hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

Jennifer | email | 01-02-2008

Hoi allemaal.
Ben een vrouw van 56 jaar, en heb vaak last van hartkloppingen, vooral na het drinken van thee,een stressvolle periode,of vlak na het eten.Nooit tijdens inspanning, maar altijd in een periode van rust eb dan meestal in de middag of avond.Ik gebruik thyrax voor mijn struma, een een betablokker voor de hartkloppingen en eerdere hog bloeddruk. Kan het zijn dat mijn schildklierhormoon de oorzaak is?. De huisarts zegt dat als ik me er geen zorgen om maak er niets aan gedaan hoeft te worden. Mijn bloeddruk is inmiddels al een paar maanden normaal.Tijdens hartkloppingen blijft mijn hartslag redelijk laag.De hartklopingen duren doorgaans nooit langer dan 20 minuten, en soms 1 keer in de week en soms een maand niet. wie herkent zich hierin?

inge | 31-01-2008

@angelique : ja, je omschrijving komt me heel bekend voor, hoewel ik natuurlijk niet weet of het om hetzelfde gevoel gaat. het is een puur fysiek gevoel van plots opkomende, hele erge nervositeit, alsof je plots een shot met een 100-voudige dosis caféine zou krijgen of zo - moeilijk uit te leggen - begon bij mij ook vaak in de buikstreek en steeg dan op richting hart.

ik heb het zelfs één keer gehad terwijl ik in het ziekenhuis ter observatie lag - ze snapten er daar ook niks van, het was een hele intense aanval toen.

één ding moet je je niet laten wijsmaken : dat het van de zenuwen komt. als wij hier allemaal goedgelovig zouden zijn (de meesten hier in het topic) zouden we allemaal niks hebben, alleen een beetje zenuwen........

als het erger en frequenter wordt zal je toch een keer naar een cardioloog moeten, maar vraag dan iemand die gespecialiseerd is in ritmestoornissen - gewone cardiologen weten daar ook heel weinig van af.

angelique | email | 30-01-2008

hallo,ik ben angelique,33 jaar jong...ik heb sinds een paar maanden last van hartkloppingen.....het is vaak in rust en dan moet ik gewoon even rechtop gaan staan of zitten als ik lig,voel mijn maag en een heel zenuwachtig gevoel treedt er dan heel vluchtig op...als ik dan even diep zucht of kuch is het vaak even weg.....heel eng en volgens de dokter onschuldig en komt het door stress.......soms is het ook net of het in mijn maagstreek begint....kloppingen enzo....en dan begint mijn hart als een gek te bonken....totaal zonder ritme...en vlieg ik zowat op!.komt dit ook bekend voor?

inge | 25-01-2008

@maria : ik ben niet degene die de verschillen tussen belgië en nederland in vraag stelt qua medische kunde en kennis - dat deed angela zelf.

Maria | 25-01-2008

@Angèla en Inge,
Beetje zielig om zo te reageren. Het lijkt het verhaal wel over de Nederlandse taal: "Wij Belgen zijn daar beter in dan Hollanders!" SOMMIGE BELGEN!!! En volgens mij zijn Walen ook nog steeds Belgen!!!!Vergeet niet dat er "zoveel" Nederlanders komen, omdat de wachttijden in Belgie korter zijn. Ik woon zelf in Belgie en ik heb al héél veel Nederlandse artsen gehad, zo ook mijn cardioloog. Het gaat niet om het land van afkomst, maar om de deskundigheid. Alle artsen zijn kundig genoeg en overal komen er fouten voor. Ik ben door een Belgische cardioloog op non actief gezet terwijl dat nergens voor nodig was, er is niets mis met mijn hart na de ablatie! Een second opinion bij een Nederlandse cardioloog bracht dat aan het licht en voor hetzelfde geld was hij een Belg! Misschien beter om mensen te helpen op dit forum en niet af te wijken naar de afkomst, want dan winnen de Chinezen! Elk land heeft goeie artsen en ziekenhuizen, maar het is overal anders!

angèle | 23-01-2008

hoi angela
mijn naam genoot
ik ben zelf 2maal geableerd in bonheiden heeft ook 6 u geduurd
en ben daar zeer goed opgevangen en verzorgd ze hebben daar ook een zeer goede uitleg gegeven over mijn situatie
maar het kan nog altijd treug komen dat is iets wat men niet weet en ik heb ook maar een6 tal weken moeten wachten eer ik aan de beurt was zodus dat is wel iets anders dan bij jullie waarom komen er dan zoveel nederlanders naar hier omdat wij bij de beste dokters hebben van de omringende landen petje af voor ons landje
hoopelijk wordt je vlug geholpen
groetjes angèle

Paula | email | 23-01-2008

Hallo,Mijn man neemt al enkele maanden "SELOLZOK". Sindsdien relatieproblemen op sexueel gebied;
Heeft iemand ook deze problemen met Selozok ook?
Graag reactie hierop;
groetjes
Paula

marianne | email | 22-01-2008

Hoi! ben blij dat ik niet de enigste ben met hart overslagen. ik heb t al vanaf mijn 9e. daarna ging t spontaan over. op mijn 25e kwam t pas weer terug tijdens mijn 1e zwangerschap. en sindsdien is t gebleven. soms slaat hij ook over aan de rechterkant, en is raar, want daar zit je hart toch niet? wie herkent dit. ook ben ik vaak licht in mijn hoofd aan de rechterkant. weet niet of t hier iets mee te maken heeft. wie weet meer?

inge | 22-01-2008

@angela : ik kan het nu toch even niet laten om wat gepikeerd te reageren : hoezo, 'op een dusdanig niveau als in nederland' - staan we in belgië zo bekend om onze achterstand op medisch gebied misschien?

waarschijnlijk daarom dat onze ziekenhuizen bijna overspoeld worden door nederlanders.....

Daniel | email | 22-01-2008

(vervolg)
ik schreef :
je hartslag na een inspanning snel blijft slaan
daarmee bedoel ik dat wanneer je bijvoorbeeld stop met sporten, je hartslag naar beneden dient te gaan hé (je hartslag moet tragen beginnen te slaan)

Daniel | email | 22-01-2008

(vervolg)
momenteel heb ik er sinds een maand terug fel last van
ik heb er ook enkel last van wanneer ik in rust ben, ik ben een fervent jogger en tijdens het sporten heb ik er totaal geen last van
de oorzaak is bij mij vermoedelijk een combinatie van stress en slecht slapen
ik ben toch nog eens naar de huisarts geweest met dit probleem, die heeft contact opgenomen met een cardiolooog en die vertelde ook dat mijn symtomen onschuldig zijn, aangezien bij de onderzoeken van maar enkele jaren geleden niets naar boven gekomen was
die cardioloog vertelde mijn huisarts om eens capsules met visolie te proberen
ik kan er voorlopig nog niets over vertellen omdat ik er pas mee begonnen ben
alhoewel het een zeer vervelend gevoel is en ik soms zeer angstig ben dat mijn hart gaat stoppen, probeer ik er toch mee te leven, fijn om te lezen dat er meer mensen met dit probleem zitten
mijn huisarts vertelde me dat zolang je niet zwart voor je ogen ziet en je hartslag na een inspanning snel blijft slaan is er helemaal geen gevaar
voorlopig ben ik terug wat gerust gesteld, ook door te lezen van andere mensen die met dit probleem zitten

Daniel | email | 22-01-2008

Hello allemaal, ik ben 32 jaar en heb al enkele jaren last van het overslaan van mijn hart, ook af en toe een merkbare versnelling van een paar slagen
ik heb me reeds 2 keer laten onderzoeken bij een cardioloog, ook al eens een dag een holter gedragen, die onderzoeken wezen allemaal uit dat ik een perfect gezond hart heb

bianca | 22-01-2008

Hoi Angela,
Ik ben in Antwerpen geableerd en ik ben er zeer tevreden over. Vriendelijke verplegers en dokters die je duidelijk uitleg geven. Ik ben dinsdag naar het Middelheim ziekenhuis gegaan en donderdag mocht ik al naar huis. Zorg er wel voor dat je papieren van de verzekering meeneemt, want anders moet je bijna 2000 euro voorschieten! Belgie staat bekent om zijn goeie ziekenhuizen met goeie doktoren én kortere wachttijden! Er werken ook ontzettend veel Nederlandse artsen. Ik zou zeggen DOEN!!!! Ik ben in 2002 geableerd en ik doe weer volop aan sport! Succes!

Anne | 21-01-2008

Even vergeten: je zegt dat het hier in Belgie minder goed zou kunnen zijn, maar dat ligt gewoon aan het ziekenhuis denk ik.
Met Antwerpen heb ik geen ervaring, maar in Aalst is dan weer wel een heel goed ziekenhuis blijkbaar. Leuven is ook goed, maar misschien dat ik zelf nu toch eerder naar Aalst zou gaan. Weet het niet zo goed :)

Anne | 21-01-2008

Hee Angela, ik ben in Belgie (Leuven) geopereerd. Goede ervaring, was wel volledig onder narcose (omdat ik 16 was), dus weet niks meer van de operatie.
Ik stond op een 'spoedlijst' en heb 2 maanden (iets minder) moeten wachten, wat al een stuk minder is dan 6 maanden!
Heb nu wel nog altijd last en heb eigenlijk moeite dat ze het in het ziekenhuis ook inzien. Ze zeggen maar dat ik het niet terug kán krijgen, maar ja...Het kan dus duidelijk wel. Maar van arten enzo kan ik absoluut niet klagen! Alleen zie je de echte specialisten niet zo lang, het is vaak iemand in opleiding.

Succes!

Angela | email | 21-01-2008

Hoi allemaal,

Ik lees hier veel over verschillende ziekenhuizen. Ik ben vandaag bij mijn cardioloog in het UMC St. Radboud geweest in Nijmegen. Hier liggen alle ablaties stil op het moment en de wachttijd kan dus nog oplopen tot (voor mij weer) een half jaar. Mijn arts vertelde mij dat ik ook naar Antwerpen kan en daar veel sneller geholpen kan worden.

Ik vind de omgang hier echt vreselijk, ik kreeg zo het gevoel dat hoe eerder ik weer weg was, hoe sneller hij verder kon gaan. Hoe is dit in Belgie, maar vooral, hoe zijn de ervaringen met een ablatie in Belgie. In eerste instantie vraag je je toch af of dat wel op een dusdanig niveau is als in Nederland, maar misschien is dat een vooroordeel dat ik niet mag hebben...

Ik hoor graag jullie ervaringen..

Bianca | 21-01-2008

Hoi Sjon,
Volgens mij is het de bedoeling van dit forum ook niet om medische antwoorden/advies te geven/krijgen en volgens mij weten de meesten dat ook. Het is alleen zo fijn om met lotgenoten ervaringen, angsten e.d. te delen en te vragen hoe het één en ander werkt. Normaal gesproken zijn de meesten ook al onder behandeling (geweest) bij een cardioloog. De meesten vragen zich af wat de benamingen, ingrepen en/of medicijnen doen. Het lijkt nu net of iedereen op het forum niets positiefs kunnen doen of dat wij denken dat we dokters zijn, maar ik vind dat niemand zich hier medisch gedraagt. Ik zou zelfs willen zeggen dat iedereen elkaar écht probeert te helpen, er wordt zelfs soms aangespoord om toch eens een cardioloog te raadplegen. verstandige en behulpzame mensen hier waar ik al héél veel aan heb gehad! Ik ben nog elke dag blij dat ik dit forum heb gevonden!

Sjon | 21-01-2008

Is het wellicht verstandig jezelf de vraag te stellen of dit de plek is om advies aan te nemen voor wat betreft je gezondheid?

Het is misschien goed om met 'lotgenoten' te praten, maar feit blijft dat het merendeel van de mensen hier geen medische kennis heeft. Bovendien is je persoonlijke situatie bij geen van deze mensen bekend. dwz niemand kan een diagnose stellen zonder je gezien te hebben. Misschien is het verstandig eens een huisarts te bezoeken met je problemen, voor de mensen die dat (nog) niet gedaan hebben. zie ook nu.nl/news/1399056/50/Huisartsen_waarschuwen_voor_%27dokter_Google%27.html

Anne | 19-01-2008

Ik werd enorm sloom van Selozok, kon niet meer leren, werd 'down', vervelend, moe,...
Ben gestopt :-)

Bianca | 19-01-2008

Lieve Maarten,
Als jij "alleen" last hebt van overslagen, dan vind ik het toch wel heavy om aan de beta blokkers te gaan. Je geeft zelf aan dat ze erger worden als je bang bent of gestresst en tijdens inspanningen voel je ze niet. HEERLIJK! Ik zou de hele dag sporten! Ff serieus; ik heb nog nooit gehoord dat ze overslagen (kunnen) behandelen omdat ze ongevaarlijk zijn. Ze zijn lastig, ik kan erover meepraten maar een hartritmestoornis is gevaarlijk en moet behandeld worden. Als ik jouw verhaal zo lees heb ik niet de indruk dat je aan je hart behandeld moet worden, maar dat je je meer moet leren ontspannen.Ik wens je veel succes!
Bianca

Marc | 19-01-2008

Maarten@
Ik ben ook bijna 2 meter lang, dun en beoefen verschillende sporten. Ik heb een prima conditie. Toch heb ik enorm veel last gekregen van boezemfibrileren. Voor zover ik kan nagaan komen er in mijn familie geen hartklachten voor. Wel heb ik vroeger veel last gehad van astmatische bronchitis. Ik heb enkele weken geleden een longvenenablatie en boezemflutteringreep ondergaan. De 1ste weken heb ik nog veel last gehad, maar nu lijkt het steeds iets beter te gaan.

inge | 18-01-2008

@maarten : zoals je huisarts het beschrijft denk ik ook dat hij een ablatie bedoelt. ik ben ook (naar volle tevredenheid) bij Duytschaever behandeld, toen werkte hij nog in gent.

Paula Willems | email | 18-01-2008

Weet iemand iets meer over de medicatie "SELOZOK" ?
Zorgt dat voor problemen in relatie i.v.m. sex? of nog andere problemen in relatie.
Mijn man neemt namelijk dit.

Maarten | email | 17-01-2008

(vervolg)
De huisarts heeft mij doorgestuurd naar prof. Duytschaver in Brugge, omdat die met een bepaalde computertechniek de locatie van de stoornis kan bepalen en die dan met een laser kan verwijderen.
Kent iemand deze techniek? Is dat niet hetzelfde als een ablatie?

Voor wie het interesseert: ik ben heel groot en heel mager, en 2 familieleden hebben er ook last van. Dus misschien heeft lichaamsbouw er wel wat mee te maken (bij lange mensen moet het hart een grotere zuigkracht uitoefenen, toch?) en is het ook erfelijk. (kan ik me best voorstellen).

Maarten | email | 17-01-2008

(vervolg)
De huisarts heeft mij doorgestuurd naar prof. Duytschaver in Brugge, omdat die met een bepaalde computertechniek de locatie van de stoornis kan bepalen en die dan met een laser kan verwijderen.
Kent iemand deze techniek? Is dat niet hetzelfde als een ablatie?

Voor wie het interesseert: ik ben heel groot en heel mager, en 2 familieleden hebben er ook last van. Dus misschien heeft lichaamsbouw er wel wat mee te maken (bij lange mensen moet het hart een grotere zuigkracht uitoefenen, toch?) en is het ook erfelijk. (kan ik me best voorstellen).

Maarten | email | 17-01-2008

Hallo iedereen,
Ik heb al een paar jaar last van extrasystolen maar het afgelopen jaar was het heel erg. En met "heel erg" bedoel ik 6 keer op 10 hartslagen en dat van 's middags tot laat in de avond. Het slaat dus voortdurend verkeerd. Het begint met één verkeerde slag en dan worden het er steeds meer.
x x x x X x X x X x X x x x X x ...
Soms zijn er tussenpozen dat hij weer normaal slaat en dan voel ik me plots helemaal ontspannen.

Ik heb 3 cardiologen en 3 artsen bezocht. Allemaal zeggen ze hetzelfde: ongevaarlijk, maar lastig. De oorzaak is een "elektrische storing" en stress. En dat denk ik ook. De stoornis komt op bij de minste opwinding, de minste stress, de minste angst of de minste adrenaline. Alleen bij het sporten heb ik er geen last van (of dan voel ik het niet).
Ik neem betablokkers maar die helpen alleen in de eerste weken. Daarna komen ze terug. Ik word er knettergek van en ik ben niet van plan mijn hele leven dat te verdragen.
...

inge | 15-01-2008

@marc : als je dit topic even wat verder doorleest zal je merken dat 'we' dat bijna allemaal hebben gehad na de ablatie, toch in mindere of meerdere mate ;-).
de wondjes moet eerst nog verlittekenen voor het resultaat definitief is.

marc | 15-01-2008

Hoi,
Er is bij mij ongeveer 4 weken geleden in het UMC een longvenenisolatie en een boezemflutterablatie uitgevoerd. De operatie duurde ong 6 uur en ging helemaal goed. Ik heb alleen nog wel veel last van een onregelmatige hartslag. Zijn er meer mensen die dit na een operatie hebben meegemaakt?

inge | 14-01-2008

@fa bakker : ik denk niet dat het veilig is dat we van hieruit advies geven over een situatie die we niet kennen - is het niet mogelijk om in nederland naar een cardioloog te gaan?

@ anne : ja, die hartslag van 120 is mij ook bekend, alleen heb ik dat na de ablatie gelukkig niet meer gehad (maar ik neem ook nog steeds een lage dosis bètablokkers, ik weet niet wat het effect zonder zou zijn).

Anne | 13-01-2008

Hee Allemaal.
Ik ben 17, heb ablatie gehad in dec '06 (dus nu een jaar geleden) en heb nog altijd last. Probleem is dat het voor mij voelt alsof iedereen denkt alsof het in mijn hoofd zit...wat NIET zo is! Voor die ablatie liep ik er al 5 jaar mee, terwijl arts zei dat het stress was, tot het geregistreerd stond natuurlijk. Meteen na de operatie voelde ik al dat het nog niet goed zat.
Grootste probleem is eigenlijk niet dat ik die aanvallen heb, daar kan ik op zich nog mee leven. Hoewel het wel niet leuk is natuurlijk, rondlopen met telkens kort een hartslag van 200-250. Wel dat mijn hartslag tussenin altijd > 120 is. Enorm vermoeiend en bij het minste wat ik doe is ie dan al 160-...
Herkent er iemand dit?

Groetjes

fa bakker | email | 13-01-2008

aan al degenen op deze site.

mijn man(72) heeft sinds anderhalf jaar last van boezemfibrilatie, afgelopen jaar 4 keer gehad en na een electroshock was hij gelijk weer de oude. nu heeft hij hier in spanje afgelopen drie keer een electroshock gehad met het advies om voor ablatie te gaan. de cardioloog in nederland heeft daar nooit over gehad, alleen ( veel) medicijnen gegeven. ook onze vraag of een pacemaker geen uitkomst zou bieden, wees hij van de hand omdat naar zijn zeggen dit was voor iemend die een te laag hartritme heeft. nu is in het ziekenhuis ook het woord pacemaker gevallen. kan iemand ons raad geven? de commuicatie verloopt nl. nogal moeizaam hier omdat wij geen spaans spreken. bij voorbaat hartelijk dank,
dymphna

Anton | 13-01-2008

Ben geen arts, heb wel ruim 15 jaar ervaring met (last van) atriumfibrilleren en –flutter (ablatie voor beide). Een van mijn cardiologen beweerde (ca. 6 jaar geleden) dat een bepaalde lichaamsbouw (lang/rijzig) gevoeliger voor de storing zou zijn. Ik heb er geen verklaring voor en ben ook geen bevestiging tegen gekomen. Ook over erfelijke oorzaken kom je weinig tegen. Bij navraag volgt een antwoord in de trant van “kan mogelijk zijn”.
Zijn er andere ervaringen?

loes | 13-01-2008

@anton
speelt je postuur dan ook een rol? hm, moet je me eens uitleggen ;-)

wel eng dat het in de genen zit vind ik

Anton | 12-01-2008

Loes,
Ik denk dat erfelijkheid een rol speelt. Zelf (68) heb ik het (ablatie in 2005), mijn vader had het, één van mijn 4 zussen (59) heeft het en mijn dochter (39) heeft het zo nu en dan. Andere factoren die bij mij een rol gespeeld kunnen hebben zijn; langjarige intensieve duursport (marathons), verhoogde bloeddruk, postuur (lang) en leeftijd (“grijze haren van het hart”).
Anton

loes | 11-01-2008

hallo beste mensen,
heeft er iemand ervaring met erfelijkheid van ritmestoornissen? mijn vader heeft het, en mijn zus blijkt nu net hetzelfde te hebben. graag reactie!

Simone | email | 11-01-2008

@Henk,

Dat is precies hetzelfde wat ik tijdens sporten heb, hartslag schiet omhoog en blijft daar tenzij inspanning ophoudt. Bij mij is het als supraventriculaire tachycradie getypeerd. Sta inmiddels op de wachtlijst in Nieuwegein voor tweede poging ablatie (eerste was 5 jaar geleden).

Laat je niet door onwetende huisartsen met een kluitje in het riet sturen. Volgens mij worden hartritmestoornissen veel te vaak afgedaan als hyperventilatie. Ga gewoon terug en vraag een verwijzing naar een cardioloog. Die weet tenminste waar die het over heeft.

Nog een tip: deze stoornis is moeilijk te vatten op een hartfilmpje of tijdens een fietsonderzoek in het ziekenhuis (je mag vaak niet te hard trappen). Vraag een holteronderzoek (liefst 48 uur) en ga daarmee flink sporten. Dan weet je zeker dat er iets te zien valt.

Succes en groeten,

Astrid

angèle | 11-01-2008

hallo aan iedereen
ik ben 19 december 2007geabileerd voorkamer fibrilatie onder volledige narcose
voor de 2de maal heeft 6uur geduurd
in 2006 ben ik ook geabileerd heeft het ook zolang geduurd nu dacht ik dat het wel goed zou komen maar helaas na 3 weken heb ik het treug ik wordt er moedeloos van zijn er soms nog mensen die dit voor hebben graag een antwoordje dan
groetjes

Mars | email | 10-01-2008

Mijn vader is binnen 2 jaar tijd wel 7x opgenomen in het ziekenhuis door de ambulance.,, vanwege boezemfibrilleren.

Hij ook 2 of 3 keer electrische schok gehad om zijn hartslag te verlagen...
Wat ik zo erg vond.. De andere kerne hebben ze hem extra hartpilletjes gegeven ik denk de sotalol..

Mars | email | 10-01-2008

Sotalol schrijven ze mijn vader toe, met nog andere tabletten Acenocoumarol.. ofzo die hij moet innnemen, ook heeft hij insuline..

Ik kan zo even in zijn medicijnen kijken als julliedaar baat bij hebben.

Mars | email | 10-01-2008

Hallo ik ben 22 jaar, en toen ik jong was, rond 6 jaar? was ik ooit van een dekbed gevallen, en toen voelde ik mijn hart heel hard kloppen. Rond mijn 14 heb ik dat snel kollende hart gehad ineens, tijdens het lopen door het park.. Ik ben nu 22, en tot nu toe is het zeker wel 4x nog gebeurd. Vandaag weer; ik bukte naar beneden om iets te pakken, en hij begon heel hard te kloppen. Ik meette het met de bloeddrukmeter van mijn vader, die boezemfibrillering heeft, mijn hartslag was op 166!! En toen ik recht overwoog was het weer weg. Ik denk dat mijn vader bang is dat ik hem ook heb, Wat denken jullie?

tjinta | email | 06-01-2008

hallo, mijn naam is Tjinta en ik ben 56 jaar en heb nu in totaal 3 aanvallen van boezemfibrilleren in 2 jaar gehad. mijn bloeddruk bleek te hoog te zijn en daar slik ik nu cozaar voor. het rommelt nog wel regelmatig in de borstkas o.a. met extrasystoles ,maar echte aanvallen zijn er nu zo'n maand of 8 niet geweest. daarentegen is de onschuld wel uit het leven zoals ik ook bij veel anderen lees.
constant angstig en vooral gedachtes als ; als ik het kerstdiner maar niet ga verpesten met een aanval , of een feestje in de familie . dat soort dingen .
nu vraag ik me af of er mensen zijn die ervaring hebben met manuele geneeskunde ( zg krakers). bij mij op de camping was een man die ook ritmestoornissen had en er helemaal van af gekomen is door zijn wervels te laten kraken. kennelijk zaten daar wat zenuwen die naar het hart lopen knel ofzo.
ik hoor graag of iemand van jullie hier ervaring mee heeft of over heeft gehoord.
alvast bedankt en een goed en ritmisch 2008

anneloes | 05-01-2008

Mijno,

Ik ben daar wel mee bekend hoor. Hebben ze bij mij ook gedaan en volgende maand(als ik voor de 2de keer moet)krijg ik hem weer.
Je moet een slangetje inslikken met een cameraatje .Het is zeker niet pijnlijk maar wel een beetje benauwd.

Mijno | email | 05-01-2008

Ik krijg op 15-01 a.s. en longveneablatie in het UMCU, door Dr. Loh.
De dag daarvoor krijg ik wat onderzoeken, mij is verteld dat er dan ook een echo via de slokdarm gemaakt moet worden om te controleren of er geen stolseltjes zijn.
Ik lees dat bij niemand, heeft iemand dit ook meegemaakt ?

Donald | email | 04-01-2008

@michael hartritmestoornissen
thuis uw ecg's opnemen en verzenden direct beoordeeld geen wachtlijsten
www.hartis.nl staat op deze site, als je echt de ritmestoring wil vangen is dit de oplossing je krijgt 3weken een recordertje en kan je het direct vast leggen heb het ook gedaan als je huisarts het voorschrijft is het gratis mits het in je verzekering zit, maar dan nog het kost ca 150 euro dus ook dat is overkomelijk en je weet gelijk hoe het zit.

michael | email | 03-01-2008

bedankt inge want ik heb geen zin om plots dood te vallen of dat het op eens gedaan is ik wil gewoon leven

inge | 02-01-2008

@michael : nee, je kunt hem niet vertrouwen, dat zeiden ze bij mij ook en in een ander ziekenhuis vonden ze dat er wel degelijk iets mis was.

één troost, michael : hoe vervelend en beangstigend dat gevoel van je vreemd doende hart ook is, de kans is heel klein dat het echt gevaarlijk is.

michael | email | 01-01-2008

bedankt donald ben ondertusse bij de cardio geweest met een holter dat ik een week had heb het niet gevoelt toevallig 1 week later heb ik het weer gevoelt en weer paniek dus de cardio is een hartritmestoornis specialist die zegt mij dat er niets met mijn hart is kan ik hem vertrouwen??????????

ria | 31-12-2007

Lieve allemaal,

Een nieuw jaar met nieuwe kansen.

Arjan | email | 31-12-2007

@Henk

Fietstest al gedaan?

ventriculaire tachycardy ? Ik lees dit nu net en heb dit nog niet opgezocht. Ikzelf heb een vrijlangzame hartslag 50-60 in rust. Het slaat dus over. Ook na een inspanning of wat nu laatst bleek tijdens fitness gedurende een inspanning 145-110-144, dat soort grappen.

De huisarts weet het aan een slechte conditie en stress.

Het gaat wel weer goed de laatste tijd, dus ik denk dat het hier wel mee te maken heeft. (chronisch hyperventileren?)

Gr. Arjan

Tip: eet 2x in de week vis (of omega3 capsules ;)) 10 gram pure chocolade per dag schijnt ook goed te zijn. Succes.

Donald | email | 30-12-2007

@michael
dit lijkt mij verdacht veel op atrium fibrilleren
onregelmatig dan snel en weer langzaam totaal van slag om zomaar te zeggen het is alleen de kunst om het tevangen op een ecg cq holter.

michael | email | 27-12-2007

BOEM...BOEM....BOEM.. BOEMBOEMBOEMBOEM. BOEM BOEM zo plots 5 slagen iin 1 en dat dat rare gevoel en dan klopt het weer normaal en het ritme stijg naar 200 e dan weer paniek nu de lasste te tijd te veel lichaamelijke klachten en krijg beetje agarofobie maar ik overwon het maar ik wil normaal leven gaan waar ik wil met wie ik wil hoe ik wil en niet altijd bang zijn en naar het ziekenhuis willen lopen alvast bedankt voor het lezen van dits lange verhaal al was het m'n hele verhaal niet :d:d:d:d

michael | email | 27-12-2007

wat gebeurd er ongeveer ik lig in het bed of kijk tv of wandel en plots voel ik dat m'n hart iets hevig doet doet totzaal geen pijn maar het voelt heel rara aan ik leg men hand en voel het ff speciaal kloppen en is dan weer voorbij of ik zat eens in de metro en dan voelde ik me niet lekker begon me zorgen te make en dat deed plots zo

michael | email | 27-12-2007

men hand schiet direct op de borst en voel m'n hart eve raar doen en dan plots tekeer gaan dan vergete ik het effe doe verder met m'n vriendin beginne te vrijen en plots schiet dat weer binen ik heb haar gezegd jaik heb haar gezegd ja ik loet snel weg ben naar de spoed gelopen in de spoed niks gevonden maar das toch normaal het gevoel is al voorbij nu ben ik bang voor een ritmestoornis of iets anders dat moeilijk te vinden is en dat het op een dag een gevaarlijke aanval zal worden of zijn nu kan ik niet normaal leven ben het school gestopt ben al 2 keer een lief kwijt geweest omdat ik nooit op de afsprken kwam amdat ik te bang was en verlies stilaan de moet echt waar denk echt dat ik ga sterven nu elke keer als ik het een bettje vergeet komt het overwachte niet leuk dus .. dus eigenlijk

michael | email | 27-12-2007

ging na 7 seconnde voorbij en het is stilaan weer herbegonnen weer paniekaanvallen beginenn krijgen constant denken dat ik dood zou vallen of iets aan het hart heb een hartritmestoornbis die moelijk te vinden is ofzooo dan is het beginenn men leven te beinvloeden als ik ergens een afsraak maak ben ik constant bang te gaan ik kijk wara het dicht bijzijnde ziekenhuis is ik kan niet meer met meisjes omgaan zoals ik wil of de metro neme in kan niet normaal leven omdat ik bang ben voor dat hart voel me constan duizelig zwart voor de ogen plots zweten eigenlijk voel ik min alsof ik plots kan dood vallen soms heb ik het gevoel da ik niks anders doe dan droom dat ik zelfs niet meer op dezze planeet ben ik voel me alsof je niet hebt geslapen heel de nacht na een fuif en dan kun jej je moeilijk concentreren en voel je je raar nu ben ik bij de cardioloog geweest die heeft niks gevonden op de holter heb pas een holter van 1 week gehad en ook niks speciaals het is hel leastig was zaterdag met m'n vriendin we waren intiem en plots toen ze op mij lag kreeg ik dat weer een plots gevoel aan het hart maar het is ze raar maar totaal geen pijn maar ik kan er niet naast voelen

michael | email | 27-12-2007

hallo ik ben franstalig dus let niet op de schrijfouten ik doe dus even m'n verhaal want het gaat wel echt slecht :).. oke in 2005 november was ik aan het sporten met school en voelde plots iets raar in de borst heel hevig en voelde speciaal aan en het werd zwart voor de ogen m'n eerste paniekaanval gekregen toen voorbij gegaan... 3 dagen later kom ik lig in m'n bed en plots schiet die hartslag naar omhoog ror 200 per min ongeveer ik schiet naar omhoog in paniek ga ik bij papa die kalmeert mij en ik ga slapen weer voorbij.. volgende dag op school ik was het weer volledig vergeten plots voel ik weer day hart dat plots iets raar doet alsof dat het effe niet lekker klopt dan schoot ik in paniek te voet gelopen naar spoed in de spoed ecg niks gevonden.. toen wacht mij een nare peiode niks anders dan paniekaanvallen constant slecht voelen maar hat ging wel en in 2006 is dat plots verdwenen een jaar later dus... dus helemaal geen last meer van was zelfs vergeten na een tijd dat ik dat ooit had gehad.. plots 2007 februari ik zit in de metro en voel plots iets heel hevig het was alsof ik iets aan m'n hart kreeg

inge | 19-12-2007

@anneloes : ja, ik ben in gent geableerd, door Duytschaever (en Tavernier). Duytschaever werkt ondertussen in Brugge, maar in het begin was hij ook nog af en toe in Gent, geen idee of dat nu nog zo is.

hoe het daar nu zit met de wachttijden weet ik niet, ik neem aan dat je, als je je daar nu nog zou moeten aanmelden, ook al snel minimaal enkele weken verder bent voor je kan geholpen worden.

anneloes | 18-12-2007

Misschien weten jullie ook nog wat namen van artsen?

anneloes | 18-12-2007

Wie heeft er ervaring met ablatie's in Gent of in Brugge? Ik denk er over om over te stappen naar 1 van deze ziekenhuizen.
Ik moet voor een 2de ablatie.Zou 15 november geholpen worden en kreeg 2 dgn van te voren een telefoontje dat het verplaatst werd naar 18 dember. En ja hoor 2 dagen geleden een brief met daarin de mededeling dat het maar weer niet door gaat en dat ik me nu 25 februari kan melden.Weet iemand wat de wachttijden daar zijn?

inge | 16-12-2007

@bobby : alles bij elkaar dus voorzichtig goed nieuws. nee, bètablokkers en astma zijn waarschijnlijk niet je van het, maar hopelijk mag je die bètablokkers binnenkort weer afbouwen?

@donald : ja, dat truukje heb ik eigenlijk voor mezelf ook al lang ontdekt : ik kreeg vaak last bij het bukken, maar als ik daarbij mijn adem inhield en druk zetten (positieve druk dus op de borstkas) dan kon ik dat gedeeltelijk tegengaan.
in hoeverre dit ook werkt bij zwaardere aanvallen heb ik geen idee.

Ben Spits. | email | 16-12-2007

Ik ben Ben en sta op de lijst voor een Mini Maze operatie. Is er iemand die er ervaring mee heeft. oorzaak continu boezemfibrileren

Donald | email | 12-12-2007

@ koelewijn dit werkt! tot mijn verbazing Wanneer men een ritme stoornis heeft, even 10 seconden je buik en borstspieren stevig aan spannen,a.h.w. je zelf even opblazen en pompen. het bloed pers je dan weer naar de beide hartkamers, meestal is de ritmestoornis dan meteen over,zijn er meer die het ook geprobeerd hebben??ben benieuwd.

Bobby | 12-12-2007

@Pamant,
Voor mij klinkt het ook vreemd, dat je het niet merkt je hartslag zo hoog is. Bij mijn aanvallen (hartslagen tussen de 200 en 250) viel ik net zoals Inge bijna flauw. Als ik zoveel last zou hebben als jij, dan zou ik voor een ablatie gaan.

@Inge,
Ik ben geopereerd in Brugge. Een erg fijn ziekenhuis vind ik. Alleen jammer dat het zo'n eind uit de richting is.
Ik heb nog steeds last van migraine. Zou misschien met de bloedverdunners te maken kunnen hebben of misschien met de naweeën van de narcose. Waar ik wel veel last van heb is mijn kortademigheid. De bètablokker vormen zo wie zo geen goede combinatie met mijn astma. Ik heb sinds mijn ablatie geen flutter meer gehad, meer heb nog wel een onregelmatige pols.

Groeten van Bobby

inge | 11-12-2007

@pamant : nee, met het patroon op zich heb ik geen ervaring, maar ben wel (samen met jou) heel verbaasd dat je er niks van merkt als je pols zo hoog is! ik heb één keer rond de 300 gehad en viel daarbij bijna flauw, zelfs liggen kon ik nog amper.

ik zou in jouw geval zeker een ablatie overwegen. een garantie is dit natuurlijk nooit, maar een groot deel mensen (waaronder (voorlopig?) ook ik) is daar toch goed mee geholpen ;-).

Pamant | email | 11-12-2007

Hallo,
Sinds twee jaar tachycardie en hartritmestoornissen (flutter)
Huisarts concludeerde hartritmestoring toen ik naar hem toeging omdat mijn voeten vocht vasthielden.Meteen naar het ziekenhuis voor een hartfilmpje, toen bleek ik op 300 p.m. te zitten Vier weken ziekenhuis,vijf cardioversie's die niets uithaalden, Selokeen,Cardarone( ook per infuus),Verapamil.Lanoxin.Alles hoge dosering.Bij 180 p/m naar huis.`Vanavond had ik weer 160,78,80,98,148,54, 152,128 etc. Het gekke is, dat ik er helemaal niets van merk. Ook in het ziekenhuis niet met de 250-300 . Soms kwamen ze ongerust van de hartbewaking 's nachts aan mijn bed om te vragen of ik wel in orde was en dan lag ik rustig te slapen.Dat ik niets voel maakt het voor mij vaak nog angstiger.
Tot vorige maand stond ik op 140-145 en nu voor het eerst op 103. Heeft iemand ervaring met dit patroon? De cardioloog is nu redelijk tevreden.In mijn geval dan. Ik heb nog geen ablatie's gehad. We hebben ook over Maze gepraat, maar ook die operatie is geen garantie.
Heeft iemand ervaring met dit patroon?

Jolanda Janssen | email | 10-12-2007

Hallo allemaal,per toeval deze site ontdekt. Drie weken geleden snacht's na opstaan(rustig aan gedaan na 5 minuten) bewustzijn verloren dit is hierna nog 5 maal gebeurd,mijn man heeft toen de ambulance gebeld.Op het ecg van de ambulance toen een tachycardie met vessen zichtbaar.Op ehbo een hartfrequentie van 180 gehad.Na opname op cardiologie telemetrie gehad,waarop ook tachycardie zichtbaar was.Echo hart en bloed was niet afwijkend.Tijdens ergometrie geen p.o.b-klachten alleen wisselende tensie's en bigeminie van vessen. Ik wacht nu op een holter die volgens de cardioloog 3 weken een ecg kan maken zodat wij(zoals dat heet) de a-ritmie kunnen vangen. Door dit alles onzeker geworden,nog vaker last van langdurig overslaan(vessen) Ik ben ook heel snel moe en soms kortademig. Herkent iemand deze symptomen?

inge | 05-12-2007

@bobby : zo, daar ben je weer goed door gekomen!
gebeurde de operatie nu in brugge of in gent?
ik denk overigens niet dat de kans groot is dat je die migraine-aanval van de bètablokkers krijgt, want een leuk neveneffect (ja, er is er dus toch eentje ;-) ) van bètablokkers is juist dat het migraine-aanvallen kan voorkomen - het wordt zelfs als medicatie daarvoor voorgeschreven tegenwoordig.

maar ja, uitzonderingen kunnen altijd de regel bevestigen natuurlijk...

succes met revalideren, en laat maar af en toe eens iets van je horen.

Bobby | email | 05-12-2007

Ik ben sinds maandagavond weer thuis. De operatie is geslaagd. Prof Duytschaever heeft geconstateerd, dat er weer verbindingen waren ontstaan tussen de longvenenen en mijn hart. Gedurende een 3 uur durende operatie zijn deze verbindingen weggehaald. Na het ontwaken kwam voor mij de minst plesante tijd; het verwijderen van de buisjes. Het plat blijven liggen na de ingreep komt op een tweede plaats. Door een beddentekort moest ik zaterdagavond verhuizen van de hartbewaking naar een andere afdeling met zo'n mobiele hartbewaker aan mijn lijf. Dat was een gelukkige bijkomstigheid omdat ik op de hartbewaking geen oog dicht heb kunnen doen.
Sinds de operatie heb ik dagelijks een migraine aanval. Of dat komt door de bètablokkers of de bloedverdunners weet ik nog niet.
Ik ga het de komende tijd in ieder geval erg rustig aan doen en probeer niet in dezelfde kuil te vallen die ik mijn hele leven al voor mijzelf graaf, te weten: proberen zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Ik ga nu zo goed mogelijk te genezen en ga dan pas weer an de slag. Drie ablaties binnen 1 jaar is genoeg.

Donald | email | 04-12-2007

hallo ik heb regelmatig aanvals gewijs boezemfibrillatie ben bij de cardioloog geweest moet nu wachten op fietstest,hartecho,holtertape 24 uur,maar dat gebeurd pas in jan 2008,ik ben een intense racefietser 8a9 duizend km per jaar
de vraag aan de cardioloog of ik daar mee door kon gaan geen enkel probleem volgen hem,gebruik nu wel ascal38 soort kinder asperine voor eventueel stolsel te voorkomen
ben 55+
heb 1 nadeel heb sterklast van spreekkamer bloeddruk altijd te hoog ,thuis 99% metingen altijd goed.

Koelewijn. Wt. | email | 04-12-2007

Wanneer men een ritme stoornis heeft, even 10 seconden je buik en borstspieren stevig aan spannen,a.h.w. je zelf even opblazen en pompen. het bloed pers je dan weer naar de beide hartkamers, meestal is de ritmestoornis dan meteen over, anders nog een keer herhalen in cobinatie met een warmbad.

Koelewijn.Wt. | 04-12-2007

Wanneer men een Bundeltak blok heeft,
oftewel een niet intacte inpuls bedrading van de sinusknoop naar het hart, dan oppassen dat men niet te veel magnesium
binnen krijgt.
Het kan stoornissen geven van een eenvoudige overslag, tot een hart dat compleet op hol slaat.
Wanneer men een ritme stoornis heeft, met een warmbad gaat het vrijwel meteen over.

Henk | 04-12-2007

vervolg:

Ik ben net bij de huisarts geweest hij heeft mij doorverwezen naar de cardioloog voor een fietstest.

Buiten dit heb ik nog een vraag: zou dit wat ik heb een ventriculaire tachycardy kunnen zijn?

Henk | 03-12-2007

IK heb alleen die overslagen een minuut lang na een zware inspanning, en allemaal achterelkaar dus:xxx_Xxxx_Xxxx_Xetc. dit een minuut lang.

is dit dat een ritmestoornis?
Kunnen die overslagen er toe lijden dat ik een hartstilstand krijg? of een ergere stoornis??

Ik moet er wel bij vertellen dat ik al deze overslagen heb gekregen nadat er bij mij hyperventilatie en paniekstoornis is geconstatteerd.(ongeveer een jaar terug) Kan het hiermee te maken hebben??

inge | 03-12-2007

@henk : de meeste dokters hebben geen kaas gegeten van ritmestoornissen en draaien de zaak gewoonweg om : je krijgt geen ritmestoornissen omdat je een paniekaanval hebt - nee, je krijgt eerder een paniekaanval en voelt je benauwd omdat je ritmestoornissen hebt.
(dan bedoel ik wel aanhoudende stoornissen, niet enkele overslagjes, daar word je fysiek niet benauwd van).

B | email | 03-12-2007

Hallo allemaal!

Ik heb al mijn hele leven last van hartritmestoornissen. Met pieken en dalen. In een piek heb ik 1x per jaar een SVT edie niet vanzelf stopt en dagelijks last van 10 overslagjes. Soms werd het boezemfibrileren genoemd, nu weer werd de stoornis een SVT genoemd. Er is mij altijd gezegd dat het onschuldig is. Vervelend maar ongevaarlijk. Nu had ik vorige maand weer last van een SVT die middels adenasine in het ziekenhuis gestopt is. Er werden mij beta-blockers voorgeschreven en tot mijn grote schrik werd mij afgeraden zwanger te worden terwijl we net waren begonnen voor een kindje. Dit ivm eventueel risico op verergering van de klachten en de onmogelijkheid te behandelen met medicatie.
Heeft iemand van jullie kennis en/of ervaring met hartritmestoornissen en zwangerschap?

angèle | email | 03-12-2007

hallo bobby wanneer gaat jou ablatie door
ik moet het ook ondergaan 19 december moet zondag beginnen met clexane juist zoals bij u 10 dagen er voor en10 erna ik hoop dat alles goed komt want wordt het wel beu ik wens je veel geluk en laat het eens weten wat het geweest is

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over