De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Gebroken enkel

Anne | 24-01-2006

Met skin heb ik mijn enkel gebroken. Ben geopereerd en heb nu een plaatje en zit nu in het gips. Mijn vraag: zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt en nu weer hardlopen? En hoe lang heeft het geduurd voordat het lopen weer mogelijk was? Bedankt alvast.

Dominique | email | 09-03-2008

Na 2e operatie 6 weken onbelastbaar gips en 3 weken belastbaar gips. Zo was het. Lang met krukken gelopen. Loop nu wel zonder krukken. Langzaam. Voorzichtig.
Zeggen de artsen maar wat om de moed erin te houden in de wetenschap dat ze eigenlijk al weten dat het niet meer geod komt?
Ik heb er helemala geen vertrwouen in. Maar mijn enkel heb ik wel nodig voor mijjj beroep. Masseuse en Hobbies. Sporten en dansen. Kortom...ik zit in een dip .

Dominique | email | 09-03-2008

Ik heb mijn enkel gebroken 13 juli 2007.

2 weken nodig gehad om de zwelling te doen laten afnemen. 3 keer laten repenoren mbv ruggeprik binnen die 2 weken.
Operatie, schroeven erin. Buitenkant enkel. 8 weken gips. Gips eraf. revalideren. Dikke enkel en veel pijn. Ik dacht het hoort erbij.
Na 4 weken te horen dat ik weer onder het mes moest. Stond niet goed. Maar ach...maar...6 weken gips en na 2 weken loop gips. Dit werd 6 weken onbelastbaar gips en 2 weken loop gips. Plaat erin gezet.
In december gips eraf.
NU..loop ik nog hartstikke mank. soms veel pijn en dikke enkel. Kan niet op mijn tenen staan , niet rennen. De chirug zegt: Je komt van ver en hou er maarreking mee dat je tot oktober bezig bent met revalideren.
Toch heb ik erop dit moment helemaal geen vertrouwen in. Dat had ik na eerste operatie wel.
Voet kan ik niet strekken...op hiel staan doet soms ook ondraaglijk pijn achterkant enkel. Schoenen met hak kan ik niet aan.
Loop al maanden op mijn sportschoenen.
Kortom...wie heeft er tips...of een hart onder de riem?

jolanda | email | 05-03-2008

hallo allemaal,

wat een geweldige reacties hier op deze forum en een medeleven.
Ik heb in okt. 07 mijn enkel gebroken na een val op de trap, mijn enkel is helemaal doorgebroken bij de knobbels en mijn enkel banden voor en achter gescheurd. Ik heb er veel pijn van gehad en nog steeds is het stijf kan ik er niet lang op staan en doet het pijn en is het gezwollen en stijf. Elke dag doe ik mijn rekoefeningen en ga nog steeds naar de fysio.
Het is een slopend proces zowel lichamelijk al geestelijk ik zit nog steeds in de ziektewet maar blijf goede moed houden.
Nu voel ik de laatste 2 weken veel pijn dat doordringt in mijn bot ik krijg er ook rillingen bij en mijn enkel is nog dikker en aan de buitenkant van mijn enkel zit een dikke harde bobbel boven de hechting het is erg pijnlijk en mijn voet is nog stijfer heeft iemand hier ook last van gehad ik denk zelf aan een onsteking omdat ik rillingen in mijn lijf vanaf mijn enkel krijg. Ik heb direct een afspraak gemaakt bij mijn dokter orthopedie en kan a.s. maandag terecht ik ben benieuwd wat er nu weer mis is.

Het is voor mij ook nu 5 maanden geleden dat het is gebeurt en het lijkt wel een eeuwigheid.

groetjes aan iederen

Biatch | 15-06-2007

hihihi excuse me, maar ik ben gewend actie te doen, zwemmen, hardlopen, mountainbiken. Trouwens 's zomers loop ik wel met stokken door de bergen telt dat ook? :). Ik mag er niks nadeligs over zeggen want ik heb het nooit geprobeerd.

Wie weet ga ik het toch proberen, denk dat ik er mijn enkels enorm mee ontlast.

Maar daar moet ik wel aan toe zijn (geestelijk bedoel ik :). Dan moet ik dus weer een fase afsluiten, heb boekje triathlon al dicht gemaakt, stapje voor stapje.

JIj ook een fijn weekend en bedankt voor je medeleven doet een mens echt goed soms )

HarryB | 15-06-2007

@Biatch,
Opmerkingen over andere sporten gaan doen slaan helemaal negens op. Zeker niet in jouw geval. Omdat jouw geval een gevolg is van een blessure. Een andere sport oppakken is volgens mij alleen mogelijk als je dat uit vrije wil doet. En niet zoals in jouw geval.
Zelf ben ik naast hardlopen wel aan Nordic Walking begonnen. Vind het wel leuk en toch behoorlijk intensief. Heb daar een KNAU opleiding voor gevolgd.
Zzodoende vond ik jouw opmerking over NW wel grappig.
Ondanks alles een prettig weekend

Biatch | 15-06-2007

tnx HarryB. meeste begrip krijg ik ook van sporters juist die weten hoe het is of kunnen zich voorstellen hoe het is om uit de running te zijn. Krijg ook opmerkingen als dan ga je toch nordic walking doen of iets anders, maar dat zal voor mij nooit een vervanging kunnen zijn.

Zoals ik al zei het gemis is er bijna dagelijks kan mijn ei niet kwijt, zit wel veel op de fiets nu maar echt kracht durf ik niet te zetten durf ook niet eens lekker wild door bos te crossen zoals voorheen bang dat ik val op mijn enkel. Enfin slijt allemaal wel hopelijk. Als het er ooit van komt zal ik voor de zoveelste keer van voor af aan moeten beginnen alleen met dien verschil dat ik zelfs met wandelen opnieuw moet beginnen.

Hartprobleem heb ik nu medicatie voor maar ook dat haalt de top van je conditie af. Zodra ik mobiel ben krijg ik nog vervolgonderzoeken. Ik verwacht persoonlijk dat daar verder niks meer uit komt dan wat al bekend is.

Al met al ben ik toch ook dankbaar dat er niks ergers gebeurd is, zie genoeg nare dingen om me heen en daar hou ik me dan maar aan vast. Maar erbij neerleggen dat is een ander ding :))

HarryB | 15-06-2007

@Biatch,
Hardstikke vervelend voor je dat je nog niet mag/kan hardlopen. Nog vervelender is het dat je niet weet of het er ooit nog van zal komen. Iedereen kan wel zeggen het went wel maar daar geloof ik niet zo in. Zeker niet als je al zolang en intensief bezig bent met JOUW favoriete sport, dan is/wordt het gemis wel groot als je dit niet meer kan doen op het niveau wat je gewend bent.

Hoe is het trouwens met jouw hart problemen? Zijn die intussen opgelost? Zijn die ook van invloed op jouw sporten?
Ik wens je heel veel sterkte met het terugkomen op jouw niveau.

Biatch | 13-06-2007

@Marc tnx. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of het er nog ooit van komt. Kan het me nu in ieder geval niet voorstellen. Kriebelt wel hoor continue, eerlijk gezegd gaat er bijna geen dag voorbij dat ik er niet aan denk. Deed dit 11 jaar lang, ben nooit zolang uit de running (mooie beeldspraak :) geweest dat ik zelfs niet kon wandelen. Ortho was ook niet zo rooskleurig trouwens.

Naja wacht wel af. Zou eens graag weer kunnen wandelen een uurtje of zo. Maarrrrr kan al weer biken en zwemmen dus :)

Marc | 13-06-2007

@ Biatch:

Vervelend zeg dat je nog een paar maanden moet wachten met hardlopen :-(
Veel succes met je oefeningen!

/Marc

Biatch | 13-06-2007

Pfff Anne, nou doorzettingsvermogen heb je in ieder geval!

Heb vandaag de sportarts aan foon gehad die raadde me voorlopig het rennen komende maanden nog af vanwege ernst van de breuken. Wel het fietsen inderdaad en het zwemmen. En heel erg krachttraining want precies om de reden wat jij aangaf je linkerbeen krijgt het enorm te verduren. Ik merk het nu al, heb veel pijn in rug / linkerbeen, knie etc. dat alles waar ik eerder nooit last van heb gehad.

Hij zei dat ik bijv. met fietsen zoveel mogelijk met rechts (letselbeen) moest doen omdat been zo krachtig mogelijk te maken, en dan vooral de bovenbeenspieren. Dus daar ga ik maar mee beginnen.

Ik vind het zo knap dat je al 10 km. loopt dat je de moed weer opgepakt hebt, super! Want ik weet precies wat je doormaakt en om daar door heen te bijten moet je wel bikkel zijn want het is toch elke keer weer een pijngrens door die stijfheid.

Fysio heb ik voorlopig 3 x per week en dat is voornamelijk om de enkel bewegelijk te krijgen en de verklevingen van de achillispees op te rekken.

Hou me op de hoogte! Ben heel benieuwd hoe het je vergaat als bij jou ook weer alles eruit is.

Anne | 13-06-2007

Hoi Biatch
Ben na 5 maanden weer begonnen met lopen op beginnersschema, 1 minuut op en af. Uiteindelijk heb ik in december weer mijn eerste 10 km gelopen, dus echt snel ging het niet. En nu zit ik toch ook weer te kwakkelen, heb het vermoeden dat het toch met die stijve re-enkel te maken heeft waardoor ik mijn linkerbeen te veel belast. Eerst blessure aan linkerknie, nu een ontsteking in linkervoet wordt er wel eens moedeloos van. Zwemmen hielp mij ook goed omdat je dan inderdaad andere bewegingen maakt met je voet/ enkel. Maar kan je fysio je niet adviseren of je al een voorzichtig wat kan proberen met lopen? Want het dragat volgens mij toch ook wel bij aan je herstel.

Biatch | 12-06-2007

Ik ben heel benieuwd Anne als het bij jou er uit is. Ik zou na een jaar geopereerd worden en dan zou het verwijderd worden. Ik ben benieuwd of het ook echt binnen een jaar gebeurd.

Ik heb trouwens ook voor het eerst weer gezwommen (ik bedoel dus borstcrawl) maar dat was wel ff heftig... weet niet of ik dat al moet doen. Komt toch vrij krachtige beweging van de enkel bij kijken. Viel me wel op daarna was hij met lopen vrij soepel, bijna geen stijfheid.

Heb door dag heen veel last van stijfheid als ik ff gezeten heb. Menig heer zou er jaloers op zijn zo stijf :) Hoop echt dat die opstartproblemen verdwijnen. Wandelen gaat echter nog steeds niet goed.

Hoest met jou met het hardlopen?? Hoe snel na het gebeuren ben je weer begonnen en hoe? Het kriebelt me zo enorm maar heb geen goede afwikkeling van de voet. Denk dat het eerst belangrijk is dat ik goed leer lopen of niet? Heb nog 3x per week fysio.

Anne | 12-06-2007

@ Biatch. Het ijzerwerk zit er nog in. Heb al wel een afspraak staan maar er zijn wachtlijsten. De arts weet niet of de stijfheid van de enkel verbetert maar het wordt zeker niet slechter. Dus ik heb wel besloten om het te laten doen. Als het zover is aat ik je het wel weten. ik volg jou nog wel af en toe en begreep dat je weer bent gaan fietsen. Heel erg goed van je.
@Jack. Vast goed bedoeld maar je slaat de plank volkomen mis.

Jack | 11-06-2007

@ Anne
Meen je dat echt of is/was dat snerend bedoeld?
Desalnietemin wens ik je veel beterschap en wellicht is het veiliger als loper/loopster te gaan langlaufen. ;-)
Vind ik ook leuk maar dat is voor mij ook al moeilijk zat. ;-P
Denk dat ik tijdens een eventuele wintersportvakantie maar het beste kan gaan sneeuwschoenwandelen.
Heb ik n keer gedaan en vond het schitterend; ver van de drukke pistes en wandelwegen genieten van de rust en de maagdelijke sneeuw.
Dat past eigelijk nog het beste in mijn straatje.

Biatch | 11-06-2007

Hoi Anne hoe is het inmiddels met jouw enkel?? al alles verwijderd??

Met mij gaat het, loop nog steeds moeizaam, vooral die stijfheid als je even gezeten hebt.

Groetjes Biatch

Anne | 10-06-2007

Fijn dat je zoveel zelfkennis hebt Jack en bedankt voor je uiterst zinvolle bijdrage.

Jack | 09-06-2007

Kijk Anne, daarom ga ik nooit skin.
Is ,,levens,, gevaarlijk voor een loper zoals ik die een bijna totaal gebrek aan ,,techniek,, heeft.
Al probeer ik het tien jaar achtereen heb ik er nog net zoveel moeite mee als in het begin.
En daarom loop ik dus, want dat kan iedereen met een normaal stel benen.
Lopen is tenminste een sport die ik weliswaar niet snel maar wel goed ,,beheers,, , een enkele uitzondering zoals bijv. een ,,day-off,,(periode) daargelaten.

Davy | email | 09-06-2007

Ik ben op 8/4/07 het slachtoffer geworden van zinloos geweld en mijn enkel gewricht is verbrijzeld en mijn kuitbeen op 2 plaatsen gebroken ! Mijn kuitbeen hebben ze dan overbrugd met een plaat met 12 schroeven inen men enkel gewricht met 3 schroeven zo juist mogelijk gezet . Voor mijn voet op zen plaats te houden hebben ze een externe fixateur geplaatst en normaal na 2 maand zou deze mogen verwijderd worden! Ben dus donderdag 7/6/07 binnen gegaan maar er was nog NIETS veranderd sedert de laatste operatie :( Nu hebben ze men enkel wat gedraait en alles wat dichter getrokken dus nu hebben dat het snel aan elkaar groeit! Weten jullie soms middelen dat kalkvorming verbeterd? Kalk tabletten ? Melk? Calciumdrankjes? zou dat helpen of is dat allemaal bijgeloof?
Groeten davy

Biatch de vrouw! | 06-04-2007

deel 2 hier verder

Fijn voor je dat je goed nieuws had, heb wel even aan je moeten denken! Goed oefenen jij, maak jezelf sterker! je armen alles trainen dat wat je liggend kunt deed ik ook, buikspieren, armspieren, rug, en je goeie been, maak jezelf sterk!

Hyves heb ik niet, ken ik niet en ben ik te oud voor :))))))) heb alleen msn en dat is al zwaar genoeg hihihihi, groetjesss

Biatch | 06-04-2007

Hahahahaha die jongen van de site!
MUTS zeg ik ben een vrouw! dacht dat je dat begreep, Biatch betekent in het italiaans Bitch....... snappie hihihihi

Ik heb trouwens ook geen loopgips gehad, 7 weken ook gewoon gips zonder te belasten (op laatst mocht ik enigszins belasten met tenen grond aanraken).

Ik loop niet scheef om de pijn te vermijden maar ik loop gewoon niet goed door het hinkelen op 1 been of het afzetten heb je gewoon een verkeerde houding en dat veroorzaakt weer pijn in de rug, heup etc..

Bij mij is ook door het gips de pees verkort (de achillespees) een beetje maar, maar tis niet leuk om die op te rekken :( en daar is fysio nu mee bezig. Heb nu 2x therapie gehad deze week en we gaan misschien naar 3 x ik mag mijn been nu voor 20% belasten enigszins.

Goed van je met die krukken! en dat gaat elke dag beter, uiteraard is het zwaar, maar als je ziet wat ik er nu allemaal mee doe, ik ren er compleet me, trap op en af, heb in het huis overal opstapjes en opstapjes geen enkel probleem. Maar kijk maar uit wat jij zit tot aan lies in het gips, ik zat maar tot aan knie.

liza@biatch | email | 06-04-2007

hey ok dus je heb medicijnen nu?
hey maar loop je nou scheef om de pijn te vermijden?.....

mijn foto's waren gelukkig goed .... nog 2 vrijdagen foto's maken en dan kunnen we een operatie uitsluiten....ze hebben me er wel weer op geattendeerd dat ik er nog lang niet ben en blablabla maar ik ws zo blij dat het niet verschoven was!
het duurt nog een hele tijd voordat ik weer kan lopen maar goed ... ik heb je advies opgevolgd...ik voelde me nu zo sterk vandaag ik heb met krukken gelopen!
hiet viel niet mee om me dikke kont omhoog te tillen hahah maar ik heb 10 stapjes kunnen zetten ondanks me been zo zwaar is ... krijg ook geen loopgips moet zo weinig mogelijk bewegen maar mocht het proberen van ze! en het is me gelukt dankzij jou want iedereen zei nee doe maar looprek dus ik zei als het die jongen lukt van die site moet mij het ook lukken hahaha!
hij zei wel dat me spieren en pezen korter worden en dat daardoor me botten kunnen verschuiven..dus het is nog 2 weken afwachten maar ik houd hoop!
hoe voel je je voor de rest?
ken je trouwens www.hyves.nl?

Biatch | 06-04-2007

@liza? en hoe was het in ziekenhuis? hier alles goed bij internist, krijg alleen medicijnen voor bontontkalking en voor rest gelukkig niks naars gevonden.

Fijne pasen!

liza@michelle | 05-04-2007

ow sorry mies ahaha ik bedoelde tyu....wat en gedoe zeg!
toch ik hou niet van negativiteit

@ michelle en biatch | 05-04-2007

hahaha jeetje ik heb wat gemist zie ik!!! ehmmmm michelle .... ik heb niks aan boo boo verhalen daarvoor ben ik geen lotgenoten op komen zoeken...als je dit heb zijn er altijd mensen die ook mensen kennen die het hebben gehad en we weten wel dat het altijd erger kan ... maar ik denk ook niet dat jij bij elke slok water aan een kind in afrika denkt of wel??
in iedergeval ik heb niks aan negativiteit en dat het anders kan lopen dan dat je wilt die kans is er ja daar kan je rekening mee houden maar dat hoeft niet te betekenen dat ik de hele dag negatief ga zitten denken ... t is voor jou makkelijk praten omdat jezelf niet in die positie zit ... rot alsjeblieft op het was hier al gezellig zonder jou....
@biatch...dag lieverd...het gaat wel ok het is nu bijna 23 uur zal wel niet kunnen slapen vanwege de fotos morgen..maar goed..dat zien we dan wel...loop je scheef om de pijn te vermijden?
dikke kus

Biatch | 05-04-2007

@tyu wat weet jij er nou van! Hoe weet jij nou waar ze het over heeft, we hebben het niet over slecht nieuws brengen en dat het wel kan meevallen pfffffff. Als je niet weet waar je over praat zeg dan niks omdat je iemand de grond in wil boren, zou lullig zijn als jij of je dierbaren iets overkomt en dat je dan pas weet waar we het over hebben........

tyu | 05-04-2007

@ Michelle

HOEZO ZIEK? Moeten ze dan tegen je liegen in een ziekenhuis? Of je hoop in praten die er waarschijnlijk niet is? In zo een gevallen altijd van het meest negatieve uitgaan kan het alleen nog maar beter worden.

Biatch | 05-04-2007

@Liza ik krijg net per mail een filmpje binnen van een kickboxer of cagefighter die stampt en zijn enkel overstamt..... zo zag die van mij ook er bij bah, kreeg kramp in de buik hoe ik het zag :(

Hoest met jou? ik heb vandaag al weer wat meer gedaan, gevolg is dat ik zo scheef loop, teveel doe overal pijn krijg, rug, heup, andere been :(

Michelle | email | 04-04-2007

@ Liza en @ Biatch

Bedankt meiden, voor jullie steun.

Ik hoop dat het jullie goed gaat en laat je vooral niet kisten door de medische wereld want inderdaad als je er afhankelijk van bent word je soms moedeloos.

Biatch | 04-04-2007

@Michelle: pfffffffff wat een verhaal, daar word je toch moedeloos van, verschrikkelijk dan mogen wij idd nog niet klagen, kan altijd erger. Heel erg veel sterkte voor jou en je partner. Ja en je weet pas wat het inhoud de medische wereld als je er zelf van afhankelijk bent :(. Hopelijk komt het nog enigszins goed!!! Heel veel sterkte!

@Liza: ik mag nog niet belasten, ongeveer 20% maar, heb heel veel pijn nu :(
2 stapjes terug en 1 vooruit he........... pffff

liza @ michelle | 04-04-2007

jeetje michelle wat een verhaal idd .... heel veel beterschap en sterkte ... verbrijzeld is nog erger dan gebroken .... ik weet het .... ik wens jullie het allerbeste ... hele dikke kus

Michelle | email | 04-04-2007

Wat een verhalen allemaal. Ik zelf heb een partner die naar beneden is gevallen van 5 meter en heeft 2 verbrijzelde enkels beide enkels hebben platen gehad, van de linker enkel is inmiddels de plaat verwijderd omdat het irratie gaf. Omdat hij beide enkels niet mocht belasten voor 3 maanden heeft hij noodzakelijk in een zorghotel gewoond omdat hij niet zelfstandig naar de wc kon en hierbij hulp nodig had. Inmiddels is zijn gips verwijderd en probeert hij weer een beetje te revalideren. Hij loopt met krukken maar zijn enkels worden zo dik dat hij na 10 min. echt moet gaan zitten.

Vandaag vroeg het RCA (Revalidatie Centrum Amsterdam) te horen wat hij daar eigenlijk komt doen terwijl hij doorgestuurd is door het ziekenhuis. Tevens krijg hij te horen dat hij waarschijnlijk niet meer dan 100 meter zou kunnen lopen en dat hij afhankelijk zal zijn van zijn rolstoel.

Hij heeft 2 stijve enkels en deze zullen nooit meer normaal worden.

Zij geven hem nog 6 weken met trainen van 5 keer per week.

Toch raar dat zij dat zo even aan hem mededelen, ik word ziek van die medische wereld.

Hij is positief maar door deze verhalen kan je toch niet meer de moed erin houden.

liza @ biatch | 04-04-2007

biatch hij zei meiden <<<< hahaha maar goed in iedergeval wel een leuke reactie thanx harry........ja biatch ik ken ook best bang ... ze willen wel dat t bij mij natuurlijk gaat groeien maar me kuitbeen stond al iets scheef....ik weet t niet hoor met die mongolen .... ik denk dat het nooit meer zo groeit zoals t was natuurlijk ... das toch onmogelijk... vind t een eng idee om te denken dat ik een scheef poot krijg na die 8 weken omdat t toch niet helemaal 100 % groeit zoals hoe het ooit was :-(
heb je hem al 100% belast of heb je erop gestaan?
liefs en sterkte en een dikke kus

Biatch | 04-04-2007

Tnx HarryB: zo dacht ik ook maar als je er in zit dan moet je.... dacht ook in het begin dit kan ik niet ik word gek....

Schade is beperkt gebleven hihihi

groetjes

HarryB | 04-04-2007

@Biatch en Liza
Meiden, ik heb hardstikke veel bewondering voor jullie. Zoals jullie omgaan met julie probleem. Ik moet er niet aan denken dat zoiets mij zou overkomen. Geloof dat ik gek zou worden.
Wens jullie heel veel sterkte en een blijvende positieve instelling.

Biatch | 04-04-2007

hahahaha je bent me er eentje!

Je moet niet bang zijn om geopereerd te worden want dat stelt echt niks voor hoor, maar kan me begrijpen dat je er tegen op ziet. Had ik ook, heb daar ook geroepen lama ik hoef niet geopereerd te worden, maar ja ik had geen keus, achteraf ben ik blij dat ze het gedaan hebben want het was op een natuurlijke manier nooit zo goed in elkaar gegroeit.

Mijn hart: ik heb het been gebroken omdat ik flauw was gevallen, ik blijk een hartritmestoornis te hebben, niks levensbedreigends maar wel erg genoeg dat ik er van neer kan vallen dus, ik heb medicatie nu gekregen en dat gaat goed. Krijg nog wel vervolgonderzoeken, maar ik ga er van uit dat ze niks meer vinden verder. Ik voel me verder ook prima, ben altijd tot het maximum gegaan met sporten dus ik denk dat me hart sterk genoeg :))). Ben trouwens ook nog nooit eerder flauwgevallen.

Positief ben ik niet altijd ook ik heb mijn momenten :) maar probeer er wel zelf bovenop te komen als het ff niet zo meezit.

Levenservaring denk ik dan maar :) hihihi

Hou je taai en we zijn weer een dagje verder, ik heb net met 1 kruk proberen te lopen... het zag er erg debiel uit :) groetjessss

liza @ biatch | 04-04-2007

jeetje mina .... hoe ziet het eruit dan? je been?... idd wat een gedoe zeg!
ik vind het echt zo onwijs kut voor je ... maar ik ben ook echt onwijs eerlijk als ik tegen je zeg dat ik dus hoop niet geopereerd te worden begrijp je ?
ik vind het nog knap dat je nog zo praat .... en mij motiveerd om door te zetten .....jij mag echt trots op jezelf zijn !
en van dat botontkalking godsamme...ik hoor t wel als je de uitslag hebt..pffff...sterkte .... en waarom je hart???.whats wrong?..nou weer een aantal vragen.... en ik ben benieuwd wat je zegt hoe het been eruit ziet ... lijkt me ook eng idd om er weer volledig op te staan ... echt vreselijk!
nou lieverd doe rustig aan ... en geloof me mensen zoals jij die komen er weet k zeker ..je bent een positief goed mens...ik hoor t weer van je ...dikke kus

Biatch | 03-04-2007

Ha meid, met concentreren bedoel ik, spellen of lezen of tv kijken doe het allemaal maar ff en dan heb ik er geen zin meer in concentratie is weg, ben nog te veel met het been bezig en de pijn denk ik.

Als gips eraf is pas raar, ten eerste ziet het eng uit en ten tweede voelt het ook raar, voelt alsof het niet mijn been is, heel raar.

En dan de angst mag nu gaan belasten enigszins maar ben zoooooooo bang er op te staan volledig. Ik voel ook alles in het been, je voelt gewoon dat het met schroeven en scharnieren en plaatwerk aan elkaar zit, dat voel je gewoon kan voet niet eens normaal afwikkelen.

Vrijdag moet ik terug naar internist voor oorzaak van botontkalking daar ik daar eigenlijk te jong voor ben, dus daar zijn ze nu op zoek na, ben wel benieuwd naar de uitslag.

En als ik eenmaal goed mobiel ben dan krijg ik vervolgonderzoeken voor het hart.

Heb nog heel wat voor de boeg, maar heb het ergste gehad hoop ik maar :(. En dan is alles voorbij........ en dan moet ik weer opnieuw geopeerd worden voor alles eruit te halen pffffffffffff en zo blijven we bezig!

liza @ biatch | 03-04-2007

hey hey .... zoooo wat een littekens zeg pfffffffffffffffff.....t is jou ook allemaal niet meegevallen!....logisch dat je zoveel pijn hebt ... is niet zomaar iets wat je heb...is gewoon zwaar klote .. ja bij mij hebben ze het gehecht maar bloed kwam door t gips heen hoor weet precies wat je bedoeld ... je voelt het er door heen druipen gewoon .... was ook eerst bang dat het niet goed gehecht was ..maar ik moest me niet zo druk maken...ja en het concentreren op wat bedoel je precies?? hahah ik ben nu zo op mezelf aangewezen net als jij dat je gewoon geen keus heb om je te concentreren ...heb allerlei spellen op de comp als je dat bedoeld tenminste waar hoge concentratie voor nodig is hahaha
ik heb mijn litteken nog niet gezien was gelijk ingegipst maar t was wel een flinke zeiden ze :-( ... ik durf volgens mij niet eens meer naar me been te kijken volgens mij als dat gips er eenmaal af is...dus laat staan STAAN! gisteren precies 7 weken? ja t is niet alleen een lichamelijke klap ook zeker emotioneel...ik ben trouwens zelf ook nederlands hoor ;)

Biatch | 03-04-2007

Leuk dat je me leeftijd grappig vindt :) ook jij zal het eens wordenI :))) maar ja dan ben ik nog ouder hihihi

Ik ben trouwens gewoon Nederlandse, hier in het dorp bij ons is het niet zo heel multicultureel :). Heel anders wat dat betreft dan in de grote stad, en dan vooral Amsterdam.

Ik heb ook een laptop da's wel handig met de hele dag voetje omhoog. Ik kan me trouwens met niks niet lang concentreren, jij wel? Ik heb ook zo;n pijn aan de hiel gehad, maar het gaat nu. Heb nu vooral links aan het litteken pijn (ook zo'n 15 cm) en andere kant is nog groter zeker 25 a 30 cm van de operatie.

Ik probeer vandaag iets rustiger aan te doen had ook veel pijn gisteren en vanacht, enkel was ook heel dik :(

Je had dus een open botbreuk, heftig zeg! dan heb je nog geluk gehad, hebben ze dat gewoon dichtgegipst of bij de wond open gelaten? bij mij zat het gewoon dicht na de operatie en je voelde het bloed en wondvocht in het gips druppelen.

Ik zal voor je duimen vrijdag! |Gisteren was het precies 7 weken geleden dat het gebeurde bij mij........ had het wel ff moeilijk. Gaat nu weer prima trouwens :)

|Groetjes en hou je taai

liza @ biatch | 03-04-2007

en oja .. ik moet zeker 8 weken in het gips ... als de fotos goed blijven gaan wat ik echt hoop ... er kan op de dag van het ongeluk en 4 weken erna nog van alles veslist worden of het geopereerd moet worden of niet ... dus is allemaal heel onzeker ... aankomende vrijdag en dan nog 2 weken onzeker zijn!
hoop dat t allemaal snel vorbij is .. heb een laptop gekocht dus lig de hele dag op bed te internette ... msn .. blog schrijven op me site voor famillie en vrienden om up te daten anders mag je 600 x t zelfde de hele tijd te vertellen...wat is je nationaliteit eigenlijk nederlands? gewoon nieuswgierig omdat het hier best multicultureel is ..hahaha

liza @ biatch | 03-04-2007

hahahaha nee ik zal niet slaan :-)
ja mijn voetje lag er ook heel leuk bij ..... als ik dat op tv zag voorheen zapte ik het snel weg ..... en nu had ik t zelf en bleef er naar kijken van huh?
mijn bot stak er wel uit .. was ook een heerlijk gezicht ...NOT!
een open wond van circa 15 cm dus is gehecht ... bloed kwam door t gips heen dus moest opnieuw ... vandaag ben ik trouwens naar het ziekenhuis geweest..trok die pijn van me hiel niet meer .ze hebben me hiel eruti gezaagd .. een zacht materiaal ingedaan om de pijn te verlichten..ben net thuis ...ok 37 grappig! ik heb trouwens het 1 en ander gevraagd vanwege t spitsvoetgeval...hij zei idd dat de artsen dat t liefst niet doen maar in mijn geval beter is .. dat moet dus in 2 x weer terug gezet worden waar hij op zei dat dat ook best pijnlijk gaat worden net als ze me enkel hebben terug gezet :-( verheug me er nu al op! als die fotos maar goed zijn vrijdag ... ik hoop voor je dat je die kleintjes van je weer snel zelf kunt brengen en dat t goed met je gaat xxx kus

Biatch | 03-04-2007

oke oke ik zal je op de hoogte houden, wel niet meteen slaan hihihi :)

Ik ben 37. En het is kl*te ongeacht welke leeftijd of wat je doet sport of niet, het is kl*te afhankelijk te zijn en niet meer te kunnen doen wat je kon.

Ik moet iedereen vragen om iets te doen of de kinderen bijv. na hun sport te brengen pfffff ben blij als ik dat alweer zelf kan. Ik probeer volgende week weer te autorijden.

Heb vanacht heel slecht geslapen van de pijn. Wat betreft het scheenbeen hebben we dus beiden door, lag die voet van jou er ook zo galant bij? brrrrr die blik vergeet ik nooit meer, ik wilde mijn been op tillen maar mijn voet hong compleet de andere kant uit en je zag bot tegen vlees aan steken (niet erdoor gelukkig).

Als je doet kickboksen ben je wel wat gewend :) En je moet maar denken iedere dag voorbij is er 1 dichter bij ons doel, en dat is weer lopen zonder die rotkrukken!

Hoelang moet je zo in het gips is daar al wat over bekend? En wat rot dat je volgende week de sleutel krijgt van je appartementje, naja dat komt wel weer, eerst beter worden!!! :)

liefs Biatch

liza @ biatch | 03-04-2007

ik vind het wel supertof dat je terug reageert ..ik hou je zo en zo elke vrijdag op de hoogte hoe of wat ... vind t wel leuk als je dat ook doet .ben wel benieuwd hoe het verders met je zal gaan ...jij ook veel sterkte ...maar nu wil ik ook wel is weten hoe oud jij bent ;-)
liefs liza

liza @ biatch | email | 03-04-2007

hey , ja dan hebben wij inderdaad een verschillende breuk bij de enkel ... die van mij is gewoon echt van me scheenbeen gebroken voorkant en achterkant.... hahaha ik moest wel lachen...2 kinderen? leuk ...... ik ben 22 .... wat had je dan gedacht? was ook me eigen stomme schuld ... tijdens die ongeluk heb ik echt niks gevoeld .... ik was zo kwaad d8 wel even op te staan om een paar klappen uit te delen.... en toen zag ik dat me been bleef liggen....en me voet lag dwars ....pas in de ambulance toen ik valium kreeg werd ik rustig en voelde ik de pijn .. ik was zo kwaad ik voelde echt niks ..alleen die vrouw zag ik in me zicht en die wou ik echt even een paar klappen geven....ja amsterdams he :-)..ik krijg volgende week sleutel van me appartementje en ja daar kan ik niet eens in ... hele vooruitzicht is weg ... ik deed aan kickboksen dus dat zit er ook voorlopig bij mij niet in...en lekker joggen in het park was ik aan t op pakken...niet echt hardlopen zoals jij ... maar het blijft wel klote of je nou aan sport doet of niet ...

Biatch | 03-04-2007

1/3
ps. hoe oud ben je eigenlijk? deed je ook aan hardlopen? En die vrouw die je aan heeft gereden?? Heftig hoor...

Ik had trouwens het scheenbeen en kuitbeen gebroken, en daarboven nog een breuk en aan beiden kanten is bot afgebroken (links en rechts die knobbel wat je voelt en ziet zaten compleet los, enkel hong alleen nog vast aan spieren , kon tenen zelfs niet meer bwegen) beiden zijn geheel afgebroken dat was ook het moeilijke aan de breuk. Heb 1 plaat en 8 schroeven, 2 een soort van grote nietjes en een pin in de enkel nu. De plaat voel je trouwens zitten :(. Maar heftigste pijn heb ik volgens mij gehad en dat is tijdens breuk en de week daarna.

Gedurende operatie was ik trouwens dizzy had pilletje gekregen dus was ver van mijn bed show :).

Mij hebben ze het been moeten zetten snachts nog anders kon ik mjin voet verliezen, dit hebben ze gedaan zonder verdoving. Kon pas sanderdaags savonds geopeerd worden. Dit was echt een hel, vergeet die pijn nooit meer.

Liefs en sterkte!

Biatch | 03-04-2007

1/2
Heb trouwens ook veel pijn nu het gips er af is, vandaag voor eerst fysio gehad, wil niet aan tramadol (soort synthetische morfine) heb er genoeg hier maar reageer er niet goed op en heb 2 kinderen.

Als je het nodig hebt pakken maar probeer het af te bouwen ook voor jezelf.

Probeer positief te blijven ik denk maar altijd ik had ook te horen kunnen krijgen dat ik kanker heb, gelukkig heb ik dat niet te horen gekregen, ik heb gebroken enkel en hoe klote ook het komt wel weer goed en ook als het niet meer 100% wordt, tis nog altijd beter dan een slopende en chronische ziekte.

Gun jezelf de tijd, we hebben beiden nog een lange weg, jij nog langer, besteed die zo nuttig mogelijk, probeer het met accepteren want je kunt niks anders.

Heel veel sterkte en ik weet echt wat je doormaakt heb hetzelfde gehad ook die vertwijfeling.

Biatch | 03-04-2007

1/1
@liza, praat met je arts zo snel mogelijk maak een afspraak en vraag hem om alles goed uit te leggen laat je de tijd nemen.

Ik woon zelf in limburg dus weet niks bij jou in de buurt. Probeer het anders via de huisarts heb ik ook gedaan, orthopead nam te weinig tijd voor goed uit te leggen en de huisarts heeft dat toen overgenomen. Achteraf heb ik toch nog een goed gesprek gehad met orthopaed dus ben niet meer met vragen blijven zitten, doe dat ook da's heel belangrijk.

Spitsvoet is als voet omlaag ingegipst wordt en dan lang in die stand staat wordt de achillespees verkort. Maak je daar maar niet druk om want ze weten wel in het ziekenhuis wat ze doen zal wel bij jouw breuk horen. Denk dat we beiden een verschillende breuk hebben. Ziekenhuis is om je beter te maken daar hebben hun baat bij dus ga er van uit dat ze goed zijn in hun vak.

liza @ biatch | email | 02-04-2007

hoi biatch.... ok jeetje hier schrik ik van .... ik heb er ook helemaal geen verstand van ....... wat is in godsnaam een spitsvoet en haaks ingegipst?
misschien kan je me dat vertellen alsjeblieft......?

misschien hebben we het anders gebroken of zo ? alsjeblieft leg het me even uit want ik ben echt radeloos!

ik kom uit zaanstad loop bij ziekenhuis de heel ..... weet jij goeie verhalen van een ziekenhuis ? of iets dergelijks .. ik ben gewoon bang om nooit meer te kunnen lopen zoals ik altijd heb gelopen en uiteindelijk met een kromme poot loop of mank of ja ik weet niet ... ben bang omdat ik helemaal niks weet en elke week is t onzeker met me fotos en kan alle kanten op .... ik wil wel even zeggen dat jou verhalen en je woorden me er wel een beetje doorheen helpen! ik weet dat ik op moet passen met die pijnstillers maar soms trek ik de pijn echt niet ... ben ook anti medicijn maar anders trek ik het niet ... ik hoop gauw van je te horen weer en k ben echt trots op je! liefs liza

Biatch | 02-04-2007

my god liza, wat een verhaal zeg :( verschrikkelijk voor je! En tot aan de lies in het gips :( en wat raar dat men je ingipst in de balletstand, bij mij wilde ze juist voorkomen dat ik spitsvoet kreeg, dus hebben ze me haaks ingegipst. Als je niet vertrouwt vraag dan second opinion.

Ik mag nog lang niet lopen ben nog wel ff bezig net als jij, je komt die weken door houdt moed had ik ook, heb geschreeuwd en gegooit met de krukken zo hulpeloos en zo moedeloos heb ik me gevoeld. Komt weer probeer positief te blijven. Probeer ik ook. Ik was heftig aan het trainen voor de triathlon en nu kan ik niks meer, voel me net als jij ook 101. Maar langzaam maar zeker gaat het beter, 2 stapjes terug, 1 vooruit nog en probeer de angst en de pijn los te laten. Ik heb ook veel pijn gehad heb zo snel mogelijk me zelf van de morfine afgewerkt, het verdoofd alles en maakt je ook depressief kijk daar mee uit.

Heel veel sterkte houdt moed!

liza @ biatch | email | 02-04-2007

iHIER NOG VERDER....
k vind het wel veel lef hebben 3 uur lang liggen bij bewustzijn biatch! ik had voor me botten op plaats terug zetten ook een ruggenprik genomen na die ongeluk maar dat duurde een half uurtje .....ik hoop gewoon dat me botgroei uiteindelijk goed komt zodat ik niet geopereerd hoef te worden ... vooral omdat ze dan ook bang zijn dat dat niet werkt .... ik moet vrijdag weer fotos maken .. kijken of t is gaan groeien .... ik heb alleen nu onwijssssssss veel last van me hiel... slaap 3 a 4 uurtjes per nacht slik de hele dag pijnstillers ...omdat me hiel zo een pijn doet ... had jij dat ook ?en gefeliciteerd dat je gips er nu af is loop je al ?

liza @ biatch | email | 02-04-2007

Hoi biatch....sorry voor mijn late reactie... maar ben nu pas weer een beetje bijgekomen van alles....ik was afgelopen vrijdag gegaan....ze willen me nog niet opereren omdat ze bang zijn dat die plaat bij mij averechts gaat werken omdat me enkel zo gecompliceerd gebroken is.....ze hebben me gips aangepast en zit nu tot aan me lies ...... ze hebben me scheenbeen naar beneden getrokken door me voet in een balletstand te zetten met een krik tussen me gips.. het was weer is zoals normaal erg pijnlijk .... kreeg ook geen verdoving ...... me scheenbeen en me enkel liggen nu recht boven elkaar en de artsen hopen echt dat ik gezonde botgroei krijg .... ik heb het geprobeerd op krukken maar ik durf t echt niet ... me been is loodzwaar .. heb ook geen loopgips en de arts heeft gezegd dat ik alleen naar de wc mag en terug .... ik durfde ook niet te vragen wat als dit niet lukt en die plaat niet lukt ? ik mag zelfs me looprek niet meer gebruiken ... het is uit bed in de rolstoel en vanaf de rolstoel naar een postoel nu die midden in de huiskamer staat...echt vreselijk! lijk wel een oma van 101!

Biatch | 31-03-2007

pffffff heftig robbie!

sterkte! hopelijk blijf ik hier van verschoond :( hopelijk geneest die hier wel hoe het moet!

heel veel succes!

robbie | email | 31-03-2007

hallo,ik ben rob.
ik ben 4,5 mnd geleden naar beneden gevallen. daarbij brak ik 2 ellebogen, mijn pols en verbrijzelde mijn enkel.
alles is op zich goed genezen, behalve mijn enkel. hier hebben ze 2 ijzeren strips ingezet, en wat schroeven. ongeveer 8 weken geleden mocht ik er voorzichtig mee gaan lopen.na 6 weken(2 weken geleden)moest ik op controle komen. daar zagen ze op de foto dat mijn enkel in elkaar gezakt was. het blijkt dat het bot boven mijn sprongbeen weg aan t slijten is. eergisteren ben ik opnieuw geopereerd, en hebben ze een externe fixatuur gemonteerd, om mijn enkel uit elkaar te trekken.wat ze hierna gaan doen is nog onduidelijk. heeft iemand dit al meegemaakt, of heeft iemand een goed adres voor een second opinion?

Biatch | 30-03-2007

Heel simpel Bart, kwam terug van de training av, me lekker warm gedouched, kreeg buikpijn, ging naar wc en werd ff later wakker op de grond. Ben toen naar gang gekropen voor mobiele, wilde opstaan en hoorde toen krak (alsof je tak afbreekt) en zag toen mijn voet aan andere kant liggen dan enkel (bungelde er maar wat aan).

Combinatie hartritmestoornis, warme douche en buikpijn is me fataal geworden, (waarschijnlijk heeft hart ff stil gestaan). Darmen hebben al bloed nodig gehad.

Heel simpel dus, niks stoers, niet tijdens mijn voorbereiding triathlon of skieen...... nee gewoon flauwgevallen en weer op proberen krabbelen.

Had heel veel schade aan enkel inwendig was rampgebied ook veel weefselschade.

Bart V. | 30-03-2007

Hoe is 't eigenlijk gebeurd, want dat ik heb (volgens mij) nergens gelezen.

Trouwens goed dat je meteen een afspraak bij de fysio hebt gemaakt, dan kan het herstelproces direct (al is het langzaam) in gang worden gezet.

Biatch | 30-03-2007

Dat zou zeker een overwinning zijn! daar zou ik al blij mee zijn.

Ik ga er voor dat zowiezo.

Zodra ik mijn eerste stappen zonder krukken al kan maken is voor mij al heel wat gewonnen, gewoon een wandeling maken.

En mens kan toch blij zijn met kleine dingen :) alleen jammer dat er zo'n stomme dingen moeten gebeuren om dat te beseffen.......

Goed van je dat je die test gedaan hebt! Je durft dan toch net wat meer tot het randje te gaan (althans dat had ik daarna).

Bart V. | 30-03-2007

@ Biatch: je hebt nog een lange weg te gaan, maar wie weet kom je wel weer "gewoon" aan 't sporten, dat zou al een overwinning zijn. Probeer niet te ver vooruit te kijken, waarschijnlijk gaat het herstel in kleine stapjes (en af en toe eentje terug).

Ik heb kort geleden een uitgebreide test laten doen. Geen klachten, maar leek me wel eens goed. Als extra een echocardiografie gehad, omdat mijn bloeddruk wat laag bleef tijdens de inspanningstest. Uitslag is goed, blij dat ik 't heb gedaan. Het is idd geen garantie, maar het geeft een goed gevoel om eens een complete check te hebben gehad.

Nogmaals sterkte !

Biatch | 30-03-2007

@tnx Bart, a.s. maandagmorgen gelijk, heb vandaag gebeld kon maandag gelijk terecht. Heb het idee dat de achillespees al korter is, voet klapt steeds terug dus denk dat die ook gerekt moet worden.

Het intensieve sporten is wel voorbij besef ik me steeds meer....... pfffffffff heb het er toch wel moeilijker mee dan ik dacht.

Hoop dat iedereen in die zin zich er wat van aantrekt dat ze geen nodeloze risco's lopen met hun hart, ik dacht dat ik kerngezond was gezien mijn intensieve trainen, was wel een onschuldige hartritmestoornis aan licht gekomen met sportkeuring bij sma 2 jaar geleden, maar die is inmiddels zo gekeerd dat het nu wel kwaad kan (gelukkig niet levensbedreigend).

Ik raad iedereen ook echt zo'n uitgebreide sporttest aan. Garantie heb je nooit........ maar toch :)

Bart V. | 30-03-2007

@ Biatch: wat een verhaal zeg ! Ik neem aan dat je fysiotherapie gaat krijgen, weet je al wanneer ? In ieder geval: sterkte met het herstel !!

Biatch | 30-03-2007

1/2
Dus maak je echt niet bang voor de operatie stelt echt weinig voor. Denk dat je ook onwijs veel pijn hebt gehad tijdens de breuk zelf en die pijn is gewoon het ergste geweest daar hoef je je voor de rest geen zorgen om te maken. Valt rest bij in het niet.

Ik ben doodsbang nu um te belasten, maar daar moet ik doorheen. En net zo zeer als ik door die bijna 7 weken gips ben gekomen lukt dit ook. En jou gaat het ook lukken, ergste heb je echt gehad en dat is het breken zelf. Sterkte ik ben benieuwd!

ps. doe het looprek weg en ga over op krukken, tis 2 dagen wennen maar daarna wil je niet meer anders. Ik lag ook veel met been omhoog (anders liep alles vol met vocht en doet pijn en wordt dik).

Biatch | 30-03-2007

1/1
@Liza, het gips is er af...... pffffff heb wat peentjes gezweet daar. Een mens lijdt het meest onder wat hij vreest en dat klopt dus echt. Viel allemaal mee, maar je bent de steun en de stevigheid kwijt, enkel hangt er nu maar wat bij zo voelt het. Heb afgelopen tijd ook wel pijn gehad maar de erste pijn was gewoon het breken zelf (en de aanblik
van het bot tegen vel aan), heb veel kramp in de kuit. Hoorde net ook van orthopead dat ik voorlopig een stijfheid hou omdat het vastgemaakt is met platen en schroeven en nietjes dat houdt de afwikkeling tegen.

De operatie valt echt reuze mee ze zijn ruim 2/5 uur tot 3 uur bezig geweest en daar merk je echt niks van. Heb ruggeprik gehad die stelt helemaal niks voor, eerlijk gezegd voelde ik um geeneens, ben heel blij dat ik die heb gepakt, was daar heel bang voor in het begin, maar dat is echt peanuts.

Mij hebben ze trouwens 2 x de enkel moeten zetten na de breuk nog voordat ik geopereerd moest worden anders had ik diezelfde nacht nog mijn voet kunnen verliezen en geloof me die hel gun je niemand, de 2e x zetten voor in de ambulance ben ik dan ook 10 minuten buiten westen geweest.

Biatch | 30-03-2007

@Marc, tnx. Dat was schrikken ja, maar ik weet nu wel de reden waarom ik neer was gevallen en heb nu medicatie. Krijg zodra ik goed mobiel ben nog allerlei onderzoeken. Tis trouwens niet levensbedreigend en als alles goed gaat met medicatie mag ik als lukt met de voet weer alles doen. Alleen de medicatie van het hart haalt topje van de conditie eraf, brengt je hartslag omlaag, dus zal niet meer aan het niveau komen wat ik had. Vindt dat ook niet erg, ik leef nog :) da's belangrijkste en als ik ooit weer mag / kan rennen met mijn voet al is het joggen ben ik dolgelukkig. Alleen de acceptatie is moeilijk (37 jaar en al hartmedicatie, kan ik nog hardlopen etc.. etc...). Maar dat gaat goedkomen.

liza@biatch | email | 29-03-2007

hey biatch (grappige naam ;-)
dankjewel voor je lieve reactie....
precies dat zei k ook hier tegen vrienden en famillie ...t lijkt me echt raar om weer er op te staan wanneer het gips er af mag....
jij heb dus ongeveer t zelfde als wat ik heb alleen met je enkel erbij nog erger dus....had jij geen pijn in die 7 weken?
want ik heb ongelooflijk veel pijn in me been ....ik las dat het pijn van botgroei kan zijn...of juist pijn omdat het scheef groeit daar ben ik echt bang voor.....en heb jij je operatie onder narcose gedaan? want ik vroeg een ruggenprik man.....toen ze me botten terug gingen zetten ben veelste bang voor narcose.....veel vragen he ? ....maar dat komt eerlijk gezegd omdat jij er zo min of meer alles van af weet omdat je hetzelfde hebt...ik laat zo en zo weten morgen hoe de fotos zijn verlopen...als ik dus niks meer reageer dan weet je dat ik dus in het ziekenhuis lig.....en moest jij ook alleen maar plat liggen? want ik mag alleen naar de wc met een looprek en terug....thanx alvast....one love x liza

Marc | 29-03-2007

@ Biatch:

Veel sterkte dan als morgen het gips eraf gaat.
Ben benieuwd hoe het verder gaat, vooral nu je ook nog eens het probleem met hartritmestoornissen hebt...

Sterkte...........

/Marc

Biatch | 29-03-2007

@Liza, heel veel sterkte dan, hoop maar dat je niet geopereerd hoeft te worden want ik hik er volgend jaar tegenaan dat weer alles verwijderd moet worden.

Ik heb ook 3 breuken, ook kuitbeen scheenbeen, en nog een breuk in feite is mijn hele enkel dwarsdoormidden. Als er geen stukken af waren gebroken dan had ik ook geen operatie nodig gehad, de afgebroken stukken waren bij mij het probleem, die hebben ze moeten zetten met platen schroeven en nietjes.

Die angst herken ik, ben bijna 7 weken verder en morgen als het gips eraf gaat ben ik heel bang er weer op te gaan staan en hem uberhaupt weer te gaan belasten.

Heel veel succes morgen met de foto's!!!

liza | email | 29-03-2007

ik heb een vraag afgelopen vrijdag ben ik aangereden door een vrouw die niet goed uit keek ze schepte me met hr auto toen ik op de snorscooter zat , ik heb een gebroken enkel , gebroken scheenbeen en een gebroken kuitbeen, het waren 3 gecompliceerde breuken , ik ben met de ambulance naar de eerste hulp gebracht , ik lees dus alleen op forums over platen en schroeven , ze hebben bij mij alleen al me botten terug gezet....

ik moet elke week fotos maken om te kijken of t goed groeit , zo niet dan word t alsnog gebroken en krijg ik alsnog platen en schroeven in me been.....

heeft iemand deze breuken ook gehad? want ik heb gehoord dat het moeilijk word via de artsen om ooit weer normaal te kunnen lopen t kost zo en zo een jaar revalidatie ,,,,ik ben gewoon heel bang , morgen moet ik na me ongeluk voor t eerst fotos maken....

ik hoop snel reactie te krijgen!
liefs mij

Biatch | 25-03-2007

Hoi Roberto, ik weet hoe je je voelt, ik was voor de triathlon aan het trainen in juni, heb hiervoor lang getraind en intensief.

Kan wel janken als ik buiten mensen zie rennen, en dan van die mooi weer lopers die er anders niet uitkomen (niet denegrerend bedoeld overigens, ieder het zijne). Ik trainde structureel 6 dagen per week, door weer en wind. Mis het nu dus ook enorm.

Het gaat nu, heb me er min of meer bij neergelegd. Ik heb trouwens ook het kuitbeen gebroken, en het scheenbeen in feite is mijn onderbeen dwarsdoormidden. Heb ook nog een stuk afgebroken die knobbel die aan de binnekant van de enkel zit die is bij mij afgebroken.

Ook zijn ze er achter gekomen dat ik bontontkalking heb en hartritmestoornis waarvoor ik vanaf deze week medicatie moet nemen...

Zit jij ook nog in het gips en wordt bij jou ook al het plaatwerk en schroeven er weer uitgehaald over een jaar?

Heel veel sterkte, positief proberen te blijven.

roberto | 25-03-2007

Met veel emotie lees ik jullie verhalen.
Ik ben een surinaamse nederlander,die al 30 jaar in rotterdam loopt.Niet de marathon ,maar vroeger de 15 km en nu de 10 km.
af en toe ook een halve marathon.
Op 25 november zou ik samen met mijn zus een halve marathon lopen in mijn geboorteland,en had een hele loopschema gepland.
Tijdens de zware storm op 18 januari,kwam ik op mijn werk ten val,en brak mijn enkel en
mijn kuitbeen.Het is moeilijk aan de buitenwereld uit te leggen hoe ik me voel,maar jullie begrijpen mij wel.
Ik hoop dat ik mijn droom in de toekomst alsnog kan verwezelijken,hoewel ik op dit moment nog geen goed gevoel over heb.

Biatch | 24-03-2007

tnx voor de opkikker, kon het gebruiken, maar heb wel het idee dat je een medisch wonder bent ;). Ik ben heel benieuwd of het gips er volgende week vrijdag af mag, dan zit het er 6,5 om.

Succes met je tuinhuisje, en ik zou toch maar een beetje voorzichtig aan doen tis niet niks wat je hebt gehad!!! hou je in acht, groetjes

Peter | email | 24-03-2007

Hallo Biatch
Wij hebben vanmiddag en tuinhuisje uitgezocht dus ene tuincentrum in andere uit.heb vandaag ongeveer 5.5 uur gewinkeld.En het gaat harstikke goed.Mijn voet is nu wel wat dik maar doet geen pijn.
Ik hoop dat ik je hoop geef ik had het al opgeven na 5 weken thuiszitten kon ik geen goede ervaringen lezen over enkelbreuken
Alleen ellende en ik ben altijd erg positief en dat hout je op de been.
Jij ook veel sterkte en het ga je goed
Ik heb nu nog lekker een weekje rust
Tuinhuisje in elkaar zetten !!!!
Groeten peter

Biatch | 24-03-2007

dat is heel snel peter... ongelofelijk. Geeft mij weer hoop :)

Ik zit nog steeds in gips en ben op 13.2 geopereerd... Breuken waren bij mij het probleem niet, grootste probleem was een stuk bot wat helemaal er af was gebroken.

Vond je niet eng eerste keer weer belasten?

Sterkte ermee! hopelijk kun je snel genoeg weer alles

peter | email | 24-03-2007

Hallo Allemaal ik heb op 6-2mijn enkel gebroken op 7 plaatsen ben op 6-2 geopereerden op 14-2 nog en keer ze waren een breuk vergeten er zitten 12 schroeven en 2 plaatjes in.Ik mocht de enkel niet belasten na 14 dagen heb ik dat wel gedaan had er geen last van.Eerste controle was 23-3 gisteren gips is eraf en nu mag ik er weer op lopen en alles gaan proberen ik vind dat het dus snel gegaan is.
Nu is mijn enkel wel 2x zo dik geworden door al dat lopen maar heb er geen last van.Ga vandaag weer auto rijden denk ik.
Groeten Peter

Nicole | email | 09-03-2007

Heb ook met skieen mijn enkel gebroken. Na thuiskomst was het bot verschoven, dus toch nog geopereerd. Hoe ver kunnen jullie lopen met krukken. Kan slecht lopen vanwege pijn in handen (carpaal tunnen syndroom). Heb nu onderarmkrukken.

Na hoeveel weken konden jullie weer sporten? (tennissen).
Krijg volgende week hopelijk loopgips. Iemand weer geskied na gebroken enkel?

Biatch | 03-03-2007

Als het een 'gewone' breuk is, beslist weer, maar wil niet zeggen dat je dan alles alweer kunt doen, misschien dat hij wat stijver is in het begin.

Kun je beter voor die tijd even aan de orthopead vragen.

Ik heb een compliceerde breuk (3 breuken, scheenbeen, kuitbeen en er tussen en stuk afgebroken) en mag vanaf nu (3 weken geleden maandag) al weer licht met de tenen de grond aanraken, en dat uitbreiden tot en met de 6e week met een beetje steunen.

Vraag het na neem geen risico. Succes en sterkte!

Lon Roest | email | 03-03-2007

Ik heb op 17-02-07 met een partijtje voetballen mijn enkel gebroken. Op 28-02-07 ben ik geopereerd (een plaatje met schroeven) ik hoop vrijdag loopgips te krijgen.
Op 23-04-2007 is het de bedoeling dat ik naar de Politie Academie ga!!
Kan iemand mij vertellen of ik daar dan weer fit en weer volledig op twee voeten sta??.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over