De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

Roibeard | email | 24-09-2008

Aan allen,
Ik heb ooit beloofd om mijn ervaringen bekend te maken nadat ik een tijdlang mij onderworpen heb bij een therapeut. In wezen heet het Instituut voor Biocybernetische Therapie (Zoek zelf in een woordenboek naar de betekenis hiervan). Om een lang verhaal kort te maken, ik heb, wat men noemt, podologische zolen aangemeten gekregen en ik heb op het advies van deze therapeut een zgn. Backstrecher aangeschaft (zie Internet). Hierdoor zijn mijn ruggenwervels rechter gaan staan en beweeglijker geworden m.n. mijn borstwervels. De clou zat in de 4e borstwervel waaruit zenuwen ontspringen naar het hart toe. In de eerste weken kwam om de dag de aritmie terug en kreeg ik het gek genoeg altijd weg op een cross-apparaat, een toestel die je in de fitnesscentra tegenkomt. Hierdoor werden mijn wervels in beweging gezet. Na die weken bleef de aritmie weg tot op de dag van vandaag. Behalve de bloedverdunners heb ik op eigen initiatief alle farmaceutische troep overboord gegooid. Om mij direct herkenbaar te maken heb ik mijn voornaam Rob veranderd in het Keltische Roibeard. Veel geluk allemaal!

soi7 | email | 21-09-2008

Dankje voor de info Inge en Bobby. Ik zie er wel eenbeetje tegenop maar het lijkterop dat alles wel zal meevallen (fingers crossed)
Hoewel ik een minder 'zwaar geval' ben (de ritmestoornissen komen minder frequent voor dan bij velen op dit forum) is het knap vervelend, ik hoop dat alles goed verloopt en dat ze de foutjes kunnen opsporen en verhelpen.
Overigens deze week nog een stukje gezien (op het nieuws) overeen nieuwe techniek in het UZ Brussel. Link : www.uzbrussel.be/u/view/nl/1724530-Eerste+robot+in+Belgie+voor+behandeling+van+hartritmestoornissen+in+het+Heart+Rhythm+Management+Centre.html
Ik ben overigens idd. zeer blij met Dr Duytschaever als behandelend arts.

Henk | email | 18-09-2008

Hey forumleden,

Heb in 2005 veel op dit forum gereageerd, ben in juni 2005 geableerd, (longaderisolatie) ging 1,5 jaar prima, klachten kwamen toch terug en heftiger dan daarvoor.
Ben nu onlangs in juni 2008 opnieuw geableerd in Zwolle, ze hebben de operatietechniek aangepast waardoor er betere resultaten worden behaald.
Het gaat nu prima, sport alweer volop, gewoon de moed erin houden!

Groetjes vanuit Lagos aan iedereen

Bobby | email | 18-09-2008

Beste Inge en Bianca,

Het is echt zo dat we elkaar op deze site kunnen helpen. ook al heeft ieder van ons zo zijn eigen afwijkingen en eigen ervaringen met de medische wereld. Ik ben in ieder geval blij dat ik weggegaan ben uit het Antonius ziekenhuis. Zonder deze site zou ik mijn weg een stuk moeilijker hebben gevonden.

Gezien het aantal reacties op de vraag van Pat van 26-01-2004, is het geen gek idee om een eigen forum te beginnen.

ik stap straks ook wer lekker op de fiets. Ondanks de slechte zomer heb ik gemiddeld zo'n 5 uur per week kunnen fietsen en heb ik mijn hartslag zelfs al weer een keer op de 185 slagen gekregen. Mijn hart functioneert overigens wel anders dan vr de ablaties. Waar ik vroeger een hartslag in rust had van 40 slagen per minuut, heb ik die nu rond de 65.Ik heb daardoor wel anders moeten leren fietsen. Ik verzuur namelijk een stuk sneller.

inge | 17-09-2008

ha, bobby, nog een keer boven water ! wat goed dat je nu uiteindelijk toch probleemvrij bent - duytschaever kan bij mij ook niet meer stuk ;-) .

Bianca | 17-09-2008

Hoi Rogier,
De wachttijd in Belgie is korter, weet ik maar ik weet niet hoelang je dan nog moet wachten. Gewoon ff bellen. Zorg er wel voor dat je een bewijs van je verzekering hebt, dat zij de kosten dekken, anders moet je de operatie op voorhand betalen.

Hey Bobby, goed te lezen dat je weer lekker kunt fietsen. Genieten h, alleen jammer van de slechte zomer. Natuurlijk volg ik het gebeuren op deze site ng steeds. Als je andere mensen kunt helpen of gerust stellen dan is dat mooi. Zelf heb ik altijd in het duister getast met mijn hartritmestoornis en dat wil ik anderen niet aandoen. Nou, ik ga ook nog ff een rondje fietsen, want de nazomer is heerlijk!
Succes allemaal!
Dikke zoen, Bianca

Ronald | 17-09-2008

hallo even laat ik weten dat de ascal 38 de dosis verhogen helaas de klachten niet geheel zijn verdwenen maar het is absoluut minder frequent dan er voor dus ik blijf het wel doen.
mvg

Rogier | email | 16-09-2008

Dit jaar heb ik al 8 keer last gehad van boezemfibrilaties. Gisteren heb ik voor de zevende keer een cardioversie ondergaan en dat gaat gelukkig steeds goed. Ik slik de volgende medicatie dagelijks; 1 x Tambocor 200mg, 1 x metropolol 100 mg en 1 x Linosipril. Dit helpt dus nog steeds niet goed, daarom ben ik aangemeld voor een ablatie. De wachttijd in Nederland bedraagt gemiddeld 5 tot 5,5 maand begreep ik van mijn cardioloog in Zwolle. Weet iemand of het in het buitenland mogelijk eerder kan en zoja, hoe kan ik dat het beste organiseren. Overigens blijf ik gewoon sporten, met mijn kwaal kan dat gelukkig geen kwaad.

Bobby | email | 16-09-2008

@soi7 Zelfs voor de Nederlanders worden de kosten volledig vergoed. Overigens kreeg ik rekeningen thuis waarvoor in bij de tandarts nog geen kroon zou kunnen laten plaatsen.

Je bent een geluksvogel als je door Mathias Duytschaever geholpen kunt worden. Heel erg kundig en ook nog eens aardig.

Ik ben eind november 2007 voor de tweede keer door hem geholpen en kan inmiddels alles weer doen. Ik fiets afstanden tot 150 km en ben bijna weer net zo sterk als ik een paar jaar geleden was.

Leuk om te zien dat Inge, Bianca en Anneloes nog steeds van de partij zijn.

inge | 12-09-2008

@soi7 : ja, bij mij heeft de hospitalisatieverzekering alles terugbetaald wat de mutualiteit niet vergoedde, ik kan me niet herinneren dat het me iets gekost heeft.
maar dat kan misschien wel per verzekering verschillen.

soi7 | email | 08-09-2008

Ik heb reeds lang regelmatig van ritmestoornissen, en nu is me in het UZ van Gent ook een ablatie voorgesteld. Behandelende arts daar is de gereputeerde dr. Duytschaever Heeft iemand ook meer info over de financile zijde (ik ben Belg), wordt deze operatie terugbetaald door de mutualiteit of hospitalisatieverzekering ?

Ronald | 26-08-2008

voor wie er wat aan heeft of wil proberen,het is bizar ik gebruik ongeveer een jaar ascal 38 ivm atriumfibrilleren aanvalletjes van ca 2 tot 10 uur dan 2xpw en dan weer 1xpm ? nu ben ik 103 kg en sport intensief en ben is gaan redeneren dat ik die dosering ook zou hebben gebruikt als ik bv 75 kg had gewogen nu ben ik 1/3 tabletje meer gaan gebruiken heb tot nu toe geen aanval meer gehad wel af en toe een extraslag maar die had ik altijd al dus ik vraag mij af of het blijft ? nu voel ik mij er pretig bij.

Griet | email | 26-08-2008

Dankjewel Bianca en Anneloes,
Ik was echt blij jullie berichtje te lezen. Als andere mensen en zelfs dokters je vertellen dat het niet normaal is dat je nadien nog hinder hebt van iets en je zelfs op 'het hart' drukken dat je je kiplekker moet voelen terwijl je het gevoel hebt dat je je oud hart waar je ondertussen al 36 jaar mee leerde leven voor een ander, 'slechter' hart of toch een hart waarvan je denkt 'ik kreeg een andere ritmestoornis in de plaats' hebt ingeruild dan ga je toch wel even twijfelen of die ingreep wel zo een goed idee was. Dankzij jullie kan ik 's avonds met een iets 'geruster' hart gaan slapen. Ik moet wel zeggen dat het hartritme ondertussen ook al wat beter geworden is en ik duidelijk een verschil voel bij vorige week! Groetjes!

Bianca | 25-08-2008

Marcel,
Naarmate je ouder wordt gaat je hart ook achteruit. Er is tot op heden geen bewijs dat sporten zal leiden tot hartritmestoornissen. De mensen op dit forum zijn ook niet allemaal sporters, dus ook dat geeft een heel vertekend beeld. Ik heb al meerdere malen geprobeerd of er een verschil gemaakt kon worden voor sporters en niet sporters, maar iedereen is welkom en vertelt zijn/haar verhaal. Omdat het een sportforum is lijkt het of er velen sporters hartritmestoornissen hebben. Gelukkig zijn de meeste hier geen sporters. Maar even terug, mensen die sporten leven nog steeds langer dan niet sporters. Mijn hartritmestoornis kwam aan het licht door het sporten, ik kreeg ze ook tijdens het sporten. Doordat ik een sterke hartspier had (door het sporten) pakte mijn hart telkens het gewone ritme terug op. Als ik niet gesport had, dan had ik ze ook gehad en misschien moest ik dan door een defiblirator mijn normale hartslag terug krijgen. Elk jaar doe ik een volledige check up en altijd vraag ik of sporten tot hartkwalen kan leiden. NEE! Wel als je aan de verboden snoepjes zit, een aangeboren hartafwijking hebt of ga sporten met koorts/virus.

Bianca | 25-08-2008

Hoi Griet,
Die andere mensen die zeiden dat ze meteen weer de oude waren moeten liegen! Ik heb ook veel overslagen na de ablatie gehad en ik was bang dat het mislukt was. De cardioloog vertelde dat het normaal is om nog overslagen ed te voelen omdat er een litteken op je hart zit. Ik moest nog een maand elke dag een pilletje slikken en naarmate de maand verstreek voelde ik me beter en beter voelen. Overslagen heb ik nog; als ik zenuwachtig ben, te weinig slaap of te veel chocola of alcohol nuttig. De stoornis is al 6 jaar weg. niet paniekeren, het komt echt goed!

anneloes | 24-08-2008

Hallo Griet,

Dit is heel normaal hoor zo'n behandeling.Dit duurt gemiddeld zo'n 6 wkn.
Na die 6 wkn moeten die onregelmatigheden langzaam aan gaan verdwijnen. Tot die tijd kan ik je verzekeren ( en met mij vele anderen) dat je je niet al te fit voelt.
Sterkte ermee!

griet callebert | email | 23-08-2008

Ik ben 36 en heb een angeboren tachycardie. Aanvallen duurden minuten of uuuuuren. Sinds mijn 21e hebben verschillende cardiologen me aangeraden om een ablatie te ondergaan maar ik was te angstig en zei telkens 'nee'; Toch de beslissing genomen eindelijk een ablatie te ondergaan. Dinsdag hebben ze de dubbele baan 2keer doorgebrand en het werd, volgens de cardioloog, een succesvolle behandeling. De nacht na de behandeling had ik constant last van overslagen. Dit is ondertussen verbeterd maar elke dag heb ik echter wel 'ergens' last van. Gisteren voelde ik me misselijk, ik ben constant moe, vannacht deed mijn hart echt heel gek: constant hetzelfde ritme maar af en toe leek het van een andere plaats in het hart te komen. De cardioloog had me gezegd dat het onderzoek en dus de 'revalidatie' niets inhield en van andere mensen had ik voordien vernomen dat ik echt onmiddellijk weer de oude zou zijn. Nu heb ik echter het gevoel dat ik dit onderzoek een beetje onderschat heb en misschien wel geruime tijd zal moeten bekomen. Herkent iemand dit gevoel? Is het normaal dat ik moe ben, overslagen heb, dat mijn hart nog wat gek doet en dat ik me dus allesbehalve kerngezond voel?

Koos | email | 20-08-2008

Ik man van 55 jaar sinds 33e last van boesemfibrilleren. Vanaf 1998 fibrilleerde mijn hart vrijwel altijd. In 2005 2x ablatie in AMC. In 2006 3e ablatie. 2x daags Tambocor CR 100mg Resultaat geweldig, hart sloeg na jaren weer normaal. Bij mij in de familie komen verstopte kransslagaders voor Na wegtrekker afspraak met mijn cardioloog gemaakt. Nieuwe cardiologe zei dat ik onmiddellijk met Tambocor moest stoppen= levensbedreigend . Ik slik nu Selokeen en zit weer in de hel. Volgens haar Tambocor dodelijk bij verstopte kransslagaders. a.s. maandag heb ik een inspanningstest als eerste onderzoek daarna. Ondertussen zit ik dus weer ouderwets te shaken en de verleiding is groot om naar de Tambocor te grijpen, heb me er altijd goed bij gevoeld! Trouwens ik heb begrepen dat de meningen van deskundigen over Tambocor nogal verschilllen. Mijn cardiologe stelde in een telefoongesprek gisteren Cordarone voor, hier heb ik echter zeer slechte ervaringen mee. Ik vertelde haar dat ik alles afwegende er voor kies om weer Tambocor te gaan slikken. Zij was duidelijk geergerd en wijst dit af. HELP WAT MOET IK DOEN!

Jaila | email | 15-08-2008

Inge: Mag ik aan jou vragen in welk ziekenhuis Dr.Duytschaever te bereiken is?

Mijn dochter heeft afgelopen dinsdag het onderzoek gehad in het Antonius ziekenhuis te Nieuwegein,maar hebben niets kunnen vinden,Dus geen ablatie!Ze was totaal onder narcose.
Ze wil over 2 maanden nog het gesprek met die cardioloog en afwachten wat hij te vertellen heeft,maar wil eigenlijk naar een ander ziekenhuis,daar het hier niet echt serieus genomen word.Ze loopt hier al 3 jaar.

Je mag ook een mailtje sturen naar Jaila60@hotmail.com,daar ik bang ben dat ik dit forum niet meer kan vinden en dus je antwoord niet weet.

Alvast bedankt.

Iwan | 12-08-2008

Ik heb de selokeen voorgeschreven gekregen ivm ritmestoornissen, geen hoge bloeddruk, deze is juist heel laag.
Gebruikte verapamil maar daar reageerde ik heel slecht op. De ritme stoornissen werden daardoor versterkt ipv gedempt. Vandaar nu de selokeen. Ik voel me momenteel goed, dus zie geen aanleiding om ermee te beginnen, dat kan altijd nog.

Donald | 12-08-2008

@iwan ,ja ik heb het een paar weken gebruikt maar ben iol met de cardioloog er weer mee gestopt voelde mij er niet goed bij ondanks mijn AF aanvalletjes gebruik alleen ascal 38 is het bij jou ook iets dergelijks of uitsluitend de bloeddruk?
p.s
ben een intensieve racefietser,zie ook bericht 25-07-08

Iwan | 11-08-2008

Heeft iemand ervaring met het slikken van selokeen en intensief sporten? Ik heb het voorgeschreven gekregen, maar ben nog niet begonnen omdat ik aarzel ivm sporten en veel bijwerkingen ( gewichtstoename?).
Kan iemand daarover iets zeggen?

ellen | email | 10-08-2008

hallo ik ben ellen ik zelf heb ook al 4 jjar last van die overslagen .zo een8 overslagen per minuut dag en nacht nu was het bijna 4dagen bijna volledig weg en het is er weer zonder aanleiding .vroeger sloeg ik in paniek nu niet meer maar het blijft klote het bellemerd mijn hele doen .ik ben wel een nerveus iemand . maar als ik mag zeggen wat het is denk ik dat het door de maag komt het is begonnen als ik 5 maand zwanger was .dus is dat door druk op het hart.vroeger had ik dat ook wel eens maar zeker zoveel niet .veel naar cardiologen geweest denk al 10 keer op 4 jaar en niets te vinden .ik hoop dat het ooit weer eens verdweint maar denk het niet meer

Mijke | 09-08-2008

Iemand ervaring met ritmestoornissen door hormonale afwijkingen?

Olke | email | 08-08-2008

Hallo allemaal
Als ik de verhalen allemaal lees dan is het niet anders dan dat elk geval bijna weer anders is.Bijna geen enkel probleem is hetzelfde.Voor ik geholpen werd las ik dit ook allemaal en eigenlijk wordt je er niks wijzer van.Even in het kort mijn ervaring,eind 2006 kreeg ik mijn eerste storingen.Met medicijnen(cordarone enz.)was dit niet op te lossen en na verloop van tijd moest ik om de 1,5week een cardioversie ondergaan.Daar dit op de lange duur zeer ongezond is moest ik voor een alblatie.1,5jaar wachtlijst in Nederland!!!
Contact opgenomen met Belgie,kon met 3 maand in het UZA Antwerpen terecht.Ben daar geholpen door Dr.Miljoen d.m.v. een PVI(Pulmonale Venen Isolatie)en in een woord:geweldig.Goede begeleiding en een evengoede behandeling.November 2007 gealblateerd en tot nu toe geen last meer gehad,langzaam de handvol pillen afgebouwd en ben nu weer helemaal de oude.
Wat ik nu kwijt wil om te zeggen:Heb je last van hartritmestoornissen moet je doen wat je zelf het beste lijkt.De een heeft hier de beste ervaringen,de andere voldoet het weer beter op een andere plaats.Veel sterkte er mee

Cleo | 08-08-2008

Ondanks hele goede berichten dat Maastricht heel goed is mbt ritmestoornissen heb ik uiteindelijk gekozen voor Utrecht (Nieuwegein). Ik ben inmiddels doorverwezen en kan een oproep verwachten over een poosje.
Ben benieuwd of het iets oplevert.

Anneke | 08-08-2008

In Nederland staat het ziekenhuis in Nieuwegein het best aangeschreven wat betreft cardiologie. Zou daar heen gaan voor een second opinion.

inge | 07-08-2008

@cleo : ik had een stoornishaardje vlakbij (niet in) de AV-knoop en dat hebben ze succesvol weggehaald dmv. bevriezing (ipv. branden) omdat dit veiliger is als ze toch iets verkeerds zouden raken. ik ben behandeld door dr. Duytschaever, zat toen in het UZ Gent, nu in Brugge geloof ik. hij wordt echt wel als een heel goede specialist gezien.

Marcel | 04-08-2008

Nog even ter aanvulling:
Ik doe aan langeafstandlopen vanaf mijn 25e. Ik heb 2 jaar bij het Korps Commandotroepen gezeten, en ben nu 67 jaar oud. Bij ons clubje van langeafstandlopers (ca. 100 leden) zijn er ca. 10 met hartritmestoornissen en "lopen" er inmiddels 6 met een pace-maker. Het juiste aantal is helaas niet bekend, omdat verschillende lopers stoppen zonder de reden daarvan op te geven. Wij vragen ons af of het langeafstandlopen in het algemeen (20 km.en 30 km. wedstrijden en marathons) wel gezond is. Zijn er meer sporters met deze problemen?

Marcel | 04-08-2008

Hallo Cleo,
Ik zit met hetzelfde probleem, Ik ben 2x geableerd in het AMC te A'dam, maar loop nog steeds met hartritmestoornissen rond die ca. 10 dagen aanhouden. Inderdaad een 3e ablatie brengt de nodige risico's met zich mee. Er werd mij gezegd: we krijgen je weer aan het hardlopen, desnoods met een pacemaker. Maar ik heb er toch maar van af gezien. De hartritmestoornissen zijn redelijk onder controle te houden (ca. 3x per jaar gedurende ca. 10 dagen en gaan dan vanzelf weer over) Ik gebruik 3x daags Tambocor 100 mg en natuurlijk gebruik ik ook bloedverdunners.
Dit om je een idee te geven dat er nog meer mensen met jouw probeem rondlopen. Groeten Marcel

Cleo | 03-08-2008

Dag allemaal

Ik zit een dilemma. Ik ben 2x ge ableerd en de oorspronkelijk stoornis ( AVnodale re-entry tachy cardie) is verholpen, maar heb sinds de 2e keer nog steeds problemen. Dit blijken dus andere ritm stoornissen te zijn ( zegt men) Heb ze nooit gehad, ze traden na de 2e ablatie binnen 2 dagen op en zijn na 3 maanden nog steeds aanwezig, en wel zodanig dat ik heel erg beperkt ben ik mn dagelijks leven.
De ene arts wil een 3e ablatie, de andere ziet dat niet zitten omdat mn probleem midden in de AV knoop zit en het riico op een pacemaker ernstig aanwezig is. Wat moet ik daar als patient nu mee?? Wie moet ik nu serieus nemen?
Ik overweeg een second opinion in bijv een Academisch ziekenhuis. Maar waar zitten de beste specialisten. Rotterdam? Utrecht? Misschien in Belgie? Kan iemand mij daarover iets meer zeggen?? Ik zou dat erg op prijs stellen. Ik wordt van tegengestelde berichten erg onzeker, temeer omdat ik niet vooruitga. Ik zie uit naar reacites !!!

Twan janssen | 26-07-2008

Hallo Allemaal,

Vindt het sneu voor jullie maar voor mij is het een opluchting dat ik niet alleen sta.
Ik heb deze ritme stoornissen ook, overslaan van het hart(wat naar aanvoelt) en soms vooral 's nachts het op hol slaan van mijn hart..HF is dan 150+..Ik heb ook Holteronderzoek gehad + talloze ECG's en bleek dat mijn hart 62 keer oversloeg in een etmaal.
Omdat er geen echte afwijkingen zijn gevonden kreeg ik een betablokker en Alprazolam..Dit helpt redelijk maar is natuurlijk geen oplossing. Ik ben soms echt bang, vooral als ik les geef..Ik vind dit een onderschat probleem lees hier veel te vaak leer er maar mee leven, of ga naar een psycholoog om af te kicken van die medicijnen maar zolang dat hart zo naar doet heb ik daar wel moeite mee.
Knap dat sommige zo rustig blijven van jullie.
Ik heb meer naar ontspanning gezocht, geen alcohol enz. meer kan ik niet doen.
Trouwens het hart kan wel propjes het lichaam inschieten bij ritmestoornissen, de CVA's onstaan zo vaak, mijn moeder is hierdoor onlangs het slachtoffer van geworden.Ik ben dus bang. Rugpijn is erg maar dit is je pomp die je in leven houdt.

Donald | email | 25-07-2008

hallo allemaal ik heb verscheidende malen over een verdiktehartspier gelezen op dit forum en op andere forums wat is nu te dik??? gegoogled hier over maar kan niets vinden want wanneer is het ziekelijk het kan namelijk heel goed door ( intensief ) cq sporten komen bay the way atriumfibrilleren komt bij sporters behoorlijk vaak voor in combinatie met een vergroothart dus wie weet er iets meer van?
p.s ook bij bekende topsporters komt het voor.

K. | 16-07-2008

J, dat is niet zo'n onzin hoor. Doordat het hart heel snel en vooral oppervlakkiger klopt kan er bloed blijven staan in hoekjes waar de stroming niet zo groot is. Dat kan gaan stollen en dus klontjes veroorzaken die los kunnen schieten. Die kunnen dan weer voor een hart of herseninfarct zorgen.

J | email | 15-07-2008

Inge, Wat een onzin; "wel omdat door het snelle kloppen bloedklonterjes kunnen gevormd worden in het bloed dat in de hart(voor)kamers aanwezig is."

Het zou kunnen zijn dat bestaande propjes los kunnen komen door een extreme inspanning. Echter deze kans bestaat vooral theoretisch.

Wat een werkelijk gevaar kan vormen is het feit dat een prop sneller door het Vasculaire systeem reist.

guido | email | 15-07-2008

ik mankeer vanalles en mij kunnen helpen zou de eerste maal zijn , ik vind dat ze nog ni veel geleerd hebben het enigste wat ze nu kunnen vaststellen is de dood , vroeger begraafde ze al eens ne levende

Kate | 11-07-2008

Hoi Jebe,

dat van dat overslaan, ken ik ook. Ik ben 19 jaar en heb ook al enkele jaren last van hartritmestoornissen. Ik heb ook al verscheidene onderzoeken moeten ondergaan, zoals een echo een fietsproef, en ik kreeg een holter op mijn borst voor 24 uur en heb al meerdere malen een ECG moeten maken, maar nooit kregen ze de hartritme stoornis erop.Heel vaak klopt mijn hart ineens 150 ofzo, en dan weer langzamer en overslaande kloppingen. De cardioloog zei dat het hart dan nou juist een extra hartslag maakt waardoor de hartpauze langer duurt en het lijkt alsof hij overslaat, terwijl hij niet overslaat maar juist een dubbele klop heeft gemaakt, en dan de hartpauze langer duurt. Dit voelt inderdaad heel vervelend aan. Ik ben ook een keer tijdens atletiek training toen ik de 100 m sprint liep knock out gegaan, ik voelde al dat mijn hart een verkeerd ritme had, maar ik gaf er geen aandacht aan. Volgende mijn cardioloog moet ik er maar mee leven, het is geen levensbedreigende vorm, maar vervelend blijft het!! Maar ja.. misschien groei je er overheen. Een ding is zeker, je moet niet schrikken want dat wordt het alleen maar nog erger. Ik laat het altijd maar over me heen komen.

inge | 09-07-2008

hoi lien,
met het risico dat dit weer als 'professerig' gezien wordt ;-) : er is een zeker risico van hartinfarct of herseninfarct na langduriger ritmestoornissen. het hart krijgt geen infarct omdat het plots zo snel moet kloppen, maar wel omdat door het snelle kloppen bloedklonterjes kunnen gevormd worden in het bloed dat in de hart(voor)kamers aanwezig is.
die klontertjes worden dan weggepompt en kunnen in de bloedvaatjes van het hart zelf terechtkomen en daar een verstopping veroorzaken - dat is een infarct.
vaak wordt daarom aan mensen die vaker en langduriger ritmestoornissen hebben bloedverdunners gegeven, zodat het bloed niet zo snel stolt.
misschien toch nog eens overleggen met zijn arts?

Lien | email | 09-07-2008

Hoi,
Mijn pa heeft soms in rust hartkloppingen van 180 en meer en neemt ook sotalex daartegen! Ik vraag mij gewoon af of hij hartinfarcten kan krijgen door die hartkloppingen? Blijkbaar ook prikkels die in een zelfde kamer blijven hangen.. Maar heb iedere keer opnieuw schrik als ik zie dat hij hartkloppingen heeft! Die kunnen soms tot 3 of 4 uur lang blijven duren.. Hij moet normaal via de lies een operatie ondergaan maar wacht daar nog even mee! Maar ondertussen vraag ik mij toch af of er erge dingen kunnen gebeuren?

inge | 08-07-2008

@bea : jee, iets verkeerds gegeten misschien?
ik heb klaar en duidelijk begrepen dat helen d e n k t dat ze paniekaanvallen heeft, wat absoluut nog niet wil zeggen dat dat daarom ook zo is. daarom wou ik alleen maar duidelijk maken dat het toch nog aangeraden kan zijn om het verder te laten onderzoeken, omwille van het feit dat, hoe raad je het, wij vanaf een schermpje niet uit kunnen maken wat er mis is - niet dat het ritmestoornissen zijn maar ook niet dat het er geen zijn.
'veel artsen zijn op de hoogte van ritmestoornissen' zeg je - ja hoor, en veel artsen ook niet, heb ik jammer genoeg zelf mogen ondervinden.

Bea | 08-07-2008

@professor Inge,
Ik weet niet of jij de verhalen goed leest, want ik heb al vaak antwoorden van je gelezen waarvan ik vermoed dat je ze niet begrijpt. Helen heeft 3 mnd last van PANIEKAANVALLEN en dan krijgt ze een versnelde hartslag. Ik heb zelf jaren met hartritmestoornissen gelopen voor ze er achter kwamen dat het wel degelijk iets aan mijn hart was (niet via ECG want die zag er perfect normaal uit!!!!!!!!!!) Tijdens de ritmestoornissen was ik altijd relaxed, ik ging liggen en op mijn ademhaling letten. Meestal raakte ik bewusteloos omdat mijn hart boven de 220 uitkwam waardoor je bloed niet circuleert. Maar het verhaal van Helen is heel anders. inmiddels zijn veel artsen ook op de hoogte van hartritmestoornissen. Als je zegt dat jij denkt dat het hartritmestoornissen zijn, dan verwijzen ze je door. Maar als je een paniekaanval krijgt dan weet je dat je hart en ademhaling veranderen. Dus professor misschien beter lezen en niet altijd de prof uit willen hangen anders moet je cardioloog worden. Op dit forum moet je niet verwachten dat er iemand weet wat de ander mankeert, daarvoor moet je naar een cardioloog/arts gaan, zoals ik al zei!

inge | 07-07-2008

@bea : en ook iedereen (met ritmestoornissen) weet dat ritmestoornissen heel vaak voor hyperventilatie of paniekaanval worden gezien, zelfs door artsen.

ik denk dat het dus niet zo simpel is om dit uit elkaar te houden als jij het hier even laat uitschijnen.

Bea | 07-07-2008

Helen,
Lees de eerdere berichten eens door. Iedereen weet dat paniek en hyperventilatie zorgen voor een verhoogde hartslag en overslagen. Hartritmestoornissen zijn iets heel anders. Als je twijfelt moet je je door laten verwijzen door de arts naar een cardioloog. Wij kunnen vanaf hier niet zien wat jij mankeert, al lijkt het veel op stress!

Helen | 27-06-2008

Ik heb al meer dan 10 jaar hartritmestoornissen. Je herkent het eerst niet, Je weet niet wat je hebt, en de huisarts verdenkt je van stress enzo. Van stress had ik geen last, wel voelde ik dat er iets niet klopte. Ik had nl zomaar ineens van de ene seconde op de andere een hartslag van over de 200. Het ene moment normaal zo rond de 80 en dan "boing" in een keer heel er snel. Je voelt je er ook niet lekker bij, denkt dat je laatste uurtje geslagen is. Maar toch moest ik me maar geen zorgen maken. Wel kreeg ik betablokkers. Heb ik 10 jr geslikt. Na 10 jr hielpen die niet meer, ik kreeg ondanks die pillen gewoon die aanvallen, met name als ik me inspande.
Op mijn aandringen doorgestuurd naar de cardioloog, en daar bleek met een fietstest heel duidelijk wat er aan de hand was. Toen is er ook de eerste ablatie afgesproken.
Je weet dus pas echt zeker of je met een ritmestoornis te maken hebt als het op een ECG zichtbaar is. Dan kunnen ze ook constateren welke soort stoornis er is. Er zijn heel veel verschillende soorten ritmestoornissen.
Dus ik zou zeggen. Laat een ECG of vraag een Holter kastje aan. Dan kan er misschien iets " gevangen" worden.
Sterkte ermee

helen | 27-06-2008

Hoi!

Ik zou graag willen weten wat een hartritmestoornis precies is en wanneer je het herkent.

Ik heb sins 3 maanden last van paniekaanvallen en mijn hart gaat dan verdomde snel tekeer. Hij slaat vaak over en knalt af en toe zo hard dat mijn borstkast er pijn van doet. Ik maak mezelf nu telkens wijs dat ik hartritmestoornis heb, en nu let ik telkens op mijn hart. als hij overslaat dan word ik helemaal gek!!

liefs, helen

Helen | 18-06-2008

Tini,

Ik heb vorig jr voor t eerst een efo en ablatie gehad, was goed op te wekken en er is veel weggebrand. Later bleek ik toch nog stoornissen te hebben. Vorige maand een 2e keer. Beide keren bij bewustzijn, geen narcose of roesje, zelfs geen valium, anders is het te moeilijk op te wekken. De 2e keer was het moeiloker op te weekn, hebben wel wat kunnen vinden en weggebrand. Na de 2e keer bijna 3 weken heel veel ritmestoornissen, en men overweegt over een maandje een 3e keer. Dat stel ik geloof ik nog maar even uit, want het wordt allemaal vanzelf wat rustiger. Van de cathetetrs inbrengen en verwijderen daar heb ik beide keren helemaal niets van gevoeld. Ik zag het gebeuren op de monitor...maar kon me moeilijk voor stellen dat dat bij mij gebeurde. Dus daar zou ik niet tegen opzien. Het meest vervelende aan zon ingreep is het urenlang stilliggen bij volle bewustzijn. Maar men heeft mij prima begeleid. Als het de komende tijd blijkt dat een 3e keer toch nog noodzakelijk is, dan laat ik het wel doen. Vooralsnog wacht ik nog een poosje af.

anneloes | 17-06-2008

Tini,

Ik heb geen ervaring met een "niet opwekbare"storing. Wel ben ik in feb voor de 2de keer geableerd.dmv bevriezing. Ik weet niet wat ze bij jou gaan doen. Ik moet erbij zeggen dat ik de gehele procedure onder narcose heb laten doen. De eerste keer niet.Dus geen last van inbrengen ed.en van oneindig lang stilliggen. ( 2de keer 7,5 uur!!)En ja dat eruit halen van die katheters doet gewoon erg zeer dat heb ik ook ondervonden.Daar zal je toch doorheen moeten vrees is :). Het resultaat van die 2de ablatie is tot nu toe goed. Dus ik zou zeggen:gewoon proberen!!
sterkte ermee.

Tini | email | 17-06-2008

beste forumleden,

Sinds begin dit jaar heb ik last van VT's. Na holteronderzoek en een keer wegraken in het ziekenhuis beland waar men non-sustained VT's diagnostiseerde. Daarna in een ander ziekenhuis een EFO en poging tot ablatie, maar die lukte niet, omdat de stoornis niet opwekbaar was. Nu ben ik twee maanden verder en heb ik dagen dat ik een minimale overslag voel en dagen dat ik elk half uur mij voel alsof ik een aantal trappen ben opgerend (terwijl ik gewoon rustig zit). Vandaag zei de cardioloog mij dat het geen structurele hartafwijking is en dus een 'soort' die op zich met ablatie definitief te verhelpen is en. Maar dan moet de stoornis wel opwekaar zijn. Nu heb ik mij opgegeven voor een tweede poging.
Maar ik ben benieuwd te horen of jullie ervaring heben met ablatiepogingen als een stoornis slecht opwekbaar is. Is er iemand die dat heeft meegemaakt of een ander kent waarbij een tweede (of derde) poging wel succesvol is geweest?
Ik zie wel wat op tegen het inbrengen van de catheters en vooral het verwijderen (was heel erg pijnlijk, de eerste keer). Maar als er een kans is om van de VT's defintief af te zijn. dan is me dat wel waard!

inge | 06-06-2008

@frederic : of het goed gaat kunnen wij niet voorspellen natuurlijk (waarschijnlijk wel, zo te horen aan de arts) maar ik weet n ding wel zeker : onzekerheid over iets maakt nog veel angstiger dan iets gewoon te weten, wat het ook is.
ik had in jouw plaats dus wel gewoon gevraagd hoe het zat - je zit nu evengoed te piekeren, dus wat is het verschil ;-) ?

Frederic de Beer | email | 06-06-2008

Nee! Ik denk dat het komt omdat ik vreselijk hyperventileer, en angstig ben voor ziektes. Dus dat heeft hij maar niet gezegd. Maar hij klonk ook niet heel bezorgd.

Hij zei: Ik wil nu dat je toch voor alle zekerheid op de piekbelasting let. En ik wil nog een kastje plaatsen voor 24 uur. OM te kijken wat je hart doet. Verder moet ik daarna over een jaar terug komen om te kijken of alles stabiel is gebleven. Is dit nou reden tot angst??

Want ik denk alleen maar aan die voetballers die ter plekke neervallen.

Ik weet nu wel dat ik mijn leven drastisch ga veranderen. Niet meer tot in de ochtend feesten, en niet meer te veel sporten!

Dan moet het toch wel goed gaan??

Roibeard | email | 06-06-2008

Weer aan Erica,

Sorry, ik maakte een spelfout: het is Roibeard. Ik doe nl. iets met Keltische kunsten, vandaar. Ik raad je nog iets aan: Ga naar de boekwinkel en koop daar een goed yogaboek die oefeningen toont waar je hartchakra mee gemoeid is, mocht je aritmie hebben dan is de kans aanwezig dat de sinusritme terugkomt tijdens deze oefeningen, zo ook de oefeningen die cobra en halve kameel genoemd worden. En let daarbij goed op je ademhalingen. Bij mij hielp het vaak, echter, niet altijd. Succes!

Rob alias Robeard | email | 06-06-2008

Aan Erica,
Bij nader inzien lijkt het mij handig om mij niet meer bekend te maken met mijn naam Rob omdat er meerdere op deze site zitten. Ik tracht daarom mijn naam uniek te maken door mij Riobeard te noemen wat Keltisch is voor Robert. Erica, ik voel je schreeuw, je onmacht, maar geloof mij, en dat geldt ook voor de meeste anderen op deze site: Als aangetoond is dat het met je hart zelf goed zit maar cardiologen niet de oorzaak kunnen vinden, dan zal en moet er een oplossing zijn. Echter, cardiologen kijken niet verder dan het hart terwijl vanaf andere plekken in het lichaam het hart beinvloed kan worden, zoals zenuwen uit je borstwervels, scheefstaande ribben en op energetisch niveau ook je nieren. Dinsdag 10 juni weet ik meer. Erica, het moet goed komen! Tot na dinsdag!

Nique | email | 05-06-2008

Hallo allen, sinds december 07 heb iklast van hartkloppingen of stoornissen ik weet het niet, weet alleen dat het super lastig is en ik er erg naar van word. Heb 24 uur met een holter gelopen, een echo gehad maar de cardioloog zegt dat ik er ud'mee kan worden, het gaat idd wel veel te snel maar dat kan geen kwaad. Ik zelf heb het idee dat het met voeding te maken zou kunnen hebben maar kom er niet achter wat het kan zijn. Ik voel het ook vooral in mijn maag en als ik mijn pols voel mist mn hart elke keer een slag. Soms denk ik over een second opinion....de cardioloog zei dat er wel een medicijn is die de slagen kan regelen maar dat het middel erger is dan de kwaal......ik heb nu al 2 dagen achter elkaar deze hartkloppingen terwijl ik net terug ben van vakantie en hoopte dat ontspanning wel zou helpen..helaas :(

inge | 05-06-2008

@frederic : heeft jouw arts je dan niet verteld of je wel of niet HCM hebt?

Rob | email | 05-06-2008

Hallo Erica, ik heb je noodkreet gelezen. Heb nog even geduld want ik ben pas 2x onderzocht. Volgende week komt waarschijnlijk de aap uit de mouw. Het lijkt er zeer sterk op dat m.n. mijn 4e borstwervel de boosdoener is. Mijn verhaal/geschiedenis loopt nagenoeg parallel met wat de therapeuten zeggen. Ik ben hoopvol en hoop dit jaar nog de pharmaceutische troep overboord te gooien. Alhoewel ik maar weinig slik want niets heeft ooit geholpen. Logisch als je bedenkt dat wanneer er een draadje (zenuw) wordt afgekneld er ook een stroomstoring ontstaat, dan kan je slikken wat je wilt, het helpt gewoon niet. Zoek ook dr. Rath op het internet, wellicht dat de oorzaak ook een chronisch vitamine-C gebrek is. Het huidige voedsel geeft niet meer genoeg en moet aangevuld worden. Erica, ik houd je op de hoogte.

Theo | email | 05-06-2008

Dag allemaal. Iedereen is toch verschillend als ik zo de reacties lees. Ik heb zelf al 11 cardioversies achter de rug en 1 ablatie (In Zwolle, prima ziekenhuis en goede uitleg vind ik). Omdat ik na de ablatie weer klachten kreeg (na ruim 2 maanden) kwam ik weer bij de cardioloog. Andere medicatie maar het werd alleen erger. Regelmatig een ritme van over de 200. Bij controle kreeg ik (gelukkig) weer zo'n aanval en die was volgend de ECG 230 slagen met een flutter van ruim 300. Ik mocht dus gelijk een nachtje blijven. Ik sta nu in de wachtrij voor misschien een Maze operatie omdat er nu drie zaken opgelost moeten worden nl: Boezemflutter, Boezenfibrileren en een lekkende Mitralisklep. Eerst wordt nu geprobeerd de pompkracht te vergroten en te kijken of de hartklep zelf wil herstellen met medicatie (Sotalol en Amiodaron) Lukt dat dan wordt het alleen een 2e uitgebreidere ablatie, zoniet een Maze-operatie. Afwachten is dus de boodschap en vooral opgewekt blijven want dat helpt altijd.

Frederic de Beer | email | 05-06-2008

IIk ben 23 en ik heb dus te horen gekregen dat ik een iet wat verdikte hartspier heb!!

Nu is mijn vraag aan jullie?

Heb ik nu Hypertrofische cardiomyopathie (HCM)??

De dokter heeft mij toch voor alle zekerheid geadviseerd om niet te overdreven te sporten. Piekbelasting. Als ik nu gewoon rustig ga leven. Hoe groot is dan de kans op een plotselinge dood? Want daar ben ik zo bang voor!!!

Het schijnt dat 1 op de 500 mensen toch een verdikte hartspier hebben. Ik heb meer het idee dat mensen plotseling hieraan bezwijken doordat ze OF het niet weten dat ze een verdikte hartspier hebben, of gewoon doorgaan met zeer intensief sporten!!

De dokter zegt je kan gewoon oud worden. maar je moet je levensstijl aanpassen. En jaarlijks toch even terug komen of het stabiel blijft.

Ik lees alleen super verrote verhalen van plotselinge dood bij mensen. Ik ben daar echt zo bang voor!

graag jullie antwoord.

Erica | email | 03-06-2008

Aan Rob,

Ik ben erg geinteresseerd, laat je a.b.u. iets weten? Ik doe alles om van die (klote)(sorry)storingen af te raken.
Mijn dokter krijgt het niet voor mekaar!Dus misschien helpen wij elkaar!!!!

Rumeyda | email | 02-06-2008

Hoi Helen,

Ik zou toch even afwachten als ik in jou schoenen zou staan.Misschien dat je na een paar weken er geen last meer van hebt en dan is een ablatie niet nodig.Ik zou toch even overleggen of dat wel de beste oplossing is. Veel sterkte hoor en laat ons even weten hoe het verder met je gaat.

Groetjes Rumeyda

helen | 02-06-2008

Ik kreeg na de 2e ablatie zoveel problemen. Atriumfibrilleren, daar was ik niet voor behandeld, dat kwam er zo maar bij! Na een week weer mijn "gewone" stoornissen (Nodale AV re-entry) terug. Veel heviger dan ooit. Kan niet normaal functioneren. Vandaar dat men mij geadviseerd heeft om zo spoedig mogelijk het probleem te verhelpen dmv een 3e keer. Ik ben er zelf nog niet uit wat te doen.

rumeyda | email | 02-06-2008

Hoi helen,

Het kan idd in de eerste 3 maanden gaan rommelen.Na die 3 maanden kun je pas zeggen of de ablatie gelukt is.Er zijn mensen die na de ablatie geen last hebben van onregelmatigheden,maar na die 3 maanden weer wel.Het verschilt per persoon.Misschien hoor je bij de eerste groep en dat je nu wel last hebt en over 3 maanden niet meer.Je moet niet aan een ablatie gaan denken.Maar wat ik niet begrijp is dat ze je al voor een 3e ablatie hebben ingepland.Hoe kan dat?Dan spreken we nu over 5 weken na een ablatie.Dan kunnen ze toch niet weten of de ablatie succesvol is verlopen.Ik zou dit toch even navragen.Misschien heb je helemaal geen 3e ablatie nodig.Ik wens je veel sterkte toe en hopelijk herstel je snel.
Groetjes Rumeyda

anneloes | 01-06-2008

Helen,

Nee in die mate herken ik die klachten niet. Bij mij is het 11 maanden goed gegaan.Toen gebeurde het weer.Hebben ze bij jou een warmte of een bevriezingsablatie gedaan?

helen | 01-06-2008

Anneloes,
Ik ben in Zwolle geholpen. Na de eerste ablatie had ik niet deze klachten, ik kreeg na een half jaar weer ritmestoornissen, niet zo dramatisch, maar toch ze waren er en daarom besloten tot een 2e ablatie. Maar nu heb ik zoveel problemen, Bij zeer geringe inspanning ( traplopen) heb ik alweer een stoornis. Ze begonnen bij mij op de 3e dag na de ablatie en zijn sindsdien niet meer gesptopt. In principe sta ik weer op de lijst voor een 3e keer, over een week of 3.
Herken jij dit ?

Anneloes | 31-05-2008

Helen,
Ook ik ben in februari voor de 2de keer geableerd. Ik heb de eerste weken ook flink last gehad. Mij hebben ze verteld dat dat wel een week of 6 kan duren. Ik moet zeggen dat het bij mij nu redelijk goed is. Af en toe een overslag en een aanzet tot fibrileren maar het hart herstelt nu zelf.
Ik denk dat je nog wat geduld moet hebben.
Waar ben je geholpen?

Sterkte ermee!!

helen | 31-05-2008

Ik ben inmiddels 2 weken gelden voor de 2e keer gableerd, en heb sinsdien meer ritmestornissen dan ooit gehad. Eerst atriumfibrilleren, dat is inmiddels over, maar de stoornis waarvoor ik eigenlijk ben behandeld is duidelijker dan ooit aanwezig. Ik vraag me af of dat met de tijd nog minder zal worden of zelfs overgaan, Er is al sprake van een 3e ablaite maar dat zie ik op dit moment nog niet zo erg zitten. Wie heeft soortgelijke ervaringen??

Rumeyda | email | 27-05-2008

@Jetteke,

Wanneer je een fibrillerend gevoel hebt op je borst, betekent het niet dat je boezemfibrilleren hebt. En wanneer je een regelmatige hartslag hebt ook niet. Bij boezemfibrilleren gaat je hart erg onregelmatig en je voelt je er meestal niet goed bij.

Groetjes Rumeyda

rumeyda | email | 27-05-2008

@Joris,

Sorry, lees je berichtje nu pas.Ben meestal op een ander forum,vandaar.Ja, het klopt dat ik ook op een ander forum berichten plaats.

helen | 26-05-2008

Boezemfibrilleren kan alleen via een ECG worden vastgesteld.
Ik heb al jaren een ventriculaire tachycardieen, en onlangs is er boezemfibrilleren op ECGs bij mij geconstateerd. Ik wist echt niet dat die zo aanvoelden als ze aanvoelden Dus ik zou zeggen, laat een ECG maken,dan weet je het zeker

Kim | 25-05-2008

Jetteke,
Ten eerste: ga altijd naar een arts als je iets ongewoons voel. Op dit forum zitten lotgenoten en geen artsen.
Ten tweede: als je harTslag niet stijgt, hoe weet je dan dat het boezemfibrileren is???? Als jij je hart voelt kloppen dan is het misschien gewoon omdat je het niet gewend ben. Ik vind het raar dat je meteen "boezemfibrileren" roept, terwijl je (volgens mij) niet eens weet wat het is!

jetteke | email | 25-05-2008

Ik voel een trilling op mn borstkas,het is echt een fibrerend gevoel.ik voel ook echt mn hart kloppen maar wel op een normaal ritme.Misschien versta ik mijn gevoel onder boezemfibrilleren maar is het misschien iets anders.

inge | 24-05-2008

@jetteke : als jouw hartslag niet stijgt, hoe merk je dan dat je boezemfibrilleren hebt?

jetteke | email | 24-05-2008

Hallo allemaal,

Ik heb zo hier en daar wat berichten gelezen en ook ik heb na een training hardlopen(joggen) last van boezemfibrilleren.Alleen lees ik dat bij jullie je hardslag sterk toeneemt.
Ik heb alleen last van boezemfibrilleren.Ik ben sinds 5 weken bezig met een hardloopschema....daarvooe heb ik wel gesport maar minder intensief,kan het zijn dat mijn lichaam moet wennen aan deze verandering??
Moet ik naar de dokter...weet het echt niet.

Groetjes Jetteke

Rob | email | 17-05-2008

Combinatie aritmie & wervels. Voor mij van toepassing sinds 10 jaren. Cardiologen willen er niet aan. Een sterk voorbeeld bij mij: Zittend linkshandig gitaarspelen kon soms al problemen geven. Rand vd klankkast tussen de ribben. En inderdaad: met yoga waar mijn borstbeen of wervels bij betrokken zijn krijg ik sinusritme terug. Niet altijd: sinds 2003 al 17 klappen gehad. Redding is nabij, ik ga 21 mei naar Instituut voor Biocybernetische therapie. Vele mensen zijn daar al geholpen met succes. Ik verneem het wel als jullie meer van mij willen weten.

henny | email | 11-05-2008

Dag allemaal,
Heb al een poos niet meer op dit forum gekeken. Ik ben vorig jaar augustus geableerd ivm supra ventriculaire tachcardieen. Komende woensdag gaat het voor de 2e keer gebeuren. Heb regelmatig vooral bij inspanning (oa sporten) zomaar ineens ritmes van rond 220. Dat was na de eerste ablatie na 4 weken al duidelijk. ( toen spande ik me niet eens in!) Ik heb het een poosje aangezien, misschien is dat normaal, dat weet je niet. De tachycardieen bleven aanhouden en mijn cardioloog nam me gelukkig erg serieus en nu staat er dus weer een ablatie op het programma. Ik hoop dat het nu goed gaat lukken en na meer dan 10 jaar van mijn ritmestoornissen verlost ben !!
Ik hoop dat ze me dit keer een roesje willen geven want dat vele uren achter elkaar doodstil liggen is echt geen pretje.
Heeft iemand soortgelijke ervaringen?

Tim | email | 05-05-2008

k ben nu bezig met te bezien hoe lichte fitness effect heeft op alles. Door de stoornis ben ik bewuster gaan leven en veel gezonder. was vroeger zeer fanatieke sporter en heb te lang niets meer gedaan. Het hart zie ik als een graad meter van je welzijn, zorg er goed voor zoals jij het fijn en lekker vind. Tenslotte van mijn betoog; wat mijheel goed bevalt is elke ochtend 30 minuten fietsen in de natuur, rek en strek oefeningen en stukkie hardlopen, hiermee voelt je lichaam fit en lekker en je hart voelt relaxt aan; of beter gezegd je voelt hem niet meer zo bewust mdat ie zich lkker voelt na beetje sport in de ochtend. Dit heeft vor de hele dag een positieve uitwerking los van je psyche.
En...ja nog 1 ding ik weet zeker dat er bepaalde kruiden of stoffen zijn die invloed hebben op je stoornis. Dit kan in wijnen zitten (rose) of hele hete mosterd bv; maar daar ben ik nog niet helemaal uit.
Dit moest ik even kwijt, reacties zijn meer dan welkom.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over