De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

scheenbeenvliesontsteking

michael | email | 23-12-2005

ik ben nogal gevoelig voor een scheenbeenvliesonsteking, heeft iemand oefeninge ofzo waardoor je je scheenbeen kan versterke? elke keer zit ik weer een week of 6-7 stil door die scheenbenen.

N3L | email | 26-11-2007

ik heb ook scheenbeenvliesontsteking.
( heb het eigenlijk al heel lang, maar er is nooit serieus wat mee gedaan: tot nu ,dit is ook omdat ik niet wist wat het was )
Ik kan niet eens normaal hardlopen zonder pijn, ook als ik snelwandel .
Ik loop sinds kort bij fisiotherapie, we gaan o.a. spierversterkende oefeningen doen.

Ik train elke week 1,5 uur (shaolin Kung Fu )Bij de warming up beginnen mn schenen al na een paar minuten pijn te doen.
Daarbij krijg ik kramp in mn voeten het begint in de hol van mn voet en breid zich uit naar mn hele voet. de kramp word erger en houd de hele les aan. Ik heb alleen last van mn schenen tijdens de warming up, bij de training verder niet.
Ik ben niet van plan om mn training op te geven.
Heb al zolen aan laten meten omdat ik van plan was om te gaan hardlopen.
ook doe ik er al ijs op.
Heeft Perkinsolzalf een verkoelende werking? want ik ken het verder niet. Mijn idee is namelijk om voor de les die zalf op mn schenen te doen of is dat niet verstandig ?
Hebben jullie eventueel nog meer tips en advies ?
Avast bedankt

Claartje | email | 26-11-2007

ik was begonnen met atletiek in competitieverband en dat terwijl ik vroeger nooit aan sport gedaan heb. Volgens die trainer kon mijn conditie dat wel aan, maar helaas mijn benen niet. Nu zit ik al 4 maanden met een scheenbeenvliesontsteking aan mijn beide benen. Ik ben het echt beu. Het verbetert niets. Orthopedist,inspuitingen met cortizone,shocktherapie,het hielp me geen stap vooruit.
. Heeft er iemand soms een adres van een bekwame sportarts mss weet die wel raad...

Jelle | email | 02-11-2007

Ergens door mijn bovenbeen loopt een spier
die zo nu en dan bij het lopen 'verslapt' zodat ik ongewild even door de knieen ga.
Een andere keer voel ik (dezelfde?) spier links van m'n knieschijf en links van m'n scheenbeen 'verslappen' waardoor ik de controle ook even over m'n linker been kwijt ben en opnieuw even door de knieen ga.
Wie herkent dit en wie kan mij vertellen wat ik daaraan moet doen? Het gaat nu al zo'n 3 a 4 maanden.

jesse | email | 02-11-2007

ik doe de sportopleiding, en daar wordt veel aandacht besteedt aan het voorkomen van periostitus/shin splint/scheenbeenvliesontsteking

wat kan helpen is:
-temperatuurwisselingen, dat stimuleert de doorbloeding, waardoor de ontsteking eerder over gaat. Dus koelen en opwarmen is belangrijk
-het trainen van je scheenbeenspier, dat doe je door je hiel van het been waar je last hebt op de grond te zetten, tenen wijzen omhoog en met de andere voet druk je je tenen naar beneden en dan is het de bedoeling dat je probeerd je tenen weer omhoog te drukken
- rekken, dit kan het het best door iemand anders laten doen, knie naar buiten duwen en de enkel naar binnen trekken. Iemand duwt met zn hand je knie naar buiten (niet te hard) en met zijn/haar andere hand trek je de enkel naar binnen
- ten slotte het rekken van je kuitspier

Eveline | 26-10-2007

Ijs alleen gaat niet helpen! Rusten is echt wel één van de vereisten om ervan af te komen! Ik heb ook niet gerust toen ik moest rusten (kzat in mijn politieopleiding) en had al twee stressfracturen opgelopen

dave | 25-10-2007

ik heb nu al een week of 4 pijn in me scheenbeen en ben al bij de dokter geweest. Hij zei dat het een begin was van scheenbeenvliesontsteking. Nu vraag ik me af als die zo is is dan Ijzen het beste om er snel af te komen? ik heb namelijk niet veel rust omdat ik de opleiding vrede & veiligheid doe.

Onno | 22-10-2007

Hé Dennis:
je gaat er na vijf weken rust toch niet weer "als een gek" er tegen aan. Ik had begin dit jaar last van shin splints en na 4 weken rust gewoon weer gaan lopen. En jahoor: na een week had ik weer last. Van de zomer 2 maanden rust genomen en daarna begonnen met gewoon een rondje van 1km. So far so good, ik loop nu weer zonder problemen en vooral zonder pijn 20km.

mary | 19-10-2007

vitascan lang sokken kunnne ook helpen

Dennis | email | 19-10-2007

ik heb al 3 jaar last van shint splints, allebei de benen. 1e jaar ging het al weg na 2 weken rust, maar dit jaar zit ik al 9 weken aan de kant. Ik had 5 weken rust gehad en heb op maat gemaakte steunzolen gekregen, maar dat helpt ook niet echt..... ik merkte wel dat ik na die 5 weken rust bijna geen pijn voelde, maar na een week te hebben gevoetbald heb ik weer erg veel last.... mag weer 2 weken niks doen :(

Dennis | email | 19-10-2007

ik heb al 3 jaar last van shint splints, allebei de benen. 1e jaar ging het al weg na 2 weken rust, maar dit jaar zit ik al 9 weken aan de kant. Ik had 5 weken rust gehad en heb op maat gemaakte steunzolen gekregen, maar dat helpt ook niet echt..... ik merkte wel dat ik na die 5 weken rust bijna geen pijn voelde, maar na een week te hebben gevoetbald heb ik weer erg veel last.... mag weer 2 weken niks doen :(

Wendy | email | 19-10-2007

ik zelf heb al een paar jaar last van Shin Splints.
Bij mij ging het nooit weg.
Van alles geprobeerd, maar niets hielp.
Operatie was het laatste wat nog kon helpen.
Vorige week donderdag ben ik aan me rechterbeen geopereerd. Maar ik weet niet of het geslaagd is.
Dus misschien is dat een oplossing.

wim | email | 10-10-2007

ik heb nu ook scheenbeenonsteking en ik heb een perskindol zalf gekregen van me coach en dat voelt lekker en het heeft ook wel resultaat volgens mij maar ik gebruik het nog niet zo lang... maar het voelt in iedergeval goed dus dat is al een voordeel;)

Danielle | 04-10-2007

Dag,

wat ik hier bij sommige zie staan is warm houden...Doe dit alsjeblieft NIET, scheenbeenvliesontsteking is een ontsteking als je deze warmte geeft zal het alleen maar erger worden. Koelen zodat de ontsteking kan afnemen. Het liefst 3 maal daags koelen van 20 min. lang. En koelen na elke lichte inspanning mocht je die doen.
Hoe meer rust hoe eerder je zult genezen. Belasten is langer met de klacht zullen door lopen.
Zwemmen en fietsen is een goede verantwoorde manier om je conditie op peil te houden en de spieren te versterken rond de knie en kuit.
Diepe massaga op de kuit kan ook een hulpmiddel zijn, maar dit werkt helaas niet bij iedereen en is voor vele te pijnlijk.

Succes en sterkte

Ronny | 18-09-2007

Ik heb ook last van overbelaste schenen, en ben nu ongeveer een drietal weken aan't rusten, maar merk helaas niet echt een verbetering. Ik weet dat ik nog langer zal moeten rusten, maar vroeg me of Voltaren zalf (ontstekingsremmend) niet zou helpen vlugger te herstellen?

else | 09-09-2007

Er zit nu een bult op mijn scheenbeen heeft dit ook met scheenbeensvliesontsteking te maken. Het is een behoorlijke bult en heb het vandaag opeens gekregen na een wedstrijd.

else | 09-09-2007

Er zit nu een bult op mijn scheenbeen heeft dit ook met scheenbeensvliesontsteking te maken. Het is een behoorlijke bult en heb het vandaag opeens gekregen na een wedstrijd.

else | 09-09-2007

Er zit nu een bult op mijn scheenbeen heeft dit ook met scheenbeensvliesontsteking te maken. Het is een behoorlijke bult en heb het vandaag opeens gekregen na een wedstrijd.

David | 09-09-2007

Je bent overbelast.
1. koelen, vaak en lang
2. masseren
3. goede schoene en eventueel aangepaste zolen

FK | 09-09-2007

@Else
Lees eerst eens alle posts over dit onderwerp, er zitten vele goede tips bij. Maar je moet ook uit zien te vinden wat de oorzaak is van jouw Shin Splints. Zolang je deze niet hebt gevonden is de kans op genezing klein. Daarna zal je zo nodig aangepast schoeisel, sokken nodig hebben, spierversterkende oefeningen doen, loopstyle aanpassen. Het is niet zo simpel en kan waarneer je het niet serieus neemt een langdurig drama worden.

Eveline | 09-09-2007

Hey Els,

Had er een spray of dergelijke bestaan dan denk ik dat er niet zoveel mensen uiteindelijk last zouden hebben van deze blessure...

Ik snap je probleem... Ik had vorig jaar ook last van aanhoudende/chronische scheenbeenvliesontstekingen en ik had ook geen optie om te stoppen. Ik zat in mijn politieopleiding en daar is sport uiterst belangrijk. Ik heb een half jaar door gedaan met mijn schenen. Veel dokters afgelopen maar niemand die me echt kon helpen... tot ik bij mijn sportarts terecht kwam. Ik moest onder de botscan. Het resultaat: scheenbeenvliesontsteking en 2 stressfracturen (in elk been eentje). Als je daarmee door traint riskeer je om je been te breken en dat heeft me toch eens doen nadenken. Ik ben uiteindelijk geopereerd. Scheenbeenvliesontstekingen kwamen voort van het beenvlies dat te strak rond je kuitspieren zit. IK denk het logesyndroom maar dat is nooit zo door mijn dokter genoemd.

Ik kan je maar één advies geven; ga naar een goeie sportarts en laat je onderzoeken en zoek naar de oorzaak van je probleem!

Groetjes!

Else | email | 09-09-2007

Ik heb een vraagje er is mij verteld dat je met een scheenbeenvliesontsteking moet koelen, dit helpt wel maar voor maar 5 min.
Het is voor mij geen optie om te stoppen of te minderen qua trainingsuren. Ik moet om de dag trainen wegens topsport. Is er een manier om er snel van af tekomen in korte tijd bepaalde spray of iets dergelijks. Elke training barst ik nu in tranen uit en de hele dag door heb ik pijn. Kan dit ook chronisch worden?

Stijn | email | 04-09-2007

Hoi, ik heb vorig jaar een gans seizoen bijna niet kunnen spelen omwille van een frictie-syndroom aan de linkerknie (peesontsteking). Vanalles geprobeerd en uiteindelijk geopereerd. Ok , daar ben ik nu vanaf geraakt. Nu begint het volgende voetbalseizoen nu sukkel ik al een maand met een scheenbeenontsteking, eens twee weken gerust maar nadien terug last gekregen, nu heb ik gisteren mijn tweede cortizonespuit laten zetten maar ik vrees dat ik na zondag te spelen alweer meer last zal hebben. Wat moet ik doen om er zo snel mogelijk vanaf te geraken? Rusten pff geen goesting voor :) ik wil voetballen!!! K*tblessure!

nadeche | email | 02-09-2007

Hallo, ik heb vorig jaar scheenbeenvliesonsteking gekregen, fysio gehad zooltjes, leren voet afwikkelen, oefeningen noem maar op, Nu komt het gewoon weer terug. Is er een onstekingsremmer dat je er kan voor nemen of een pijnstiller of heeft iemand tips ?

Decroo Jill | email | 02-09-2007

IK heb nu 4 maand gerust, het schijn de enige oplossing te zijn. Ik ga nu voor de eerste keer teug lopen. Na de rust is het belangrijk traag weer te beginnen, een soort start to run. Zeer belangrijk want anders komt het zo terug en kun je opnieuw beginnen. Accupunctuur helpt maar doet geen deugd (brr).

alex | email | 22-08-2007

helo,

Ik speel al jaren voetbal, heb 2 jaar gesukkeld met scheenbeenvliesontsteking, Alle revalidaties doorlopen, verschillende dokters, scanners, noem maar op.... Sinds kort voetbal ik terug, was 2 weken bezig en had terug last van scheenbeenvlies ontsteking. Ik had het vermoeden dat mn schoenen iets te nauw gekocht waren en idd, ben direct nieuwe gaan halen en het probleem lijkt inmiddels opgelost, dit was mss ook de oorzaak van 2 jaar geleden.
Ik kocht altijd mn schoen juist van pas (leek me aangenamer om te shotten).
Nu neem ik juist gepast + een maat groter.

Konings | email | 16-08-2007

In oktober wordt ik geopereerd aan me rechterbeen aan me shin splints.
Nu is mijn vraag of mensen hier ervaring mee hebben?
Hoelang het duurt voordat je na de operatie weer iets kan doen?
Of je veel last hebt na de operatie?

aileen | email | 06-08-2007

hej .

ik heb er ook lange tijd mee gelopen,
kreeg steunzolen en allerlei oefeningen van de fysio .
maar wat ik later hoorde is dat je andere spieren in je benen niet genoeg getraind zijn waardoor je je scheenbenen gaat gebruiiken, die dan overbelast raken.
je meot dus ook zorgen dat je niet alleen je schenen traint. maar ook je kuiten. en al die andere spieren erom heen.
daarna training wel rustig opbouwen , maar dat moet je altijd als je blessure gehad hebt.
succes ermee ! khoop voor je dat t snel over is!

Lenzz | email | 01-08-2007

Een scheenbeenvliesontsteking is het gevolg van overbelasting, wat erop wijst dat je dus overdadig aan het trainen/lopen bent.

Ik ben er op de volgende manier, met succes, vanaf geraakt:

1. Vijf weken niet lopen. Een onsteking mag je dan misschien na een goeie 2 weken rust niet meer voelen, de onsteking zelf zal echter nog niet weg zijn. Geef je benen genoeg rust dus!

2. Hou je conditie op pijl door tijdens deze 5 weken te gaan zwemmen en rustig te gaan fietsen. Deze sporten zullen de spieren rond je knie gaan verstevigen, waardoor je bij het lopen meer ondersteuning zal krijgen.
Zwemmen: voorkeur voor schoolslag (crawl belast de onderbenen iets meer). Fietsen: tochtjes van 20/25 kilometer.

3. Begin na week 5 terug met een loopschema dat je als volgt berekent: je neemt de afstand die je voorheen liep, en deelt deze door 2.

Dus was je een 10 km loper, begin dan terug aan 5 km. Vervolgens progressief opbouwen, met 5%. per week. Dus na één weekje kan je 0,25 km toevoegen aan je 5 km.

En zo langzaam opbouwen naar je gewoonlijke afstanden. Blijf ondertussen ook zwemmen en fietsen, voor de spieren enerzijds te ontspannen en verstevigen.

Veel succes!

Eveline | 19-05-2007

Ik heb littekens aan elk been één van +- 10 cm. Maar dat verschilt van dokter tot dokter. Mijn dokter sprak oorspronkelijk van 4 littekens (2 per been) van 2 cm. Tis anders uitgedraaid

khadija | email | 17-05-2007

Ik heb nu ook al sinds januari last van mijn schenen. Had 3 maanden niets gedaan en ben toen fanatiek gaan sporten bij een sportschool, waarbij ik begon met een cardio van 45 min op de loopband joggen. Kan er soms niet van slapen. Ik ben nog niet bij de dokter geweest (geen tijd, geen zin, ik weet het niet). Ik moet zeggen dat ik wel bang wordt van sommige reacties (14 jaar last)..
Ik ga binnenkort naar de huisarts en zal denk ik ook ff een afspraak maken met een sportfysio.

Ik had ook een vraagje aan de mensen die geopereerd zijn. Houd je een groot litteken over aan de operatie?

En voor de mensen die het "los" hebben gemasseerd: Hoe pijnlijk is dit? Want ik hoor hier veel over van collega's. Het schijnt uiteindelijk wel te helpen. Ik hoor namelijk dat je spier aan je bot vast is gaan zitten en dat dit los gemasseerd kan worden.

Ojah, ik had ook nog op internet info opgezocht en het schijnt dat ik in de laatste fase/stadium zit, waarbij je dus continu pijn hebt. Zelfs zonder inspanning. (boehoehoe)

Robin | 10-05-2007

De ene podoloog is de andere niet en voor de ene helpt het en voor de andere niet mak denk dat het toch wel een antwoord bied voor de meeste onder ons.. spijtig dat het bij u niet zo is..

Eveline | 09-05-2007

Zou dat DE oplossing zijn, dan was ik er nu al vanaf... niet dus!

Robin | email | 08-05-2007

Heb de oplossing mensen..
laat een volledig biomechanisch onderzoek en dynamische analyse doen op je lichaam door een podoloog..dan weet je wat de oorzaak is en die helpt u er volledig vanaf..
Als je een bekwame zoekt dan mail je me maar..

Marc | email | 08-05-2007

na het lezen van deze artikels besef ik nu ook dat ik scheenbeenontstekingh heb bij het joggen ! ik voelde na een 15 minuten lopen dus pijn maar wist niet wat het was , nu weet ik het dus wel , en ga er toch mee naar de sportdokter om te zien wat er aan kan gedaan worden !

jorden | 30-04-2007

Michael, ik hoop dat hardluiperke ons daar een antwoord op kan geven.

Robin | email | 30-04-2007

Ik ben een zeer fervent voetballer die ook al een paar jaar last heeft van scheenbeenvliesontsteking. als ik hier die reacties lees dan kom ik een paar keer tegen dat men brufen neemt. awel ik doe dat al dit hele jaar om toch maar te kunnen voetballen. tijdens of na de wedstrijd had ik dan geen klachten maar zonder brufen kan ik nog geen 100m lopen..MAAR ben nu bij een sportarts langs geweest..conclusie.. chronisch geworden door die brufens..dus opereren.. 2 kanten..ni gelachen maar het moet als ik nog ooit fatsoenlijk wil kunnen lopen laat staan voetballen dus mensen één goede tip.. laat die brufen zijn en rust zoals het moet, laat je te goei begeleiden want anders roept een operatie..31mei is D-day en zal jullie laten weten hoet verlopen is..

Ron | email | 28-04-2007

@ michael
Hoe loop je je scheenbeenvlies ontsteking op? Draag je geregelt hoge schoenen? (bijvoorbeeld kisten?) Plus als je schoenen te strak zitten loop je gauw die blessure op.

fAstrid | 27-04-2007

Het schijn dat de vitasan sportkousen ook helpen bij scheenbeenvliesontsteking. Ik begin er ook een beetje last van te krijgen en trek de komende trainingen die kousen maar weer aan.

Ik heb ze gedragen totdat ik van mijn achillespees/kuitblessure af was. Nu met dit warme weer vind ik ze wel warm (en het ziet ook niet echt geweldig uit) maar als ik hiermee een blessure kan voorkomen ga ik het wel doen. Ik laat wel even weten of het helpt.

hardluiperke | email | 26-04-2007

Hoi,
Bij mij zijn de shin splints verdwenen nadat ik geholpen ben door een accupuncturist. De laatste klachten heb ik weggewerkt met fitnestraining twee maal per week.

Melanie | 25-04-2007

Ik ben zelf een voetbalster met last van een scheenbeenvlies ontsteking. Ik voetbal nu 1,5 jaar waarvan ik nu een jaar last heb van mijn ontsteking. Ik ben daarvoor naar de fysio geweest, wat wel redelijk hielp, maar nog niet helemaal goed. Ik heb oefeneningen mee naar huis gekregen en steunzolen. Heel veel verschil merk ik niet. En heb er sinds 3 weken weer enorm veel last van door overbelasting. Iemand nog meer tips?

Rob Bovelander | email | 23-04-2007

Ja, ook ik heb (vanwege doorgezakte voeten) last gehad van mijn scheenbenen (shint-splins).
Wat bij mij goed hielp, was 1-maal daags een wisselbad/douche (3 keer afwisselend zo koud mogelijk water en vervolgens zo heet mogelijk voor 30 sec. ofzo).
Én voor het gaan hardlopen eerst 3 x 10 stappen op de hakken lopen!
Verder een afwijkende voet laten corrigeren met steunzooltjes.

jorden | email | 22-04-2007

ik heb nu al een paar maanden last van het rechter scheenbeen. Buitenkant bovenin.
Ik liep al meer dan een half jaar over lekker zacht zand in het bos. 3x per week 10 km.
Totdat het een paar dagen gevroren had en ik toch wou gaan lopen.
Mijn advies is nu; niet doen. Ik had daarna overal last van maar het rechter scheenbeen ging niet over.
Ik ben weer begonnen met lopen, 1x per week en vooral niet heuvelaf op harde ondergrond. Ik voel het nog steeds maar voor het lopen neem ik een ibuprofen. Dat schijnt ook ontstekingsremmend te zijn.
Na dit item gelezen te hebben zal ik ook maar gaan koelen als ik last heb.

Roosje67 | email | 23-03-2007

Hallo

Hoe kom je er toch achter wat je aan je scheenbenen hebt
Ik loop al 2 tot 3 jaar met problemen aan de buitenkant van mijn scheenbenen.
Er is al vanalles aangedaan om dit probleem te verhelpen
maar niets lukt of werkt.

Roos | email | 13-03-2007

Allemaal leuk en aardig; ik heb er al 14 jaar last van. Alle bovenstaande adviesen helpen niet! Ik weet niet of het ooit nog over gaat...........

Eveline | 11-03-2007

VERVOLG

Mijn sportarts heeft me zefls gevraagd of ik mijn opleiding niet wou stopzetten. Geen denken aan! Ik heb 4 jaar criminologie gestudeerd met als doel om bij de politie te gaan. Dus opgeven, omwille van mijn benen, was geen optie! Ik heb me uiteindelijk, 14 dagen geleden, laten opereren. Het is nu afwachten wat het resultaat ervan is en of ik weer deftig ga kunnen lopen... Ik vraag me trouwens af of dat wel gaat helpen die behandeling met die naalden. Bij mij was mijn scheenbeenvlies te straks gespannen over mijn spier. Bij een inspanning zette mijn spier teveel uit in verhouding met dat vlies. De spanning van een spier halen is dus maar tijdelijk hé. Bij inspanning zwelt die weer op... Nu ja dat zegt mijn boerenverstand mij hé!

groetjes

Eveline | email | 11-03-2007

Hey,

ik herken je verhaal heel goed! Ik zit zelf op de politieschool (BE). Sport is daar eveneens heel belangrijk. Ik had tijdens mijn selectieproeven al last van mijn schenen. Het is weer begonnen bij het begin van de opleiding (lopen, oefeningen openbare orde met combats,hindernisparcours...). Ik heb eveneens vanalles geprobeerd (steunzolen, kiné,...) maar hielp allemaal niet. Ik zat met stressfracturen en chronische scheenbeenvliesontsteking.

Decroo Jill | email | 11-03-2007

Ik ben militair(BE) en heb al meer dan een jaar last van scheenbeenvliesontsteking, Ik draag steunzolen, neutrale schoenen, doe er zo veel mogelijk gel op, krijg kiné (massage en elektroden), heb al meer dan 6 weken niet meer gelopen. Een maal gelopen aan een rustig tempo opnieuw een pijngevoel. Ik ben wanhopig want binnenkort ga ik mijn wapenschool (Aarlon) tegemoet en daar is sport een dagelijkse kost, zowel met bottines als zonder. Binnenkort ga ik naar een kiné die met naalden mijn spieren rond zal proberen te ontspannen om de druk weg te nemen. Wie weet helpt het. Ik overweeg zelfs een operatie omdat ik er al zo lang mee zit en niets helpt. Help mij met jullie ervaringen anders kan mijn carrière gedaan zijn en ik doe het veel te graag.

hilde | 08-03-2007

@ Nicole
maak je geen zorgen, Koen heeft de meniscusoperatie goed verteert en traint alweer voor de 20km door Brussel.
Maar ik ben het wel met je eens dat "van niksdoen tot marathon" in 1 jaar tijd niet verstandig is.

Nicole | email | 07-03-2007

@A : Het programma heet " Marathon " (overloven )en is in 8 keer op Canvas geweest.
Koen filet heeft er wel zijn knieën mee kapot gelopen.
Spijtig, want hij had wel de Drive om mee te doen.
Het is bewezen dat dit enorm ongezond is, op een jaar tijd de martathon willen meedoen.
Wel een dikke vette pluim voor Marijke anders.

Astrid | 21-01-2007

@ Marjolein
De juiste schoenen zijn de schoenen die bij jou passen: je loopstijl, gewicht, voeten, training etc. Voor iedereen verschillend dus, daarom is het ook aan te raden naar een speciaalzaak te gaan om je schoenen aan te laten meten.

Marjolein | email | 20-01-2007

hey,
ik lees hier vanalles over de juiste schoenen. maar wat zijn dat net? welke merken vb?
ik heb aan twee benen scheenbeenvliesontsteking door het (iers) dansen. is er geen andere methode om er vanaf te geraken dan rust, want ik geef les...

groetjes,

A | email | 16-11-2006

Trouwens, op canvas was er eerst een programma over niet-sporters binnen een aantal maanden de marathon in New York te laten lopen. Dit waren dus niet-sporters en kregen dus temaken met overbelasting, de scheenbeenvliesontsteking. Je ziet hoe ze dat laten herstellen en hoe ze naar zo'n marathon toewerken. Ik kan jullie vertellen, als je de eerste training ziet denk je: dit redden ze nooit, maar dit waren effectieve trainingen, in deze trainingen werd heel goed omgegaan met overbelasting. Enkele experts werkten mee aan dit programma. Ik weet helaas niet meer hoe het programma heet. google.nl is altijd handig -> "canvas+newyork+marathon". iets in die richting zal het zijn.

A | email | 16-11-2006

Trouwens, op canvas was er eerst een programma over niet-sporters binnen een aantal maanden de marathon in New York te laten lopen. Dit waren dus niet-sporters en kregen dus temaken met overbelasting, de scheenbeenvliesontsteking. Je ziet hoe ze dat laten herstellen en hoe ze naar zo'n marathon toewerken. Ik kan jullie vertellen, als je de eerste training ziet denk je: dit redden ze nooit, maar dit waren effectieve trainingen, in deze trainingen werd heel goed omgegaan met overbelasting. Enkele experts werkten mee aan dit programma. Ik weet helaas niet meer hoe het programma heet. google.nl is altijd handig -> "canvas+newyork+marathon". iets in die richting zal het zijn.

A | email | 16-11-2006

Hallo

Scheenbeenvliesontsteking is pure overbelasting zoals eerder gezegd. En wat kun je daar tegen doen? Niets, alleen maar rusten. Scheenbeenvliesontsteking ontstaat meestal bij ineens teveel belasting. Als je bijv een jaar niet meer hebt getraind en opeens intensief gaat trainen dan kun je het zien aankomen, overbelasting.
Hoe langer je het scheenbeen belast, hoe langer de herstelperiode is. Mijn advies is: Ga rusten totdat het weer goed voelt en ga RUSTIG trainen. Rustig trainen, daar gaat het in de meeste gevallen fout. Je vraagt teveel van jezelf en je gaat je scheenbeen weer overbelasten. Klinkt stom maar begin met bijv 3 minuten joggen, 1 minuut lopen, 3 minuten joggen, 1 minuut lopen. Dit is misschien voor vele op een te laag niveau, maar toch helpt dit. En niet te vroeg juichen, het kan zomaar terugkomen, dus een lange herstelperiode is misschien wel beter. In deze herstelperiode zijn er de nodige middelen om het herstel beter te laten verlopen, fitnessen is ook goed voor het herstel, LICHTE kracht oefeningen voor je kuiten of een loopoefening waarbij je voeten constant ondersteunt zijn en je lichaam niet hoeft op te vangen, fietsen bijv

Mark | 16-11-2006

Hallo,

Ik heb, als ik ben weze hardlopen, last aan de binnenkant van me schenen. Als ik twee dagen later weer ga hardlopen loop ik het er als het ware weer uit. Maar ben ik klaar komt de pijn weer terug. Is dit scheenbeenvliesontsteking?

gr

Brenda | email | 16-11-2006

Ik heb al jullie reacties gelezen. Een ding is zeker het is heel lastig als je last hebt van pijnlijke scheenbenen. Ik denk ook dat "men" te snel weer wil sporten en dus niet genoeg rust neemt. Ik ben zelf beginner met lopen is ben in sept. begonnen met start 2 run. Ik loop 3 x per week en 1 x per week sport ik in een zaal. ik probeer om er altijd 1 dag rust in te bouwen. dat lukt aardig. Maar sinds deze week zijn mijn scheenbenen erg gevoelig en mijn kuiten ook. Zou dat komen omdat ik al die tijd verkeerd gelopen heb? (ik heb wel "goede"schoenen aangeschaft toen ik begon). Ik loop de ene keer op harde ondergrond en de andere op zachte ondergrond.

Ik ga zeker de tips die ik hier en elders heb gelezen toepassen. En hoop dat ik straks weer lekker kan lopen. ik wil graag naar een halve marathon toe werken. En voor nu ga ik maar fietesen om toch bezig te zijn en de scheenbenen te ontzien.

Marc | 13-11-2006

@ Richard,

Het is natuurlijk niet mogelijk om zo op afstand te zeggen of het shin splints zijn of niet.

Niet ieder pijntje aan je schenen hoeft meteen shin pslitns te zijn.
Kan best zijn dat het wat gevoelig is omdat je die afstand niet gewend bent.

Ben je nog beginner, of heb je die 14 km. al vaker gelopen?
Gewoon even opletten of je de volgende keer je schenen weer voelt. Als je zeker wilt zijn is het natuurlijk beter om langs een sportarts te gaan.

En vooral koelen, dat is altijd goed in dit geval.

/Marc

richard | email | 12-11-2006

ik heb ook last van me scheenbeen ik heb het waarscheinlijk op gelopen toen ik van heiloo naar bakkum moest terug lopen das is 14 kilometer ongeveer maar blijf nu last houden van die scheen ik wil graag weten of het scheenbeenvliesonsteking is

Mariska | email | 30-10-2006

hi allemaal,
ik heb sinds 3 jaar last van scheenbeenvliesontsteking! heb ook alles geprobeerd, speelde aantal jaar in eerste met hockey en kan nu NIETS meer doen aan loopsporten! In het begin dacht ik:" ach, heb ik die pijn niet meer!" maar nu mis ik het echt! Ik wil me laten opereren en wil weten wat ik kan verwachten en waar ik me moet melden voor zoiets?
Ik hoor graag wat!

Robby Verhaegen | email | 26-10-2006

hallo
nu 2 weken later na de operatie ,ben naar de arts geweest en ziet er prima uit .
juist draadje laten uitdoen .
het probleem komt dat het vlies waar je kuit mee vasthangt een het scheenbeen wat te kort is en constant opgespannen word en veel leid en zo ontsteekt.nu hebben ze bij mij het vlies over de hele lengte van het scheenbeen losgesneden dat er zo meer vrije plaats is en u kuitsopieren niet constant aan het vlies trekt.
het in nog niet kompleet genezen naar nag terug rustig beginne sporten .
hou je later terug op de hoogte .
groetjes Robby

Marc | 22-10-2006

@ Sanne:

Ik geloofat men het daar nog steeds niet over eens is! In de meeste gevallen wordt absolute rust voorgeschreven. De laatste tijd hoor je ook vaker dat je wel zou moeten doorlopen (uiteraard een stuk minder intensief).

Mijn sportats is voorstander van dat laatste: Doorlopen (zoals gezegd heel rustig) en vooral veel koelen.

/Marc

Sanne (16) | email | 22-10-2006

Ik heb sinds een maand ook last van scheenbeenvliesontsteking. Ik heb deze opgelopen door het voetballen. Is het echt persee nodig om rust te nemen? Kan de huisarts je er verder mee helpen?
Iig bedankt!

Johan J. | 15-10-2006

Valt me op dat er hier de laatste tijd veel "militairen" komen met scheenbeenvliesontsteking.

Scheenbeenvliesontsteking is een pure 100% overbelastingsblessure. Als er veel militairen momenteel met een dergelijk probleem lopen is er dus iets aan de hand met de opleiding. Of is de tegenwoordige aankomend militair dermate slecht "getraind" voor ze in dienst gaan dat ze geen enkele belasting aankunnen?

Wellicht toch iets om bij een militaire arts aan te kaarten.

eric | email | 15-10-2006

@ johan

vreemd dat er dan zoveel mensen binnen defensie met scheenbeenvliesontsteking een druk meting krijgen????

Verhaegen Robby | email | 14-10-2006

Hallo
ik ben 2 dagen geleden geopreerd aan en scheenbeenvliesontsteking.heb alles geprobeerd ,steunzolen ,kine ,ijs ,rusten niks kon helpen nu ben ik door en sportdokter geopreerd en ben in afwachting wat het gaat worden maar heb er en goed oog in .
verder evomutie volgd .

Robby

Mart | email | 13-08-2006

Hallo,

Sinds ik vorige jaar weer ben begonnen met voetballen en 4x per week ben gaan trainen begon de ellende. Dom natuurlijk om te denken dat ja na 5 jaar niet gespeelt te hebben op het oude niveau verder kan gaan.... Maargoed.

Omdat er aangegeven werd dat ik als voorbereiding moest gaan hardlopen om basis conditie op te doen ben ik hier fanatiek aan begonnen. Alles ging lekker tot dat ik op het geweldige idee kwam om nieuwe loopschoenen te kopen, helaas heb ik niet de juiste keuze gemaakt.

Ik heb namelijk een schoen met een anti prolatie blok gekocht, deze voorkomt het naar binnen knikken van de enkel waardoor je kuitspier een klap krijgt. Na een aantal dagen te hebben gelopen op de nieuwe schoenen werd het erger en erger. Toch ben ik door gegaan met voetbal trainen (op het veld) omdat ik dacht dat het gezonde spierpijn was. Zo af en toe heb ik kunnen spelen, maar helaas was dit 8 van de 10x met pijn.

Ik heb op het moment van alles al geprobeerd.

- 4 maanden rust
- Koelen
- Fisio
- Ruste looptraining op het gras met hardloopschoen i.p.v. voetbalschoenen
- Homeopathische gel
- Rek en trek oefeningen

Johan | 08-08-2006

Eric wat jij beschrijft met die drukmeting aan de buitenzijde van je scheen is logesyndroom. Dat is totaal iets anders als scheenbeenvliesontsteking.

Astrid | 08-08-2006

@ Danielle
Als jouw problemen begonnen zijn met een bal tegen je schenen is dat wel degelijk de oorzaak. Ook trauma kan periostitis (beenvliesontsteking) geven! Rust, rust, rust en evt ontstekingsremmers. Ik zou die rontgenfoto toch maar laten maken, kan de diagnose bevestigd worden.

eric | email | 07-08-2006

heb ook last van scheenbeenvlies ontsteking, ik heb het opgelopen tijdens mijn militaire opleiding.toen ik werd onderzocht door de bedrijfsarts werd mij verteld dat er 2 soorten scheenbeenvliesontsteking zijn: binnenzijde(het vlies wat om het bot zit)en buitenzijde(de spier naast het bot)nu heb ik zelf last aan de binnenzijde en kan ik er niet aan geholpen worden,maar als iemand last van de buitenzijde heeft kan je een drukmeting aanvragen waarbij je op een band moet rennen en ze de druk opmeten met een naald in je scheen(klinkt heel vervelend maar schijnt wel mee te vallen)daarna zou je er aan geopereerd kunnen worden.
mvg
eric

Danielle | 29-06-2006

@ Ik! : ja leek mij ook, heb ik ook aan mn huisarts en mn docent verteld maar mn huisarts heeft overwogen om een foto te laten maken en uiteindelijk besloten om dit niet te doen en mn docent blijft bij een scheenbeenvliesontsteking..

Danielle | 29-06-2006

Ik vergeet steeds dingen lijkt het wel, ik heb ook 2 bulten op mijn scheenbeen vlak onder elkaar (ongeveer halverwege m'n scheenbeen) die bij belasting opzwellen, maar ook in rust heb ik last van deze bulten en dit is precies op mijn pijnlijke plek (tussen de twee bulten in en op de plekken van de bulten)

ik! | 29-06-2006

als het begonnen is nadat de bal tegen je schenen is gevlogen lijkt mij eerder daar de oorzaak te zoeken dan bij overbelasting zoals bij een scheenbeenvliesontsteking het geval is.

Danielle | 29-06-2006

PS. ik heb het na de les wel behandeld door te koelen.. Maar aangezien ik in een band speel (ik speel basgitaar) en ik nu niet meer langer dan 2, misschien 3 minuten kan staan, wordt dit steeds lastiger... Ik heb er eigenlijk voortdurend last van, alleen het ene moment is het erger dan het andere...

Danielle | email | 29-06-2006

Ik ben een meisje van 16 en ik heb eigenlijk nooit intensief aan hardlopen gedaan... Wat ik doe aan beweging is fietsen (iedere dag minimaal 20 km) en LO op school, niet echt heel intensief dus.Toch heb ik last van klachten die lijken op een scheenbeenvliesontsteking (is ook de mening van mijn docent LO). Dit is begonnen toen ik vorig jaar april tijdens de gymles een hockeybal met een redelijke vaart tegen mijn scheenbeen aangekregen heb. Omdat ik hier in het begin (tijdens het hockeyen) nog niet echt last van had heb ik dit toen niet behandeld maar elke keer na gym, fietsen, wandelen met m'n hond of een rondje skeeleren heb ik er nu last van... Iemand misschien een tip/idee? De huisarts kan er niets van maken (zelfs geen scheenbeenvliesontsteking, ook al is mijn docent daar zo zeker van!), ze vindt het letterlijk 'maar een vaag iets'...

wesley | email | 28-06-2006

Scheenbeenvliesontsteking, heb het al negen maanden. Geraak er niet vanaf. Heb alles al gedaan. kinesist bijna 30 keer, steunzolen al heel de tijd aan. air cast 2 maanden gedragen. Homeopatishe inspuitingen niets helpt. zie maar één oplossing operatief. kan dit?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over