hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

PIjn onder rechter ribben

Maria | 24-01-2006

Hoi,
Ik heb pijn onder mijn rechter ribben. Links ligt je hart, in het midden heb je het uiteinde van je borstbeen en daarnaast ligt mijn pijngebied.Het is een constante pijn die ook opkomt als ik me druk/ongerust maak. De dokter zei dat het mijn gal was, maar dan klopte het niet dat het meer pijn ging doen als ik me druk maak (zei hij) Volgens hem kan ik geen galstenen hebben,omdat dat meestal dikke vrouwen zijn die dat hebben ????Tijdens een wedstrijd heb ik er ook wel eens last van, zo erg zelf dat ik moet gaan wandelen. Ik kan op dat moment niet goed ademen, niet diep en het steekt dan echt vreselijk. Herkent iemand deze klachten, want mijn arts stuurt me telkens terug naar huis met hetzelfde verhaal.Gal,maar dat klopt niet ... blablabla

thyra | 09-02-2009

daar heb ik dus ook last van en ik ben 15...
ik heb 1,3 een ernist ongeluk gehad maar ik heb niks met mn lever en gal (gelukkig)

ik kan amper slapen van de pijn,, maar daar heb ik nu "gezonden" pillen voor..

thyra!

Marieke | email | 06-02-2009

Nou ik ben inmiddels een paar weken en echo´s/foto´s verder en volgens de huisarts heb ik het ZWEVENDE-RIB SYNDROOM. Verkeerde houding en stress kunnen hier een oorzaak van zijn. Ga nu naar cesar therapie en dan maar afwachten of dat gaat helpen.
Kreeg van een collega nog een site over FIBROMYALGIE. Hier staan dingen in die ook heel erg overeen komen met mijn klachten. Mocht de therapie niet gaan helpen dan ga ik me hier maar eens verder in verdiepen. Voor de vrouwen onder ons hier is de site. www.fibromylagie.nl(het komt nl het meest voor bij vrouwen tussen de 20 en 60 jaar)
Wie weet. In ieder geval het proberen waard.

Succes

sylvia | 03-02-2009

Hier ben ik nog eens.Het is van begin oktober geleden. De kijkoperatie van men buik wees weer op niets uit. Ik werd gek van de pijn,maar werd nog niet gehoord. Ik ben toen doorverwezen naar een fysiotherapeut en die zei meteen dat ik een hernia heb. Nu begin januari hebben ze ont dekt dat ik er drie heb met gevolg van het zo lang wachten dat ik geen gevoel meer heb in men rechter boven been. Ik ga nu begeleid fitnessen met een kinesist om men spieren aan te sterken en ze goed te leren gebruiken. Ik ben ook weer aan het werk,heb in een hele diepe put gezeten. Hoop dat jullie hier wat aan hebben. Veel sterkte

wendy | email | 02-02-2009

Hoi, Nou mijn moeder weegt 52, eet gezond en gaat zo nu en dan sporten, doet veel aan beweging! en toch had ze galstenen!

ik zou van dokter veranderen! Wordt zo moe dat dokters zeggen neem maar een asprine of doe wat meer aan beweging e.d.

galstenen hebben kun je onder alle redenen krijgen hoor.. en idd komt veel voor bij dikke mensen

Mr_x | 01-02-2009

Btw:
Ook bij mij begon de pijn toen ik elke dag ging hardlopen / cardio !

Mr_x | email | 01-02-2009

Ik heb de zelfde klachten :
Pijn R.Onder, in de ribben T.H.V de galblaas.
Lijkt als of er een 'bal' zit t edrukken heel de dag.
Pijn in de rug. Tussen de shouderbladen.

Echo, bloedonderzoek waren zeer goed.
Stoelgang ook zonder problemen.
Geen gal / nier / darm / blaas problemen.

Toen ben ik naar een doktor in Rotterdam gegaan. Die heeft mij nog een keer laten prikken en vond de Heliobactor Pylory bacterie in mn bloed. Heb toen 7 dagen lang 4 penicilline tebl. en 2 maagzuurremmers per dag gekregen.

vandaag is mijn laaste dag van de kuur, maar ik heb de pijn nogsteeds !
Wat een shitzooi !

Ik begin te geloven dat het aan mijn matras ligt.

marieke | email | 29-01-2009

Hoi,

Loop nu al een paar maanden met hele erge pijn RECHTS onder mijn ribben. Vooral de onderste 2 ribben doen erg pijn. Gisteren echo gehad van gal, nieren, lever, darmen enz. Niks te zien. Zou haast denken dat het tussen mijn oren zit als ik niet beter wist. Ga morgen weer naar de huisarts en dan wil ik dat ze me een verwijsbrief geeft zodat ze mijn ribben eens kunnen gaan scannen. Word er zo moe van van al dat gezeur over dat het mijn darm is. Heb toch geen last met ontlasting of zo nee heb PIJN in mijn ribben en wil nu wel eens weten wat het is. Zit toch al ver over mijn eigen risico en betaal niet voor niets zoveel aan ziekte kosten. Heb eigenlijk nooit iets maar kan momenteel beter een abonnement bij de huisarts nemen. Ik wil nu duidelijkheid.

lisa | 27-01-2009

Ik heb ook dezelfde soort klachten, het zit links onder mijn onderste rib. Als ik heel diep inadem dan heb ik het gevoel of er van binnen iets langs elkaar schuift. Mijn linker rib steekt ook als het ware iets uit, en als ik onder mijn linker rib druk dan voel je niks, maar van binnen voel ik wel iets weg schieten. Ik vind dit best eng, is het nou een spier of zit er nou echt wat? Ik moet maar zo snel mogelijk een afspraak maken met de dokter, maar zit er erg tegenop!

Marianne | email | 20-01-2009

slot: (het paste niet in 1 bericht): Op momenten dat je je echt geen raad weet van de pijn, is het moeilijk te geloven dat het een kramp zou zijn. Je denkt dan op z'n minst dat je milt, alvleesklier of wat daar dan ook zit, ter plekke is gescheurd.
However, ik ben die pijn goed zat en hoop er nu eens echt van af te komen.

Marianne | email | 20-01-2009

Wat herkenbaar! Ik loop al bijna 1,5 jaar met pijnkklachten, links onder de ribben. Het zit wat diep in mijn lijf, maar als het erg opspeelt is het net of er een dikke bult zit. De pijn straalt vaak uit naar mijn linkerzij/rug. Hij is bijna altijd aanwezig,maar verschillend in felheid. Soms zeurt het alleen en andere keren moet ik zoveel mogelijk rechtop zitten, omdat het zo'n zeer doet als ik wat inelkaar gedoken zit. Ik kan ook niet meer op mijn linkerzij liggen. Als ik diep ademhaal, lijkt het of er wat scheurt. Ik heb ook weer een paar zeer slechte nachten achter de rug met veel pijn. Ik weet dan werkelijk niet hoe ik liggen moet en na zo'n nacht kan ik me de volgende dag helemaal amper meer bewegen. Ook moet ik tijdens het lopen (gewoon wandelen) soms stilstaan van de kloppende pijn op die plek Heb nu net vandaag dicolefenac zetpillen gekregen.

Het dikke darm onderzoek toonde geen afwijkingen. De arts denkt nu aan de buikwand, of spierkramp in de spier die daar loopt. Ik ben nu 2 x bij een ostheopaat geweest, die wijt de klachten aan een te gespannen buikvlies. Het was wel vreemd te merken dat ze de pijn linksboven kan oproepen als ze links onder op mijn darmen duwt.

snowy | 18-01-2009

ga gewoon eens naar en goede arts en laat je niet gek maken door al die hypochonders. iedereen zegt maar wat en niemand weet precies wat er aan de hand is.dusss....doe wat je zelf goed denkt te doen en loop jiet zo te choppen op internet.

Marte | email | 18-01-2009

Zo, wat een uiteenlopende reacties hier...

Ik was even aan het 'googlen' want had pijn na het hardlopen onder mijn ribben aan de rechterkant. Denk ff kijken waar het aan ligt...
Sinds paar weken ben ik voor mijn conditie gaan hardlopen, niks aan de hand 20 min. lekker lopen en daarna rustig wandelen voor cooling down...en dan tijdens de cooling down na een paar minuteh begint het. Pijn recht onder de laatste paar ribben. en dan krijg je bijna geen adem. Na een paar minuten is het ook weer weg. Denk zal hier wel lezen wat het is...maar zie er nog niks logisch bij staan...

verhoef | 17-01-2009

Hoi

Ik heb sinds een week last van mijn linker zij hevige stekende pijn!
Wie herkent dit???

Anjorie | email | 15-01-2009

Hallo
Ik lees bij de meesten herkenbare dingen: pijn onder de zwevende rib, rechts of links, het gevoel dat er een bult zit, soms "aanvallen" waarbij de pijn uitstraalt naar de borst, de rug, de schouders en vooral tegen de ochtend of s'nachts, met als gevolg: angst. (Wie zou dat niet krijgen hè?) En de zeurende pijn die blijft hangen, soms dagenlang. Net als velen van jullie ook artsen "platgelopen" en heel toevallig kon ik vandaag een echo van de gal laten maken. Niks bijzonders te zien. Volgende week nog een maagonderzoek om n maagzweer uit te sluiten.
Medicijnen hebben tot nu toe niks uitgehaald.
Ik denk na het lezen van de mails hier in MIJN geval nu toch eerder aan: langdurige stress, waardoor t hele lichaam gaat protesteren. Ik herken nl ook het probleem van slechte of onregelmatige stoelgang.
En maag, darm- lever, het zit allemaal bij elkaar. Dat je jezelf van alles in je hoofd haalt is in deze tijd waar steeds over kanker wordt gepraat niet gek.
Door de herkenning op deze site is mijn angst in elk geval minder en ik wens ieder van jullie dat ook toe. Of tenminste dat het beter wordt!
lieve groet

Anita | email | 11-01-2009

hallo,

ik heb ook precies hetzelfde, onderaan ribben rechterkant een stekende zeurende pijn. Wordt bij mij ook erger als ik me druk maak. Pijn straalt uit naar rechterlies en zij. Al een aantal jaren periodes dat het terug komt. echo gemaakt is niets uitgekomen. Afgelopen week weer naar huisarts, waarschijnlijk mijn zwevende rib. Naar huis met pijnstillers en ontstekingsremmers en rusttabletten. Nu nog erge last (pijnstillers helpen maar even) en vraag me echt af of het echt mijn zwevende rib is. Ook onregelmatige ontlasting erbij (soms 2-3 x per dag, soms 1x in 2 dagen) en hard.

Iedereen succes ermee!

groetjes Anita

Boris | email | 08-01-2009

Ja, precies hetzelfde verhaal.Zeurende pijn rechts onderaan mijn ribben. Bloed,Urine,echo en foto. Niets gevonden.
De urinoloog dacht aan verstopping van de dikke darm. ik heb geprobeerd met vezels,vijgen en lijnzaadolie de boel te ontstoppen. De pijn blijft. Ook nadat ik gewoon naar de wc ben geweest. Ik denk dat het iets anders is.Mede door sommige verhalen hier. Vooral Linda heeft een herkenbaar verhaal. Ik hoop dat mensen ook hun eventuele oplossingen en succesvolle diagnoses op deze site zullen zetten.Bedankt en allemaal veel succes toegewenst.

Nathalie | email | 15-12-2008

Hier heb ik ook last van!
Ik krijg steken aan de linkerkant.. Ook heb ik het gevoel dat het soms onder m'n ribben zit en precies soms alsof het mn ribben zelf zijn. Het lijk ook of die steken doortrekken naar m'n borststeek. Dit meestaal aan de linkerkant.
Het is inderdaad net alsof je het gevoel hebt dat die kant waar je pijn hebt, dikker zit of gezwollen is, terwijl je er helemaal niets aan ziet!!
Ik ben tijdje geleden naar de huisarts geweest en hij keek eerst of ik last had van uitslag.. Dan geduwd op m'n darmen e.d. Naar m'n rug gekeken.. Maar hij vond niets. Afwachten en het in de gaten houden, zei hij.
Weten jullie al iets meer?
Ik vind dit zeer vervelend want ik maak me dan alleen maar zorgen.. Wat als het iets ergs zou zijn?

Groeten!

Maria | 06-12-2008

Sorry, weer iets heel anders dan ik bedoel!

Kim | email | 01-12-2008

Ik heb net gedouched toen ik iets van de vloer wilde oprapen boog ik voorover en kreeg ik een hele erge steek rechts onder mijn ribben.
Het ging ook niet over. heb me aangekleed en toen heeft mijn vriend de dokter gebeld. De assistente zei het kan een verkeerde beweging zijn geweest, en dat ik misschien een verkrampte rib tussen spier heb, dan moet je je proberen uit te rekken en te strekken, dus ik ging dat doen , ging aan het deurkozijn voorzichtig hangen en kreeg een pijnscheut en het ging gelijk weg. Gelukkig want ik heb ook last van hyperventilatie, en als je dat met die rib hebt kun je bijna niet ademen van de pijn.
Opgelucht, misschien heeft iemand hier wat aan. Mvg Kim

Max | 27-11-2008

Hoi allemaal,
Heel herkenbaar,mijn man heeft 2 jaar geleden zijn galblaas dmv kijkoperatie laten verwijderen maar heeft nu sinds 18 okt. constante pijn rechts onder ribbenboog en pijnaanvallen(die verschrikkelijk zijn)en weer geel zien. 4 dec. gaat die weer naar de internist. Wij laten het nu tot op de bodem uitzoeken,we zijn er poepieflauw van.Second opinion, desnoods naar Rotterdam of zoiets. Dit kan zo niet langer.Pijn moet toch ergens vandaan komen .....

polewopje | 08-11-2008

ja met mij is ook altijd veel mis
ik heb nu last van de ribberkast ben 23
en als ik in bed lig heb ik er last van
als ik op de zij lig en op de rug heb ik
geen last me moeder zij slijtage maar
dat zal vast wel niet ben nog jong.

Joanne | email | 28-10-2008

hallo,

Ik herken van sommige mensen hiero ook bepaalde klachten.

Ik heb sinds kort last van rechter rib en is een beetje dik geworden. Gisteren ben ik naar de huisarts geweest en kreeg een ontstekingsremmer voorgeschreven.

De pijn voelt zo erg alsof er zwaars op mijn rib word geduwd. En steekt ook erg als ik veel bewegingen maakt.

Moet je dan juist veel bewegen of meer rust houden??

Ik heb dit nooit meegemaakt alleen dat ik fors vergroot lever had. Daar konden ze niet achterhalen wat de oorzaak is. Maar de dokter zei gelijk dat het niet je lever was maar tussen je ribben zitten spieren en dat is ontstoken.

Ik wacht af hoe komende dagen, weken, maanden en jaren gaat!

Groetjes

Ron | 19-10-2008

Rosanne ... alleen van je naam moet ik al kotsen! Volgens mij is deze topic door Maria zelf opgestart en als je dan geen serieuse antwoorden krijgt is dat best lastig. Afgebekt vind ik een raar woord, ze zegt haar mening zoals jij! Jammer dat je niet normaal kunt reageren, waarom reageer je eigenlijk? Om te stoken?Als je al bij meerdere artsen bent geweest en je hebt allerlei onderzoeken laten doen waar niets uitkomt, dan pas kom je hier. Dat denk ik toch. Sporters onder elkaar die elkaar om raad vragen. Maar goed, ik zal het wel verkeerd hebben. Neem deze tip ter harte: als iets je niet aanstaat, ga dan naar een andere topic en laat de andere rustig doen.

sylvia | 13-10-2008

Ik had beloofd om jullie op de hoogt te houden. Ik heb een kijkoperatie van men buik ondergaan. De eerste dagen staken men pijnen weer de kop op. Alles is inorde,ze hebben niets gevonden. Ergens ben ik blij,maar langs de andere kant ook niet want waar komt die pijn dan van hé. De dokters denken dat het toch men darm is die supper actief is en dan zo tegen men ribben duwt. Ik moet nu medicatie,andere,voor men darmen nemen en ga als ik beter ben en terug alles mag doen,naar de kine. Ik blijf niet bij de pakken neer zitten,ben te jong om de moed te laten hangen. Zo zou iedereen moeten zijn en doorgaan. groetjes aan iedereen

Rosanne | 07-10-2008

Jeetje he Maria, niet de hele wereld draait om jou. Die vrouw die een ander probleem heeft wil haar vehaal ook gewoon graag kwijt, mag ze even zonder afgebekt te wordne?
Ik denk sowieso niet dat je hier de oplossing vind, je kan beter een andere arts zoeken dan op een forum voor doe-het-zelf-nep-dokters je probleem posten. Maar goed, ieder zn eigen manier natuurlijk.

Sylvia | email | 03-10-2008

Eindelijk heb ik mensen gevonden die ook deze pijn hebben. Het begon allemaal de dag na men keizersnede begin april. In het ziekenhuis wisten ze niet wat doen toen ik een aanval van pijn en ademnood kreeg. ze hebben een ct-scan van de longen genomen en een cardiogram,resultaat niets te zien en dus kreeg ik morfine ingespoten.Na alle mogelijke onderzoeken ,hebben de gynaecoloog en de huisarts beslist om een kijkoperatie uit te voeren komende donderdag.Ik kan nog amper slapen en men fut is uit men lichaam aan het gaan,ik kan gewoon niet meer.Ik moet nog de zorg voor twee kinderen dragen,men man is een harde werker en heeft nog een zelfstandig bijberoep naast zijn vaste job.Hij probeert me zoveel mogelijk te helpen met de zorg en het huishouden,anders was ik er al lang onderdoor gegaan.Ze dachten eerst aan een spastische darm,maar dat is het niet,met men gal,lever,nieren,maag is alles inorde.Ik hoop echt donderdag meer te weten en laat het jullie ook weten.

Simone | email | 22-09-2008

(Tekst was te lang,dus hier vervolg)

Aangezien mijn vader jarenlang hartpatient geweest is maak je je toch een beetje zorgen,maar toen ze zeiden syndroom van Tietze dacht ik:"Daar moe je mee leren leven." Mijn moeder heeft dezelfde aandoening,dus zou je denken dat het iets erfelijks is,maar dat weet ik eigenlijk niet.Als je een pijnvrije periode hebt laat je het eigenlijk rusten,omdat je blij bent dat je er geen last van hebt.Hebben meer mensen ergere last ervaren in de zwangerschap en zo ja,wat heb je eraan kunnen doen/gedaan?
Lees graag wat reacties.

Groetjes,Simone

Simone | email | 22-09-2008

(Tekst was te lang,dus hier vervolg)

Aangezien mijn vader jarenlang hartpatient geweest is maak je je toch een beetje zorgen,maar toen ze zeiden syndroom van Tietze dacht ik:"Daar moe je mee leren leven." Mijn moeder heeft dezelfde aandoening,dus zou je denken dat het iets erfelijks is,maar dat weet ik eigenlijk niet.Als je een pijnvrije periode hebt laat je het eigenlijk rusten,omdat je blij bent dat je er geen last van hebt.Hebben meer mensen ergere last ervaren in de zwangerschap en zo ja,wat heb je eraan kunnen doen/gedaan?
Lees graag wat reacties.

Groetjes,Simone

Simone | email | 22-09-2008

Hallo allemaal,

Ik heb al jaren last van het syndroom van Tietze zo'n 6 á 7 jaar.Maar na een pijnvrije periode van wel 1,5 á 2 jaar is het weer begonnen sinds ik zwanger ben van de 2de.We zijn deze zomer een weekje naar Luxemburg geweest waar de hele vakantie werd beheerst door vreselijke steken op mijn borst.Heb slapeloze nachten gehad,omdat de pijn door geen enkele houding minder werd en de volgende dag werd ik beloond met een lamme arm.Het kan natuurlijk toeval zijn maar heb echt sinds de eerste paar weken van de zwangerschap weer meer last en het komt ook regelmatig terug.Ik ben nu 17 weken zwanger en moet er niet aan denken dat ik daar bij de bevalling door inspanning last van krijg,dus lijkt het me beter toch te melden bij de gynaecoloog.Ik heb altijd van die dingen waar ze niets mee kunnen net als mastopathie in de borsten,dat is erg frustrerend.Tot op heden heb ik geen therapie overwogen en pijnstillers zitten er i.v.m de zwangerschap niet in.Onvoorstelbaar om te lezen hoeveel mensen eigenlijk dezelfe aandoening hebben.Weet nog wel dat ik de eerste aanval kreeg 's nachts,je denkt meteen aan je hart,maar ziet het toch nog even aan.

Johan | email | 15-09-2008

Hebben jullie weleens laten checken op het syndroom van Tietze. Dat lijkt op veel van jullie verschijnselen, ik heb er ook last van en het is erg irritant, niet thuis te brengen in eerste instantie, maar als je het eenmaal weet dan kan je er mee om leren gaan.

marlies | email | 10-09-2008

Hoi,

Ik heb ook telkens een stekende pijn aan de linkerkant en dacht in eerste instantie dat ik last van m'n hart had omdat ik het gelijk heel erg benauwd krijg. Ik ben bij de huisarts geweest en nu blijk ik een onstoken rib en borstbeen te hebben. Hij raadde me aan als ik het benauwd heb omrustig te blijven ademen en desnoods naar buiten ga voor wat frisse lucht (omdat ik al aan gaf dat ik in paniek raak als ik die pijn heb) ivm hyperventilatie.. Het kan in elk geval enige tijd duren voordat het over is en ik mag 3x daags 1 ibuprofen in nemen..

groetjes Marlies

thomas | email | 02-09-2008

ik ben nog maar 17 jaar en ik heb ook pijn aan de linkerborststreek en als ik ga slapen en lig op men zijn aan de linkerkant dan heb ik enorm veel pijn en af en toe heb ik ook steken en als ik mij opjaag voel ik het ook
groetjes

C sibrandi | email | 01-09-2008

Dag,heb al jaren pijn onder de linkerribben
soms ook een zwaar gevoel,als ik rechtop ga zitten is het weg.
Soms straalt de pijn ook door naar achteren naar mijn rug.De pijn onder mijn ribben zit op de plaats van de milt.
Heb ook last van mijn darmen en soms vreselijke krampen in maag,kan dan niet rechtop lopen of zitten,moet echt met een ronde rug bewegen

Yvonne | email | 20-08-2008

Ik wil even reageren op Joyce, je hebt helemaal gelijk. Ik zit in het zelfde schuitje. Pijn in mijn zij en straalt vreselijk uit naar mijn rug. De pijn is bijna niet meer te harden. Ik ben mijn galblaas kwijt maar dit voelt nog erger dan toen ik mijn gal nog had. Meerdere malen bij de dokter geweest. Hij denkt dat ik naar Manuele therapie moet omdat het uit mijn rug zou komen. Ik heb zelf het gevoel van niet. Je bent de baas over je eigen lichaam. Gewoon een echo of scan laten maken. Ze zaten bij mijn galblaas er al 2 jaar naast. Gewoon doen wat je gevoel je in geeft. Ik ga ook een scan of echo aanvragen. Succes! Witjes

esmeralda | email | 04-08-2008

Hallo,

ik ben een meisje van 16 jaar

ik heb hier ook al een tijdje last van.
elkekeer vooral met inademen krijg je een steekwaardoor je op en duur niet eens meer durft te ademen.
net alsof je ademhaling geblokkeert word.
dit komt vooral s'avonds en met inspanning voor.
ik ben hiervoor naar de dokter geweest en hij dacht aan een ontsteking ik heb een antibioticakuur gekregen t hielp een beetje en later kwam de pijn weer terug.nu ben ik vandaag weer naar de dokter gegaan en dit keer kreeg ik pijnstillers mee.
Hij had het over mijn zwevende rib.
ik hoop dat dit het is.

Groetjes Esmeralda

christien | email | 29-07-2008

hallo allemaal ik heb pas een kijk operatie aan mijn rechter nier gehad en had de derde dag na de operatie heftige pijn in mijn rechter zij alleen als ik sàvonds op bed lach was het het ergste en moest een paracetamol nemen om te kunnen slapen de pijn in mijn rechter zijn had ik ruim dertig jaar geleden ook na mijn eerste bevalling nu deed mijn helen rechter zij en rug vanaf mijn wervels tot half weg mijn rechter schouderblad ook pijn weet nog niet wat het precies ismoet nog voor controlen naar het ziekenhuis ik heb met een oefening van de cesartherapie die ik ooit heb gehad voor mijn bekken,sluitspieren enz de pijn zelf kunnen vermidderen zodat ik zonder pijn stiller kon[ oefening is als volgd ga op je rug op dwars op bed liggen trek je knieen op zet je voetzoolen plat tegen elkaar laat je knieen naar buiten zakken en veer oppeneer met de knieen voelt of lijkt een beetje raar maar het werkt wel onveer 2 of 3 keer 10 tellen herhalen de oefening rusting opbouwen kijken of het werkt dan kun je de oefening herhalen als je voeld dat het nodig is]ik denk dat daar door de bekken ontspannen stand verbeterd en alle spieren die daar weer mee samen hangen succes en beterschap allemaal.

nick | email | 27-07-2008

hallo ,
ik ben 10 jaar ik heb rechts bij me borst pijn ik krijg de heletijd steken ik ben een jongen maar weten jullie wat het is ik heb het al 1 en een half jaar ongeveer dankjewel.

Danielle van Rens | email | 08-07-2008

hallo ik had en heb nog steeds pijn onder mijn rechterribben in oktober ben ik geopereerd aan adenomen op de lever de grootste was 8 cm ze hebben toen mijn rechterleverkwab en galblaas verwijderd links zaten ook adenomen maar konden ze niet weg halen omdat je anders een transplantatie moest nu heb ik naar de operatie alleen maar meer pijn gekregen het is niet uit te houden de artsen weten het ook niet meer ben ten einde raad loop ook al bij een osteopaat maar niemand kan me helpen het is een zeurende drukkende stekende brandende pijn er gaat niet 1 dag voorbij zonder pijn het is soms zo erg dat ik weer naar de EHBO terecht kom maar telkens draait het op niets uit

Ati | 05-07-2008

@ Vanni
Misschien heb je na je keizersnede wat last van vergroeiingen? Met een echo is dit vaak wel op te sporen.

vanni | email | 05-07-2008

Hallo allemaal ,
ik heb dat ook een stekende pijn, ik had het eerst links in het gebied bij mijn hart daarna trok het door naar de andere kant en nu heb ik last rechtsboven van mijn buik. Dit is vooral wanneer ik inadem. De dr zei dat ik te snel ademde (hyperventileren). Hij zei ik moet over de pijn ademen (kan ook in een zakje uit en in ademen) het heeft mij geholpen, alleen die pijn die ik nu heb blijft hangen.

ik heb ook een keizersnede gehad sindsdien heb ik die klachten.

Mike | email | 03-07-2008

Hallo

Ik heb 8 maanden terug last gehad net onder me rechter ribben.

Na foto's zagen ze niet veel,
Maar de pijn was stekend , dus maakte ik me wel zorgen.
Toen heb ik een kijkoperatie gekregen, het was me mild die zwaar geirriteerd en ontstoken was.

ik werd geopereerd en me mild werd gereinigd, en een stuk weggehaalt.

Voor de operatie woog ik 80 kilo en ben een jongen van nu 15 jaar.

Na de operatie had ik erg veel last, en woog 57,8 kilo.
de pijn ging na 3 weken in het ziekenhuis gelegen te hebben weg.
Was wel erg moe, maar heb er daarna nooit meer last van gehad, maar wel een lelijk litteken!

Maria | 24-06-2008

Hallo allemaal,
Iedereen die serieuse reactie's heeft gestuurd: heel erg bedankt. Jammer dat er altijd mensen zijn die belachelijke dingen moeten melden. Maar goed, ze zijn niet wijzer! Ik ben bij een chiropractor geweest en deze dame wist wat het was; mijn ademhalingsspieren! Totaal verkrampt door het altijd aanspannen van de buikspieren. Na drie vreselijk pijnlijke behandelingen ben ik er vanaf. Ik moet thuis wel blijven oefenen op buikademhaling en mijn middenrif optillen, maar dan gaat het prima. Groetjes, Maria

maurits | email | 23-06-2008

ik heb ook pijn onder mijn rechter rib als ik met mijn vinger er op drukt maar dat komt waarschijnlijk om dat ik een gebroken vinger heb

Jaap | 19-06-2008

Hallo allemaal,

Bovengenoemde punten vind ik allemaal zeer herkenbaar. Wat er bij mij bij komt: Ik heb ook erg last van mijn darmen, veel winden enzo...sorry ik schaam me er best voor...
Bij mij zeggen ze dat het gewoon te maken heeft met al mijn spanningen en stress en Hyperventilatie. Dit zie ik trouwens bij niemand hierboven terugkomen.

Maria, had je daar al aan gedacht? Zou dat kunnen?
gr Jaap

marja | email | 11-06-2008

mijn dochter van 14 heeft de zelfde klachten als veel van jullie morgen ga ik weer met haar naar de dokter,ik laat jullie weten wat er gezegd word,maar ik laat me niet afschepen dank zei jullie,bedankt,ik laat het jullie weten. gr marja

Bianca | 22-04-2008

Hoi Lieke,
Moedeloos is het juiste woord, maar ... er is hoop! ik heb inmiddels een osteopaat gevonden die denkt dat mijn lever gestagneert is. Hij doet me ontzettend veel pijn, maar dan ben ik twee weken lang pijnvrij. Helaas begint het na twee weken weer pijn te doen.
Dus mocht iemand een permanente oplossing weten, let me now!!!!

lieke | 21-04-2008

@ Maria.

hallo sinds een week of 2 herken ik mij wel een beetje in jou verhaal, pijn onder de rechterribben, voelt gezwollen maar dat zie je niet, het vel voelt idd heel trekkerig aan (ninne) lijkt alsof er iets in de weg zit met ademhalen (moeite met ademhalen) pijn straalt uit naar rug rechts onder de ribben.
Bij mij lijkt het wel alsof het na het eten erger wordt allemaal.

Als ik zie dat je verhaal ong 2 jaar terug begonnen is lijkt het me dat je wat moedeloos bent, maar is bij jou of bij ninne inmiddels iets gevonden? of tips wat het zeurende gevoel afnemen....

Bos | email | 16-04-2008

Pijn rechts onder de ribben hoeft niet iets ernstigs te zijn. Na onderzoek bij de gyn. is er uit gekomen dat het een simpele maar zeer pijnlijke zenuwontsteking is. Het enige dat helpt is rust, maar vergis je niet het genezingsproces kan maanden in beslag nemen. Evt. als laatste optie is een blokkade in de zenuw spuiten, maar daar zijn best wat haken en ogen aan verbonden.

Harmke. | email | 07-04-2008

Ook oik heb lang last gehad van pijn in mijn rug,zij enz. Na vele maanden onderzoek bij diverse specialisten hebben ze in het acc. ziekenhuis in Groningen ontdekt dat ik een zwevende rib - syndroom had. Uiteindelijk hebben ze er daar een Chinese arts bijgeroepen en meteen drukte hij mij op de pijnlijke plek en vertelde dat het een zwevende rib syndroom was, en alleen met een paar maanden rust te genezen is.
Ik heb er nu geen last meer van omdat ik gedwongen door rugklachtten mijn rust heb moeten nemen. Dit alles is bijna 12 jaar geleden.

Maria | 06-04-2008

Jemig!!!!! Ik zet een probleem op dit forum en ik krijg reactie´s die totaal nergens op slaan. Is het probleem niet duidelijk of zo? Maagproblemen, heupproblemen, was ik maar huisarts geworden ...
Schei uit! NOGMAALS:Ik heb last onder mijn rechter ribben, lijkt op gal en lever problemen maar dt is het niet want dat is gecontroleerd. Weet iemand wat het wel is?

Gizmo | email | 05-04-2008

hoi
als ik dit allemaal zo lees van jullie,dan vraag ik me af ,wat dat voor dokters zijn ,
die er niet acher kunnen komen wat het is .
ik heb dat ook aan de rechterkant tussen mijn ribben en heup ,het is net of daar een bult zit,steeds weer ga ik naar de dokter ,hij zegt eerst dat is een spier ,daarna zij hij dat ik gekrompen was dat mijn ribben op mijn heup schuurde.toen een echo,daar is ook niks op te zien ,maar ik voel toch een bult ,zelf de zuster van de echo voelde dat .soms doet het ook pijn .en nu ik denk altyd verkeerd dat ik dan iets ergs is ,omdat het toch een bult is he,,je snap me wel wat ik zeggen wil .niet te hopen zeg .en waarom kan het niet met een rontgefoto lijkt mij,ik weet het niet meer,,,soms denk ik ,was ik maar huisarts geworden .haha

marjolein | email | 01-04-2008

Weet iemand misschien wat die pijn in je rechterbovenbuik is, onder je ribben; heb zondag de 5km circuitrun gelopen en had enorme last, kon bijna niet meer rechtop lopen, laat staan rennen....had echt met eten en drinken voor de run rekening gehouden! Heb deze pijn wel 's vaker gehad met rennen, maar niet zo erg als nu.
Ben vooral geinteresseerd in tips hoe ik dit kan vermijden en wil ook graag ademhalingstips, zodat ik mijn uithoudingsvermogen kan verbeteren.
wacht met spanning af...alvast dank!

Ingrid | 27-03-2008

@Maria
Hoi Maria,
ik heb exact hetzelfde. Vooral (eigenlijk alleen maar als ik diep ga met wedstrijden) heb ik last. Ik kan op dat moment niet goed ademen, niet diep en het steekt enorm. De dag erna heb ik spierpijn op de ribben aan de achterkan/zijkant en de plek waar ik kramp had blijf ik twee dagen voelen.
De osteopaat dacht ook aan de gal, maar daarvoor zit het iets te laag. Heb echo's laten maken: niets te zien. Sportarts en orth.manueel therapeut denken dat het aan ribben kraakbeenrand ligt. Moet nu rechte buikspieren versterken, zodat ik met hardlopen nog meer stabititeit heb en de schuine spieren (die hechten aan de ribben) ontlast.
Verder heb ik deze klacht in combinatie met regelmatige klachten aan si-gewricht. Misschien komt het door deze scheefstand.
Denk dat de boel nu langdurig geïrriteerd is en daardoor klachten blijft geven. Meer tips zijn welkom! Heb hier dus al jaren last van en kan geen enkele wedstrijd langer dan 3km voluit gaan!

annemarie | email | 18-03-2008

Al 4 jaar last van gespannen gevoel maag, zuurbranden, zeurende pijn tussen ribben en onder rechter ribben. Allerlei onderzoeken gehad, pas maagzweer ontdekt maar nog steeds zelfde pijn klachten. Bij echo lever een haemangioon ontdekt die drukt op mijn lever,maar volgens arts is dit toeval. Vaak ook problemen bij ademhalen. Heeft iemand een idee

Corry | email | 13-03-2008

Sinds twee weken heb ik pijn onder mijn borsten vooral in het midden het begon met een hevige stekende pijn zo erg dat ik s, nachts nog voor onderzoek naar het ziekenhuis ben gebracht.Mijn buik was ook erg opgeblazen.
Daar dachten ze aan een koliek.
Op de foto,s was niets te zien ook mijn bloed was goed.
Ik kreeg Diclofenac voorgeschreven en dat nam de pijn weg.
Nu na twee weken heb ik nog steeds een zeurende pijn in de buik en ook een vage pijn aan beide zijden van mijn rug

miekiee | email | 12-03-2008

hoi allemaal.

ik had /heb ook alsmaar een drukpijn onder mijn borst,ook rechts in me buik!af en toe heb ik een koliek aanval( pijn waarbij je moet bewegen)
de dokter zei ook"lijk wel je gal(galstenen)
maar dat kon niet,want mijn gal er er uitgehaald toen ik 18 was! overergens meer dan 80 galstenen,ze zeggen dat dit een oudere kwaal is,maar dit hoef dus niet!!

nu met dezelde klachten (alleen zonder spugen) blijkt dus.. na een buikfoto,dat boven in mijn darm ter hoogte van mijn ribben,mijn darm verstopt zit!! dit terwijl ik nooit last had met mijn ontlasting!

als je pijn in je lichaam heb,is dat een teken dat er iets markeert!!luister altijd naar je eigen lichaam!

overegins een galsteen aanval,is zeer pijnlijk.je houd je vast onder je borst en je weet niet waar je het zoeken moet!meestal moet je er ook bij spugen!de aanvallen komen en gaan ook weer!de dokter zag gelijk aan mijn gezicht dat het mis was.en riep me ondanks een volle wachtkamer als eerste naar binnen!

Maria | 12-03-2008

Hoi Ninne,
Dat is idd precies wat ik al twee jaar voel en waar geen enkele arts noch osteopaat een verklaring voor heeft. Ik heb ook al een echo laten maken, zonder resultaat. Aan de ene kant vind ik dat super, mar ik zou wel eens willen weten waar die pijn vandaan komt. Ik neem nu na het eten Boldocynara druppels van Dr. Vogel wat soms de pijn verlicht. Pijnvrij ben k al twee jaar niet en dat is knap lastig, vooral als ik voor de zoveelste keer bij de huisarts aanklop. Ellendige pijn!
Succes en ik lees jouw ervaring hopelijksnel.
Maria

ninne | email | 11-03-2008

reactie op maria 12/2/008
ben blij eens te lezen dat iemand hetzelfde heeft als ik. Ik heb nl. ook reeds 2 maanden,een zeurende pijn op de plaats waar mijn lever ligt(onderste ribben)het lijkt wel of mijn vel tekort is op die plaats, trekkend gevoel bij diep inademen-)Volgens huisarts geen gezwollen lever, na aandringen van mij kan ik overmorgen echo van lever laten maken.Hopelijk vinden ze niks ergs. groetjes, ninne

Roos | email | 08-03-2008

hallo..

Als ik onder mijn linkerborst druk heb ik erg pijn. Als ik lig op mijn linkerkant heb ik geen pijn alleen als ik erop druk. Weet iemand wat het is?

jolijn | email | 04-03-2008

Hoi.
Ik heb nu al weer een paar dagen een raar gevoel in mijn rechter zij net onder de ribben rechts.
Straalt uit naar de buik.
Het is net of er een bal zit.
maar er is niets te zien vanaf de buiten kant.
Ik heb het eerder gehad.
De huisarts stuurde me door voor een echo.
Ze zeiden dat het een luie darm is.
Maar geloof er weinig van want mijn stoelgang is gewoon normaal.
Nu heb ik er al weer 4 dagen last van.
Het zit gewoon in de weg.
het doet geen pijn maar is een zeurende drukkend gevoel.
Als ik op mijn zij ga liggen lijkt hetnet of ik op een bal lig.
herken iemand dit ook.

ton2 | 28-02-2008

na aandringen bij de huisarts voor een rontgenfoto bleek dat ik een gebroken rib had terwijl de huisarts vantevoren beweerde dat het een zenuwontsteking wasde ribben aan de linker kant vertonen nu dezelfde klachten
waarshynlijk isdeze ookgebroken het vreemde van dit alles is dat ik helemaal geen stomp of een ongeluk heb gehad aan de ribben

Gladys | email | 20-02-2008

Hallo allemaal!
Nou ik heb sinds 3 jaar last van pijn aan de linkerkant van de borstkast onder mijn onderste twee ribben. Soms lijkt het alsof het de ribben zijn en soms lijkt het alsof het iets is wat eronder zit. Ook zijn de onderste ribben sindsdien erg vergroeid. Zijn lopen nu uit tot een punt. Ik ben al tig keren naar de dokter geweest maar ze konden niets vinden. Toch vind ik het een beetje vreemd.. ze kunnen niet zomaar vergroeien. De pijn is vaak tijdens weerswisselingen en vaak bukken. Als ik een tijdje recht zit heb ik het ook. Het is meer een zeurende pijn geen steekende.. misschien iemand die het weet?

Roy | email | 19-02-2008

Over pijn in de rechterzij, uitsralend naar de rug en bij aanraking van mijn zwevende rib ga ik door de grond en, NEE de artsen weten niet wat het is. De huisarts ben ik vele malen geweest en die wist ook niet wat ze er mee aan moest. Zij heeft mij doorverwezen naar de neuroloog, die had geen idee wat ik moest hebben. De standaard diagnose stelling wees niks uit. Vervolgens een MRI scan laten maken. Dit bleek alleen gedaan te worden van mijn rugwervel. En hieruit bleek ook niks.
Zelf heb ik heel sterk het gevoel dat het te maken heeft met een ontstoken zwevende rib. Maar waarom kunnen de artsen geen oorzaak vinden???

edn | email | 13-02-2008

nog iets...nooit op je maag duwen, drukken, willen voelen als dat pijnlijk is, het kan altijd een maagzweer zijn, en dat moet je met rust laten!! wel laten behandelen, want als je dat niet doet heb je meer kans op eeen maagkanker!!

edn | email | 13-02-2008

Soms voelde alsof net achter mijn onderste ribben de pijn is, eigenlijk was dat de uitgang van mijn maag, maar de bacterie kan overaal in je maag gaan nestellen. NAtuurlijk niet iederen heeft de helicobakter pyolie in zich maar laat je echt eerst op deze bacterie testen voordat je een galblaas laat verwijderen of zo!!!! De arts zei dat het geen bacterie kan zijn, want dat komt niet zo vaak in Nederland voor, maar er komen heel veel mensen naar nederland uit alle derde wereld landen, dus ook komen de ziektes binnen het land...hier moet men ook rekening mee houden...mijn internist zei dat sinds deze ziekte bekend is/10 jaar ong. hebben minder mensen maagzweren...

edn | email | 13-02-2008

Nog een mail van mij.
Jammer dat je maar 1200 leestekens mag gebruiken. Als iemand nog meer wil weten over de maagklachten mag mij gerust een mailtje sturen. Ik weet wat ik vanaf kerst 2007 mee heb gemaakt, hoeveel pijn ik heb gehad. De artsen stellen een verkeerde diagnoze omdat ze niet veel weten over deze maagbacterie, wat ik hier onderaan beschreven heb. De pijn in mijn maag was heel afwisselend, de ene dag straalde naar mijn links zelf achter, dan ademhaling was moeilijk, dan kon ik niet eten en dan weer wel kon eten, het was heel vervelend.

edn | email | 13-02-2008

Ik snap de trend hier in Ned. niet,het is een trend dat je met alles eerst bij een psycoloog langs moet.In andere landen is het niet zo.Ik ben in 16 landen geweest, gewoond enz.Deze manier van behandeling heb ik nergens in mijn leven tegengekomen.Waarom vechten jullie niet voor jullie rechten, als je verzekering betalt heb je ook recht op een goede behandeling. Ik heb dit ook aan mijn huisarts verteld en moets ik met haar in discussie gaan voor een verwijsbrief naar de internist.

edn | email | 13-02-2008

Ik zat 2 maanden met een vervel. pijn in mijn maag.DeHA. wist niet meer wat ze met mij moest doen,alle pillen,magzuurrem.van de apotheek liet me uitproberen.Uitendelijk via mijnverzekering heb ik een priveklinik gevonden/bilthoven/ waar ze een gastrocopie hebben gedaan.Ze hebben helicobacter pylori in mijn uitgang van mijn maag gevonden.Nu heb ik voor 7 dagen antibiotica kuur/2 soorten bij elkaar en maagzuurremm. Ik ben geen ned. en mijn huisarts dacht dat ik me aanstel,ze wou me niet serrious nemen.Maar ik zette gewoon door, voor mij was een onderzoek erg belangrijk.Ikkan niet accepteren dat de artsen makkelijk zeggen probeer maar dit of dat pilletje.Zegaan gissen en raden en zonder een onderzoek een zak vol medicijn in jou stoppen.Dat kan niet!Zonder duidelijke diagnoze slik ik geen medicij. meer.Ze doen alsof ze rontgenogenhebben en ze gaan pilletjesvoorschrijven In plaats om naar een specialist te verwijzenGaan jullie met jullie klachten overal aanbellen,hoe eerde je aangepakt,hoe beter dat is.

Maria | 12-02-2008

Hasnae,
Ik heb geen pijn in mijn zij, maar onder mijn rechterribben ter hoogte van lever en gal.
@Chris,
Ik ben bij een osteopaat geweest, die heeft me ontzettend veel pijn gedaan en het heeft NIETS geholpen. Ik heb nog steeds veel last. Soms straalt de pijn uit naar mijn rug. De dokter weetnog steeds niets meer en ook hij staat voor een raadsel. Het enige wat ik tegenwoordig na het eten inneem is Boldocynara van Dr. Vogel. Het verlicht iets.
Jammer dat er niet meer mensen zijn die écht hetzelfde hebben, want de meeste reactie's gaan over steken in de zij of iets dergelijks. Bij mij is het constante pijn. Alle reactie's blijven welkom!

Hasnae | email | 08-02-2008

hey ,
ik heb ook vaak last bij mijn zij en ik kan dan ook moeilijk admenhalen.
als ik naar de dokter ga stuurt ie me naar het ziekenhuis om een foto te maken maar, dan zien ze er niks op. het doet echt pijn

Chris | email | 03-02-2008

Hallo iedereen,

ik heb dus ook soortgelijke klachten en ben heel opgelucht dat het niet iets vreemds is.
Nou vraag ik me af of een osteopaat hier iets aan kan dan.
Hun vak gaat namelijk best ver, qua oorzaak en gevolg.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Groeten,
Chris

Diane | 21-01-2008

Hoi,

Eind 2006 is via een kijkoperatie mijn galblaas verwijderd i.v.m. galstenen. Sindsdien erg veel pijn gehouden aan de rechterflank op de plaats van mijn lever. Nu na een jaar onderzoeken (huisarts, chirurg, uroloog, internist, fysiotherapie) vandaag de diagnose Slipping Rib Syndrome gesteld. Volgens de MDL-arts vergelijkbaar met een tennisarm maar dan aan een rib. Hij adviseert tweemaal daags een warme kruik, acceptatie van de pijn en eventueel een pijnstiller (diclofenac). Volgens hem helpen injecties niet. Wat is jullie mening?

Groetjes,
Diane

lizette | 15-01-2008

he wat herkenbaar allemaal bij mij was ook het syndr tietzen naar veel scans bleef maar moe en pijn houden maar nu ga ik 1x per maand naar een manueeleterapie werkt echt supper kan ik teminste weer adem krijgen en nacht rust dat is wel handig met 3 kids de hoofdpijn gaat dan ook weer weg ik sta gewoon ietsjes scheef en dat geeft mijn ribben ruimte om te verschuiven erg pijnlijk dus dat wordt regelmatig recht gezet dus misschien een tip
groetjes

Lividine | 13-01-2008

Hoi allemaal.
Ik ben 17 jaar en ik loop wekelijks hard. Ik heb alleen niet de laatste weken hardgelopen omdat ik last heb van steken/pijn aan de rechterkant bij me ribben. Als ik adem doet het een beetje pijn, en als ik gewoon zit en niks doe ook. Het doet ook pijn als ik ren en bijvoorbeeld mezelf laat neerploffen op bed of op de bank..

Ik moet binnenkort al naar het ziekenhuis omdat het contact in me handen steeds wegvallen. Dus ik krijg al Een MRI scan en nog 2 scanne.. Vep en nog 1tje..
Kunnen ze dan ook misschien gelijk zie of er daar iets zit?

Of weet iemand hier al wat het kan zijn?

Groetjes.

ik | email | 13-01-2008

heey,
ja zo'n probleem heb ik ook,
rechtsonder bij mijn ribben, op sommige momenten gaat het zelfs branden, het gekke is dat ik dan niet kan gaan liggen of staan maar dat zitten en in elkaar gedoken zitten het minst pijn doen,

toen ik daarvoor naar de dokter was geweest omdat ik er vaak last van had, steken bij me ribben, en zelfs op sommige momenten als ik adem wil halen dat ik voel dat bepaalde ribben (rechtsonderin) overelkaar heen krassen/schuiven, en een brandendgevoel heb,
alleen de dokter zegt dat het mijn vliegende rib is, maar dat daar niks aan te doen valt.

en ik weet ok niet wat ik er aan moet doen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over