hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

PIjn onder rechter ribben

Maria | 24-01-2006

Hoi,
Ik heb pijn onder mijn rechter ribben. Links ligt je hart, in het midden heb je het uiteinde van je borstbeen en daarnaast ligt mijn pijngebied.Het is een constante pijn die ook opkomt als ik me druk/ongerust maak. De dokter zei dat het mijn gal was, maar dan klopte het niet dat het meer pijn ging doen als ik me druk maak (zei hij) Volgens hem kan ik geen galstenen hebben,omdat dat meestal dikke vrouwen zijn die dat hebben ????Tijdens een wedstrijd heb ik er ook wel eens last van, zo erg zelf dat ik moet gaan wandelen. Ik kan op dat moment niet goed ademen, niet diep en het steekt dan echt vreselijk. Herkent iemand deze klachten, want mijn arts stuurt me telkens terug naar huis met hetzelfde verhaal.Gal,maar dat klopt niet ... blablabla

Gemma | email | 09-07-2019

Ik heb irritatie vanuit de rug naar de onderste ribben rechts, met af en toe kriebeling bij die ribben alsof ik gestoken ben door een insect.
Mijn fysio weet niet waar die kriebeling vandaan komt.

Antje | email | 10-04-2019

Heb al twee jaar last van zwevend rib syndroom, door de hele medische molen geweest, fysio, mensendieck en orthomanuele therapie gehad. Veel onkosten en geen oplossing. Nog steeds pijn en ongemak. Sinds kort zwem ik. Ik merk door het 'uitrekken'van het bovenlichaam dat dit enigszins verlicht. Ook heb ik de rib brace om wanneer ik auto rijdt of langs moet zitten, hierdoor wordt de houding beter en is er minder pijn en ongemak. Ik wandel en ga binnen kort yoga proberen. Wanneer dit niet tot verbetering leidt overweeg ik een operatie maar heb geen idee welke risico's dit brengt.

Vincent | 25-04-2017

Erg grappig allemaal. Ik dacht eigenlijk dat dit topic bedoelt was voor mensen met serieuze klachten en verwachtte ook serieuze reacties....

Voor de wel serieuze mensen hier: van alcoholmisbruik of gebruik is geen sprake. Ik drink al jaren geen druppel alcohol.

| 25-04-2017

Inderdaad Vincent, want nu zie je die al dikke reet van Wilma dubbel.

Wilma | 25-04-2017

Ja Vincent het is ook van belang dat je je alcohol gebruik onder controle krijgt.

Vincent | email | 25-04-2017

Hoi Wilma,
Bedankt voor de reactie. Is er bij jouw of je broer ooit een diagnose gesteld of een oplossing aangedragen om de klachten te verminderen?

NB. het valt me de laatste tijd ook op dat als ik me erg druk maak (stress) de branderige pijn rechts onder de ribben sterk verergert en dat ik dan ook wat duizelig wordt, onstabiel op de benen..

Wilma | 24-04-2017

Ik herken het Vincent, mijn oudste broer had de zelfde symptomen, nu ben ik de oudste.

Vincent | email | 24-04-2017

Beste allemaal,

Ik herken vooral de klachten van de topicstarter (Maria). Buiten de zeurende pijn, is de pijn vooral branderig en trekt soms ook door naar de rug, maar wel is de pijn 24/7 aanwezig. Naast de pijn onder de rechterribben, heb ik ook af en toe stekende pijn op de rechterborst. Dit speelt vooral op als ik me druk maak, of als ik ga bukken. De artsen kunnen na div. onderzoeken niks vinden en neig nu naar oorzaken te zoeken zoals Tietze, zenuwbeknelling of zwevende rib syndroom. Maar wat ik hier niet terug lees; sinds de klachten spelen heb ik ook enorm last van mijn darmen en dan vooral langdurige opstipatie. Herkent iemand dit en is dit te linken met Tietze, zwevende rinsyndroom of zenuwbeknelling?

Tc | email | 20-02-2017

Hallo
Ik heb sinds gister ook pijn onder de rechter ribben
Het gaat naar men buik en linkeronderrib
Ik heb al eens lever problemen gehad door pillen te nemen
Ik ben ook niet de dunste
Ik ben niet DIK!!! Ik ben alleen beetje uitgezet.
Vooral door de prikpil en hormonen staafje
Kan dit mischien allemaal van 1 oorzaak zijn?
Wand elke week heb ik last van men darmen men hoofd en harde druk of juist andersom
Kan moeilijk ademen of bewegen
Iemand help me?

anita | email | 26-01-2017

ook ik had al maanden last van pijn onder rechter rib met verschillende kwalen zoals jullie. Mijn arts dacht aan een darm en ik gebruik nu al een paar weken :psylliumvezels orange suikervrij en ik ben nu van mijn klachten af!! Ik ben super blij, misschien een optie voor jullie om dit te gebruiken? Ik had niet verwacht dat dit zou helpen.

Vincent | email | 04-01-2017

Beste mensen, ik herken de klachten van stekende zeurende pijn onder rechterribben. Ik heb het echter ook af en toe links onder de ribben. Verder ook darmproblemen. Moeite met ontlasting (verstopping). Ik dacht eigenlijk dat de darm de oorzaak moest zijn, maar na echo, buikfoto, bloedonderzoek en ontlastingsonderzoek wordt er niks gevonden. Iemand enig idee naar een oorzaak? Pijn is dagelijks aanwezig en straalt soms uit naar zij en rug. Heel vervelend

Marleen Horvers | email | 20-10-2015

ik heb lang geleden een rib links gekneusd gehad door veel en vaak hoesten. nu pas geleden stekende pijn linkse schouderblad bovenarm links uitstraling naar de pink de huisarts dacht aan hartspier doorverwezen naar fysiotherapeut hij heeft mij geholpen door mijn rug te masseren en als het waren knoopjes in de spieren weggetrokken via de halswervel na drie weken kreeg ik hevige pijn in de spier onder de rib rechter kant een spier gescheurd door het bed bij de fysiotherapeut het masseren is te hard gegaan doordat de ribben voorkant teveel vering hadden ondergaan maar de pijn van de linker schouderblad en de uitstraling naar de pink ben ik wel kwijt ,maar dit met de spier rechterkant kan nog veel langer duren, gaat op den duur wel over maar met veel rust.

Myra | email | 04-09-2015

Ik heb grote cysten in mijn lever en die geven de klachten die hierboven beschreven zijn. De grootste is al twee keer leeggehaald, maar omdat de klachten niet weg zijn, zullen ook de andere aan de beurt komen. Deze cysten zijn heel goed met een echo, ct-scan of MRI te zien. Als ik hardloop heb ik trouwens geen klachten!

greet righard | email | 19-07-2015

Ik heb al heel lang pijn onder rechter ribpunt
CTscan van de buik gemaakt ,maar volgens de arts is dat goed .
Pijn trekt door naar de rechter rughelft .
Vind het zo vreemd ,op een scan van de buik kun je toch niet zien ,wat er eventueel aan de achterkant aan hapert.
Het belemmert me erg in mijn dagelijks leven .Vaak moe en misselijk .

Jan | email | 02-04-2015

Beste mensen,

Ik lees hierboven veel mensen die verwijzen naar de lever als het gaat om pijn in de rechter onderbuik.

Het kan best de lever zijn, maar de pijn komt daar niet van. De lever zelf bevat namelijk geen pijn receptoren (net als de longen). Natuurlijk kan het zo zijn dat de lever bijvoorbeeld vergroot is (alcohol, veel vet) en tegen andere organen aandrukt, maar dan komt het gevoel daarvandaan.

De streek waarover hierboven wordt geschreven (pijnlijke zone rond de rechter zwevende rib) duidt meestal op:

-Zwevende rib sysndroom / rib tip sysndroom. Let eens op je houding en probeer meer te bewegen. Meer bewegen betekent afvallen en dat kan in eerste instantie de klachten verergeren. Doe ook eens oefeningen om je ruggengraat en heupen wat beweeglijker te maken.
- Galproblemen. Naast galstenen kun je ook last hebben van poliepen in je galblaas. Deze zijn te zien op een echo.
- Nierproblemen. Te weinig drinken, nierstenen, enz.

nelleke ekelschot | email | 26-03-2015

ht is n oude topic begrijp ik.toch wil ik even reageren veel van het soort klachten klinkt toch echt als galstenen .ik heb af en aan al 5 jaar last van dit soort klachten.je loopt van de 1 naar de andere aanval.als de galblaas moe is van het proberen weg te stuwen van de galsteen geeft hij het op om het later weer te proberen.als er een steen in de uitgang zit die niet weg kan krijg je dus flinke kramp links onder de ribbenkast.en als je onderin de buik dan op de darmen drukt duwt hij ook naar boven vandaar dat je het dan ook weer daar voelt enz,mijn galblaas is inmiddels ernstig ontstoken geraakt en over paar weken gaat alles eruit.Dat het alleen bij zware mensen voor zou komen is een fabeltje .ze kunnen gewoon ontstaan,
doordat de galblaas zijn werk niet goed kan doen,dikt de gal in en walla daar kunnen stenen door ontstaan.ik ben 170 cm lang en weeg 63 kilo.

henriette | email | 07-09-2014

bij mij is het zo erg dat ik het gevoel heb dat mijn hart er ieder moment mee wil stoppen kan aper praten en heb last van mijn linker schouder arm zijkant hals en kaken mijn his arts weet het maar reageerde niet het begint boven in mijn maag borst been en dan de rest je raakt in paniek maar kunt niets doen het ergste is de eerste uur daarna word het minder maar de hele avond zeuderige gevoel niet leuk

sas | email | 07-08-2014

Hebben jullie wel eens van trigger points gehoord ?

ninne | email | 26-09-2013

Wie herkent zich in mijn verhaal ?
Pijn onder mijn rechterribbenboog , net of mijn vel tekort is alsook pijn onder mijn rechterschouderblad.
Ik heb het zelfs een beetje moeilijk om te ademen , eens diep ademhalen doet dan weer deugd , wat is dit toch ?

teddy | email | 05-05-2013

Hoi ik heb sins kort last van mijn rechter rib , ik heb gevoeld en de rechter verschild ook met de linker kan en ik heb een deuk net waar t pijn punt zit.

Roos | email | 23-12-2012

Ik herken joi verhaal precies. Voor het eerst had ik in de nacht heel erg stekende pijn in mijn onderrib. Ik had echt een gevoel alsof mijn onderste rib dwars door een zenuw was gegaan, want de pijn schoot ook door in mijn arm. Ik dacht dat het bij die ene nacht zou blijven maar als ik op de fiets naar huis ging dan had ik weer heel erg pijn en ook wanneer ik lang zat. Ik ben naar de dokter gegaan en nu weet ik precies wat ik heb. Ik heb een losse zwevende rib. Bij normale mensen goeit die rib gewoon aan en als je ongeveer 8 bent zit doe vast, wat bij mij dus niet het geval is. Die onderste rib kan ik heel goed voelen en doe schiet soms verkeerd in een zenuw, wat heel erg pijn doet. Helaas kan je er niks aan doen en moet het gewoon gaan vast groeien. Eigenlijk kan je er dus niets aan doen. Misschien heeft u hetzelfde als mij. Groetjes Roos (15 jaar)

geneeskunde student | 19-12-2012

jongens en meisjes, er zijn gespecialiseerde mensen als huisartsen die hiervoor zijn opgeleid. Ga met je informatie naar de huisarts en vertel je klachten daar, als hij/zij je niet kan helpen, zoek dan zo nodig een andere huisarts. Maar ga niet zelf dingen ondernemen waar je geen verstand van hebt anders maak je het 9/10 keer enkel erger.
vriendelijke groet,
geneeskunde student.

Rens | email | 04-09-2012

Heey,

Bij mij is het weer anders, ik heb last onder mijn rechter rib, er zit een bult van ongeveer 4 bij 5 cm is. Hij doet geen pijn alleen als ik buk kan ik niet te ver bukken want dan zit hij in de weg. Ik maak me zorgen en kan nergens iets vinden...

Rens

natje | email | 22-05-2012

hoi
zoals jij ze beschrijft odette heb ik ook bukken doet pijn en bewegen ook en in bed naargelang ook precies of het is gekneust of een stijf achtig gevoel maar ik heb het aan de linker kanten bij mij zou het den dik darm zijn spastisse darm waar dat er lucht in je darm vast zit en da je beweegt dat da pijn doet precies of er zit iets in de weg het is vrij vervelend want ik sukkel er nu al 3 maand mee tis nimeer leuk als je is wil praten beemergirltje@hotmail.com is mijn email mvg natascha

Odette | email | 18-05-2012

Ik heb sinds een week nu zoiets pijn onder mijn rechter rib. Ik voel me niet echt lekker en wordt misselijk van chocolade en vet eten. Dus ik eet eigenlijk bijna sinds die tijd alles wat mager is. Ik heb eerst in het najaar griep gehad, waarna ik vreselijk last van mijn onderrug kreeg. Dit is iets minder maar toch gebleven. Nu kreeg ik opeens die pijn onder mijn rechterrib. Ook met hoesten, niezen, ademhalen, vooral met voorover buigen en omdraaien in bed. Het voelt als een kneuzing aan en duwd tegen mijn ribben wanneer ik iets eet. Het is net of er dan iets opgezwollen is. Ook als ik op deze plek duw doet het pijn. Ben bij de dokter geweest die dacht dat het aan de galblaas lag. Ik wil wel zo spoedig mogelijk een echo of foto laten maken. Voel me niet fit.

natje | email | 03-05-2012

hallo
ik ben 28 en heb sinds januari da ik een aksident heb gehad heb ik pijn gekregen aan mijn linker rip aan de milt maagstreek
en heb bloed en echo latennemen urine test en stoelgangstest gedaan en waren goed nu vrijdag moet ik een maagonderzoek laten doen den dokter zegt dat het lucht is in de maag en darmen en da zou druk gevoel geven ik heb wel hyperventilatie en spastisse darmen maar zou dat er van kunen zijn of is het stress ik ben ten einde raad pffff

angel | email | 01-05-2012

heb ook pijn achter me ribben rechter kant zieken huis heeft me onderste boven gekeerd ik heb op het moment elke dag pijn zit geen 1 dag meer tussen dan ik geen pijn heb zit aan de morfine en iprobufen en paracetamol maar niks help me het beheerst alles kan niks doen de ijn trekt als een band naar me rug en moet zeggen me hele boven lichaam doet zeer alles geprobeert kan niet meer hardrennen wat ik voor heen deed eten doe ik haast niet meer omdat ik totaal geen honger meer heb ja eet voor me medicijnen maar dat is er dan ook mee gezegt morgen weer naar docter moet zeggen dit is nog erger dan een kind krijgen die pijn.. kan niet slapen zitten staan alles waar te voor staat kan ik niet mijn docter zei dat het een onsteking aan in mij rib zit een soort weefsel en dat is onstoken met rust en dat soort dingen moet het weg gaan maar het word alleen maar erger de pijn is zo aan wezig kan wel janken ben geen mietje met pijn of zo maar dit wie weet gebeurt er een wonder voor die tijd liep ik wel een weken zonder pijn maar nu 24/7 heb ik pijn ik voel me net een medicijn kast pff

Maria | 20-04-2012

Bijna twee jaatr later ben ik nog niet pijnvrij. Waar ik versteld van sta, is dat er mensen met HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL andere klachten op deze topic reageren!!!! Pijn bij je borst ..... door slecht eten!!!!! Ik krijg pijn aan de RECHTER KANT en moet stoppen met hardlopen. Ademen gaat bijna niet en als ik er mijn vinger nog maar opleg doet het al pijn!!!! Ik voel het ook als ik niet hardloop. Dan kan ik onder mijn ribben vastpakken, maar dan doet het ook pijn. Bij de fysio doet hij het en dan moet ik heel diep inademen. Een echo heeft niets uitgewezen. Hopelijk krijg ik nu rweactie's van mensen die deze klachten herkennen

burak | email | 18-04-2012

Hey, Dames en Heren ik heb ook het pijn bij het borst en ben naar een heel speciaal ziekenhuis geweest waar uit is gebleken dat het komt doordat ik niet goed eet en je moet echt op zelfde tijden eten. PS; Ik heb gemerkt dat het minder werd maar het is er nog steeds als ik ren.

g ea | email | 17-04-2012

ik heb last als ik voorover ga ,dan kryg ik een bult onder myn linker borst ,dan ga ik weer omhoog en wacht even en dan gaat hy zo weer weg

Chels | email | 03-04-2012

Ik heb ook een steek onder mijn rechter ribben, het begon heel lichtjes en daarna steeds pijnlijkere steken.. een parcetemol remt het af maar dit is gewoon vervelend elke keer.Alleen ik heb het niet altijd, ben er dus achter als ik me druk maak stress etc dat het opkomt.. iemand een idee? help

Jake | email | 13-03-2012

Ik heb al jaren last van een rib rechtsbovenin ten hoogte van mijn rechterborst.
Deze rib klapt meestal bij inspanning naar binnen en ik moet dan heel veel druk zetten om deze weer naar buiten te laten 'klappen'.
Al naar verschillende ziekenhuizen geweest en meerdere foto's/ echo's gemaakt alleen nog steeds weten ze niet wat het probleem is.
Iemand anders met zo een soort probleem laat het me weten als jij er misschien meer van weet.
Jake

Jake | email | 12-03-2012

Ik heb al jaren last van een rib rechtsbovenin ten hoogte van mijn rechterborst.
Deze rib klapt meestal bij inspanning naar binnen en ik moet dan heel veel druk zetten om deze weer naar buiten te laten 'klappen'.
Al naar verschillende ziekenhuizen geweest en meerdere foto's/ echo's gemaakt alleen nog steeds weten ze niet wat het probleem is.
Iemand anders met zo een soort probleem laat het me weten als jij er misschien meer van weet.
Jake

Jake | email | 12-03-2012

Ik heb al jaren last van een rib rechtsbovenin ten hoogte van mijn rechterborst.
Deze rib klapt meestal bij inspanning naar binnen en ik moet dan heel veel druk zetten om deze weer naar buiten te laten 'klappen'.
Al naar verschillende ziekenhuizen geweest en meerdere foto's/ echo's gemaakt alleen nog steeds weten ze niet wat het probleem is.
Iemand anders met zo een soort probleem laat het me weten als jij er misschien meer van weet.
Jake

Witjes | email | 06-03-2012

mijn dochter heeft pijn achter haar heupen bij inspanning en de laatste tijd ook in rust.
Nu zei de dokter dat het haar bekken was en hij is gaan googlen en kwam met het idee dat het het tip rip syndroom is
Maar haar onderster rip rust niet op haar bekken. Dus het is voor mij een vraagteken.
Nu brufen 600 gekregen om te ontspannen
WIe herkent hier ook iets van?

Yolande | email | 04-03-2012

Ik herken me ook in pijn rechtsonder mijn onderste rib (zwevende rib) vooral bij bewegen,en tillen,ademhalen kan ik gewoon en slapen gaat ook goed.het is gekomen toen ik in mijn volkstuin bezig was in de platte bak en even verschoof naar een ander plekje deed niks bijzonders,maar voelde ineens een stekende pijn, die pijn is gebleven, dacht aan spierpijn, maar 2weken smeren met SRL gelei helpt niet. Bewegen ,vooral buigen en knielen en erop duwen doet zeer.

Lena | email | 21-02-2012

Ik heb deze aanhoudende pijn inmiddels al bijna 2 jaar. Regelmatig aanhoudende pijn. Meerdere keren naar de dokter geweest, elke keer stuurt hij me weer door naar het ziekenhuis. Al duizenden testjes gehad, niks komt eruit. Heb er maar mee leren leven..

Harry | email | 21-02-2012

Ik heb sinds een paar dagen hevige pijn links aan de zijkant bij de onderste rib. Ook als ik in bed lig heb ik vooral veel pijn met draaien van de ene naar de ander zij. Ik kon ook niet op mijn rug liggen. Ook met hoesten, niezen en diep ademhalen voelde ik een hevige soms snijdende pijn. Op de 5e dag ben ik naar de huisarts gegaan. Hij wist me direkt te vertellen dat het hier ging om het syndroom van zevende rib. Dit kan weken soms wel maanden duren en hoefde mij niet ongerust te maken.

Arina | 08-02-2012

Sorry hoor, ik ben zo mager als een lat en ben ook geopereerd aan galstenen. Dus dat alleen dikke mensen hier last van hebben is onzin. Wel is het zo als je erg dik ben dat ze je dan niet kunnen opereren via de kijk-operatie,maar een voledige snee over je lichaam moeten maken.

Kelly | email | 26-01-2012

Ik heb ook precies het zelfde
Dankjewel Rabiye voor de hyves :)
heb nogal wat om te bekijken en te lezen vanavond.
groetjes Kelly

rabiye | email | 26-01-2012

Ik heb ook sinds een maand regelmatig aanhouden pijn bij me onderste recht rib en me vriend heeft het toevallig ook in eens.
En ik zit niet de hele dag dus daar kan het niet door komen.
Zal niet weten wat het moet zijn ben al naar de dokter geweest door gestuurd naar het ziekenhuis maar niks kunnen vinden.
Misschien dat zouhair wel gelijk heeft en komt het door het virus.
Heb hier veel informatie gevonden
Je kan hier geen link versturen dus je moet op hyves zoeken naar wakker worden nederland het staat er dan gelijk
Groetjes Rabiye

mieje | 22-01-2012

kijk eens naar sapho.. is een soort van reuma

zouhair | email | 15-01-2012

Ik denk als je pijn hebt op je rechtkant bovenbuik, dan is een misschien een leverprobleem. Dat komt meestal van een.
virus in je bloed...

Kaminie | email | 29-12-2011

Hallo iedereen,

Ik heb al een week last van een branderig gevoel aan mijn rechterkant van min bovenbuik dat loopt tot mijn rechterboven rug. Ik dacht dat de pijn kwam door een spierknoop in mijn rug en had het laten masseren. Het heeft echter noet geholpen. Nu voel ik af en toe een paar kleine steken aan de rechter bovenkant van mijn buik. Het lijkt alsof iemand met een mes door het vlees snijdt of brand. De pijn lijkt niet van binnen uit te komen. De plaats waar ik pijnen heb is super gevoelig. Wie kan me zeggen waardoor de pijn komt?

J | email | 26-12-2011

Rib tip syndroom .. Google maar eens.. K heb er zelf ook last van
Maar de dokter vertelde me dat er niks aan te doen is maar ik zelf denk rekening houden met je houding .. Gr

Lisa | email | 04-12-2011

Hallo, ik ben 17 jaar en ik heb dus sommige momenten een soort druk onder mijn rechter borst. ik voel me dan vernouwend en het is dus niet echt fijn ook zijn er lichte steken aanwezig.
weet iemand wat het is?

hennie | email | 03-12-2011

ik heb al een jaar steken onder de linker borstkast, eerst maagtabl gekregen toen maagonderzoek,niets aan de hand, klachten bleven, wat blijkt nu het is mijn zweefende rib, je denkt gelijk aan t ergste maag lever milt, voel me nu wel opgelucht, maar pijn blijft

bloem | email | 23-11-2011

de pijn is overgegaan van steken naar steken en krampen
het is ook een groter pijngebied geworden:
het begint nu onder mijn rechter 'koplamp'[=boezem, borst]
verder zit de pijn ook net naast en net boven mijn linker 'koplamp'
kan iemand me helpen??

bloem | email | 23-11-2011

hoi allemaal,
kunnen jullie mij helpen?
ik heb erge steken onder mijn laatste 'vaste' rib.
mijn vader kan er nix mee zegt ie
als ik zon aanval heb kan ik niet ademen[ok een beetje], rechtopstaan en ben ik vreselijk aan het trillen.
heeft iemand een idee?
het maakt me bang wat volgens mijn boek[biologie] zit op die plaats presies je lever
er zit ook een deuk op de plaats waar het pijn doet[ik weet niet of dat uitmaakt]

Herman | email | 17-11-2011

Achter de pc of laptop zitten geeft vaak een verkeerde houding ,onderuit gezakt zitten geeft spanningen op buik en ribben ,ga meer bewegen en het resultaat is verbluffend :) gr: Herman

Herman | email | 17-11-2011

veel mensen zitten te vaak aan hun pc )laptop en bewegen te weinig ,al deze klachten die ik hier lees hebben daar mee te maken ,ga wat minder aan de pc en beweeg meer ,dat zou de meeste gevallen die hier staan oplossen succes Gr : Herman

Prako | email | 16-11-2011

Hoi Ik ben Prako,
Over dat steken heb ik ook last gehad en heb nogsteeds last. Het is niet constant maar het komt plostseling.
Uit onderzoek is gebleken dat het een syndroom is die Titsesyndroon heet en dat heel beperkt mensen dat hebben en dat er op dit moment geen middel voor bestaat.
Je kunt wel door een injectie wat in laten spuiten maar wordt aanbevolen om dat niet te laten doen, omdat het ook niet bewezen is of dat het werkt.

fim | email | 05-10-2011

hoi, ik heb ook buikpijn links onder mijn ribben. als ik mij inspan(til,buk of rek) dan komt er er dikke bult tevoorschijn. de chirurg dacht dat het een breuk was. maar later was die daar niet meer zo zeker van en na de echo werd er tegen mij gezegd dat de buikwand te dun was. een operatie wilden hun liever nog niet omdat je dan meer zou kunnen beschadigen..afgescheept wordt ik nu naar een pijn poli. totdat er iemand komt met een goed idee, van wat het zou kunnen zijn. het is een pulserend gevoel, net alsof je voet slaapt. Wie weet raad ?????

berrie | email | 20-09-2011

Ik ben saxofonist (60). Ik heb ook galstenen maar de pijn is duidelijk oppervlakkig. Dat zegt de fysiotherapeut ook.
20 jaar geleden na 5 dagen karnaval kreeg ik last van de ribbenpijn.
Ik de loop van de jaren kreeg ik na een dag en later na de eerste set al pijn.
Nu heb ik al last met gewoon staan en tillen.
het lijkt wel een soort chronische 'tennisarm' in de ribben. Of er eenbuikspier langzaam los scheurt van de rib aanhechting.
Niemand neemt mij serieus.

Anna | email | 11-09-2011

ik heb veel pijn onder mijn borst (tussen mijn ribben) bij het bewegen (opstaan, draaien, ademen, hoesten, op mijn buik liggen)
ook is het daar hard
ik moet voor school 8 km fietsen en ook een grote heuvel op , dat red ik meestal niet omdat het dan heel erg gaat steken
weet iemand wat het is of wat je ertegen kunt doen mail me dan please !

tonie | email | 21-08-2011

Denk toch ook eens aan wat je drinkt, en niet alleen aan wat je EET.! Probeer eens twee tot drie maanden, aspertaam vrije drankjes en toetjes te vermijden, DUS ZOETSTOF VRIJ, Ik weet zeker dat U er baat bij zult hebben.! Kijk ool eens op Aspertaamforum.nl h.g. tonie

Denitsa | email | 14-08-2011

Hoi, ik heb ook last van ik denk dat mijn lever is ik ben ook naar de doctor geweest en hij dacht dat een blaast ontsteking is van de plas onderzoek bleek dat het is niet. Bij mij word erger als ik aan het sporten ben en eet en drink niet gezond (alcohol pittig koffie, roken energie drank enz. En ook als ik heel veel negatie gevoelen heb teleurgesteld boos zorgen maken enz. Ik ben 24 Ik heb las vanaf dat ik 10 jaar of jonger. Soms maar het is tijdelijk. Ik heb pijn als ik aan het hoesten lachen of wat diep inademen. Soms word minder maar ik voel dat er is wel wat mis ik had in slechtste zelf geval koorts en pijn als ik wat sneller gaan lopen.en als heel erg zeer gaan doen die plaats word wat harder.Ik heb laaste twee weken pijn als ik aan het sporten ben donderdag had ik slechste tot nu toe wat die ziekte betreft en ik had wat meer water en tee gedrong Vrijdag was ik wel wat beter maar was nog niet voorbij zaterdag en zondag is wel vervelend ik voel de gele tijd wat in die plek en het is weer harder geworde bij wat dieper inademen heb ik gewon pijn als steken van mes (het pijn lijk op blaas onsteking maar het is mijn lever oor!

Charelle Rooyackers | email | 25-07-2011

Toevallig heb ik hier onlangs ook last van gekregen en hiermee naar de dokter gestapt.
Ik was op dat moment ook al erg verkouden en zodra ik probeerde in te ademen om te hoesten ging het alleen maar erger steken.
Het is echt een ondragelijke pijn net iets onder mijn rechter borst en richting de rug.
De dokter zij dat dit met de zenuw spier te maken heeft genaamd : nervus phrenicus
Er zit namelijk een bepaalde spanning tussen de ribben om ze bij elkaar te houden en daar licht het aan.

Vraag je dokter daar is naar, wellicht dat je hetzelfde hebt aan je verhaal te horen.

zaza | email | 14-07-2011

Wat erg om te lezen dat zoveel mensen pijn lijden en de doktoren die niets kunnen vinden...

gino | 14-07-2011

gino

Hoi allemaal ik heb bijn in me lichaam als ik spring, komt het doordat ik buik spieren en dippen doe

Femke | email | 07-07-2011

hallo, mijn moeder 47 jaar heeft vreselijke last van haar rechterzij al 10 jaar lang ze slaapt niet en voelt het de hele dag. wanneer ze naar het ziekenhuis gaat weten de dokters niet wat het is en zeggen ze haar dat ze niks zien. mijn moeder heeft de hoop opgegeven maar ik zie dat ze elke dag slechter eruit gaat zien. ze heeft vreselijke steken in haar rechterzij, als iemand dit herkend wilt u dan alstublieft reageren. groetjes haar dochter Femke

rossana | email | 19-06-2011

@th33nt
doe ff normaal man!!
als jij niet normaal je ervaring kan uitwisselen of ons niet kan helpen
ROT DAN LEKKER OP!
met je onnodige reactie

rossana | email | 19-06-2011

Heey,
ik heb al meer dan 1 jaar last van mijn ribben ik ga naar de dokter dan zeggen ze het zal wel niks zijn en zo gaat het telkens door ik zit inde midelbareschool een ik wil wel een normaale leventje kunnen lijden als normaale kind

laura | email | 15-06-2011

Hoi, ik voel rechteronderrib het pijn als ik achter het pc of op bank of als zoals zitten dat ik een pijn krijg. ik voel echt pijn aan rechteronderrib bot, ook terwijl met het adem niet goed want ik adem vaak uit dan minder inademen.als ik aan dit raak, krijg ik ook zeer pijn. ik weet niet wat dat is. als ik sta op en krijg ik beetje pijn. sinds ik krijg vorige jaar, nu al 1 jaar met pijn. Dat is voor met hart of kanker of? Ik ben heel bang voor.
Ik vraag jullie om wat voor eigelijk is.
Alvast bedankt als je mij antwoordt.

April | email | 26-05-2011

Wie kan mij helpen? Ik heb 4 dagen geleden n verkeerde beweging gemaakt en heb nu vreselijke steken in mijn rechterzij wat uitstraald naar mijn ruggegraat de pijn word niet minder ook krijg ik mijn rechterbeen bijna niet omhoog iemand advies? Of hetzelfde gehad? Groetjes

Roland | email | 08-05-2011

Ben vo'o'r 4 jaar getransplanteer, toen werd ook de gal verwijderd(dus geen stenen).Nu na4,5jaar moet ik terug getransplanteer worden van lever en niervan 1 donor.

Leonard Huisman | email | 05-05-2011

Hey mijn naam is Leonard Huisman en ik ben pas 20 jaar geworden,de laatste twee maanden heb ik last van een spannings pijn aan me linker borst en onder rug soms als ik gewoon tv aan het kijken ben dan krijg ik plots een raren steek bij me ribben en het is ook zo weer voorbij,de spanings pijn komt pas als ik er aan denk of als ik me druk maak,ook wordt ik vaak duizelich en heb koude voeten en handen,Ik maak me ontzetend druk hier over ik ben ook een keer naar de dokter geweest maar die zegt dat er niks mis is met me hart maar vooral de zenuwen die gaan opzetten bij stress,Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen of ervaring kunnen delen,Met vriendelijke groet Leonard Huisman

grappen maker | email | 28-04-2011

geen zorgen het is ver van je hard

bkaa | 27-04-2011

ben je verkouden ??

moriaantje | 08-04-2011

Toen ik in het middelbaar zat, heb ik een tijdje last gehad van een stekende pijn onder mijn rechterribben. Ik had dat vooral tijdens het sporten. Ik ben toen naar de dokter geweest, echo laten nemen, maar ze hebben niks gevonden. De dokter zei toen dat het waarschijnlijk een luchtbel was en dat dit heel pijn kon doen. Niks ergs, ik mocht sporten, maar als het pijn begon te doen, moest ik stoppen. Heb er daarna ook niet zo veel last meer van gehad, behalve misschien hier of daar eens.
Nu ben ik de laatste tijd opnieuw regelmatiger gaan lopen en ik begin er weer last van te krijgen. Tijdens de dansles begon het harder te steken en begon ik dan precies wat kortademig te worden.
Nu heb ik er niet echt veel last van maar voel het wel een beetje als ik gewoon rond wandel.
Het gaat telkens vanzelf weer over dus maak ik er mij nie te druk om.

arnold | email | 04-03-2011

verder heb ik last van trillingen in de linker borts en daar onderin is het als ik me erg druk maak soms een beetje opgezet.

ik ben gestopt met werken kon het niet meer aan ik ben ook een maand gestopt met wiet roken dit deed ik veel en denk ook dmv van al die strs dat het hier iets mee temaken heb komt iemand dit bekent voor??

arnold | email | 04-03-2011

hoi iedereen toch fijn dit even telezen
ik heb veel strss gehad dmv relatie teveel werken en mensen altijd blij maken ik heb een burnout gekregen en kreeg ook last van me rib recht onderin een bult ben bij de huisarts geweest en zegt dat door strss en temager tezijn de spieren te voelen en dat het uit zich zelf weg moet gaan toch ga ik een mri scan eisen ik wil zeker zijn vam mijn lichaam maar door stres kan ind het lichaam op zijn en protesteren groet

elisabeth | email | 31-01-2011

Hoi, ook mijn man heeft deze problemen. Wij zijn overal op onderzoek geweest, 3 weken lang elke dag bij alle mogelijke dokters, maar niets is er gevonden. Tot mijn man bij de kinesist terecht kwam en deze vertelde dat hij costochondritis had. Zie hiervoor, zoals Ruben al zei, bij de ziekte van Tietze.
Massage heeft geholpen.

Nita | 30-01-2011

Maria laat je niet door je dokter wegsturen volg je intuitie en vraag gewoon om een echo. Mijn galblaas is er net uit. Bleek achteraf ook nog ontstoken te zijn, 1 steen zeiden ze maar er zaten er meer in. Je hoeft niet dik te zijn voor galstenen, zelfs kinderen kunnen het krijgen. Meestal ben je vaak misselijk, pijn rechts buik/ribben en wisselende ontlasting. En de koliek aanvallen doen erg pijn en kan je niet stil zitten, je moet bewegen of je wil of niet. Meestal zakt het na 4 uurtjes. Voor iedereen volg je intuitie en laat je door geen enkele arts beinvloeden want ze hebben het niet altijd right ! Bij mij dacht ze aan een maagontsteking. Ben blij dat het eruit is. Veel succes allemaal go for it.

Ruben | email | 28-01-2011

@ jullie allemaal: kijk hier ook eens naar:

Syndroom van Tietze

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over