hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

PIjn onder rechter ribben

Maria | 24-01-2006

Hoi,
Ik heb pijn onder mijn rechter ribben. Links ligt je hart, in het midden heb je het uiteinde van je borstbeen en daarnaast ligt mijn pijngebied.Het is een constante pijn die ook opkomt als ik me druk/ongerust maak. De dokter zei dat het mijn gal was, maar dan klopte het niet dat het meer pijn ging doen als ik me druk maak (zei hij) Volgens hem kan ik geen galstenen hebben,omdat dat meestal dikke vrouwen zijn die dat hebben ????Tijdens een wedstrijd heb ik er ook wel eens last van, zo erg zelf dat ik moet gaan wandelen. Ik kan op dat moment niet goed ademen, niet diep en het steekt dan echt vreselijk. Herkent iemand deze klachten, want mijn arts stuurt me telkens terug naar huis met hetzelfde verhaal.Gal,maar dat klopt niet ... blablabla

Michael | email | 09-01-2008

Hi allemaal,

Ik heb nu sinds twee weken pijn onder mijn rechterrib en dit straalt door naar mijn rug, ik kan niet op mijn rechterzij liggen maar ook niet mijn linker want dan voel ik het aan de rechterkant. Wordt er vaak 's nachts wakker van.
Overdag is het een zeurende pijn maar lang niet zo erg als 's nachts.
Nu ik dit allemaal zo lees (overigens fijn om te weten dat ik niet de enige ben) ga ik toch maar naar de dokter om mijn lever en gal te laten checken.

Mochten jullie nog andere suggesties hebben dan hoor ik het graag!

Sterkte allemaal!

ton | 24-12-2007

heb sinds 4 weken veel last
van mijn rechter rib en de achterkant van mijnrug vooral wanneer ikzit of in beweging ben
het is net of heb ik kramp aan de onderkant c
van mijn ribben
als ik recht op de rug lig gaatde pijn weg de huisarts zegt dat het een zenuwontstekinng tussen de ribbben is heb een soort valiumen paracetemol metcodeine geeft weinig wie herkent deze klachten

sandra | email | 23-12-2007

hoi,graag had ik met mijn klachten in contact gekomen met mensen met de zelfde symptomen!!
Vier jaar geleden begonnen de eerste symptomen wanneer ik in bed lag kon ik de eerste half uur niet op mijn recher zij liggen had steken tot aan de halsstreek kon moeilijk ademen!
Vorig jaar ben ik voor het eerst naar ziekenhuis geweest voor onderzoeken MR, EGO ,EN RADIO BLOEDAFNAME tot de conclusie NIETS ze vonden niets!!
Maar toch zit ik met het probleem heb nu zelfs de laatste jaarhet niet alleen wanneer ik neer lig, maar ook aan recht staande voel ik stekende pijn van onder de rechter rib tot bovenaan de rechter halsstreek!!Kan moeilijk ten volle diep ademen nemen want dan voel ik die stekende pijn in de hals!Wie herken er mijn verhaal ??Wat heb ik toch? dat de dokters het niet weten wie dan wel??

Fred | 20-12-2007

@ Nancy

poliep of aangroeisel van 1cm is geen reden om galblaas te verwijderen. Informeer in buitenland en vraag second opinion. Zolang het weefsel niet kwaadaardig is en duidelijk is wat de pijn veroorzaakt zijn er meerdere alternatieven.

nancy | 20-12-2007

Hoi allemaal,

Ik heb ook de laatste maanden pijn onder
mijn rechter ribben. Dus mijn onder mijn rechterborst. Ik was op vakantie in Turkije en plotseling kreeg ik blaasontsteking en ging naar de arts. Ik nam de pijn onder mijn rechterborst niet serieus en plotseling vertelde ik dat aan de specialist en ik werd gelijk doorverwezen naar een radioloog
en hij zei dat ik poliep heb aan de zijkant van de galblaas een vleesboompje. om de 6 maanden wordt dat gecontroleerd als het 1 cm is wordt mijn galblaas eruit gehaald.
Ik ben heel erg blij dat ik in Turkije naar de arts ben geweest. Als ik hier zou gaan naar de huisarts die zou me heel moeilijk doorverwijzen. Als ik druk ben doet het nog meer pijn. Dus ik denk dat mensen poliep hebben.

almira | email | 13-12-2007

Hallo
Ik heb ook al langer dan 4 jaar pijn aan de rechte kant onder mijn ribben en in mijn rechte heup.Van de eerste zit tussen mijn oren en voor de tweede hebben ze ontdekt dat ik vocht in de heup heb, maar, ik moet er mee leren leven,zegt meneer de orthopeed.Hij zei, het gaat misschien over en misschien niet en tot ziens...... Erkend iemand dit probleem, ik hoor het heel graag...

orens ben | email | 08-12-2007

pffff,heb ook veel last van die symptomen,dokter heeft ook al gezegt dat hij dacht aan tietz.maar elke dokter zegt wat anders.destrak liep ik rond in de winkel boodschappen te doen en plots kon ik me amper bewegen door een drukkende pijn aan mij ribbekast aan de rechterkant.heb ook dikwijls last dat de punten v mijn ribbenkast onderaan zeer gevoelig zijnmaar nu is het echt wel kl^te want kan me amper bewegen zonder pijn te hebben

ben

Z | 30-11-2007

Hetzelfde robleem heb ik ook, een constante pijn in mijn rechter zij, beetje achter. Ik kan vaak niet te lang zitten want dan wordt het erger en dan moet even opstaan en lopen. Ik ben naar de dokter geweest en die zegt dat het door mijn zwevende rib komt, dat waarschijnlijk tegen mijn spieren aankomt ofzo :S maar in ieder geval ik moest proberen te fitnessen of iets met pilates. Maar veder konden ze er niks aan doen

lilian | email | 26-11-2007

hoi ik ben lilian en las een paar verhalen en dan voel je je niet alleen ik heb 9 maanden geleden een operatie gehad en heb van toen af erge pijn links onder mijn ribben kan niet meer goed slapen aan mijn rechter kant aan mijn heup ben 42 jaar ben de 2 de keer aan een verzakking geopereerd zehebben mijn baarmoeder verwijderd en darmen ophoog gedaan en blaas opgetrokken iets onder de organen gedaan maar heb van toen af steeds overal last van terwijl ik eerts bijna nooit klaagde van pijn word ik nu soms gek van mezelf weet me geen raad soms meer ben al veel naar artsen geweest ga nog niet meer neem me steeds zelf pijnstillersin weet iemand hier iets van groetjes lilian

amal | email | 26-11-2007

hallo iedereen

ik herken dit volkomen , ik heb sinds 4 weken last van mijn rechterzij onder mijn ribben maar soms ook helemaal onderin
in het begin deed het alleen pijn als ik op mijn linker zij ging liggen. maar nu doet het altijd pijn , soms heviger als ik iets til . dokter dacht ook aan spastiche darm , maar uit bloed onderzoek bleek dat mijn schildklier te snel werkt , ik weet alleen niet of dat mee te maken heeft .
wie herkent dit ?

Dionne | email | 14-11-2007

Hallo iedereen
toevallig ben ik vandaag in het ziekenhuis voor ongeveer de zelfde klachten als jullie.
Ik had vaak last dat er een soort ''rib'' vergeet schoot of dat er zenuwklem zat rechts onder me borst als ik dan diep inademde schoot het weer terug. maandag was dit ook weer het geval alleen schoot het niet terug. Nu blijkt dat ik een ontsteking heb tussen de ribben aan de zenuwen. Dat kan helaas niet verholpen worden en moet vanzelf weer weg trekken.
Het kan ook zijn dat je longembolie hebt, dat ontstaat door een bloedstolseltje en kan in de longslagader terecht zijn gekomen,het kan niet naar je hersenen schieten maar het is wel gevaarlijk. Dus laat dat voor de zekerheid door bloedonderzoek testen.

nataly | email | 13-11-2007

hallo,ik ben 19 jaar en ben al ongeveer een jaar echt ziek of ik voel me echt ziek vooral laatste 3 maandjes.
Ik heb echt pijn aan mijn ribben maar dan aan de linker kant onder mijn borst en boven.
Weet misschien iemand wat het kan zijn de pijn is echt erg ik slaap verschrikkelijk slecht omdat ik hele tijd denk dat ik dood ga dat het mijn hart is.
Ik ben paar keer naar huisarts en eerste hulp geweest die zeggen dat het hyperv./angstanvallen zijn.
Maar kan het nou echt je zo slecht voelen door haperv.????
Groetjes Nataly

Pee | 11-11-2007

herken het verhaal van Linda... ben nu onder behandeling van fysio, het zou nl. kunnen dat een geconstateerd vastzitten van een wervel links in de middenrug, de pijn aan de rechterkant van de rug en dan rondom naar de voorkant (buik), tot aan het gat tussen de ribbenkast (thv pancreas) pijn veroorzaakt. De pijn doet zich bij mij steeds voor na inspanning of bijv. het trekken van een bolle rug.

Natasja | email | 14-10-2007

Beste Janet,
Ik weet zelf niet wat het precies is, maar het kan heel goed zijn dat het te maken met ijzerpillen heeft.
ik zal je een klein advies geven: ga naar website: vanderpigge.nl, helemaal boven aan klik op "Advies". Misschien kan je daar iets vinden die je helpt, anders kan je daar dit verhaal vertelen en je vraag stellen. Er wordt gelijk beantwoord. Daar werkt een heel goed team van echt goed opgeleide mensen. Heb zelf echt goede ervaringen mee en heb heel veel positieve reacties gehoord.
Hopelijk dat het jou ook help.
Veel succes!

Janet | email | 11-10-2007

Hoi,

Misschien herkent iemand dit: ik heb een branderig gevoel links en vooral rechts onderaan mijn ribben. Echt pijn doet het niet, het is vooral gevoelig. En bijna constant aanwezig sinds enkele weken. Vanmiddag kreeg ik een uurtje na het eten van quiche lorraine (hartstikke vet natuurlijk) enorme buikkrampen. Ik denk steeds dat ik iets met mijn maag of darmen heb, maar wat? En dat branderige gevoel vind ik niet terug bij darmziektes. Ik heb wel een lange periode staalpillen geslikt. Wie weet hier meer van?

monique | email | 10-10-2007

.... vervolg (van Monique aan Mijke)

Ik ben in het verleden eenmalig bij Prof.IJzermans geweest maar toen was de haemangioom
nog niet groot genoeg en kon volgens pof Ijzermans geen pijnklachten veroorzaken (grote op dat moment 3,5 cm en nu de laatste keer van de MRI van een jaar geleden 7,5 cm) daarom ben ik nog steeds bijna ieder jaar onder de controle (MRI scan) bij de internist in Ikazia ZH.
Als hier niks uitkomt gaan we zeker naar Prof .IJzermans terug.
Na u reactie weten we dat u medisch onderlegd bent, onze vraag is dan ook bent u arts of werkt u in een ziekenhuis? Ik zal mijn e-mail adres achterlaten als u het niet erg vindt dat schrijft wat makkelijker dan in dit kleine schermpje.
Als u hier niet op wil reageren zullen we dat respecteren.
Wij zijn al heel erg blij met uw reactie van 08 okt j.l.

Met vriendelijke groet,
Monique

monique | email | 10-10-2007

.... vervolg (van Monique aan Mijke)

Ik ben in het verleden eenmalig bij Prof.IJzermans geweest maar toen was de haemangioom
nog niet groot genoeg en kon volgens pof Ijzermans geen pijnklachten veroorzaken (grote op dat moment 3,5 cm en nu de laatste keer van de MRI van een jaar geleden 7,5 cm) daarom ben ik nog steeds bijna ieder jaar onder de controle (MRI scan) bij de internist in Ikazia ZH.
Als hier niks uitkomt gaan we zeker naar Prof .IJzermans terug.
Na u reactie weten we dat u medisch onderlegd bent, onze vraag is dan ook bent u arts of werkt u in een ziekenhuis? Ik zal mijn e-mail adres achterlaten als u het niet erg vindt dat schrijft wat makkelijker dan in dit kleine schermpje.
Als u hier niet op wil reageren zullen we dat respecteren.
Wij zijn al heel erg blij met uw reactie van 08 okt j.l.

Met vriendelijke groet,
Monique

monique | email | 10-10-2007

Hallo Mijke,
Sorry voor mijn late reactie maar ik heb twee slechte dagen achter de rug.
Ik was heel erg blij met u berichtje, ik heb ook even gehuild, toen ik het las omdat het zo fijn is dat u zo met ons meedenkt en met oplossingen komt, wij zijn u daar zo dankbaar voor.
Wij hebben uw raadt opgevolgd.
Mijn man heeft hemel en aarde bewogen om de MRI scan eerder te laten maken.
Na ongeveer 15 telefoontjes over heel de dag met mijn internist in het Ikazia ziekenhuis en de zorgverzekeraar ( we wilden een MRI scan laten maken in MRI centrum Rotterdam)
Maar de internist en radioloog ging hier niet mee akkoord.
Wij hebben toen geeist dat de MRI eerder gemaakt moest worden in het Ikazia wat gelukt is, 10 dagen eerder.
Dus van 19 oktober naar (gisteren) 9 oktober dus 10 dagen eerder!!!!! we waren nog niet echt tevreden maar ja.
Dus hij is gemaakt!!!!!!!!!
En ik heb de afspraak die ik had voor de uitslag kunnen vervroegen naar 17 oktober ipv 9 november.
We zitten nog een week in spanning.
Ik vond het ook zo geweldig dat u Prof.IJzerman aanbeveelde.
.....

Mijke | 08-10-2007

Monique, bij nader inzien, vind ik dat je meteen aan de bel moet trekken bij je arts en je moet laten doorverwijzen naar het Erasmus. Het zou nl. ook kunnen dat jouw haemangioom de galwegen dichtdrukt of dat er een bloeding is opgetreden. drie weken wachten is veel te lang!!!

Mijke | 08-10-2007

Hoi Monique,
de pijn kan heel goed van het haemangioom komen, deze drukt nl. tegen het leverkapsel aan. Veel artsen denken dat dat geen pijn kan doen omdat de lever geen pijnprikkels kent. Maar ik ken genoeg patienten die klagen over dezelfde klachten die jij beschrijft. Ga anders eens naar het Erasmus daar zit eenheel goed leverteam olv prof. IJzermans. Die zijn gespecialiseerd in dit soort aandoeningen. In de streekziekenhuizen zijn ze naar mijn ervaring slecht op de hoogte.
kijk ook eens op www.leverpatientenvereniging.nl en dan doorklikken naar lotgenoten en levertumoren. suc6!

Monique | 30-09-2007

Hallo mijke,
Bedankt voor je reactie.
Ik slik geen anticonceptie pil meer maar er zijn wel cystes en een haemagioom van 7.5 cm (vaatkluw) ontdekt in mijn lever.
Elk jaar ga ik door de MRI scan dan zien ze hoeveel de haemagioom en de cystes zijn gegroeid.
Ik heb nu zo vreselijk veel pijn, ik hou dit niet vol.
Want niemand weet waar de pijn vandaan komt, de internist in Ikazia ziekenhuis Rotterdam niet en ook de huisarts niet en ik kan over drie weken pas terecht voor een MRI scan.
Ze zien dat je heel veel pijn heb maar toch moet je wachten, dit is echt slopend.
Ik hoop dat er iets uit komt want er is zeker iets mis in mijn lichaam.
.........Monique

Mijke | 30-09-2007

Oh, ja het komt ook geregeld voor dat galstenen niet te zien zijn op de echo, maar wel bij een CT. dus laat je niet met een kluitje in het riet sturen.

mijke | 30-09-2007

He meiden, bij pijn onder je ribben rechts moet je als jonge vrouw die de pil gebruikt altijd een echo van je lever laten maken, ivm leveradenomen (goedaardige leverturmoren) als je er 1 blijkt te hebben laat je dan doorsturen naar het erasmus in R'dam of naar het academisch in Groningen

monique | 29-09-2007

Hallo mede lotgenoten,

Ik heb ook ongeveer vanaf februari 2007
deze pijn klachten maar de afgelopen drie weken is het echt heel heftig.
Het is een drukkende pijn aan de rechter kant net onder de ribben bij de lever en straalt uit naar mijn rug.
Het is constant aanwezig. Zelfs met rust in bed is het aanwezig en het komt ook met zeer hevige pijnaanvallen.
We zijn naar de eerste hulp gegaan,dokter dacht eerst galstenen maar na echo onderzoek was er niets te zien, bloed was goed en urine was goed. Zo gezond als een vis zeiden ze (jaja)
Zagen dat ik veel pijn had maar toch naar huis gestuurd. Na weer twee dokter bezoeken heb ik nu Tramadol gekregen en mijn leverwand voelde hard aan zie de dokter en ik kan pas over drie weken terecht voor een MRI scan. Ik heb wel levercystes en een leverhaemagioom waar ik elk jaar op wordt gecontroleerd. Maar deze pijn is zo hevig dat ik al twee weken in bed lig met geen verbetering. En te bedenken dat ik een kleine zelfstandige ben met een eigen pedicure praktijk. Het is alsof je met je rug tegen een muur staat want niemand weet waar de pijn vandaan komt, je voelt je echt machteloos.

judith | email | 29-09-2007

hallo allemaal

ik heb nu sinds een maand ook heel veel pijn. net onder mijn ribben. iik heb een week in het ziekenhuis gelegen. ik ben onder de scan geweest, hebben foto's gemaakt, echo gemaakt en ben bij drie dokters geweeest. na een week werd ik ontslagen omdat ze niets meer voor mij konden betekenen en het moest van zelf over gaan. ik kreeg tramadol voor de pijn. medicijenen die je echt suf maken. neiets hielp tot dat uiteindelijk ik continu verdoving in gespoten kreeg. het haalt de pijn plaatselijk weg.mij leek dit niet de oplossing dus ik ging voor een second opinen naar het buitenlang. daar kreeg ik de zelfde onderzoeken en ben ik weer een week opgenomen. maar wat blijkt het is echt mijn zwevnende rib en dat kan een half jaar duren rusten en die verdovingspuiten moeten en voor zorgen dat het overgaat, ik ben nu nog steeds onder behandeling maar met die spuiten heb ik geen pijn nu hopen dat het weg gaat.

lisa | email | 09-09-2007

ik heb de laatste dagen ook last van mn r.ribbenkast,als ik lig,en een lichte druk geef,dan is het gevoelig,ook mn rug in het middel aan de rechtse kant is pijnlijk ,en dat is een tijdje geleden.ik maak mij wel zorgen.

mia | email | 06-09-2007

hoi hoi ik had op een nacht veel pijn net onder mijn r -rib ,na het maken van een ctscan bezat ik levercystes ,nu wacht ik op een oproep van het academisch ziekenhuis in rotterdam ,het blijft nu maar zeuren .Groetjes Mia

nies | email | 05-09-2007

hallo
ook ik heb pijn aan de ribben rechts
maar het kan een blessure wezen
ik ben 2 maanden geleden van de trap gevallen
maar dat ik nu er pas last van krijg
lijkt mij onwaarschijnlijk
foto,s zijn gemaakt weet verder nog niks
heb pijnstillers gr

Ellen | email | 04-09-2007

Hallo,

Ik ben 24 jaar en ik heb al enkele dagen pijn onder de borst (op de plaats waar het bh bandje zit).
Dokter vraagt welke pijn het is, maar het is moeilijk te beschrijven.
Stekende pijn, drukkende pijn.
Vooral als ik lig of zit.
Ik heb vorige week ook diarree gehad en nu ben ik verkouden.
Dokter zei dat ik griep had, ze heeft pijnstillers en koortsremmers gegeven maar niets helpt.
Door die pijn heb ik ook geen eetlust.

Weet iemand wat het kan zijn?

Roos | 03-09-2007

Ja ik wil ook weten wat het is.. verder op internet is het ook niet te vinden!

Ingrid | email | 03-09-2007

Hallo allemaal,
wat een herkenbare situaties allemaal. ook ik heb reeds jaren last van pijn in de borst (li-kant, erg eng want je denkt dat het je hart is...)
Syndroom van Tietze is al eens geopperd, stress, "tussen de oren"...affijn, nu heb ik iets gevonden wat helpt en wellicht hebben jullie er ook wat aan: een chiropractor!! Zij gaf de diagnose "acute ribfixatie". Ribben spieren etc het zit allemaal aan elkaar vast. Na een paar maanden behandeling heb ik echt resultaat geboekt en ga nu nog voor 'onderhoud" 1x per 3 a 4 weken of als de pijn weer erger wordt.

Hopenlijk hebben jullie iets aan dit advies het is de moeite van het proberen waard!!

Succes
Ingrid

Joyce | email | 14-08-2007

Hallo allemaal,

Ik heb ook al heel lang last van pijn aan mijn rechterzijde (onderzijde van mijn ribben). Ik ben vorig jaar ook al naar ziekenhuis geweest, maar die konden niks vinden (geen galstenen en foto van mijn borst zag er goed uit). Kreeg toen ook te horen dat het m'n kraakbeen was. Daar moest ik het mee doen. Ik heb pijnstillers gehad, maar daar reageerde ik helemaal niet goed op (middel werd erger dan de kwaal).

De pijn is dus eigenlijk altijd wel aanwezig. Heb nu besloten om een second opinion te vragen, want ik wordt er gek van. Ik laat me nu niet zo snel meer met een kluitje in het riet sturen. Wat mij betreft wordt er ook een MRI of CTI -weet ik veel- gemaakt. Ik wil door de hele malle molen en als daaruit niets komt, dan zal ik er -helaas- mee moeten leren leven.

Er is maar een iemand die voor jou gezondheid opkomt en dat ben je ZELF! Ik heb eigenlijk al te lang gewacht voor de second opinion.

Succes allemaal en beterschap!

Manuela | email | 13-07-2007

Hej Maria,
Ik ben een meisje van 14,en ik heb dat nu ook heel erg.
Ik heb het onder heel me ribben,maar ook rechts.Ik adem heel zwaar,en het doet echt heel zeer!
Ik weet niet wat dit is.,en zou het graag willen weten.

Yvet | email | 01-07-2007

Costochondritis / tietze?
heb het met tussenposen
eerder werd er altijd gezegd: gekneusde ribben of haarscheurtjes in de spieren.

ik heb nu sind 3 maand een zwelling erbij en dit werd herkend door mijn arbo-arts als zijnde Tietze.
Veel artsen herkennen het niet en erkennen het niet tijdig.

Kees de Vrede | email | 22-05-2007

Ik heb na het genezen van TBC en het verminderen van darmklachten (NA 1 JAAR SUKKELEN) steeds last van extreme vermoeidheid, spier en gewrichtspijnen in heel mijn lichaam en steken tussen mijn ribben en rond de hartstreek. iK HEB TOTAAL GEEN CONDITIE EN KAN NIET MEER NORMAAL FUNCTIONEREN.
Ik geloof niet in cvs of i.d. maar wat t wel is? De longarst zij eerst dat het aan het trekken van de longen ging en bij een hartonderzoek zag alles er prima uit. Wie heeft ook ervaringen op dit gebied?
groet Kees

Joffrey | 20-05-2007

Rose, ik weet niet of je dit terug leest, maar over welke soort van allergie spreek je en met wat voor pilletjes wordt dit behandelt? Ik heb ook al het probleem sinds vorig jaar Februari 2006 tot December 2006, dan is het spontaan weggegaan en na eens te sporten in Mei 2007 kreeg ik steken in mijn zij en was het terug, maar deze keer verdwenen de steken na het sporten en was er geen pijn, eerder een druk, precies of ik een bult heb aan mijn ribben.

100% meis | email | 18-05-2007

Hoi!

Ook ik heb sinds een paar jaar last van m'n ribben. En ik ben pas 2 weken voor het eerst ervoor naar de dokter geweest. Die zei dat er waarschijnlijk een zenuw of een spier knel zat. Ik heb er gelukkig niet elke dag last van, maar wel vaak. Verder schijn het ook met stress te maken hebben.

Wanneer ik er last van heb gebruik ik Tantum. Tantum is ook onstekingsremmend. Meestal is het dan bij mij na 3 of 4 dagen wel weer over.

rose | 17-05-2007

hello iedereen ik ben rose,heb al sinds mijn tiende pijn in borstkas en moeilijkheden met ademen.na vele onderzoeken had ik eindelijk de oorzaak;allergieen die een ontsteking terwege bracht op luchtpijp en borst,met pilletjes en puf ben ik nu al 24 jaar verder en nog altijd moet ik ze nemen om pijn dragelijk te houden,succes iedereen

carine | email | 17-05-2007

hallo ook een reactie op pijn in de ribben heb verleden week een inspuiting gekregen en medicatie na een uurtje was de pijn weg ,maar na 2 dagen terug en nog erger dan te voren heb terug de dokter gebeld en hij wilde niet komen moet geduld hebben zegt hij ik zal nu zelf een afspraak maken in de kliniek want zo kan dit niet verder de pijn is niet te harden ik kan mijn huishoudelijk werk bijna niet meer aan groetjes

Lieke | email | 11-05-2007

hoi ik ben lieke 30jaar oud en zit al 5jaar met rugpijn . Of ik nu werk of niet werk telkens krijg ik die pijn.mijn rug voelt zo aan (als je stretch oefeningen doet dan voel je u spieren warm worden en strekken)dit gevoel heb ik constant in mijn rug,het is zelfs zo dat er van tijd aan de rechterkant van achter op de rug 3 ribben komen uit te steken.En dit krijg ik ook door niks te doen.Heb 15 jaar judo gedaan waarvan het het laatste onderhalf jaar dat ik judo deed hadik deze pijn ook had maar in mindere maten .Heb ook geen kwetsuren gehad aan de rug met judo vroeger.Ben na een rugspecialist geweest en die zei dat komt doordat ik gestopt ben met sporten en mijn spieren verzwakt zijn,wat ik ten sterkste betweifel omdat ik het al had toen dat ik nog judo deed.Hij raden mij aan om 3x per week te gaan fitnessen.Maar ik sport op mijn eigen en merk gewoon dat als ik sport dat het erger wordt . Heeft iemand ook zoiets dergelijks aan de rug dat de ribben komen uit te steken laat dan iets weten. dank u vriendelijk

LInda Krasuska | email | 05-05-2007

Hallo, ik ben linda, en ben 23 jaar,..!!
Heb sinds ongeveer 4 dagen last van pijn onder me rechter ribben..!! De pijn wordt steeds erger..heb moeilijkheden met ademen, als ik al een klein beetje kracht zet, krijg ik al steken!! Als ik naar jullie reacties kijk, wordt ik een beetje bezorgt, om het feit dat jullie er zo lang me lopen en dat er eigelijk niks gevonden wordt door de artsen!!
Wat zou dit nou kunnen zijn?

joyce | email | 04-05-2007

hoi ik heb nu al een tijd last van pijn aan de rechterkant van mijn bovenbuik wat zo naar mijn rug straald ik weet niet wat het is 3jaar geleden is mijn galblaas weggehaald omdat ik galstenen had1ben al een paar keer in het ziekenhuis geweest en ze kunnen niks vinden weet iemand meschien wat het zou kunnen zijn ?word er helemaal van

linda | email | 23-04-2007

hoi hoi iedereen!
ik heb ook veel last van mijn linker rib, moets vorige maandag naar het ziekenhuis om mijn darmen na te kijken, maar ze hebben niks gevonden.:-(
maar nu ik dit allemaal lees voel ik me niet alleen met die pijn, bij mijn komt die pijn meestal s'morgens op rond 4 uur, dus slapen doe ik al een tijd nie meer lang en daar wordt ik best schagerijnig van.
he maria zal da spul van dokter toch beetje helpen dan? en yakult? wil da toch proberen hoor zodat ik eens beetje langer kan slapen.
volgende week maandag ga ik weer naar de dokter want ik wil der echt vanaf zenne.
ben ook veel moe de laatste tijd, denk door die pijn:-(
ik hoop dat jullie me wat advies kunnen geven of wat typs ,zodat ik zelf er ook beetje wat aan kan doen.
alvast bedankt iedereen;-)

Renate | email | 21-04-2007

Hallo iedereen...
De verhalen die hieronder staan komen we erg bekend voor...Zelf heb ik steken aan de linkerribben...Ben een paar keer bij dokter geweest omdat ik dacht dat het met mijn hart te maken had...Gelukkig is dat niet het geval...De aanhechting van de ribben aan het borstbeen is ontstoken...De ribben geven bij mij dan ook de steken...Ik moest ook naar de fysio...Tussen de derde en vierde wervel zit het in de rug helemaal vast...als ik bij de fysio ben geweest gaat het dan ook beter...alles word dan goed gekraakt...Ook ik ben misselijk als de steken voorbij zijn...De fysio zegt dat het komt omdat je linkerhelft van je rug in verbinding staat met je maag...Ook heb ik een tintelend/ zwaar gevoel in mijn linkerarm...Op dit moment heb ik er ook weer veel last van...Omdat het bij mij vorig jaar september al is begonnen kan het ook al chronisch zijn...Iedereen die het herkent ga zo snel mogelijk naar de dokter en laat je naar de fysio sturen want je hele leven ermee lopen is ook niet echt was...Ik hoop dat iemand iets aan mijn verhaal heeft...

Michel | email | 16-04-2007

Hoi,

De klachten die menigeen hierboven beschrijft komen mij heeeel bekend voor.
Sinds 6 jaar heb ik erge last van ribpijn ter hoogte van mijn zwevende rib. Dit straalt uit naar voren en naar de rest van mijn ribben. Ook heb ik vaak een "branderig"gevoel aan mijn rechterzij. En heel veel last van felle steken. Vaak bij de dokter geweest die het erop gooide dat mijn rib "ergens" tegenaan drukt waardoor de zenuwen geprikkelt worden en dus die pijn veroorzaakt. Vooral s'ochtends en de dag na sporten zijn de klachten het ergst. Zo erg dat ik niet normaal kan funcioneren. Na een uurtej wordt de boel dan wat soepeler. Van alles geprobeerd (fysio, manueel) niets helpt afdoende. Dokter zegt dat ik er maar mee moeten leren leven. EN nu begint de linkerkant ook nog dezelfde klachten te vertonen. Ben blij dat er mensen zijn die ook zulke klachten hebben zodat ik weet dat ik niet alleen ben.

Iedereen in ieder geval veel sterkte met deze lastige aandoening.

marie-thérèse nolf | email | 16-04-2007

ik heb reeds maanden pijn onder mijn linkeschouderblad , onder mijn linkerarm, bovenarm en linkerborststreek vooral als ik tamelijk veel ophef (3 kilo). Het gaat maar niet weg en onder mijn linkerarm is het een zeurende pijn, alsook als ik mijn hoofd naar voren buigt. Bij palpatie doet mijn huid pijn. Meschien hebben jullie een idee wat dat zou kunnen zijn.

Peter | email | 12-04-2007

Ik heb ook weer last gekregen van een zeurende pijn rechts onder mijn ribben ,heb dat vorig jaar ook eens gehad.
Toen was het meer van tinteling onderde ribben heb toen een hart onderzoek gehad maar er was niks te vinden.Heb toen veel stres gehad van te voren en nu heb ik dat weer .
Bij het lopen heb ik er weinig last van ik hoop dat het nu weer snel verdwijnt als ik wat meer tot rust kom.

Sanne | email | 29-03-2007

hoi

ik ook last onder mijn ribben aan al de twee de kanten, tussen mij ribben ook. maar daar heb ik de ene keer wel last van en dan andere keer weer niet. mijn ouders zeggen dat het tussen mijn oren zit, maar ik denk zelf van niet.
ben al 3 keer bij de dokter geweest de ene keer kreeg ik er medilicijen voor want de dokter zei dat ik het aan mijn maag had en toen moest ik de hele week licht eten dat heeft goed gegaan en ben ook bloed weze prikken en heb de uitslag al alles was goed maar ze hebben er 1 nog niet. weten jullie misschien wat ik nog kan doen?

Linda | 29-03-2007

Hallo Maria,

Ben afgelopen woensdag weer naar de huisarts geweest om te kijken wat het nu wel is. Hij constateerde nu dat het te maken heeft met de onderste rib, daar zit rib kraakbeen, dit kan gaan irriteren, ontsteken en drukt waarschijnlijk ergens tegen aan. Hij vertelde dat het waarschijnlijk tet maken heeft met een verkeerde houding, kan zelfs uit de rug komen of een scheve wervelkolom. Advies: manuele therapie. Heb nu ontstekingsremmers meegekregen voor de pijn. Ga nu naar een ortho manueel geneeskundige, daar ben ik al eens heen geweest voor ischias klachten een aantal jaren geleden. Deze constateerde toen dat mijn bekken en wervels in mijn borstbeen niet goed stonden, dit heeft hij toen na 2 behandelingen gecorrigeerd en vertelde mij dat ik toen binnen 3 maanden van de klachten af was. Dit was ook zo. Hij vertelde toen ook dat hij de wervelkolom makkelijk kon bewerken zodat het ook goed mogelijk was dat dit wel weer terug zou kunnen schieten in een verkeerde stand.
Ik hoop dat hij me nu weer kan helpen en alles weer recht kan zetten zodat ik van de pijn afkom, want ik heb wel het idee dat er iets tegen aan drukt in bepaalde houdingen.

Linda

Maria | 28-03-2007

Hoi Linda,
Bij mij is het sinds twee dagen ook weer terug raak. Ik begon het weer te voelen tijdens het intervallen, maar het is nog steeds niet weg. Uit ervaring weet ik dat het niets met het trainen te maken heeft, maar waar het wel aan ligt en wat het precies is ... om gek van te worden.
Lasertherapie doe ik bij de sportarts. Het is met een soort pen dat hij de omgeving van de ribben aftast en impulsen geeft. Het zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf herstelt. Ik zal weer maar langs gaan. Hoewel het niet vergoed wordt (kost 44 euro) ben ik superblij dat het helpt.

Linda | 25-03-2007

Hallo Maria

Met Yakult ben ik ook al een aantal maanden begonnen (uit mezelf dacht ook eerst aan darmklachten). Wat houdt de lasertherapie precies in? Is dit via de huisarts?

Moet wel zeggen dat ik de laatste maanden een stressvolle periode achter de rug heb door persoonlijke omstandigheden daar gooide ik het ook eerst op maar het gaat nu wel weer redelijk met me en de pijn blijft dus daar kun je niet alles op gooien lijkt mij.

Maria | 24-03-2007

Hoi Linda,
Dat is dus exact wat ik ook heb. Ik heb ook alle onderzoeken al laten doen en idd geen galstenen of iets raars te bekennen. De dokter denkt volgens mij dat ik hartstikke gek ben. Ik heb inmiddels lasertherapie gedaan en dat helpt. Verder gebruik ik een product van dokter Vogel dat spijsvertering stimuleert, het heet Boldocynara. Verder gebruik ik ook elke ochtend Yakult. Op het moment gaat het goed. Ik hoop dat je wat aan deze info hebt.
Groetjes, Maria

Linda | 24-03-2007

Ben dus al eerder voor dit geval naar de huisarts geweest toen deed hij het af als zijnde stress, burnout, dat nam ik toen maar aan, maar nu drukte hij dus op de galblaas en dacht dus aan galstene. Nu de uitslag dus negatief is (is maar hoe je het bekijkt) ga ik dus aanstaande woensdag weer terug want de pijn blijft nu maar even kijken wat het wel kan zijn. Is een osteopaat misschien iets of een kraker, iemand ervaring hiermee.

Linda | 24-03-2007

Ik heb al sinds vorig jaar september last van pijn in de bovenbuik rechts onder mijn ribben en dat straalt uit helemaal naar de rechterribben kast pijn in zij en soms in de rug. Het is eigenlijk constant aanwezig niet altijd even heftig soms wel steken dus een soort pijnaanvallen ook wel met misselijkheid, heb ook vaak last van opgeblazen gevoel, boeren en winderigheid. Bij weekendarts geweest na aanval (hyperventileren hierdoor, hoge bloeddruk) dacht aan galstenen. Voor een echo geweest maar ik dacht zelf al dat dat het niet zou zijn. s'nachts heb ik namelijk geen last als ik gestrekt lig is het goed te doen en als ik wakker wordt heb ik meestal ook geen last de pijn komt op naarmate je dingen gaat doen op de dag. Uit de echo kwam dus niets geen galstenen en verder ook geen afwijkingen aan de organen, heb wel pijn op de plaats van de galblaas ook als de arts daar op drukt. Was al bang voor het antwoord op de uitslag van de echo, aan de ene kant hoop je dat er wel galstenen zit dan kun je je klachten verklaren, aan de andere kant is het natuurlijk mooi dat alles goed is maar de pijn verdwijnt er niet door. Wat moet ik nu.

Eddy | 11-03-2007

Hallo, ik ben bijna 60 jaar en heb ook zeer veel last van pijn onder mijn ribben rechterkant, bij mij is een lande colon (dikke darm) gekonstateerd en er ligt een zoort kronkel in. Daardoor drukt de darm tegen mijn ribben langs de rechterkant. Dit alles zou te wijten zijn aan werken in de tuin met veel voorovergebogen te staan en te zitten. Daardoor is er een "verschuiving" gekomen. Leren mee leven volgens de dok.

ellen | email | 03-03-2007

haloo sinds een paar dagen train ik op een crosstrainer thuis ongevver 20minuten verdeeld over de dag en sinds gisteren heb ik stekende pijn midden bij mijn borstbeen met diepademen halen en gevoelig bij gewoon ademhalen, moet ook veel kuggen,
kan dat door het trainen komen?
wie weet hier een antwoord op?
gr ellen

Bianca | 01-03-2007

Hoi Ton,
Volgens mij kun je best zonder zwevende rib leven. Popster Cher heeft ook een aantal ribben laten weghalen om er slanker uit te zien.

Ton.v.d.Heg | email | 01-03-2007

Ik heb last van een zwevende rib aan de rechterkant van m,n onderbuik die konstant in m,n buikwand aan het steken is , het is een houdingsprobleem zegt de dokter , al via een terapeut geprobeerd die houding te veranderen maar dat valt niet mee omdat ik al 40 jaar ben , weet iemand toevallig of je die rib niet kunt laten weghalen en of je zonder kan leven.

Roy 30 jaar | email | 22-02-2007

Ik heb regelmatig last van een zeurderige pijn in mij rechterzij ter hoogte van mij zwevende rib. Als ik op de zwevende rib druk dan doet dit ook pijn. Tevens lijk ik wel spierpijn te hebben rechts onderin de rug.
Het komt geregeld terug en ik ben regelmatig naar de dokter geweest. Die kan ook geen duidelijk antwoord geven. Ik heb al te horen gehad; spastische darm, spanning (stress) en je lever is het niet. Affijn echt bloed onderzoeken, inwendige onderzoeken, scans, etc. zijn er nooit gemaakt.
En nu heb ik er weer last van echter nu brand het ook in mijn rechterzij en is de rugpijn niet te harden. Slapen wordt dan ook bemoeilijkt en weet ik mij geen houding te geven in bed.

Wie kan mij nu eens duidelijkheid geven.

M. | 21-02-2007

Heb je al gedacht aan hyperventilatie?
Niet een acute maar chronische.
Dat betekent dat je eigenlijk de hele dag door verkeerd ademt. Oorzaken
Hyperventilatie kan optreden bij inspanning, stress of psychische druk en heeft niets te maken met hart- of longklachten. Het kan een heleboel klachten veroorzaken. Bij mij bijvoorbeeld ook erge druk op en onder mijn borsten waardoor ik het gevoel heb dat ik bijna geen lucht meer krijg! Ik herken het omdat je beschrijft: Het is een constante pijn die ook opkomt als ik me druk/ongerust maak" dat is namelijk bij mij ook. even googlen!! voel je je een stuk beter, mocht dit overeenkomen met jouw verhaal...
succes!

diana | email | 21-02-2007

hoi allemaal, ik lees dat ik niet de enige ben met die vreemde klachten. Mijn pijn zit onder mijn linkerborst, achter de ribben. Ik ben er elke dag misselijk van en het straalt ook uit naar mijn linkerzij (onder) en ik heb elke dag een zeurende pijn in mijn rug, tegen mijn ruggewervel, tussen schouderbladen aan. Ik lig elke dag met een warme kruik, maar geen verlichting, de dokter zegt dat het tussen mijn oren zit....gr.diana

Astrid | email | 20-02-2007

hallo

ik heb aan mijn rechterkant, over mijn rib een erg vervelend gevoel. Ik kan niet zeggen dat het nou overdreven veel pijn doet maar het is erg vervelend. Het voelt als tijdens een zwangerschap, harded buiken. Spierspanning. ik vind het ereg vreemd. Ben nog niet naar de huisarts geweest, want die wuift altijd alles weg.
Heb wel 3 weken geleden de griep gehad en zat tegen een bronchitus aan. Daarvoor heb ik antibiotica gekregen. misschien is het door al dat hoesten gekomen. Wordt er wel onzeker van, hoop dat het snel weg gaat. Ik heb ook veel een stresvolle tijd gehad en wacht op een operatie. Dus het kan ook spanning zijn... Astrid

anoniem | email | 18-02-2007

alles wel gelezen en kom tot een conclusie , pleuritis !! evt ernstige ontsteking van het zgn tussenrib vlies, warme compressen en een afdoende penicillinekuur zullen uitkomst bieden

arlette | email | 18-02-2007

heb erge pijn onderaan rechtse ribben,staat iets gezwollen langs rechtse kant,na het eten meeste pijn ,moet zelf bh losmaken,weet iemand iets meer?heb ook veel last van de darmen

Esmeralda, meisje van 14. | email | 31-01-2007

heej.
ik heb het zelfde probleem,
ik heb ook last rechts onderin bij me ribben, ik was er al toen ik er eerder last van had, voor naar de dokter geweest .. toen zij hij dat het aan de groei lag, afgelopen dinsdag ben ik weer naar de dokter toe gegaan omdat het nog steeds pijn deed, en elke keer krijg ik steken, en kan ik bijna niet meer ademen, en als ik dan diep in adem hoor je zon knak het doet echt zeer,
en deze keer zij de dokter dat het lag aan mij 'zwevende rib' ik snap dat niet echt, hoezo ik er dan zoveel pijn van heb,
hij zij dat er niks aan te doen was..
dus ik moest er mee leren leven,
maar ik wil juist dat het over is, want het is echt helemaal niet leuk..

ik hoop dat iemand mij kan helpen//
want ik wil echt dat dit over is,

Groetjes Esmeralda.

Irene Roos | email | 12-01-2007

Hallo, ik heb sinds een week erge pijn rechts onder mijn rib. Ik weet dat ik galstenen heb maar die pijn is anders. Nu heb ik iets heel ergs meegemaakt in de fam. Het is nu zesenhalf jaar geleden maar ben nog bezig met de rouw verwerking.Nu heb ik gelezen dat je van stress en verdriet ook zelf na zo veel jaar dit soort dingen kunt krijgen Tietze? De pijn is echt heel heftig ben er gewoon chagerijnig van. Maandag ga ik naar de dokter om te horen of hij mij kan helpen.

M v E Rotterdam | 28-11-2006

hoi allemaal.ik heb al maandenlang een continue zeurende drukpijn rechts onder en achter mijn ribben.geen galstenen.wel banale levercyste van 5cm.pijn verergert wanneer ik mij druk maak of bv mijn stem verhef.krijg volgende week onderzoek naar helico bacter pylori.die bij aanwezigheid maag/darmzweer kan veroorzaken.M v E Rotterdam

w.foekensw | email | 11-11-2006

Wim 11-11-2006

Ik heb al sinds negen maanden last van
steken rechts onder mijn ribbenkast
Ik heb al een echo gehad en ze hebben
niets kunnen vinden,het is echt lastig
ik heb altijd een idee dat het ernstig kan
zijn

Maria | 07-10-2006

Hoi Jip,
Op het moment heb ik laser therapie. Ik heb idd het gevoel dat het met mijn middenrif te maken heeft. Erg lastig. Ik heb het alleen tijdens wedstrijden en niet tijdens alle wedstrijden. Het komt ineens en het duurt een minuut of 5 waarin ik niet kan lopen, alleen wandelen. Diep ademen lukt niet, vreselijke pijn. Niet de klassieke steken, veel erger.

Jip | 05-10-2006

Ik ben geen arts, maar het lijkt me dat je last heb van de klassieke steken in de zij!
In een hevige/aanhoudende vorm weliswaar.
Dit is mijn inziens te wijten aan spierknopen/-verklevingen. Deze kunnen zich in de middenrifspieren bevinden (moeilijk te benaderen) maar ook elders.
Ga eens naar een triggerpoint masseur, wellicht dat deze iets voor je kan betekenen!

Groeten,

Jip

tineke | 05-10-2006

ik ervaar het ook regelmatig, een enorme stekende pijn in me linkerzij die steeds heviger wordt en je uiteindelijk niks meer kan, dag erna is het nog gevoelig en het gebeurd meest tijdens een wedstrijd, ik denk dat het komt doordat ik met de wedstrijd te snel ga waar me lichaam nog niet op getraind is, doe laatste tijd ook aan veel interval trainingen wat cees ook schrijft en het is sindsdien stukken beter geworden.
op je ademhaling letten, als je links pijn heb moet je tijdens het lopen wanneer je je rechter voet neerzet uitademen en bij rechts pijn net andersom.

Grace | email | 25-09-2006

Mijn pijn ligt zowel rechts als links onder de ribben.Vooral rechts. Bij een ander onderzoek vroeg de arts of ik weleens pijn heb op die bewuste plek (rechts) maar zei verder niets. Alleen dat het niet erg is. De laaste tijd heb ik constant pijn op die plekken met een erg rot gevoel over mijn heel lichaam dat moeilijk te beschrijven is. Het lijkt op jeuk onder de huid en een gevoel alsof de huid gaan zwellen. Net allergie. Moet binnenkort weer een echo maken.

Cees | email | 13-09-2006

Beste Maria, de door jou beschreven klachten heb ik al 23 jaar, n.l. vanaf het moment dat ik begon met duurlopen. Ik had deze pijn sindsdien altijd, een zeurende pijn net onder de ribben rechts. Ik ben sinds die tijd binnenstebuiten gekeerd door de medische wereld maar niemand kon vertellen wat de oorzaak was. Wat mij opvalt is, dat ik de pijn niet of nauwelijks heb sinds ik een intervaltraining doe, met een "lonende rust" van 2 a 3 minuten waarbij je hartslag terug loopt tot ca. 75 % van je inspanningsritme. Omdat ik al zoveel jaren loop, heb ik dit meerdere keren kunnen uitproberen met telkens hetzelfde resultaat. Inmiddels train ik alleen nog intervallen van max 25 min. achter elkaar. Maak ik deze periodes langer dan is de pijn ook weer bijna onmiddellijk terug. Ik maak me verder geen zorgen over de pijn, omdat het na 23 jaar niet ernstig kan zijn. Misschien dus een ideetje dat intervallen. Het duurt overigens wel een paar weken voordat de pijn weg blijft.

willie | email | 27-06-2006

hoi ik ben willie en ben 31 jaar ik ga donderdag naar het ziekenhuis voor een echo voor galstenen want heb vorige week een fikse aanval gehad en dat was geen pretje de pijn is de hele week nog gebleven zelfs met zware pijnstillers had ik nog veel pijn de pijn zit rechtsonder de ribben als je pijn hebt moet je gewoon eisen van je huisarts dat ze je doorsturen we betalen ook genoeg ziekte premie groetjes

brigitte | 21-06-2006

ik heb last links onder mijn borst ook aan de ribben , het krampt en krijg dan heel moeilijk aden want het doet verrekte pijn.
als ik me helemaal rek links word het minder maar als ik me dan weer draai steekt het weer erin . iemand enige tips?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over