hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

kraakbeenletsel knie

Annelies | 19-03-2006

Hallo,

ik heb sinds een aantal maanden last van een kraakbeenletsel in mijn rechterknie. Mijn dokter heeft mij daarvoor een onstekingsremmer voorgeschreven die ik een maand moet innemen, maar ik heb gelezen dat die onstekingsremmers enkel de pijn verhelpen zonder het kraakbeen actief te herstellen. Nu weet ik niet wat ik moet doen... Zijn er mensen die hier ook ervaring mee hebben. Welke behandeling heeft er bij jullie geholpen? Ik begin een beetje te vrezen dat ik nooit meer zal kunnen lopen zoals vroeger...

robbie | email | 04-12-2008

hallo allemaal
vorig jaar zomer heb ik met voetbal mijn voorste kruisband gescheurt ik heb vier weken niet kunnen lopen en ben snel daarna begonnen met fysio. ik ben twee maanden naar de fysio geweest ben mijn spieren sterk gaan trainen is vrij goed gelukt. omdat het zo goed ging ben ik gaan voetballen dit ging niet goed na een kwartier voetballen ging ik door mijn knie.
5 dagen later stond ik op de skies in oostenrijk dit was niet verstandig maar het ging wel goed .
ik ben nu al 5 maanden geopereert het gaat vrij goed allowel ik in het begin heel veel last had heb 5 weken niet goed kunnen lopen en had problemen met strekken en buigen.
ik ben zelf aan het leren voor apothekersassistent ik twijfel enorm of ik moet beginnen met glucosamine omdat hier heel weinig over bekend is het bewijs is nooit echt geleverd. ik las dat sommige er goeie ervaringen mee hadden zijn er meer mensen die hier goeie of slechte ervaringen mee hebben.

Piet | email | 18-09-2008

Beste,
Ik heb een kraakbeenletsel gr 4 in mijn rechterknie, gevolg van veelvuldig voetballen.
Toch weiger ik mijn sport op te geven. De ene moment gaat het goed, de andere minder... Ik denk dat je vooral zelf goed naar je lichaam moet luisteren. Het versterken van je quadriceps geeft je een veiliger, stabieler gevoel...
Veel succes!!!

Jan | email | 08-07-2008

beste lotgenoten,
kraakbeenletsel is bijzonder vervelend. We hebben er allemaal mee te maken kennelijk.Tegenwoordig is het ook mogelijk om kniekraakbeen te kweken. Bij een kijkoperatie wordt een stukje kraakbeen weggehaald en dat wordt op kweek gezet. Na enkele weken kan dit teruggeplaatst worden en dit schijnt goede resultaten te geven. Binnenkort onderga ikzelf ook een dergelijke behandeling.

Kimmie | 22-06-2008

Mijn moeder heeft onlangs Beckse boringen gehad. Bij haar is het kraakbeen volledig weg (allebei de knieen). Ze heeft er ontzettende last van, en heeft het gevoel dat de boringen niet helpen. Ze slikt paracetamol tegen de pijn, maar dit heeft geen effect. Weet iemand misschien nog een ander middel dat tegen de pijn helpt of om de revalidatie te bespoedigen?

sofie | email | 31-05-2008

Hallo,

Ik wil graag goed nieuws geven. kHeb ook een kraakbeenletsel in zowel rechter-als linkerknie. Rechterknie retropatellair graad 4 (bot op bot) en linkerknie retropatellair graad 2 en 3. Mij werd ook eerst aangeraden om te stoppen met sporten. Maar ik gaf niet op en met behulp van een supergoeie kinesist (die ik nog steeds bijna wekelijks zie, operatie realignatie knieschijf was 1/6/07) geef ik minstens 4 uur high impact sportles per week. Alles is wel OK met mijn quadriceps. Sterke quadriceps nemen de functie van de knie een groot deel over. Mijn knie zal nooit meer zoals voorheen zijn, maar een sportloos leven hoeft ook niet, hoor. Blijf er vooral in geloven, zorg voor zeer sterke beenspieren en neem een goeie sportkine als begeleider.

Succes!!!!!!

Karin | 28-04-2008

hallo..

ik krijg morgen mn eerste spuit mn kraakbeen staat te dicht op elkaar.het kraakt heel erg en doet veel pijn..heb mijn sport er voor op moeten zeggen,,

Annemie | email | 27-03-2008

Hallo mijn naam is Annemie.
Ik heb nu al van begin januari pijn in mijn rechterknie(na een MRI is de oorzaak een kraakbeenletsel). Ik moet nu pillen slikken(OSTEOPLUS DUO),voor het aanmaken van nieuw kraakbeen. Momenteel merk ik nog helemaal geen verschil,blijven hopen dus.

thomas | email | 02-03-2008

In 2001 heb ik tidjens een voetbalwedstrijd een trap gekregen wat bij mij heeft gezorgd voor kraakbeenletsel in de rechterknie...Ik ging daardoor links meer belasten waardoor ik daar ook weer last van kreeg..De pijn is echter nooit minder geworden maar je gaat er ook meer aan wennnen...Het is een tijdje zeer goed gegaan maar in oktober vorig jaar was het weer helemaal mis...Ik heb zo'n beetje alle gangen al bewandeld maar er is nog niet echt een oplossing...Ook de kraakbeentransplantatie zoals ze bv in utrecht doen was geen optie omdat de resultaten hievan wat de knie betrfet helemaal nog niet zo goed waren..Ik heb gehoord van een arts in utrecht dat ze bezig zijn met een nieuwe manier...Maar goed misschien komt er nog wat voor...

hetty thiessen | email | 28-02-2008

Hoi.
Vorig jaar juni draaide ik me op in bed en hoorde flinke knak met ontzettend veel pijn.Dit gebeurde 3 x in 2 weken en toen ben ik naar ortopeed gegaan.Duidelijk meniscus vertelde hij..Na de operatie verscheen de chirurg en vertelde me ....er is niets meer aan te doen je hebt een stervormige scheur in het kraakbeen 4de graads.
Voor een second opiniun ben ik naar Maastricht gegaan en daar maakte ze eerst scan.

De chirurg heeft na lange wachttijd beckse boringen gemaakt in de knie.

Nu eind februari 2008 heb ik enorme pijn en precies op de plek daar voel ik de botten op elkaar gaan, ik heb steken,de knie knakt kan geen kracht zetten erop en loop nog altijd op 2 krukken.

Vandaag op tussendoorse controle geweest
ik vertelde mijn verhaal, ze ging me onderzoeken en constateerde een flink geiriteerde knie.
Volgens haar kan ik nu alleen maar spuiten zetten, en daar ben ik op tegen want dat is tijdrekken.
iets wat kapot is moet je vervangen.

Weet nu helemaal niet meer wat te doen.
Half maart krijg ik weer scan en op 1 april d euitslag ervan.
Dan krijg ik de dolkter die me geopereerd had.
Daar is nu al mijn hoop op gevestigd.
help wie heeft er tips?

tilly | email | 12-01-2008

Ik heb 26 oktober een ongeluk gehad. Een golf in zee sloeg mijn hele onderbeen naar buiten. Na ongeveer een half uur kreeg ik een stijf been en vanaf die tijd krijg ik mijn been niet meer recht en niet meer krom! ( ongeveer 90 graden) Na twee maanden eindelijk geopereerd. Mijn voorste kruisband is ingescheurd, en ik heb kraakbeenletsel 3. Er werd door de orthopeed verteld wat ik niet meer kan en ik stond weer buiten. Wij gaan een paar keer per jaar skieen, en dat zou ik graag blijven doen. Het is nu bijna 2 weken geleden dat ik een kijkoperatie heb gehad, maar ik krijg mijn been nog steeds niet recht of krom. Heeft iemand dezelfde klachten?

tilly | email | 12-01-2008

Ik heb 26 oktober een ongeluk gehad. Een golf in zee sloeg mijn hele onderbeen naar buiten. Na ongeveer een half uur kreeg ik een stijf been en vanaf die tijd krijg ik mijn been niet meer recht en niet meer krom! ( ongeveer 90 graden) Na twee maanden eindelijk geopereerd. Mijn voorste kruisband is ingescheurd, en ik heb kraakbeenletsel 3. Er werd door de orthopeed verteld wat ik niet meer kan en ik stond weer buiten. Wij gaan een paar keer per jaar skieen, en dat zou ik graag blijven doen. Het is nu bijna 2 weken geleden dat ik een kijkoperatie heb gehad, maar ik krijg mijn been nog steeds niet recht of krom. Heeft iemand dezelfde klachten?

De Roos | 04-01-2008

Glucosamine, al dan niet vergezeld van chondroïtine, kan men ook soms aantreffen in grotere verpakkingen. Een kleine tip: soms wordt dit ook toegediend bij paarden. Als dan uit de analyse blijkt dat het om gelijkaardige en gelijkwaardige produkten gaat ...

manne | email | 28-11-2007

www.glucosamine.com heeft goedkoop spul

Dit klopt niet echt. Als je glucosamine apart koopt inderdaad wel, maar de meeste producten ter bevordering van beweeglijkheid van de botten bevatten zowel glucosamine als chondroïtine. Ik vond in de natuurwinkel al capsules aan 40 euro voor 210 stuks. Ik neem nu Treedo (glucosamine 1500 mg, chondroïtine 1200 mg en visolie 30%) en dat kostte me met een flinke korting 37 euro voor 120 capsules. Niet goedkoop, maar schijnt goed te werken.

De Roos | email | 14-11-2007

Ik neem momenteel ook bioglucosamine in + kiné gericht op versteviging spieren boven rechterknie. Ik ervaar stilaan beterschap (maar kan het niet exact relateren aan kiné of bioglucosamine of spontaan herstel).

eind september 2006 kwam ik met mijn knie(net boven het scheenbeen) terecht op een scherpe hoek van de voorkant van een wagen die me aanreed. Behalve kiné en ontstekingsremmers kreeg ik aanvankelijk geen andere behandeling. Een maand of 2 geleden werd bioglucosamine opgestart. Aangevuld met kiné dus beterschap.

Maar ... heb nog steeds het gevoel dat beschadigde knie intern "harder" aanvoelt. Toch ziet men op NMR, echo, radiografie en zo geen kraakbeenschade of zelfs maar een beperkte patellapees-schade.

En toch ... lange tijd kon ik maar traag stappen zonder te felle pijn. En na doorgaans 1 km kreeg ik heftige steken. Dus ... men weet het niet.

En plots krijg ik na een jaar een brief van de arbeidsongevallenverzekering dat het schadegeval gesloten is ... . En ik kan niet eens 500m snel stappen zonder pijn, zelfs niet na een jaar. Stilaan ... weinig hoop.

patricia | email | 01-11-2007

hoi marcel ik ben patricia ik heb blijven sporten na een behandeling mi 3 spuiten in knie 3 maanden ging het goe en het is weer het zelfde liedje geworden.Pijn in de knie+gekraak erbij gekomen. Ik leef voor de sport waar ik het heel moeilijk mee heb da het nie mer zal lukken toch geef ik jou goeie raad tis het beste da je er toch mi stopt spreek uit ervaring. Nu spreken ze van een kraakbeentransplantatie deze maand op gesprek. Heb al gehoord dak alleen nog maar mag fietsen en zwemmen nie mijn ding. Ben altijd een doorzetter geweest nu moet ik toch men eigen er bij neerleggen. Mijn sport was lopen en voetballen. Seg ik wens jou heel veel sterkte toe grtjs dadakes.

Marja | email | 19-10-2007

Hallo allemaal,
Wat fijn om andere ervaringen van mensen met kraakbeenletsel te lezen. Ik ben 46 jaar en heb op 15 jr leeftijd een ongeluk gehad.Jaren ging het best wel redelijk, kon voor mijn hobby tennissen, volleyballen etc. Sinds 6 jaar weer problemen dus een kijkoperatie. Conclusie:geen kraakbeen meer. Arts stelde een knieschijf prothese voor maar dat zag ik nog niet zitten. Plaatsv. orthopeed zag nog andere mogelijkheden; fysio, injecties etc. Ben toen ook begonnen met glucosamine/chrondotine en dat heeft nog weer een aantal jaren geholpen. Nu begon ook mijn andere knie veel problemen te geven en wat blijkt, mijn beschadigde knie gebruikte ik gewoon niet meer dus andere knie moet alles opvangen. Werken (veel staan) gaat niet meer, wedstrijd tennis (laag niveau) gaat ook niet meer, traplopen etc. etc. ook moeilijk. Arts wil nu gaatjes in schijf boren en onder de knie doorzagen en er wat in plaatsen zodat de knieschijf meer ruimte krijgt. Hij zegt dat hier zeer goede resultaten mee gehaald worden en dat het beter is dan kunst. Wie heeft hier ervaring mee? Wel slik ik nog steeds glucosamine met chrond. van de kruidvat, helpt en geeft de slijmvliezen een betere doorbloeding.

Linda | email | 17-10-2007

Hallo,

Na een MRI bleek dat ik kraakbeenletsel had. Mijn orthopeet zei dat ik het handballen en tennissen wel voor een jaar in de kast kon zetten. Hij adviseerde mij om een jaar lang loopoefeningen te doen. Hij zei dat dit het genezingsproces versnelt. Ik ben nog maar 22 jaar en daarom kan het kraakbeen nog aangroeien, maar dit gaat heel langzaam omdat er geen bloed naar toe stroomt. Hij heeft verder niet gezegd welke graad ik heb.

Na dit advies ben ik naar de fysiotherapeut gegaan. Samen met hem ben ik krachtoefeningen gaan doen voor mijn bovenbenen maar ook loopoefeningen. Het resultaat kwam vrij snel. Ik ging er niet meer zo vaak doorheen, het vocht verdween uit mijn knie en ik kon hem weer helemaal strekken. 3 tot 4 maanden geen last gehad en nu ben ik er 2 weken geleden weer doorheen gegaan. Hij is nu nog steeds dik en heb last van een zeurende pijn. Ga nu het mri raport aanvragen om te kijken welke graad ik heb.

Ikzelf slik nog geen glucosamine, maar hoor hier wel positieve verhalen over.

Ferdi | email | 15-10-2007

Vandaag ben ik precies 1 maand geopereerd aan de linkerknie. Voorste kruisband volledig door waar ze een voorste kruisband reconstruktie hebben gedaan.
Ook hebben ze door het weinig kraakbeen die er maar zat ,"Ice picking" gedaan om littekenweefsel te vormen die het kraakbeen moet vervangen.
Vorige week ben ik terug op consultatie geweest en hebben ze bijna 100 ml vocht uitgenomen daar er nog een enorme zwelling was bovenaan de knie. Moest dan ook 2 soorten antibiotica nemen.
Vandaag moet ik hem opnieuw gaan tonen en ze gaan intussen de resutaten hebben van het vocht die onderzocht werd.
Hopelijk valt het mee maar ik vermoed dat er een bactiriële infectie gaat aanwezig zijn daar de zwelling ondanks de antibiotica terug op gekomen is.

gonda | email | 26-08-2007

ik zou aan alle sporters met kraakbeenblessure de raad willen geven om het sporten in de kast te zetten. Zelf had ik op 34 jarige leeftijd een meniscusletsel en waren mijn voorste kruisbanden gescheurd. 10 jaar geen hinder meer gehad. Nu plots, zonder enige aanleiding , kraakbeenletsel III tot IV graad en opnieuw gescheurde meniscus. Heb de ice-picking methode gekregen en ben inmiddels 3 weken ver na de operatie. Nog 3 weken te gaan en dan pas kan ik zien of de operatie geslaagd zal zijn.
Er werd mij reeds verteld dat ik op latere leeftijd heel waarschijnlijk een halve knieprothese nodig zal hebben.
wil maar zeggen, belast je knie niet meer na knieblessure., het leven houdt meer in dan alleen maar sporten...

maes patricia | email | 18-08-2007

hoi ik ben patricia vanaf jongs af doe ik aan sport alletiek en turnen. Altijd goe gegaan toen op een moment ben ik gaan voetballen heb da gadaan tot met 39 jaar. Kreeg last van rechterknie pijnstiller nemen en verder spelen. Op een moment kon ik gen 5 meter mer lopen of fatsoenlek trappen doen. Ziekenhuis geweest wat kreeg ik te horen kraakbeenletsel hij zei vlak af alleen nog maar zwemmen en fietsen. Kon het niet verwerken da ik gen ander sport mer mocht doen. Ben toen ner ne professor gegaan alles uitgelegd tot dat hij men foto's zag en van den nmr bekeek en zei da valt toch nog mee. Kwas in de wolken. Toen voorgesteld 3 spuiten te krijgen in knie+pillen bio-rhumal glucosamine 1500 mg. De pijn ging weg en ben trug gaan voetballen na 1 jaar niks mer te sporten. Ja wandelen. Dan zijn er mensen vinden het belachelek op men bijna 41 j. trug te starten ben nen doorzetter. ben 2maanden trug ant trainen mer ik zal men eigen toch bij neer mutte leggen aam mijn conditie ligt het nie. De oorzaak men knie pijn komt trug op. Ik zal ermee mutte leven gadaan mi men lievelingssporten. fietsen dan maar. Ik wens jullie allemaal veul sterkte toe doei.

Wouter (24j) | email | 27-04-2007

(DEEL 2)

Ik neem ook Osteoplus. Tussen 6 maanden tot een jaar zal pas beslitst kunnen worden dat het kraakbeen al dan niet verbeterd is!
Ikzelf heb 6 maanden loopverbod (joggen) gekregen.

Er moet bij mensen met kraakbeenletsel een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen intensieve sporters en mensen die geen sport doen of in lichte mate. Mensen die geen sport beoefenen kunnen mits niet te veel belasting voldoende hebben aan voedingssupplementen om het letsel niet erger te maken.
Bij sportsers is dit minder duidelijk.

Ikzelf ben niet bereid sport op te geven en zal binnen een jaar bij weinig vooruitgang overwegen om een kraakbeentransplantatie te ondergaan.

Al bij al zijn er geen duidelijke resultaten van behandelingen bekend en weet men niet dat deze werken.

Wie heeft een behandeling ondergaan (bv. ice-picking of een kraakbeentransplantatie) en kan nu terug intensief sporten?

Heeft iemand van jullie positieve resulaten na een kraakbeenletsel?

Ik hoor het graag. Ik wil zo realistisch mogelijk zijn in verband met toekomstverwachtingen.

Wouter (23j.) | email | 27-04-2007

(DEEL 1)
Ik speel intensief hockey en heb ook een kraakbeenletsel opgelopen als gevolg van te veel speling op de achterste kruisband te wijten aan een vroegere blessure.

Bij de operatie (16/03/2007) hebben ze de achterste kruisband vervangen en hebben ze "ici-picking" gedaan vermits het kraakbeen tot op het bot weg was voor een oppervlakte van 1 euro muntstuk.

Ici-picking is een techniek waarbij ze gaatjes boren in het bot waar het kraakbeen weg is, waardoor er cellen vrijkomen die een soort littekenkraakbeen vormen. Dit littekenkraakbeen gaat nooit dezelfde structuur hebben als gewoon kraakbeen en is er ook ondergeschikt aan.

Ook ik heb te horen gekregen dat de kans bestaat dat ik altijd last/pijn ga blijven hebben van dit littekenkraakbeen. Ook is de kans reëel dat ik moet stoppen met hockey omdat mijn knie dit niet meer gaat aankunnen en werd aangeraden om over te schakelen op een andere sport, wat ik overigens niet van plan ben, zoals fietsen of zwemmen.

karen | 05-04-2007

in ieder geval hebben ze me gezegd dat ik vooral moest oppassen op bewegingen of sporten waarin je kracht op je knie moet zetten in gebogen toestand. daarnaast moet ik oefeningen doen: je gaat zitten en strekt je benen. hierna hef je kant van het kraakbeenletsel op (zonder te plooien) en dat hou je dan ff aan, na een tijd ga je dan met gewichten gaan werken. daarnaast nog een tijd op 1 been gaan staan - dit om alle rondliggende dingen wat aan te sterken zodat de knieschijf wat meer op z'n plaats blijft, wat schuring veroorzaakt en het kraakbeen meer aantast.

ook vertelden ze me dat je wel iets moet doen en er niet gewoon mee blijven lopen daar het anders alleen maar verergerd tot je er niet echt veel meer aan kan doen

karen | 05-04-2007

zo vele die hier last van hebben - en dat tamelijk jong, ikzelf zit er ook al een 10j mee, nu 26. bij mij heeft er een paard in zijn aansprong naar gelop op gestaan. ben dan eigenlijk nog 2j mee blijven rondlopen zonder naar een dokter te gaan, wat eigenlijk niet zo slim is. 8j geleden wou'k dan met de fiets naar rome en ben ik er onderweg nog maar een keertje op gevallen. nu wel naar een dokter gegaan die vertelde me dat m'n ligamenten stuk waren en dat er een heel klein stukje van m'n knieschijf af is ook die vertelde me dat ik nooit meer echt kan sporten (maar niet echt de reden, of ik heb die heb ik toen niet willen horen). in ieder geval is het er niet beter op geworden in de tussenliggende 8j. dus ben ik terug maar een keer naar den dokter gegaan en toen vertelden ze me dat m'n kraakbeen beschadigd is en nog niet zo licht (welke graad heb ik niet gevraagd, ben ook niet zo zeker of ik het wil weten). in ieder geval moet ik vandaag ook starten met voedingssuplementen voor het kraakbeen te verstevigen enzo, maar als dat niet helpt moet ik overgaan op van die spuiten (heb ik nogal schrik van :-s). hoop binnenkort wat te vinden want zo is het eigenlijk niet echt leven.

Lieve | email | 04-04-2007

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lieve. Ik ben 47 jaar en speel al tennis sedert 1980. Vorig jaar liep ik tijdens een partijtje een meniscusscheur op.
Ik werd geopereerd aan mijn linkerknie en bleek een kraakbeenletsel te hebben in graad 3. Nu 8 maand na mijn operatie heb ik terug kracht en heb vandaag mijn eerste spuit met hyaluronzuur gekregen. Er volgen er nog 2 volgende week en de week erna.
Voel nu reeds een verschil. Heb glucosamine geprobeerd, 45 beurten kiné en moet nu osteoplus nemen ter ondersteuning van de spuiten. Als alles goed loopt kan ik volgende maand terug tennissen. Ik speel trouwens ook 10 maand per jaar badminton. Heeft iemand ervaring met dit probleem bij heropstart van de sport ? Ik kan nl nog steeds niet lopen (sprintjes en duurloop) en dat is toch nodig bij tennis.

Hans | email | 03-04-2007

Heb vorig jaar september een voetbalblessure opgelopen. Mijn voorste kruisband is totaal afgescheurd en heb graad 3 kraakbeenletsel. Er moest een heel stuk weggesneden worden, omdat het hele kraakbeen los zat. Mij is verteld dat ik nooit meer fanatiek mag sporten, maar ik zou er werkelijk alles voor doen om weer te kunnen voetballen!
Momenteel kan ik alleen lopen en fietsen, traplopen gaat bijvoorbeeld erg slecht. Bij het steunen op mijn linkerbeen in gebogen toestand is er erg veel pijn. In Juli krijg ik een nieuwe VKB en wordt er ook weer naar mijn kraakbeen gekeken, hopelijk is er nog iets aan te doen.
Ik slik ook Glucosamine en Chondroitine, maar tot nu toe heb ik nog niet echt het gevoel dat het werkt.
Als je je in een zelfde positie als mij bevindt (of bevond) hoor ik graag van je en ben ik benieuwd naar jouw verhaal.

Carl | email | 31-03-2007

ik hoop idd dat glucosamine zal helpen .
Ikzelf heb dus "versleten knieen " rechterknie fase 4 (ergste fase ) linker knie fase 3 . Het is voor mij bijna onmogelijk om zonder pijn langer dan een uur recht te staan (ben 34 jaar) .Niettemin heb ik een job waar ik bijna 6 uur per werkdag recht moet staan . Na een cortisone spuit heb ik nog steeds hetzelfde probleem .Maandag krijg ik de eerste ostinol spuit (van de 3 ) en moet ik beginnen met kine .
ALs medicijn of bijkomende voedingssupplementen neem ik Biocondil , novo motion (glucosamine , Chondroitine,msm )Nog iemand tips ?
Mijn leven is voor een stuk voorbij , ik liep enorm veel , ik wilde opnieuw tenissen , Salsa heb ik moeten opgeven ... en er komen waarschijnlijk nog meer gevolgen .

romke | 28-03-2007

of lopen in de toekomst onmogelijk is en blijft kan ik niet beoordelen. wel zijn er mensen die beweren dat de gevolgen van kraakbeenletsel kunnen worden beperkt door zogenaamde "joint mobility exercises" (oefeningen waarbij het gewricht onbelast over een zo groot mogelijk bereik wordt bewogen. dat zou na verloop van tijd de beweeglijkheid en de belastbaarheid aanzienlijk vergroten.

Google maar eens op "Super joints"

Wendy | email | 27-03-2007

het is nu 3maand geleden dat ik een opboring liet doen in mijn linker knie.Had een kraakbeenletsel van 1,5cm)
Na een val met de fiets...
Nu gaat het stukken beter,vooral met de pijn ook is de zwelling bijna volledig weg!
Ik fiets dan ook veel en gaan last.
Enkel bij het volledig strekken,moet er precies iets "verspringen" en dan ist inorde ook bij het rechtkomen ui zetel,bed,....
Maar niet altijd.
Er is mij verteld dat dit met de tijd verdwijnt.
Nu weer bij de kinesist voor teru trappen op te gaan.1x/week(9x)
Ik ben natuurlijk wel blij dat die stekende pijn weg is nu,ik kon toen maar 20min rondlopen...
Ik moet nu nog 2maand osteoplus innemen,dan heb ik dit 4 maand ingenomen.

aneka | email | 09-03-2007

hoi,

ik ben opnieuw naar orthopeed moeten gaan en in april moeti k dus een operatie ondergaan. Weet iemand wat de minimum herstel duur hiervan is? Ik hoop na 3 weken terug gaan te werken, is dit realistisch? ik sta in de verzorgende sector.

Ik hoop dat ik hiermee geholpen ban, want de pijn is soms niet uit te houden!

Nikki | email | 14-02-2007

Ik heb ook kraakbeenletsel, de orthopeed heeft geadviseerd niet te sporten. hij heeft er 2 grote stukken kraakbeen uitgehaald. Wat gebeurd er als ik dat wel doe? Ik ben een sportvrouw en kan niet stilzitten..
Heeft iemand hetzelfde of tips o.i.d?
Ik ben net 16 geworden

Sarah | 08-02-2007

Wendy,

goed dat je al minder pij hebt dan voor de operatie, het was blijkbaar hard nodig!
Let er wel op dat men tijdens de revalidatie ook het preventieve luik behandelt: hoe kan je voorkomen dat je opnieuw dezelfde problemen krijgt?
Weet je wat de oorzaak is van je kraakbeenprobleem? Zo niet, mag je knie nog volledig herstellen, zonder dat de oorzaak van het letsel is aangepakt is het een kwestie van tijd eer je opnieuw begint te sukkelen. Tenzij je niet meer van plan bent om opnieuw te sporten natuurlijk...

Wendy | email | 08-02-2007

Ik heb over 7 weken een operatie ondergaan voor mijn kraakbeenletsel aan linker knie,was tot op het bot.(grote letsel 1,5cm)
Er zijn gaatjes geboord in het bot voor kraakbeen aan te maken.
Ik neem nu 1 week osteoplus voor de aanmaak,later misschien spuiten.
Al bij al gaat de revalidatie goed,stappen moet ik nog wennen,maar heb bijna geen pijn.
Enkel een beetje bij volledig streken van de knie,soms kraakend gevoel.
Pijn is al beter dan voor operatie.
Ik ben nog maar 22,hopelijk herstel ik volledig...afwachten

aneka | email | 26-01-2007

hoi,
ik heb al sinds september een kraakbeenletsel. heb echo gehad en NMR scan, omdat soms de pijn niet te houden is! ben begonnen met ontstekingsremmers, daarna bio- glucisamine, vervolgens gewoon pijnstillers aan het nemen, omdat t t tot nu toe nog niks helpt! Vandaag ben ik een cortisonen inspuiting moeten gaan halen, in mijn knie, dit resultaat laat tot een maand op zich wachten. Hopelijk is dit wel de oplossing.

Wils | email | 18-01-2007

Men kan kraakbeeninplanten. Het kweken van kraakbeencellen die vervolgens ingeplant worden in het letsel is een veelbelovende techniek die nu echter nog niet toepasbaar is in de meeste gevallen.
Voor mij is dit normaal niet van toepassing. Heb kraakbeenletstel graad 2 (dus oppervlakkig). En ondervind geen pijn maar wel een zwelling ... Dus nog grote vraagtekens...

yves | email | 24-07-2006

ik wil jullie wel melden dat de dosis kraakbeensupplementen die je inneemt hoog genoeg moet zijn.
als je te weinig gebruikt spreekt men van een onderhoudsdosis: preventie.
ik nam ze al jaren preventief, maar nu heb ik een kraakbeenletsel en ik moest de dosis gevoelig verhogen

nog veel loopgenot

Mikker | 17-07-2006

bij mij is zoveel jaar kraakbeen weggehaald ter grootte van een muntstuk (tss 1 en 2 euro)
kraakbeen groeit niet natuurlijk aan en enige wat je kan doen is fietsen.
hierdoor wordt er kalk gevormd die het kraakbeen vervangt.
13 jaar terug was er geen ander alternatief. nu hopelijk wel.

x | 17-07-2006

kraakbeen heeft geen bloedvatvoorziening dacht ik dus zal het ook niet herstellen

marcel | email | 17-07-2006

Kan kraakbeen aangroeien. Ik heb a.g.v. van een verkeerde landing na een sprong met tennis kruisband gescheurd en vervangen gekregen. Na een jaar controle verteld mij men niet meer te sporten ik heb kraakbeenletsel III. Andere orthopeed geeft spreekt dit weer tegen, wie heeft ervaringen met doorsporten, verergert het?Hoe groot is de kans op verergering zodat ik een knieprothese nodig heb? Kan kraakbeen m.b.v. biocondil weer aangroeien? Orthopeet zei dat dit nooit aangroeid apotheker en andere weer wel??

veronique | email | 16-04-2006

ik ben geoppereerd aan mijn kraakbeenletsel en krijg nu inspuitingen in mijn knie voor de verdere genezing.
ik ben nu 2 maand geoppereerd en heb reeds 1 spuit gehad maar heb nog enorm veel last!!
ik heb vooral veel pijn als ik mijn been strek en die pijn is vooral aan de zijkant van mijn knie!
is dat bij jullie ook zo...??

franske | email | 02-04-2006

Er is pro- en contra-glucosamine veel literatuur verschenen. Beide kampen beweren de waarheid te hebben.
Als je 22 jr bent en je hebt dan al zo'n slijtage dat je kraakbeen weg is, dan zou ik mijn carriëre van voetbal en tennis maar in de kast zetten, en hopen dat je, mischien door gebruik te maken van glucosamine, nog heel wat jaren pijnvrij kan en mag lopen.
Het probleem met kraakbeen is tendele dat het zeer slecht doorbloed is.
Fietsen is minder belastend voor je gewrichten.

joep_vd berg | email | 02-04-2006

www.glucosamine.com heeft goedkoop spul.
Ik gebruik het nu zelf 1 jaar wegens problemen met de knie. Het gaat nu weer een stuk beter en ik loop ook weer gewoon znder pijn.

Ontstekingsremmers zou ik niet te lang gebruiken wegens maag klachten e.d.

Tieme | 01-04-2006

ik gebruik het nu ook, wist niet dat het 2maanden nodig heeft, eensk ijken hoe het eind april voelt dan maar.

ik gebruik het zelf ivm zware kraakbeenschade aan de achterkant van de linkerpatella. 10 weeken terug zijn de klachten en gebruik nu sinds een maand glucosamine.
Echo heeft niest opgeleverd, de fysio's hebben weinig kunnen vinden (behalve dat er een klein beetje vocht inzit).

kniebandage werkt averechts. ook heb ik het gevoel dat de linker patella wat meer speling heeft dan rechts.

oorzaak is onbekend; knie liep al 5jr niet helemaal soepel als gevolg van een crash, kan zijn dat de kou afgelopen winter de druppel was (doe tri-/duathlon en geef les in medium-high impact aerobicsvormen)

ik loop nu nog 40-50km/week in 3 trainingen, fiets 300km in 5 trainingen en 2x krachttraining dus op zich nog acceptabel, het lesgeven wel voor een groot deel moeten stoppen....

18april een afspraak met de sportarts om verder te kijken. ik ben 22, en heb nog de nodige sportieve doelen staan en ben niet van plan om nu al te stoppen

Dimitri | email | 01-04-2006

Ik heb zonet ook het nieuws gekregen dat mijn kraakbeen geraakt is tot op het bot. Een operatie werd mij afgeraden en ik zou tennis en voetbal moeten laten. Maar dat zie ik uiteraard niet zitten. Ik ben nog maar 22 jaar en zie het niet zitten om nooit meer op het tennis-of voetbalveld te staan. Graag zou ik dan ook wat meer info hebben over die Glucosamine...

hilde | 20-03-2006

Glucosamine zorgt voor soepele gewrichten en bouwt je kraakbeen weer op. Het werkt pas na 2 à 3 maanden, dus niet te vlug denken dat het niet helpt. Het heeft geen bijwerkingen. Kijk eens op google voor meer info en vraag aan je dokter of het goed is voor jou. Mijn man neemt het nu 3 jaar en kan weer probleemloos bergwandelen en skiën. Ik neem het sinds een paar maanden, preventief, want lopen is idd wel belastend.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over