De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Propranolol (betablokker)

ingrid Sinteur | email | 27-03-2006

Sinds een week slik ik tegen migraine bovenstaand medicijn. Ik heb 3x getracht te lopen maar krijg mijn ene been niet meer voor het andere. Ik lees wel wat dingen op het forum maar niet of deze bijwerking weggaat of altijd blijft. Ik hoop dat iemand me kan helpen want het is of niet meer lopen of migraine...

Danielle | 05-04-2019

Hallo, ik had veel hartkloppingen en teveel adrenaline....overstresst en mijn handen trilden.
Ik kreeg 10 mg per dag, het is fantastisch.....geen klachten meer, neem het al 10 jaar.
Maar.....ik voel me er moe en lusteloos door. Ik wil van alles doen en ondernemen en er komt niks van in huis.....Stop ik ermee, komt alles terug....dus ja voel me er beter door en verplicht me soms om toch naar dat feestje of naar de stad te gaan.....

Evelyn | email | 21-01-2017

Ik neem sinds 3 dagen propranolol (80 Mg per dag) tegen de klachten van postcommotioneel syndroom (hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn, zware vermoeidheid...). Sinds ik propranolol neem heb ik verschillende keren per dag het gevoel dat ik zal flauwvallen. Ik ben ook heel neerslachtig en begin te huilen zonder reden. Heeft iemand daar ervaring mee? Zou ik best stoppen met dat medicijn?

anneleen van impe | email | 26-07-2015

mijn vrouw neemd propranolol ze doet anders dan anders kwaad lopen ambetant enorm prikkelbaar ze gebruikt dat omdat ze tremor heeft trillende handen .weet iemand of dat van die medicatie komt dat ze zo negatief loopt

Gerard | email | 20-06-2015

Ik begrijp niet dat sommige niet eens Iers natuurlijks proberen. Zoals valeriaan. Werkt goed voor je zenuwen. En zo zijn er wat meer.

anna | email | 24-08-2014

ik gebruik 80 mg retard propranolol dit voor drukverlaging in de aderen na levercirrose . maar ik ben zoooo moe .pijn onder de lever en pijn onderaan de milt. maar lees alleen over gebruik bij migraine of hartklachten en die heb ik niet. hoelang slik je dit en welke mg?

Anoniem | 14-08-2013

Iemand bekend met propranolol icm sociale angst? Weet iemand hoeveel ik hiervan mag nemen per dag? En mag ik dit middel dagelijks nemen? Ik hoor graag jullie bevindingen.

Michelle | email | 20-07-2012

hallo iedereen,
ik ben 21 jaar en heb al 9 jaar last van chronische hoofdpijn, 24 uur per dag 7 dagen in de week...Heb al zoveel troep geslikt...varierend van amitryptiline, topamax, ibuprofen(4600 mg per dag!), maxalt smelt, maxalt tablet, sumatriptan, eletriptan en nu dus ook propanolol 160 mg 1 x per dag en daarbij 400 mg vitamine b2..Overlaatst was de hoofdpijn zo erg dat ik op de HAP belandde. De arts daar gaf mij oxazepam om te gaan slapen en daarbij nog een receptje voor diazepam...Nu bij zwaardere aanvallen diazepammetje innemen en ik ga slapen gelukkig..Soms is daarna de hoofdpijn even weg maar meestal blijft t wel hangen maar dan in mindere mate.. 9 augustus weer terug naar UZ in Gent en toch maar eens zeggen dat ik met alle medicatietroep wil stoppen...Es kijken hoe dat gaat...
Bij een zelfde ervaring of tips graag reactie of mailen..

Gr Michelle

Arjan | email | 24-04-2012

waarschuwing beta blockers!

Te hoge dosis kan tot erge klachten leiden. Slikte vanwege migrine 80mg per dag, ging jaren goed, geen migrine meer Jippie, maar naar loop der tijd kwamen andere klachten bij, nu bleek na onderzoek dat mijn hart in rust maar 35 slagen per minuut gaf en alleen draaide op zijn hart kamers, gevolg, moeheid, koppijn, prikkelbaar hersenvlies, nekkrampen, gal steken, depresief, concentratie verlies, afname van zintuigen, toename in gewicht, korte adem enz. ben aan het afbouwen en vandaag helemaal gestopt, is net of je ontwaakt uit een boze droom en ben veel heldere geworden. Mijn lichaam doet overal pijn net of al je zintuigen weer beginnen te werken en beursheid van hoofd netals na een migrene. ik hoop dat iemand hier aan iets heeft want het rare is dat je tijdens het slikken dit niet lijkt te ervaren.

Bart | 15-02-2012

Vanwege sociale angstklachten, o.a. bij werkbesprekingen, presentaties, e.d., slik al meer dan 10 jaar propranolol. Ik gebruik het niet alle dagen in de week en vaak ook maar 5-10mg.
Ik kan inderdaad beamen dat het middel de sportprestaties negatief beinvloedt, maar niet dramattisch.

Ik ben nu bijna 40 en speel nog actief basketbal, 2x per week. Daarnaast doe ik ook aan fitness. 15 minuten loopband op 10 km/uur is geen probleem voor mij. Dit zeg ik niet om op te scheppen, maar om zij die twijfelen over het gebruik van dit medicijn enigszins gerust te stellen.

Ik zou ook het liefst mijn leven leiden zonder medicijnen, maar ik heb me er bij neer gelegd dat ik hier niet van af kom.

Lies | email | 15-02-2012

Fantastisch middel voor diegene die moeite heeft met spreken in het openbaar. 2 uur van tevoren 15 mg innemen en je voelt weer als zoals het hoort. Ontspannen en niet van de wijs te brengen. Beter dan al die kostbare therapiŽn die vaak niets doen aan hoe je nu eenmaal bent gevormd.
Ik beveel het van harte aan en gťťn bijwerkingen.

jolanda | email | 01-11-2011

ik gebruik nu 3 dagen propranolol 25 mg per dag
vanwege migraine aanvallen
voordat ik begon was me bloeddruk goed 120/70
en nu voel ik me zo bleeh hele dag ben onwijs moe , en misselijk heb constant het idee dat ik tegen de vlakte ga loop de hele dag duizelig te wezen.............. voel me er echt niet goed bij....
ga morgen ook contact opnemen met huisarts want zo hoeft dit van mij niet meer .
dan heb ik liever wat om de misselijkheid te onderdrukken tijdens migraine aanval
iemand ervaring met zulk soort medicijnen

nadja | email | 28-10-2011

ik heb propranolol 10 mg gekregen van huisdokter.1 keer daags 10 mg.hij zegt voor onrustklachten i.p.v oxazepam daar dit middel verslavend is.maar ben nu bang dat het voor mijn hart gegeven word want ben geschokken van de bijsluiter.kan iemand mij geruststellen waarvoor dit medicijn allemaAL gebruikt word?

Nelleke | 19-08-2011

Propranolol heb ik jaren geslikt,had door stress heel veel last van migraine. Ik had een dosering van 160 mg per dag,ik had enorm veel last van bijwerkingen,hartkloppingen,lusteloosheid,angst tijdens het slapen,overgewicht en oververmoeid. Op een gegeven moment kon ik niet meer,mijn lichaam raakte uitgeput.Nadere onderzoek wees uit dat ik Osas had,na gebruik van een snurkbeugel,ging het bter,maar bleef enorm moe.
Op advies van de internist moest ik stoppen met propranolol.Wat heb ik een last gehad van afkickverschijnselen! Het tolde in mijn hoofd en ik had veel last van hoofdpijn.Ik zetten door,nu mag ik dus deze week helemaal zonder propranolol verder gaan.Ik heb een paar keer mijn bloeddruk op gemeten en hij is nu veel lager dan voorheen,wat een goed teken is. Ik heb veel meer energie terug gekregen en ben er veel vrolijker door geworden dat ik ermee gestopt ben.Ongelooflijk wat een troep heb ik al die jaren geslikt!

methilda | email | 31-05-2011

Ik heb na een auto-ongeval in 2005 wel 15 migraine aanvallen per maand gehad.
Om gek van te worden! Na veel verschillende medicijnen te hebben uitgeprobeerd hielp uiteindelijk niets en kreeg ik ook nog een medicatie vergiftiging. Sinds een jaar neem ik propranolol. De aanvallen waren iets minder intensief meer namen niet af. Inmiddels krijg ik sinds drie maanden Botox in nek en hoofdpijn ingespoten.( 35 spuitjes) En dat heeft geholpen!! Ik heb nu veel minder aanvallen. Van de 15 aanvallen heb ik er nu nog ongeveer 2 per maand. Lang leve de Botox....
Wel zou ik iedereen willen waarschuwen voor de vele medicijnen die worden voorgeschreven. Zorg dat je een goeie neuroloog vindt die goed naar je luisterd.
En die daarna de juiste diagnose kan stellen. Ik heb bijv last van verschillende vormen van hoofdpijn. Ik wens jullie veel succes. Gr

vera | email | 17-05-2011

zoals vele beschijven ,dat ze dan eindelijk van hun migraine afzyn ,en daarnaast nog neuten van voel me nie goed,ben lusteloos,ben depressief,amaaaai ik neem dit medicatie nu pas al byna 1 week half en resultaat,liever moe dan echte pijn van migraine aanvallen weet wat kiezen,!!!!

miek | 16-04-2011

beste ingrid
het gaat over maar dat duurt een week of vier bij mij teminste nu heb ik geen last meer met lopen ik heb twee weken geleden een hogeredosis gekregen het is nu 160 mg per dag en heb geen bijwerkingen meer hoop dat je hier iets aan hebt ik zelf kom wel aan in gewicht heeft iemand hier ervaring mee?

Jan | email | 28-03-2011

Hoi,

Migraine is idd verschrikkelijk. Ikzelf ben immuun tegen imitrex, zomig en namarig door een inspuiting imitrex. Vermijdt dus zoveel mogelijk inspuitingen, zomig werkt even goed (zij het 5 minuten trager). Mijn aanvallen komen tot 8 per dag, vrij onleefbaar. Ik neem nu 160 mg inderal per dag en nu heb ik maar 4 aanvallen per week (meestal s'nachts). Met lopen heb ik geen probleem, buiten een hartslag in rust van 40 en een bloeddruk van 5 over 9. Het enige wat je moet doen is voldoende energie in je lijf hebben voor en tijdens het lopen (ik gebruik die squeezy gels) om duiziligheid door lage bloeddruk te vermijden. Marathons is af te raden, maar normale sport is geen probleem. Het mechanisme achter migraine is vergelijkbaar met astma en netelroos. Sport is dus zeker geen probleem, zolang je niet te diep gaat. Wel niet lopen als je juist een triptan (imitrex, zomig, namarig) genomen hebt.

miek | 26-03-2011

slik sinds een week propanolol 80mg samen met depakine 500gron deze slik ik al jaren maar kreeg op den duur twee migraineaanvallen per week ik heb nu nog geen aanval gehad maar ben wel meer moe en kan goed slapen ik heb ook gemerkt dat het me rust geeft en tegen de overgangsklachten werkt als het zo blijft ben ik al tevreden groetjes miek

Wil | email | 24-01-2011

Ik gebruik propranonol 80 mg REGULAR. (beperkte afgifte)Dit heb ik in het ziekenhuis gekregen. . Ik had zoveel migraine aanvallen. Nog breekt de migraine door. Dan gebruik ik maxalt smelt erbij. Dit moet wel op tijd gebeuren, anders helpt het niet. Vervolgens een zetpil paracetamol 500 mg. Je maag neemt nl niets meer op.
Zo kom ik een aanval door......

yvon | email | 24-01-2011

HALLO,,
Sinds een week slik ik propanolol 1x10mg
mijn huisarts heeft deze voorgeschreven tegen overgansklachten.Voel mij wel wat rustiger niet meer zo opgejaagd,en ook de hoofdpijn is minder alleen heb ik wel klachten met inslapen .Ik vroeg mij af of er meer mensen zijn met overgangsklachten die ervaring met dit medicijn hebben.

Kelly | email | 22-12-2010

Hoi allemaal,

Ik slik propranolol tegen een hoge bloedruk, Ik heb overdag helemaal geen last van bijwerkingen maar als ik wil slapen voel ik me angstig en hallucineer ik. Ik dacht dat de dosis misschien te hoog was maar ben vandaag bij de dokter geweest en krijg nu weer een hogere dosis omdat me bloedduk nog steeds aan de hoge kant is. Ik snap er niks van. Ik durf het savonds niet te slikken kan er niet van slapen.

Rebecca | email | 27-10-2010

Hallo allemaal,
Ik slik propranolol nu ongeveer 6 jaar tegen migraine, ik heb hier veel baat bij in 9 maanden tijd heb ik 1 zware aanval gehad, soms heb ik nog hoofdpijn maar dat is dragelijk. Nu willen mijn vriend en ik proberen een kindje te krijgen... het advies van de huisarts: stoppen met propranolol, daar zie ik absoluut tegenop!! Heeft iemand hier ervaring mee??

Groetjes Rebecca

ik | email | 12-10-2010

Ik slik enkele jaren (zo'n 6 jaar) dagelijks 3x 10 mg propanolol tegen angst en onrust.
Ik volg ook therapie, maar deze medicijnen werken voor mij beter dan de therapie.

Ik heb veel last van hormoonproblemen waardoor de angst en onrust ontstaan.
De pil heeft ook een positief effect maar niet voldoende.
Alleen tijdens mijn zwangerschap en borstvoeding voelde ik me super (hormonen) en mocht ik propanolol niet gebruiken, maar was toen ook niet nodig.

Propanolol zorgt er voor mij voor dat ik mijn dag redelijk normaal door kan komen.
Als ik het niet slik krijg ik last van constante hartkloppingen, pijn op de borst/linkerarm, paniek en onrust, slaapproblemen, oververmoeidheid (als gevolg) en gevoel van hopeloosheid.

Ik las dat er mensen zijn die last hebben van meer zweten door de medicijnen.
Ik zweet er juist veel minder door, waarschijnlijk doordat de angst verminderd.
Ik word er inderdaad iets meer vermoeid door, merk dat ik wat meer moeite heb met opstaan dan zonder medicijnen, maar vind dit te verwaarlozen want ik fiets nog steeds zo'n 40 km per dag.

Ik ben eigenlijk alleen maar positief, voor mij maakt het echt verschil tussen leven of de dag overleven.

wendy | 25-09-2010

propranolol is voor mij het enige middel dat mijn chronische hyperventilatie onderdrukt zodra ik ermee stop zijn alle symptomen terug, druk op de borst benauwd, angstig en moe, maar met propranolol moet ik wel oppassen dat ik niet dikker wordt en ik ben 's Nachts gedesorieteerd als ik wakker wordt gemaakt half wakker en heel boos en weet de volgende dag amper dat ik wakker was en wartaal uitsloeg en ik heb het idee dat ik wel wat trager ben door de tragere hartslag maar dat is altijd beter dan de hele dag gespannen en moe en gapen door de hyperventilatie.Ik slik 30 mg per dag

Bianca | email | 20-09-2010

Hoi allemaal,

lees veel over migraine en astma, maar lees nergens van bv, ikke, 161/106/160,
10 mg propranolol en na 2 uur 137/77/103,
nu vraag ik me af met migraine, schieten jullie dan niet beneden je waarde, of heb je met migraine ook hoge bloeddruk, want ik word ook suf, maar wel fijn, alleen na 4 dagen word ik er flink beroerd van, dus nee een fijn middel is het niet, alleen mijn bovendruk blijft dalen, maar plosslag blijft helaas te hoog, ga ik meer nemen, zakt mijn druk boven en onder maar de polsslag krijgen we niet lager dan 98, dat is balen, morgen een ander middel ophalen zei de huisarts, duimen allen

Gr Bianca

Egbert Kruize | email | 20-09-2010

Hallo Linda,

Door sporten stijgt je bloeddruk en krijg je weer migraine. Minder of niet sporten, en probeer wat minder propranolol in te nemen maar daarnaast immigran tegen de migraine.
Werkt heel goed samen.
Voor meer info, kun je mij mailen.

Ray | email | 23-08-2010

Ik heb last van hyperventilatie, versnelde hartslag uit het niets en het gevoel dat je hart veel harder/duidelijker slaat dan normaal. Ook slaap ik slecht en word ik vaak wakker met een hoge hartslag.

Ik heb daarvoor ook propranolol gekregen, 10mg, volgens mij de kleinste dosering. Liever gebruik ik helemaal niks, maar ben er nu toch maar aan begonnen!

Iemand nog met dezelfde klachten als ik?

Emile | email | 31-07-2010

Ik heb Propanolol als advies gekregen voor de Migraine aanvallen die ik had..
Het middel heb ik 2 weken geslikt en alleen maar flauwtes gehad, waarschijnlijk ook omdat ik flink aan het sporten was.
Na advies huisarts ben ik direct gestopt, het is nu een week geleden en ben nog niet zo vermoeid geweest. Wanneer is het middel uit je lichaam en wat kan je er tegen doen om toch te kunnen blijven sporten?

Groet,

Emile

sonja | email | 30-05-2010

al die reacties over hoofdpijn snap ik niet ik slik propranolol omdat ik een levercirrose heb nu snap ik dus helemaal niet meer waarom ik dit slik heeft er iemand ervaring op dit gebied?

rens | email | 26-05-2010

hallo allemaal ik heb een vraagje over propranolol want ik zie gevarieerde reacties en hoop dat iemand mijn klachten herked ik heb al langere tijd van hartkloppingen angstgevoelens en laatste tijd hogebloeddruk ik heb via mijn huisarts propranolol 80mg gehad en ik slik deze nu 5 dagen 1 maal per dag en het lijkt wel of ik gek word ik heb last van duizelgheid licht i het hoofd mijn ogen voelen raar en ik heb ook een vreemd beeld alsof de in en uitzoom functie van mijn ogen niet meer goed werkt lichte druk op mijn hoofd hoofdpijn ik voel me gewoon heel vreemd en ik ben bang dat dit door het medicijn komt kan iemand dit bevestigen of iemand dit deze klachten herkend want ik kan hier niet mee leven ben heel de dag bezig met hoe ik me voel erg vervelend en daar komen ook automatisch angstige gevoelens door hoop dat iemand me wat tips kan geven

Mohammed | email | 20-04-2010

Hallo mensen,
Ik heb last van HyperVen, en sins kort heb ik hartstorins soms klopt hy weinig! dan raak ik paniek, alsof er iets erg gaat gebeuren, dan word ik heel erg bang en adem ik moeilijk! dan ga ik automatish naar mijn hartritme luistere/voele soms heb ik het gevoel dat ik dood ga! daardoor raak ik echt in een shokk! de dokter heeft Propranolol 10 mg 2 Maal Per dag.. is het dan niet gevaarlijk voor mij? of helpt het juist? en heb ook last van hartkloping, ik dit sins 7dage!

Salam

Marianne | email | 13-04-2010

Ik slik propanolol 120 mg per dag en 1 lisinopril 10 mg per dag. Op de sportschool ben ik bijna in elkaar gezakt na een stukje rennen. Compleet buiten adem, ook gebrek aan uithoudingsvermogen, slecht in slaap kunnen komen. Als ik bovenstaande berichten lees kan het best wel door de propanolol komen. Ik gebruik de medicijnen voor hoge bloeddruk. Volgens mijn huisarts ligt het niet aan de betablokkers. Zijn advies is om een longfunctieonderzoek te ondergaan, wat raden jullie mij aan?

Conny | email | 08-04-2010

Ik slik nu sinds een mnd of 3 propranolol 10 mg. Eerst deed ik dat alleen als ik een migraine aanval voelde opkomen, maar nu toch bijna dagelijks. Ik word er lekker rustig van en ben niet meer zo gestrest.Als ik soms een dag niets inneem dan ben ik gelijk onrustig en zenuwachtig en dat belemmert mijn leven behoorlijk.
Graag jullie reactie...........

Linda | 07-04-2010

Ik gebruik al maanden 120 mg propranolol als onderhoudsdosis tegen migraine. De aanvallen zijn afgenomen van 1x per week naar ongeveer 1x per maand. Sinds vorige week ben ik weer gaan sporten en tot nu toe heb ik iedere keer migraine gekregen tijdens het sporten. Weet iemand of dit samenhangt met de propranolol?

mary | email | 23-03-2010

hallo
Ik heb al bijna 20 jaar propranolol geslikt voor migraine. Heb hierdoor veel minder migraine gekregen, Had afgelopen jaar ineens allerlei klachten, zweten , extreem moe, etc. ben op advies van huisarts langzaam gestopt. gebruik niets meer, heb ook geen hoofdpijn meer, alleen heb ik nu erg veel last van spierpijn en verkramping van spieren in rug , nek en schouder. Weet niet of dit door het stoppen komt, moet wel zeggen dat ik het middel prima vond, geen migraine meer, maar dit is nu ook niet terug gekomen.

Anjetschka | 21-03-2010

ik slik een paar maanden propa vanwege hartkloppingen , hartversnellingen en
bonzen. 1 pil van 40 mg helpt maar ik krijg er wel hoofdpijn van.Terwijl het ook een middel tegen migraine is...

Angie | email | 06-03-2010

Ik heb zelf ook al heel lang migraine, heb ook van alles geprobeert, van allerlei soorten therapiŽn tot bijna alle medicijnen die er zijn op het gebied van migraine. Ik heb net "Cefaly "gevonden via het blad Quest, ik ben benieuwd of iemand dit al gebruikt heeft en wat de ervaringen zijn.

mama | 05-03-2010

Ons zoontje van 3,5 jaar slikt sinds enkele weken propranolol 10 tegen migraine. Hij geeft steeds aan dat zijn beentjes zo moe zijn als we naar de buurtsuper wandelen (1 straat verderop!) en hij zit steeds te geeuwen. Hij wil echter zelf natuurlijk niet toegeven dat hij moe is maar na het lezen van enkele onderstaande berichten begrijp ik mijn ventje weer ietsje beter... Hij heeft wel nog 2x migraine gehad sinds het begin van het slikken van de pilletjes...

Maikel | email | 04-03-2010

Ik slik al een aantal jaren Propranolol tegen verhoogde bloeddruk en hartkloppingen... en ik weet waar ik het over heb... het lijken misschijn zulke onschuldige tabletjes ... maar kan wel zeggen dat ze mij er wel kalm onder houden.Ik kan mijn werk naar behoren uitoefenen en ook iemand normaal aanspreken zonder dat ik mezelf schuldig voel, want dat is het in sommige gevallen .. je voelt je anders terwijl je het niet bent... het is even wennen... ik weet dat ik er nooit meer vanaf kom, maar als ik mijn dochter mag zien opgroeien dan eet ik nog POEP als het moet, en Propranolol is ook een positiefe gift voor je gemoeds toestand ... kalmpjes allemaal groetjes
Iemand die er net zo over denk stuur me eens een mail

ae | email | 17-02-2010

propanol en maxalt werken tegen elkaar en kunnen volgens de dokter in de hoofdpijnkliniek absoluut niet samen propanol breekt de werking van maxalt af

Marjoleine Wagener | email | 14-02-2010

Ik heb al jaren last van migraine, maar had alleen 2/3 aanvallen in de stopweek van de pil. Ineens kreeg ik vorige week buiten de stopweek om twee hele zware aanvallen, met aura's, slecht praten e.d. en helaas sloeg de maxalt, die me altijd hielp tot nog toe, niet aan.
ik ben vorige week maandag gestart met metropololsuccinaat 50, die ik dagelijks moet gaan slikken. De hoop was dat er geen migraine meer zou zijn, maar helaas, gisteren heb ik weer een hele zware aanval gehad, met aura's en de hele mikmak. Toch ook maxalt genomen, sloeg weer niet aan...wie kan me vertellen hoelang de beta blokker nodig heeft om aan te slaan? is er nog hoop dat het ook bij mij gaat werken? ik ben echt radeloos, mijn leven wordt ernstig beinvloed door de migraine en het maakt me angstig.

Carla | email | 14-02-2010

Ik gebruik nu 2 weken het medicijn propranolol als onderhouds dosis voor de hoofdpijn die ik elke dag had. Hoofdpijn is al minder maar al mijn ledematen doen zeer lijkt wel spierpijn of ik de marathon heb gelopen. Mijn neuroloog zeg dat dit geen bijweking is. Dat dit niet van het medicijn komt. Hebben meer mensen hier last van en gaat die over. Ik zit nu op 30 mg per dag.

petra | email | 09-02-2010

hallo allemaal
ik heb in 2000een zware operatie aan mijn hoofd gehad,elke dag zware hoofdpijn,vaak migraine,vaak een voorhoofdsholteontsteking nu ben ik vandaag bij de neuroloog geweest en die wilde starten met voor 3maand propranolol 80 1xperdag te slikken,ik heb dit op internet opgezocht en heel erg geschrokken van iedereen zijn bijwerkingen,moet ik hier nog wel aan beginnen,want dat mijn hoofdpijn/migraine zou minderen zou leuk zijn ,maar dat ik me daar dalijk hondsberoerd van moet gaan voelen en er bij het stoppen enorm ziek van moet gaan worden zie ik niet zitten,wie kan mij adviseren wat ik moet doen???

amieke | 23-01-2010

Wie beta blokkers moet gebruiken bij hartkloppingen, hoge bloeddruk of tachycardie en daarbij een (grote) vermindering van prestaties ervaart, doet er goed aan zich eens richting een cardioloog te begeven en het probleem bespreekbaar te maken. Er bestaan ook andere middelen die deze nadelen niet hebben. Ik (tachycardie was het probleem)ben hierdoor op advies van de cardioloog een erg lage dosering van metropolol kunnen gaan gebruiken omdat ik er een ander middel (flecainide acetaat) bij kon gaan slikken. Ik ben het probleem nu kwijt en kan weer gewoon sporten zonder dat mijn hartfrequentie mijn prestaties nadelig beÔnvloed. Succes!!!

Mar | email | 23-01-2010

Hallo Rien,

Ik las je reactie op deze site
Wat u heeft heb ik precies hetzelfde al bijna anderhalfjaar,ik heb PROPRANOL 10 mg van de dokter gekregen en weet dus niet of ik het wel wil slikken aangezien ik zoveel mensen hier over hoor dat het niet goed is en je er moe van word en ga zo maar door
Ik was benieuwd wat u zoal aan u klachten doet?

Groetjes

Meave | 07-12-2009

Ik heb sinds een week ook propanolol. IVM heftige migraine (2 keer in de week) had daar Maxalt voor werkt wel maar niet preventief. Neuroloog heeft mij dit voorgeschreven. Ik voel me ook ontzettend moe en duf en wazig maar heb nog geen aanval gehad!!! Is bizar maar waar. Nu twijfel ik wel want dit vermoeiende gevoel is ook erg....pff... wat moet het heerlijk zijn om je gewoon fit te voelen en nergens last van de hebben.

naamloos | email | 20-11-2009

hallo ik heb ook propanalol geslikt en ik slik ook ant depressiva's en door dit middel werd het afgebroken en was niet anders als aan het huilen dus moest daar mee stoppen en nu heb ik atenolol en nu heb ik het idee dat ik vocht vast hou want al drink ik een halve liter water heb ik niet dat ik 10 x naar de toilet moet dus ik wil hier toch zachtjes aan mee stoppen en kijken hoe het dan gaat

viv | email | 07-11-2009

Ook is slik 1xdaags propranolol (80 mg). Na 3 jaar dieten, dokteren, yoga, en nog veel meer toch toegegeven dat het puur fysiek was... Ik wou dat ik niet gewacht had. Had ik 4 keer per week een "aanval", Ik heb nu nog nauwelijks klachten.

Sporten gaat goed, ook lopen. Ik ben eerst 3 maanden onder begeleiding van een fysio gaan "testlopen" in de sportschool op hartslag. Wat blijkt? Mijn ideale loop-hartslag is gewoon 110 ipv boven de 130.
Dus ik loop altijd met hartslagmeter, en blijf op 110 of 120 hangen. Dat dat wat minder snel is en gaat dan "vroeger" vindt ik best. Ik loop zo nu lekker, gezond en voel me goed & KAN lopen omdat ik bijna geen hoofdpijn meer heb ;-)

poppedijntje | email | 08-10-2009

Ik zou voor niet lopen kiezen.......lekker rustig

poppedijntje | email | 08-10-2009

Wat een ellende allemaal...je stelt een vraag en dan komt er een brok ellende.....Hieruit blijkt maar weer dat je goed voorbereid moet zijn, praten moet met je huisarts, internet doorlezen enz enz. Het is allemaal je eigen verantwoordelijkheid! Je moet niet op stoel van de huisarts gaan zitten, zij hebben ervoor gestudeerd en jij niet! Als jij het beter weet dan moet je vooral doen wat je zelf denkt dat goed is.

Henk R. | email | 25-09-2009

Aan o.a. Elisa,
Propranolol kan gewoon met Paracetamol ingenomen worden en je wordt er inderdaad duf van.
Overigens kunnen betablokkers ook (gedeeltelijke) impotentie veroorzaken

Ca | email | 12-09-2009

Hallo,
Ik slik nu ongeveer 3 weken propranolol, ook voor het voorkomen van migraine. Al sinds jongs af aan heb ik migraine en de laatste jaren werd dit steeds erger. Na allerlei medicijnen te hebben uitgeprobeerd, dacht mijn huisarts dat dit misschien wel zou helpen. Ik moet 3 keer per dag 40 mg slikken en ik heb de afgelopen week helemaal geen migraine gehad! (normaal 2 tot 3 keer per week)
Ik ben er dus erg tevreden over. Wel merk ik dat ik wat luier ben. Maargoed, dat neem ik maar op de koop toe ;)

Mariek: waarom probeer je geen lagere doceren? Misschien helpt dat tegen je bijwerkingen.

inge | 10-09-2009

@marieke : je huisarts zou er beter eens de (wetenschappelijke) bijsluiter op nakijken want alles wat jij noemt zijn gekende bijwerkingen van bŤtablokkers.
ik gebruik ze nu 2,5 jaar en de bijwerkingen (ik voelde me een zombie) zijn geleidelijk minder geworden).

Dick | 09-09-2009

Vraag het eens aan je huisarts, of bij de apotheek. Die hebben hier verstand van.

Elisa | email | 09-09-2009

hoi,
ik ben 17 jaar en gebruik 2x per dag metroprolollsuccinaat 50
ik gebruik het omdat ik behoorlijke hartkloppingen heb en steken.
weet er iemand of je met deze medicijn ook een paracetemol in kan nemen? mijn bloeddruk was voor het medicijn wel normaal
en wat moet ik doen als ik na 2 weken met dit medicijn moet stoppen? kan dat in een keer?

L | email | 07-09-2009

Propranolol is de oplossing voor managers die regelmatig moeten presenteren in het openbaar maar daar door faalangst of een grote mate van onzekerheid vanuit het verleden moeite mee hebben. Werkt beter dan dure trainingen en coaching.
1,5 uur van tevoren een tabletje van 10/15 mg. Je presteert dan ontspannen gedurende een periode van ongeveer vier uren.
Ik gebruik het middel nu twee jaar incidenteel bij moeilijke momenten. Gewoon ven met je husarts opnemen.

marieke | email | 14-08-2009

Hey allemaal,
Ik gebruik propranolol (80 mg) nu al een tijdje (tegen migraine) geen migraineaanvallen meer gehad, erg effectief dus. Nu zit ik al een tijdje niet lekker in mijn vel, sinds ik de medicijnen gebruik eigenlijk. Moe, moeilijk inslapen, lusteloos en zelfs een beetje depressief. Dokter wuift dit weg, maar ben toch bang dat het door de medicijnen komt. Heeft iemand hier ervaringen mee?

marieke | email | 14-08-2009

Hey allemaal,
Ik gebruik propranolol (80 mg) nu al een tijdje (tegen migraine) geen migraineaanvallen meer gehad, erg effectief dus. Nu zit ik al een tijdje niet lekker in mijn vel, sinds ik de medicijnen gebruik eigenlijk. Moe, moeilijk inslapen, lusteloos en zelfs een beetje depressief. Dokter wuift dit weg, maar ben toch bang dat het door de medicijnen komt. Heeft iemand hier ervaringen mee?

Nura | email | 28-07-2009

Hallo lieve mensen,
Ik gebruik de propranolol 10 mg. Ik gebruik het voor een presentatie of een belangrijk gesprek. Het kalmeert mij volledig. Ik kan dan ook beter nadenken en meer presteren. Ik heb het ook eens gebruikt tegen migraine. En het werkte perfect! DE PIJN WAS BINNEN 30 MIN. WEG!!!!!!

Twink | email | 27-07-2009

propanolol verkrampt de longen cq luchtwegen. Evenals metoprolol en atenolol. Alles wat eindigd op lol is dus geen lolletje, je hebt er behoorlijke bijwerkingen van!. Deze middelen verzuren je spieren en doordat je hart een verminderde pompfunctie heeft, dus minder zuurstof, krijg je het benauwd!. Ik heb die zooi meer dan tien jaar geslikt, bleek astma te hebben en moet nu de betablokkers afbouwen. Tien jaar lang heb ik geademd door een rietje, verkeerde diagnose, verkeerde medicijnen. Heb het tig keer aangekaart bij de huisarts, moest kiezen tussen twee kwaden, of benauwd of maar weer een kuur. Heb ik zeker twintig keer gehad, anti-biotica met prednisolon. Mijn conditie ging zo hard achteruit dat ik zelfs mijn huishouden niet meer kon doen. Drink geen koffie of thee, maar ben wel een wandelende apotheek, mijn dagindeling bestaat uit medicijnen, inhalers, paniekstoornissen en ik ben ook nog eens giga gegroeid door al die hormonenzooi. Ik vraag me af of de artsen wel weten waar ze mee bezig zijn. Mijn longarts, cardioloog en huisarts vangen elkaar vliegen af, de ťťn weet het nog beter dan de ander en wie is er de dupe?. Just me.

sonja | email | 16-06-2009

Ik slik op dit moment 4 x 10 mg voor de migraine tijdens de stopweek van de pil. Ik sport 2 a 3 x in de week maar dat is sinds ik Propranolol HCI een drama. Van het een op de andere dag moest ik mijn programma halveren. Ik zweet veel meer dan normaal maar de prestaties blijven achterwege. Ik raad het ook niemand aan om tijdens een periode van migraine met dit geneesmiddel te beginnen want je kan je er knap beroerd van voelen.

Het gebruik van Imigran neusspray pakte ook verkeerd uit. Verergering van de hoofdpijn, braken en pijn in het gezicht was tot 3x toe het gevolg.

rien | email | 17-05-2009

ik zou graag willen weten of proprasonol goed werkt bij hyperventilatie door toedoen van spanningen en angststoornissen en zenuwachtigheid of weet iemand een ander goed middel

truus geurts. | email | 14-04-2009

Heb erge last van een familiere tremor en slik daar 160 mg propranolol voor.Ik slik dit middel al 35 jaar en kon daardoor goed funktioneren.Was ik eerst broodmager door dit middel ben ik wel zwaarder geworden en moet nu opletten wat ik eet.Ben 71 jaar en probeer nu wat te minderen i.v.m. gewicht, kijken hoe dat zich ontwikkelt. Heeft iemand hier ervaring mee? truus.

Yvonne | 10-04-2009

Hallo Laura

Ik las een mailtje van jou,dat jullie een kinderwens hebben. Ons is het afgeraden om de medicijnen propranolol te slikken. dit heeft tijdens de zwangerschap nog niet zoveel gevaar maar naar de zwangerschap heeft het wel invloede op het kindeje en moet het afkicken ect. dus vraag hier goed na wat de risico's er van zijn. bij ons is het bij de gyneanecoloog en de huisarts afgewezen om het te slikken al je een kinderwens hebt.

olga jansen | email | 22-03-2009

ik ben olga en gebrijk al 2 jaar propranolol heb er veel baat bij heb nu niet meer zo veel migrene als eerst heb ook geen last van hart kloppingen plus gebruik ik ook nog imigran vind ik veel verveelender word ik altijd ziek van net of je heel veel gedronken hebt

feetje | email | 28-02-2009

Nog in opvolging op mijn vorige reactie: ik vond net nog op een site dat de dosering bij migraine maximaal 160 mg per dag is. Hogere doseringen komen voor bij andere aandoeningen.

feetje | email | 28-02-2009

Ik slik propranolol sinds 3 maanden tegen migraine. Fantastisch, de migraine is weg, geen enkele aanval meer gehad.
Nadeel: ik word 's nachts wakker, veel (angst)dromen en bij fietsen snel buiten adem. Ik heb ontdekt dat de bijwerkingen gek genoeg bij een hogere dosering verminderen. Als ik 40 mg slik krijg ik hartkloppingen en oorsuizingen, bij 80 mg geen last. De dosering mag volgens mij maximaal rond 300/400 mg per dag, maar dat is erg fors. Hangt ook af van de kwaal.
succes iedereen!

Lieve | email | 20-02-2009

Mijn vader neemt propranolo EG sinds enkele weken (2x per dag) en dit tegen overmatig beven (=essentiŽle tremor).
Op dit forum kan ik geen reacties (en ervaringen)lezen van mensen met hetzelfde
probleem. Op dit moment is er nog geen vermindering van het beven.
Zou de dosering kunnen verhoogd worden?
Kan volgens de bijsluiter tot 8x per dag!
Wie heeft ervaring??

Laura | email | 18-02-2009

Wat raar ik krijg dit medicijn voorgeschreven tegen overmatig zweten. Ik heb hier erge last van en moest na 2 weken slikken terug komen. Ik durf de medicijnen niet te nemen omdat wij een kinderwens hebben.. De dokter gaf advies om dan na mijn ongesteldheid 2 weken te slikken. Maar als ik zie wat de medicijnen kunnen veroorzaken!?! Helpt dit medicijn hier tegen?

nico | email | 06-01-2009

Het merkwaardige is dat het bij mij omgekeerd is...
Ik gebruik propranolol tegen een te hoge spierspanning en met fitness pak ik per keer zo'n 1200 calorieen, in kracht en cardio oefeningen.... met propranolol ligt mijn hartslag 12 slagen hoger dan zonder.
Maar ik presteer zonder voor geen meter... moet gewichten en programma's naar beneden bijstellen.
Dus ook ik zoek naar duidelijkheid.

Manon | email | 27-11-2008

Hallo!

Ik heb sinds kort heeeel veel last van migraine, toen heb ik via de dokter Imigran 50mg 2x per dag gehad. Hiervan ging de migraine meestal wel weg, maar was misselijk, duizelig en leek net of ik dronken was! Nu heb ik propranolol voorgeschreven gekregen 2x daags 1 , dus dat ga ik nu proberen, ik word alleen wel een beetje bang van deze reactie's over hartkloppingen, lagere bloedruk(de mijne is van nature al laag) en angst en paniekaanvallen! Dus ik probeer het en ik zie het wel!

Groetjes

Shantih | email | 03-07-2008

Ik heb al migraine vanaf mijn kleutertijd. Ik gebruik immigran, helpt prima, alleen heb ik nu 5 a 6 x per week last van migraine. Immigran is een paardenmiddel volgens mij. Heb huisarts gevraagd om andere medicatie, minder zwaar dan bijna elke dag immigran. Hij raadt propranolol aan 1x pd 80mg. Maar ik ben fervent sporter en lees hier nu dat het je conditie aantast. Dat wist ik niet. Is dat bij iedereen zo? Verder heb ik een trombosebeen gehad. Kan propranolol daar negatieve gevolgen voor hebben, of positieve (that would be nice).

Nellleke | email | 01-07-2008

Hallo beste mensen, ik gebruik ook propranolol 10 mg. Maar ik lees zulke verschillende hoeveelheden! Bij welke hoeveelheid wordt het gevaarlijk?

Groetjes

Paul | 18-06-2008

Ik neem bij een presentatie of optreden wel eens 1,5 x 40 mg Propanolor AC een drie kwartier van te voren en 1 x 40 mg vlak van te voren.

Een geweldig effect: alsof je tegen je kinderen verteld wanneer ze naar bed moeten.

Je bent cool, relaxed alsof je je optreden tig keer per dag doet; het werkt echt.

sophia | email | 07-06-2008

wie kan mijn helpen

slik sinds 8 weken propranolol en heb sinds paar weken moeite met inslapen.
Soort van hallucinaties,
Alleen bij het inslapen, dus ben al ligt in slaap. vind het eng om te gaan slapen
Komt dit meer voor.???

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over