hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

Henk | email | 29-10-2009

Heb nu 3x een ablatie ondergaan, de laatste keer in december 2008.
Het gaat nu prima, dus de moed nooit laten zakken, uiteindelijk kom je er wel vanaf!

Alfred | 25-10-2009

Madelon, waarschijnlijk slik je Betta Blokkers? Dan kom je met sporten helemaal niet meer vooruit! Brobeer eens, im overleg met je arts natuurlijk, Tambocor, dan kun je in elk geval blijven sporten! Veel cardiologen schrijven bij hartritmestoornissen Betta Blokkers voor en houden geen rekening met je sportiviteiten. Succes!

Madelon (31jr) | email | 23-10-2009

Hallo sporters!
Ik heb 3 maanden een ablatie gehad in mijn linker boezem. Ik 'had' het WPW-syndroom.
Sinds 2 weken weer enorm veel overslagen. Ook in rust. Ik durf niet meer te sporten, omdat ik de aanval (ik ging naar 240 p/m) niet druf uit te lokken. Deze week een CT-scan en kalkmeting van mijn hart en aderen gehad, 24-uurs ECG en fietsen. Mijn cardioloog (Frederiks Bronovo) gaf aan dat hij voor mijn ablatie had gezien dat ik zowel de bekende deltagolf in mijn ECG te zien was als overslagen. De ene keer kwamen deze uit de linkerboezem. Dan weer uit de sinusknoop. Hij had verwach dat de overslagen verband hadden met de WPW. Dit is dus helaas niet het geval.
Heeft iemand ervaring met een soortgelijk verhaal. En waar zouden de overslagen op kunnen wijzen. Vast een waslijst...;-) Ik maak me enorm zorgen en vind het wachten tot de uitslag op 16 november zo lang duren! Mensen in mijn omgeving reageren vaak zo laconiek. Aan de buitenkant zie je niets aan me, behalve dat ik altijd moe ben waardoor ik vaak zit te knikkebollen achter mijn PC. Herkent iemand die vermoeidheid.
Alvast bedankt voor jullie reactie!
Groeten, Madelon

Donald | 19-10-2009

bij hcm zijn dus de hartwand(en) te dik? verdikt of maar wat zouden dan normale waarden in mm zijn van een gezond hart, ook wordt er verschil met een sporthart gemaakt dan is een hart ook verdikt schijnbaar is dat niet ongezond?

Anka | 12-10-2009

Hoi Donald,
HCM is het een de cm moeten idd mm zijn anders zou er wel echt iets gruwelijks aan de hand zijn.
Bedankt!

Anka | 12-10-2009

HCM is de afkorting voor Hypertrofische CardioMyopathie. Het wil zeggen dat je hartspier ziekelijk verdikt is, waardoor hij meer moeite moet doen om te pompen, hierdoor is de hartspier verdikt. Bij een sporthart is de hartspier ook verdikt, maar dan is het positief. Blijkbaar is een sporthart moeilijk te onderscheiden van HCM,maar wat ik gelezen heb is dat bij HCM de hartspier in volume blijft toenemen en bij een sporthart niet. Daarom vind ik het raar dat ik ineens HCM zou hebben. Mijn hartspier varieert in dikte.

Donald | 12-10-2009

@anka wat IS HCM? EN ZIJN DE CM GEEN MM ?

Anka | 11-10-2009

Hoi allemaal,
Na elk jaar een volledige check up bij de cardioloog (inspanningstest, echo, ECG, om het jaar een MRI, bloedprikken) hoorde ik dit jaar ineens dat ik HCM zou hebben. In 2002 ben ik geableerd, De hartritmestoornis die ik had, werd zeker niet uitgelokt door die verdikte hartspier. Normaal bij HCM krijg je hartritmestoornissen in één van de kamers, maar bij mij was dat in de andere.Ik ben bijna 40 jaar, heb al heel wat fietswedstrijden, triatlons en loopwedstrijden gedaan. Elk jaar viel die verdikte hartspier wel op, maar het was altijd goed nieuws: ik mocht er weer een jaar aanplakken. Volgens de ene cardioloog kan ik blijven sporten (het gevaar van HCM neemt af met de jaren, maar het risico van dichtslibben neemt toe)en de andere heeft zijn twijfels. Wat ik raar vind, is dat HCM de hartspier verdikt. Bij mij is hij in januari 13cm en in juli (als ik veel duurtrainingen heb) tussen de 17 en 22 cm. Wie heeft er ook een ``hartafwijking`` of heeft er ervaring met HCM?

Alberto | 06-10-2009

Hallo Rogier,
Het is al weer een paar maanden geleden dat ik wat van je gelezen heb (jouw laatste bericht was van 03-06-2009) en ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Ik heb begrepen dat je 2 ablaties achter de rug hebt en weer opgaat voor een 3e. Ik zelf heb ook 2 ablaties achter de rug en overweeg toch ook weer een 3e. Net weer 2 cardioversies achter de rug, dus dat schiet ook niet op. Een collega langeafstandloper, ook met boezemfibrilleren, heeft pas voor de 2e keer een ablsatie ondergaan in het UMC te Utrecht (Dr. Loh) en schijnt er nu toch daadwerkelijk van af te zijn. Heeft iemand misschien ook ervaring met het UMC (dr. Loh). Ikzelf ben 2x geableerd in het AMC en heb daar geen hoge pet van op! (diverse fouten). Hoop wat van je te horen Rogier!

Rachel | 02-10-2009

Hi,

De afgelopen 2 weken merk ik dat mijn hartslag aan het begin van een training enorm snel stijgt en heel 'schokkerig' reageert op wat ik doe. Na de eerste passen zit mijn hartslag direct op 170.(Mijn max is 195.) Als ik dan weer even ga wandelen, zakt hij binnen 10 sec naar 120. Dit gaat zo een minuut of 10 door waarna alles weer normaal verloopt en ik een prima training uitloop.

Tijdens het lopen (dus ook aan het begin) voel ik me verder prima. Geen versnelde ademhaling, nergens pijn. Ik haal me wel in mijn hoofd dat ik af en toe lichte steken voel in mijn borst na een training, maar dat komt vast door stress/zorgen. Op rustmomenten draag ik soms mijn hartslagmeter ter controle, maar die laat niks raars zien. (Ook niet als ik wel denk steken te voelen.)

1,5 jaar geleden heb ik een cardiologische screening gehad ivm een hele lage rusthartslag. Daar is toen ook niks geks uitgekomen.

Herkent iemand dit? Ik vraag me zelf af of het te maken kan hebben met een flinke toename van mijn trainingsintensiteit, na een lange periode van blessureleed. Ik loop nu 4x per week een uur.

O ja, ben 28.

inge | 18-09-2009

@valene : ik denk dat heel veel mensen die hier reageren iets in die zin hebben meegemaakt.
stellen de dokters geen verder onderzoek voor, geen electrofysiologisch onderzoek of zo (waarbij ze via de lies in het hart gaan kijken om de 'de boosdoener' op te sporen)?

valene | email | 16-09-2009

Dag, mijn dochter van 15 leidt aan hartrythmestoornissen sinds januari . Haar hart gaat tot 170 als ze stapt een tiental min, zij heeft een coronographie gehad en ze zien niks en de holtermonitoring toont meerdere pik tot 180 zonder inspanning.. Emcomcor verdaagt ze helemaal niet en valt constant in slaap. Heeft iemend hetzelfde meegemaakt ??
Groetjes

Pieter | 07-09-2009

Hallo. Ik had al enige jaren last van hartritme stoornissen toen ik op 25 aug 2008 een hartstilstand kreeg.Ik ben zoals ze dat noemen met succes gereanimeerd. Thans ben ik regelmatig onder behandeling bij een acupuncturiste en ben zo goed als helemaal van de ritmestoring af. Het werkt heel erg goed. Zij heeft geconstateerd dat het bij mij heel veel te maken heeft met voeding. Scherpe stoffen als o.a. kerrie en sambal en vele andere, alsook alcohol en tonic zijn echte aanjagers. Ik ben intussen weer volledig aan het werk en geniet van elke dag maar doe het nu wel wat rustiger aan.

Jazz | email | 26-08-2009

@ Anneloes: Jah, je hebt gelijk ... Vandaag is het al VEEL minder ^-^
Hij is wel nog een beetje hoger dan normaal.

Anneloes | 25-08-2009

Hoi Jazz,

Ja dit is heel normaal en het duurt gemiddeld 6 weken voordat het over is. Je zal zien dat het steeds minder wordt.

Sterkte ermee!

Jazz | email | 25-08-2009

Hoi,

Ik ben een jongen van 18, en heb vandaag een ablatie ondergaan (AV-nodale re-entry tachycardie).
Ze hebben het probleem gelokaliseerd, en, volgens de artsen weggebrand gekregen.
Nu ben ik terug thuis, maar ik heb steeds last van een hart dat precies op de verkeerde plek klopt en heel vaak overslaat. Is dit normaal? =/
Mijn moeder heeft mijn bloeddruk genomen en die is perfect, ondanks het vervelende gevoel ...
Hoe kan dit?

Irma | email | 22-08-2009

Ook ik ben al heel lang bekend, met hartritmestoornissen.
Gebruik Inderal 40 mg, 3 x daags,
maar vaak komen er aanvallen tussendoor. Ik krijg ze nooit bij inspanning, maar altijd in rust. Ook vaak 's nachts, na akelig dromen. .
Een aantal keren naar de E.H.B.O. geweest, waar men via infuus een betablokker inspuit, waarna in 10 minuten de ritmestoornissen weer over zijn. Mijn bloeddruk is altijd goed (met en zonder aanvallen)
Als een aanval lang duurt, word ik helemaal klam en duizelig. Mijn hartslag in rust is 68 p.m, tijdens een aanval, tussen de 216- tot 234 p.m. Ook heb ik enkele keren een aanval gekregen, na bukken.
Bij mij is na onderzoek ontdekt, dat ik orthodrome cirkeltachycardien heb bij een links gelegen extra verbinding.
Mij is ook het voorstel gedaan, om een ablatie te laten uitvoeren.
Door het gebruik van Inderal ben ik erg moe, heb veel last van overslagen, of een soort aanzetje tot ritmestoornissen, die gelukkig niet altijd doorzetten. Ik heb ook Sotalol (Sotacor) geprobeerd, maar daar kreeg ik juist meer ritmestoornissen van. Weet iemand of de afwijking die ik heb AF is, of heeft iemand iets soortgelijks. Alle info is welkom.

Alvast bedankt!

danny | email | 04-08-2009

Verleden week op CTtl geweest in UZ jette. Alles was ok. Holter was ok. Enigste dat ik nog heb is dat mijn hartslag in rust nog steeds tussen de 70 en de 80 is. Tijdens inspanningen is alles normaal. voel me ook goed. Dokter zei dat mijn hartslag in rust nog zou dalen met de tijd.
Toch de moeite waard van die ablatie te hebben laten doen.

Wil | email | 25-07-2009

Hallo allemaal;

Sinds 2 jaar last van overslagen;geconstateerd tijdens een pijnbehandeling mei 2008.Na een inspanningstest, echo en dragen van een 24-uurs holter (met een registratie van 20.000 overslagen) had ik de keuze naar Eindhoven of Maastricht te gaan.Last had ik vooral van inspanningstekort en moeheid. In Eindhoven werd geadviseerd met medicijnen proberen. Deze medicijnen veroorzaakten duizeligheid, meer moeheid. Ik kreeg sotalol aansluitend; dit kon ik goed verdragen. Na een controle afspraak in Sittard werd ik doorgestuurd naar Maastricht. Ook hier weer een holter, de echo, etc.De ablatie heb ik gisteren gehad, maar tijdens de ingreep waren er te weinig stoornissen om met nauwkeurigheid te behandelen. Ik kreeg het advies om verder te gaan met de medicatie. In overleg met de arts besluit ik voorlopig geen medicatie te nemen om te ervaren wat mijn hart doet. Ik heb een hele periode erg gestrest gewerkt en volgens mij ligt daar een grote oorzaak van de hartritmestoornissen. Indien de stoornissen vaker terugkomen, kan ik weer met de medicijnen beginnen.
Ik heb in elk geval geleerd dat teveel stress vermeden moet worden.
Dus, we zien wel hoe het verder gaat.

Wil.

angelique | 21-07-2009

hallo ik ben 29 jaar en heb sinds 3 jaar heel veel last van overslagen ik wordt er ook gek van maar net zoals jullie ben ik ook al door drie cardiologen onderzocht en die zeiden ook allemaal hetzelfde je wordt er 120 mee! ik heb ze iedere dag en soms uren achter elkaar wel 5 a 6 per minuut.

rita | email | 21-07-2009

ook ik heb last van voorkamerfibrillatie , soms heb ik weken geen last , het rare is dat ik zo een aanval krijg bij spanning of angst , en adrealine aanmaak , mijn hart klopt meestal dan ook zeer langzaam en onregelmatig of juist snel en onregelmatig , het duurt , neem tambocor en sotalex en ben bij dr brugada in behandeling , deze zegt nu om te overwegen , om de boosdoeners te laten wegbranden of vriezen , maar ik heb heel veel angst, heeft iemand ervaring en komt het terug of niet , ik vind het een akelig gevoel als ik het krijg

danny | email | 17-07-2009

is nu bijna een maand geleden dat ze na een 6 uur durende longveenablatie en 2 weken daarop een cardioversie hebben uitgevoerd. Alles weer normaal. inspanningen zijn perfect. Weer volop fietsen en poweren. Voel me soms nog onzeker bij de kalme momenten. Voel of denk dat ik ies voel dat op een extra klopje lijkt. Heb wel al gestopt met constant mijn polsslag te testen; Werd een fobie. Nu nog aan de cipralan. Binne n2 weken weet ik of ik er nog effe moet mee doorgaan.

inge | 04-07-2009

@ els : ja, thee heeft een vergelijkbaar effect als koffie, alleen dan in wat mindere mate. in koffie zit caféine, in thee théine, dat is dichte familie van elkaar, maar théine werkt minder sterk 'opjagend'.

ik mag zelf ook absoluut geen koffie meer, jammer genoeg. heb het enkele weken na mijn ablatie stilletjes aan weer geprobeerd maar moest er na een week echt mee stoppen, het ging helemaal de verkeerde kant uit.

hier dus alleen nog caféinevrij, jammer genoeg - ik mis het nog steeds.

wanda | email | 03-07-2009

heb 3 dagen geleden ablatie gehad in nieuwegein via de longader
voel me nog een beetje moe en heb af en toe dat ik nog wat voel.de ablatie was zonder roesje maar het is wel te doen.
hoop dat ik er nu vanaf ben want je word er heel onzeker van.
mijn advies is wel voor mensen die ook boezemfiblireren hebben
een ablatie is het overwegen waard want die
medicijnen word je ook niet vrolijk van.
ben in nieuwegein trouwens ook heel goed begeleid .nu maar afwachten.

Els | email | 29-06-2009

Bert:
Heb je dan ook medicijnen gehad.
Ik drink veel thee iedere dag en wist niet dat het slecht was.
Mijn medicijnen helpen niet altijd, soms heb ik storingen vooral bij inspanning.

Bert Overbeek | email | 29-06-2009

Beste allemaal, ik ben twee jaar verder en heb aanzienlijk minder stoornissen. Soms een overslag, maar ik heb de boel rustig gekregen door te stoppen met koffie en thee en het alcoholgebruik duchtig te matigen. Maximaal 2 consumpties. Teveel eten en te laat eten heeft ook negatieve effecten. De thee laat ik gepaard gaan met melk.
Stress, met name computerstress heeft ook een effect. De snelle bewegingen die je ogen maken bij het scrollen.
Ik zelf heb een erg snelle geest, dat kan invloed hebben.
Maar alles is een stuk rustiger geworden.

Els | email | 13-06-2009

Inge:
Bedankt voor de tip, dan wacht ik met de meidoorncapsules tot 9 juli iniedergeval.
Want dan moet ik terug komen bij de specialist.
Ik ga de tablet die ik nu heb wel innemen voor concours.
Want het heeft mij vorige week geholpen.
Ik kreeg een storing toen ik aan het paardrijden was en werd ook direkt weer terug gezet op een normale hartslag.

inge | 12-06-2009

@els : meidoorncapsules zou ik niet zomaar op eigen houtje combineren met gewone medicatie, er zitten wel degelijk aktieve stoffen in die mekaar zouden kunnen tegenwerken of juist versterken en dat is in het geval van hartmedicatie toch nogal griezelig.
toch best even navragen bij je arts.

danny | email | 11-06-2009

is nu ongeveer 2 weken geleden dat ik een lonveenablatie heb ondergaan; eerste week was ok. en de eerste dagen van inspanning ook. Dinsdag heb ik plotseling na een kalme training thuis een versneld hartritme gehad en is tot nu toe. (Donderdag) nog niet gestopt. 1120 a 130 slagen/minuut. ben terug naar ziekenhuis geweest en heb Flutter. Zolang ik beweeg heb ik niet te veel last maar wanneer ik s avonds stilzit voel ik dat geweldig. Al het tegen dinsdag niet stopt(moet nu medicatie nemen) dan gaan ze er effe stroom op zetten. benieuwd.

Els | email | 10-06-2009

Bianca:
Mijn hartslag kan van normaal zomaar naar 175 gaan, en bij inspanning bv. het paardrijden nog hoger.
Mijn hart slaat dan op hol, het paard niet maar ikzelf.
Moet ik de arts dan eerst vragen of ik de meidoorncapsules kan innemen bij de medicijnen.
Want ik heb verapamil 240.1 maal per dag.

Bianca | 10-06-2009

Hoi Els,
Ik heb de vloeibare meidoorn/Craetegus gebruikt en het heeft mij wel geholpen bij mijn hartoverslagen. Met hartritmestoornissen heb je volgens mij echte medicijnen (betablokkers) nodig. Maar volgens mij bedoel je ook hartoverslagen, gezien de arts zegt dat je er maar mee moet leren leven. Nog een tip! Gebruik de Rescue van de Bach bloesem er naast. Het geeft je wat rust, want angst is ook een opwekker van hartoverslagen.
Succes! x Bianca

Danny | email | 07-06-2009

Voila. Ben nu al een week verder na mijn longveen-ablatie. Ben wel 6 uur onder narcose geweest. Volgens Dr Brugada was de ingreep geslaagd. Ik kon de eerste maand nog wel eens stoornissen krijgen maar hij was zeer optimistisch. Ga morgen voor de eerste keer weer der tegenaan. Vandaag wel een kort storingske gehad van enkele seconden. voor de rest alles ok.

Els | email | 06-06-2009

Ik heb soms wel 20 ritmestoringen op 1 dag.
En heb er al jaren last van.
In het begin was het nog niet zo vaak, maar door de jaren heen steeds vaker.
Had al meerdere keren onderzoek gehad bij de specialist, en moest er maar mee leven zo.
Maar heb toch weer nieuwe onderzoeken gehad en heb nu medicijnen gekregen nl.
verapamil 240 mg.
Ze helpen mij iets, maar nog niet voldoende.
Als ik mij fanatiek aan het inspannen ben met mijn paarden krijg ik toch weer storingen.
Nu denk ik erover om eens meidoorncapsules te gebruiken, heeft iemand er ervaringen mee met deze capsules.
Ik moet 9 juli weer terug komen bij de specialist.

Rogier | email | 03-06-2009

Jean-Pierre; Ik ben nu 2 keer geableerd en een derde ablatie is aanstaande. Wat het sporten betreft, na mijn laatste ablatie op 31 maart jl. werd mij uitdrukkelijk gezegd dat ik na 1 week vooral weer moest gaan sporten, 1 week na mijn ontslag welteverstaan 2 dagen na de operatie. Ik heb dat gedaan en ik kan alleen maar zeggen dat dat probleemloos gaat. Ik loop veel hard en het blijkt dat er niet veel conditie-verlies is. Wel rustig beginnen, maar na 2 weken kon ik weer makkelijk een duurloop van 15 km aan. Gewoon doen dus, maar wel kijken hoe het gaat, dat gaat automatisch.

Rogier | email | 03-06-2009

12 mei controle gehad bij Prof. Duytschaever in Gent. Het ging allemaal perfect en ik kon stoppen met het slikken van Tambocor s'avonds. Op de woensdag voor hemelvaartsdag werd ik wakker met een hartritmestoornis (atriumflutter), na het innemen van mijn medicatie was deze na 1,5 uur verdwenen. Echter om 17.00 uur s'middags kreeg ik wederom een atriumflutter, op Hemelvaartsdag was deze nog niet over, waarna ik opgenomen werd in het ziekenhuis. Na een cardioversie was alles weer goed, wel kreeg ik de boodschap mee dat ik wederom gebaleerd moest worden. Een tegenvaller, maar wat moet dat moet. Dinsdag 26 mei werd ik wederom wakker met een atriumflutter en ook nu is er een cardioversie uitgevoerd. Wel ben ik weer begonnen met het innemen van Tambocor in de avond. Afgelopen zaterdag ook een atriumflutter gehad, deze verdween spontaan na 1,5 uur. Al met al een zeer hartnekkig probleem, ik baal dat er weer een nieuwe ablatie nodig is, maar toch ga ik daarvoor. Voel me voor de rest niet slecht en op 13 juni a.s. loop ik de halve Marathon van Zwolle. Ondanks alle ritmestoornissen gaat het hardlopen geweldig en zijn afstanden van 15 km of meer totaal geen probleem.

Elke | 01-06-2009

Hallo,
Ik ben volledig onderzocht en blijk nu een verdikking (22mm) op mijn hartspier te hebben. Eerst werd er aan HCM gedacht, omdat ik hartritmestoornissen heb gehad. Maar nu blijken die ritmestoornissen niets met die verdikking te maken te hebben en denken ze ook niet dat het HCM is. Ik train 20-25u per week en heb enkel last van wat overslagen (vooral als ik ziek ga worden) Nu heb ik een speciale echo laten maken (strenght) waarop ze het verdikkinkje kunnen zien. Of eht mee samentrekt of niet. Over een maand krijg ik pas de uitslag, maar volgens mijn cardioloog maakt het niet uit. Ik mag gewoon blijven sporten. Vroeger dacht men dat je bij HCM geen inspanning mag doen, maar dat blijkt achterhaald te zijn. Is er iemand met HCM of weet iemand hier iets meer van?

Jean-Pierre | email | 30-05-2009

Heb nu voor de derde keer een ablatie laten uitvoeren en heb nu de indruk dat ik er werkelijk vanaf ben.....maar vraag mij af of er mensen zijn die ervaring hebben in het nadien opbouwen van hun sportprestaties...ik ben een fietser.....twee weken geleden werd de ablatie uitgevoerd en ben intussen 3 keer gaan fietsen....de eerste keer ( na één week dus..) 25 km, de dag erop 40km en gisteren ( nog een week later ) 30km...de eerste 2 keer heb ik heel rustig gefietst hartslag niet hoger dan 120 maar eerder 105 a 110...en totaal geen last gehad ( een hemels geschenk! ) gisteren was ik al wat forsiger tussen de 130 en 140, maar kreeg dan wel af en toe een stoornisje, piekjes van 180 die snel weer verdwenen...heeft hier iemand ervaring mee? De revalidatie zou +/- 3 maanden duren....Ik zou niet graag hervallen...maar 3 maanden niet fietsen in deze periode van het jaar zou niet leuk zijn....Heb pas afspraak met m'n dokter binnen 14 dagen en kan hem moeilijk bereiken....Van mijn huisarts mag ik fietsen met mate....maar had graag enige respons van mensen met ervaringen na een ablatie en het opbouwen van hun favoriete sport. Alvast bedankt!
Jean-Pierre

miranda | email | 21-05-2009

Hoi Rumeyda, het gaat nu heel goed met me. ik heb op 24 februari mijn 4de ablatiebehandeling gehad in zwolle door dokter oyang dat is een cardioloog die eens in de zoveel tijd in zwolle komt om alle moeilijke ritmestoornissen op te lossen , ze hebben toen bij mij 2 verschillende ritmestoornissen weggebrand op 2 verschillende plekken, nu lijkt het weg te zijn allen heb ik nog te trage ritmes waardoor ik dagen achter elkaar erg misselijk ben en allen maar moet overgeven ,dan blijkt dat ik een pacemakerritme heb en mijn bloeddruk veel te laag is, hoe dat komt is nog maar de vraag, maar de te snelle ritmes zijn nu wel weg, je moet wel een beetje vertrouwen krijgen in de pacemaker en dat gaat bij mij de ene dag beter dan de ander omdat mijn hartslag zonder aanwijsbare reden gewoon weer veel te laag word, maar goed we gaan er van uit dat het nu goed blijft gaan ,pluk de dag, en genieten van elke dag dat het goed gaat, zo ga je wel leven na een hartstilstandals je 39 bent, je hebt het gevoel dat je in een extra tijd loopt dus daar moet je dan maar van genieten, groet Miranda Veldscholten

sandy | 19-05-2009

ps....

Heb trouwens 2 jaar geleden onderzoeken gehad.. fietstesten echo en cardioloog zei dat ik VES had.
Wat ik omschreef als "iedere slag een terugkomslag" is een nieuwe kwaal van de aflopen anderhalf jaar......

groetjes!

sandy | email | 19-05-2009

Hallo allemaal,
Ik heb ook een ritme-overslag..
de ene keer is er twee slagen niks en dan komt ie boem boem boem heel hard met een "terugkomslag" terug... en dit zo'n 3 uur achter elkaar non stop!
De andere keer is m'n hartslag vrij laag ( zo lijkt het ) maar is eigenlijk elke slag dat hij slaat zo'n harde "terugkom"slag!
Ik wordt er heel moe duizelig en angstig van!
Wie herkent dit en weet misschien een oplossing?
mvg Sandy

Rumeyda | email | 15-05-2009

Hoi Miranda Veldscholten,

Allereerst wil ik je vragen hoe het nu met je is.Je hebt ook een pacemaker zo te lezen.Hoe ga je daarmee om en hoe traag was jou hartslag waardoor je een pacemaker moest?En ben je ondertussen al geableerd of heb je daar van afgezien? Ik ben 30 jaar en ben al ruim 2 jaar in het bezit van een pacemaker.Kreeg ook na een ablatie een trage hartslag.Mijn hartritme zakte naar 18 ofzo.Het was zo akelig. Ik hoop dat je je nu beter voelt.Laat wat horen als je dit leest.

Groetjes Rumeyda

Rogier | email | 13-05-2009

@Liesbeth en anderen; Bij mij is het zeker zo dat afvallen, door normaal te eten en door veel te sporten. er voor zorgt dat de hatritmestoornissen nu wegblijven, in combinatie met de 2 uitgevoerde ablaties uiteraard. Mijn chirurg heeft benadrukt dat afvallen en bewegen uitstekend helpt bij het oplossen van de hartritmeproblemen. Echter dit geldt zeker niet voor iedereen, een nuance is dus zeker op zijn plaats. Liesbeth, ik snap heel goed wat je zegt, echter wat je hier poneert is wel heel erg kort door de bocht. Hartritmeproblemen kennen vaak meer dan 1 oorzaak en daar ga jij in je reactie aan voorbij, toch jammer.

liesbeth | email | 13-05-2009

hebben jullie het verhaal van leo cornelis ( www.hartoverslag.TK) gelezen? Ontzettend vaak zit er in ons voedsel, in wat we naar binnenkrijgen iets waar ons lijf niet goed op reageert. het is de moeite waard eens een poging te doen om zelf achter de verstorende factoren te komen.Je kunt het in elk geval proberen..De verstorende factor: de histamine, veroorzaakt allerlei ongein: hartritmestoornis,"reume",allergische reacties. let op wat je eet, vermijd alle ingredienten die de voedingsmiddelen industrie zo graag toevoegt, en de kans is groot dat je je eiegn oplossinhg vindt! Echt, de voedingsmiddelenindustrie wil verkopen, en voegt daartoe alle mogelijke dingen toe, kleurstoffen, conserveermiddelen etc etc. lef eens een week zonder die troep, het is best mogelijk, maar alle kantenklare dingen moet je echt wantrouwen, en denken: eten koken kan ik zelf ook nog wel!

manolya | email | 13-05-2009

Hai mensen, ik ben een meidje van 26 jaar en sportdocent sporte altijd me werk en prive, plots afgelopen week kreeg ik ook een op holgeslagen hart wou niet meer naar beneden gaan met vloeibare medicatie idd via infuus ik heb dit nog nooit gehad was mega bang, maar goed ik ben een week nog steeds best duizelig beetje eng zeg maar, ik heb een bloed onderzoek gedaan fietstest hart film gemaakt alles was in orde, heb 24 uur met een holder kastje gelopen daar krijg ik nog de uitslag van heel vaag vooral omdat ze zeggen dat ik een koortsluiting heb gehad, weten niet de oorzaak (stress)? en dat het iedereen kan overkomen, maar ben wel bang nu eigenlijk dat het weer gebeurd vond het een hele nare ervaring...

Rogier | email | 12-05-2009

Vandaag mijn eerste controle in Gent gehad na de ablatie op 31 maart jl. Het gaat zoals gezegd erg goed met mij Professor Duytschaever was ook blij dit te horen en gaf aan veel vertrouwen te hebben in het welslagen van de ingreep. Ik had gehoopt te kunnen stoppen met de medicatie, helaas is het nog niet zover, omdat de operatie minder dan 2 maanden geleden heeft plaatsgevonden. Het enige wat vanaf nu wijzigt is de dosering Tambocor, in plaats van 2 x per dag 100mg, is dat vanaf nu 1 x per dag 100mg geworden. De rest van de medicatie blijft gelijk, in ieder geval tot aan de volgende controle-afspraak op 4 augustus a.s. Ik ben tevreden en blij dat het zo goed gaat en ook dat ik mag blijven hardlopen!

Donald | 11-05-2009

@FI je heb gelijk je moet niet te voorzichtig gaan wordenmet sporten ben zelf een stuk houder 57 en heb soort gelijke klachten sinds een ca 5 jaar maar doe nog intensief sporten mag ook gewoon van de cardioloog,gebruik wel 75 mg selokeen en ascal 38 min of meer preventief het is zelfs zo bij mij al klinkt dat bij sommige raar bij aanval BF bij een aanval ga ik rustig sporten en het gaat altijd over na ca 10a15 minuten dus aan ablatie denk ik nog niet.

Rogier | email | 08-05-2009

Danny, ik snap dat je zenuwachtig bent, maar ik heb de ablaties niet als vervelend ervaren. Bij mij scheelde het aanzienlijk dat ik onder narcose geableerd ben. Bij mij zijn er dus 2 ablaties nodig geweest en zoals al eerder gemeld lijkt het erop dat alles nu goed is. Ik wens je veel sterkte, 100% kan geen arts je geven, maar ik hoop voor jou dat het gaat helpen.

danny | email | 07-05-2009

hello Stef. Moet op 28 mei een ablatie ondergaan. Voel mij niet echt op mijn gemak als ik op t ent kijk naar die vele negatieve reacties.

Marcel | 07-05-2009

@karin
Ik heb last van AV(N)RT en er wordt binnenkort een ablatie verricht. Tijdens het hardlopen krijg ik vrij frequent last van hartkloppingen van +220, maar er is geen werkelijke regelmaat in wanneer het optreedt en ik weet geen truc om de klachten te beperken. Wel ben ik me vooral gaan richten op de lange, langzame duurlopen omdat de klachten dan vrijwel nooit optreden. Wedstrijden, tempo- en intensieve intervaltrainingen leiden ertoe dat ik vrijwel constant gehurkt in de berm zit en moet afwachten tot de hartkloppingen (vaak na ca. 5-10 min) weer verdwijnen. Erg hinderlijk. Betablokkers vonden de artsen geen goede optie gezien mijn leeftijd (25) en de intensiteit waarop ik sport.

Rogier | email | 07-05-2009

Goed te merken dat er meerdere mensen op dit forum verhalen over hun geslaagde ablatie. Afgelopen maandag- op dinsdagnacht de bevrijdingsestafette gelopen van Wageningen naar Zwolle. Het was weer prima met de rikketik en merk nu dat ik me er eigenlijk totaal geen zorgen meer over maak. Afgelopen nacht had ik even het gevoel dat ik weer een ritmestoornis kreeg, maar even zo snel was dat gevoel weer verdwenen. Ik ben ongelofelijk blij en gelukkig en mijn hartslag tijdens het lopen komt niet meer boven de 140 slagen per minuut uit. Terwijl deze voor de laatste ablatie al snel op 160 slagen p/m zat. Het blijft spannend wat er gaat gebeuren na het stoppen met de medicatie. Afwachten, maar voorlopig gaat het goed.

Fi | 07-05-2009

Hoi Karin,

Zelf ben ik 19, vrouw, atlete en heb ook al jaren last van hartritmestoornissen.
Boezemfibrileren/paroxsysmale tachiecadieaanvallen. Ik kan gewoon blijven doorsporten, maar wel op gevoel optijd stoppen. Zo kwam het voor dat ik een aantal km voor de finish van de halve marathon extreem last kreeg en benauwd en duizelig over de finish kwam. Wel met een eindsprint, maar echt goed voelde het niet. Ik ben wel een aantal keren KO gegaan, maar ik kan er geen hartstilstand van krijgen. Betablockers zijn ook geen optie ivm het vele sporten. Ik zou gewoon goed luisteren naar je lichaam en optijd stoppen als je er last van hebt. Hetgeen je wel voor moet oppassen, is dat je niet TE voorzichtig wordt en het sporten uit de weg gaat, want dat is nou juist goed voor het hart! Ik zou de ablatie zo lang mogelijk uitstellen natuurlijk. Kijk het gewoon aan, en zolang alles goed gaat en ej klachten niet verergeren door het sporten dan kun je gewoon op die wijze doorgaan. Dat doe ik ook:)

Karin | email | 05-05-2009

beste forum-lezers,

Twee jaar geleden kreeg ik voor het eerst last van enorm hoge hartslagen. Het WPW-syndroom werd vastgesteld. De cardioloog gaf aan dat hardlopen geen kwaad kon, maar dat ik bij meer klachten een ablatie zou kunnen overwegen. Ik heb al heel wat van jullie ervaringsverhalen doorgelezen van mensen die ablatie of andere behandelingen hebben ondergaan. Ik kom hier echter niet tegen of er hardlopers zijn die onder de gegeven omstandigheden blijven hardlopen. Zelf sta ik nl. niet te springen om zo'n ingreep, en ben dus zoekende naar een modus om te kunnen blijven hardlopen en de klachten beperkt te houden (passende training, geen koffie, geen alcohol etc). Zijn er tips te geven?

Anneloes | 02-05-2009

Alberto,

Ook ik ben geholpen dmv een vriesablatie.
Ik ben geopereerd door Prof. Jordeans in het EMC Rotterdam

Gr Anneloes

inge | 02-05-2009

@alberto : ik ben, net als Rogier, door Duytschaever geableerd. een tamelijk riskante klus omdat de haard vlakbij de AV-knoop lag - om die reden is het ook met vriesablatie gebeurd.

Alberto | 02-05-2009

Hallo Rogier, Inge en Anneloes,
In elk geval gefeliciteerd Rogier dat het nog steeds goed met je gaat, hopelijk ook na het stoppen met je medicijnen. Van Inge, Anneloes en eventueel meerdere personen waarbij de operatie geslaagd is, zou ik graag willen weten waar en door wie zij geopereerd zijn. ikzelf heb de ablatie in het AMC door dokter Dekker ondergaan en heb echt géén hoge pet op van die man.
Verder iedereen veel loopplezier toegewenst. Het is nu eenmaal een (goede)verslaving als je er ooit mee begonnen bent!!

inge | 01-05-2009

@alberto : dan moet je hier in dit topic toch echt eens een heel stuk verder teruglezen, dan zal je zien dat er ivm. ablatie toch ook heel wat positiefs te melden is.

bij mij heeft het bv. wel goed geholpen (3 jaar terug geableerd), wat natuurlijk niet wil zeggen dat het probleem nooit zou kunnen terugkomen, maar dat zien we dan wel weer.

Rogier | email | 30-04-2009

Alberto,

Nu 4 weken na de operatie gaat het nog steeds uitstekend, afgelopen zaterdag 2,5 uur een enkelpartij getennisd. En vanavond een zware interval looptraining gehad. Geen centje pijn en dus geen last. Vooral het herstel is fenomenaal. Ik begin steeds meer te geloven dat ik er vanaf ben. Uiteraard snap ik dat jij nog niet overtuigd ben en iedere patiënt is anders. Ik voel me beter en beter en hoop dat dit zich doorzet.

Anneloes | 29-04-2009

Hey Alberto,

Jij vroeg om mensen waar een ablatie wel geholpen heeft. Nou het lijkt erop dat hij bij mij wel geholpen heeft. Weliswaar in 2x maar ik mag niet echt mopperen denk ik. Ik ben in feb 2008 voor de 2de keer geholpen en tot nu toe gaat het best wel goed. Af en toe een run maar dat herstelt het hart zelf binnen enkele seconden. En daar is het allemaal om te doen geweest he.
Nou ik hoop dat je dit een positief verhaal vindt.
Sterkte ermee verder

M. R. | 28-04-2009

dag allemaal, ik ben een jongen van 18 en heb sinds vorige week hartritmestoornissen ondervonden. Mijn huisdokter heeft me onmidddellijk Sotalex voorgeschreven want mijn hart ging veel te snel in rust (120/min). eens ik de pilletjes innam ging mijn hart rustigger kloppen, maar de bloeddruk is immens gedaald, ik hoop dat er binnen 2 à 3 weken een verbetering te zien is, want ik moet nu afbouwen, ik hoop dat mijn hart nu normaal blijft kloppen, en niet terug versneld na het stopzetten van de behandeling. De eerste dagen had ik eerlijk gezegt wel bang om in slaap te vallen met de gedachte van "wordt ik wel terug wakker morgevroeg". groetjes en veel beterschap aan iedereen

M. R. | 28-04-2009

dag allemaal, ik ben een jongen van 18 en heb sinds vorige week hartritmestoornissen ondervonden. Mijn huisdokter heeft me onmidddellijk Sotalex voorgeschreven want mijn hart ging veel te snel in rust (120/min). eens ik de pilletjes innam ging mijn hart rustigger kloppen, maar de bloeddruk is immens gedaald, ik hoop dat er binnen 2 à 3 weken een verbetering te zien is, want ik moet nu afbouwen, ik hoop dat mijn hart nu normaal blijft kloppen, en niet terug versneld na het stopzetten van de behandeling. De eerste dagen had ik eerlijk gezegt wel bang om in slaap te vallen met de gedachte van "wordt ik wel terug wakker morgevroeg". groetjes en veel beterschap aan iedereen

Alberto | 27-04-2009

Oké Rogier, hartelijk dank voor je advies, maar ik wacht eerst de resultaten bij jou even af. Ik heb me al vaker blij gemaakt met een dode mus. Er zijn weinig mensen waar de ingreep (ablatie) daadwerkelijk geholpen heeft. Laten die zich eens melden!
Groeten en hopelijk lukt het bij jou.

Rogier | email | 20-04-2009

Alberto,

Uiteraard houd ik je op de hoogte, het gaat nog steeds erg goed, nu bijna 3 weken na de operatie. Afgelopen zaterdag 2 wedstrijden getennisd en zondag een wedstrijd hardgelopen van 10 km. Mijn hartslag bleef mooi rustig en ook ik ben erg benieuwd hoe het mij vergaat nadat ik gestopt ben met de medicatie. Ik wens jou veel sterkte en als je de moed hebt kan ik je toch aanraden eens een afspraak te maken met Professor Duytschaever. Hij werkt 4 dagen per week in het St. Jan Ziekenhuis in Brugge en op de dinsdagen werkt hij in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Wel eerst even navragen bij je ziektekostenverzekeraar of deze een contract met deze ziekenhuizen heeft. Veel sterkte!

Alberto | 17-04-2009

Hallo Rogier,
Ik ben benieuwd hoe het verder met je gaat zodra je stopt met de medicijnen!
Hou ons op de hoogte. Zelf heb ik veel last van boezemfibrileren. 2x een ablatie ondergaan in het AMC te Amsterdam door dokter Dekker, maar heeft totaal geen resultaat opgeleverd. Eerder slechter dan beter! Ik heb de moed nu maar opgegeven om voor een 3e keer op te gaan voor een ablatie. Er zitten toch ook nog al wat risico's aan vast! Met medicijnen (3x Tambocor "100" per dag gecombineerd met bloedverdunners "Acenocoumarol" ) kan ik de hartritmestoornis aardig onder controle houden. Ik doe aan langeafstandlopen en loop 15 a 20 km. per dag. Geen wedstrijden meer en dat gaat redelijk goed.
Alleen niet te veel alcohol of koffie drinken, want dan slaat de boel weer op hol en moeten we ons weer melden voor een cardioversie. Hopelijk gaat het met jou beter!
groeten,
Alberto

Rogier | email | 15-04-2009

Op 31 maart jongstleden heb ik in Gent een ablatie ondergaan tegen een atriumflutter, waar ik na mijn vorige ingreep in december 2008 nog last van bleek te hebben. De ingreep heeft al met al ruim 5,5 uur geduurd, maar Professor Duytschaever heeft vakwerk afgeleverd. Wat een geweldige arts! Hij is er nu zeker van dat ik van mijn ritmestoornissen ben verlost, hoewel ook hij natuurlijk geen 100% garantie af kan geven. Dat heeft hij dan ook niet gedaan, wel was hij erg tevreden met het resultaat. Mijn hartslag na de ingreep was helaas nog wel te hoog, 108 slagen per minuut, dit duurde t/m 1 april, toen is middels een cardioversie mijn hart opnieuw in het juiste ritme gebracht. 1 klap was voldoende en dat was een erg goed teken. Op 12 mei a.s. moet ik langskomen voor controle in Gent, tot die tijd slik ik nog steeds mijn medicatie, Metropolol. Lisinopril en Tambocor, daarnaast nog Sintrom als bloedverdunner. Het gaat erg goed nu, afgelopen zaterdag voor het eerst weer getennisd en afgelopen maandag weer een duurloop gedaan van 75 minuten, die ook goed ging. Ik ben benieuwd hoe vanavond de intervaltraining verloopt.

lola borgstein | email | 08-04-2009

ik ben lola borgstein.
sinds mijn 8ste jaar begon bij mij de hartritmestoornis,soms was mijn hartfrequentie wel 230-240.
ik ben in het amc behandeld door dokter clur met sotalol tabl.ik ben later door gestuurd naar het lumc en ik heb in januari 2008 een ablatie behandeling ondergaan daarna geen medicatie meer gebruikt wel bloedverdunners nu zijn de klachten weer terug gekeerd.ik ben laatst nog ingestuurd met de ambulance naar de seh in het amc als ik bijv verkouden ben of ik heb keelpijn nemen de klachten toe. zijn er nog meer mensen die dit herkennen of tips hebben ?

Kayleigh | 28-03-2009

@ Inge,

Je hebt helemaal gelijk. Calendula is goudsbloem. Dank je voor je reactie!

inge | 27-03-2009

@kayleigh : even om misverstanden te voorkomen : crataegus is meidoorn, geen goudsbloem ;-) .

Kayleigh | 26-03-2009

Hoi Mirella,
Bij Etos hebben ze dus écht geen verstand van hartoverslagen ed. Craetegus (zo schrijf je dat) is een aftreksel van de goudbloem en is dus een natuurlijk product. Ik heb het zelf meer dan een jaar met ontzettend goed resultaat gebruikt. Mijn hart deed gewoon, alleen waren de overslagen een heel stuk minder en op een gegeven moment zelfs weg. Mss kun je je in het vervolg beter door een cardioloog laten raadplegen ipv mensen die bij een winkel werken en geen verstand van dit middel hebben (ze verkopen het daar niet eens)Verder is Q10 ook een goed middel om je hart te versterken (of zeggen ze bij Etos dat dat ook niet waar is?)
Voor alle mensen met hartoverslagen: craetegus, visolie en Q10. Dat is wat mijn cardioloog voorschrijft om je hartje sterker te maken.
Succes!
Kayleigh

Kate | 23-03-2009

Hoi Mirella,

Ik ben atlete, 19 jaar en sport heel veel. Ik heb ook al langere tijd last van hartkloppingen. Dit is ook uitgebreidt uitgezocht nadat ik flauw ben gevallen tijdens trainingen en in de stad tijdens de ritmestoornissen.
Ik heb boezemfibrilleren, extra systolen en paroxsysmale tachycardieaanvallen=versneld hartslag tot 200slagen per min. Die overslagen zijn dus extra slagen heet ok wel extra systolen. Deze zijn ind onschuldig, wel vervelend. Ik heb er wel veel last van en bij mij duren de aanvallen soms 3 uur met boezemfibrilleren. Hou het in de gaten, maar ga er niet teveel bij stil staan en denk er niet teveel bij na.
Ik slik zelf geen medicijnen omdat deze niet samen gaan met het vele sporten wat ik doe.
Bovendien is het allemaal chemische troep en zolang je geen hartaanval krijgt ga ik gewoon lkkr door zonder medicijnen!
Succes!

mirella | email | 23-03-2009

graetegus,dat middel lees ik hier dat je kunt gebruiken bij hartoverslagen. Maar bij de etos hebben ze gezegd,mag je niet nemen,gaat je hart nog raarder en onregelmatig van kloppen. Heb al meer mensen gehoord over dit middel,maar raadt het iedereen af. Ik heb ook weleens overslagen,maar de dokter zegt z e zijn onschuldig als je verder niks bij voelt. Heb je er andere klachten bij zoals misselijkheid,zweterigheid of flauwallen ofzo,dan is het reden voor een uitgebreid onderzoek. Ik heb alleen een paar keer per dag overslagen,dus zal wel onschuldig zijn. moet maar op de dokter vertouwen.

Ati | 16-03-2009

@ Neeltje
Hoewel dit een open forum is (je hoeft je niet te registreren) zijn wij allemaal hardlopers. Op een enkeling na, die hier komt via een algemene zoekfunctie. In principe zijn alle discussies hier gerelateerd aan hardlopen, ook deze. Zodoende kunnen de meeste forummers niets met alleen een medisch verhaal. Misschien dat je wat hebt aan Theo's tip. Sterkte met je hart, ik hoop dat je ablatie geslaagd is. Dat lijkt me geen pretje, ook voor niet-hardlopers.

theo | email | 16-03-2009

een goede tip:
kijk www.hartgenoten.nl
hier vind je alle ervaringen over wat voor hart-problemen dan ook, en heel vaak ook nog goede tips

neeltje martha huber | 15-03-2009

Sorry dat ik jebelast hebt met mijn
verhaaltje gezondheid !Pat.
reageerde op de hartrime stoornissen
jammer ?
dat dit je stoorde, alhoewel ik mij afvraagt of dit allemaal hardlopers zijn?
Groetjes van Neeltje
zie hele jongen jongens en oudere mensen ?

Peter | 15-03-2009

@Neeltje, als je niet gaat hardlopen waarom plaats je dan een reactie op een hardloop forum??????

Neeltje Martha Huber | email | 15-03-2009

Hallo Dork.
Wel dat was ik niet van plan
toen ik 37jaar was kreeg ik hartspier ontsteking en altijd een pruttelend hart gehad, ventriculaire ritmestoornissen met boezem fribrileren, erbij de, ontsteking was na 5 jaar zo goed als genezen,
de exstra sysotole zijn nooit weggeweest.dus hoopdat dit nu eens een goed kloppend hart hebt gekregen door de ablatie
ik werk nog steeds bij een Meldpunt en wil daar gewoon mee doorgaan
overigens ben ik 66 jaar
Groetjes van Neeltje

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over