De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

compartiment syndroom

Esther | 09-02-2006

Dag mensen, ik word binnenkort geopereerd aan mijn scheenbeen. Ik wil graag wat meer informatie, van mensen die ook zo'n operatie gehad hebben. Of ze er blij mee zijn of integendeel. Ben namelijk erg aan het twijfelen.
bvd.

stijn | email | 16-08-2010

vrijdag geoppereerd aan beide benen. compartimentsyndroom. Een snee van 10 cm lang aan beide kanten.
De dag zelf kon ik mits hulp van krukken er volledig op steunen. Vanaf tweede en zeker derde dag volledig alleen wandelen. De eerste 3 tot vier weekjes geen sport. Fietsen kan natuurlijk en wandelen. Ik begin op de derde week te lopen. in 1 week opbouwen naar 5 km lopen en dan ben ik terug vertrokken met 2 a 3 x per te lopen

klachten : geen
medicatie : niet nodig
ingreep : kleine ingreep
vooruitzicht : voorlopig goed

Roy van Engelen | email | 04-08-2010

Hallo fleur,

toevallig dat je gister een reactie hebt geplaatst ik ben hier al heel lang niet meer geweest. Wat vreselijk zeg die verlammingsverschijnselen, hoe lang na het " ongeval" ben je geholpen?

Ik heb het nu 3.5 jaar geleden opgelopen de zenuwen zijn inderdaad ook beschadigd maar kan met pijn en moeite toch voetballen.

Ik weet niet of jij ook zo'n " mooi" litteken hebt op je been van pak en beet 20/25 cm maar ik ben van plan om hiervan een ritssluiting te maken dmv tattoeages. Leek me wel geinig.

Als je door alle pijn heen kijkt zie je dat je toch nog geluk heb gehad dat het been niet ge-amputeerd hoeft te worden, daar ben ik zeer dankbaar voor.

Het leukste voordeel dat ik hiervan heb is dat ik mooie verhalen kan vertellen over een granaat bij mijn been is ontploft of dat ik door een haai ben gebeten. Ik weet niet of ik het al had verteld maar in werkelijkheid is het een tikje in mn kuit geweest bij het voetballen.

Ik ben benieuwd hoe het hebt opgelopen

Groetjes,
Roy

Les Fleur | email | 03-08-2010

Geachte Sedar en Roy,

Ook ik heb het Acute Compartimentensyndroom opgelopen
.
Hierbij zijn mijn tenen en voet enkel en deel van het onderbeen verlamt geraakt
Hierdoor kwam ik terecht in een rolstoel.

Ingroeiende zenuwen doen evenveel pijn als het afsterven ervan, doordat de hersenen dit voor hen nieuwe lichaamsdeel opnieuw moeten registreren en voor hen onbekend is wat de funtie ervan is.
Dit betekend: 24/7 zenuwpijn.
Het voelt als een schikdraad dat je niet meer loskunt laten, alsof brandplaten deze gebieden verbrijselen.
Deze vreselijke pijn zorgt dat je lichaam uitgeput raakt.
Dezelfde pijn weerhoud je uit je slaap en maakt dat je doodmoe wordt.

Dit veroorzaakt ook oversensibiliteit.

ook is er bij mij een Spitvoet ontstaan doordat ik de functie van mijn spieren in deze gebieden niet meer kan bedienen.

Rik | email | 18-07-2010

Sinds kindsaf voetbal ik en nooit last gehad tot ik ongeveer 17 jaar was. Toen is de pijn begonnen. Steeds na een wedstrijd moest ik me laten masseren in mijn 2 kuiten
Blijven voetballen tot een leeftijd van ongeveer 27 jaar. Op mijn 32ste in juli herbegonnen maar in november moeten stoppen. Reden volgens Runners Service : platvoeten en 1 been korter dan het andere : gevolg speciale inlegzolen maar ook dit hielp niet. De laatste matchen kon ik slechts 30 min spelen en moest ik met pijn van het terrein. Ook nu 20 jaar na mijn laatste match heb ik nog steeds last. Ik kan wel wandelen, fietsen en zwemmen maar voetballen behoort tot het verleden. Zelfs een lichte duw op mijn beide kuiten van onder tot boven doet pijn. Ook in rust bv 's nachts voel ik tintelingen in mijn kuiten. Oplossing : operatie of 4x per week naar de kinesist / garantie op succes was er niet bij. Dus de schrik voor een operatie is er altijd geweest. Nu eerst in behandeling met acapunctuur en daarna via inspuiting met homeopathische stoffen maar ook dit helpt niet. Op mijn 48 zou ik nog graag wat sporten buiten wandelen en fietsen maar dat zit er blijkbaar niet meer in.
Ook met het autorijden heb ik last.

paulina | 09-07-2010

Hallo,

Ik ben in 1994 en 2003 geopereerd aan me linkeronderbeen(fasciotomie)aan de buitenzijde van me linker onderbeen.Heb een hele tijd klachtenvrij geweest en sinds 2006 kreeg ik op de plek waar de snee zat een ei erop die werd dus in de loop den tijd groter.Nu heb ik dus al weer een tijd zodra ik snel loop,ff snel een winkel in,of lopen op de loopband zodra het tempo wordt opgevoerd dan moet ik na een minuut al stoppen,het doetzeer,voelt allemaal strak/stijf aan aan de linkerkant van me onderbeen en nu ook de binnenkant van me onderbeen,na 1 minuut loopband dan wordt het meteen dikker op die plaatsen.
Herkennen jullie dit????
Over 2 weken moet ik naar de chirurg en hoop eerlijk gezegd nie dat ik voor een drukmeting moet.......maar zou het weer zo zijn dat de spieren te weinig ruimte hebben???

Groetjes

Ilse | 04-06-2010

Ik had wel pijn ook in rust nadat ik veel had gesport of heel veel had gewandeld, en bij mij denken ze ook aan logesyndroom.
Succes!

Michelle | email | 03-06-2010

(deel 2)
Moet nu eerst een week pijnstilling slikken en daarna krijg ik een onderzoek in het ziekenhuis in Veldhoven. Waarbij ze de druk van de spier gaan op meten. Daarna volgt een operatie. Ben nog nooit geopereerd dus vind het allemaal erg spannend. Maar nu even een vraagje:hebben jullie ook pijn in rust? Ik heb soms nachten niet geslapen van de pijn. Terwijl mijn pijngrens ontzettend hoog ligt.
Groetjes Michelle

Michelle | email | 03-06-2010

Hallo mensen! (deel 1)
4 maanden geleden heb ik een scooter ongeluk gehad.Daarbij had ik mijn kniebanden kapot en kuitspier was helemaal afgescheurd. Ik heb 4 weken op krukken moeten lopen. Na 10 weken was de pijn nog niet weg, terwijl ze in het ziekenhuis hadden gezegd dat de pijn na ongeveer 5 weken wel weg zou zijn. Daarna veel dokter bezoekjes gehad, die heeft me daarna door gestuurd naar de fysio. Haalde helemaal niks uit, het was allemaal te pijnlijk, duss weer terug naar de dokter. Die stelde voor om een echo te laten maken, hij dacht dat er veel litteken weefsel in de weg zat en dat ik daarom nog zoveel pijn had. Echo was helemaal goed dus weeer terug. Eindelijk stuurde hij me door naar een specialist(sportarts).Echt dat ik dat niet eerder had voorgesteld. Na 1 bezoekje was me al heel wat meer duidelijk. Ze wilde eerst een foto maken van mijn onderbeen(hebben ze bij de eerste hulp nooit gedaan) om te kijken of hij niet gebroken is geweest.Gelukkig was die foto goed. Na wat onderzoekjes kwam ze er achter dat ik ook het compartiment syndroom heb.

Roy | email | 19-04-2010

Hallo iedereen,

Ik ben op zoek naar mensen die het zelfde hebben gehad als mij, want in het ziekenhuis word ik weinig wijzer en ik vraag me af of het wel normaal is wat ik heb.

Ik heb ongeveer 4 weken gelden met de voetbal mijn scheen en kuitbeen gebroken, eenmaal in het ziekenhuis kon ik kiezen voor een pin of gips, heb toen voor gips gekozen, dit was achteraf niet erg slim, ben diezelfde nacht nog geopereerd door de hevige pijn, het bleek het compartiment syndroom te zijn, heb nu een pin en 2 grote littekens over heel mijn onderbeen. Heb een week in het ziekenhuis gelegen, en heb nog steeds veel last van me voet, me been gaat het egt prima mee, kan al fietsen en "lopen" nu heb ik alleen nog veel pijn in mijn voet, de onderkant van mijn voet lijkt een soort van doof te zijn en kan mijn grote teen en die daarnaas bijna niet bewegen, ze gaan ook uit zich eigen krom staan. Alleen ik blijf maar steken houden in de onderkant van me voet, en vooral bij het zitten heb ik er last van.

Als er iemand het zelfde heeft of gehad zou ik graag een oplossing horen of in ieder geval zeggen dat het normaal is.

Erik Houben | email | 12-04-2010

Beste mensen,
mijn dochter, 17 jaar (fanatiek danseres) is aan beide benen aan 4 compartimenten geopereerd met goed resultaat.
drukmetingen in het maxima medisch centrum gehad , geopereerd door traumatoloog prof. Peter Brink in het AZM.
lateraal en mediaal ongever 8 cm litteken en frontaal op de scheenbenen 3 centimeter. Twee weken post operatief heeft ze echt veel pjn gehad.
Ze is sinds kort weer intensief aan het dansen en het lijkt voorlopig goed te gaan. alleen bij veel "springen "red ze de drie uur training niet. Ze heeft wel na iedere operatie behoorlijk lang met krukken gelopen.
dr. Fred Hartgens, sportarts SMA te maastricht heeft de diagnose gesteld en de doorverwijzingen geregeld.

Succes en beterschap !

Peloosje | email | 22-03-2010

@Ellen deel 3:
Natuurlijk zit er ook een kans in dat tijdens de operatie niet voldoende is gekliefd, maar die kans is aanzienlijk kleiner.

Ik weet dus niet hoe jouw vriend het herstel en het opbouwen heeft aangepakt, maar wellicht is dit daardoor te verklaren?? Ik begrijp dat hij de dienst uit is en dus niet meer naar het Militair Hospitaal kan voor verdere behandeling. Ik zou je willen adviseren toch een arts op te zoeken en de situatie uit te leggen Vooral omdat hij al eerder uitvalsverschijnselen heeft gehad is het verstandig niet weer te lang door te lopen voor het weer zover komt. Ik kan je helaas geen advies geven over welke artsen hier echt in gespecialiseerd zijn. Misschien eens proberen advies in te winnen bij een sportarts??

Ik hoop dat je wat aan mijn reactie hebt. Verdere vragen ook altijd welkom...succes samen!

Peloosje | email | 22-03-2010

@Ellen deel 2:

Binnen een paar dagen werd ik geopereerd. Dezelfde dag naar huis en strak aan het oefenschema gehouden. Dit alles is nu ruim 6 jaar geleden en ik heb sindsdien vrijwel nooit meer klachten gehad.

Werk nu zelf in het militair hospitaal en deze operaties worden heel vaak bij ons uitgevoerd door hele goede artsen, die ik toch echt wel echte specialisten durf te noemen. Wat ik heb gemerkt is dat wanneer klachten terugkomen de patiŽnt meestal te snel heeft opgebouwd wat het trainen betreft. Zeker de fanatiek sportende militairen hebben zelf weinig geduld voor een rustig opbouwschema, maar helaas is er vaak ook te weinig begrip vanuit het eigen onderdeel en wordt daardoor de militair soms nogal onder druk gezet om maar zo snel mogelijk te herstellen, met alle gevolgen van dien.
Het kan ook zijn dat na de operatie te lang rust wordt gehouden waardoor de fascie (spiervliezen) heel snel weer aan elkaar groeien. De dag na de operatie als het drukverband eraf gaat start je meteen met 2 tot 3 keer per dag een uur wandelen in een rustig tempo. Wanneer je dat niet doet, kan na een paar dagen het effect van het klieven al helemaal weg zijn....

Peloosje | email | 22-03-2010

@Ellen: deel 1
Ben zelf ex-militair en herken het verhaal. In de opleiding sport je zo intensief dat je grote kans op (C)CS hebt, zeker als je voor die tijd niet veel aan hardlopen of marsen deed. Onderdeelsartsen schuiven het dus meestal daarop, helaas. Ik heb zelf bijna 3 jaar met klachten gelopen voor ik geopereerd werd. Eerst kreeg ik het advies rust te houden, toen fysio, steunzolen, op maat gemaakte schoenen, maar het werd er niet minder op. Vooral tijdens het marsen en hardlopen kreeg ik steeds vaker last van een klapvoet en vreselijke pijn. Uiteindelijk tijdens een rondje hardlopen zakte ik prompt door mijn benen en kon niet meer opstaan. Mijn leidinggevenden die altijd dachten dat ik me aanstelde, namen me eindelijk eens serieus.... met spoed naar het Militair hospitaal en de drukmeting gedaan. Links 105 en rechts was niet eens meer te meten!!! Volgens de chirurg had ik nog een maandje zo moeten doorgaan en het zou tot onherstelbare schade hebben geleid.

Pim | email | 22-03-2010

Hoi Allemaal,
ik heb net als veel van jullie dus last van het compartiments syndroom, ben al een keer geopereerd en met redelijk resultaat. Alleen niet met top resultaat omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat het nog een beetje strak zat maar gewoon wat minder dan voor de operatie.
Dat bleek ook tot een week toen ik weer sinds 6 weken aan het sporten was en het vlies weer strak begon te zitten i.v.m spiergroei zeg maar.
Nou is het verhaal dat ik eigenlijk het vertrouwen in mijn chirurg ben verloren door een wat lakse houding ook van de man. Dus mijn vraag is waar zijn jullie geopereerd en met succes ;-)?

Groeten Pim

Ellen | 23-02-2010

Deel 2
Na de operatie heeft hij in het revalidatiepeleton gerevalideerd en uiteindelijk alsnog zijn strepen gehaald (eindoefening) maar deze oefening alsnog met pijn gelopen. Inmiddels is hij vanwege de klachten uit dienst en heeft de huisarts en specialist gezegd dat alleen fysio zou kunnen helpen (wat niet helpt) maar inmiddels zijn de klachten weer net zo erg als tijdens de Kennedymars, op het randje van uitvalverschijnselen en heeft hij ook een andere zeldzame klacht nl extreme last van kou. Heeft er hier iemand ervaring met CCS in deze extreme mate? zoja wat is er gedaan en helpt een tweede klieving? Zijn vertrouwen in de 'medisch specialisten' is inmiddels vrijwel nihil. Waar kan ik de echte specialisten vinden?
Wie kan mij helpen of kent iemand die in deze mate last heeft van CCS??

sanne | 23-02-2010

@ janieke,
ik had eigenlijk over m'n gehele been pijnklachten, maar op een bepaalde plek, wat niet echt een grote plek was, was de pijn het ergst.....

Ellen | 23-02-2010

Deel 2
Na de operatie heeft hij in het revalidatiepeleton gerevalideerd en uiteindelijk alsnog zijn strepen gehaald (eindoefening) maar deze oefening alsnog met pijn gelopen. Inmiddels is hij vanwege de klachten uit dienst en heeft de huisarts en specialist gezegd dat alleen fysio zou kunnen helpen (wat niet helpt) maar inmiddels zijn de klachten weer net zo erg als tijdens de Kennedymars, op het randje van uitvalverschijnselen en heeft hij ook een andere zeldzame klacht nl extreme last van kou. Heeft er hier iemand ervaring met CCS in deze extreme mate? zoja wat is er gedaan en helpt een tweede klieving? Zijn vertrouwen in de 'medisch specialisten' is inmiddels vrijwel nihil. Waar kan ik de echte specialisten vinden?
Wie kan mij helpen of kent iemand die in deze mate last heeft van CCS??

Ellen | 23-02-2010

Deel 1
Hallo allemaal,
ik ben mij aan het verdiepen in CCS en de behandeling ervan omdat mijn vriend (24) met CCS loopt. Hij heeft de eerste pijnklachten gehad tijdens een van de eerste marsen die hij heeft moeten lopen tijdens basisopleiding infanterie van de landmacht. Dit is inmiddels bijna vijf jaar geleden. Maar de peletonarts vertelde dat dit te maken had met het kweken van de spieren door het vele marsen/sporten/veldoefeningen. Hij werd pas serieus genomen toen hij na ruim anderhalf jaar met deze klachten te hebben gelopen tijdens de Kennedymars na 75 van de 80km ernstige verlammingsverschijnselen in zijn rechterbeen heeft gekregen. Via een arts van een ander peleton is er CCS vastgesteld en is er een drukmeting geweest in het militair hospitaal in utrecht. preciese druk weet ik niet maar de druk was na inspanning 1x boven de 80 en 1x boven de 90.

Janieke | email | 18-02-2010

Dank voor je reactie!
Hoe is de pijn eigenlijk bij jullie? Bij mij is het maar een heel klein deel: ter grootte van een waxinelicht zeg maar. En het straalt niet uit (hoewel dat wel zo lijkt bij heel veel pijn!). En naar welke arts moet je uiteindelijk?! Heb al vanalles en nog wat gezien, maar niemand weet raad... de neuroloog wil nu weer een EMG doen. Maar alles kost tijd en dus meer pijn en rotzooi. Weet echt niet hoe lang ik dit moet vol houden. Hellup!

Sanne | email | 18-02-2010

Ik heb een tijd niks van me laten horen,
ben 20 november 2009 geopereerd aan m'n linker been. De vierde operatie dus.
De dokter heeft gelijk allebei de loges gedaan, eerst zou hij alleen de voorste loge doen, maar aangezien ik na het bezoek aan de polikliniek ook steeds meer last kreeg aan de andere loge, heeft hij ze gelijk allebei gedaan.

De operatie heeft geholpen =).
Ik ben nu waarschijnlijk EINDELIJK van alles af....
of het moet nog een keer terugkomen, maar daar reken ik maar niet op!

@Janieke,
Ik weet inderdaad ook niet of jouw klachten bij de klachten van het logesyndroom kunnen horen.
De eerste keer dat ik het had, had ik het ook best wel heftig, ik had er bij alles last van, ook bij gewoon zitten enzo, dus ik denk dat het best zou kunnen, maar wat Demi al zei, je kunt het beste een drukmeting laten doen...

Ik heb dat in Veldhoven laten doen, maar volgens mij kan het ook nog ergens in de buurt van Nijmegen, maar dat weet ik niet zeker....

Sterkte ermee!

Janieke | email | 22-01-2010

@Demi
Dank voor je reactie. Ik hoop dat ze in Nijmegen (UMC St. Radboud) ook zo'n test kunnen uitvoeren. Dan is er duidelijkheid, in elk geval over of het wel of niet het syndroom is. Ik word soms beroerd van de pijn en anders wel van de pleisters. Kan heel veel niet meer doen. Nou ja, moed proberen te houden dat ik ooit van die pijn af kom!

Demi | 21-01-2010

@ Janieke
Voor mij klinkt het niet echt typisch voor dit syndroom, omdat je het wel al heel snel hebt, zelfs na even afwassen. Je kunt een soort test doen; een drukmeting. Dan meten ze de druk in je kuit, en als die erg hoog is, dan weet je iets meer of het het logesyndroom kan zijn. Die test is niet altijd zeker, maar kan iets meer duidelijkheid geven.Ik heb de test in Veldhoven gedaan, want die wordt niet overal gedaan. Succes!

Janieke | email | 17-01-2010

Hoi allemaal,
Al ruim 4 jaar loop ik met ernstige klachten in mijn linkerkuit (buitenkant, 2 cm onder knie), het laatste half jaar studie en sport moeten stoppen en de rest op morfine-pleisters doen. Artsen hebben geen idee wat er aan de hand is, hoewel vorige week een syndroom is geoppeerd. Wat surfen en ik balnd hier. Ik heb erg pijn wanneer ik sport of studeer (orgel), maar ook al na even afwassen. Even liggen en het trekt geleidelijk weg, maar ook hoge stoelen of een verkeerde houding leiden tot pijn. Is dit typisch voor dit syndroom?
Ik hoop eindelijk eens van die pijn af te komen en weer te kunnen doen wat iemand van 21 wil doen! Hoop op reacties!

Renate | email | 28-11-2009

Ruim een maand na mijn operatie. Herstel gaat best moeizaam. 3 keer per week fysiotherapie. Nu blijkt echter dat er meer problemen zijn. In enkel, bekken en rug. Compartimentsyndroom is waarschijnlijk het symptoom van iets anders. Vraag me af hoe dit bij anderen zit? is compartimentsyndroom oorzaak of gevolg?

J. | 03-11-2009

De personen die lopen op hun armen zullen tevreden zijn hier...

Dion | email | 03-11-2009

ik heb in maart 2007 een bedrijfs ongeval gehad waarbij mn arm klem kwam te zitte in het laadgedeelte van een vuilniswagen waardoor het compartiments syndroom optreedde.
Ik werd eerst naar huis gestuurd met een doosje pijnstillers maar diezelfde nacht kon ik nog terug omdat ik kapot ging van de pijn.
Diezelfde nacht hebben ze me geopereerd en in januari 2009 heb ik n peestransfer gehad in mijn linkerhand vanwege het feit dat mn vingers niet meer volledig functioneerde.
Maar ook dat is niet geheel goed gegaan en nu heb ik eigenlijk elke dag wel last van mn arm en n litteken van mn pols tot aan mn elleboog.
Maar hij zit dr in ieder geval nog aan ^^

Sanne | 25-10-2009

@demi
ja, ik hoop ook dat het snel over is, en dat het links bij 1 operatie blijft....
Maar dat van jou is ook balen,d at ze je niet willen opereren. Dat is naar mijn idee best onzin,
want ik was 12 toen ik voor het eerst geopereerd werd en ik ben nu 14, mijn leeftijd is nooit echt een probleem geweest daarvoor, alleen duurde het langer voordat het bij mij geconstateerd werd.

Als ik jou was zou ik naar een andere arts gaan, of heb je dat al gedaan?

nouja, sterkte er nog mee!

@renate,
Ik hoop dat de operatie geholpen heeft! Ik beweeg op geleide van de pijn zegmaar, kon ik lopen dan deed ik het, en als het niet gaat dan voel je het vanzelf! Je moet doen wat je kan, maar proberen het niet te forceren, maar dat voel je ook vanzelf end an moet je het even wat rustiger aandoen...Zo deed ik het in ieder geval...

haha, inderdaad een ervaringsdeskundige, maar ben er niet echt blij mee ofzo :(.
sterkte ermee

demi | 25-10-2009

@ Sanne,
Echt balen dat je nu aan je linkerbeen ook hebt! Bij mij zat het eerst ook alleen aan mijn linkerbeen, later is het in mijn rechterbeen ook gekomen. Volgens mij kwam dat omdat ik links afzet bij het verspringen, en nadat ik daar last had heb ik die een beetje ontzien,waardoor ik ook in mijn rechterbeen last kreeg. Ze willen mij nog steeds niet opereren vanwege mijn leeftijd (17), en sommigen zeggen dat het een hormonaal probleem is, omdat het anders nooit aan 2 kanten kan ontstaan. Ik vind het allemaal een beetje vaag en ik weet niet meer wie ik kan geloven. Ben nu druk bezig met rekken en strekken en fysiotherapie. Ben op de helft van mijn rusttijd, moet nog 1.5 maand! :(
Hopen dat het bij jou nou eindelijk eens over is na al die operaties!
Succes ermee.
Groetjes

Renate | email | 23-10-2009

@Sanne,
Heftig zeg. kost je ook veel tijd. Je moet toch iedere keer weer herstellen. Maar daar ben je dan onderhand een ervaringsdeskundige in...

Ik ben gister aan 2 loges geopereerd. (voorkant schenen). gaat op zich best goed. alleen gisteravond enorme krampen in mijn benen. ben al best veel aan het lopen. probeer maar zoveel mogelijk te lopen om spieren op te laten zwellen, zodat spieren hun ruimte in nemen en de loges daaromheen sluiten. heeft iemand ervaring hoezeer je actief moet zijn. vindt het best lastig om goede balans te vinden.

Renate | email | 23-10-2009

@Sanne,
Heftig zeg. kost je ook veel tijd. Je moet toch iedere keer weer herstellen. Maar daar ben je dan onderhand een ervaringsdeskundige in...

Ik ben gister aan 2 loges geopereerd. (voorkant schenen). gaat op zich best goed. alleen gisteravond enorme krampen in mijn benen. ben al best veel aan het lopen. probeer maar zoveel mogelijk te lopen om spieren op te laten zwellen, zodat spieren hun ruimte in nemen en de loges daaromheen sluiten. heeft iemand ervaring hoezeer je actief moet zijn. vindt het best lastig om goede balans te vinden.

sanne | email | 23-10-2009

@Renate,
Nou, ik had het eerst rechts in m'n diepe achterste loge, degene die het moeilijkst te opereren is volgens de chirurg. Na die operatie had ik er geen last meer van, maar toen, na iets van een half jaar kreeg ik last van littekenweefsel, en kwam het terug (dus weer in de diepe achterste loge. Toen werd ik er weer aan geopereerd (operatie 2). Dat hielp maar al snel kreeg ik weer last van m'n been, toen bij de drukmeting bleek dat het de anticus loge was, met uitstralingspijn naar de diepe achterste loge. Toen werd ik geopereerd aan die anticus loge (scheenbeen). Dat was operatie drie. Ik had nergens last meer van, maar nu kreeg ik pas dezelfde pijn aan m'n linker been en nu moet ik daar binnenkort ook aan geopereerd worden :(.

Sanne | email | 23-10-2009

@Theo,
Dat is verschillend volgens mij, ik weet ook niet precies.
Maar de dokter van de drukmeting heeft mij uitgelegd hoe het kan dat ik het nu ook opeens links heb. Het heeft waarschijnlijk al in beide benen gezeten, maar rechts heeft het het snelst ontwikkeld en doordat ik zo lang last heb gehad van m'n rechterbeen, heeft m'n lichaam geen tijd gehad om het links ook te ontwikkelen, en nu ik rechts geen pijn meer heb heeft m'n lichaam die kans wel gehad en daardoor heeft m'n lichaam het nu ook links ontwikkeld :(.

Gisteren bij m'n chirurg geweest, hij gaat binnenkort m'n linkerbeen opereren,
hopelijk is daar 1 operatie wel voldoende....

Theo | 20-10-2009

@ Sanne,

Das wel lelijk dat je t nu aan je linkerbeen ook ineens hebt, ik dacht dat het compartiment syndroom meestal in beide benen voorkwam.

@ R,

Compartiment syndroom gaat volgens mij nooit over, het kan misschien minder worden, maar overgaan doet het denk ik alleen met een operatie. Ik zit nu nog in de revalidatie, dus kan er nog niet veel over zeggen of t helpt, maar bij de meeste mensen helpt t wel. Volgens mij is het ook zo dat de kans op slagen bij een operatie in de kuiten groter is dan in de schenen en dan met name de diepe loges, want die zijn t moeilijkst heeft de chirurg mij verteld, waar ik dus last van had :(

Mijn advies is om een doorverwijzing naar een sportarts, die weten er wel raad mee en kunnen je miss naar een chirurg sturen of laten je eerst van die scans maken, want misschien is het toch iets anders.

Groetjes,

Theo

Theo | 20-10-2009

Deel 9 :)

9 weken na de operatie.

2,5 week geleden had ik nog best erge pijn met hardlopen, na 5 stappen voelde je het al.

Ik heb niet gebeld naar de chirurg/sportarts, wat ik wel eerst van plan was. Ik ben dus zelf beetje op onderzoek gegaan en dacht dat ik mezelf misschien heb overbelast. Ik heb dus 2,5 week helemaal niets qua hardlopen/joggen gedaan, maar heb wel 3x per week mijn kuiten/scheenbeenspier getraind op de trap, waarschijnlijk zul je die oefening wel kennen.

Vandaag(daarnet) dus weer helemaal van af t begin af aan begonnen met hardlopen.
Ik voelde de pijn nog amper, alleen een beetje onderin in mijn rechterbeen, maar dat is stukke minder als eerst. ik was echt blij! Maar ja nu nog hopen dat het zo blijft en niet erger wordt.

Renate | email | 20-10-2009

@Sanne,
Bedankt voor de geruststelling :). maarre.. 3 keer geopereerd aan een been. hoe komt dat?

@ R.
Ik heb ook veel klachten in de avond en in de nacht. trillingen en krampen in mijn benen om al het teveel aan spanning/ druk kwijt te raken. Hopelijk na de operatie minder.

Renate | email | 20-10-2009

@Sanne,
Bedankt voor de geruststelling :). maarre.. 3 keer geopereerd aan een been. hoe komt dat?

@ R.
Ik heb ook veel klachten in de avond en in de nacht. trillingen en krampen in mijn benen om al het teveel aan spanning/ druk kwijt te raken. Hopelijk na de operatie minder.

R. | email | 19-10-2009

Hallo.
Ik heb nu ong. 2 jaar veel last van mijn kuiten.Vorig jaar is bij mij het compartimentsydnroom geconstateerd door een arts ( zonder drukmeting).
Er werd gezegd, dat het met de jaren overgaat.
Nou heb ik het idee dat ik andere klachten heb dan die standaard bij dit syndroom. IK heb namelijk constand het gevoel dat ik een hele hoge druk heb in beide kuiten. Lang staan en lopen maakt het erger, maar dit merk ik dan vooral snachts. Zijn er mensen die deze klachten ook hebben? En die een goede ervaring hebben met een behandeling van de fysiotherapeut of een operatie?
Want ik wil toch na deze 2 jaar echt iets gaan doen.Wordt erg vermoeiend.

Alvast bedankt voor de reacties.
Gr. R.

Sanne | 18-10-2009

@Renate,
ik werd geopereerd aan 1 loge, en dat duurde ongeveer een half uurtje.
Valt allemaal best mee...
Ik wordt wordt binnenkort geopereerd aan m'n linkerbeen, na 3 keer geopereerd te zijn aan m'n rechterbeen.

groetjes Sanne
+succes ermee!

Renate | email | 16-10-2009

Hoi. Volgende week word ik voor de eerste keer aan comp. syndr. geopereerd. mijn rechterbeen en twee loges tegelijk. waarde van ene loge was 60. de doc dacht dat de apparatuur kapot was... als eerste operatie goed verloopt, zal een operatie aan linkerbeen volgen. erg fijn om reacties van anderen hier te lezen. vraagje. kan iem me vertellen hoe lang de operatie duurt? ik knijp hem best wel.

sanne | email | 08-10-2009

Hier ben ik ook weer :(.
Ik ben 3 keer geopereerd aan m'n rechterbeen, twee keer aan de diepe loge en de andere keer aan m'n scheenbeen zegmaar.
Nu heb ik geen last meer van m'n rechterbeen :D. maar sinds kort heb ik last van m'n linkerbeen, precies dezelfde pijn als ik aan de rechter had, 16 oktober drukmeting, hoop niet dat alles weer van voor af aan begint maar dan nu met m'n linkerbeen :(.

@Theo, das goed balen man!

Groetjes Sanne

Demi | 01-10-2009

Is er al eens iemand naar osteopaat geweest die dit syndroom heeft? Ze denken dat er bij mij iets in mijn rug/heupen is, omdat ik het aan beide benen heb en al lang, dus ga het daar eens proberen. Dan heb ik zo onderhand wel iedereen gehad!

Theo | 01-10-2009

Deel 8

6,5 week na de operatie. Ik probeer nog steeds 3x per week te hardlopen, maar het is er sinds 3 ŗ 4 weken terug zeker niet beter op geworden. Ik voel mijn onderbenen nog steeds vrij goed :(

Ik krijg een beetje het idee dat de operatie niet heeft geholpen, want de pijn is er niet minder op geworden. Ik denk dat ik maar eens de chirurg of sportarts ga bellen, want zo rond blijven lopen is ook niets.

@ ella

bedankt voor je reactie, ik snap wat je bedoelt, maar bij mij is t nu ook nog steeds dat mijn linkerbeen meer pijn doet dan mijn rechter, maar t verschil is nu wel veel minder.

Groetjes,

Theo

ella | 22-09-2009

@ Theo:

Ik ben zelf 2 jaar geleden geopereerd aan beide onderbenen, helaas zonder resultaat.

Maar goed wat ik wil zeggen, is dat het bij mij vaker voorkomt dat ik eerst last heb van de linker en daarna juist van de rechter.
Ik weet niet hoe dit voor jou is, maar vaak is het zo dat als mijn linker been pijn doet, ik dat (soms onbewust) compenseer met mijn rechter been. Dat ik daar dan nťt iets meer kracht mee zet om de pijn van de linker te verzachten. Waardoor de rechter dus meer vangt en ik vaak de dag erna daar weer last van heb.

Hoop dat je hier iets aan had.. Ik ben blij dat de operatie goed is gegaan!

Theo | 11-09-2009

Deel 7

3.5 week na de operatie. Ik loop nu 3x per week hard, wat ik natuurlijk nog steeds langzaam aan aan het opbouwen ben. In het begin had ik vooral meer last van mijn rechter been en voelde ik mijn linker been amper. Nu is het juist dat ik mijn linker veel beter voel en mijn rechter nauwelijks. Heel raar.

De pijn (het gevoel, want echt pijn doet het niet meer) is wel anders dan vůůr de operatie. Heel geleidelijk aan wordt het ook wel minder. Ook is mijn been (vooral waar de loge is opengesneden) dunner geworden, oftewel ik neem aan dat er gewoon nog vocht onder zat.

Ik blijf gewoon nog geleidelijk aan opbouwen en ik zie wel wanneer het helemaal pijnvrij wordt, het is tenslotte nog maar 3,5 week geleden.

@ Sanne
Ik heb 2.5 week met kousen gelopen, toen ik ze uit deed was het wel effen wennen maar meer of minder pijn deed t niet en mijn been/enkels werden er ook niet dikker of dunner door.

Groetjes,

Theo

Demi | 04-09-2009

@ jans
Ja, ik ga ook fysio 1x per week krijgen, maar ik weet niet of dat gaat helpen. Heb dat al eens gehad en moest toen lange rekoefeningen doen, wat ook niet echt tot een verbetering heeft geleid. en ik moet compressiekousen dragen als ik veel moet staan/wandelen. Zou heel graag operatie willen,, en heb al aangedrongen, maar dat helpt niet.

Jans | 04-09-2009

alleen rust zal nauwelijks tot geen effect hebben. darana zeeeeeeeeeeer rustig aan opbouwen. helpt dat ook niet dan zou ik aandringen op een operatie (als je dat zelf wil).

Demi | 03-09-2009

bij mij vinden ze de operatie te riskant terwijl ik hier (ook slechte) maar ook veel goede berichten hoor. Ik moet nu minstens 3 maanden volledig rust houden voor mijn kuiten, daar baal ik echt wel van. Moet ik wel moeite voor doen om dat vol te houden. En dan is het nog maar de vraag of het beter zal gaan. Iemand zelfde ervaring?

Qmast | email | 03-09-2009

tijdje geleden dat ik hier een reactie poste, maar dat komt omdat ik door de goede afloop van de operatie er niet meer aan dacht!!!
inderdaad, een fasciotomie geneest niet razendsnel (bij mij een week of drie in rolstoel en krukken, weliswaar kleine complicatie aan linkerbeen, maar heb alletwee gelijkertijd gedaan) maar het helpt echt. Ik ben blij dat ik het heb gedaan en raad het iedereen aan die het overweegt. Mijn pijn is volledig weg! en de door cs veroorzaakte beenvliesontsteking ook.

sanne | email | 01-09-2009

@Theo,

Ik heb mijn kousen ook langer gedragen, iets van 3 weken, omdat dat voor mijn gevoel fijner was op dat moment, je voelt vanzelf tot wanneer je ze wilt dragen. Als ze gaan irriteren of je heb het idee dat het niet helpt doe je ze gewoon af.
En volgens mij, ik weet natuurlijk niet of dat voor iedereen geld, maar bij mij is m'n been wel dikker gebleven als eerst, maar volgens dokter vroemen, ook jouw dokter dus, kon dat geen kwaad....
ik ben vorige week op controle geweest en alles was goed!

Hopelijk ben jij er nu ook vanaf !

Groetjes Sanne

Theo | 29-08-2009

Deel 6

12 dagen na de operatie. De hechtingen zijn eruit en van de chirurg mocht ik ook zonder drukkousen gaan lopen.
Ik heb dat dus een tijdje gedaan alleen merkte wel dat het meer pijn deed en mijn schenen werden ook wat dikker. Die dikkere plek is ongeveer een streep van ongeveer 2 cm breed en gewoon heel scheenbeen lang, precies waar ze de loge open gesneden hebben zou je zeggen. Of het nou vocht is of dat gewoon de loge eruit steekt (vanwege de ruimte die het nu heeft) weet ik niet precies. Want de verdikking voelt best wel hard aan als ik voorover buig met mijn onderbenen.
In ieder geval ik heb mijn drukkousen weer aangedaan, want dat voelt een stuk prettiger. Natuurlijk zal ik af en toe weer die dingen uitdoen om te voelen hoe het ermee gaat.

Groetjes,

Theo

Theo | 27-08-2009

Deel 5

10 dagen na de operatie. Daarnet ben ik nog ff wezen joggen gevolgd door een sprint van +/- 100 m denk ik. Ik deed t voor t eerst sinds de operatie en t ging echt super goed. Ik voelde t wel, maar t is niet pijnlijk, net zoals bij joggen. Bij het normale lopen voel eigenlijk niets meer, maar dat had ik voor de operatie ook niet.

Morgen gaan de hechtingen eruit en wie weet moet ik dan ook zonder drukkoussen lopen.

@ jonna,
echt zwaar kut voor je dat na 2 operaties je nog niet het gewenste resultaat hebt. Ik hoop echt voor je dat de 3de operatie wel helpt. Ik lees ook dat je al een hele lange tijd aan het sukkelen bent met dat K**** syndroom. In ieder geval veel sterkte en beterschap alvast

Groetjes,

Theo

Demi | 27-08-2009

Dankjewel voor de reactie, Theo! :)

jonna | email | 27-08-2009

Hallo ,

Hier ben ik weer na een hele lange tijd.
Jammer genoeg heeft het niet gunstig uitgepakt en na 2 operaties word ik volgende maand 04 september weer geholpen.
Er zit zoveel litekenweefsel dat mijn spieren/zenuwen geen kant meer op kunnen en de loge's zitten weer geheel dicht ook willen ze enkele wortelblokkade's gaan doen maar daar zijn wij het nog niet helemaal mee eens.
Ik hoop dat alle anderen mensen meer geluk hebben en nogmaals : Laat je absoluut niet weerhouden om je te laten opereren want het is bewezen dat 90% van de mensen er heel veel baat bij hebben!!

Theo | 25-08-2009

@ demi

Ik ben geopereerd in Breda (Amphia) bij dr. Vroemen.
De waarde van de drukmeting was tijdens rust iets van 20 en bij inspanning tussen de 40 en 45, weet het niet meer precies hoeveel.

Jij ook nog veel succes he!

Groetjes,

Theo

Demi | 24-08-2009

@ Theo
Dat ziet er tot nu toe wel goed uit dan! :)
Waar ben jij geopereerd en wat waren je drukmetingen?
Succes nog!
Groetjes

Theo | 22-08-2009

Deel 4

Nu 5 dagen na de operatie gaat het weer een stuk beter. Ik heb sinds donderdag al kunnen joggen, wat redelijk goed ging. Natuurlijk had ik nog wel een beetje pijn, mja das ander soort pijn dan normaal, komt waarschijnlijk gewoon van de operatie, want ze snijden een heel vlies van boven naar beneden open.

Ik probeer nu iedere dag wel een stukje te joggen en daarbij maak ik over de dag verspreid nog een paar wandelingetjes, zodat het vlies om mijn spier niet te snel aan elkaar groeit. Ik verhoog ook geleidelijk aan mijn tempo en afstand die jog.

Als er nog vragen zijn kun je die gerust hier stellen want ik ben hier de komende tijd nog wel actief.

@ Sanne bedankt voor de je reactie, en hopelijk blijft t bij jouw ook goed gaan.

Groetjes,

Theo

sanne | email | 22-08-2009

@ demi

Ik moet dinsdag terug voor controle bij dokter Vroemen.
Ik ben op vakantie geweest en ik heb gewoon alles kunnen doen en ik heb nergens meer last van! Alleen als je er op drukt voel ik nog wel wat maar de pijn die ik voor de operatie had is weg!

@ Theo,
mijn eerste 2 operaties, net als de derde ook uitgevoerd door dokter vroemen, vonden ook plaats in de diepe achterste loge, de eerste keer had ik geen pijn meer na de operatie maar toen groeide de spier die geklieft was weer dicht en moest er een tweede operatie aan te pas komen, in die spier is het compartimentsyndroom nu gelukkig over!
Hopelijk is het joggen goed gegaan en kun je nu snel alles weer doen !

Groetjes Sanne

Theo | email | 19-08-2009

Deel 3

Nu 2 dagen na mijn operatie kan ik al goed wandelen en zelfs al snelwandelen. Voor mijn gevoel gaat het echt hartstikke goed, iedere keer als ik ga lopen merk ik dat er vooruitgang inzit. Morgen ga ik denk ik proberen te joggen.

Ik zit nu nog steeds aan 8 paracetemol per dag en ga dat morgen verlagen naar 4, want veel pijn heb ik nu niet echt.

be continued.....

Groetjes,

Theo

Theo | email | 18-08-2009

Deel 2

Vandaag (18 Aug) ben ik al enige tijd thuis en lopen gaat steeds beter, ik loop nog niet zo snel en soepel als normaal, maar er zit al wat tempo in, vergeleken met gisteren. In het ziekenhuis hadden ze me aangeraden om nog wel paracetamol te slikken, dus om de 4 uur gaan er weer 2 pillen van 500 mg achter in mijn keel. Pijn heb ik gelukkig dus niet veel. Kan ik dus goed oefenen met lopen. :)

Volgens de chirurg mocht ik over 3 ŗ 4 dagen al beginnen met rustig joggen, mits ik de pijn kan verdragen.

Ik heb nu wel 2 sneeŽn van +/- 5 cm in iedere been, maar dat vind ik niet zo erg. Als ik binnenkort weer pijnloos kan hardlopen vind ik het allemaal best.

Ik houd jullie nog op de hoogte.

Groetjes,

Theo

Theo | email | 18-08-2009

Deel 1

Hallo is ben 18 jaar en heb 20 maanden last van mijn scheenbenen tijdens hardlopen en joggen, met normaal lopen had ik er geen last van.

Paar maanden geleden hebben ze bij mij vast gesteld dat ik het compartiment syndroom heb en dan bij mijn diepe achterste loge. Een lastige plek volgens de chirurg waar de kans op succes van de operatie het kleinst is. Maar na een drukmeting met een waarde van 40+ (tijdens inspanning) vond de chirurg het toch wel de kans waard om een operatie te ondergaan.

Gisteren (17 aug) ben ik dus 's ochtends rond een uur of 8 geopereerd onder volle narcose door Dokter Vroemen. Rond een uur of 10 werd ik wakker met best wel veel pijn, dus kreeg ik een morfinespuit, helpt goed moet ik zeggen. Voor de rest van die dag kreeg ik nog wat pijnstillers enz. Rond 2 uur heb ik geprobeerd te lopen, maar ik was nog best duizelig door de narcose dus besloot maar weer te gaan liggen. Tijdje later probeerde ik het weer en toen ging t wel. Pijn viel reuze mee vond ik, maar dat komt vooral door de pijnstillers. ís Avonds liep ik al wat beter, nog wel langzamer dan normaal, maar er zat vooruitgang in. Van de pijn had ik overigens niet zo heel veel last.

Demi | 16-08-2009

@ Sanne
Goed dat het tot nu toe nog goed gaat zeg! Ik hoop voor je dat het zo blijft!
Hoe was de operatie en herstel?
Hou me op de hoogte,
Groetjess

Bas | email | 11-08-2009

Wie herkend dit: had in 2004 een branderig gevoel aan het rechter onderbeen, wat niet tijdens inspanning optreed maar juist enige tijd erna. Advies van de huistarts: rust, fysiotherapie hielp allemaal niet. rontgenfoto gemaakt, functie onderzoek gehad drukmeting uitgevoerd. Hierbij was de druk niet echt te hoog. Uiteindelijk geopereerd aan compartimentssyndroom. Heb eigenlijk daarna niet echt meer kunnen sporten. Ik heb nu sinds een paar jaar weer klachten en een drukmeting laten doen die in rust 16 was, dus niet te hoog. En de klachten komen weer niet tijdens inspanning maar enkele dagen erna. Heb nu een afspraak voor een operatie in het UZA maar ben er niet van overtuigd dat het een compartimentssyndroom is. Wie herkent deze klachten ? Graag jullie reactie en eventueel advies.

Sanne | 30-07-2009

Ik ben 22 juli j.l geopereerd aan mijn rechterbeen aan de buitenzijde.
De dokter heeft een reepje weggehaald en ik kan nu weer normaal lopen, ik moet alleen nog oppassen met rare en onverwachte bewegingen, maar voor de rest heb ik nergens last meer van !
Voor zover ik het nu kan beoordelen heb ik ook geen last meer vande pijn die ik voor de operatie wel had...

Groetjes Sanne

patricia | email | 29-07-2009

Ik ben maandag 20 juli geoperreerd aan mijn linker onderbeen (naast het scheen been)chronisch compartiment syndroom anticusloge
Ze hebben het geklieft vanaf de enkel tot onder de knie.
Nu anderhalve week verder kan ik nog steeds niet lopen (alleen met mijn krukken).
nu zou ik willen weten hoe snel dat bij jullie ging.

BertieR | email | 27-07-2009

Ik ben lange afstandswandelaar en zit met dezelfde problemen als jullie, hardlopers. Ook ik heb vermoedelijk last van CS en heb daarom dit jaar van de Nijmeegse 4daagse moeten afzien.
Ik heb alle reacties gelezen en ik vermoed dat de kwaliteit van het "snijwerk" niet overal hetzelfde is.
Ik lees operaties in: Maastricht, Veldhoven, Breda, Rotterdam, Zwolle, etc.
Maar wie kan mij vertellen waar de uitkomst van een operatie het meest gunstig zal zijn. En zijn er ook nog lezers die zich in het buitenland hebben laten behandelen met goede resultaten?

sanne | 20-07-2009

@demi,

ja dat is inderdaad raar/toevallig !
Ik wordt in het amphia ziekenhuis geopereerd in breda, door Dokter Vroemen, ik woon daar helemaal niet in de buurt, maar een dokter hier in het ziekenhuis zei dat hij alle patiŽnten naar hem toe stuurt, want hij is er erg in gespecialiseerd ofzo !

En zeker laat ik weten hoe het is afgelopen ;). Ik hoop ook dat ik te horen krijg hoe het met jou verder is gegaan :P.

Groetjes Sanne

Demi | 19-07-2009

@ sanne
Zoo, dat is wel raar dat wij precies hetzelfde hebben. Super veel succes, ik hoop echt dat het werkt, en laat me nog maar wat weten via deze site, hoe het gaat!
Waar word je trouwens geopereerd (en welke dokter)?
Groetjes,

Chantal Bartels | email | 18-07-2009

Hey, ik ben gisteren geopereerd aan het compartiment syndroom aan beide benen. Mijn drukmeting was in rust al 60 dus heb niet eens meer hoeven inspannen
De drukmeting vond ik erg vervelend, maar de ingreep viel bij nader inzien wel mee, aangezien mijn angst voor naalden.

Ik heb 2 kleine sneetjes op het midden van mijn benen, op de scheenbenen, de pijn is goed te verdragen na de operatie.

Ik moet nu 2 weken met tubigrip kousen lopen en dan kan ik vertellen hoe het verder vergaat. Voor meer informatie kan je me altijd mailen.

sanne | 17-07-2009

@ demi,
mijn waarden waren volgens mij na inspanning 45 (in de 'nieuwe' spier), en in de diepe achterste loge 28, maar dat werd veroorzaakt door de 'nieuwe spier' zegmaar ;).

ja, ik heb ook in rust last, dat begrepen ze ook al niet bij mij, vandaar dat het de eerste keer zolang heeft geduurd voordat ik geopereerd werd. En ik heb inderdaad ook last als ik door m'n knieŽn ga en zo een poosje blijf zitten.
Ik wordt woensdag aanstaande geopereerd, ik hoop dat ik nu eindelijk van alle pijn af ben !

Sterkte verder ! Hoop dat ze bij jou ook wat vinden zodat je geen pijn meer hebt!

Groetjes Sanne

Schot | email | 15-07-2009

Hallo Allemaal. na twee jaar sukkelen (toch NY gelopen :-) ) ben ik twee weken geleden geopereerd aan 1 been voor het binnenste compartimentssyndroom. De operatie is prima gegaan, de dag zelf nog wat paracetamol en kon al lopend (schuifelend) het ziekenhuis uit. In september gaan ze het andere been doen. Ik heb begrepen van Dr Scheltinga Maxima Medisch Centrum veldhoven, die al honderden benen "gedaan heeft" dat de succeskans voor het diepe logesyndroom 65% zijn en dit de laatste jaren erg is gestegen.

Al met al gaat het prima en is het heel erg meegevallen bij me.

Demi | 14-07-2009

Oh, en weet je nog wat jouw waarden waren? Bij mij was het na inspanning 39, wat dus niet super overtuigend was, maar wel hoog. Nu willen ze weer proberen om heel rustig op te bouwen, maar dat heb ik al 3 keer geprobeerd, en ik weet zeker dat dat niet helpt. Heb jij in rust ook last, en bijvoorbeeld ook als diep door je knieen buigt en zo eventjes blijft zitten? Bedankt voor reactie, helpt echt heel veel!
Groetjes

sanne | email | 13-07-2009

@demi,
jouw probleem is precies het probleem dat ik de eerste keer had. Ik had een chronisch compartimentsyndroom in de diepe achterste loge, dat is aan de binnenzijde van je onderbeen. Het kan dus wel degelijk. Bij mij dachten ze eerst ook aan een shin splint, maar omdat de behandeling (rust) daarbij niet hielp, zijn ze toch maar gaan drukmeten.

groetjes sanne

Demi | 11-07-2009

Hoe kan het dan dat de pijn aan de binnenkant veroorzaakt wordt door de pijn aan de buitenkant? Want ik denk steeds dat dit bij mij ook het geval is, maar de artsen zeggen dat bij het chronisch compartiment syndroom de binnenkant niet pijn kan doen, want dat zou een 'shin splint' zijn (dat konden ze niet op botscan zien, dus dat is het ook niet).'
Zelf snap ik er niets meer van, maar ondertussen moet ik mezelf steeds inhouden met sporten en kan ik maar weinig. Iemand dezelfde ervaringen?

Lieke | 11-07-2009

@ Sanne
Zou jij alsjeblieft eens precies willen zeggen wat je allemaal voelde, want niemand wil mij opereren, omdat ze niet overtuigd zijn. Heb jij een drukmeting gedaan en wat waren de waarden? Word jij nu aan de binnenkant geopereerd en hoe noemen de artsen dit dan? Ik ben echt een beetje de hoop aan het verliezen! Succes met operatie en laat me weten hoe het na de operatie is!
Groetjes

sanne | 06-07-2009

@Lieke,

Ik had ook drukpijn, maar ben wel gewoon geopereerd, toen kwam het terug weer geopereerd en nu heb ik ook drukpijn aan beide kanten maar nu is het een andere spier aan de buitenzijde van m'n onderbeen, maar ik heb ook drukpijn aan de binnenkant, maar dat wordt veroorzaakt door die spier aan de buitenkant wat dus eigenlijk de oorzaak is. Ik wordt dus weer geopereerd .

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over