De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

Neeltje Martha Huber | email | 15-03-2009

Hallo Dork.
Wel dat was ik niet van plan
toen ik 37jaar was kreeg ik hartspier ontsteking en altijd een pruttelend hart gehad, ventriculaire ritmestoornissen met boezem fribrileren, erbij de, ontsteking was na 5 jaar zo goed als genezen,
de exstra sysotole zijn nooit weggeweest.dus hoopdat dit nu eens een goed kloppend hart hebt gekregen door de ablatie
ik werk nog steeds bij een Meldpunt en wil daar gewoon mee doorgaan
overigens ben ik 66 jaar
Groetjes van Neeltje

Dork | 14-03-2009

Heel boeiend Neeltje, maar wat zijn de consequenties voor je hardloopprestaties?

Wuppie | 07-03-2009

Amen dokter Inge, maar dit is een hardloopforum met alle respect.

inge | 04-03-2009

wat moet dat vervelend zijn zeg, winanda (en dat is nog een understatement). als je het zelf meemaakt is het al erg maar als zo'n jong babytje zoiets krijgt moet je je wel heel hulpeloos voelen.

ik hoop dat je in ieder geval goede begeleiding krijgt bij de artsen waar je nu zit.

winanda | email | 01-03-2009

Hallo,
Afgelopen dinsdag hebben ze bij mijn zoon 4 en half maand een re-entrytachycardie (hartritmestoornis)ontdekt
bij het consultatie buro en ondekte daar een hartslag van 291 per min
Met spoed naar het ziekehuis .Daar aan een hartmonitor geplaatst en medicatie gekregen om de hartslag weer normaal te krijgen met resutaat,Volgende morgen weer een hartslag van 300 per min.Paniek!!
weer medicatie en weer met resultaat.
Hij is nu stabiel al een paar dagen met medicijnen en na 6 dagen ziekenhuis mag hij naar huis met medicijnen en een steteschoop voor ons om zijn hartslag goed in de gaten te houden.
Er werdt ons ook verteld dat hij er waarschijnlijk ook niet meer overheen groeit.En pas op latere leefdtijd aan geholpen kan worden (14/15jaar)
Nu heb ik alles af lopen zoeken naar ouders en baby's die dit ook meemaken of meegemaakt hebben maar er is niks dan weinig te vinden over deze aandoening bij baby's zo jong.Nu hoop ik op dit forum een reactie. Want wij ziten natuurlijk met heel veel vragen hoe nu verder !!!!!
alvast bedankt voor jullie reactie
Gr Winanda

jolanda | email | 11-02-2009

hallo
ik ben 36 jaar ben afgelopen zondag opgenomen met een heele hoge hartslag infuus gehad en daarna zo weer onder controle ik heb het wel vaker gehad maar niet zo heftig vind het niet prettig best wel eng moet over4 weken weer terug komen zie wel wat de bedoeling is .

Rogier | email | 05-02-2009

Afgelopen dinsdag had ik een controle-afspraak bij Professor Duytschaever in Gent. Ik was optimistisch gestemd, want afgelopen zondag had ik heerlijk hardgelopen in Apeldoorn (8 km). Na mijn ingreep op 9 december jongstleden had ik 2 keer last van een atriumflutter, om te voorkomen dat dat vaker gaat gebeuren, wordt ik op 31 maart a.s. opnieuw geableerd. Professor Duytschaever is erg optimistisch over de kansen op herstel. Tevens ben ik sinds afgelopen dinsdag gestopt met het slikken van Tambocor en Metropolol. Nu gebruik ik alleen nog Lisinopril en Sintron. Afwachten dus tot 31 maart a.s., ik houd me maar vast aan de prognose van Professor Duytschaever in wie ik een groot vertrouwen heb.

Dork | 01-02-2009

Voor je hardlopen zal het vast geen verslechtering zijn.

Bilal sidki | email | 01-02-2009

hey,ik ben 15jaar en heb last van hartritmestoornis heb al een paar keer controles gedaan maar ze vonden niks.Vrijdag 30januari kreeg ik op school weer hartkoppingen ze hebben een huisarts gebeld hij heeft me gecontroleert en k moest naar het ziekenhuis moest daar een nachtje doorbrengen.De zaterdag 31januari mochst ik terug naar huis en ik moet geopeert worden aan men hart mijn vraag is is het erg als je lies verdooft word en via draadjes daar naar men hart de hartritmestoornis te stoppen?

Gerry | email | 29-01-2009

Het gebeurt ook als ik thuis een snel looppasje op de plaats maak, of even snel de trap op ren.
Dit deed ik al ter controle
De laatste tijd vliegt de hartslag zelfs naar 227.
Als ik op de hometrainer zit loopt de hartslag wel op naar 165 of zo, maar geleidelijk en ook geleidelijk weer terug.

Mijn man heeft dezelfde hartslagmeter ook een paar keer getest en daar gebeurt niets bijzinders.

Bianca | 29-01-2009

Hoi Gerry,
Is je hartslag dan echt zo hoog of kan het zijn dat er een storing van andere sporters is?

Gerry | email | 24-01-2009

Ik heb 2 jaar geleden een ablatie ondergaan. Vanaf die tijd ben ik erg opgeknapt en heb ik geen last meer gehad van hartritmestoornissen.
Nu wilde ik weer beginnen met fitness. Ik stond op de loopband en wandelend geeft dat geen enkel probleem.
Maar .. als ik voorzichtig probeer om te gaan hardlopen schiet mijn hartslag binnen 20 seconden naar de 200. Ik stop dan direct en de hartslag daalt dan weer net zo snel naar b.v. 100 Heeft iemand dit ook en/of wat zou dit kunnen zijn ?

Rogier | email | 23-01-2009

Nu bijna 1,5 maand na mijn longvenenablatie in Gent op 9 december 2008 gaat het gelukkig de goede kant op. Ik heb na de operatie wel 2 keer last gehad van een atriumflutter, maar dat hoeft niet verontrustend te zijn. Afgelopen zaterdag lag ik in het ziekenhuis in Zwolle te wachten op een cardioversie ivm die atriumflutter, toen mijn cynusritme vanzelf weer in het goede ritme schoot. Dat was 3 uur nadat ik mijn medicijnen had ingenomen, Tambocor en Metropolol. Ik had dus geluk. 3 februari a.s. moet ik voor controle naar Gent en hopelijk heeft mijn chirurg daar goed nieuws voor mij. Ik sport inmiddels weer 3 keer per week in de sportschool en dat gaat eigenlijk uitstekend. Ik ga vanaf volgende week weer voorzichtig wat hardlopen. Zoveel zelfvertrouwen heb ik inmiddels wel. Ik verheug me erop.

Abw | email | 20-01-2009

Hallo mensen, al jaren niet meer een reactie geplaatst op deze site, maar zie zowaar nog bekende namen staan. Ik ben 61 altijd gezond geweest, veel aan sport gedaan (vnl voetballen en hardlopen) maar artrose op de linkerknie heeft mij genoopt terug te vallen op een oude liefde: de racefiets. Al sinds jaar en dag geplaagd door 'overslagen'. In 2004 voor het laatst helemaal onderzocht, conclusie: SVES, niet gevaarlijk. Geaccepteerd, een plekje gegeven. Fanatiek gaan fietsen, afgelopen september zonder enig probleem Mont Ventoux nog beklommen, maar sinds een dag of wat zijn de overslagen niet van de lucht. Ze zijn weliswaar 'mild' van karakter, maar bepalen wel zo'n beetje het ritme van mijn dag (sorry, flauwe woordgrappen horen bij mij). Wat te doen? Weer het circus door afwachten tot het vanzelf weer minder wordt? Shit, het ging net zo lekker de laatste tijd..........

Ronald | 18-01-2009

PS. Mat, atacand is toch tegen hoge bloeddruk en volgens mij niet tegen hartritmestoornissen. Laat je beslist gn Beta-Blokkers voorschrijven, want dan kom je helemaal niet meer vooruit!

Ronald | 18-01-2009

Hallo Mat,

Jouw beeld komt een beetje overeen met het mijne. Ook ik heb mijn hele leven aan sport gedaan. (Misschien te veel) Ik ben nu 68 jaar en de hartritmestoornissen begonnen bij mij op mijn 60e. 2 maal een ablatie ondergaan in het AMC te Amsterdam, maar heeft helemaal niets(!) geholpen. Eerder slechter dan beter! Een 3e keer lijkt mij geen optie! Diverse mede-hardlopers, vooral lange-afstandopers, lopen inmiddels met een pacemaker. Nu ben ik aan de bloedverdunners en 3x Tambocor 100 per dag. Het sporten gaat weer prima, loop 4x per week ca. 15 tot 20 km. en voel me uitstekend. Ik zou me als ik jou was niet druk maken over een overslagje! Ik zou zeggen sport ze, alleen in rustig tempo, dus geen wedstrijden meer!
Succes!

miranda | email | 16-01-2009

Hallo allemaal, ik ben een vrouw van39 en heb sinds 3 jaar last van hartritmestoornissen waarvoor ik 3 keer een ablatie behandling heb gehad. Na de derde keer zijn de ritmestoornissen 6 weken weg geweest en sinds die tijd weer terug gekomen, nu heb ik er ook te trage ritmes bij waardoor ik november vorig jaar een hartstilstand heb gehad,en nu met een pacemaker verder moet, mijn cardioloog stelt voor nog een ablatiebehandling te doen in zwolle, daar komt om de zoveel tijd een cardioloog uit Hamburg dr Oyang, die gespecialiceerd is in moeilijke ritmestoornissen, heeft iemand van jullie ervaring met zwolle of dr Oyang? Ik hoor het graag,groetjes Miranda

miranda veldscholten | email | 16-01-2009

Hallo allemaal, ik ben een vrouw van39 en heb sinds 3 jaar last van hartritmestoornissen waarvoor ik 3 keer een ablatie behandling heb gehad. Na de derde keer zijn de ritmestoornissen 6 weken weg geweest en sinds die tijd weer terug gekomen, nu heb ik er ook te trage ritmes bij waardoor ik november vorig jaar een hartstilstand heb gehad,en nu met een pacemaker verder moet, mijn cardioloog stelt voor nog een ablatiebehandling te doen in zwolle, daar komt om de zoveel tijd een cardioloog uit Hamburg dr Oyang, die gespecialiceerd is in moeilijke ritmestoornissen, heeft iemand van jullie ervaring met zwolle of dr Oyang? Ik hoor het graag,groetjes Miranda

Mat | email | 14-01-2009

Beste mensen

Ben Mat, en heb sins 2jaar hartritmestoornissen, heb nijn hele leven gesport, en niet zo,n klein beetje,
Ben na de eerste keer naar de dokter gegaan, maar toen ik er kwam was alles weer normaal, maar de tweede keer werd ik door de dokter naar het ziekenhuis verwezen en kreeg van de cardioloog bpedverdunners voor geschreven, en atacand. Heb nog wel een overslag, en mag wel sporten ik doe het rustig aan wat wil je ben 69 jaar.
Ik moet toegeven dat het me wel angstiger heeft gemaakt, je word toch op de in alle ding voorzichtiger.
Reageer aub hier op.
Groetjes Mat

tjinta | email | 07-01-2009

hallo, heeft iemand van jullie we leen sopgelet of het atriumfibrilleren een relatie heeft met het eten van e 621( ve -tsin , gistextract, gehydrolyseerd eiwit)
ik heb op een gegeven moment wel relatie opgemerkt. e 621 eruit gegooid ( valt nog niet mee, niets meer eten met e621 erin) en nu al bijna 2 jaar geen aanval meer gehad.
gisteren wel een aanvalletje van 3 minuten hele snelle maar regelmatig hartslag. na het eten van uox rookworst. volgens de reclame hebben ze daar e 621 uitgehaald,maar volgens mijn lichaam zit er nog steeds iets in wat er nauw aan verwant is..................... kortom, let eens op wat je eet voor je naar de operatietafel gaat.........

kim | email | 07-01-2009

Goedemorgen allemaal,

Een vraagje, mijn moeder heeft in juni de ablatie behandeling gehad. Zij heeft alleen maar meer last van de stoornis gekregen, heeft het nu wekelijks of twee keer per week. In februari krijgt ze een tweede behandeling, niet via de lies maar via de oksels.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Raymond Ruiter | email | 23-12-2008

Beste mensen,

Het ontbreekt me nog wat aan vertrouwen, maar graag zal ik weer willen hardlopen, ik heb een tijdje met begeleiding gedaan..en een coopertest gedaan mijn conditie was goed..nu zoek ik nog een hardloopvereniging met jonge mensen om me heen.

Ik heb een zeldzame ritmestoornis, het wolf parkinson white syndroom genaamd..maar sinds de opname november vorige jaar heb ik er geen last meer van..toen waren ze er achter gekomen dankzij een abnormaal ritme van 240, na ablatie geen enkele keer meer last gehad van een ritme stoornis, die deels was gelukt en slik nu 100 mg tambocor voor extra contole een keer daags.

Graag zal ik naar een studentenvereniging willen gaan waar ook hardgelopen wordt aangeboden, maar ik ben verder nog opzoek.

Ik ben een jonge man van dertig en woonachtig in Purmerend.

soi7 | 23-12-2008

Hi Rogier, duimen dat het euvel voortaan wegblijft. Ik zou ook graag weer gaan joggen, maar ga nog even wachten. Ben nu toch wel moe.
Marevan kan ik al afbouwen naar een halfje 's avonds. Morgen Kerstfeestje met de familie.
Ben van plan komende maandag weer te gaan werken, 6 januari dan de afspraak met prof. D. te Gent.
Prettige feestdagen en een goede gezondheid !

Rogier | email | 23-12-2008

Vandaag Prof. Duytschaever gesproken en hij heeft mij afgeraden een operatie te ondergaan. Volgens hem is het niet abnormaal dat er een atrium flutter optreedt in de eerste 3 maanden na een longvevenablatie, hij gaf aan dat de kans zeer groot is dat dit vanaf nu uitblijft. Tevens heeft hij mij het sein gegeven dat ik weer mag gaan sporten, dit omdat mijn wond nu dicht is. Ik wens verder eenieder een mooie kerst en een gezond en gelukkig 2009 toe!

Rogier | email | 21-12-2008

Soi,

Mooi dat het zo goed is gegaan, ik heb helaas afgelopen donderdag last gekregen van een atrium flutter, er waren 2 cardioversies nodig om mijn hartritme weer normaal te krijgen. Ik was hier bij ontslag in Gent al voor gewaarschuwd, maar ik schrok och wel even. Waarschijnlijk moet ik op korte termijn weer onder het mes, a.s. dinsdag heb ik hierover telefonisch contact met Professor Duytschaever. Jij veel succes met revalideren!

soi7 | 18-12-2008

Vandaag weer thuis na mijn ablatie in UZ Gent; alles prima verlopen, nog een beetje opletten voor de lies. De operatie en alles daarrond viel erg mee, het enige ongemakkelijke moment vond ik het afklemmen van de wonde na het wegnemen van de catheters. Nu een lijstje met medicatie meegekregen en binnen enkele weken op controle bij prof. Duytschaever. Ik voel me erg goed, volgens de prof 80% kans dat de operatie van de eerste keer geslaagd is, dat is nog even afwachten.

Verbruggen August | email | 17-12-2008

Allo allemaal,ik heb nodale extrasystolen EN proxsysmale supra-ventriculaire tachycardie ,hebben deze allebei dezelfde oorzaak ?Zouden deze allebei verdwijnen na ablatie ?De dokter zei dat ik maar eens moest nadenken over ablatie daar medicijnen geen soelaas geven ;

soi7 | 15-12-2008

Morgen ben ik aan de beurt in UZG Rogier, meer later, wanneer we weer thuis zijn ;-)

inge | 13-12-2008

@rogier : goed dat het achter de rug is en alles goed verlopen is. over enkele weken voel je je waarschijnlijk weer helemaal in orde.
ik was ook zeer te spreken over de behandeling daar, ook van het verplegend personeel. je hoort zoveel vervelende dingen van ziekenhuizen (in het algemeen dan), maar daar zou je bijna voor je plezier gaan liggen (een beetje overdrijven mag altijd ;-) )

Rogier | email | 11-12-2008

Afgelopen dinsdag, 9 december 2008, heb ik een longvenenablatie ondergaan in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Mijn chirurg was professor Duytschraever die mij na afloop kwam melden dat de operatie perfect verlopen was. Vandaag ben ik thuisgekomen en voel me nu nog wel moe. Al met al ben ik zeer tevreden over de manier waarop ik in Gent behandeld en verzorgd ben. De eerste nacht was zwaar vanwege de pijn en het gedwongen stilliggen. Professor Duytschraever heeft aangegeven dat ik 75% kans heb dat deze ingreep voldoende is geweest. Mocht ik de komende tijd weer klachten krijgen dan kan hij met een kleine ingreep verdere problemen voorkomen. De komende tijd moet ik nog wel medicijnen blijven slikken en mag ik even niet sporten. Gelukkig mag ik in de toekomst weer hardlopen, daar is hij zelfs een groot voorstander vam. Al met al ben ik blij dat de operatie eropzit, nu kan ik rustig aan mijn herstel gaan werken.

Bianca | email | 11-12-2008

Hartoverslagen/extra systolen hebben idd niets met de ablatie te maken. Mensen die overslagen hebben, hebben geen last van hartritmestoornissen. Dat kan natuurlijk wel, maar iedereen heeft extra slagen. Jammer dat de mensen op dit forum ze ook voelen, er zijn nl genoeg mensen die ze niet voelen of er zich niets van aantrekken.

@Nick.
Tips? Moeilijk hoor, maar als de cardioloog zegt dat er tijdens inspanning geen gevaar is dan moet je daarop proberen te vertrouwen. Je hebt een inspanningstest gedaan en als er dan geen rariteiten te zien zijn dan is dat alleen maar positief. Als ik jou was, dan zou ik wel een holter onderzoek vragen. Eentje die je een week kan dagen, zo krijgen de cardiologen een beter beeld en voel jij je hopelijk ook beter. Helaas voor jou, maar leeftijd heeft niets met overslagen te maken. Succes en hopelijk heb je wat aan mijn "tips".

barunca | email | 10-12-2008

idd ik voel extrasystolen vooral als ik in bed lig
en mn hartslag dus rond de 50 slaat...

maar die extrasystolen hebben niets te maken met de ablatie toch? die ablatie was enkel om die vervelende pieken van 230slagen per minuut weg te krijgen...

groeten

Edouard

Nick | 09-12-2008

Hallo, ik ben een jongen van 16 en heb al een tijd lang last van hartritmestoornissen. Het komt soms in aanvallen en wordt soms zo erg dat me hart van 140 opeens naar 30 schiet en dan dit vaak achter elkaar. Ik ben een week geleden met spoed in het ziekenhuis opgenomen omdat ik op school onwel werd, ik heb hier 4 dagen gelegen en de uitslag van de cardioloog was dat het ''onschuldige'' hartritmestoornissen waren waarbij mijn hart een extra slag heeft. Volgens hem zou ik hier met inspanning geen last van hebben, want dat kan die zien op de fietsproef. Het gekke is dat ik er juist met inspanning wel veel last van heb en me hier ook veel zorgen over maak. Ik voetbal heel veel, 5 keer in de week, en ik merk dat het zelfs met simpel naar school fietsen al heel erg wordt. Zijn er mensen die me tips kunnen geven wat ik kan doen? en die dit ook hebben? Ik weet dat het niet veel om jonge leeftijd voor komt, maar dat maken de klachten niet minder! Groeten Nick

Bianca | 09-12-2008

Hartoverslagen zijn niet meer onschuldig als de cardioloog een hartafwijking heeft gevonden. Als je geableerd bent, is de hartritmestoornis weg en meestal is je "probleem" dan ook weg. Bij de meeste mensen met hartritmestoornissen is er geen andere hartafwijking gevonden. Laat je niet wijs maken dat het aantal overslagen een maatstaf is voor een hartafwijking. Er zijn mensen die 1000 overslagen op een dag hebben, maar die voelen/weten het niet. Terwijl andere mensen 10 overslagen per dag hebben en het wel voelen. Verder is het ook zo, dat hoe rustiger de hartslag is, hoe beter je de overslagen voelt.

@ Caroline.
Je voelt van de ablatie zelf zeer weinig tot niets. Aders blijken van binnen gevoelloos te zijn. Bij mij hebben ze de plaatselijke verdoving niet goed in laten werken, dus deed het sneedje in mijn lies wel pijn. Het was de dokter zijn eerste ablatie, dus hier heeft hij van geleerd. Het is echt de moeite om je te laten ableren, want je voelt je na een maand weer super g oed zonder vervelende stoornissen.

barunca | email | 09-12-2008

wanneer zijn ze niet meer onschuldig bianca??

barunca | email | 09-12-2008

dag Caroline,
een ablatie doet echt geen pijn. Mss kan ik ns beschrijven wat er allemaal gebeurt. Je moet dus nuchter zijn, heb een hele dag moeten wachten tegen dat ze mij gingen opereren, was dus maar zwakjes..

eens op de operatietafel geven ze je wel iets om kalm te zijn, mn ogen vielen bijna dicht dus denk wel dat ze mij een kalmerend middel inspoten... van die plaatselijke verdoving in mijn lies heb ik niets gevoeld... eens je lies verdoofd is gaan ze met 'draden' naar je hart, dit voelt wel effen raar aan... dan proberen ze die hartritmestoornissen weer uit te lokken, is niet echt leuk, maar pijn doet het niet... de eigenlijke ablatie voelt aan als een warmte in de hartstreek, pijn kan ik het niet noemen en het duurt niet lang... na de operatie moet je wel enige tijd stillliggen omdat je lies optimaal zou genezen, daar laag bij mij een probleem de wonde wou niet stollen.. daardoor hebben ze mij protamine toegediend, maar wat ik niet wist is dat ik daar allergisch aan ben.. was effe aan het opzwellen, warmte opstootjes:p maar hadden ze al gauw weer onder controle... ik was ook redelijk duizelig toen ik de kliniek moest verlaten...

mochten er nog vragen zijn...

caroline | email | 08-12-2008

Hallo iedereen hier,
Ik kom eerder toevallig tijdens het surfen op jullie site terecht. Ik heb net vernomen vorige vrijdag dat ik het wpw syndroom heb en dat dit kan verholpen worden door middel van een ablatie...kunnen jullie me zeggen of een ablatie pijn doet? Ik heb nI enorme schrik daar dit onder plaatselijke verdoving plaatsvindt.

Bianca | 06-12-2008

Hoi Barunca en Jan,
Overslagen zijn heel normaal en je zult ze altijd blijven houden. De ene keer zal je ze voelen en de andere keer niet. Zolang ze onschuldig zijn is het geen probleem, maar het is knap lastig. Craetegus helpt wel tegen overslagen en je kunt het in de apotheek kopen. Succes!

barunca | email | 02-12-2008

zal wel zeker dan, is niet leuk :(

Jan | email | 02-12-2008

Hallo,
Vorige week heb ik in Zwolle de TAFKAP behandeling gehad. Sindsdien nog geen boezemfibrilleren gehad, doch wel veel overslagen.
Vraag me net als de bovenstaande personen af of dit normaal is.
Wie geeft er antwoord?
Doe aan wielrennen en ben 63 jaar.

barunca | email | 27-11-2008

hoi

heb ook een ablatie gehad op 11september, maar heb nog vaak last van lichte overslagen.. Is dit normaal???

groeten

barunca | email | 27-11-2008

tussen haakjes: ik ben topsporter 'wielrenner' 22jaar

barunca | email | 27-11-2008

hoi

heb ook een ablatie gehad op 11september, maar heb nog vaak last van lichte overslagen.. Is dit normaal???

groeten

ward nuyts | email | 26-11-2008

Ik ben 68 , sedert twee maanden raargevoel en ademmoeilijkheden. Ben uiteindelijk naar de dokter gegaan welke mij onmiddelijkn naar het ziekenhuis stuurde voor nazicht door een cardioloog. Heb AV blok 2 en moet na een maand bloedverdunners elektro shoks hebben.
Mag ik nog fietsen dansen en naar de sauna? Ward. (volgens mij hebben jarenlage medikatie tegen glaucoom dit veroorzaakt. MVG WARD

corn | email | 24-11-2008

Hoi Emanuel.
Ik hoop dat je wat aan mijn ervaring met ritmestoornissen hebt, ik heb vorig jaar even last gehad van hartritme stoornissen,heb 3x electrocardioversie moeten ondergaan en iedere dag veel medicijnen moeten slikken,ik weet wat je meemaakt als jij zegt dat je erg moe bent..ikzelf was totaal niet meer in staat om mijn werk te doen,was het grootste deel van de dag erg moe,sliep veel en was futloos,het heeft bij mij een jaar geduurd voordat ik mij weer een beetje fitter bent gaan voelen, nu gaat het redelijk maar nog vaak moet ik gaan liggen en echt rusten,de weekenden moet ik ook vaak verstek laten gaan omdat ik dan te moe bent om iets te ondernemen...en idd de mensen zien niets aan je buitenkant en denken dat je loopt te simuleren,eigenlijk mag je het UWV ook niets kwalijk nemen, zij hebben immers van onze fijne overheid de opdracht gekregen om van iedere 10 arbeidsongeschikte personen er minstens 7 aan de gang te sturen,dat het niet klopt moge duidelijk zijn,ik wens jou veel sterkte in de strijd tegen het UWV en wens je beterschap in alles !!!

inge | 18-11-2008

@emanuel - 2 :
voor mijn ablatie kreeg ik het ook steeds moeilijker op het werk : ik had pijn op de borst, was kortademig enz. - ik maakte me echt al heel serieus zorgen over hoe het nu verder moest als deze toestand zo zou blijven.
gelukkig ben ik nu weer zo goed als helemaal fit en alle zogezegde 'specialisten' die niet willen geloven hoeveel impact dit op je conditie en gezondheid kan hebben wens ik een half jaartje lekkere ritmestoornissen toe - gegarandeerd dat ze daarna wel anders piepen.

inge | 18-11-2008

@emanuel : ik zou zelfs nog een stapje verder gaan dan bianca : niet alleen moet je een goede cardioloog zoeken, het moet daarbij ook nog een keer een goede ritmoloog zijn. zelfs heel veel cardiologen weten met moeite van het bestaan van ritmestoornissen af, laat staan dat ze een idee hebben van het impact dat het kan hebben op een mens.
ik had vr mijn ablatie (dus toen ik nog ritmestoornissen had) zelfs last van vochtopstapeling en oedemen - iets wat kan wijzen of een verslechterde hartfunctie. zelfs de ritmoloog achtte het onwaarschijnlijk dat dit door de ritmestoornissen kwam, maar het probleem is wel voor 99% verdwenen na mijn ablatie, beste bewijs dus dat mijn hart wel degelijk slechter functioneerde voordien.

Bianca | 15-11-2008

Hoi Emanuel,
Zoals hier al super vaak verteld is: dokters verklaren mensen met hartritmestoornissen depressief of geloven ze gewoon weg niet. Laat staan dat de UWV er verstand van heeft. Zorg voor een goeie cardioloog, alleen hij kan je mijnsinziens helpen. Toen ik stoornissen had, was ik bek af. Vooral na een "aanval" moest ik meteen slapen. Logisch, want na een inspanning waarbij je hartslag de hoogte ingaat, ben je ook moe. Zelfs na mijn ablatie ben ik nog 3 maanden best moe geweest, maar elke dag ging het beter. Ik wil je heel veel succes wensen en hoop dat meer mensen een berichtje willen achterlaten. We zijn hier om elkaar te helpen, toch?
X, Bianca

Emanuel | email | 14-11-2008

U zou mij heel erg helpen want ik zit midden in een proces tegen het UWV !!!!!
MIJN DANK AAN U IS ZEER GROOT !!!
Groet Emanuel.

Emanuel | email | 14-11-2008

Hallo allemaal, ik heb al jaren last van hartritme stoornissen, ik heb de laadste jaren ook heel erg last van vermoeidheidsklachten, waardoor ik niet in staat bent om hele dagen te werken....
Het UWV is van mening dat ik dit wel moet kunnen en heeft mij 100% arbeidsgeschikt verklaard.Zijn er mensen met hartritme stoornissen die ook deze ernstige vermoeidheids klachten hebben , en willen deze mensen mij hier een berichtje van sturen met hun ervaringen !!!

soi7 | email | 08-11-2008

Succes Rogier, mijn ablatie gebeurt een weekje na de jouwe (ook in UZG)
De laatste tijd ook minder last gehad (neem nu sotalol ipv bisoprolol), maar ga toch ook doorbijten, ik loop er al te lang mee.Btw Ik ga trouwens ook nog geregeld joggen ;-)

Bianca | 08-11-2008

Hoi Rogier,
Misschien dat het met medicijnen tijdelijk onder controle gehouden kan worden, maar dat het op de lange duur terug komt. 80 % is behoorlijk veel. Ik wens je veel succes en laat ons weten hoe het met je gaat na de ablatie.
Groetjes, Bianca

Marc | 07-11-2008

hoi Rogier,
ik heb vorig jaar december dezelfde ingreep ondergaan in umc utrecht.Ik had onzettend veel last van boezemfibrleren in rust. Na de operatie was ik vrij snel weer aan het zwemmen/fietsen. Ik heb ongeveer een half jaar lang wel heel veel last van overslagen gehad, maar geen boezemfibrileren meer. De operatie duurt vrij lang (ongeveer 6 uur), maar het is te doen.
Veel succes, Marc

Rogier | email | 06-11-2008

Op 9 december a.s. onderga ik een longvenenablatie in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Ik ben erg blij dat er nu een datum is vastgesteld en dat ik geopereerd ga worden. Hopelijk slaat de operatie bij mij aan, tegen mij is gezegd dat deze ablatie in 80% van de gevallen helpt. De afgelopen 2 maanden heb ik na aanpassing van de medicatie overigens geen last meer gehad van hartritmestoornissen en heb ik het ene na het andere PR aan gort gelopen. Ik heb even getwijfeld of ik de operatie toch af moest zeggen, maar uiteindelijk besloten het toch te doen. Ik ben benieuwd en hoop op een spoedig herstel zodat snel weer kan gaan hardlopen.

inge | 05-11-2008

@wendy : ik mag ab-so-luut geen koffie met cafne en ook bepaalde specerijen die je op sommige pizza's hebt werken niet bevorderlijk (of juist wel, afhankelijk van welke kant je het bekijkt ;-) ).

@ ilonka : ik herken wel iets van wat je zegt : dat hijgen en benauwd zijn had ik ook, dat beterde heel erg na het nemen van btablokkers (geen sotalol, maar bisoprolol).
ook dat gejaagd voelen herken ik, het is een vreemd iets en niet aan mensen uit te leggen - ook met een normale hartslag voel(de) ik me dan gejaagd, zo heb ik ooit in het ziekenhuis eens een aanval voorspeld vr zij er iets konden van zien op de monitor.
ik voel me iig wel veel en veel beter sinds mijn ablatie, cardiologen kunnen makkelijk zeggen dat iets onschuldig is maar zij hoeven er niet mee rond te lopen ;-) .

Ilonka | email | 05-11-2008

Hallo,
Ik heb ook hartritmestoornissen. Als ik zo'n aanval heb dan slaat mijn hart zo'n 200 slagen per minuut. Eerst kon het niet vastgelegd worden (hartfilmpje,holter enz) maar nu wel. Ik had een aanval en ben naar het zkh gegaan. Aangesloten en ja tussen de 190 en 210 per minuut. Bloed afgenomen en alles onderzocht en waarschijnlijk is het onschuldig. Daarna heb ik een medicijn gehad waardoor mijn hart weer rustig ging slaan. Nu slik ik Sotalol en moet ik over 3 weken bij de cardioloog komen. Heb wel wat steken in de hartstreek en voel me soms opgejaagd. Ook ben ik als ik wat doe soms benauwd en moet ik zuchten om rustig te worden. Herkent iemand dit? Voel me vaak beroerd maar krijg dan geen aanval van op hol slaan. De laatste aanval (voor de zkh aanval) heeft wel 7 uur geduurd, terwijl de andere zo'n 30 min tot 90 min duurde. Ik vind dit raar en vraag me dan ook af of de aanvallen steeds langer gaan duren? Ik raak trouwens al lang niet meer in paniek en ga gewoon rustig adem halen, dit kan er dus niet mee te maken hebben. Iedereen sterkte gewenst.

Henri | 04-11-2008

Wat zouden jullie denken van koffie en alcohol?

x | 03-11-2008

Hoi Wendy,
Gekke opdracht. Ik reageer soms slecht op kaas, wijn, chocopasta ... maar soms ook niet.

Wendy | email | 03-11-2008

Hallo,
we hebben een opdracht voor school en moeten een gezond middagmaal maken voor mensen met hartritmestoornissen.
Zijn er bepaalde voedingsmiddelen die jullie niet mogen eten?

Bedank bij voorbaat

Roibeard | email | 25-10-2008

Bianca,
Ik zal je nog een stap verder helpen. Google naar 'IvBT Dreumer' of naar 'Dreumer in Heerhugowaard'. De heer Dreumer en zijn zoon beheren hun therapeutische praktijk waar ik erg bij gebaat ben geweest en nog ben. Vergeet ook niet dat ik behalve de aanschaf van een backstretcher ook podologische zolen aangemeten heb gekregen. Op deze manieren werden mijn borstwervels van 2 kanten benvloed. Je zult begrijpen dat het e.e.a. niet meteen werkt. Dat kan bij iedereen verschillend zijn: weken, maanden of zelfs een half jaar. Geduld en geloof is hier een schone zaak. Succes en laat wat van je horen!
Vriendelijke groeten.

evert | email | 24-10-2008

heeft er iemand ervaring abneu en hartritmestoornis . ik lig elke nacht aan de cap beademing als ik het een paar keer vergeet heb ik het idee dat het erger is .

Bianca | email | 23-10-2008

Hoi Roibeard,
Bedankt voor de info en de spelling les ;-)
Ik ga zeker even op google zoeken en als ik vragen heb, dan zal ik je zeker mailen.
Groetjes, Bianca

Roibeard | email | 21-10-2008

Bianca,
Hier ben ik nog een keer. Ik heb nl. tot mijn grote schaamte een spelfout gemaakt. Niet 1 keer meer zelfs 2x! Dom, dom, dom! Ik had moeten typen Backstretcher, dus met een "t" erbij. Sorry voor het ongemak. Maar inderdaad, dit woord is genoeg om informatie te krijgen op het internet. Als je meer wilt weten dan verneem ik het wel van je. Ik wil het je ook uitleggen anders dan een mail. Aan jou de keus.
Groetjes.

Roibeard | email | 21-10-2008

Bianca,
Waarschijnlijk is het woord "Backstrecher" al genoeg om in te typen op internet om verdere uitleg te krijgen. In mijn woorden is het een hout geraamte in de vorm van een boog. Midden op het geraamte, ofwel boog, loopt een uitsparing voor je ruggewervels. Je ligt a.h.w. ietwat achterover met je hoofd op een kussentje waardoor de borstwervels gebogen worden. Daardoor ontstaat er ruimte tussen de wervels waar zenuwen ontspringen. Tussen de 4e en de 5e wervel komt dan o.a. de zenuw vrij die naar het hart loopt. Ik startte met elke dag 20 minuten, nu om de dag. Veel succes en wie weet helpt het ook jou.
Vriendelijke groeten.

anneloes | 21-10-2008

Greetje,

Nog even het volgende: Je krijgt Amiodarone ( als het goed is) pas als de lichtere medicatie niet meer helpt,dus of er nog wat anders is..

anneloes | email | 21-10-2008

Greetje,

Waarom overweeg je geen ablatie? Ik heb er zelf twee gehad en nu gaat het eigenlijk best goed. Ik ben medicatievrij.Ook ik heb een jaar Amiodarone geslikt en weet alles van schildklier problemen. Ik moet zeggen toen ik ermee gestopt ben is het gelukkig wel weer goed gekomen.
Als ik jou was zou ik het serieus overwegen.
Als je wat meer weer weten mag je me ook mailen

Henk | 21-10-2008

Hallo Greetje,
Ik heb al jaren last van boezemfibrilleren en gebruik Tambocor en bevalt mij uitstekend.
In het begin wat wazig uit je ogen kijken, maar dat gaat vanzelf over. ik heb 2x een ablatie gehad, maar dat heeft geen resultaat opgeleverd. Bij n van mijn kennissen is er bij zijn ablatie iets mis gegaan en is later overleden. Dus een 3e keer wacht ik toch maar even mee.
Groeten Henk

Greetje | email | 20-10-2008

Hallo mensen,Ik heb alles gelezen wat er geschreven wordt over die ellendige stoornissen. Wat ik mis is het onderdeel boezemfibrilleren. Ik word volgestopt met medicijnen, heb al 7 cardioversies gehad en door de medicijnen heb ik verschrikkelijke maagpijn. De middelen zijn erger dan de kwaal. Pas op met Amiodaron.Ik heb hierdoor schildklierproblemen gekregen. De gevolgen hiervan zijn niet mis.
Kan iemand mij vertellen welke medicijnen hij of zij gebruikt bij boezemfibrilleren?Kan ik misschien mijn cardioloog overtuigen dat ik andere medicijnen wil proberen.Ik wens jullie allemaal van harte het beste en hoop op een antwoord.

Henk | email | 09-10-2008

Beste Inge,

Nee, daarvoor heb ik nooit VT's gehad, en het was erg beangstigend, ik was aan het mountainbiken, het ging heel lekker, opeens voelde ik een vreemd gevoel in mijn linkerbeen, ik dacht, dat het kramp was, 1 minuut later had ik een gevoel alsof ik door de bliksem was getroffen.
Ik hoop dit nooit meer mee te maken.
In de ambulance had ik een HR van 248, dankzij mijn goede conditie heb ik dit doorstaan, volgens de cardioloog!
Mijn 2e ablatie voelt anders aan, ik heb nu geen AF meer en mijn hartslag is nu in rust ook lager (40 was na de eerste keer 55)

Wil je het hele verhaal horen? ff emailen . .

Groetjes:

inge | 02-10-2008

@henk : 'gewone' ritmestoornissen zijn al eng genoeg, maar een VT moet echt wel heel erg beangstigend zijn. waren je vroegere stoornissen ook VT's (ik las hier toen nog niet, dus heb dat niet gevolgd)?

en op welke manier voelt het nu anders, na de tweede ablatie?

Henk | 01-10-2008

Hey Bianca,

Bedankt voor je lieve reactie, ik heb een jaar lang reguliere consults (1x per week) gehad bij een psychologe en dat heeft me uiteindelijk wel van mijn angsten bevrijd, Zo'n bijna dood ervaring hakt er flink in, maar ik moet niet achterom kijken is me bijgebracht en . . negatieve ervaringen zijn ook ervaringen waar je iets mee kunt!
Ik begrijp jouw angsten met betrekking tot dat zwemmen heel goed, je moet op de een of andere manier aan die negatieve denkspiraal weten te ontsnappen, dat is de crux!
Mij is dat uiteindelijk na veel praatsessies en werken aan mezelf wel gelukt.
Bijkomend positief bericht mijn postcode is 7577HG, duim je voor me?

Dikke zoen!!

Henk

Bianca | 01-10-2008

Hey Henk,
In het begin ben ik ook lang bang geweest dat de hartritmestoornis terug zou komen. Ik heb een lieve cardioloog die me gerust stelt.Elk jaar een volledige check up (ECG, inspanningstest,echo,holter,bloedtest en longfunctie)met om de twee jaar een MRI.Van n angst kom ik echter niet af: tijdens het zwemmen in de triatlon krijg ik het steevast benauwd en raak ik soms in paniek als er geen bootje in mijn buurt is.Langs het kantje zwemmen is geen probleem,maar is er geen bootje/kant dan krijg ik het.Ben al bij verschillende psychologen geweest maar die snappen het niet.Bang in het water,maar niet op de fiets in the middle of nowhere?!Deze angst moet wel ontstaan zijn tijdens een ritmestoornis in het water, maar ik kom er niet vanaf.Stel dat ik "iets aan mijn hart" krijg dan zijn ze er nooit op tijd bij, denk ik dan.Gek h?Volgens mij hou je toch allemaal iets over van hartritmestoornissen.Maar goed,positief denken helpt je beter vooruit dan doemdenken.De medische wereld staat niet stil,ik weet zeker dat er een oplossing komt voor alle hartritmestoornissen.
Geniet van het sporten en hopelijk komt alles goed. Laat in ieder geval nog van je horen.
Dikke zoen, Bianca

Henk | 30-09-2008

Hey Bianca,

Dat is bijna 2 jaar geleden, dat we elkaar gesproken hebben, blij te horen, dat het met jou in elk geval goed gaat.

Inderdaad, nooit opgeven, ook niet als het de eerste keer niet lukt.
Heb wel in een diep dal gezeten na die VT op 2 juli 2007, mijn hele wereld stortte in, alles begon weer opnieuw!
Ik mag in feite blij zijn, dat ik er uberhaupt nog ben!
En inmiddels ben ik er wel achter, dat een ablatie niet altijd het gewenste resultaat oplevert, ik zeg dit niet om forumleden te ontmoedigen, maar reken jezelf niet te rijk.

Na deze 2e ablatie voelt het heel anders dan na de eerste en dat geeft hoop.
Op 13 okt. a.s. krijg ik een holteronderzoek + echoscopie, als alles goed is, mag ik daarna stoppen met de medicatie en waarschijnlijk gaat dan de geplaatste ICD er weer uit!

Houdt moed

Bianca | 29-09-2008

Hey Henk,
De moed erin houden, vooral niet opgeven en blijven genieten van het sporten!Dat noem ik nou positief denken en het helpt!

@Roibeard. Ik heb laaaaang geleden ook eens gevraagd of iemand ervaring had met wervels en hartritme. Helaas kreeg ik er geen reactie op. Nu blijkt er toch iemand te zijn die (net als ik) denkt dat er een verband is. Vraagje: hoe zit dat met die backstretcher?
Groetjes, Bianca

Aad Windmeijer | email | 28-09-2008

Aad 28 -9-2008

Sinds een half jaar gebruik ik Tambocor 50 mg extra bij Sotalol 80mg vanwege de ritmestoornissen.Ik krijg nou regelmatig hevige bevingen het lijkt wel of ik opgeblazen wordt en gelijk erna een hevige trillingschok ik word er anstig van herkent iemand dit?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over