium
rijke voeding...en ik ben er bijna vanaf.Er is niet één dokter die dat geloofd...(vroeger 3x per week,nu 1x per maand...sulfiet?)
9 kansen op 10 heb ik het ook van te veel sulfiet in het eten en bv in wijn...
Zijn er soms mensen met dezelfde ervaring.

theo | email | 23-11-2009

voor het zoeken naar herkenning van je eigen probleem, ervaringsverhalen of lotgenotencontact,
kijk eens op: www.hartgenoten.nl

Bieke | email | 23-11-2009

Hoi Wouter,
Mijn verdikking zit anterolateraal. Ik slik geen medicijnen, heb na mijn ablatie geen enkele ritmestoornis meer gehad en voel me super als ik sport. Ik laat me elk jaar volledig onderzoeken: bloed, ecg in rust, inspanningstest, echo, longfunctie en om de twee jaar een MRI. Alles blijft vrijwel gelijk, alleen de verdikking varieert van 13-22mm in 6jaar. Afgelopen keer was deze 17mm. Ik vind het vreemd dat ik geen medicijnen moet slikken en dat ik me minder goed voel als ik niet sport. Als ik sport dan voel ik me echt super, soms wel angstig als ik enge dingen over het Hart heb gelezen. Ook die angst verdwijnt na 20 minuten sport. Vreemd eigenlijk! Ik ben wel blij dat ik jou heb gevonden, want blijkbaar zijn wij de enige die HCM hebben en sporten.
Grtz, Bieke

wouter | email | 22-11-2009

Hoi Bieke,
Ja ik mag sporten maar de cardioloog vond fitnes beter. Ik slik medicijnen,verapamil 240 2 maal per dag.
Hoge dosering dus die ik al slik vanaf mijn 22ste. Sinsdien gaat het veel beter met mij. Weinig beklemming meer. Alleen bij zware inspanning wel. Heb er mee leren leven. Het verbaast mij dat jij nog aan intensieve sport kan doen. Kijk wel uit dat jij je hart niet teveel belast. Als ik verschillende sites bekijk over het hcm gebeuren wordt je er niet vrolijk van. In rotterdam is mij verteld dat mijn verdikking niet verder ging groeien en er oud mee kon worden.Dat heeft mij een professor van hcm in rotterdam mij verteld. De cardioloog van een ander ziekenhuis bestrijd dit, die mij toen vertelde dat ik nog maar 4 weken te leven had. Ik voel bij mij naar ruim 20 jaar geen achteruitgang. Alleen mijn hartritmestoornis is erbij gekomen sins 5 maand geleden. Ben benieuwd of daar wat aan te doen is en wat het voor stoornis is. Dinsdag krijg ik een second opinion. Waar zit jouw verdikking en heb jij nog hartritmestoornis na ablatie? Sterkte gr wouter

Bieke | 22-11-2009

Oh ja, bij mij hadden de hartritmestoornissen niets met die verdikking te maken. Na mijn ablatie heb ik ook NOOIT geen hartritmestoornissen meer gehad.

Bieke | email | 22-11-2009

Hoi Wouter,
Mag jij sporten? Ik sport al vanaf mijn 18de en doe triatlon op vrij intensief niveau. Na mijn ablatie in 2002 kreeg ik ook te horen dat ik HCM had en dat ik moest stoppen met sporten. Een second opinion wees uit dat ik wel een verdikking had/heb die varieert tss 13-22mm en dat ik gewoon mocht sporten. Nu mag ik sporten maar niet aan een te hoge hartslag terwijl dat de jaren daarvoor wel mocht. Ik gebruik geen medicijnen en daarom vind ik het allemaal zo vreemd. Hoe is dat bij jou?

Wouter | email | 21-11-2009

Hoi allemaal, op mijn 18de werd er HCM geconstateerd. Onderin het hart een verdikking op de gunstige plek volgens de cardioloog.Toen 4 jaar lang onderzocht in Zwolle. Kreeg op mijn 22de behoorlijk last van beklemming op de borst, wat ik al op mijn 14de al had meer in geringere mate. Ze hebben toen weer verschillende testjes gedaan en zo ook de MRI erbij. Daar bleek dat het hart ineens overal dik was tot 30mm op sommige plekken. Conclusie volgens cardioloog 4 weken te leven!! Ben toen naar Rotterdam Dijkzigt gegaan en die beste man vertelde mij dat ze in zwolle een fout hebben begaan bij de beoordeling van de MRI. Hij vertelde dat ik gewoon een kleine verdikking had en niet kon verergeren plus dat ik net zo oud als een kon worden! Nu ben ik 41 en heb last van hartritmestoornis wat ik nu zo`n 5 maanden heb. De uitslag in zwolle van de week was dat mijn hart weer dikker is geworden. Heb tegen de nieuwe cardioloog verteld dat dat volgens rotterdam niet kon. Nu gaat hij het nog een keer opnieuw bekijken met een ander cardioloog. Ben benieuwd en als het zo is wat er aan te doen is aan die onregelmatigheid. Ik hou jullie op de hoogte. gr. wouter

Henk | email | 12-11-2009

Alfred,
Ik ben 3x geableerd in de Isala kliniek in Zwolle, ben in februarie gestopt met medicijnen en sport weer volop, af en toe nog een overslagje, maar ik heb weer power.
Het lijkt erop, dat ik dit boek nu eindelijk kan sluiten

Anneloes | email | 02-11-2009

Hoi Jefke,

Ik heb 2x een longvenenablatie ondergaan. de eerste van 3,5 uur en de tweede keer 7,5 uur. Ik ben nu na bijna 2 jaar redelijk klachten vrij. Af en toe een overslag maar dat mag de pret niet drukken.Soms ook een run maar het hart herstelt zelf. Verder gebruik ik geen medicijnen meer (alleen preventief een bloedverdunner. Als je vragen heb t kun je me ook mailen hoor

jefke | email | 31-10-2009

Hallo Iedereen
Ik (30) heb vorige week EFO en ablatie ondergaan in AZ St Jan Brugge... Nog voor de catheters geplaats werden zag men dat ik naar 220 (bij rust ging). Na 4u onderzoek en ableren kreeg ik de dag erna gemeld dat ik eigenlijk ook atriumfibrillatie heb. De AV ablatie zelf, nu 5 dagen geleden, weinig last van. Maar heeft iemand ervaring met longvenen ablatie (ter behandeling van AF). Ik neem nu sotalol 160mg om te proberen... Maar ik ben duizelig, en mijn handen en voeten krijg ik niet meer warm. (ik heb syndroom van Raynaud ook). Dank voor jullie reactie. groetjes

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over