hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Gebroken enkel

Anne | 24-01-2006

Met skiën heb ik mijn enkel gebroken. Ben geopereerd en heb nu een plaatje en zit nu in het gips. Mijn vraag: zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt en nu weer hardlopen? En hoe lang heeft het geduurd voordat het lopen weer mogelijk was? Bedankt alvast.

inge de meij | email | 27-04-2010

Ben 10 februari uitgegleden, gecompliceerde enkelbreuk. Plaatje en 6 schroeven, 6 weken niet belasten. Eindelijk gips eraf en lopen met 2 krukken ging redelijk. Moest van therapeute schoenen aan en sindsdien PIJN!! Alleen met lopen hoor:-) Het ergste vind ik nog de voordeur uitgaan, die afstap, krijg er nachtmerries van. Maar we strompelen maar door, zullen wel moeten:-) Ooit doe ik weer zelf boodschappen en kan ik weer de trap op en douchen.

mia | email | 19-04-2010

Ben 10 jaar geleden met mijn fiets oneruit egaan enkel gebroken gopereerd en heeft acht maanden geduurd voor ik weer een beetje fatsoendelijk kon lopen was toen 61 jaar
mocht van de arts geen fisio moest zo goed komen Na iedere keer vragen eindelijk fisio
We zijn nu 10 jaar verder en heb meer klachten als voor heen kan moeielijk lopen
enkel zwelt aan de zijkant op Wie kent dit probleem ?

Fenna | email | 19-04-2010

Hallo,

Ik heb begin februari mijn enkel op 3 plekken gebroken. (onhandige val met de fiets) na anderhalve week werd ik geopereerd, 4 schroeven moeten nu de boel op de plek houden. Na 6 weken mocht ik mijn gips belasten. iedereen heeft het over "loopgips" maar ik moest gewoon een schoentje onder mijn gips doen. het staan is eng, maar went gauw. Vorige week is na 8 weken het gips eraf gegaan, wat een opluchting en wat een eng voetje hou je dan over! aan twee kanten open gesneden en flink dik... Ik heb inderdaad ook vooral pijn aan de bovenkant, dit is ook erg dik en rood. Ik vraag me af of het misschien ontstoken is... of dat het gewoon vocht is... daarbij steekt 1 schroefje uit, die moet er wellicht eerder uit dan volgend jaar... Al met al ben je er goed klaar mee lees ik al van iedereen. Ik kan mijn voet nog niet afwikkelen, en dat is toch nodig met hardlopen. Als je kijkt naar de bouw van het lichaam is het ook bizar dat alles samenkomt op zo'n dun stukje bot als een enkel! Iedereen sterkte gewenst en spoedig herstel! probeer te bedenken waar je vandaan komt en wat er beter gaat ipv wat je nog niet kan.

Noggie | email | 09-04-2010

Ik heb op 15-3 mijn enkel gebroken, lullig treetje gemist, grote gevolgen. Diezelfde avond is de enkel gezet, in het gips en daarna een week naar huis. Operatie op woe 24-3 waarbij bleek dat de schade nog erger was dan de eerste foto's hadden uitgewezen. Op drie plaatsen gebroken. Er zitten nu drie platen en 15 schroeven. Na 2 weken hechtingen eruit en nieuw gips, 4 weken onbelast. Dan begin mei weer foto's maken en afwachten of ik nog langer "onbelast" gips krijg of al loopgips. Minimaal drie maanden geven ze voor herstel. Verwachting min. een jaar voordat ik weer pijnvrij kan lopen. Nog hardlopen? Ik ga er niet van uit, zal al zeer gelukkig zijn als ik weer gewoon kan lopen, fietsen etc. Zie wel op tegen het opnieuw leren lopen, mijn gipsje is toch ook wel lekker veilig... Ben geloof ik niet de enige die daar tegen op ziet.

Ronald | email | 08-04-2010

Hallo, ik heb 13 mrt jl. met voetballen een weber b fractuur opgelopen, onderste stukje kuitbeen volledig door, wat is vastgezet met een tinanium plaatje en 5 schroeven. Ook is m'n mediale enkelband beschadigd. De 1e twee weken gips zonder te belasten en zo veel mogelijk op de bank op een kussen. Toen 29 mrt jl. terug, gips vervangen door loopgips en ik mocht lopen met 1 kruk (aan de zijde van je goede been) zodat m'n enkel voor 50% wordt belast. Dat gaat me aardig af nu na een ruime week en ik het gaat zelfs zonder kruk ook, maar ik weet niet of dat mag. Je hoort en leest overal wat anders.. maar op 26 april gaat het loopgips eraf en kan ik 6wkn na ongeval aan de fysio beginnen. Plaatje/schroeven blijven zitten als ik er geen last van ondervind.. Allemaal het beste met het herstel!

janny | email | 05-04-2010

Ik heb mijn 2 maanden geleden mijn enkel (kuitbeen) gebroken. Ben geopereerd en er zijn schroeven ingezet. Gips is er nu 2 weken vanaf maar het valt tegen. Pijn en zwelling rond de enkel. Wat ik raar vind is dat het bovenop mijn voet nog het meest pijn doet. Herkent iemand dit?

plonie | email | 02-04-2010

Moet meer oefenen, door dat langdurige gips is de boel aardig verstijfr. Ook dacht de arts aan een posttraumatische artrose.
Daar ben ik mooi klaar mee.
Loop nu zonder krukken, kleine stukjes.
Al met al toch wel een heel verschil met 4 weken geleden.
Ik houd moed!!
Het kan wel een jaar duren eer het weer goed is hersteld, zegt de trauma chirurg.

Alhyane Medhi | email | 01-04-2010

Ik heb 6 maanden geleden een operatie achter de rug gehad(enkelartroscopie)(Volledige opkuis van slijmvliezen die serieus waren ontstoken rond mijn enkelgewricht)! De operatie was geslaagd zei de chirurg, na 3 weken thuis zijn en niet op steunen, mocht ik weer beginnen werken(staand beroep), + kiné!
Kben 20 x geweest bij, kiné en ondertussen was ik al bezig met fietsen, nu al 6 maanden verder heb ik nog heel veel last van mijn linkervoet als ik stap of wandel, als ik na het sporten(fietsen) voelt de voet beter, kga namelijk 3 a 4 per week 1 uur gaan fietsen, hoe lang zou het het duren wanneer ik pijn vrij zou kunnen stappen?? Kheb wel de indruk dan die spieren moeten terug komen rond mijn enkelgewricht! Als ik teveel rondloop zwelt mijn voet is dat nog normaal?groeten.

Renate | email | 29-03-2010

Hoi allemaal,

Sinds afgelopen vrijdag heb ik een avulsiefractuur Fibula Weber C.Mag er niet op lopen enz.
Aangezien ik in Amsterdam een dagje was daar dus naar de EHBO geweest en een achterspalk gekregen. Aanstaande donderdag moet ik terug naar mijn eigen ziekenhuis in Heerlen, weet iemand eigenlijk van jullie wat deze fractuur inhoud en hoe het verloop is?

Hoop op jullie antwoord

Harry | 27-03-2010

zo ongeveer 5 jaar gelede n gecompliceerde breuk gehad aan linker enkel (voetbal) direct geopereerd omdat er geen doorbloeding was in de enkel daarna spalk en na twee weken gips we zijn nu inmiddels 5 jaar verder en heb eindelijk mijn eerste wedstrijd weer volledig gevoetbald en na de wedstrijd heb ik 4 a 5 dagennodig om te herstellen het ik pijnlijk als ik loop en dat voornamelijk na een rustperiode als ik weer even een kwartiertje loop gaat het wel weer maar heb het idee dat het voornamelijk de achillespees is

plonie | email | 24-03-2010

Zo, ben weer een paar weken verder.
Het gaatr langzaam.
Als ik te veel loop zonder krukken,zwelt mijn enkel op en is zeer pijnlijk.
Dus nog maar doorhobbelen op een kruk. Buiten zelfs met twee.
Ben wel 65 jaar maar voel me 90.
Morgen voor controle bij de chirurg. Ben benieuwd.
Mijn gecompliceerde breuk was van eind november. Dus ik ben al 4 maanden bezig.
Morgen vertel ik even hoe het bij de chirurg was.

Anouk | email | 18-03-2010

ik heb 5 weken geleden mijn enkel
gebroken ,uitgegleden op straat in de sneeuw. Ik ben geopereerd en heb een plaatje en een schroef gekregen.
Ik heb sinds 2 weken loopgips maar dat betekent niet dat ik kan lopen, je mag de
enkel wel met een aantal kilo's belasten,langzaam opbouwen.
Moeilijk om je grenzen te bewaken.
Ook moet ik mezelf inspuiten tegen
trombosegevaar.
Volgende week mag het gips eraf en dan verder met langzaam belasten.
Verwacht over een week of 3 redelijk te kunnen lopen. Al met al staan er denk ik
2 maanden in totaal voor, van begin tot eind.En dan is het nog maar de vraag of
alles wordt zoals vroeger, al beweren de doktoren van wel.
Ga niet te vroeg lopen , laat staan rennen!:)

Anouk | email | 18-03-2010

ik heb 5 weken geleden mijn enkel
gebroken ,uitgegleden op straat in de sneeuw. Ik ben geopereerd en heb een plaatje en een schroef gekregen.
Ik heb sinds 2 weken loopgips maar dat betekent niet dat ik kan lopen, je mag de
enkel wel met een aantal kilo's belasten,langzaam opbouwen.
Moeilijk om je grenzen te bewaken.
Ook moet ik mezelf inspuiten tegen
trombosegevaar.
Volgende week mag het gips eraf en dan verder met langzaam belasten.
Verwacht over een week of 3 redelijk te kunnen lopen. Al met al staan er denk ik
2 maanden in totaal voor, van begin tot eind.En dan is het nog maar de vraag of
alles wordt zoals vroeger, al beweren de doktoren van wel.
Ga niet te vroeg lopen , laat staan rennen!:)

AadB | email | 14-03-2010

3 weken geleden heb ik mijn enkel gebroken tijdens het skien, een Weber B fractuur. 3 dagen later ben ik geopereerd in een gespecialiseerd ziekenhuis in Duitsland en heb een plaatje met 5 schroeven. Ik heb geen gips gekregen, maar een soort steunende schoen (AirCast) en de mededeling dat ik zes weken mijn enkel maximaal tot 20 kilo mag belasten. Na deze 6 weken moet geleidelijk de belasting verhoogd worden. Bij mijn orthopedisch poliklinisch bezoek in Nederland werd mij gezegd dat ik loopgips kan krijgen, maar nergens wordt gezegd in hoeverre ik mijn enkel mag belasten. Ook problemen die ik lees op deze site mbt gips (zoals stijfheid, spitvoet) maken mij niet enthousiast om loopgips te nemen. Heeft iemand enige ervaring met weber B en loopgips en zoja na welke periode kon je weer (goed) lopen? Bedankt alvast

sofyan | email | 27-02-2010

Ik heb gisteren ook me enkel gebroken. het deed heel erg pijn, heb gips gekregen. En in de avond doet het altijd heel erg pijn, pijnstillers helpe niet... Weten jullie wat wel helpt

F.C. | email | 25-02-2010

in 2005 heb ik een gecompliceerde enkelbreuk opgelopen, kuitbeen gebroken, einde van de scheenbeen gebroken en enkel uit kom. Kuitbeen een lange plaat met 5 schroeven, scheenbeen klein plaatje met 1 schroef en dan nog een lange schroef om beide beenderen weer samen te brengen zodat het goed in de kom rust. Lange schroef was verkeerd gezet kon nog eens overdoen. Gevolg geen loopgips gekregen omdat ik al met al zo'n 4 maanden in gips moest en ook het niet mocht belasten. Toen gips eindelijk af mocht kreeg ik meteen fysio, het was moeilijk en het pijnlijkst was toen ik op tenen moest staan en lopen. Na ruim een jaar kon ik eindelijk pijnloos op mijn tenen lopen maar enkel blijft zwak. Na 5 jaar kan ik eindelijk weer wat fatsoenlijk rennen zonder als een pias uit te zien. Breuk bij scheenbeen is na die jaren nog steeds erg gevoelig, maar ik heb nog alle metalen m.u.v. de lange schroef nog steeds in mijn enkel. De trombose spuitjes daar wen je wel aan het beste is dat zelf te zetten en niet door een ander te laten doen, zij zijn dan nerveuzer dan jij. Bij de 1 gaat de herstel beter en sneller dan de ander, het hangt van je lichaam af hoe het zich repareert.
Succes en beterschap.

Shirl | 22-02-2010

10 jan 2010 enkel op 3 plekken gebroken. 2 weken open gips gehad ( tegen de zwelling) en daarna 4 weken dicht gips. 6 weken lang NIET mogen belasten. Dus niet op staan en lopen ( lekker met 2 peuters in huis ;) ) Vandaag is het gips eraf gehaald. Mag er weer op staan - lopen maar wel met krukken. En zéér dat het doet!!!! Uiteraard speelt angst ook een rol.
Woensdag komt de fysio voor het eerst hier thuis. De arts zei dat ik met 4 weken alles weer moet kunnen. Ben erg benieuwd maar ga er voor meer dan 100% voor!!!!

Alle mede-patienten: toi toi toi

ineke | email | 20-02-2010

Hallo enkelbrothers, jaar geleden enkel gecompliceerd gebroken, 1 gewone breulk en een gecompliceerde. en enkel uit de kom. Je moet er echt voor gaan fisio doen, hard oefenen, de pijn voor lief nemen (hoort erbij) en dan komt het wel goed met doorzettingsvermogen.Gister plaatje en 7 schroeven eruit laten halen, en vandaag loop ik alweer, chirurg wilde dat want wist zelf niet wat te doen maar zeker een aanrader, want dat ik nu alweer soepel loop had ik niet gedacht, en er zit toch ander ijzer in je enkel, vewacht wel soepeler te worden. Dusse.. zet hem op ga ervoor, dan heb je al de helft bereikt. groeten van ineke

sylvia | email | 20-02-2010

vervolg
ik ben nu bijna 5 weken verder en ga aan mijn laatste week gips beginnen ik ben wel elke week terug geweest om te kijken of alles met mijn open botbreuk goed ging het gaat heel goed zeiden de artsen maar voordat ik weer een beetje (normaal) kan lopen moet ik rekening houden met 3 maanden pffff ik ben cateringmanager dus daar word ik niet echt vrolijk van.
het enige wat ik iedereen aan kan raden is neem heel veel rust en hou je been omhoog dan is het herstel proces het snelst

plonie | email | 13-02-2010

even ter verduidelijking. Mijn leeftijd is bijna 65 jaar Ik heb eind november mijn enkel gebroken. Misstap op de onderste trede van de trap.Met mijn kleindochter van 2 op mijn rug.
kuitbeenop 2 plaatsen gebroken.en enkel stukje eraf zg. Bimalleolaire breuk.

Weet iemand hoe lang ditt nog duurt.

plonie | email | 13-02-2010

Mijn gips is er nu na 11 weken eindelijk af. Maar ik heb meer pijn dan eerst . Loop nu weer ( even) op twee krukken .Ook 's nachts veel pijn.
Ben maar weer aan de spiegel van paracetamol begonnen.
Maar alles zal wel weer goedkomen.
Je moet wel een lange adem hebben.

berry | email | 11-02-2010

gisteren rond 10.30 gleed ik uit, enkel klapte dubbel. in het diaconesse ziekenhuis te leiden zijn er foto's gemaakt en een spalk, maandag kijken ze of ze kunnen opereren..

maar mjn punt is: ik ben vuilnisman en daarbij loop je 20+ km per dag.. ik lees hier ook veel over revalidatie dat lang duurt.. hoe lang moet ik wachten tot mijn werk??
ik kan niet eens tap lopen...
greetz Berry

Gerard | email | 06-02-2010

Ook ik ben uitgegleden net zoals zovelen anderen in deze periode. Bij mij is mijn enkel op 4 verschillende plekken gebruiken (fibula). 1 week rust in het ziekenhuis om zwelling te laten afnemen en daarna een operatie. Er zitten nu 8 schroeven met een plaatje in en 2 schroeven dwars. Moet komende 4 weken nog in gips. En daarna revalidatie programma in. Heb er nog veel last van. Vooral s nachts, lijkt dan of ik kramp in mn been krijg. Heb denk ik nog wel even te gaan....

Moii | email | 05-02-2010

VERVOLG: Sturen ze me eerst naar huis met tape die ze gwn veel te strak om mn enkel hadden gedaan terwijl dat t al gebroken was! Echt niet te geloven, zo slecht!!! Maar goed, ik ben met gips (tot onder mn knie) naar huis gestuurd, het hoefde nl nog niet meteen geopereerd te worden. Zit nu 5 dagen in het gips, en moet over 4 dagen terugkomen.
Ben erg nerveus wat ik dan te horen ga krijgen want het kan zelfs zijn dat ik alsnog geopereerd moet worden. Ben benieuwd of iemand zoiets heeft meegemaakt en hoe lang t duurde voordat je weer gebruik kon maken van je voet? Ben studente en moet eigenlijk deze maandag al weer naar school. Geen idee of dit wel kan, maar daar houden ze op school helaas geen rekening mee:(
Grtzz

Moii | email | 05-02-2010

Hallo! Wat een narigheid allemaal:( Nou dan kan mijn verhaal er ook nog wel bij..;)Afgelopen zondag uitgegleden door de gladheid. Had erge pijn, maar dacht dat (alleen) mijn enkel gekneusd was, dus heb er nog een heel stuk op gelopen. Toen ik thuiskwam deed mijn enkel zo'n pijn (en was helemaal dik.. ik kreeg mijn laars niet eens meer uit..) en ben ik uiteindelijk naar spoedeisende hulp gebracht. De dienstdoende arts keek naar mijn enkel en zei dat het er wel wat dik uitzag, maar dat het volgens hem niet was gebroken. Mijn enkel werd ingetaped, ik kreeg krukken en werd naar huis gestuurd.
Eenmaal thuis kreeg ik na twee uur zoveel pijn, het voelde echt niet goed. Ziekenhuis gebeld en moest weer terugkomen. Eenmaal daar aangekomen hebben ze mij eerst anderhalfuur laten wachten met (wat achteraf dus bleek) een gebroken enkel!
Er werden foto's gemaakt en toen kreeg ik te horen dat het niet goed zat.

sylvia | email | 02-02-2010

nou dan kan mijn verhaal er ook wel bij misschien dat iemand zoiets heeft gehad
ik ben op 18 jan 2010 van mijn fiets gereden door een auto en heb daar een lelijk gebroken enkel over gehouden ik heb er zit nu een plaatje en 6 schroeven in
maar nu is het op de plek waar ik een open botbreuk had (waar ook het plaatje zit ) de wond aan het ontsteken niet heel erg maar hoor enge verhalen erover dat als het 1 maal aan het ontsteken is het heel lang gaat duren dus help wie kan mij hier meer over vertellen

wappiegirl | email | 02-02-2010

hallo allemaal,
morgen is het al 4 weken geleden dat ik mijn enkel gebroken heb op 4 plaatsen en mijn voet uit de kom. 11 schroeven 2 plaatjes.
over 2 weken wordt er weer een foto gemaakt en hopelijk gaan beginnen met lopen,maar dat zie ik nog niet zitten ik krijg de voet nog niet plat op de grond en ben best bang wat er nog gaat gebeuren,maar goed heb nog 2 weken om te oefenen maar ja blijft nog goed stijf........
wilde ik ff kwijt,,,,,.............

P.BOS | email | 10-01-2010

Hallo Ik heb eind november mijn enkelgebroken.Kuitbeen op 2 plaatsen en het hoefijzergewricht is een stuK.
iK HEB STEEDS BEHOORLIJK PIJN.

kOMT DAT JULLIEW BEKEND VOOR.

ineke | email | 08-01-2010

Hai, ik heb 2 febr.08 mijn enjel gecl.gebr. stond helemaal scheef, 2 breuken en nu 7 schroeven en plaatje. nu moet ik 22 jan. beslissen of ik het er uit laat halen. Ben hard keihard aan het werk gegaan om te herstellen, mocht in gisptijd niet leunen erop, maar na 6 wkn. uit gips alweer gaan paardrijden. Maar het blijft toch stijf kan iemand mij vertellen of het helpt om weer de oude te worden bij eruit halen?

Sam | email | 09-11-2009

Beetje gerusttelnd nieuws voor mensen die hun enkel breken ;
K brak mij enkel op 3 verschillende plaatsen bij voetbaltraining..
Lag 2 weken in het ziekenhuis zodat de zwelling wegging, daarna werd k geopereerd.
Ben 3x geopereerd, de laatste x haalden ze de schroeven eruit gehaald, soms laten ze die er ook in. Na mijn laatste operatie kon k weer lopen, nouja lopen.. wel heel mank. Maar het gaat nu helemaal de goeie kant weer op. K kan weer hardlopen en ben weer begonnen aan mij voetbaltrainingen.

Dus voor mensen die hun enkel hebben gebroken, het is heel erg kut, maar het heeft gewoon tijd nodig tot het weer herstelt is. Bij mij duurde het 2 maanden voordat k weer kon trainen. Op het begin maakte k me ook erg druk over herstel en dergelijke.. Maar alles komt weer goed met de tijd. Bij het breken van de enkel heb je heel veel geduld nodig. Want het is niet zo van 1, 2, 3 hersteld.

K hoop dat jullie wat hebben aan mij verhaal en k wens iedereen veel beterschap !

Bo | email | 04-11-2009

Hallo,
Ik ben maandag naar de dokter geweest. De verpleegster deed m'n gips open, de dokter z'n gezichtsuitdrukking veranderde meteen. Hij zei dat het er niet goed uitzag. Mijn tenen waren geel, blauw en gezwollen, de gips stond in m'n voet, m'n been is geel met blauwe plekken en juist onder m'n enkel heb ik een rode bult. De dokter zei dat ik met een zware ontsteking zit en dat dit komt door de hechtingen. Het zijn oplosbare hechtingen, maar voor de zekerheid heeft hij ze uitgehaald. Ik moet nu antibiotica nemen en mag niet uit de zetel komen. Maandag moet ik weer naar de dokter, waarschijnlijk krijg ik zo'n zool waar ik dan op mag steunen.
Vele groetjes.

Alexander van Dijk | email | 31-10-2009

Hallo,

Ik heb op 5 augustus mijn kuitbeen net boven mijn enkel gebroken in Australië. Door omstandigheden kon ik pas 5 dagen later in het ziekenhuis terecht. Na paar weken kreeg ik te horen dat ze normaal gesproken geopereerd zouden hebben, maar dat ze het nu niet gedan hadden, omdat het al aan het helen was. Na ruim 7 weken met krukken gelopen te hebben ging het gips eraf. Nu, een maand verder, heb ik nog steeds last met lopen op een normale ondergrond en lopen op het strand is vrij pijnlijk. Ik ben terug gegaan naar een ander hospital en daar zijn opnieuw X-rays gemaakt om te kijken of alles goed zit. Ze hebben helemaal niks vreemd kunnen vinden en maandag moet ik terug komen naar een specialist die ernaar gaat kijken. Ze vonden het heel vreemd dat ik er nog last van ondervond. Kan het misschien iets te maken hebben met het feit dat de botten niet recht op elkaar staan? Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

Groetjes Alexander

joey | email | 30-10-2009

hoi
ik heb 26-09-09
me enkel gebroken en oparatie gehad 2-10-09met aantal schroeven en pennen in elkaar gezet nu paar weken later willen ze nog niet zeggen of het goed gegaan is was dat bij jullie ook??
allemaal sterkte

Bo | email | 27-10-2009

Hallo,
Ik ben een meisje van nu 17 jaar en heb sinds zondag mijn enkel gebroken. Gisteren hebben ze hem geopereerd, blijkbaar zitten er schroeven in fzo... Ik heb een doktersbriefje gevraagd om een hele week niet naar school te moeten gaan, omdat ik het niet zag zitten om met m'n krukken de trap op te gaan. Ik moet maandag weer naar de dokter. Maar ik vraag me nu al af, wanneer ik er ongeveer weer op zal mogen steunen? Ben ik nu genaaid aan mijn enkel? Is het normaal dat ik het gevoel heb dat het ontsteekt?
Vele groetjes.

hanssr2 | email | 10-10-2009

vervolg,van het verhaal,hanssr 10-10-2009.voorlopig even geen fysio.hoelang dit weer gaat duren weet ik nog niet.wel weet ik dat ik enorm naar buiten verlang.voorlopig beweeg ik heel veel thuis om allebei de voeten in gang te houden.bedankt dat ik mijn verhaal aan jullie kwijt mocht.zijn er onder jullie geintresseerde in vissen,dan is dit mijn website adres www.hanssrcramer2.spaces.live.com

hanssr2 | email | 10-10-2009

10-10-2009.beste allemaal ik heet hans en kreeg op 23-02-2009 een zwaar verkeers ongeluk op de fiets.het letsel was,voet-enkel gebroken op drie plaatsen.waarbij de voet van zijn v vork was gebroken.aan de ene kant heb ik een staaf met 7 schroeven en de binnenkant enkel heeft een plaat,met twee schroeven en 1 stelschroef.op 15-5-2009,was de gipstijd over.kon helemaal niet meer lopen totaal verleert.in al deze tijd had ik ook last van oedeem.dus aan de gang gegaan met veel fysio.sinds 7-6-2009 kon ik weer een beetje stap voor stapje zetten de eerste tijd met twee elleboog krukken en later met 1.in de maand juli gebruikte ik geen hulp middelen meer.toen werdt het augustus en was weer met mijn hobby aan de gang gegaan ik ben nl professionail karper visser.dit heb ik vol kunnen houden tot 9 september van dit jaar.daarna heb ik weer een terug slag met mijn voet-enkel gehad.ziekenhuis vertelde dat het zwaar over belast was geworden.en het ijzerwerk moet er in blijven tot 18-02-2010.voorlopig zit ik weer thuis al een maand lang.enige rust heeft wel goed gedaan maar het is nog erg kwetsbaar.ik ga niet over pijnen schrijven want dat zal iedereen wel onder vinden.

Anja | email | 02-10-2009

Ik heb een vraagje...

Ik ben net 4 dagen uit het gips na 6 weken. (Enkelbreuk) Het plaatje gaat er over een half jaar uit. Nu kreeg ik een verwijsbrief mee voor fysiotherapie.
Ik ben al 1 x geweest voor gesprek en laten kijken.
Maar ik wil weten of ik de therapie zelf moet betalen dus heb ik CZ gebeld.
Die vrouw zei dat ik de eerste 9 x therapie (a 27,50) zelf moet gaan betalen en
alles langer dan 9 x vergoed zou gaan worden.
Ik wil ook straks weer graag kunnen trimmen enzo. Maar ik vraag me zo af of therapie wel of niet zoveel uitmaakt in het genezingsproces en het uiteindelijke resultaat straks en dat 250 euro verschil zal waarmaken.
Wil zeker het beste voor mijn enkel maar denk dat mijn gestel ook wel zo sterk is en goed geneest misschien.(zelf oefeningen doen enzo) Aan de andere kant kan ik wel helemaal naar het rennen begeleid worden als ik over die 9 x therapie ga want daarna wordt het wel weer vergoed he.
Of gewoon gaan voor maar 4 x therapie ofzo...maar dan wil ik die dagen wat langer uit elkaar zetten he.
Ik weet het niet meer en wil maandagochtend beslissen tijdens mijn volgende therapiesessie.

Wie heeft enig idee?

Groetjes
Anja van Bemmelen.

Major Lazer!!!!!!!!!!! | 02-10-2009

ik heb mijn enkel gebroken en staafe en schoef in 6 weken niet lopen met gibs en ik mag al meteen weer op me voet stuine na die schroef eruit is nou dat doe ik maar ik voel dat ik niet op mijn tenen kan steunen dat doet wel pijn nou daar ga ikme nu mee bezig houden ik merk dat mijn voet minder buigd maar ik kan het wel strekken nu nog krackt erop leren zette ik hoef niet naar een fysio ofzo zij die chirug dus ik ga binnekort wel weer lang maar ik denk dat als ik snel weer wil lopen en rennen wel fysio nodig heb ik hoor het binnekort overeen week moet ik weer naar de chirurg

Maar ik wil niet mank lopen dus ik ga EGT me BEST doen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Martin | email | 18-09-2009

Jongens en meisjes, het kan ook meevallen hoor. Kon na 1 week uit het gips (6 weken) lopen en nu 2 weken later loop ik zonder krukken en zonder pijn, met minimale zwelling. Dus dat is binnen twee maanden na het ongeval. Erg belangrijk om al in het gips oefeningen te doen, fysiek maar ook mentaal en spiritueel (bv yoga oefeningen; zelf heb ik veel met mudra's -handyoga - gedaan. Sterkte, als jullie meer willen weten hoor ik het wel.

Claudia | email | 10-08-2009

Hallo allemaal,
21 mei 2009 heb ik mijn enkel gebroken, een weber b fractuur, heb 1 plaatje en een stelschroef gekregen en deze is er inmiddels uitgehaald. Ik heb 9 weken met een spalk gelopen. Sinds vorige week mag ik weer lopen, de eerste dagen met 2 krukken en toen met eentje en sinds gisteren loop ik zonder kruk. Ik ben alleen zo enorm moe!! Komt dit door dat ik weer begonnen ben met lopen? Herkent iemand dit? Ik ben zo moe dat ik soms wel even een uurtje moet gaan liggen en s'avonds ben ik echt afgebrand!! Soms ben ik misselijk van de vermoeidheid. Herkenbaar?
Het lopen gaat wel iedere dag een stukje beter, maar de voet is erg stijf.

said | email | 03-08-2009

beste mensen,

mijn broertje van 11 jaar is een week geleden ongelukkig uit een boom gevallen. hij heeft daarna nog snel op de rechter enkel kunnen lopen naar het huis van zijn vriend. in het ziekenhuis zijn er fotos gemaakt van zijn enkel, er en de co-assistent adviseerde gips(niet circulair. ik vond de communicatie zeer slecht, want het was mij totaal onduidelijk wat er nou aan de hand was(breuk, enkelbanden verrekt?)de volgende dag belde ik een arts in het ziekenhuis en hij vertelde mij dat het onwaarschijnlijk is dat het een breuk betreft.

nu een week later, werd de gips eraf gehaald. de zwelling was iets afgenomen, maar nog steeds groot en rood etc. hij heeft nu 2 weken loopgips gekregen. ik vond wederom na mijn vragen aan de verpleegster geen duidelijkheid wat het nou is. op het laatst zei ze iets over epifysiolyse, en dat hij misschien iets had met zijn groeischijf. het was niet te zien op de foto.

kan iemand mij aub geruststellen of informatie geven wat het zou kunnen zijn?.

mijn broertje kan wel zijn tenen normaal bewegen en heeft geen pijn.

ik maak mij erg zorgen, omdat hij nog volop in de groei is.

alvast bedankt!.

groet,

marjon | email | 27-07-2009

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag, ik heb mijn enkel vorig jaar maart gebroken, en dit jaar mei hebben ze de plaat en schroefjes eruit gehaald, en heb nu nog steeds geen gevoel in een deel van mijn enkel, en de knokkel aan de zijkant is nog 2x zo groot dan dat hij moet zijn. hebben jullie hier ook last van, of van gehad?
Ik wil volgend jaar mrt weer graag skieen, kan iemand zijn ervaringen met mij delen?

Wim | email | 16-07-2009

Kortom nu nog geen 3 maanden verder, kan ik weer bijna alles! Gewoon lopen, fietsen, traplopen en op m'n tenen staan.
Af en toe nog wat pijn en enige stijfheid, maar volgens de arts bij laatste (eind) controle op 7 juli was ik al erg ver (verder dan gemiddeld) en hoefde ik niet meer terug te komen!
Overigens ook nog gevraagd wat voor soort breuk dit was, daar er diverse personen zijn die dat precies weten, dus voor de liefhebbers het bleek een Weber C breuk te zijn.
De reden van dit alles is, dat ik mede door mijn zelfstandigheid, snel weer verder wilde kunnen gaan (anders geen of minder inkomen) en daarom veel heb geoefend.
Overigens zonder fysiotherapeut...
Niemand heeft het daar over gehad, dus had ik ook geen idee dat dat nodig zou zijn.

Het interessante is volgens mij ook met dit snelle herstel, dat ik helemaal niet zo jong ben. Mijn leeftijd is 59 !
Dus alles is mogelijk.
Misschien geeft dit anderen weer wat meer hoop en de moed om door te gaan!

Sorry voor het lange verhaal, maar dat leek mij nodig voor de duidelijkheid.
Schroom er niet voor nog vragen stellen indien nodig of gewenst.
Aan allen verder sterkte en beterschap toegewenst!

Wim

Wim | email | 16-07-2009

Kortom nu nog geen 3 maanden verder, kan ik weer bijna alles! Gewoon lopen, fietsen, traplopen en op m'n tenen staan.
Af en toe nog wat pijn en enige stijfheid, maar volgens de arts bij laatste (eind) controle op 7 juli was ik al erg ver (verder dan gemiddeld) en hoefde ik niet meer terug te komen!
Overigens ook nog gevraagd wat voor soort breuk dit was, daar er diverse personen zijn die dat precies weten, dus voor de liefhebbers het bleek een Weber C breuk te zijn.
De reden van dit alles is, dat ik mede door mijn zelfstandigheid, snel weer verder wilde kunnen gaan (anders geen of minder inkomen) en daarom veel heb geoefend.
Overigens zonder fysiotherapeut...
Niemand heeft het daar over gehad, dus had ik ook geen idee dat dat nodig zou zijn.

Het interessante is volgens mij ook met dit snelle herstel, dat ik helemaal niet zo jong ben. Mijn leeftijd is 59 !
Dus alles is mogelijk.
Misschien geeft dit anderen weer wat meer hoop en de moed om door te gaan!

Sorry voor het lange verhaal, maar dat leek mij nodig voor de duidelijkheid.
Schroom er niet voor nog vragen stellen indien nodig of gewenst.
Aan allen verder sterkte en beterschap toegewenst!

Wim

Wim | email | 16-07-2009

Kortom nu nog geen 3 maanden verder, kan ik weer bijna alles! Gewoon lopen, fietsen, traplopen en op m'n tenen staan.
Af en toe nog wat pijn en enige stijfheid, maar volgens de arts bij laatste (eind) controle op 7 juli was ik al erg ver (verder dan gemiddeld) en hoefde ik niet meer terug te komen!
Overigens ook nog gevraagd wat voor soort breuk dit was, daar er diverse personen zijn die dat precies weten, dus voor de liefhebbers het bleek een Weber C breuk te zijn.
De reden van dit alles is, dat ik mede door mijn zelfstandigheid, snel weer verder wilde kunnen gaan (anders geen of minder inkomen) en daarom veel heb geoefend.
Overigens zonder fysiotherapeut...
Niemand heeft het daar over gehad, dus had ik ook geen idee dat dat nodig zou zijn.

Het interessante is volgens mij ook met dit snelle herstel, dat ik helemaal niet zo jong ben. Mijn leeftijd is 59 !
Dus alles is mogelijk.
Misschien geeft dit anderen weer wat meer hoop en de moed om door te gaan!

Sorry voor het lange verhaal, maar dat leek mij nodig voor de duidelijkheid.
Schroom er niet voor nog vragen stellen indien nodig of gewenst.
Aan allen verder sterkte en beterschap toegewenst!

Wim

Wim | email | 16-07-2009

Na foto's direkt 's avonds geopereerd.
Helaas de volgende ochtend de mededeling gekregen dat het een lelijke breuk was met kans op vroegtijdige slijtage.
Dubbele breuk, één en ander vastgezet met plaat en 7 schroeven + 2 lange schroeven, die mogen blijven zitten.

Om een lang verhaal kort (iets minder lang...) te maken. Na 2 dagen met gipsspalk naar huis.
Na ongeveer 3 weken op 12 mei j.l., in het ziekenhuis bij mij in de buurt, hechtingen er uit en circulair gips gekregen.
Volgens de chirurg Dr. Vegt zagen de foto's er goed uit en kon ik met gips en met behulp van krukken al licht belasten op geleide van pijn.
Dit gips kon er na drie weken af, waarna ik dan volgens de chirurg, voorzichtig kon gaan lopen.

Uiteindelijk op 2 juni is het gips verwijderd, waarna ik volgens plan mocht gaan lopen.

Lopend, weliswaar nog enigszins mank, met gewone schoenen naar huis gegaan.
Vanaf dat moment niet meer met krukken of hulp gelopen.
Wel nog behoorlijk wat last last gehad van pijnlijke enkel/voet en opzwellen, maar dit gaat steeds beter.

Zie vervolg...

Wim | email | 16-07-2009

Hallo allemaal,

Met veel interesse de diverse verhalen gelezen. Ik behoor ook tot het selecte groepje van brekebenen....
Misschien ook wel aardig om mijn toch wel redelijk positieve ervaring te laten horen als opsteker voor anderen.

Tijdens beursbezoek 22 april 2009 voor mijn werk als zelfstandige webwinkelier (voor geïnteresseerden www.djelectronics.nl)
was ik zo slim voor de aardigheid en impulsief een klimwand te gaan beklimmen.
Dit leek goed te gaan, tot ik mis greep en naar beneden viel op het beton.
Helaas was er geen veiligheid door het ontbreken van gordels e.d. (niet zo heel hoog) en lagen er wel een paar dunne matten. Helaas niet op de goede plek...
Voelde gelijk dat het mis was met m'n rechtervoet. Deze stond dwars naar buiten t.o.v. mijn been.
Eerste hulp kon niet baten en ambulance werd gestuurd.
Conclusie op dat moment waarschijnlijk gebroken enkel met luxatie.
Ter plaatse voet rechtgezet en daarna naar UMC Utrecht vervoerd.

Zie vervolg...

jenne | email | 28-06-2009

Mijn gips is er afgelopen donderdag vanaf gekomen, mijn voet zag er totaal niet uit, twee enorme bulten aan weerszijden van mijn enkel. De dokter zegt dat komt door die schroeven, en dat zag ik ook op de foto's. Mijn voet vervelde als een slang, maar met wat lauw water en een scrubsteen gaat het er langzaam vanaf.
Ik vind het een prestatie en geloof maar het doet pijn maar ik zet echt door ik wil heel snel de oude zijn. Ik ben 19 mei geopereerd en sinds vrijdag maak ik al de eerste voorzichtige stappen. dus geef niet op het komt goed ik heb het geloof in.

Sanne | email | 19-06-2009

Ik heb een jaar geleden mijn enkel gebroken het was een zogenaamde spiraalbreuk. Nu zijn we een jaar later en heb ik nog niet anders dan last gehad met die enkel daarbij wil ik zeggen dat die enkel heel onstabiel is en hem bij het minste omsla of dat hij bij het minste gezwollen zit en pijn doet. Kben nu vandaag naar de dokter geweest en die schreef me 4 weken kiné voor, na die vier weken moet ik nog eens terug om dan te zien hoe of wat. Heeft iemand hier ervaring mee? Kan iemand me vertellen wat de mogelijke gevolgen hiervan kunnen zijn? Zelf geloof ik niet zo sterk in kiné want heb al veel kiné achter de rug maar nog steeds zonder resultaat. Groetjes Sanne.

jenne | email | 17-06-2009

Hoy daar,

Hoe is het met jullie vergaan want we zijn nu wel 2 jaar verder.

Zelfs heb ik mijn enkel een maand terug gebroken. Ik heb twee schroeven en een pen in gekregen. Volgende week mag het gips eraf, mijn wondjes zijn gelukkig niet door gaan bloeden en volledig droog. Alleen ben ik bang dat het nooit meer de oude wordt. Ik was nooit een sporter geweest. IK ben echt benieuwd want de laatste keer dat ze het gips eraf hadden gehaald om de hechtingen eruit te halen zag mijn voet er echt niet uit.

Ineke | email | 26-05-2009

aan arie, ik weet wat je bedoelt en het was niet misschien de allerbeste reactie van my, en zeker niet bedoeld dat je altijd pijn moet houden, het is alleen zo dat een enkelbreuk bijna nooit (heb ik begrepen) niet zoiets is als een gebroken been met een rechte breuk, ik hoop voor jou dat je er persoonlijk geen ervaring mee heb. Nee als het te gek wordt moet je luisteren en nu heb ik weer meer gereden gaat best goed. Vrgr, ineke.

Linda | email | 25-05-2009

Hoi allemaal,

30 juni 2008 heb ik mijn enkel gebroken bij een val val mijn paard. Mijn rechter enkel is hierbij tegen een paal gekomen en stond scheef naar buiten. De rechter ''knobbel'' was afgebroken en de linker verbrijzeld, dit wordt een soort pilon breuk genoemd. In totaal zaten er 12 schroeven en 2 platen in. Na gips, krukken, het verwijderen van 2 schroeven en fysio kan ik nog steeds niet rennen. In maart ben ik bij de trauma chirurg, een hele goede man, op controle geweest. Na rontgen foto's en een Ct scan bleek dat de linkerkant goed is genezen. In de rechterkant (kuitbeen) bevindt zich echter nog steeds een gat van ongeveer een centimeter en boven op de voorkant van het gewicht zit een te veel aan kalk waardoor ik mijn enkel niet kan afwikkelen. Ik hoef pas in juli terug te komen en heb nu geen fysiotherapie. Er wordt dan een operatie gepland waarbij er schroeven worden verwijderd, kalk wordt verwijderd en misschien bot uit mijn heup wordt getransplanteert. Mijn vraag is nu of iemand ervaring heeft met een van deze dingen.

Alvast bedankt!

Arie K. | 19-05-2009

pijn is een teken dat er iets niet goed is. de vraag is dan: is het verstandig om door de pijn heen te bijten zoals je zegt. lijkt mij niet verstandig. pijn kan meer kapot maken dan je lief is.

ineke | email | 18-05-2009

Ja mijn tekst moest in gekort worden, en het zag er een beetje belabberd uit, maar toen ik vanavond van mijn paard af stapte had ik echt pijn loop ook even weer mank, maar dat wilde ik nog even zeggen, dat blijft het Het kan altijd erger toch?waarschijnlijk nog een tijdje, maar daar moet je gewoon niet over inzitten want het gaat wel over, het duurt alleen best lang, heb ik begrepen. Maar het allerbelangrijkste is zet door,

ineke | email | 18-05-2009

hai, ik hoop een opsteker voor mijn lotgenoten. 2 febr. dit jaar mijn enkel op 2 plaatsen gebroken, ene kant gecompliceerd, plaat en 5 schroeven, andere kant een gewone breuk 2 lange schroefen, bijna 6 weken gips wat ik ook al had ik later loopgips niet mocht belasten. na de verhalen op internet werd ik niet vrolijk van, maar rij heel graag paard, en had me voorgenomen om weer binnen 3 maanden te kunnen rijden. Veel pijn en fysio maar het is me gelukt, pijn hou je toch wel, en moet je niet ontwijken anders kom je er niet, gewoon tegen je zelf zeggen dit is mijn doel, hier ga ik voor. Ik hen al eerder wat heel rottigs gehad met dezelfde voet, maar zet gweoon door, en stel jezelf een doel. STERKTE

joey | email | 05-05-2009

hallo ik ben 4 weken geleden uit een boom gevallen 0ngv 4 meter hoog,,zoals iedereen al zegt wat deed je in die boom, we waren aan het voetballen(4uur snachts) en schoot de bal in de boom dus klim even naar boven en net nadat ik de bal had flikker ik er zo uit duurde wel even voordat ik beneden was,maar ik stond gelijk op en probeerde met veel moeite te lopen maar lukte echt niet onder het lopen hoore ik het kraken! waarschijnlijk daarmee het letsel verergert
toen ik in het ziekenhuis kwam (snachts half 5) hadden ze gellijk foto's gemaakt en zijden dat de cirurgen er pas morgen over konden beslissen, ik moest ook nog paar dagen ernaa terug komen voor ict scan van me been! het was op meerdere plaatsen geschuurt en 3 plekken gebroken niet gek als je 4 meter omlaag flikker toen kreeg ik te horen dat k geopereerd moest worden.
en dat ik een DONOR BOT kreeg (klein stuk maar zeer belangrijk)er zit een plaat en nog een andere speciale plaat in om alles goed te laten herstellen 4 daagjes ziekenhuis en had het daar al weer gezien gelukkig, nu maar hopen dat loopgips snel erop komt ovr 3 weken moet ik terug komen maar reken er niet op dat het al belast mag worden!

itsirhc | email | 19-04-2009

Hoi,

Vorig jaar oktober heb ik mijn enkel gebroken na 3 traptreden te hebben gemist.
Kuitbeen gebroken onderste kop van mijn scheenbeen ook en de enkel ontwricht.
Meteen diezelfde avond geopereerd: Plaatje met 5 schroeven in mijn kuitbeen en twee "saté-prikkers" (zoals mijn chirurg ze noemde) en een schroef in mijn scheenbeen.
Daarna 7 weken onbelastbaar gips gehad en nadat dat was verwijderd moest fysiotherapie het opbouwende werk gaan doen.
Helaas bleek mijn voet een zgn. "spitsstand" te hebben waardoor ik niet normaal kon lopen. Ook bleeg mijn enkel erg dik.
Oplossing: 9 weken redressiegips waarbij men de voet weer in stapjes in de goede, rechte stand zet.
Dat gips is er inmiddels weer ruim 2 weken af, de voet is wat rechter maar blijft dik en stijf, wat het lopen blijft bemoeilijken. Laat staan dat ik zou kunnen rennen.
Ben weer druk bezig met fysiotherapie, dus ik hoop dat dat deze keer lukt. Maar geloven doe ik het nog niet zo.
Zo zie je maar weer eens dat een simpel ongelukje best grote gevolgen kan hebben.
Mijn advies is om toch te proberen positief te blijven, en vooral ook te kijken naar wat je wél kan.
Geduld is een schone zaak in deze.....

Stephan | email | 19-04-2009

Ik heb 10 januari 2009 mijn enkel gebroken. Ben toen direct dezelfde dag geopereerd. Er zijn twee schroeven aan de binnenkant ingezet en een plaat met vijf schroeven aan de buitenkant. Ben na drie dagen op controle geweest ivm een eventuele wondontsteking. Het spalkgips is toen verwijderd. De dokter/chirurg liet mij toen de keuze om zonder gips drie weken onbelast weg te gaan. Na twee weken hechtingen eruit. De belasting op de enkel mocht naar 25%. Drie weken later de volgende controle. Hier kreeg ik te horen dat ik de enkel voor 100% mocht belasten. Ben imiddels weer aan het werk sinds 2 maart en het gaat steeds met stapjes vooruit. Het enige waar ik nog last mee heb is vooral het trappen lopen en 's morgens dat de achillespees steeds weer stijf is. Mijn fysio zegt dat dit normaal is en dat dit ook een reactie kan zijn van al het metaalwerk in mijn voet. Ik doe zelf nog wel eens fietsen en dat helpt behoorlijk goed. Ik heb goede hoop dat alles weer wordt zoals het was. Ik moet zoals mijn omgeving en de doktoren zeggen geduld hebben. Helaas zit hardlopen er nog niet in voor mij maar ook dat verwacht ik dat dat goed zal komen. Ik wens je sterkte met jouw revalidatie.

Rob | email | 15-02-2009

Op 19 januari j.l. heb ik een scooterongeluk gehad en heb mijn rechterenkel via torsie gebroken. Scheenbeen en spaakbeen waren in de enkel uitelkaar, spaakbeen 2 x gebroken in de enkel en gewricht van scheenbeen gebroken in de enkel. Er is aan het spaakbeen een meccanostrip aangebracht met 7 schroeven. Ik heb 2 weken gips gehad en na foto's gemaakt te hebben bleek het bot goed aan elkaar gegroeid. Ik ben nu 3,5 week verder na het ongeluk en ik kan mijn enkel weer alle bewegingen laten maken zonder pijn, wel voelt het soms wat stijf aan maar dat komt omdat de enkel nog vrij dik is. ik oefen iedere dag de bewegingen, echter ik mocht er de eerste 6 weken nog niet op staan. Toch heb ik het gevoel dat het vrij snel geneest. Dus ik hoop dat het allemaal goed afloopt!

Marcel | 02-02-2009

Ja, ga verkleed als de piraat met het houten been.

MISS* | email | 02-02-2009

heey,

woow niet zoveel positieve verhalen.. helaass , 21 dec. ben ik van mijn scooter afgereden door een auto gaf geen voorrang enkel op 2 plaatsen gebroken dag erna geopereerd 7 schroeven en een plaatje. Ik ben 17jaar en hoop dat het snel geneest. as. woensdag moet ik trug naa het ziekenhuis dan gaat het gips eraf was eignl. wel van plan om carnaval te vieren maja iemand tips ofsoo??

Gr

Bas | email | 21-01-2009

Hoi

Ik ben Bas. Ben februari vorig jaar door een keeper met voetbal onderuit getrapt. Kuitbeen op 2 plekken gebroken, Scheenbeen op 1 plek, enkel ontwricht en gebroken. Eerst opgehaald met ambulance toen moesten ze hem rechtzetten in het ziekenhuis. dat bleek niet goed te zijn dus toen ben ik geoopereerd. Had 2 grote schroeven in mijn been. Heb 6 weken en 5 dagen gips gehad en daarna nog 5 maanden moeten revalideren. Nu voetbal ik weer volop!!!!!
Nou dat wou ik ff kwijt hoor!

Femke | 27-11-2008

Hoi ik ben Femke, en ook ik ben er achter.. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Ben dinsdag ochtend gevallen met de fiets. En ben met ambulance naar ziekenhuis gebracht. Me voet stond naar achter en wijkte iets naar links. Dat hebben de amulance mensen al recht gezet. In het ziekenhuis foto's, en ik heb me enkel dus op 3 plekken gebroken. En een klein scheurtje. Eerst met nat gips rechter gezet. Maar het zat nog niet goed genoeg. Dus het werd na een hele dag al ziekenhuis. Ook nog een s'avonds geopereert.

truus | email | 28-10-2008

hallo ik heb mijn enkel aan beide kanten gebroken hoefde niet geopereert te worden heb eerst een week in spalk gelegen en nu heb ik rondom gips aanstaande vrijdag mag ik er op gaan lopen dan is het 4 weeken maar ik durf niet zo goed zijn er mensen die er ervaring mee hebben dan zou ik het graag horen

Joop | 15-09-2008

Die zal wel in de ziektewet willen of zoiets

mark | 15-09-2008

wat is er met die sanne los?

Arjan | 15-09-2008

Goedemiddag,

Vorig jaar september enkel gebroken op 2 plaatsen (voetbal). Voet stond dwars op het onderbeen. 's Avonds meteen geopereerd en dus een plaatje met schroeven...
Kon kiezen tussen gips of alleen een kous (kan niet in alle gevallen, afh. breuk).
Heb voor het laatste gekozen, maar moest natuurlijk wel opppassen met stoten en belasten. Voordeel is echter wel dat je kunt oefenen met het bewegen van je enkel. Eind oktober mocht ik weer zonder krukken lopen en de enkel belasten. Ben meteen gaan sporten ("hardlopen" op loopband). Valt in het begin natuurlijk erg tegen, is stijf en na afloop wat dikker, zwaar en beetje pijnlijk. Maar gewoon vol houden en het kan snel beter gaan.
Sta sinds januari 2008 weer op het voetbalveld. Het nog steeds wel wat stijf en niet helemaal meer zoals het was, maar het is te doen (komt met name doordat het geen vlakke ondergrond is). Met het sporten in de sportschool (loopband etc) echter geen enkele last meer van de enkel.
De enkel blijft een stukje dikker dan mijn andere enkel door o.a het littekenweefsel, maar goed als dat alles is... Ik wens jullie allen veel succes en probeer positief te blijven!!

sanne | email | 13-09-2008

hoe kan je je enkel breken? iedereen geef me andwoorden

Eliza | email | 13-09-2008

hooi mijn naam is Eliza 2 dagen geleden ben ik met gym dubbel gegaan en het bleek dat mijn groeischijf in mijn enkel is gbroken! nu zit ik tot mijn knie in het gips volgende week krijg ik loop gips en nu loop ik met krukken en ik krijg morgen mijn rolstoel anders kan ik niet naar school! dag Eliza

angelique | email | 28-08-2008

hoi dominique
ik heb ook vorig jaar mijn enkel gebroken een maand later als jij in aug wat een ellende zeg ik heb nog steeds problemen er mee het zelfde als jij ik kan ook op hakken lopen en ook niet rennen en niet streken moeite met trappen lopen en ook steeds op gezwolle noem maar op en inderdaad die hiel doet ook pijn soms niet te verdragen ben ook drie keer geopeerd en waarschijnlijk dit jaar nov ga ik weer onder het mes gaan ze me agliuspees operen dus weer 6 weken gips en drie maanden revlideren echt een feestje!Tegen mijn hebben ze gezegd dat het nooit meer zal worden als het was lekker vooruit zich he!Dit wou ik even melden dat ik het zelfde probleem heb als jij!Je wordt er indergeval niet vrolijk van helaas hihi
groetjes angelique

miragr | email | 07-08-2008

Hai, misschien dat een succesverhaaltje geen kwaad kan.... Oktober vorig jaar brak mijn man beide benen : meervoudige spiraalbreuken in BEIDE benen en een splijtfractuur in de enkel... Eerste vooruitzicht was destijds dat pas na drie maanden plat er loopgips gegeven kon worden (met beide benen in spalk kun je naturlijk ook niet "uit de voeten" op krukken)... Opnieuw leren lopen, absoluut 0 aan spieren... geen prettig vooruitzicht. Om een lang verhaal kort te maken: om weer wat spierkracht op te bouwen is mijn mannetje - ietwat krakkemikkig - als in mei begonnen met voorzichtig hardlopen. Nu - dus nog geen jaar later haalt hij (voor het ongeluk nooit hardgelopen!) al de 8 km in 40 min. Hij is vastbesloten voor het eind van het jaar de 10 km soepel te lopen en denkt al stiekem aan doortrainen voor een halve marathon. Het kan dus ook goedgaan....

miragr | email | 07-08-2008

Hai, misschien dat een succesverhaaltje geen kwaad kan.... Oktober vorig jaar brak mijn man beide benen : meervoudige spiraalbreuken in BEIDE benen en een splijtfractuur in de enkel... Eerste vooruitzicht was destijds dat pas na drie maanden plat er loopgips gegeven kon worden (met beide benen in spalk kun je naturlijk ook niet "uit de voeten" op krukken)... Opnieuw leren lopen, absoluut 0 aan spieren... geen prettig vooruitzicht. Om een lang verhaal kort te maken: om weer wat spierkracht op te bouwen is mijn mannetje - ietwat krakkemikkig - als in mei begonnen met voorzichtig hardlopen. Nu - dus nog geen jaar later haalt hij (voor het ongeluk nooit hardgelopen!) al de 8 km in 40 min. Hij is vastbesloten voor het eind van het jaar de 10 km soepel te lopen en denkt al stiekem aan doortrainen voor een halve marathon. Het kan dus ook goedgaan....

rethsina | email | 27-07-2008

hallo wat een verhalen allemaal daar word je niet vrolijk van,ik heb mn enkel op 3 plaatsen gebroken en ben meteen geopereerd en heb 1 plaat met 4 schroeven en aan de andere kant 2 schroeven heb 2 weken zwaar gips gehad en 4 weken loopgips en lopen doe ik en kan met loopgips overal nr toe en ik fiets ook,mr do gaat mn loopgips eraf ,mag je je voet dan meteen belasten?krijg je nog een steunkous of tape??gr ret

Chantal Oppelaar | email | 19-06-2008

Ik heb 31 mei mijn enkel gebroken op mijn werk. Ben uitgegleden over een natte vloer. Er was niet goed gedweild. De volgende dag ben ik gelukkig gelijk geopereerd. Moest toen wel een nachtje in het ziekenhuis blijven. Ze hebben twee schroefjes in mijn enkel gezet. Heb een week met een spalk gelopen en ben daarna overgestapt op loopgips. De eerste week mocht ik het met 10 kg belasten. De tweede week begint nu. Nu mag het 25 kg zijn. Als het goed is mag 14 juli het loopgips er ook af. En dan komt alles neer op de fysio.
Ik hoop dat ik 13 augustus gewoon lekker op vakantie kan.

scarlet | email | 02-04-2008

Dag lotgenoten,

Ik heb vorige week zaterdag mijn enkel gebroken, een draaibreuk in de skischoen.

Zijn er toevallig ook succesverhalen? Mensen die juist heel snel weer aan het sporten waren? I

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over