hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

scheenbeenvliesontsteking

michael | email | 23-12-2005

ik ben nogal gevoelig voor een scheenbeenvliesonsteking, heeft iemand oefeninge ofzo waardoor je je scheenbeen kan versterke? elke keer zit ik weer een week of 6-7 stil door die scheenbenen.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 243 reacties op dit onderwerp.

stom, rot, achterlijk, voeze, debiele blessure | 26-09-2014

Beste sporters,

Ik heb ook al heel lang een probleem met beenvliesontstekking en net als jullie ben ik als een sukkelaar van de ene dokter naar de andere geweest, spuiten, laser, shockwave, steunzolen, ... guess what... de pijn verdween niet en blijft altijd maar terug komen.

Conclusie is: de kans is 1 op 1000 dat dat verdwijnt voor altijd! eenmaal je het hebt, ben je de pineut, ik vind het erg dat ik het zo moet meedelen, maar helaas is dat de realiteit. Ik moest daardoor een punt zetten achter mijn voetbalcarriere... ik moest mij daarbij neerleggen. gezondheid komt op de eerste plaats.

spijtig genoeg hebben ze voor dit rot en stom probleem nog geen wonderminddel ontdekt, want dit is één van de vervelendste en ergste blessures waarmee ik te maken had. het kan voor even weg zijn, maar het komt altijd snel weer terug, niemand heeft daar nut aan?

mijn raad is: gooi je geld, moeite, stress en tijd niet naar de wind, het is allemaal verloren, ik heb zelf ontdekt dat hoe je het draait of keert toch op hetzelfde uitkomt (zie maar naar de andere reacties die op deze website te lezen zijn)

Ontdek het zelf zou ik zeggen?

LukasVdk | email | 25-03-2013

Heb sinds 5 jaar ook last van scheenbeenvliesontsteking. Ben 22 jaar.
Heb er 2 maal verschillende maanden mee gerust (niets van sport) en het is telkens weer teruggekomen. Begonnen met ontstekingswerende zalfjes, ontstekingsremmers (hielp niet).
Na 2 jaar biopunctuur laten doen (spuitjes in scheenbeen om de zoveel tijd (hielp niet).
Na nog eens een jaar ben ik naar een sportdokter gegaan (van een eerste klasse voetbalclub) die mesotherapie heeft toegepast (spuitjes in de schenen en nadien een laser erover om het product dieper te doen indringen (hielp niet en was duur).
Als laatste redmiddel naar UZ Leuven gegaan waar ze gespecialiseerd zijn in revalidatie. Daar hebben ze mij braces voorgeschreven die gebruikt worden bij een breuk in het scheenbeen en die de druk zou moeten wegnemen in combinatie met kinesietherapie. Na paar maanden heel rustig beginnen opbouwen met loopschema van UZ Leuven. Na enkele weken weer veel last terwijl ik gewoon 2 tot 3 keer fitness doe (crosstrainer + fiets). Ik draag ook al jaren steunzolen en heb ze al laten aanpassen ook.
Nu heb ik niet echt hoop meer op genezing tenzij een operatie maar daar hoor ik niet veel positieve dingen over.

Jeannet | email | 29-01-2013

Beste mensen,

Van de een op andere dag pijn in rechter scheenbeen,kon er niet meer mee hardlopen,ook last met wandelen.Na 3 weken rust voorzichtig weer begonnen .Weer terugkerende pijn.Nu behandeld met shockwave.En heel voorzichtig weer begonnen,15 min.dribbelen,15 min wandelen.Gaat tot nu erg goed! Met goede behandeling en voorzichtig weer opbouwen heb ik er best vertrouwen in.

Jacco | email | 02-12-2012

Sinds een week of drie doe ik aan hardlopen.
Gewoon rustig aan. Calloriën verbranden.
Weeg nu 99 kilo en daar wil ik er toch wel 15 vanaf. Alleen nu krijg ik pijn aan de binnenkant van mijn schenen. Oh shit dat ken ik van vroeger... Scheenbeenvlies ontstekeing.
Heb er sinds een week last van. Alleen tijdens het lopen. Ik loop zo ongeveer 3 a 4 km per keer dat ik loop. 2 keer per week.
Te snel gegaan? Iemand tips? Of moet ik nu weer rusten. Hte is net begonnen,

Jos | email | 13-11-2012

beste mensen,

ook ik loop al 7 jaar met de pijn.
3x geopereerd
fysio
revalidatie
acupunctuur
ontstekingsremmers
rust (dmv gips)
aangepaste schoenen
zooltjes.. alles!
ben echt uitgedokterd..
en pijn is niet dragelijk!
iemand nu tips?

Bart | email | 16-10-2012

3 weken voor mijn eerste marathon kreeg ik vrij veel last van een scheenbeenvliesontsteking, van de ene dag op de andere (tot dan niets gevoeld). Ik ben dan wat alternatief gaan trainen (veel fietsen en zwemmen), maar na 10 dagen kreeg ik weer last tijdens mijn eerste looptraining. Op advies van de sportarts heb ik dan in de laatste week naast ontstekingsremmers en ijspacks ook 2 behandelingen met Shockwave en BEST gehad. Deze hebben me ontzettend veel geholpen. Ik heb zondag Eindhoven uitgelopen met weinig tot geen pijn (wat ik me de week daarvoor niet kon voorstellen), weliswaar 45 minuten trager dan voorzien omdat ik geen risico wou nemen (4u11 ipv 3u30). Nu bouw ik een rustperiode in tot ik er helemaal van verlost ben.

Ludovic | email | 10-10-2012

Hallo,
ik heb heb steunzolen en speciale schoenen maar nog heb ik last wat kan ik nog doen?

Ingrid Janssen, sportpodotherapeut | email | 04-06-2012

Beste Michelle, conservatief zou je compressiekousen kunnen gebruiken. Tevens bieden sportzolen een toegevoegde waarde, door het "ontlasten" van de onderbeenspieren zullen deze minder "zwellen" en drukproblemen geven. Recent onderzoek laat zien dat ook shockwave een positief effect heeft: ucssportgeneeskunde.nl/onderzoeksprojecten/mtss
Raadpleeg vooraf wel altijd eerst een (sport)arts voor een diagnose en behandeladvies.

Michelle | email | 04-06-2012

Hallo!
Ik ben 2 jaar geleden geopereerd aan het compartiment syndroom en scheenbeenvliesontsteking in 1. Pittige operatie, 5 weken thuis gelegen en lange tijd fysio gehad. Nu 2 jaar later begint de pijn aan de zijkant van mijn scheenbeen weer, misschien toch weer scheenbeenvliesontsteking? Iemand ervaring met terugkomende Shin Splints, moet dat opnieuw geopereerd worden? Via de fysio & huisarts nu weer doorverwezen naar de chirurg die me geopereerd heeft om te controleren. Graag een reactie.

Groetjes.

Frank | email | 27-05-2012

Ook ik heb last van scheenbeenvliesontsteking aan beide benen.
Ik heb er enkele jaren geleden ook last van gehad en nu is het terug.
Ik doe atletiek en train 5dagen per week en heb enorme last wanneer ik korte afstand (60m) moet lopen. De pijn is erger als ik spikes aanheb. Ik ben zopas hersteld van een scheurtje in de hamstrings en heb dus net een maand lang niets gedaan van sport. Ik neem sinds kort ontstekingsremmers, leg ijs na elke training en gebruik SRL complex gel (ik hoor dat Voltaren enkel de pijn dempt?)
Volgens mijn kiné heb ik een beetje platvoeten dus vanaf volgende week zal ik ook waarsch sportsteunzolen dragen. Als dat niet helpt ben ik ten einde raad want ik wil er vanaf.

Ester | 03-01-2012

Beste Andy,
ik las je reactie en ik ben benieuwd hoe een pepmiddel kan helpen om van shin splints af te komen? Ik lees op internet dat het voornamelijk werd gebruikt door studenten om 's nachts door te kunnen studeren.

andy | email | 02-01-2012

heb ik ook had als ik voetbalde ben naar sportdokter geweest en moest mij laten opereren maar dat wilde ik niet en ben dan maar naar mijn huisdokter geweest en die geeft mij nog een laatste middeltje gegeven en dat was het juiste middel de medicatie noemde toen CATORID een oppepmiddel en na 2 weken was de pijn weg en heb ik nooit meer last van had,ondertussen is da middel niet meer in de handel maar ik denk wel dat er daar anders in de plaats voor is

Ester | 24-12-2011

Michael,
Je kunt je scheenbeenspieren versterken door met je rug tegen de muur te leunen, je voeten een stukje naar voren en dan je tenen naar je toe te trekken (waardoor je op je hielen komt te staan). Een paar seconden goed vasthouden en weer los laten, in bijvoorbeeld 3 series van 10 -15 keer. Je kunt dit naar eigen inzicht (rustig) opbouwen. Ik gebruik dus zelf ook nog een balance board om de enkels en voeten mee te versterken. Hopelijk heb je hier iets aan, succes!

Ester | email | 24-12-2011

Ik loop nu een half jaar met deze blessure en heb al 2 fysio therapeuten versleten. Heb al een paar keer geprobeerd weer te beginnen met lopen maar ook na langzame opbouw kwamen de klachten terug. Zeer frustrerend. De aangemeten steunzolen heb ik inmiddels aan de kant gegooid omdat deze de klachten ook alleen maar verergerden. Ik loop nu 2 weken bij een sportmasseur die mijn kuiten en spieren aan de buitenkant van het scheenbeen goed los heeft gemaakt, die zaten muurvast. De binnenkant van het scheenbeen mag nooit en te nimmer gemasseerd worden! Het scheenbeenvlies kan hierdoor alleen maar beschadigen en vocht wordt verplaatst, wat levensgevaarlijk kan zijn. 2x per dag smeren met SRL gelei heeft ervoor gezorgd dat er minder vocht in mijn benen zit. Momenteel heb ik rust, dus niet hardlopen, wel wandelen, versterken van enkels (met een balance board) en voeten (oprollen van een handdoek met de tenen), kuiten rekken. De klachten lijken minder te worden, hopelijk zet het herstel nu door!

Edo | 21-12-2011

Nou voor mij dus nu ook het zelfde verhaal, beginnende scheenbeenvliesonsteking denk ik. Gisteren rustig aan een rondje gelopen, maar toch na afloop pijn.
Ik heb hier eens rondgeneust, en hier staan een heleboel info op. Kan ik concluderen:
Curatief:
- rust nemen (niet meer hardlopen)
- koelen
- ontstekingremmende zalf

Iig: nooit masseren?

Preventief:
- kuiten goed rekken voor het hardlopen (is dat goed, en waarom?
- compressiekousen
- niet te vaak lopen en rustig opbouwen
- eerste minuten rustig beginnen?

Wat klopt wel en wat niet???

IM | 20-11-2011

Ik heb de laatste tijd ook echt last van mijn scheenbenen. Ik doe aan voetbal en heb best pittige trainingen, ik ga al wel naar de masseur maar heb niet echt het idee, dat het helpt. Ik stop zelf niet snel met de trainingen, maar weet nu niet meer wat ik hier aan moet doen. Weet ook niet of het een ontsteking is, maar heb er wel telkens erge pijn aan en krijg er steeds steken door.
Heeft iemand tips wat te doen?

Lis | 19-11-2011

**stukje vergeten..

Sinds ik mijn zolen niet meer draag heb ik last van scheenbeenvlies ontsteking denk ik. Na de trainingen wrijf ik met ijsblokjes over de pijnlijke plaatsen op mijn scheenbeen. Ik probeer ook de boebeltjes uit mijn been te wrijven (die boebeltjes zijn ophopingen van melkzuren door de ontsteking heb ik mij laten wijsmaken?). Achteraf plak ik een voltarenplakker op mijn been (werkt ontstekingsremmend). Volgende training ga ik terug proberen lopen met steunzolen. Wie weet helpt dit wel ...
één probleem, in mijn spikes passen mijn zolen niet. Hopen dat ik binnen enkele weken volledig pijnvrij kan sporten. Na een jaar zou dit wel mogen ..!!
Weet iemand een goede site met rek en strek oefeningen voor het scheenbeenvlies?! Groeten

Lis | 19-11-2011

Hallo,
Ik heb nu ongeveer een jaartje last van scheenbeenvlies ontsteking aan het rechteronderbeen (aan binnenkant en de rand van mijn scheenbeen) net zoals bij @.. begint mijn linker been ook weer pijn te doen. Ik heb het afgelopen jaar enkele keren moeten rusten. Dit is heel erg vervelend wat ik zit namelijk op de sportschool. Ook doe ik nog 1x per week aan tumbling. Enkele weken geleden dacht ik dat ik volledig genezen was ... niet dus! Sinds 2 weken ben ik opnieuw begonnen met atletiek (korte spurt).

De meeste hebben tijdens het lopen last aan hun scheenbeen. Tijdens de opwarmingen voel ik lichte pijn, tijdens het spurten voel ik eigenlijk niets. Maar als ik dan mijn reeks afgelopen heb komt de pijn weer aanzetten ... Die volgende ochtend kan ik nog amper van de trap gaan en heb dan ook tijdens het wandelen last aan de binnekant van mijn scheenbeenvlies. Deze trekt dan heel erg bij het afrollen van mijn voet. Wel raar dat ik tijdens het spurten hier niets van voel? Komt dit doordat je spurt op de tippen van je voet? Ik heb jaren steunzolen gedragen maar was dat beu, ik sloeg constant mijn voeten om en kreeg kniebelssures.

@Suus | 26-09-2011

Rustig opbouwen met hardlopen! En die dikke, dempende schoenen heb je niks aan, jij hebt nodig dat je voetspieren/onderbeenspieren sterker worden. Dunne schoenen zijn dan dus beter, mits je voorzichtig opbouwt. Verder zijn voet en onderbeenoefeningen zeer belangrijk.

Suus | 26-09-2011

shin splints is echt een heel vervelende blessure, ik heb zelf jaren aerobics/steps lesgegeven en daardoor vreselijke shin splints gekregen, waardoor ik soms niet eens kon lopen (ja een beetje vooruitschuifelen...).

Bij mij kwam het vooral door enorme overbelasting (5 uur per dag springen en rennen) en door een te stroef draaipatroon op mijn schoenzolen - waardoor ik dus teveel weerstand kreeg bij draaien (wat je nogal veel doet bij aerobics enzo).

Hoe het over is gegaan... .veel rust, losmasseren (sommige fysio's hebben ook een apparaat waarmee ze het los 'trillen', dat is goed spul), ijs erop (niet te lang) en VOORAL rustig aan doen. Het gevaar is namelijk dat je tijdens een training minder voelt omdat je spieren warm zijn... maar daar wordt het alleen maar erger van. vrouwen: NIET op hakken lopen!

Nu loop ik een aantal maanden hard en merk ik soms dat ik een hintje pijn voel - stoppen, uitlopen en IJS er op! veel demping en vooral rechtdoor, en niet slalommen want daar wordt het erger van.

Het is dus een chronisch kwaaltje, waar je erg goed mee moet uitkijken... Heel veel sterkte als je het hebt en rustig aan!

valckx cindy | email | 01-06-2011

hallo
ik ben met hart en ziel een loopster geworden, ik ben 31 jaar,belgie. ik loop nu 2 jaar en heb enkele maanden een goede conditie, maar ik doe er alles aan om de scheenbeenvliesontsteking tegen te gaan, afgebouwd, loophouding aangepast, zeer goed aangepast schoeisel,zware compressiecubes van herzog(is verbeterd die pijn) maar toen ik deze week nog de stap zette naar een dokter gespecializeerd in die zaken, was de oplossing meteen op tafel gesmeten. na een onderzoek, anatomische gezien, en de botscanners wees het op een hele zwaren scheenbeenontsteking, aan twee benen . Kennelijk heb ik een hoge pijngrens, want die dokter kwam dit type zelden tegen. het verdikt viel. of wel stoppen met lopen en een andere sport kiezen, ofwel opereren, hij zou zo hele bekende goede loopsters hebben geholpen, die geen last meer hebben maar... ik ? heeft iemand ervaring na zo een operetie? het losmaken van het scheenbeenvlies? van het bot, en na 2.5 terug moeten lopen, anders groeit deze vast. lapmiddeltjes en zalfjes van allerhande zijn op de markt, maar niet sucses vol, of een beetje.. ik ben er kapot van en mag er niet aan denken niet te lopen anderzijds???????

DD | 01-06-2011

je moet de betreffende spieren sterker en belastbaarder maken.

Kim | email | 31-05-2011

Hallo allemaal.

Ik zelf heb nu al ander half jaar last van me schenen. ik doe en sport opleiding waar bij dit dus onzettend vervelend en pijnlijk is.
volgend jaar moet ik de sporten in gaan halen die ik nu al die tijd heb moeten doen. maar hoe!??
heb volgends mij alles al geprobeert!
fyso, sport arts ( hij zei kan niks voor je doen) wissel baden, compressie sokken, zooltjes, cremmetjes... maar ik heb er nog steeds onzettend last van. ook bij een lange dag werken.
is er niemand die hier nog een goude tip voor me heeft wat ik nog eens moet gaan proberen?

Jet | email | 04-05-2011

Koelen: na inspanning een icepack (in thee-/handdoek) op de schenen voor zo'n 15 minuten. Daarnaast een oefening die ik ooit eens van een sportarts van een SMA heb gekregen: theedoek op de grond leggen. Ga zelf op een stoel zitten en probeer met je tenen de theedoek onder je voeten door te bewegen. Eigenlijk hetzelfde wat er gebeurt als je teenslippers aanhebt: je klemt met je tenen/voeten omdat je anders de slipper verliest. Met deze oefening doe je dat dan ook, maar dan meer gedoseerd en bouw je de druk op je schenen op. Doe de oefening 3 x per dag. Luister met/tijdens het sporten vooral goed naar je lichaam en loop niet door met klachten. Herstel duurt alleen maar
langer en de frustratie is groot en belemmert herstel...

Joop | 23-04-2011

Oefeningen, oefeningen, oefeningen, dat helpt bij mij. Zorg ook dat je lichaam goed in balans is qua kracht. Corestability en krachttraining zorgen ervoor dat de klappen voor de schenen minder worden.

.. | 22-04-2011

hoi,
ik heb de laatste paar weken heel erg veel last van mijn scheenbenen.
gisteren heb ik een atletiekwedstrijd gehad en na de 80meter sprint kon ik amper nog lopen. ik voel het vooral in mijn rechteronderbeen (aan de binnenkant en de rand van mijn scheenbeen) maar mijn linkerbeen begint ook steeds meer pijn te doen:( is het een scheenbeenvliesblessure??

Ik doe aan atletiek (2/3 keer per week) en voetbal (3 keer per week),
ook rijd ik paard maar ik weet niet of dat ermee te maken zou hebben??

Ik vind sporten echt heel erg leuk en wil zeker niet stoppen door een blessure want ik heb vorig jaar een knieblessure gehad omdat ik vooral in mij rechterbeen x-benen heb, en ik ben net hersteld van een hamstringblessure. dus zou ik het zeker niet leuk vinden als ik nu weer moet stoppen.
maar als dat beter is moet dat wel.

ik zou alleen willen weten wat ik kan doen om er zo snel mogelijk weer van af te zijn. of om het zo min mogelijk te forceren.
oefeningen??
fisio?

ik weet het echt niet,
en hoop voor iedereen dat het snel over is.

Bosma | email | 14-04-2011

Ik heb ook scheenbeenvliesontsteking aan beide benen en loop nu bij de fysio en heb volledige rust.
Twee keer per week word er stukje voor stukje losgemasseerd..zeer pijnlijk maar als het helpt is dat prima..maar is het losmasseren nu wel of niet goed.
ik lees verschillende dingen namelijk!

Koen | email | 06-04-2011

Springschenen! Tsja echt klote als je het hebt kan ik zeggen. Er is maar een oplossing en dat is naar een SMC (sportmedisch centrum) gaan. Ikzelf had ook last van de bekende springschenen. Had goede schoenen en zooltjes. Na een tijd niet gelopen te hebben ben ik weer gestart maar helaas kwam de kwaal terug.
Bij het SMC bleek dat het antipronatie blok in de schoen juist averechts werkte. Een goede neutrale schoen gehkocht en daar een standaard zooltje in was bij mij de oplossing. UIteraard ook veel oefeningen doen en rustig opbouwen. Ik loop inmddels weer enkele maanden en loop nu 7 km 2x per week. Op naar het SMC dus!

hockeyer | email | 31-03-2011

Hoi, ik heb ook een scheenbeenvliesontsteking sinds 3 weken. Ik speel zelf hockey. Nu heb ik echt geen idee waardoor het zomaar kan komen, had nog nooit ergens last van. Heb zelf nieuwe schoenen gekocht, zou dit het kunnen zijn? Daarnaast heb ik een tijdje een enkelblessure gehad waardoor ik met 2 braces speel, die is sinds kort over en nu speel ik zonder braces. Kan het zijn dat daardoor mn schenen ineens overbelast raken? Het is namelijk vooral onderin aan de binnenkant. Ik moet eigenlijk rust nemen, maar ik heb de komende tijd teveel belangrijke wedstrijden dus dat is erg lastig... iemand nog tips? ik ga nu die compressiekousen maar eens proberen...

hockeyer | email | 31-03-2011

Hoi, ik heb ook een scheenbeenvliesontsteking sinds 3 weken. Ik speel zelf hockey. Nu heb ik echt geen idee waardoor het zomaar kan komen, had nog nooit ergens last van. Heb zelf nieuwe schoenen gekocht, zou dit het kunnen zijn? Daarnaast heb ik een tijdje een enkelblessure gehad waardoor ik met 2 braces speel, die is sinds kort over en nu speel ik zonder braces. Kan het zijn dat daardoor mn schenen ineens overbelast raken? Het is namelijk vooral onderin aan de binnenkant. Ik moet eigenlijk rust nemen, maar ik heb de komende tijd teveel belangrijke wedstrijden dus dat is erg lastig... iemand nog tips? ik ga nu die compressiekousen maar eens proberen...

loper | 21-03-2011

ben trouwens puur op gevoel gaan lopen wat ook erg goed hielp.
kleine stukjes is niks voor mij trainingen van 5 min lopen en dan weer wandelen werkte niet ik liep me steeds stuk.
Gewoon doorlopen op in het begin slakkentempo dat werkte veel beter. nu zijn mijn spieren en pezen beter bestand tegen de klappen.
ik loop ook nog steeds geen intervallen maar kom echt wel steeds verder en sneller

loper | 21-03-2011

hai

hier ben ik weer eens

eerder erge hinder gehad van de schenen heb al het mogelijke eraan gedaan.
Nu gaat het ineens goed!!
loop bij de osteopaat en dat was het WONDER middel voor mij
Mijn lichaam was uitbalans vocht kon niet goed weg en ik kreeg veel druk in de schenen ik kon echt geen 3 minuten achterelkaar meer lopen.
gebruik nu trouwens ook compressiekousen van herzog Helpt ook goed!
Ik loop nu 4,5km in 30 minuten en dat vind ik prima!

maxim | 16-03-2011

Vervolg:

En dat is ook precies waar het allemaal om draait... OVERBELASTING!
Conditie bouw je niet alleen op door te trainen maar ook door je lichaam te laten rusten en te laten recepureren.
Vanaf dat je voelt dat je scheenbeen iet of wat tegenstrubbelt dan wilt je lichaam eigenlijk zeggen; stop en neem even een pauze! Dan kan je nog zo veel dokters aflopen als je zelf wilt, maar de beste dokter ben je nog altijd zelf!! Neem rust wanneer je voelt dat het nodig is en doe wat andere sporten zoals fietsen want dat helpt het ontwikkelen van de kuiten waardoor je later minder snel last zal krijgen van scheenbeenvliesontsteking.
Leg in die tussentijd wat ijs en leg 's avonds je benen lekker op de bank en rust wat uit tot zo lang je voelt dat je benen terug in orde zijn. Ga dan een klein toertje lopen, voel je het weer, stop onmiddelijk en wandel terug naar huis en opnieuw rusten. Voel je niets meer (wat wel te hopen is), loop dan niet als een kip zonder kop meteen 10 km maar doe het rustig aan en voldoende wandelpauzes nemen zodat je spieren kunnen wennen aan de inspanningen.

Moraal van het verhaal; leer je lichaam kennen en er mee om te gaan.

Maxim

Maxim | 16-03-2011

Ik lees hier vaak hetzelfde verhaal; klachten krijgen en doorlopen tot het niet meer houdbaar is. Zo'n scheenbeenvliesontsteking is niet een onschuldig kwaaltje dat je zo maar even kan negeren. Ben zelf bezig met militaire opleiding en heb vroeger ook al eens last gehad van die ontsteking doordat ik toen te snel opbouwde.

Marcel | email | 15-03-2011

Goed koelen, door koelen krijg je meer bloeddoorstroming, dus sneller afvoer van afvalstoffen. Doe ook nog eens stapje terug in je training, als je er op tijd bij bent is er niet zo gek veel aan de hand. Luisteren naar je lichaam en soms is rust belangrijker dan trainen!!!!!

Lisanne | email | 14-03-2011

Hee, Ik ben 12jaar & doe nu 4jaar aan atletiek. Ik kreeg steeds meer last van me schenen en wou steeds meer trainen om beter te worden maar kreeg steeds meer pijn. Ben vandaag naar me nieuwe trainer gegaan omdat hij ook fysio was geweest en zei Dat ik met een ijsklontje over de zijkant van me scheen moest gaan en als het koud was met je duim er in drukken, geen idee of het helpt moet het namelijk nog proberen ;p. me vader begon over die Compressiekousen maar me trainer zei dat die nergens voor nodig zijn & het er echt niet minder op zal worden. Volgens mij komt zn ontstekking ook gewoon door teveel training. Bij mij komt het denk door teveel lopen, springen en verkeerde loop techniek. Ik adviseer om snel te stopen met hardlopen als je pijn krijgt en ff rust nemen, koelen en vooral niet sprinten en springen! Hoop zelf dat ik er ook snel af kom en ik weer wedstrijden mag doen. Veel suc6 der mee ;)

Rianne | email | 13-01-2011

Bij mij helpen compressiekousen perfect voor scheenbeenproblemen.
Ik had ook steeds terugkerende problemen met m'n linker scheenbeen. Ondanks fysio, langzaam opbouwen etc etc. bleven klachten terug komen, sinds vorig voorjaar gebruik ik compressiekousen en nooit meer last van m'n scheenbeen

anoniem | email | 28-12-2010

Hoi ik ben 14jaar en doe atletiek, ik heb ook al maanden last van het scheenbeen. Ik zit in een sportschool en train 20u per week. In de vakantie zijn dat heel wat minder uren. Ik heb al heel wat dingen ondernomen, nieuwe schoenen, aangepaste steunzolen, hertzog kousen tijdens duurlopen, 2x per dag ijzen, na een looptraining een alternatieve training nemen, niets helpt. Dagelijks heb ik nog last aan schenen en vooral langs de knie. Ik groei wel nog, en vele kiné's wijzen daarnaar ... Mijn moed is een beetje gezakt.. Ik hoop dit seizoen nog wedstrijden te lopen ;( Zijn er nog mensen met handige tips ? Ik weet het allemaal even niet meer.

L | email | 04-12-2010

hallo
als ik deze reacties lees krijgk wel een beetje schrik. Kben zelf een intensieve sporter. Heb 6u sport op school en daarna speel ik nog 2de nationaal voetbal bij vrouwen. Blijkbaar komt het door overbelasting..ik pak nu Mobilisin gel en Diclofenac. Helpt wel...Hoe lang is da ongeveer stil liggen :s,?

M. Mulder | email | 26-11-2010

Via een ziekenhuis is mij verteld dat deskundigen denken dat het bij een scheenbeenvliesontsteking niet gaat om een ontsteking van het vlies, maar om een ontsteking aan het scheenbeenbot zelf! Ze zijn dit aan het onderzoeken. Men weet niet wat de beste manier van behandelen is, je moet dat doen zolang je er zelf baart bij hebt. Bij mij is een "scheenbeenvliesontsteking" ontstaan door veel dansen, het springen op de tenen. Ook blijk je gevoeliger te zijn voor overbelastingen wanneer je hypermobiel bent!

marga | email | 05-11-2010

Is er ook iemand die ervaring heeft met het hardlopen met van die herzog kousen?
Heb al een paar jaar iedere keer na de training hele gevoelige scheenbenen.
Het is zo langzamerhand chronisch aan het worden. Een tijdje niet lopen is misschien ook een optie maar eigenlijk moet ik daar niet aan denken. Ga wel rust nemen binnenkort na de 7 heuvelenloop in Nijmegen.

loper | 01-11-2010

zo ook nog steeds hier
Nog even en dan ben ik 1 jaar bezig met hardlopen en weer op de been te komen.
Behoorlijke pijn gehad in de schenen
binnen en buitenkant.
ben nu bij de fysio en ik heb een lichte x stand van de benen en daarbij werken mijn voetheffers niet goed!
Kan dus moeilijk op de hakken lopen.
Momenteel wil ik me verdiepen in de voorvoetlanding misschien dat ik dan eindelijk eens een flink stuk kan rennen.

Yutta De Brabander | email | 31-10-2010

Ik heb sinds twee maanden last van scheenbeenvliesontsteking, en als loper is het verschrikkelijk!
Ik heb een aantal weken thuis gezeten en nu ik weer begonnen ben mét steunzolen, is 't weer terug. Ik zie het niet zitten om wéér zo lang niets te doen, want ik moet echt trainen. De veldlopen zullen straks weer beginnen en pijn of niet, ik ga meedoen! Maar dan heb ik wel de kans -volgens de dokter- om dan een heel jaar niets te mogen doen. Als je een scheenbeenvliesontsteking hebt, geraak je er NOOIT meer vanaf. Het is 'iets' waar je je hele leven blijft bij sukkelen, en als je dan intensief aan sport doet, is dit een ramp :(

Sander | email | 22-07-2010

Hoi Marije,

Dank je voor je reactie.
Gisteren toch maar naar de dokter geweest.
Voor nu is het nog overbelasting, mocht het erger worden moet ik terug komen.
Rekken was niet nodig volgens hem.

Mvg,
Sander

Marije | email | 21-07-2010

Als je trouwens in de buurt van Leiderdorp woont zou ik je aanraden een afspraak te maken bij dokter Moen, in het Rijnland ziekenhuis.

Marije | email | 21-07-2010

Beste Sander,
wat herkenbaar!
Ik heb nu al 3,5 jaar last en heb al van alles geprobeerd. Van de oefentherapeut moest ik oefeningen doen, ontspannen lopen zonder mijn tenen ( grote teen) aan te spannen. Ik merkte dat ik die oefening met slippers aan niet kan doen! Dus die draag ik bijna niet meer. Een tijd lang heb ik echte spanning over mijn hele been gevoeld.

Twee weken geleden ben ik naar de osteopaat geweest en sindsdien is de spanning eraf!

Helaas kan ik verder nog niets doen. Ik krijg nu zware kalktabletten die ik twee maanden moet slikken, het probleem ligt namelijk in je botten, die zijn te zwak om de klappen tijdens het lopen op te vangen (mijn sportarts heeft er onderzoek naar gedaan) en omdat ik er al zolang mee door ben gelopen krijg ik nu ook last van de spieren en het bindweefsel. Ik ga de tabletten proberen, mocht dat niet helpen dan kan ik alleen nog maar een operatie overwegen.

Ik heb van de sportarts nog een paar a4tjes met oefeningen liggen. Als je je adres even doormailt kan ik ze naar je sturen, wellicht helpt het bij jou wel!

Groetjes Marije

Sander | email | 20-07-2010

Dag allemaal,

Nu het alweer een tijdje mooi weer is komen de slippers weer uit de kast.Helaas gingen de heerlijk ingelopen slippers van 3 jaar kapot,nieuwe aangeschaft.En nu sinds een paar dagen last van het rechter scheenbeen.De pijn zit onder de knie en boven de enkel.De oorzaak is waarschijnlijk omdat ik met me tenen (in de slipper drukken) de slipper vast hield.Nu maar weer gauw over gestapt op schoenen maar nog erg veel last.
Waarschijnlijk overbelasting, maar wat kan ik nu doen.Als ik 2 minuten loop bouwt de spanning al helemaal op.Het is nog wel verdraagzaam maar doorlopen lijkt me niet slim.
Heeft iemand tips (oefenigen koelen en streken)wat ik nu het best kan doen?
Dokter of gelijk fysio?
Bij voorbaat dank.

Sander

Sander | email | 20-07-2010

Dag allemaal,

Nu het alweer een tijdje mooi weer is komen de slippers weer uit de kast.Helaas gingen de heerlijk ingelopen slippers van 3 jaar kapot,nieuwe aangeschaft.En nu sinds een paar dagen last van het rechter scheenbeen.De pijn zit onder de knie en boven de enkel.De oorzaak is waarschijnlijk omdat ik met me tenen (in de slipper drukken) de slipper vast hield.Nu maar weer gauw over gestapt op schoenen maar nog erg veel last.
Waarschijnlijk overbelasting, maar wat kan ik nu doen.Als ik 2 minuten loop bouwt de spanning al helemaal op.Het is nog wel verdraagzaam maar doorlopen lijkt me niet slim.
Heeft iemand tips (oefenigen koelen en streken)wat ik nu het best kan doen?
Dokter of gelijk fysio?
Bij voorbaat dank.

Sander

Max | 12-07-2010

Hoi Ankie,

je kan het voelen. Pijn in de schenen tijdens of na het rennen wijst erop.

Ankie | email | 09-07-2010

Hoi,

Nog even een vraag.

Hoe wordt een scheenbeenvliesontsteking
ontdekt? Is dat door middel van een bloedonderzoek of door een foto?
Groetjes,
Ankie

Ankie | email | 09-07-2010

Hallo,

Zijn bij een scheenbeenontsteking ook
de enkels gezwollen? Ik houd n.l. vocht
vast en heb vooral 's nachts veel pijn,
vooral in mijn knieen, scheenbenen en enkels. Bloedonderzoek heeft niets uitgewezen.

Bij voorbaat dank

Marije | email | 16-06-2010

Beste Wiersma, dat is denk niet te zeggen of je in 4 mnd zult herstellen. Ik heb één jaar rust gehad (ivm zwangerschap) en heb het daarna heeeeel langzaam opgebouwd, maar helaas, de klachten zijn weer terug.

Heb wel een tip gekregen om een aantal maal per week door de branding te lopen, koud water in combi met beweging schijnt goed te zijn. Helaas woon ik niet echt dicht bij het strand.

Ik zou als ik jou was in die vier maanden rust ook een sportarts bezoeken en je verder laten adviseren. Succes!

Wiersma | email | 16-06-2010

Hallo,
Ik loop niet zo vaak hard maar ik kan zeggen dat ik een hele goede conditie heb, maar vorige week heb ik 10 km gelopen en sindsdien heb ik last van mijn scheenbeen en ik ga uit van een scheenbeenvliesontsteking, ik kan echter nog wel vol uit gaan zo heb ik gister 3 km gelopen in een goede tijd. Maar nu heb ik wel meer last van mijn scheenbeen ik ben van plan om over 2 week weer 10 km wedstrijd te gaan lopen, dit kan opzich wel zonder training. Maar kan het slim om die 10 km te lopen? Dan bedoel ik niet ten opzichte van mijn training (die er dus niet is) Zonder die training loop ik misschien niet in de top maar middenmote moet lukken. Maar is het slim ten opzichte van mijn vermeende scheenbeenvliesontsteking? Ik zal na de 10 km wel ongeveer 4 maand rust nemen. Het gaat mij dus er om of ik in die 4 maand volledig kan herstellen.

astrid | 16-06-2010

Hi,
Ik heb hier ook last van gehad 2 jaar geleden. Via acupunctuur, Hertzog tubes en nieuwe zooltjes een hele tijd geen last gehad. Nu ik op mijn snelheid aan het trainen ben begint het weer een beetje terug te komen helaas. Nu weer aan de acupunctuur en daarnaast via fysio aan het middel traumeel gekomen dit moet je een aantal dagen 's nachts opsmeren en dan fixomull stretch erom en dan silofaanfolie erom. Daarna na het lopen blijven smeren. Ook is het belangrijk dat je goed blijft rekken + draaioefeningen doet met je voeten. Succes! Het blijft een lastige blessure.

Max | 07-06-2010

Beenvliesontsteking kan chronisch worden als je er te lang mee doorloopt. Dan kan zelfs wandelen pijnlijk worden.

"Baat het niet dan schaadt het niet" is dus te kort door de bocht!

En alle tips blijven uiteindelijk lapmiddeltjes en doen niets aan de oorzaak zoals saintkevin ook al zei. Tijd voor een chirunning-cursus misschien?

www.chirunning.com/shop/pages.php?tab=r&pageid=18&id=183

Mark | email | 04-06-2010

Beste Michael, Scheenbeenvliesontsteking, daar ben je mooi klaar mee. Ik heb daar ook altijd last van gehad. Je loopt niet lekker, altijd maar pijn bij elke stap. Smeren hielp bij mij niet, daar liep ik te regelmatig voor. Ik heb zelf onlangs compressietubes van HERTZOG aangeschaft. Kosten 40euro. Ik ben ze gaan dragen voor eerst tijdens de 10km van Rotterdam (op dat moment nog steeds een shint splint in beide onderbenen)
En echt van die dag echt geen enkel pijntje meer gehad bij mijn scheebenen. Fantastisch. Hellemaal ontsteking vrij. Alleen je moet ze wel bij elke loop aan doen. Baat het niet, dan schaad het zeker niet. Bij mij dus wel.

Petra | email | 02-06-2010

Thijs bedankt voor je tip over de Voltaren gel. Ik heb ook al weken last van mijn scheenbeen en hardlopen heb ik ook al die weken niet gedaan. Nu een paar dagen Voltaren gel gesmeerd, en de pijn is weg. Vandaag voor het eerst weer een stukje hardlopen, kijken hoe het gaat en hoe het vooral na afloop gaat.
Het is wel een super lastige blessure, want nu kon ik eindelijk 5KM aan een stuk door lopen, nu moet ik het weer gaan opbouwen.

Jos | email | 02-06-2010

Heb ook jaren last gehad van scheenbeenvliesontsteking. Na een wekenlange rustperiode ging het langzaam over, maar na wat extra belasten begon het telkens weer. Frustrerend als je je conditie uit wilt bouwen. Kreeg enkele maanden geleden de tip om 2x daags een kwartier met ijszak te koelen. Daarnaast oefeningen op een "wiebelplank" om de enkelspieren te versterken. Heeft bij mij wonderwel gewerkt. Ik ben er vanaf en ren weer 2x per week!

Thijs | 27-05-2010

Shin split is een soort ontsteking aan het botvlies, Voltaren emulgel bevat diclofinac dit is een ontstekingsremmer. Mischien een oplossing voor iemand die er last van heeft.

'' | email | 26-05-2010

als ik jou was zal ik gewoon speciale zooltjes kopen ;) en als je oude schoenen hebt nieuwe kopen

kristinaaaaaaaa | email | 26-05-2010

heb vandaag te horen gekregen dat ik een scheenbeenvliesontsteking heb...
alleen maar door overbelasting! ik had al een spiertje verrekt in me bovenbeen, heb scheve knieschijven, zwakke knieën en één zwakke enkel...

ik deed gewoon zoals altijd mee met schoolgym maar heb het toen toch overbelast (vraag me niet hoe, ik sport nogal veel)

tsja, heb zowiezo nieuwe schoenen nodig want had gelezen dat het ook daardoor zal kunnen komen maarja..

me vader heeft het nu trouwens ook :-/

Debby Uil | email | 22-05-2010

Ik sluit me maar aan bij de lange rij....
Lang ging het goed, na een vervelende achillespees blessure ging het zo goed dat ik mijn schema ging opbouwen. Nu met gevolg een pijnlijk scheenbeen en geen last meer van mijn achillespees...waarschijnlijk een andere looptechniek en voila! Rust is wat de huisarts zei en dat doe ik dus nu maar. Ik moet er niet aan denken dat ik in de toekomst last blijf houden. Het is met name in rust dat de pijn kloppend en zeurend is. Alles kan ik doen maar zodra ik ga hardlopen...is het mis! Ik smeer het nu al week voordat ik ga slapen in met Voltaren Emugel in en doe er een rekverband om. Het wordt wel beter, daar zit ibuprofen in die dan naar mijn idee mooi diep in kan werken. Ik hoop maar dat het snel weer de goede kant op gaat en dat ik met rust een heel eind kom.
Iedereen met deze blessure, veel sterkte!

Debby

loper | 21-05-2010

een pijnlijke kwaal.
het is er bij mij langzaam ingeslopen ik heb mijn trainingen langzaam opgebouwd en keer op keer opnieuw gedaan wanneer het minder ging. Ik voelde mijn schenen elke keer erger pijn gaan doen.
Eerst denk je ach daar loop ik wel door heen. Nou nu echt niet meer.. ik sta even een paar weken stil.
Ik had na mijn idee goede schoenen gekocht bij intersport je loopt dus niet op een loop baan Ik ben prima geholpen daat wel maar kreeg blijkbaar schoenen aanbevolen waar ik alleen maar extra pijn van kreeg. Nu hopelijk de juiste schoenen gekocht bij een goede speciaalzaak
Ach twas weer een rib uit mijn lijf. Over een paar weken ga ik het maar weer rustig proberen. Ik loop goed maar ben wat te zwaar en ik til mijn tenen iets tever op wat extra spanning op het scheenbeen geeft.

Marije | email | 21-05-2010

Beste Hoppe,

wat zijn je bevindingen met The Stick???????? En welke heb je aangeschaft?????

Groetjes Marije

Marije | email | 21-05-2010

Is er iemand die geopereerd is aan shin splints??? Ik overweeg het ook te doen, ik kan al 2 jaar niet meer sporten maar krijg nu ook last in het dagelijks leven en vooral 's nachts!!!!!

Het volgende heb ik al geprobeerd (wie weet helpt het bij iemand anders wel)
- oefeningen en massage bij de fysio
- shockwave therapie (op advies van mijn sportarts dr. Moen, hij is gespecialiseerd in shin splint, hij werkt in het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp)
- oefentherapie (anders lopen)
- acupunctuur
- zooltjes door de podotherapeut (Voettech te Lisse, schijnt erg goed te zijn maar bij mij hielp het niet, moet wel zeggen dat ik zonder de zooltjes niet meer kan lopen dus het heeft een klein beetje geholpen)
- niet meer op slippers lopen (dan span je de spier over je scheenbeen teveel aan, anders verlies je je slippers)
- ben nu met de kousen van Herzberg bezig maar moet eerst nog even rust houden merk ik

Heeft iemand nog meer ideeen??????

Groetjes Marije

020 | 18-05-2010

ben het met onze Saint eens , goed stukje trouwens!!...

ik krijg ook meer last van als ik de trainingen opschroef, echter ik ben op mijn techniek gaan letten (na een rustperiode van 1 maand ,anders kom je er echt niet vanaf) ik land nu op mijn middenvoet en probeer mooi af te ronden (doorrollen) ,ipv landen op hak...en heb die idiote sokken aangeschaft moet zeggen de symtomen(lees pijn) worden veel minder
het is nu aleen gevoelig als ik eropdruk

saintkevin | email | 18-05-2010

Alleen voor *hardlopers*! Ik lees veel symptoombestrijding maar nergens de oorzaak.

Vlak voor haklanding treedt er dorsaalflexie op: de voet wordt richting scheenbeen getrokken. Door de klap treedt er geforceerde plantairflexie (omgekeerde beweging) op. Dit zorgt voor excentrische contractie.

Excentrische contractie is een bekrachtigde verlening van de spier. Als je een zwaar gewicht neerlegt zullen je biceps zich langzaam ontspannen. Stel je voor dat je met gebogen armen staat en iemand een gewicht op je handen laat vallen. Dat vinden je biceps niet leuk! Stel je nu voor dat dit 80-120 keer per minuut gebeurt ... dat is dus wat je schenen te verduren krijgen!

Dus ja, met goede schoenen en specifieke training kom je een heel eind. Maar als je een natuurlijkere loopstijl aanleert belast je je schenen helemaal niet! Ik wil geen evangelist zijn maar kijk eens naar Chi-running, Pose, Evolution of weet ik het. Loopstijlen die werken met een voorvoetlanding (bal vd voet) waardoor je lichaam zelf op een natuurlijker manier dempt (dat deden onze voorouders tienduizenden jaren lang) en je geen dorsaalflexie krijgt, want dat is het begin van alle ellende.

Annita | email | 17-05-2010

Hallo,

Ook ik heb een scheenbeenontsteking opgelopen door het gaan wandelen met mijn hond (allee hond met mij) Mijn scheenbenen zijn zwart afgetekent op de botscan. Het meeste last ervaar ik wanneer ik lig, dan voel ik een zeulende zijn en het is net of er beestjes overlopen. Na een rustperiode en het terug gaan wandelen komen de symptomen terug.
Vermits kine niet helpt en voltaregel smeren ook niet is het misschien het beste dat ik niet meer met de hond ga wandelen. Hoe spijtig ook voor het beest

Kristof | email | 12-05-2010

Eens een vraagje. Ik sukkel ook geregeld door te snel teveel te willen trainen (vaak ook nog te hard) met scheenbeenirritatie.
Niet echt tijdens het lopen maar eerder de dagen erna (zeurende pijn aan de binnenzijde van het scheenbeen). Nu is dit nooit rood of verdikt, dus is dit dan wel ontstoken? Ik probeer remediërend te werken door ijsmassage, voltare gel en onstekingsremmers te nemen. Maar als het geen ontsteking is heeft dit alles wel zin?
Schoeisel en al de rest (warming up, cooling down,...) zijn gecovered
Ik ben het echt moe die vervelende pijn in het scheenbeen...
Mag stretchen uberhaupt wel als je pijn voelt?
Mogelijk is mijn hiellanding (welliswaar op kayano's 16 maar toch...) ook een oorzaak van de blessure (teveel afremming en neerkomen voor het lichaam). Ga nu proberen terug over te schakelen op middenvoetlanding onder 't lichaam...
Andere (mede) oorzaak zal ongetwijfeld mijn korte stramme kuitspieren zijn...

Ik ga er niet mee rusten, bij elke trainingsopbouw, hoe perfect uitgevoerd ook, moet ik weer vaststellen dat die zeurende pijn (onsteking of niet) terugkomt. Ik loop ermee door en we zien wel.

Grtz.

Kristof | email | 12-05-2010

Eens een vraagje. Ik sukkel ook geregeld door te snel teveel te willen trainen (vaak ook nog te hard) met scheenbeenirritatie.
Niet echt tijdens het lopen maar eerder de dagen erna (zeurende pijn aan de binnenzijde van het scheenbeen). Nu is dit nooit rood of verdikt, dus is dit dan wel ontstoken? Ik probeer remediërend te werken door ijsmassage, voltare gel en onstekingsremmers te nemen. Maar als het geen ontsteking is heeft dit alles wel zin?
Schoeisel en al de rest (warming up, cooling down,...) zijn gecovered
Ik ben het echt moe die vervelende pijn in het scheenbeen...
Mag stretchen uberhaupt wel als je pijn voelt?
Mogelijk is mijn hiellanding (welliswaar op kayano's 16 maar toch...) ook een oorzaak van de blessure (teveel afremming en neerkomen voor het lichaam). Ga nu proberen terug over te schakelen op middenvoetlanding onder 't lichaam...
Andere (mede) oorzaak zal ongetwijfeld mijn korte stramme kuitspieren zijn...

Ik ga er niet mee rusten, bij elke trainingsopbouw, hoe perfect uitgevoerd ook, moet ik weer vaststellen dat die zeurende pijn (onsteking of niet) terugkomt. Ik loop ermee door en we zien wel.

Grtz.

Jay | 21-04-2010

heb sinds 2maanden ook een scheenbeenvliesontsteking ik heb het opgelopen door touwtje te springen en aangezien ik boks hoop ik dat het snel geneest met te rusten want mijn conditie moet op pijl blijven ik zie dat het soms wel 6maanden rust vraagt en ik kom er nu al gek van ..

triatleet | 21-04-2010

Ik ben triatleet, hier enkele tips om scheenbeenvliesontsteking te voorkomen en te genezen

Voorkomen:
Ga naar een gespecialiseerde winkel waar je op de loopband moet lopen, aan de hand daarvan kunnen ze een passende schoen aanbevelen. Je betaald meer maar wat is er belangerijker? Gezondheid of extra 40 euro?

Wissel om de 1500-2000 km af van schoeisel. Elke schoen verliest zijn vermogen om de schokken op te vangen, hoe zwaarder de schokken hoe sneller je een scheenbeenvliesontsteking krijgt :)

Genezen: Rust = je scheenbeen zoweinig mogelijk schokken laten opvangen en niet gewoon in je zetel zitten. Daarom is fietsen en zwemmen een goed alternatief. Want bij deze sporten zijn de belasting in het scheenbeen minimaal. Zwemmen en fietsen trainen ook de kuitspieren, vooral fietsen. Dit zijn een soort van tegengestelde spierengroep die je gebruikt tijdens het lopen :)

Over rustperiodes moet je gewoon naar je lichaam luisteren. Mensen met een hogere BMI en vet% zouden minderlange afstanden moeten lopen naar mijn weten :) De lichtgewichten hebben een voordeel omdat de benen minder gewicht moeten dragen.

Sportieve groetjes

Ferdi | email | 19-04-2010

Hallo Mensen.

Ik lees allemaal verhalen over scheenbeenvliesontsteking. En ik wordt er niet echt blij van als ik het allemaal lees.
Ik begin over een maand aan de opleiding korps mariniers. Ik heb waarschijnlijk een keer mijn kisten te straks gedaan waardoor ik er nu ook last van heb.
Ik wou jullie vragen of mijn klachten, hetzelfde zijn als die van jullie op het begin...

Als ik me afzet, met een been in dit geval me rechter. Voel ik net iets boven mijn enkel een raar gevoel aan de binnenkant van mijn scheenbeen. Hebben jullie misschien tips voor mij???

Met vriendelijke groet Ferdi

patrick nijdam | email | 28-03-2010

hallo mijn naam is patrick nijdam kom uit assen ,
ben een actief voetballer ( 5de klas) maar naar mijn dienst tijd kreeg ik last van scheenbeenvlies onsteking zelf denk ik dat de overgang van 8 jaar kisten aan tehebben gehad naar ''normale'' schoenen de oorzaak is .
heb er al bijna 2 jaar last van en heb eigelijk alles al geprobeert .mijn dieptepunt is twee weken gelden geweest . had op dat moment nergens last van , maar toen de wedstrijd begon begon de pijn ook weer terg tekomen ik heb die wedstrijd 10 min gespeeld . mijn benen stonden in de fik kon niet meer lopen ben gedragen naar de kleedkamer en naar een 1.5 uur en 2 pijnstillers (diclofenac) kon ik weer strompelen .
ik heb staand werk (kok) wat dus op dit moment erg zwaar is ,.
wie kan mijn bruikbare tips geven om het te voorkomen/genezen ??
alvast bedankt

020 | 12-03-2010

ik sprak laatst een loper die kreeg het vlak voor de marathon waar hij zich suf voor had getraind!!,
hij ging naar de fysio en die heeft de ontsteking kapot gemasseerd!!, hij heb zitten te huilen van de pijn maar het was wel weg

maar of dit toeval was? , ik weet het niet..ik moet er niet aan denken!!

ikzelf heb een maand bijna niet gelopen en die idiote Herzog sokken aangeschaft ,loop nu weer 3/4 k per week en nog geen klachten (even afkloppen)

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over