hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

kraakbeenletsel knie

Annelies | 19-03-2006

Hallo,

ik heb sinds een aantal maanden last van een kraakbeenletsel in mijn rechterknie. Mijn dokter heeft mij daarvoor een onstekingsremmer voorgeschreven die ik een maand moet innemen, maar ik heb gelezen dat die onstekingsremmers enkel de pijn verhelpen zonder het kraakbeen actief te herstellen. Nu weet ik niet wat ik moet doen... Zijn er mensen die hier ook ervaring mee hebben. Welke behandeling heeft er bij jullie geholpen? Ik begin een beetje te vrezen dat ik nooit meer zal kunnen lopen zoals vroeger...

Jeffrey | email | 29-09-2019

Ik ben 28 jaar. Twee maanden geleden ben ik geopereerd aan de meniscus. Hierbij zagen ze ook een kraakbeenletsel graad 1 nog maar. Deze doet toch behoorlijk veel pijn waardoor voetbal voorlopig niet mogelijk is. Twee weken geleden ben ik gestart met een hyaluronzuur behandeling. Binnen een paar dagen ga ik mijn 2e injectie halen. Nu voel ik na 1 injectie totaal nog geen verbetering. Is dit normaal en moet ik gewoon geduld hebben? Graag wat ervaringen van jullie met betrekking tot deze behandeling!

Andre | email | 23-01-2019

Hallo ik heb kraakbeen beschadiging alleen achter de knieschijf. graad 4 maar het is maar een klein stukje. nu wilde ik ostenil plus gaan laten injecteren. ik heb ook een meniscusscheur maar het kraakbeen op de botten zelf is nog helemaal gaaf. is het dan wel raadzaam om ostenil te injecteren? kan dat alleen voor de knieschijf? want op de andere botten heb ik dat spul niet nodig. en maakt het je kraakbeen niet zachter zoals bij cortisone? want dat is echt troep en slijt het alleen maar verder van

| 07-12-2018

Bedankt voor de tip, halve zool!

Geert, ik weet niet op welk niveau je badmintont, het lijkt mij dat badminton met zo'n prothese mogelijk is, maar niet op hoog niveau.

www.gelreziekenhuizen.nl/Gelreziekenhuizen/Onderzoek-ampamp-Behandeling-Behandelingen-Orthopedie-Knie/Halve-knie-prothese.html

jolige jonas | 06-12-2018

ja op je commodore64 spelcomputer samen met Samon.
mind my words!

Geert Gooren | email | 05-12-2018

Door een verkeerde knie beweging tijdens het badmintonnen is er een stuk kraakbeen aan de binnenkant van mijn linker knie afgebroken. Hierdoor krijg ik een halve knieprothese .
Kan ik straks weer badmintonnen?

hodja | email | 14-09-2016

Ik heb al 8 10 jaar last van mijn kniegewrichten, eerst de rechter en en tweetal jaar daarna ook de linker.
Insmeren met voltaren hielp.
Tot ik voor 6 jaar hevige pijnen kreeg, trap op en af gebeurde al zittend.
Toen stelde mijn huisarts voor om inspuitingen te geven met Hyaloronzuur.
Hij vertelde er wel bij dat de inspuitingen slechts bij 50% hielp en een half tot max 1
jaar hielp. Hij vertelde ook dat de ziekenkas er niet tussenkwam en de prijs van de spuiten. 3 spuiten/knie waren nodig.
Na op het internet pro en contra van mensen had gelezen besloot ik om de proef te wagen.
Geen last gehad, zoals pijnlijk verhitting van het gewricht, niettegenstaande beweringen op het internet van anderen.
Zeer snel verlichting aan de eerste knie, ook aan de tweede knie hetzelfde resultaat.
Er was een tijdspanne van telkens twee weken tussen de 3 inspuitingen in dezelfde knie. De andere knie kreeg telkens na 7 dagen de drie inspuitingen.
Resultaat : +/- 18 maanden voor ik terug last aan de knien kreeg.Opnieuw laten inspuiten. nu reeds de derde reeks gekregen
Wel duur,voor sommige mensen misschien niet betaalbaar. +/- 100 per spuit ( spuit en dokter )

Kimberly | email | 08-08-2016

Hallo
Ik ben 21jaar en loop al 8jaar rond met een slechte knie vorige jaar een operatie gehad voor een mediale prica na 2maand weer helse pijn nu heb ik enke nog de optie gelinstuiting maar heb er zo een schrik van dat deze me niet zullen helpen al meer dan 5 cortizone spuiten gekregen telkens zonder efect wie kan me helpen

Tamara | email | 27-06-2016

Ik heb een kraak been letsel graad 4. En moet nu drie spuiten laten zetten telkens na 1spuit een week er tussen Helpt dit echt. Wil van de pijn vanaf zit er al drie jaar. Heb vorig jaar ook een operatie gehad da ze mijn onderbeen hebben rechtgezet. En nu kraakbeen letsel graad 4 aan overgehouden. Wat kan ik doen heb bang voor de spuiten. Ze zeggen da het pijn doet da je zelf geen auto kunt rijden . wie kan mij helpen met raad alvast bedankt

Cristine | email | 05-12-2014

Hallo, ik heb al eerder gereageerd op deze forum,zie datum 29/03/13.Wil jullie graag eens laten weten hoe het nu met mij gaat.In augustus 2013 ben ik gestart met cardio en krachttraining in een fitnesscentrum en moet zeggen alles gaat goed met mijn knie,door de krachttraining zijn mijn bovenbenen sterker geworden,en ja...het vraagt enige discipline om door te bijten maar tot nu toe heb ik weinig last meer van de knie,de inspuitingen met hyaluronzuur (3) heb ik nog niet moeten herhalen en de brace draag ik allang niet meer maar lopen doe ik niet meer en moet zeggen ik mis het nog altijd,maar met het gene ik nu doe compenseert het veel meer met het lopen daar ik veel andere spiergroepen train,Ik zit namelijk dagelijks in de fitness!!! Een aanrader voor degene die niet meer mogen lopen en een nieuwe uitdaging zoeken!

Gerda Boelens | email | 11-08-2013

Hallo,

Ik heb kraakbeenletsel graad4 aan de binnenkant van het bovenbeen. Nu stellen ze voor om hier een "matje" (maioregen) in te leggen. Lange revalidatie, maar geen zekerheid over het resultaat. Zou heel graag weer mijn werk kunnen doen en hardlopen.
Heeft iemand hier ervaring mee? Kan op internet verder geen ervaringen vinden.

Gerda

Ernst | email | 06-05-2013

Ik heb 5 weken geleden Beckse boringen ondergaan aan mijn linker knie. Ik kan jullie zeggen dat de revalidatie geen pretje is. Nu na 5 weken iedere dag hevig pijnen. Ik slik me wezenloos aan Paracetamol en ontstekingsremmers voorgeschreven door de orthopeed. Ik neem al 5 weken absolute rust en kan mijn werk als docent niet meer uitvoeren. Maar de hevige pijn vergalt je leven. Ik denk dat ik nog veel langer op krukken zal moeten lopen dan de voorgeschreven 6 weken. Ik doe thuis oefeningen maar ook die zijn vaak pijnlijk. Zo kan ik die knie nog maar een klein stukje buigen na 5 weken. Buig ik hem verder door dan treedt er weer behoorlijke pijn op. Ook voelt de knie stijf aan. Ik ben nu na 5 weken behoorlijk radeloos want ik heb het idee dat de ingreep helemaal niets opgeleverd heeft. Sterker nog ik heb er spijt van dat ik de ingreep heb laten doen, want de pijn was voor de operatie zeer acceptabel en nooit permanent en in rust had ik nergens last van.

jason | email | 04-05-2013

Ik heb verschillende mensen met ernstige kraakbeen schade op het internet zien genezen met behulp van qi kung, weet iemand daar misschien meer van af ??? Mensen die nauwlijks meer konden lopen zijn uiteindelijk helemaal hersteld.

Christine | email | 29-03-2013

hallo,ik ben Christine 49jaar, oktober 2012 ben ik geopereerd aan een laterale meniscus aan mijn re-knie na revalidatie bleef ik last ondervinden en kreeg toen een spuit met cortisone een 4tal weken had ik geen last meer maar eens de spuit was uitgewerkt kreeg ik nog meer last dan voorheen, na uitslag van een nieuwe Mri blijkt dat mijn kraakbeen lateraal beschadigd is tot in de 3,ik heb gisteren mijn 1ste gel inspuiting (heb wel last ervan) en moet er nu nog 2 krijgen ook schreef de specialist mijn een brace voor die ik bij mijn activiteiten moet dragen, lopen was mijn passie en uitlaatklep, die mag ik wel vergeten helaas, vind het moeilijk om te aanvaarden, maar als je weet wat de gevolgen zijn op termijn is de keuze wel gemaakt want mijn knieen moeten nog wat jaren meegaan, t'zal fietsen of zwemmen worden,we zien wel wat de toekomst brengt en geven de moed niet op!!

An Karnas | email | 15-03-2013

Hallo, ik ben An, 37 jaar en was een gedreven loopster na een basketcarriere van 23 jaar. Vorig jaar nog de marathon van Antwerpen en nog andere wedstijdjes gelopen, kortom lopen is men passie en leven. Op 2 maanden tijd plots last van knie gekregen, instabiel gevoel met uiteindelijk kijkoperatie tot gevolg. En dan het vonnis, kraakbeenletsel graad 4 met een gat van 1,5 cm in e kinieschijf. Krijg nu gelspuiten en mag nooit meer lopen. Ben nu gedreven fietsster maar hoop ooit terug te lopen, mijn leven is niet meer hetzelfde, is er nog hoop? Ik neem nu ook sinds de operatie supplementen CH Alpha, en heb al 5 gelspuiten gehad op 7 maand tijd. Ik wil ooit terug lopen !!!

Peter | email | 19-07-2012

Beste lotgenoten,
Ik heb vorige week vrijdag een arthroscopie van de linkerknie ondergaan waarbij het kraakbeen zowel aan de binnenkant (derde graad), buitenkant en voorkant (beide tweede graad) beschadigd was. Dokter Vandamme (Sint-Lucas Brugge) heeft een ice-picking uitgevoerd en nu zit ik in revalidatie. Na bijna een week valt de pijn mee, maar moet nu veel oefeningen doen (vooral spierversterkend). Een brace zou niet helpen omdat ik dan de buitenkant teveel zou belasten en daar is ook een kraakbeenletsel aanwezig. Ik ben 38 jaar en heb jaren gevoetbald (laatste 10 jaar zo'n 2 3 keer per week in de zaal, wat zeker niet bevorderlijk is voor de knie). Ik zal mijn favoriete hobby moeten opzeggen en beginnen fietsen of zwemmen om niet binnen 10 jaar een nieuwe knie te moeten krijgen volgens de specialist. Met pijn in het hart natuurlijk. Ik hou jullie op de hoogte van mijn verdere revalidatie, en aan de mensen in dezelfde situatie wens ik jullie allemaal veel beterschap.

angelique | email | 10-06-2012

Hallo,

Ik heb 8 maart ook al een berichtje hier achter gelaten,dat ik waarschijnlijk in april weer zou kunnen gaan hardlopen, maar loop nog steeds geen meter, helaas!! Heb in april nog een cortisone injectie gehad omdat ik bij de minst geringste inspanning nog last had van vocht in mijn knie, en nu nog steeds niet helemaal pijn vrij ben. De orthopeed in Antwerpen had het na 1 maand na de operatie al over een kraakbeengel injectie maar die heb ik tot nu toe nog steeds niet gehad.
Over een maand moet ik mij weer melden als ik nog klachten heb en jammer genoeg heb ik die nog steeds. Heb nog last van mijn meniscus die er nog maar voor 40% in zit, en last van stijfheid, en last van dat kraakbeenletsel, (gevoel of je glas in je knie hebt) en dat nadat ik in januari geopereerd ben, had gehoopt al wat te hardlopen.Maar helaas...............m'n knie werkt niet mee!
Wie heeft daar ook last van, heb kraakbeenletsel in graad 2, en wat hebben ze gedaan, want volgens mij gaat dat kraakbeenletsel niet vanzelf over, heb ik van internet.

Kenneth Huygen | email | 04-06-2012

Dag, ben 22 jaar en heb ongeveer 2 jaar geleden mijn Linker mediale meniscus laten weghalen door een scheur. De meniscus werd (gedeeltelijk) weggenomen. Ik speel zo een 3 keer per week voetbal en ga regelmatig lopen. Heb geen last gehad tot na het seizoen (na eind april 2012) toen ik eens 21 km ging lopen. heb sindsdien (tot nu begin juni) enkel maar pijn gehad ter hoogte van mediale kant linkerknie als ik ging lopen. het ging om een stekende pijn en het was niet aangenaam om te gaan lopen. Nu vraag ik mij af wat ik moet doen? Glucosamine? spierversterkende oefeningen?wat is de beste oplossing? graag een antwoord

Kenneth Huygen | email | 04-06-2012

Dag, ben 22 jaar en heb ongeveer 2 jaar geleden mijn Linker mediale meniscus laten weghalen door een scheur. De meniscus werd (gedeeltelijk) weggenomen. Ik speel zo een 3 keer per week voetbal en ga regelmatig lopen. Heb geen last gehad tot na het seizoen (na eind april 2012) toen ik eens 21 km ging lopen. heb sindsdien (tot nu begin juni) enkel maar pijn gehad ter hoogte van mediale kant linkerknie als ik ging lopen. het ging om een stekende pijn en het was niet aangenaam om te gaan lopen. Nu vraag ik mij af wat ik moet doen? Glucosamine? spierversterkende oefeningen?wat is de beste oplossing? graag een antwoord

sjef | 01-05-2012

wie voetbalt er nog na knie blessure? kan je voetballen na de operatie aan kraakbeen in de knie?

john | email | 01-05-2012

hallo,

heb vorig jaar knie verdraaid met voetbal 2 dagen later werd heel erg dik en kon niet goed lopen. kijk operatie 1 maand geleden gehad en chirurg heeft 2 gaatjes geboord in kraakbeen. iemand dit ook gehad? chirurg verteld erg weinig over deze blessure?
positieve reactie graag:).

gr. john.

john | email | 01-05-2012

hallo,

heb vorig jaar knie verdraaid met voetbal 2 dagen later werd heel erg dik en kon niet goed lopen. kijk operatie 1 maand geleden gehad en chirurg heeft 2 gaatjes geboord in kraakbeen. iemand dit ook gehad? chirurg verteld erg weinig over deze blessure?
positieve reactie graag:).

gr. john.

Bieke | 25-04-2012

Lieve Lisa,
Als ik jou was, zou ik naar een andere fysio/dokter gaan die meer verstand heeft van sport en blessures. Dat kraakbeen niet terugkomt is niet helemaal duidelijk. Er zijn op het moment experimenten om kraakbeen op kweek te zetten en terug in te planten. Verder mag je mss wel fietsen. Ook zijn er oefeningen waardoor je je beenspieren kunt verstevigen die de knie functie een deel overnemen. Kom op, niet bij de pakken neer gaan zitten! Actie ondernemen! Succes!

lisa | email | 24-04-2012

Hallo allemaal,

Ik ben slechts 15 jaar, en heb ook een kraakbeen blessure. die heb ik opgelopen tijdens wat sportactiviteiten.
Bij mij lig het aan mijn knieschijf, daar is een stuk van af en ik heb amper kraakbeen over, deze blessure heb ik opgelopen toen ik 11 was.....
kraakbeen herstellen kan helaas niet. als het weg is is het weg en groeit het niet weer aan... ik kan dus never nooit meer sporten ook niet te lang wandelen.
Zelf was ik altijd een turnster en vond het geweldig ik beoefde het 18uur in de week, dus het ging aardig... BAH ik kan niks meer... ik kan er eigenlijk met niemand over praten want niemand snapt mij.... zijn er misschien meer mensen van mijn leeftijd met zo'n rot blessure...
mijn fysiotherapeut schat mijn knie op een leeftijd van 46 met blessure.... pfff leuk al die positieve berichten.
nja ik moest mijn verhaal even kwijt!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!!!

karin | email | 19-04-2012

hallo,
ik ben vijf weken geleden voor de vierde keer aan linkerknie geholpen, meniscusscheur en kraakbeen graad 4.
ben er voor de operatie ook goed doorheengezakt en gevallen met resultaat dat er flink veel los bot zit.
rechterkant word de derde keer, en het zelfde verhaal.
ik kom in aanmerking voor een halve nieuwe knie, heeft iemand hier ervaring mee.
ik ben net 50 en heb er zoveel last van dat ik mijn baan in de zorg moet afgeven.
mijn knie is nog erg dik , als dat over een maand minder is gaat er een fermathron spuit in ik hoop dat dat me wat verlichting geeft.
groetjes

Angelique Theune | email | 08-03-2012

Hallo,

Ik heb in januari een kijkoperatie gehad, mijn meniscus is gehecht , maar had ook nog kraakbeenletsel. daar slik ik nu glucosamine voor, als het in April niet over is krijg ik nog een kraakbeengelinjectie ingespoten. Ik ben wel in Antwerpen onder behandeling.
Ik hoop dus in April weer met hard lopen te starten.

Marjolein | email | 14-02-2012

Hallo, ik ben 46 jaar en heb in april 2011 een kijkoperatie gehad aan mijn knie. Het vermoeden van een gescheurde meniscus, maar tijdens de operatie bleek het 4e graads beschadiging van mijn kraakbeen. De orthopeed heeft ice picking (microfracturatie) gedaan. Ik kon na 6 maanden revalidatie weer pijnvrij sporten! Wat een weelde en geen zwelling meer. De orthopeed gaf aan dat deze oplossing waarschijnlijk 10 jaar werkt, en dan zie ik wel weer verder. Dus toch ook een positieve ervaring. Ik ben een wedstrijd tennisser en meer dan gemiddeld sportief bezig...

Evelien | email | 17-01-2012

Hallo Allemaal,

ik ben 19 jaar en heb al tijdje niet gevoetbalt door blessure. Ik werk in de zorg en zit in mijn examenjaar.

ik ben zo juist 4 weken geleden geopereerd aan mijn knie(kijkoperatie). Ze dachten aan meniscus. dit bleek niet zo te zijn en het bleek een kraakbeenletsel te zijn. (2de/3degraads)

Nu ik 4 weken rust, zit er een kleine vooruitgang in. Het probleem is eigenlijk, dat mij knie elke avond dik en warm wordt. ook het knakken is pijnlijk.
ik heb al regelmatig terug gebelt en elke keer weer opnieuw terug bellen naar het ziekenhuis en moet ik weer beginnen met diclofenac, rust nemen en koelen. dit ben ik eigenlijk wel een beetje zat.. het moet toch een keer minder worden????

8 feb. moet ik terug voor controle bij sportarst van thiel. ik zit in mijn examenjaar en ik wil graag dit jaar slagen voor mijn diploma verzorgende IG. heeft iemand tips voor mij??? of ervaring met revalideren zodat ik wel weer stage kan lopen... ik ben een sportiefe voetballen, maar helaas heb ik wel geaccepteerd dat het waarschijnlijk niks meer gaat worden. ( dan maar voor straf fitnessen Hahaa)

ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen!!

liefs Evelien

fennie | email | 25-08-2011

hoi beste mens .
al 3 jaar had ik wat knie klachten soms zo erg dat ik helemaal niets meer kon .
ben opgekrabeld en ging beter .
nu in maart 2011 heb ik een ongeluk gehad .
mijn knie dik en kon niet meer lopen in het zieken huis vermoeden dat het mij minus was, weer naar huis gestuurd met krukken .
wachten op een knie operatie .
zo in mei een operatie wat bleek geen kniebanden en kraabeen zwaar beschadig .
ik neem nu biocondil ik moet niet verwachten dat dit verder mijn zal helpen .
maar wel meschien vertragen het kraakbeen is versleten komt ook door mijn leeftijd .
heb 3 keer per week fysio's en echt een wiebel knie ik hoop dat de spieren het overgaan nemen anders een vervolg operatie krijg ik een niewe pees van mijn eigen been dat wordt nog spannend .
zit nu sep heb nog wat te gaan moed houden maar .
vriendelijke groet van Fennie

Heidi | email | 13-08-2011

Ik heb hier al eerder verteld over mijn ervaringen na een operatie aan mijn knie (microfracture of ice-picking in juli 2009) en wil laten weten hoe het verder is gegaan. Ik bleef pijnklachten houden en werd daardoor behoorlijk beperkt. Zo'n 10 maanden na de operatie werd er uiteindelijk een MRI-scan gemaakt. Hieruit bleek dat er nauwelijks littekenweefsel was gegroeid. De conclusie: "U moet er maar mee leren leven" als ik te veel pijn zou krijgen kon ik nog injecties in de knie krijgen, of, nogal ingrijpend, een osteotomie. En verder 20 jaar wachten tot ik oud genoeg ben voor een prothese. Eind 2010 kwam ik voor schouderklachten bij een andere fysiotherapeut, die opmerkte dat ik niet goed liep. Het hele verhaal verteld en na wat testjes was de conclusie: ik ben hypermobiel en daardoor heb ik iets doorgezakte voeten, naar binnen kantelende enkels en naar binnen draaiende knien. Hierdoor ontstaat constante frictie in mijn knie, waardoor de kraakbeenbeschadiging is veroorzaakt en genezing na de operatie geen kans heeft gehad. Hij verwees me door naar een podoloog om steunzolen te laten aanmeten, die ik nu 8 maanden draag. Ik ben zo goed als pijnvrij, wat een verademing!

Maaike | 08-04-2011

Hoi Peter,
ik heb 3 injecties Ostenil gekregen met steeds een week ertussen, dus 3 in 2 weken. Ik merkte eergisteren dat ik weer wat pijn begon te voelen onder de knieschijf, dus misschien is het binnenkort weer nodig om nieuwe te laten zetten. Ze hebben dan toch bijna een jaar gewerkt! Bedankt voor je opmerking over een evt. infectie. Maar als de tweede beste orthopedische poli/chirurgen van Nederland dit als beste optie zien voor mijn knie lijkt het me toch wel veilig? Of ben ik nou te naef? Hoewel een operatie op den duur toch wel onvermijdelijk wordt, is mijn donkerbruine vermoeden... Maar ja, zolang ik hiermee kan blijven hardlopen vind ik het prima en het gaat ook geweldig! Volgende week loop ik mijn tweede 10 km wedstrijd in Hilversum en ik heb er al hartstikke veel zin in!

Veel succes met het herstel van de operatie!

A Zwart | email | 07-04-2011

Bij mij is een half jaar geleden ook kraakbeenletsel ontdekt. (Huis)artsen dachten vooraf aan een gescheurde binnenmeniscus, maar bij de kijkoperatie die erop volgde bleek helaas dat er zowel bij mij boven- als bij mijn onderbeen vierde graads slijtage was ontstaan. Voor een nieuwe knie ben ik veel te jong (25 jaar), dus werd er gedacht aan een kraakbeenceltransplantatie. Hiervoor bleek ik echter niet in aanmerking te komen gezien de grootte van de schade. Enige optie was volgens de artsen in het UMC te Utrecht om de beschadigde plekken op te boren. Met het oog op Ruud van Nistelrooij, die ongeveer dezelfde ingreep heeft gehad, kijk ik niet tegen de operatie op. De revalidatie die erop volgt is wel een ander verhaal, volgens de fysio duurt het namelijk 10 tot 12 maanden voor ik weer volledig ben hersteld. Ik wacht in spanning af...

peter | email | 06-04-2011

thx maaike! maar ivm ostenilinjecties, hoeveel van die injecties kunnen gegeven worden? ik heb ook gehoord dat niet alle artsen (incl de mijne) staan te springen om die te geven gezien er altijd een kans op infectie bestaat en de schade dan nog erger kan worden... ; moet wel zeggen dat ik sedert een drietal weken (operatie in sept '10) pas een merkelijke verbetering voel; moet wel nog opt water en dan zien wat t geeft, fingers crossed

Johan | 05-04-2011

Vraag dat aan je orthopeed....ik mocht het in elk geval niet....althans: hi jzei: " verbiden kan i kej niks, maar ga je het doen? dan zie i kje binnenkort voor een nieuwe knie"

Hoogst onverstandig dus

PAtrick | email | 05-04-2011

Is het mogelijk om nog te skin als je kraakbeenletsel hebt ,

Johan | 04-04-2011

Sandy...ik ben 7 weken terug in exact hetzelfde ziekenhuis geopereerd en wellicht zelfs door dezelfde orthopeed.
Ook ik kreeg het advies te stoppen met hardlopen en ik heb zijn raad dus WEL opgevolgd, gelukkig.
Ik ben aan het wielrennen geslagen.

van Gorp | email | 01-04-2011

Is er ook iemand die het kraakbeen zo goed als weg heeft en wat kan je eraan doen zonder direkt aan een operatie te moeten denken?(mijn knie staat ook wa naar binnen) al verscheidene tabletjes geprobeerd,zoals bv. van Svensson en Herbalife produkten, maar tot hiertoe geen resultaat. Heeft er iemand een soort probleem ?

Sandy | 01-04-2011

Hallo,

ik heb tot 7 jaar terug 4 keer per week hardgelopen (gemiddeld 5 km). Na pijn in mij knie in ziekenhuis in Geldrop terecht gekomen. Bij de kijkoperatie bleek ik vrij weinig kraakbeen over te hebben in mijn rechterknie. Belsuit was om ice picking methode toe te passen. Terloops vertelde de chirurg dat ik maar beter uit kon gana zien naar een andere sport, namelijk fietsen. Ik ben na 6 maanden home trainer en mountenbike toch gaan hardlopen..... FOUT dus! Momenteel zelfs al last als ik 30 minuten door de bossen ben gaan wandelen. De arts had gelijk moet ik met pijn in m'n hart toegeven!

Johan | 24-02-2011

Sporten kan wel, maar hardlopen schijnt echt een groot pobleem te zijn. Ik heb het nu al van 4 verschillende fysio's gehoord.
Ik ben me nu aant oprieneteren op mountainbiken/wielrennen....

Niels | 21-02-2011

hallo, ik ben 19, drie maanden geleden is er in mijn rechterknie op twee plaatsen een kraakbeenletsel ontdekt. dit graad twee en drie. ook is de mediale gewrichtsband wat gecsheurd maar niet volledig door. de dokter heeft mij nu drie maanden met een brace laten wandelen en niet sporten. nu, terug aan het sporten maar mijn knie blijft zwellen, en de pijn blijft terug keren. eerder had ik al twee meniscus operaties en ook drie gel inspuitingen. op die inspuitingen kreeg ik namelijk een alergische reactie.
sporten is mijn leven, maar het lukt mij gewoon niet. wat raden jullie mij aan?

Maaike | 16-02-2011

Hoi Peter, als je even een klein stukje naar beneden scrollt, zie je mijn 2 reacties van 23 januari staan over de Ostenil injecties die ik heb gehad in mijn knie. Lees en voel je meteen weer beter!

Groetjes, Maaike.

peter | email | 12-02-2011

hallo, weet iemand of Ostenilinjecties aan te raden zijn ? ik ben een fervent (kite)surfer en kamp volgens dr met kraakbeenletsel in linkerknie ; operatie vond plaats in sept 10 maar kamp nog steeds met 'instabiliteit' en soms pijn ter hoogte van knieschijf ; dr staat niet te springen met injecties gezien er toch altijd een kans op infectie bestaat en de knie dan volledig naar de botten is ; iemand een idee hoeveel jaren men zich nog via dergelijke injecties kan 'behelpen' (d.i. om terug 100% je sport te kunnen beoefenen) ; thx & take care, Peter.

Johan | 10-02-2011

Dus hardlopen met kraakbeenletsel mag geen probleem zijn???

henk | email | 09-02-2011

Al Jaren last van kraakbeen, meniscus, al drie keer geopereerd aan mijn knie.

het beste wat je kunt doen is fietsen, fietsen..
heb een hometrainer en fiets elke dag 20 minuten . na een poos weer gaan hardlopen, (3x inde week) goede schoenen en rustig aan beginnen.

succes

Johan | 08-02-2011

Bij mij is gisteren, tijdens een kijkoperatie, ook kraakbeenletsel ontdekt, en best grof ook.
Orthopeed heeft rafels en een stevige scheur meteen met een "shaver" weggefreesd.

Kraakbeen groeit echter nooit aan, dus schade is blijvend. Ik vraag me af, of hardlopen nog wel mogelijk is straks....orthopeed was er gematigd over. Niets is onmogelijk, maar hij vond het in eerste instantie toch wat onverstandig om aan hardlopen te denken.
Eerst afwachten hoe het herstel gaat verlopen.

Jelle Schaegen | email | 03-02-2011

De oorzaak van uw knieproblemen bevindt zich met zekerheid in uw bekken en bilspieren.

Doeltreffende en geheel natuurlijke hulp bij knieproblemen. Bevordert tevens het helend vermogen van welke andere methode (operatie) dan ook. Zeldzaam goed! Schaegen en Sweerts Bodywork. (Google)

Maaike | email | 23-01-2011

O ja, ik loop sinds die tijd 3 tot 4 keer in de week 8 tot 12 kilometer per training en heb nog geen seconde pijn onder mijn knieschijf gevoeld. Zodra ik de pijn weer begin te voelen, bel ik direct mijn huisarts voor weer 3 injecties Ostenil zodat ik gewoon lekker door kan gaan met trainen voor de komende leuke 10 km wedstrijden zoals CPC, Hilversum en Breda! Succes iedereen met dezelfde blessure en vraag je arts naar deze injecties!

Maaike | 23-01-2011

Een tijd geleden schreef ik over mijn linkerknie en de kraakbeenbeschadiging onder de knieschijf. De orthopeed wilde niet opereren omdat ik al 3 keer eerder ben geopereerd aan deze knie maar schreef 3 injecties met OSTENIL voor. Tussen die injecties zit n week, ze worden alleen niet vergoed en kosten 41 euro per stuk. maar ik kan jullie zeggen dat dit tot op heden ( eind januari dus alweer!) nog steeds werkt en ik vanaf half mei volledig pijnvrij ben! Het is een soort gel die om de losse en kapotte stukjes kraakbeen hecht en zo de hele boel zacht maakt zodat je geen pijn voelt. Het werkt sowieso 6 maanden en bij mij nu zelfs al 8 maanden. Super en zeker aan te raden, beter dan een operatie, toch?

Thomas | email | 20-01-2011

Ik was 23 toen bij mij de diagnose kraakbeenletsel werd gesteld. Ik weet niet welke graag,maar het was in ieder geval wel flink beschadigd. Ik heb altijd gevoetbalt en ben daarna gestopt. Ik hardloop nu zon vijf jaar en dat gaat op zich best goed. Veel mensen vinden het vreemd dat je dat wel kunt, maar het is ook iets waar ik me zelf lekker bij voel. De ene dag gaat het super en de andere dag lukt het voor geen meter,maar ook daar raak je aan gewend.

Ik ben nu in de overweging om mee te trainen en te kijken of het voetballen toch weer eniszins lukt. Lukt het niet dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.

Thomas | email | 20-01-2011

Ik was 23 toen bij mij de diagnose kraakbeenletsel werd gesteld. Ik weet niet welke graag,maar het was in ieder geval wel flink beschadigd. Ik heb altijd gevoetbalt en ben daarna gestopt. Ik hardloop nu zon vijf jaar en dat gaat op zich best goed. Veel mensen vinden het vreemd dat je dat wel kunt, maar het is ook iets waar ik me zelf lekker bij voel. De ene dag gaat het super en de andere dag lukt het voor geen meter,maar ook daar raak je aan gewend.

Ik ben nu in de overweging om mee te trainen en te kijken of het voetballen toch weer eniszins lukt. Lukt het niet dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.

jolien | 12-01-2011

ik ben pas geopereerd aan mijn kraakbeenletsel in mijn linkerknie vorig jaar aan mijn rechterknie ik ben nog maar 16 jaar dus de revalidatie viel goed mee allen je mocht er 3 weken niet op steunen. het waren grote kraakbeenletsel!

Rolien | email | 19-12-2010

ik heb hele goeie ervaringen met fermathron-injecties (hyuralonzuur) De spuiten zijn wel vervelend maar de resultaten zijn spectaculair! Na een serie spuiten kan ik ruim een jaar sporten zonder pijn (recreatief) Volgende week krijg ik een 'one-shot injectie'dat schijnt nieuw te zijn en vervangt de kuur van 3x...Ben benieuwd!

Rochelle | email | 15-11-2010

Hallo,

Ik ben 18 jaar, en nu is mijn kraakbeen al flink beschadigd... Ze kunnen niets voor me betekenen en ik mag nooit meer voetballen of andere sporten doen. Ik weet niet meer wat ik hier mee aan moet! Maar ze hebben me niets verteld over Glucosamine en osteoplus wat houden die medicijnen nou precies in, en werkt het wel??

dave | email | 05-10-2010

ik heb ook problemen met kraakbeen in de rechter knie.
ik heb ook zes maan aan een stuk osteo plus duo genomen en dat hielp ook niks.
ik ben dan begonnen met oefeningen voor spieren rond de knie te verstevigen,quads en oefeningen in de fitness zaal onder begeleiding en ook oefeningen voor de bekken te verstevigen,ik ben toch al terug een dikke maand en een half aan het lopen,niet meer zo als vroeger maar ik loop toch terug al tussen de 10 en 12 km 34 keer per week.
maar op een rustiger tempo en ook meer afwisselend.bv.een jaar indelen in een loop,fiets,mtb en spinning periode dan word de knie toch niet contstant te zwaar belast.
het is ook zelf een beetje zoeken

Vranckx Gregory | email | 05-10-2010

Hoi,

4 jaar geleden werd een Kraakbeenletsel vastgesteld.
Ik ben langsgeweest in Gasthuisberg, Pellenberg, aarschot... 3 ziekenhuizen en overal zelfde opinie.
Je kan onmogelijk nog sporten, voetballen....
Gedaan !
Wel 4 jaar verder heb ik blijve knokke en speel nu terug voetbal.
Veldvoetbal lukt niet, Kunstgras of zaal wel.
Heb stabiliteit nodig vandaar...
heb ook Osteoplus pillen gebruikt ( 3 per dag )
Train ook op fitness en Fiets als Cardio gedeelte en dat versoepelt mijn knie.
Ik heb af en toe wel last, ben af en toe niet klaar voor een wedstrijd en dan speel ik niet maar wat ik wel weet is dat de opinies van je zal nooit nog kunne voetballen verleden tijd zijn voor mij want ik heb het zelf bewezen.

Ik heb nu terug beetje last en ben wat aan het opzoeken geweest.

Is er iemand die het product Atroflex kent?
Ik zou deze eens willen gebruiken omdat het zou helpen volgens de website.

Mvg Greg

Funk | email | 30-09-2010

Hoi , ik heb ervaring met ostenil plus in knie( 2 injecties en 3 maand tijd ) Knie is aanzienlijk verbeterd. Kan weer half uurke gaan lopen... Maar voetbal zit er niet meer in. Ik heb kraakbeenletsel graad IIII. Ook een donormeniscus in mn knie zitten om weer wat shokken op te vangen. Heb altijd aan topsport gedaan tot het op mn 21 gedaan was met shotten. Ben nu 27 en heb al talrijke dokters bezocht. Waaronder dokters van topvoetbalclubs ... Maar niets helpt. Fietsen kan ik 4 a 5 uur zonder last , maar er gaat niets boven samen een matchke winnen of verliezen.
Voetbal was mn leven en ik denk die er velen zijn zoals ons die het enorm missen.

leon | email | 28-07-2010

heeft er iemand ervaring met een injectie
in de knie met ostinol plus ?????
Kan ik dan weer pijnvrij voetballen

Annick | email | 27-05-2010

hei, Ik heb heel mijn leven, toch 20 jaar gehandbald, ben nu 29 jaar. ik onderging vorig jaar in augustus een kijkoperatie om een 'beetje' kraakbeen weg te laten halen en terug pijnloos te kunnen sporten. na mijn operatie bleek mijn kraakbeen tot de 4de graad aangetast aan de buitekant van mijn knie(10 jaar geleden stukje meniscus weggehaald...) en onder mijn knieschijf... de dokter heeft me dan ook afgeraden om nog te handballen en ben dus gestopt, en begonnen met fitness... dit is zeker niet zo leuk een grote opgave... Is het het risico waard om nog opnieuw te beginnen? ik heb ook die injecties gekregen, heb nu niet zoveel last meer van mijn knie... maar zo pijnlijk vond ik die niet hoor.
groetjes Annick

Heidi | email | 09-05-2010

Inmiddels 10 maanden na mijn operatie, ben ik nog steeds niet volledig hersteld. Ik ben terug gegaan naar het ziekenhuis en heb om een andere arts gevraagd. Op mijn aandringen is er een MRI-scan gemaakt, waarvan ik nog geen uitslag heb. Ik hoop binnenkort te weten waaraan het ligt dat ik nog steeds last heb van mijn knie, al moet ik zeggen dat het de afgelopen weken duidelijk beter gaat. Ik blijf moed houden!

astrid | 25-02-2010

bij mij hebben ze 7 weken geleden ook een ice picking gedaan in m'n rechter knie. Ik had hiervoor erg veel pijn maar na de behandeling en 6 weken mijn knie niet belasten is de pijn zo goed als verdwenen. Ik krijg nu nog enkele weken fysio en ik hoop dat ik dan weer helemaal de oude ben.

Hicham | 06-01-2010

het zwembad chloor trotseren, wetbelt aanschaffen en rennen maar! niet belastend, en meer inspanning voor minder tijd. ik zeg: doen.

marja | email | 30-12-2009

hallo,

Nu 6 weken na mijn operatie aan mijn knie en ice-pickingbehandeling kan/mag ik weer gaan lopen,en ik moet zeggen dat het prima gaat.
Geen pijn,dus ik heb goede hoop.Ben er nog lang niet en moet de krukken voorlopig nog gebruiken,maar ik ga vooruit.Iedereen met knieklachten wens ik veel moed,sterkte en geduld.
Marja.

Erik | email | 17-12-2009

Heb ook kraakbeen beschadeging aan de knie en krijg 1 x per jaar 3 injectie's met fermathron.
Dan kan ik weer een jaar pijnvrij voetballen.
De injectie's zie ik iedere keer weer tegenop maar valt iedere keer weer erg mee

Heidi | 10-12-2009

Het is nu 5 maanden geleden dat ik ben geopereerd, ook bij mij is de "ice-picking" methode toegepast. Het herstel valt erg tegen, ik heb nog steeds fysiotherapie (de eerste 4 maanden 2x per week, daarna 1x per week en mag nu voor het eerst 2 weken wegblijven). Ik heb veel moeite gehad om weer een normaal looppatroon te ontwikkelen, ook veel problemen met de stabiliteit van de knie. Fietsen gaat zonder problemen, en verder gaat het ook redelijk goed zolang ik staan, zitten en lopen kan afwisselen. Lang staan of lopen kan ik niet zonder pijn. Een wandeling maken doe ik niet voor mijn plezier, laat staan dat ik kan hardlopen. Ik ben wel gewoon aan het werk en heb mijn andere hobby, paardrijden, ook weer kunnen oppakken. Ben 2 dagen geleden op de laatste controle geweest en de arts is tevreden. Dat ik nog af en toe pijnklachten heb, daar moet ik maar mee leren leven zegt hij....
Toch ken ik ook succesverhalen van mensen die rond dezelfde tijd als ik zijn geopereerd en nu helemaal pijnvrij zijn en weer volop aan het sporten/hardlopen zijn. Waarschijnlijk heb ik pech gehad?

marja | email | 10-12-2009

Hallo,
Willen jullie positieve reacties geven na operatie kraakbeenletsel met ice-picking svp?
Ben zelf 3 weken geleden geopereerd en mag over 1 week licht gaan belasten met behulp van fysio.Werk in de zorg en vraag me af of ik daarin weer terug kan keren.Hoor en lees nl. veel negatieve reactie s en vandaar hoor ik graag of er ook positieve zijn.

Maaike | email | 10-11-2009

Ik heb afgelopen vrijdag van de orthopeed gehoord dat het kraakbeen in mijn linkerknie beschadigd is. Weet niet welke graad, er zijn geen foto's genomen, maar ik heb dagelijks pijn, natuurlijk met hardlopen, wat ik al 3 maanden niet meer kan, en vooral met traplopen, gewoon lopen, fietsen etc. Ook in rust steekt en zeurt het vaak. Het is eind juli begonnen en nu heb ik echt flinke pijn. Mijn chirurg wil toch niet direct opereren, maar ik moet 3 maanden CH-Alpha gaan proberen, dat schijnt kraakbeen aan te maken en op te bouwen. Het is nog vrij nieuw (voedingsmiddel), kost je 35 euro per maand en je moet dan elke dag een flesje leegdrinken. Heeft iemand ervaring met dit spul? Ik sta er nogal sceptisch tegenover. Ik heb het internet uiteraard al afgestruind maar de ice-picking techniek schijnt toch het meest succesvol en gebruikelijkst te zijn. Over CH-Alpha is maar bar weinig te vinden wat ervaringen van patinten betreft. Grappig: een collega van mij is pas geleden geopereerd aan zijn kapotte kraakbeen, door een collega-chirurg van mijn chirurg, in hetzelfde ziekenhuis! En, kun je na zo'n operatie wel weer gaan hardlopen zoals voordat de klachten begonnen?

Instituut D&C | email | 30-10-2009

De meeste structuren in het lichaam kunnen zich goed herstellen. Kraakbeen herstelt zich echter zeer moeizaam, omdat het geen bloedvoorziening bevat. Tevens heeft kraakbeen geen zenuwvoorziening, dus kan het geen pijn registreren. De pijn die optreedt na kraakbeenschade komt niet direct van het kraakbeen maar van gerriteerde structuren rondom het kraakbeen zoals het slijmvlies en het botvlies. Kraakbeenletsels komen in elk gewricht voor, de knie is echter het gewricht welke het vaakst beschadigd raakt.

Meer informatie? Vraag dan nu onze folder aan over kraakbeenletsel. www.instituutdnc.nl of info@instituutdnc.nl

bart | email | 09-09-2009

ik ben 8 mei geholpen aan een gat in me kraakbeen graad 4 ze hebben Ice Picking bij me uit gevoert
alleen zit me niet mee nu met fietsen bij de fysio nog veel pijn en word niet minder
nu gezeik met arbo moet weer halfe dagen werken en die klote pijn stillers werken niet echt
het lijkt er op bij mij het niet gewerkt heefd zijn er meer mensen na de behandeling met de pijn bleven

manuela | email | 07-09-2009

Hoi ik ben47 jaar, en ze hebben bij mij geconstateerd dat mijn heup versleten is. Ik sport al heel mn leven vrij intensief en lopen mag ik niet meer.
Eerst moet ik 3 mnd Biocondil pakken, als da niet helpt gaan ze inspuitingen doen, evt. nadien een operatie waarbij ze een soort van ijzeren kap over mn gewricht gaan plaatsen. Ik hoop dit zo lang mogelijk uit te kunnen stellen daar ik er niet aan moet denken da ik 3 mnd. moet revalideren.
Heeft iemand zoiets gelijkaardigs meegemaakt, en wat zijn je ervaringen hiermee.
Zewillen een operatie zo lang mogelijk uitstellen omdat ze me te jong vinden.
Gr. Manu

Heidi | email | 24-07-2009

Belasten is als er gewicht op komt, dus idd lopen, staan, enz. Ik mag de knie wel buigen en strekken maar alleen onbelast. Zwemmen en fietsen bijvoorbeeld is ook onbelast, maar omdat ik er nu nog helemaal niet op mag staan of lopen kan ik dat nu ook nog niet.

frits | 24-07-2009

wat mag je met je been doe als je hem 6 weken niet mag belasten ivm een knie operat is belasten alleen als je er op staat

Heidi | email | 17-07-2009

Het is nu een week na de operatie, heb vrijwel geen pijn en de knie ziet er ook goed uit (is nauwelijks dik) Ik kan de knie ook alweer redelijk goed buigen en strekken is geen probleem. Ik mag de knie 4 weken absoluut niet belasten, dus moet me behelpen met krukken en rolstoel voor de grotere afstanden. Dat valt erg tegen, het is moeilijk om vol te houden juist als je geen pijn hebt. Maar er is mij op het hart gedrukt om echt 4 weken rust te houden, omdat het anders geen kans van slagen heeft.
Ik ben idd een hardloper, maar wel recreatief. Ik heb de afgelopen 2,5 jaar gemiddeld 3x per week hardgelopen, afstanden van ca 3 tot ca 7 km. Heb voor het laatst gelopen op 17 mei: de Marikenloop in Nijmegen (5 km) Mijn andere hobby is paardrijden. Ik hoor heel wisselende verhalen over de operatie die ik heb gehad, van helemaal niet meer kunnen hardlopen tot niks meer aan de hand...

Kenny | email | 16-07-2009

Heidi

Ik heb juist hetzelfde meegemaakt. Ik moest wel direct na de kijkoperatie al zoveel mogelijk met fiets rijden. Nu na 1,5 maand ben ik op een heel rustig tempo aan het lopen, maar wel met en zwak gevoel in mijn knie. De voorbereiding van de voetbal is nu bezig en ik sta nog aan de kantlijn. hoever sta jij en moet jij oefeningen doen? Jij bent een hardloper?

Heidi | 10-07-2009

Ik heb gisteren een kijkoperatie ondergaan aan mijn knie. De verwachting was een scheurtje in de binnenmeniscus, maar tijdens de operatie bleek daar helemaal niks mis mee. Wel was het kraakbeen beschadigd, hier zijn "hapjes" van weggenomen en het is glad gemaakt. Daarna zijn er met hamer en priem gaatjes gemaakt in het bot (ice picking) er moet daardoor littekenweefsel ontstaan dat de functie van het kraakbeen overneemt. Moet nu 4 weken rust houden, mag het been absoluut niet belasten en moet dan ook met krukken lopen. Arts vertelde me wel nog even tussen neus en lippen door dat ik misschien beter kan gaan fietsen ipv hardlopen! Wie heeft ervaring met deze operatie en kan mij vertellen hoe het herstel is verlopen en of ik op termijn weer zal kunnen hardlopen?

Karin Klerks | email | 16-06-2009

Hallo Saskia,
Ik kom net terug uit het ziekenhuis en kijk eens op internet wat er te vinden is over de knieklachten die ik heb.... Ik heb net de 1e prik (van de 3) ontvangen en geen last van pijn hoor dus vrees daar niet voor.
Hoop dat het dat resultaat zal geven waar ik op hoop maar bangvoor die prik hoef je niet te zijn.

saskia | email | 05-06-2009

hallo,
2weken geleden heb ik een mr laten nemen van mijn linker knie,en het kraakbeen is tussen
de 3de en de 4de graad beschadigt.
na overleg met de dokter moet ik nu 1spuit met kortizone hebben en 3 spuiten met een kraakbeen herstellende gel.nu schijnt dat die prikken heel pijnlijk zijn,daar ik enorm veel schrik heb van naalden zie ik dat nu niet zo goed zitten.
heeft er al iemand zo een prik gehad en zijn ze echt zo pijnlijk of ze beweren of valt dat nog relatief mee.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over